Peliesitykset kaudella 2016–2017

  • 592 569
  • 4 204

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Loukkaantumisia on niin järjettömän paljon, että sillä on suora vaikutus peliesityksiin. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että sillä materiaalilla, joka on käytettävissä peliesitykset pitäisi olla kuitenkin edes siedettäviä. Moni liiga jengi operoi vastaavalla materiaalilla tai jopa nimellisesti heikommalla koko kauden ja heidän peleissä on kuitenkin nähtävissä pelisysteemi, jolla pelataan, vaikka pelaajat sitä puutteellisesti toteuttaisivatkin. Itse pelisysteemistä. Jos tapa pelata on selvä pelaajille, pystyvät "paikko pelaajat" tulla paikkaamaan loukkaantumisia vähintään siedettävästi. Nyt kun meillä ei ole valitettavasti selkeää sapluunaa miten pelata, niin kentällä on pelkkiä yksilöitä ilman tietoakaan joukkuepelistä. Nyt kun toivotaan näitä loukkaantumisia takaisin, joita tietenkin itsekin toivon, niin kannattaa miettiä tulevatko he tuomaan helpotusta peliin pelkän yksilötaidon kautta vai sen että pystyvät toteuttamaan paremmin pelisysteemiä. Oma veikkaukseni on nyt nähdyn pohjalta, että yksilötaidon kautta. Aaltonen esimerkiksi kykenee rakentamaan itse maalintekopaikan ja ratkaista niistä, mutta se ei vaan pitkälle kanna. Siinänpä valmennukselle riittävästi haastetta saada yksilöt pelaamaan joukkueena,
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Työkseen pelaava jääkiekkoilija on pelannut niin paljon lätkää aiemmin elämässään, että on täysin turha syytellä valmennusta pelitavallisten asioiden puuttumisesta viisikkotasolla.
Kyllä Stögö&Co on varmasti kertonut kuinka on tarkoitus pelata.
On täysin pelaajan vastuulla, kuinka hän kentällä suorittaa sovittuja asioita.
Ammattipelaajat pystyvät ilman valmentajan kädestä pitämistä sopimaan asioista kentällisen sisällä.
Se, että peli on noin järkyttävän näköistä, johtuu pelaajista.
Nämä samat miehet, noin 15 kpl ( osa loukkaantuneena nyt) haastoivat Tapparan finaaleissa saman valmennuksen alla viime keväänä.
Ei kai ne nyt jumalauta ole unohtaneet, miten lätkää pelataan? Eivät ole.
Asenne sen sijaan on ihan päin persettä.
Lähes joka ukko väistää ahtaat välit, intensiteetti loistaa poissaolollaan.
Pelillisesti on samat isot linjat kun oli keväälläkin, toteutus sen sijaan on pahasti vajaata.
Kieliikö valmennuksen ja pelaajien välirikosta vai mistä, mutta vastuu näin karmeista esityksistä on enemmän pelaajien, kuin valmennuksen. Kaks päivää ei "pelillisiä ongelmia" poista, asenteen saa kuntoon halutessaan erätauonkin aikana, jos haluaa. Olkoon systeemi miten sekaisin tahansa.
Kyl nää osaa lätkää pelata, se on niillä selkäytimessä, vaikkei olis tulevan illan ketjukavereita nähny vasta kun aamujäillä ekan kerran.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Ex-maajoukkuevalmentaja: Tekeekö Backe töitä sydämellä vai rahasta?

Tuossa futispuolelta kriittistä arviota maajoukkueen törmäsmäisestä (syksy 2016) suorittamisesta. Ei siinä valmennuskaan saa vastuuvapautta, jos joukkue konttaa. Muutamia poimintoja, jotka osittain sopivat myös HIFK:n kiekkojengiin tällä kaudella:

- "Erikoistilanteisiin on kuulemma panostettu - täysin onnettomia, Huttunen lataa."

-" Pelaajien asenteessa ei ole mitään vikaa. Mutta ei siitä asenteesta ole hyötyä, jos ei ole toimivaa pelitapaa."

- "Onko vain mukava tehdä töitä, vai tehdäänkö sydämellä? Jos sanoo, ettei ole paineita - jos teet sydämellä töitä, aina on paineita, jos on huono tulos. Mutta jos teet vain rahasta, ei kai silloin mitään paineita ole. Kaikki on kivaa vaan. "
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Backe ei valmentanut Huuhkajia viime keväänä, eikä sitä edellisenä, joten kausittaista jatkuvuutta ei voikaan olla.
Eikä valmennus tosiaan saa mitään vastuuvapautusta, en sitä tarkoita.
Yhtä suossa se on kun Jengikin, mä puhun lähinnä näistä Linköping pelien jälkeisistä matseista, jossa ei ole sitä paljon mainittua asennetta näkynyt.
Siirtokiekko siirtokiekon perään;
Jos vaikka kaveri tekis jonkun ratkaisun, kun en ite uskalla...
Toinen vaihtoehto on idioottimainen kuljettaminen, joka päättyy kerta kerran jälkeen kiekon menettämiseen.
En usko Stögö&Co:n noilla tavoin käskeneen peliä pelata.
Toki valmennus on siitä vastuussa, jos se ei saa Jengistä irti sen kapasiteettia.
Mutta pelin sisällä, sen 60 minsan aikana esityksen tasosta vastaa pelaajat.
Taktisia nyansseja ja peluutusta voi väännellä kuinka paljon tahansa, mutta puolella asenteella pelaavaa pelaajaa se ei herätä, teet mitä tahansa.
Pois kokoonpanosta, se tehoaa. Ainakin asennevammainen on pois sotkemasta muun viisikon peliä, tällä hetkellä Taimi ja Partanen pahimmat soheltajat, enkä Hintziakaan paljon itsensä likoon laittamisesta kehumaan pääse.
Lajitaidon puutteiden osalta joukkueessa on tällä paljon sinne kuulumattomia pelaajia.
Mutta se johtuu loukkaantumisista ja korjaantuu rosterin tullessa terveeksi.
Asenteen korjaaminen on helvetin paljon vaikeampaa.
Lähes mahdotonta.
Voittavissa joukkueissa ei ole käytännössä ikinä vapaamatkustajia, IFK:ssa niitä valitettavasti tällä hetkellä on.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Materiaalin puolesta HIFK:n ongelma tosiaan on se, että laitahyökkääjistä Hintz ja Partanen, joiden pitäisi kantaa tuloksellisesti joukkuetta, eivät ole sillä tasolla, että pystyisivät sitä tekemään. Ihan hirveätä katsoa tämän kaksikon esityksiä kärkiroolissa. Hinz kyllä luistelee kiekollisena, mutta syötöt sinne tänne ja haastoissa menettää. Partasen speciaali on sokkosyttö selän takaa keskelle. Järkyttävää omaan pesään kusemista. Etenkin Hintzistä odotettiin täksi kaudeksi johtavaa pelaajaa, mutta ei ole ottanut siitä stepistä edes puolikasta. Partanenkin ollