Nättinen, Kolehmainen ja Tavi

  • 19 025
  • 60

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Erikoinen kaveri tuo Joonas Nättinen. Harjoitus- ja CHL-pelien perusteella vaikuttaa hyvin flegmaattiselta ja melkeinpä ylimieliseltäkin, mutta niin vaan kävi taas räppäämässä maalin. Josko liigapelien alettua saisi vähän sitä tappamisen sivumakua peliinsä, niin voitaisiin jo varovasti puhua jonkinlaisesta Perrinin korvaajasta.
Mielenkiintoinen näkökulma, kun Nättinen on JYPin ehkä aktiivisin taklaaja heti Kolehmaisen jälkeen ja pelaa muutenkin todella aktiivista karvauspeliä. Siinä sivussa vastaamassa hyökkäyspelilliseen haasteesen mikä hänelle laitettu, niin pakko tykätä. Urheilulehti rankkasi miehen JYPin flopiksi, mutta ei nämä harjoitus ja CHL-pelit kyllä tuollaista ennakoi vaan vahvaa kautta Joonakselta.
 

Al Bundy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Pittsburgh Penguins, Suomi
Mielenkiintoinen näkökulma, kun Nättinen on JYPin ehkä aktiivisin taklaaja heti Kolehmaisen jälkeen ja pelaa muutenkin todella aktiivista karvauspeliä. Siinä sivussa vastaamassa hyökkäyspelilliseen haasteesen mikä hänelle laitettu, niin pakko tykätä.
En tiedä astuitko jalkaväki-miinaan, mutta se ed. viesti kyllä kieli aika voimakkaasti sarkasmia...?
 

JJT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En tiedä astuitko jalkaväki-miinaan, mutta se ed. viesti kyllä kieli aika voimakkaasti sarkasmia...?
Ei ollut sarkasmia, vaan vähän hätäisesti kirjoitettu. Juuri viestin postattuani aloin itsekin miettimään tuota taklaamishommaa ja kyllähän Nättinen on niitä pommeja jaellut, sekä myös karvannut aktiivisesti. Tarkoitin sitä, että ainakin meikäläisen silmään Nättisen kiekollinen peli on toisinaan hieman flegmaattisen oloista. Siinä missä Perrin taitojensa lisäksi myös röyhkeästi ajoi maalille ja haastoi pakkeja, niin Nättinen tuntuu olevan asenteella "katotaan onnistuisko tää kikka nyt tällä kertaa...", sekä välillä mies tuntuu tiukoissa tilanteissa jäävän vähän aseettomaksi. Mutta niin kuin sanoin, tulosta on tähänkin mennessä tullut ihan hyvin, ja touhu varmasti muuttuu paremmaksi Liigan alettua.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oikeastaan kaikki 3 miestä on täyttänyt ne odotukset näissä harjoitus ja CHL otteluissa ennen kauden alkua. Nättinen ollut jopa pieni positiivinen yllätys, tehoilut ja kun miehestä on muutakin apua kun pelkät tehopisteet niin en tiedä oikein miten hyvin pitäisi pelata jos iskenyt CHL.ssäkin 4 ottelussa 3+1 tehot ja +- saldo +4, ettei menisi negatiiviseksi palstalaisen mielestä :)
 

Kröni

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En vielä ehtinyt Nättisen pelejä seuraamaan mutta tehot kertovat omaa kieltään kuten myös positiivissävytteiset kommentit täällä. Näen Nättisen panoksen olevan hyvin ratkaiseva JYPin menestyksessä. Kysymyksiä pelaajan paremmin tunteville ja harjoituspelejä näkeneille:

1. Kuka sentteri tulee mieleen Nättisen pelityylistä ja miksi?
2. Pystyykö harjoituspeleistä löytämään syitä miksei ole kyennyt vakuuttavaan pistetehtailuun aiemmin?
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Joonaksen kiekkovaistot ovat vakuuttaneet. Vie herra tehotilastolta kärkisenan tontin jos otteet jatkuvat kovalla tasolla. Offensiivisesti saa olla flegu kunhan on tehokas. Olen siis pahoillani kritiikistäni J.Nättiselle. +35 pisteen kaveri. Maistuu.
 

Lovemachine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
1. Mielestäni jostain syystä muistuttaa Peter Berndtssonia...
2. Harjoitusottelut mielestäni muutenkin olivat hieman sekavia ja pelitasoltaan surkeita, joten Nättinen innostunut huippusuorituksiin. Pelityyli JYP:ssä hieman erillainen kuin MODO:ssa, joten jonkin aikaa menee, että sisäistää asian
 

J.Shelley#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,Toronto Maple Leafs.
Kolehmainen on kyllä huikea kaveri. Ei välttämättä ole käsillä sun muilla turhuuksilla pilattu, mutta yritystä ja taistelutahtoa oikein huokuu kaverista. Taklaa, ärsyttää ja laittaa kroppaa likoon. Muutenkin Lahden johtama Kole-Rambo-Boyce ketjulta helvetin vahvaa suorittamista molemmissa matseissa, ensimmäisessä (Sport) meinasivat vielä lopussa iskeä pelin tasoihin, mutta Kolen laukaus Järvisen riparista suuntautui maalin sijasta plekseille.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Taville taas yläpeukku täältä suunnasta. Ässät-pelissä ainakin hyvää suorittamista, notkea jätkä joka selvisi hyvin laitakahinoista vaikka vastassa oli päätä suurempi Ässien pelaaja. Hyvä hankinta ainakin tähänmennessä.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Siirretään tätä Nättis-keskustelua tähän ketjuun. Mielestäni vanhemman Nättisen ongelma on ollut enemmän pieni yksinyrittelijäisyys jossa hän hakee hienoa harhautusta yksinkertaisen syötön sijaan. jos harhautus onnistuu, on se näyttävä. Useimmin kuitenkin vastustaja riistää kiekon pois.
 

Vino

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sanokaa mun sanoneen, että keväällä Kole on arvossa arvaamattomassa. Kole on ollu ihan jäätävä viimesissä peleissä; taklaa kaikkea mikä liikkuu. Eilen muutamia pommeja ja tänään jatko siitä mihin eilen jäi. Tätä lisää! Ja Ramin kans ne on semmonen pari, että alta pois!
 

Ändy78

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, keväisin ei sympatiaa muille
Kole on ollut erinomainen, Tavi ok odotuksiin nähden, mutta Nättinen..

Jos ei otteet parane, niin on joko
a) laitettava poppareillle
b) pyrittävä peluuttamaan väkisten kuntoon

Heikkoa pelaamista Kärpät-tuplapeleissä. Muutenkin koko kauden aillahtelevaa peliä.

JYPillä on erinomainen tilanne senttereiden suhteen, joten katsomokomennus voisi olla seuraava (vaikka Kanninen/Hotakainen tilalle).
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näkisin että Nättisenkin kohdalla pitäisi saada vain joku vakioketju jossa pelata. +- saldo toki karmea -9, mutta toki ollut loukkaantuneenakin näissä voittoputkipeleissä. Pistetahtihan on sitä 30 pisteen vauhtia joka oli aika lähellä odotuksia, omissa vain soinut turhan paljon. Mutta ei nuo otteet nyt ehkä niin surkeita ole ollut.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Vatanen, Blackhawks
Näkisin että Nättisenkin kohdalla pitäisi saada vain joku vakioketju jossa pelata. +- saldo toki karmea -9, mutta toki ollut loukkaantuneenakin näissä voittoputkipeleissä. Pistetahtihan on sitä 30 pisteen vauhtia joka oli aika lähellä odotuksia, omissa vain soinut turhan paljon. Mutta ei nuo otteet nyt ehkä niin surkeita ole ollut.
Mä olen sitä mieltä, että Nättinen on potentiaalisin kaveri pistetehtailuun niistä, jotka eivät hurjassa tikissä vielä ole olleet. Kiekollisena kenties koko joukkueen rohkein ja on niitä, jotka ovat oikeasti vaarallisia kavereita kentällä.Uskon, että tulee olemaan vielä hiton tärkeä kaveri keväällä.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Nättinen
35 peliä 7+8, -9
Minä pidän Nättisen otteista. On osoittanut offensiivista talenttia ja käsiä. Pystyy parhaimmillaan voittamaan aloituksia liukuhihnalta. Taklaa lujaa, painavasti ja puhtaasti. Näen Nättisen otteissa johtajan elkeitä.

Toisaalta otteet ovat epätasaisia, aloitustilastoista (eli totuus) en tiedä.

Mutta minä uskon Nättiseen, tähänkin!

Tavi
45, 11+10, +5
Tavi on työtätekevä, liukas sniper. Hyvä laukaus! Ehkä Nenosen jälkeen joukkueen toiseksi paras? Ehdoton vahvistus joukkueelle. Sijoittuu hyvin ja hakee suoraviivaisia ratkaisuja.

Kolehmainen
22, 3+8, +2
Saikulta palannut Kolehmainen on aivan timanttinen playoff-pelaajan prototyyppi. Taklaa puhtaasti, lujaa ja kaikkea mikä liikkuu. Peukkua ylös, vielä on Kolesta iloja pitkälle kevääseen.

Summa summarum - hyviä hakuja taas Holtarilta. Ei varmasti mitään miljoonamiehiä, mutta osoittaneet ansaitsevansa paikkansa.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Joonas Nättinen on siis ensimmäinen joka tästä kolmikosta jatkaa. Oli parin kaverin kanssa juuri puhetta, että kannattaako tästä kolmikosta kenellekään jatkoja tehdä ja jos tehdään jollekin, niin se olisi sitten Tavi.

No, Nättiselle jatko tehtiin. Toivottavasti rooli on sitten ainakin alkuun maksimissaan kolmosketjussa ensi kaudella ja ylempiin ketjuihin hommataan joku laadukas laitahyökkääjä.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Nättinen on ja tulee jatkossakin olemaan JYPin tärkeimpiä pelaajia ja rooli tulee myös jatkossa olemaan kärkiketjuissa. Hyvinhän Näde on pelannut, ainoastaan tuo loukkaantumisherkkyyys nostaa tietynlaosta kysymysmerkkiä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olen tykännyt Nättisen pelityylistä todella paljon ja harmitellut jatkuvasti, kuinka ei ole sopivaa ketjua löytynyt ja ei ole päässyt näyttämään parastaan. Tällä kaudella ketju on kuitenkin jo löytynyt ja ajoittain Nättiseltä on nähty todella hyvää pelaamista. Mielestäni Nättinen on ollut yksi tasaisimmista suorittajista hyökkääjistön osalta.

Mielestäni tästä kolmikosta juurikin Nättisen sopimus on se tärkein, joten onneksi se on nyt hoidettu. Taville en tämän hetken otteilla jatkoa toivo, mutta Kolelle on aina tilaa. Katsotaan miten heidän kanssaan käy.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Mieli tekisi itsekin sanoa, että Kolelle aina tilaa, mutta onko oikeasti näin? Meillä on akatemian myllystä kasvamassa pelaajia tuollaiseen karkeaan rouhintarooliinkin ja mielestäni ensi kaudella pitäisi saada joku seuraavista pelaajista vakiokokoonpanoon. Lehtonen, Sund varauksin Patrik Forsberg ja unohtamatta Roobert Roobaa. Lisäksi joku Akatemian kärkiketjujen "taitopelaajista" saattaa jälleen kerran raivata tiensä liigan puolelle niin aika turhaksi minä Kolen jatkon näkisin. Kolesta jäänyt raha voidaan käyttää paremminkin, pahalta tuntuu näin sanoa.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mieli tekisi itsekin sanoa, että Kolelle aina tilaa, mutta onko oikeasti näin? Meillä on akatemian myllystä kasvamassa pelaajia tuollaiseen karkeaan rouhintarooliinkin ja mielestäni ensi kaudella pitäisi saada joku seuraavista pelaajista vakiokokoonpanoon. Lehtonen, Sund varauksin Patrik Forsberg ja unohtamatta Roobert Roobaa. Lisäksi joku Akatemian kärkiketjujen "taitopelaajista" saattaa jälleen kerran raivata tiensä liigan puolelle niin aika turhaksi minä Kolen jatkon näkisin. Kolesta jäänyt raha voidaan käyttää paremminkin, pahalta tuntuu näin sanoa.

Vähän ehkä riippuu myös siitä mitä tekee Pihlman, vaikka hieman erilaiset roolit on ja Pihlman ei nyt välttämättä rouhija ole niin ehkä noita isokoisia voimalaitureita on jo tarpeeksi. Vähän riippuu kuka valmentaa ja mitä pelitapaa tuossa lähdetään liikkumaan, mutta vähän luulen että aavistuksen liikkuvampia ja taitavempia pelaajia joukkoon rostari myös huutaisi. Myös palkka ainakin kalpassa Kolehmaisella oli iso, viimevuoden tietoja en pikaisesti löytänyt, mutta kalpassa yli 100 000e, täälä tuskin tuota mutta ei ole myöskään halpa mies.

Nättinen on ehkä hieman aliarvostettu ja odotukset edelleen monella on edelleen että korvaisi Perrinin tehot. Tavi varmaan näistä nyt ainaki lähtee menemään, oli vissiin hilkulla ettei lähtenyt jo ennen tämänkauden alkua.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Nättinen on ja tulee jatkossakin olemaan JYPin tärkeimpiä pelaajia ja rooli tulee myös jatkossa olemaan kärkiketjuissa. Hyvinhän Näde on pelannut, ainoastaan tuo loukkaantumisherkkyyys nostaa tietynlaosta kysymysmerkkiä.
Mielestäni tästä kolmikosta juurikin Nättisen sopimus on se tärkein, joten onneksi se on nyt hoidettu. Taville en tämän hetken otteilla jatkoa toivo, mutta Kolelle on aina tilaa. Katsotaan miten heidän kanssaan käy.
Se on juuri näin. Näde on tästä kolmikosta selkeästi monipuolisin pelaaja ja lähtökohtaisesti kärkiketjujen pelaaja. Se mikä Nädessä on erinomaista on se että hän pystyy pelaamaan roolissa kuin roolissa. Kole ja Tavi ovat molemmat paljon yksiuloitteisempia pelaajia joten siksi Näden sopimus oli näistä se tärkein ja hyvä että se nyt on hoidettu kuntoon vaikka siinä näitä purkuklausuuleita onkin.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
.. ja rooli tulee myös jatkossa olemaan kärkiketjuissa. .

Nättinen on pelannut tasolla ihan ok. Kärkiketjujen laiturilta on vaan lupa odottaa enemmän kuin yhtä maalia 10 pelissä.

Mieli tekisi itsekin sanoa, että Kolelle aina tilaa, mutta onko oikeasti näin?

Ei ole aina tilaa. Johonkin JYPin on vaihtuvuuskin tehtävä kun Pihlmania nyt voi varmana jatkajana pitää jos ura jatkuu. Ja en minä oikein äkkiseltään keksi kauheasti etuja Kolehmaisen kohdalla verrattuna esim. Roobaan.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kole on sen tyyppinen pelaaja, että hänet on tavallaan helppo unohtaa ja jättää joukkueesta pois, mutta mielestäni näin ei oikeasti ole. Kyseessä on pelaaja, joka jättää aina jäälle kaiken mitä löytyy ja paiskii hommia joukkueen eteen hullun lailla. Lisäksi kokemusta ei sovi unohtaa, sillä Kole on nähnyt ja kokenut paljon urallaan, joka tuo mihin tahansa joukkueeseen paljon plussaa.

Toki paljon on kiinni hintalapustakin, mutta jos pyynti ei ole älytön, niin minun JYPissä on Kolelle kyllä tilaa.
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nättinen on pelannut tasolla ihan ok. Kärkiketjujen laiturilta on vaan lupa odottaa enemmän kuin yhtä maalia 10 pelissä.
Olisi lupa. On syytä kuitenkin muistaa, että Nättinen on tuonut kaksi VL pistettä maaleillaan, jotka ei näy tilastossa. Lisäksi hänen roolinsa ketjussa ei ole maalintekijän.
Ja en minä oikein äkkiseltään keksi kauheasti etuja Kolehmaisen kohdalla verrattuna esim. Roobaan.
Miten olisi liike, puolustuspelaaminen koko kentän alueella, taklaukset, ja alivoimapelaaminen.
Luultavasti kaikki vastustajat näkisivät Kolen tilalla mielummin Rooban, monet myös Sundin.
Itse pidän Kolehmaista yhtenä harvana, joka ovat pelannut tasaisen hyvällä tasolla koko syksyn.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös