Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2016–2017

  • 902 792
  • 3 303

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
3. ''Isommat seurat'' kyntävät noin huolella kuin on tähän asti nähty (IFK, Kärpät, Lukko, JYP, SaiPa). Mitä pidempään nämä 5 ennakkoon ylemmän kastin joukkuetta kyntävät, sitä paremmat mahdollisuudet on Jukureilla, KalPalla ja muilla on tehdä todellinen yllätys, eli päästä jopa 6:n joukkoon
Tässä kait pitäisi miltei häkeltyä, kun SaiPa nostetaan "isompien" kastiin. Eipä siinä, ilman värilasejakin katsoin ennen kauden alkua, että rosterimme pysyessä kunnossa, mahdollisuuksia jopa kuudenkin sakkiin hyvällä suorituksella olisi. Säälipaikan katsoin olevan minimitavoite. Toki monen muun jengin kannattaja ei asiaa näin näkisi, koska ainahan oma joukkue tunnetaan parhaiten ja nähdään niiden vähän nimettömämpien pelaajien potentiaali juurikin siitä omasta joukkueesta.

Mikael Kurosen potentiaalin kaikki SaiPan kannattajat tietävät, mutta melko harva muualla asuva. Ja esimerkkejä on muitakin. Ja tokihan monella jengillä aina jotkin pelaajat ottavat kehitysaskelia, jotka ovat pitkässä juoksussa jopa ratkaisevia juttuja joukkueen ison tuloksen kannalta. Ja myös aina löytyy uusia maalivahteja, jotka nostavat tasoaan.

Nyt esim. Jukureilla, KalPalla ja HPK:lla, jota laskeskelin omissa kuvioissani aikalailla häntäpään jengiksi kauden päättyessa, on kaikilla ollut pelaajistossa tasonnostoa. SaiPalta tätä ei ole vielä niin löytynyt, vaan tietyt odotusarvoltaan merkittävät nimettömämmät kaverit ovat lähinnä vaeltaneet yössä. Kim Strömberg on SaiPasta yksi esimerkki, joka ei ole lunastanut odotuksiaan vielä lähellekään niin kuin olisi pitänyt. Viime kausi antoi ennen kauden päättänyttä loukkaantumista melko suuria odotuksia.


Kaiken hattuna IFK:ssa on taas nuo järkyttävät määrät loukkaantumisia, pelkästään loukkaantumisten taakse ei voi tietenkään mennä, mutta kyllä ne jokaisella joukkueella vaikuttavat, ja IFK:n tapauksessa kun kaksi 1-2.ketjun hyökkääjää on pois, ja kolme 2-3.ketjun hyökkääjää on pois, niin se luonnollisesti vaikuttaa itse peliin,

SaiPakin pelasi eilen kerhoa vastaan ilman McFarlandia, Trotteria ja Hamiltonia, joka on kuitenkin latonut alkukaudesta 10 häkkiä. Ja Ville Koho, SaiPan ikiaikainen kapteeni ja joukkueen ruumiillistuma, joka on kait myöskin monilla muilla paikkakunnilla sinänsä tiedetty nimi, mutta aikalailla ns. "merkityksetön", on tunnetusti ollut sivussa koko alkukauden. Miehellä kuitenkin on sopimus ja se osataan sitoo seuraa, jolloin ei voida hankkia korvaajaa aivan tuosta vain.

Ja kyllä, IFK:n loukkaantumistilanne on vielä pahempi kuin meillä, mutta nuo mainitsemani nimet ovat myös neljä melko olennaista osaa SaiPan hyökkäysarsenaalissa.

IFK on kyllä flopannut pahasti kun katsoo, mitä joukkue esitti viime kauden päätteeksi. En jaksa uskoa, että se ei tuolta vielä nousisi vähintään kutosen sakkiin, jopa top kolmonen on mahdollinen.

Niin ja SaiPa on muuten metsästänyt nyt alkukauden 18:ssa ottelussa viimeisistä yhdeksästä pelistä yli tuplasti enemmän pisteitä kuin ensimmäisistä yhdeksästä. Peli ei ole kaunista, mutta trendi on nousuvoittoinen. Ja selvästi. Täten oletankin, että SaiPa jättää nykyiset sijansa ja noussee ainakin tuonne 7-9 sijoille. Sen yli? Se on niin monesta asiasta kiinni. Enemmänkin sitten siitä, miten muut pelaavat. Ja miten pelataan ristiinkin. Sarja on kyllä hyvin tasainen. Tapparan voisi nyt jo sanoa vievän runkkarin. Pisteitä on ja taso ei tule heittelemään paljoa. Miltei mikä tahansa muu tuossa sarjassa on vielä auki. Eikä Tapparankaan voitto toki ole varma, tietenkään. Pelejä on vielä niin paljon. Mutta top kolmosesta se ei voi enää tippua.

Jännitetään...
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tuossa loukkaantumissumassa kärsivät lähinnä ne pelaajat jotka jäälle saadaan; joka pelissä on eri ketjukaverit, treenit vedetään sillä porukalla, joilla ei ole pää kainalossa, ja joka pelissä putoaa uusi ukko telakalle. Esim. eilen kokoonpanossa oli lukuisia sellaisia pelaajia, jotka eivät mahtuisi yhdenkään liigajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon normaalitilanteessa. Maalinteko-osastolta puolestaan puuttuivat Ikonen, Luttinen, Puustinen ja Aaltonen
Siinä olet oikeassa, että peliesitykset ovat silti anteeksi antamattoman kehnoja. Esim. Hintzin ja Partasen pitäisi olla nousevia tähtiä, mutta molempia kiinnostaa enemmän sen takatukan sliippaaminen ja Apollon yöt.
Tätä mietin itsekkin. Sama tilanne esim Kärpillä ja eniten pistää mieleen Mikael Ruohomaa. KalPassa kaksi kautta ja nousua Liigan huippusentteriksi. Tällä kaudella ukkoa on vaihtunu junnuista pelimiehiin rinnalla kokoajan. Povasin miestä ihan kärkisijoille kun tiesin, että saa hyvät pelikaverit rinnalle. Niin nyt on 18peliin vain 1+5=6 kasassa.

Sama se on varmasti IFKlla ja Lukolla SaiPalla ja muillakin että on vaikea löytää hyviä ketjuja+synergiaa kun ukot vaihtuvat kokoajan rinnalla.
 
Tappara saa kyllä mennä niin vähillä ongelmilla
Olikohan Rautakorpi kun taannoin sanoi, että fysiikkaharjoittelun ykköstähtäin on, että pelaaja pystyy pelaamaan. Vaikka olisi elämänsä kunnossa muuten, niin se ei loukkaantuneena kentällä näy. Niin paljon on eroa loukkaantuneiden määrissä, että pelkästään tuurin piikkiin alkaa olla vaikea laittaa.

Mutta kuten esille jo tuotiinkin, Tappara on pisteensä hankkinut heikommilta joukkueilta. Kärkijoukkueilta on tullut kuokkaan, eikä KalPaa vastaan ole edes pelanneet.
 
Tappara on muuten kohdannut KalPaa lukuunottamatta top5-joukkueet ja hävinnyt kaikille. Tapparan johtopaikka on siis selkeästi puhkeamista odottava kupla?

Kyllä.

Sekin vääristää, että Tappara saa koko ajan pelata sarjataulukossa sen alapuolella olevia joukkueita vastaan.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tappara on muuten kohdannut KalPaa lukuunottamatta top5-joukkueet ja hävinnyt kaikille. Tapparan johtopaikka on siis selkeästi puhkeamista odottava kupla?

Näinhän tämä on nähtävä. Jos Tapparan voittokulku kuitenkin jatkuu ja runkosarjan voitto tulee niin on todennäköistä, että joku suurista (Kärpät, HIFK, JYP) jää sääliplayoffeihin ja tulee pudottamaan Tapparan jo puolivälierissä. On tää raskasta...

Sen perusteella mitä olen jokaiselta joukkueelta nähnyt nähnyt, on KalPa tehnyt ehdottomasti suurimman vaikutuksen. Muista alkukauden yllättäjistä on vakuuttanut Sportin tasaisuus. Peli ei ole niin näyttävää kuin esim. Tapparalla tai HPK:lla, mutta hyvän ja huonon pelin ero on pienempi.

Suuremmista joukkueista HIFK:lla on peruspaketti hyvässä kuosissa ja uskoisin joukkueen menevän pitkälle kunhan toipuu loukkaantumisista. Kärpillä on peruspelaamisessa huomattavasti suurempia puutteita, mutta liigan nimivahvin materiaali takanee pudotuspelipaikan. Todennäköisesti jopa suoran. TPS on näkemissäni peleissä ollut erittäin kova ja tällä hetkellä minun papereissani todennäköinen välieräjoukkue.

Tasaista on ja paljon ehtii vielä voimasuhteet muuttumaan. Ainoastaan KooKoon ja Lukon laskisin jo kohtapuoliin pudotuspeleistä ulos, ellei pistetahti ala pian kiristymään merkittävästi.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Tasaista on ja paljon ehtii vielä voimasuhteet muuttumaan. Ainoastaan KooKoon ja Lukon laskisin jo kohtapuoliin pudotuspeleistä ulos, ellei pistetahti ala pian kiristymään merkittävästi.

Kyllähän Lukon voi valitettavasti melkein laskea peleistä jo pois. Viivaan on matkaa 12p joka ei sinällään ole paljon, mutta kun otetan huomioon että myös muut kairaa niitä pisteitä jatkuvasti, tarvittaisiin viimekauden edellyttämään pistemäärään jolla 10 paikka irtoaisi 70p lisää. 43 otteluun tarvittaisiin siis keskimäärin 1.63 pinnaa per peli. Tämä tarkoittaisi että loppu kauden täytyisi olla liigan top6 porukan tahdissa. Tämä myös tarkottaisi että suoria voittoja olisi pakko alkaa napsumaan aika paljon että keskiarvo saavutettaisiin. Lukolla on suoria voittoja tähän mennessä 2. Pitää siis pelin muuttua erittäin radikaalisesti, jotta tähän päästäisi, uskon että aikalailla tekemätön homma. Tottakai esim 10 ottelun voittoputki kääntäisi koko tilaneen, mutta ei vain jaksa uskoa.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Lukolla on kuitenkin sen verran vahva materiaali (ainakin kärkikentissä), etten pitäisi ihmeenä, jos laiva tuosta kääntyisi. Vaatiiko se sitten päävalmentajan vaihtamisen, ja auttaako sekään - en tiedä.

Toki Saarela ja Tukonenkin pitäisi saada takaisin remmiin, ja kärkiäijät täytyy saada pelaamaan potentiaalinsa edellyttämällä tavalla. En ole paljon Lukon pelejä katsonut, mutta voisin kuvitella, että myöskään alemmista kentistä ei ole tukea löytynyt. Kärjen takana materiaali onkin melko nimetön.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Alkukausi on jälleen osoittanut, että tässä Liigassa ei pelkillä yksilöillä mennä mihinkään. Suomalaisessa jääkiekossa et enää vuonna 2016 menesty, jos tietyt viisikkopeliin ja taktisuuteen liittyvät perusasiat eivät ole kunnossa.

Vastaavasti muutamat huonommalla materiaalilla liikkuvat joukkueet (Jukurit, KalPa, HPK) ovat osoittaneet, mitä erinomaisella ja tiukasti organisoidulla pelitavalla voidaan saada aikaan.

Sitten on vielä Tappara, jolla on tällä hetkellä sekä materiaalietu että loistava viisikkopeli.

Suomalainen Meidän peli on ottanut lopullisen niskalenkin havumetsien koohotuksesta sekä muista luontoäiti-lätkää ihannoivista aatteista. Vaahtosi Sanoman väsyneet Tiku&Taku mitä tahansa.
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Suomalainen Meidän peli on ottanut lopullisen niskalenkin havumetsien koohotuksesta sekä muista luontoäiti-lätkää ihannoivista aatteista. Vaahtosi Sanoman väsyneet Tiku&Taku mitä tahansa.

Näin on ehkä tällä tasolla, mutta aivan absoluuttisella huipulla tämä ei päde, kuten muutamissa olympiakisoissa, MM-kisoissa ja World Cupissa on nähty. Kanadan materiaali on toki ylivoimainen, mutta kyllä pelin evoluutio huipulla on menossa siihen suuntaan, että peli on todella nopeaa ja karvaus on aktiivista, eikä hitaalla pelaamisella (johon meidän peli vähän liiaksi perustuu) oikein tunnu enää pärjäävän.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
No tästä on oltava kyllä erimieltä. Katsoppa esim tuo IFKn eilinen rosteri uudelleen. Ei se nyt mikään kovin hääppöinen enää ole.

Sieltä on poissa seuraavat ukot:

Aaltonen, Rask, Puustinen, Ikonen, Luttinen, Saarelainen, Tuomisto, Mieho, Grillfors, Heiskanen ja Bäckstöm.

Katsoin jo ennen kuin kirjoitin. Onhan siellä monta sellaista kaveria, joilla ei ole vielä liigakokemusta ja totta kai tämä vaikuttaa peliin. Mutta edelleen, ei se noin paljon voi vaikuttaa. Otetaan esimerkiksi Pelicans: kapeampi materiaali kuin HIFK:lla. Saman verran jannuja sivussa, mm. kaksi parasta puolustajaa Leimu ja Lassen. Hyökkäyksestä mm. Sopanen ja Kangasniemi, Poulsen, Koivisto, A. Tyrväinen. Kyllä se näkyy tuloksissa, mutta yllättävän vähän, kun jokainen tietää, miten pelataan.

Jukurit vetää lähes Liigan kärjessä suoraan sanottuna heikolla nipulla. KalPan nimet ei kerro monelle yhtään mitään.

Kyllä siellä HIFK:ssa on riittävästi tasoa pelaajissa edelleen, että pystyisi parempaan, mitä on nyt nähty. Taimi, Eronen, Finley, Johansson, Hintz, Petrell ja Elkins. Montako vastaavaa pelaajaa löytyy esimerkiksi Jukureista?
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä kait pitäisi miltei häkeltyä, kun SaiPa nostetaan "isompien" kastiin. Eipä siinä, ilman värilasejakin katsoin ennen kauden alkua, että rosterimme pysyessä kunnossa, mahdollisuuksia jopa kuudenkin sakkiin hyvällä suorituksella olisi. Säälipaikan katsoin olevan minimitavoite. Toki monen muun jengin kannattaja ei asiaa näin näkisi, koska ainahan oma joukkue tunnetaan parhaiten ja nähdään niiden vähän nimettömämpien pelaajien potentiaali juurikin siitä omasta joukkueesta.

Heh, sen takia käytin sanaa ''isompien'' ja varoin käyttämästä sanaa ''kasti''. Mutta yleisesti ottaen, kyllähän SaiPa kuului ainakin mun papereissa niihin moniin joukkueisiin jotka taistelevat suorasta pudotuspelipaikasta. Ns. liikkumavaraa tuossa keskikastissa oli jo ennen kauden alkua niin paljon, että kokonaisvaltaisten voimasuhteiden tekeminen tarkempia sijoituksia heittämällä, oli äärimmäisen vaikeaa, ellei mahdotonta.

SaiPaa en sen tarkemmin tunne, mutta paperilla katsottuna ydinpelaajien laatu ja materiaalin leveys vaikuttaa hyvältä. SaiPa oli kuitenkin ennakkoon niitä vaikeammin veikattavia joukkueita, koska. Lukon tapaan SaiPan päävalmentajaksi siirtyi apuvalmentaja jolla ei ollut ennalta arvioitavia suorituksia päävalmentajan tontilta. Noista SaiPan loukkaantumisista ei ollut itselläni lainkaan tietoa, avainpelaajia on siis sielläkin aika merkittävästi poissa, kuten on miljoonaan kertaan todettu, ne eivät ole missään nimessä suoria syitä tappioille tai peliesityksille, mutta vaikuttavat kuitenkin kaikkeen tekemiseen.

Niin ja SaiPa on muuten metsästänyt nyt alkukauden 18:ssa ottelussa viimeisistä yhdeksästä pelistä yli tuplasti enemmän pisteitä kuin ensimmäisistä yhdeksästä. Peli ei ole kaunista, mutta trendi on nousuvoittoinen. Ja selvästi.

Tämän jatkuessa SaiPa nousee varmasti vielä sarjataulukossa ylöspäin, lisäksi epäilen vahvasti että tuolta tulee vielä ainakin 2-3 seuraa reilustikkin alaspäin. Muutenkin käytin osin virheellisesti SaiPankin tapauksessa termiä ''kyntäminen'', sijoilta 12-13 on piste-eroa kuudenteen sen viitisen pistettä, eli tuokin väli on erittäin tasainen eikä monen aiemmin mainitsemani ''kyntäneen'' joukkueen tarvitse mitään ihmeitä esittää jotta matka sarjataulukossa käy ylöspäin.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Katsoin jo ennen kuin kirjoitin. Onhan siellä monta sellaista kaveria, joilla ei ole vielä liigakokemusta ja totta kai tämä vaikuttaa peliin. Mutta edelleen, ei se noin paljon voi vaikuttaa. Otetaan esimerkiksi Pelicans: kapeampi materiaali kuin HIFK:lla. Saman verran jannuja sivussa, mm. kaksi parasta puolustajaa Leimu ja Lassen. Hyökkäyksestä mm. Sopanen ja Kangasniemi, Poulsen, Koivisto, A. Tyrväinen. Kyllä se näkyy tuloksissa, mutta yllättävän vähän, kun jokainen tietää, miten pelataan.

Jukurit vetää lähes Liigan kärjessä suoraan sanottuna heikolla nipulla. KalPan nimet ei kerro monelle yhtään mitään.

Kyllä siellä HIFK:ssa on riittävästi tasoa pelaajissa edelleen, että pystyisi parempaan, mitä on nyt nähty. Taimi, Eronen, Finley, Johansson, Hintz, Petrell ja Elkins. Montako vastaavaa pelaajaa löytyy esimerkiksi Jukureista?
Kuten tässä ketjussa on todettu niin se, että siellä pyörii ukkoa ees taas sun rinnalla vaikeuttaa sitä pelaamista aika paljon. Kun taas esim Jukureilla on säästytty suuremmilta loukkaantumisilta ja hitsauduttu hyvin yhteen. Ei ne nimet vaan se peli.
Mutta joo. Kyllä tuollakin nipulla parempaan pitäisi pystyä.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eniten minua ihmetyttää, miten HIFK:n puolella mennään niin vahvasti loukkaantumisten taakse.

Suuri enemmistö ei ole kaivautunut liikaa loukkaantumisten taakse, vaan sanoisin että aika hyvin meidän osiossa ovat olleet realiteetit tämän asian suhteen hallussa. Muuten kirjoitit täyttä asiaa, IFK:n rosterista löytyy varsinkin pakiston osalta edelleen myös sitä laatua, joten esim. jotain KalPaa ja Jukureita vastaan pitäisi pelata selkeästi paremmin myös tuolla kokoonpanolla.

Kirjoitin aiemmin meidän osioon tuosta Törmäsen valmennusfilosofian vaikutuksesta rosteriin, lyhyesti sanottuna, Törmänen ei ole niitä valmentajia jotka saavat taktisella ja pelitavallisella puolella heikommastakin rosterista enemmän irti, ja kun pelitavan keskiössä on aina ollut rohkea hyökkäyspelaaminen, niin se hyökkäys myös vaatii leveästi niitä hyviä- ja huippuyksilöitä. tästä syystä vaikea nähdä että Stögö ainakaan nykyisellä filosofiallaan tulisi koskaan valmentamaan rosteriltaan heikompia joukkueita.

Aina joukkueen alisuorittamisen keskellä myös inhottaa puhua tai kirjoittaa pelkästään siitä päävalmentajasta, joten mainitaan vielä, IFK:lta löytyy nykyisen rosterin avainpelaajista niin paljon hengettömiä ja ailahtelevia alisuorittajia, että olisi kohtuutonta kaataa kaikkea myöskään valmennuksen niskaan. Joukkuehengen rakentaminen, ja se joukkueen lataaminen itse peleihin on kuitenkin valmennuksen lisäksi myös johtavien pelaajien tehtävä. Ei se toimi että valmentaja huutaa ja tsemppaa, ja sitten kaikki lähtee kopista jäälle ja antaa iloisesti kaikkensa, se lataaminen ja yhteiseen hiileen puhaltaminen vaatii valmentajan lisäksi kaikkien pelaajien ja etenkin johtavien pelaajien panoksen.

Moni ulkopuolinen tuskin myöskään tietää, ja meiltä IFK-faneilta se myös tuppaa vähän unohtumaan, että IFK pelasi ennen MJ-taukoa tuolla repaleisella rosterilla pari oikeasti hyvää peliä joista yksi mm. Tapparaa vastaan. Lisäksi CHL:ssä selkeästi nimivahvempaa Linköpingiä vastaan hävittiin kahden ottelun jälkeen maalierolla 2-1, varsinkin kotiottelussa IFK oli niskan päällä ja ottelu hävittiin puhtaasti maalinteon tehottomuuteen. Noiden parin hyvän Liigapelin ja CHL:n jälkeen nähtiin taas aivan erilainen IFK, hengettömyys ja turhautuneisuus paistoi pelistä todella kauaksi.

Myös oikeasti pelitavallisia ongelmia tämän hetken IFK:ssa on, mutta pelitavoilla voi pyyhkiä persettä siinä vaiheessa jos asenne ei ole tapissa ja sitä kautta häviät jatkuvasti mm. luistelun ja kaksinkamppailut, nuo kaksi viimeksi mainittua ovat kaksi kulunutta, mutta edelleen toimivaa kliseetä jota nykyisin huomioidaan liiankin vähän. Itsekkin olen vuosien saatossa jauhanut usein liikaakin pelitavallisista asioista, jolloin herkästi tuppaa unohtumaan, että lätkäpelin voittaminen vaatii paljon muutakin kuin sen toimivan pelitavan. Tuskin Risto Dufvakaan on yhtäkkiä kesällä kokenut täydellisen valaistumisen pelitapojen ja taktiikoiden suhteen, RD on tietenkin taktisesti hyvä valmentaja, mutta varmasti Jukureidenkin yksi vahvuuksista on se tiivis joukkuehenki jossa kaikki laittaa itsensä likoon illasta toiseen.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Jos Tapparan voittokulku kuitenkin jatkuu ja runkosarjan voitto tulee niin on todennäköistä, että joku suurista (Kärpät, HIFK, JYP) jää sääliplayoffeihin ja tulee pudottamaan Tapparan jo puolivälierissä. On tää raskasta...

Tuohon nyt ei tarvita edes ketään suurista. Hommaan riittää Ilves ja se että tuomarit viheltävät sääntöjen mukaan.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Kyllähän avainpelaajien puuttuminen vaikuttaa peliin muutenkin kuin materiaalien heikkenemisellä. Mikäli HIFK on harjoitellut koko kesän ja syksyn kauteen nipulla josta on 1/3 osa pois on se selvää että viisikkopeli alkaa rakoilla. HIFKin rosterissa on siis sellaisia pelaajia joiden kanssa tätä sapluunaa ei ole oltu luomassa, nyt sitä onnheidän kanssa erittäin vaikea kesken kauden yrittää alkaa noudattaa.

Mikäli HIFK olisi lähtenyt tällä nipulla kauteen olisi tilanne eri. Voitasiin vertailla rostereita ja ihmetellä miksi ei riitä, mutta nyt ei mielestäni juuri voida. On päivän selvää että joku Kalpan noubadi jolla on 200 päivää takana Virran Peksin oppeja on Kalpalle paljon arvokkaampi kuin periaatteessa saman tasoinen noubadi joka on HIFKissä nostettu jostain muualta suoraan vieraaseen sapluunaan.

Jos pelkkiä rostereita katsoo niin onhan kärpätkin vahva, mutta isoimmat hankinnat on liian tuoreita. Joku Tlusty kestäisi vertailua Savinaiseen jos hän olisi ollut Kärpissä jo kesästä asti. Nyt mies ei tunne pelitapaa vielä laisinkaan kun taas Savinaisella on Tapparan pelitapa jo toisen kauden ansiosta selkärangassa ja tulos näkyy taululla. Eikä tämä siis mitenkään alenna Savinaisen arvoa, kyllä mies kiistatta on Liigan kovin maaliruisku. Oma näkökantani vain on ettei rajusti kesken kauden vaihtunut joukkue ole suoraan verrannollinen joukkueeseen joka on ollut kasassa pidempään, pelkkä rosterien vertailu ei siis tule tällöin oikeuksiin.
 

JiiGeePee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Pallo & Raha
Tuohon nyt ei tarvita edes ketään suurista. Hommaan riittää Ilves ja se että tuomarit viheltävät sääntöjen mukaan.

Oishan se hienoa jos Suomen menestynein ja legendaarisin jääkiekkoseura pääsis ottamaan keväällä kerran kymmenessä vuodessa pudotuspelejä pelaavaa pientä ja sympaattista Hämeen nelosseuraa vastaan. Todellakaan kukaan ei haluaisi tuomareiden pilaavan niitä hegemonioita.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Runkosarjasta on takana jo kuitenkin 1/3, joka on suhteellisen iso otanta. Kyllä varmaan joku tai jotkut tulevat vielä pienistä putoamaan kelkasta, mutta pidän suhteellisen varmana, että kaikki "isot" eivät enää top6 kekkereisiin pääse mukaan.

Mikään ei viittaa esim siihen, että KalPa, Sport tai Jukurit romahtaisi yhdessä, eikä edes kahdessa yössä. Itse asiassa, vaikka näistä yksikään ei ole sarjan kärkijoukkue, ovat nämä kolme pelanneet ehdottomasti taisimmat ottelut tähän sarjaan. Esim Sport ei ole hävinnyt YHTÄÄN ottelua yli YHDELLÄ maalilla. Siis, kun kautta on jo kuitenkin pelattu se 1/3.

Mielestäni on täysin ylimielistä ja tätä kolmikkoa halveksivaa alkaa vääntämään esimerkiksi mistään HIFK:n loukkaantumishuolista, kun siellä on tuo rampaosastokin jo helposti yhtä kallis tai kalliimpikin, kuin kaksi valinnaista joukkuetta noista kolmesta yhteensä.

Lisäksi juuri HIFKn kohdalla kysyisin, onko vaan paskaa säkää, että puoli joukkuetta on telkalla, vai onko kyse vaan siitä, että eivät vaan osaa. Mitä on tehty kesällä kuuluu kysymykseni? Miksi muilla ei ole jatkuvasti samanlaista loukkaantumirumbaa? Voin tähän hyvällä omallatunnolla ottaa kantaa, sillä Sport kärsi aikanaan lähes aina samasta vaivasta. Kun fysikkavalmennuksessa panostettiin parhaasen, mitä rahalla saa, ovat tulokset olleet, kuin yö ja päivä. Köyhällä ei ole varaa, kuin parhaaseen tässäkään tapauksessa.

Väitän siis, että kun runkosarja loppuu, löytyy top6 joukkueista vähintään yksi, todennäköisesti useampikin seuraavista joukkueista, KalPa, Sport, Jukurit, HPK ja/tai Pelicans. Ja ei, en ala mihinkään väsyneeseen vedonlyöntiin. Se ei silti tarkoita, ettenkö tuohon väittämääni uskoisi täysin ja etteikö kaikki merkit tähän viittaisi.

Nimet selässä ovat vain nimiä. Joukkueet isolla J:llä näitä joukkuelajeja yleensä hallitsee.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Mikään ei viittaa esim siihen, että KalPa, Sport tai Jukurit romahtaisi yhdessä, eikä edes kahdessa yössä. Itse asiassa, vaikka näistä yksikään ei ole sarjan kärkijoukkue, ovat nämä kolme pelanneet ehdottomasti taisimmat ottelut tähän sarjaan. Esim Sport ei ole hävinnyt YHTÄÄN ottelua yli YHDELLÄ maalilla. Siis, kun kautta on jo kuitenkin pelattu se 1/3.

Ja esimerkiksi Jukureille ei ole yhdessäkään ottelussa tehty kolmea maalia enempää. Jonkinlainen meriitti tuokin on kai nousijajoukkueelle. Komppaan Patia myös siinä, että jääkiekko on Joukkuepeli. Jukureissa ei ole tähtiä, mutta joka jätkä taistelee illasta toiseen isompiaan vastaan jukuripäisesti.
 

Apheu

Jäsen
Väitän siis, että kun runkosarja loppuu, löytyy top6 joukkueista vähintään yksi, todennäköisesti useampikin seuraavista joukkueista, KalPa, Sport, Jukurit, HPK ja/tai Pelicans. Ja ei, en ala mihinkään väsyneeseen vedonlyöntiin. Se ei silti tarkoita, ettenkö tuohon väittämääni uskoisi täysin ja etteikö kaikki merkit tähän viittaisi.

Itsekin samaa mieltä siitä, että ei tuolta jokainen kestomenestyjä (IFK, Kärpät, JYP, SaiPa) pysty millään nousemaan top-6 paikkaan. Lukolle sääliplayoffitkin alkavat olemaan sen verran kaukana, että saavat vedellä kovan loppukauden jo ihan sinne päästäkseen. Pelicansin uskon olevan tänä vuonna playoffeissa jopa ihan mitalipeleissä. Hyvin haastoivat viime vuonnakin IFK:ta, ja onhan joukkue etenkin hyökkäysvoimaltaan parantunut siitä huomattavasti.

On kyllä ihmetys IFK:n heikko sijoitus, Törmäsellä kuitenkin jo kolmas kausi peräsimessä ja rosteri on kova (joo, loukkaantumisia, mutta silti), vaikea nähdä, etteivät tuolta kuuden joukkoon nousisi (piste-erokaan ei ole ihan niin iso, kuin vaikka Kärpillä). Oisitteko muuten ennen kauden alkua uskoneet, että Kärpät ja IFK ovat tehneet vähiten maaleja tähän mennessä? Tavallaan ihan käsittämätöntä. Isoja rahoja makselevat yhdestä tehdystä maalista.

Loukkaantumisiahan IFK sekä Kärpät osittain pitävät syynä kehnoihin otteisiin, ja tokihan ne vaikuttavat. Mutta toisaalta omapa riski siinä on ollut, kun jonkun Olaussonin on ykkössentteriksi pestannut jne. IFK:ssakin tehdään luultavasti jotain väärin, ei se nyt sattumaa ole, että joka vuosi miestä sivussa useamman ketjullisen verran. Joka tapauksessa, loukkaantumisia on jokaisella joukkueella, eikä niiden taakse voi kauaksi mennä, tai kausi on ohi.

Tapparastakin sivussa on ollut niin Savinaista, Ilomäkeä, Rantakaria, Saravoa, Kemiläistä, Bonsaksenia, ihan siis kärkijätkiä, mutta eipä se tuloksiin tai peliin ole juuri vaikuttanut. Vaikka nyt sivussa olevan Kemiläisen lisäksi napattaisiin vielä Elorinne, Savinainen ja Haapalakin pois, uskon silti, että Tappara voittaisi pelejä ihan hyvään tahtiin. Hyökkäyskolmikot Nurmi-Lajunen-Karjalainen, Järvinen-Ilomäki-Peltola, Röymark-Jasu-Repo, Honkanen-Rauhala-Heikkilä varmasti pystyisivät ihan hyvään maalisaldoon. Pakistossa parit Saravo-Rantakari, Bonsaksen-Salonen, Sammalkangas-Rouhiainen pystyisivät ihan hyvään peliin. Tämä olisi Tapparan kokoonpano, mikäli sivussa ykköspakkipari ja pistepörssin kärkinimi ja maalipörssin kärkinimi.

Tapparassa toki pelaajille on pelitapa niin tuttu, että on helppo hypätä loukkaantuneen paikalle. Sitten kysymys onkin, kannattiko Kärppien pistää Marjamäen ajama pelitapa aivan uusiksi? IFK:ssa Törmänen tosiaan jo valmentanut suhteellisen kauan, joten luulisi, että siellä tällaiset loukkaantumistulvat olisi vähän kivuttomampia kuitenkin.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Runkosarjasta on takana jo kuitenkin 1/3, joka on suhteellisen iso otanta. Kyllä varmaan joku tai jotkut tulevat vielä pienistä putoamaan kelkasta, mutta pidän suhteellisen varmana, että kaikki "isot" eivät enää top6 kekkereisiin pääse mukaan.

Mikään ei viittaa esim siihen, että KalPa, Sport tai Jukurit romahtaisi yhdessä, eikä edes kahdessa yössä. Itse asiassa, vaikka näistä yksikään ei ole sarjan kärkijoukkue, ovat nämä kolme pelanneet ehdottomasti taisimmat ottelut tähän sarjaan. Esim Sport ei ole hävinnyt YHTÄÄN ottelua yli YHDELLÄ maalilla. Siis, kun kautta on jo kuitenkin pelattu se 1/3.
Hyvin mahdollista. Mutta muistissa on myös Pekka Tirkkosen ensimmäinen kausi SaiPassa päävalmentajana. Marraskuun lopulla joukkue oli piikkipaikalla ja toisena oli muistaakseni Blues. SaiPa oli lopulta yhdeksäs jos en väärin muista ja Blues ei päässyt poffeihin ollenkaan. Eli kaikkea voi vielä käydä. Keskikastissa on kuitenkin todella tasaista vielä.
 

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyvin mahdollista. Mutta muistissa on myös Pekka Tirkkosen ensimmäinen kausi SaiPassa päävalmentajana. Marraskuun lopulla joukkue oli piikkipaikalla ja toisena oli muistaakseni Blues. SaiPa oli lopulta yhdeksäs jos en väärin muista ja Blues ei päässyt poffeihin ollenkaan. Eli kaikkea voi vielä käydä. Keskikastissa on kuitenkin todella tasaista vielä.
Ja jollen väärin muista on Ässät tullut maajoukkuetauon piikkipaikalta ulos sääleistä.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:ssa Törmänen tosiaan jo valmentanut suhteellisen kauan, joten luulisi, että siellä tällaiset loukkaantumistulvat olisi vähän kivuttomampia kuitenkin.
Niin varmaan luulisi. Mutta tosiasiassa HIFK lähti kauteen hurjalla riskillä, ykkössentteriä ei aluksi korvattu mitenkään ja pakisto jätettiin vajaaksi. Siihen lisäksi melko kova loukkaantumissuma jossa sivussa on ollut pahimmillaan jopa 5 oletettua aloituskokoonpanoon laituria. HIFK ei ollut kauden alussa materiaaliltaan missään nimessä kärkikastia vaan jossain 4-6 huiskeilla. Joukkue sinnitteli hyvän puolustuspelin, maalivahtien ja Aaltosen avulla. No, Aaltonen sivuun ja syöksy alkoi.

HIFK tulee vielä, nyt on jengi kasassa kun ykkössentteri on vihdoinkin hommattu. Sairastupa tyhjäksi niin joukkue on aivan eri kuin mitä viime kierroksilla on nähty.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Minkälaisissa tilanteissa HIFK:n pelaajat ovat loukkaantuneet ja minkälaisista loukkaantumisista on kyse? Onko kyseessä siis loukkaantumiset mitkä voisi oikealla harjoittelulla estää (tai joiden todennäköisyyttä voisi ainakin laskea), vai sellaiset mihin mikään valmistautuminen ei riitä (vaikkapa ranne poikki pelitilanteessa mailaniskusta)? Loukkaantuneiden lukumäärästä tekisi kyllä herkästi johtopäätöksiä jostain systemaattisesta ongelmasta seuran toiminnassa, esimerkiksi Jukureillakin loukkantuneita muutama on, mutta ainoastaan tuota jälkimmäistä osastoa ja onneksi hyvin vähän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös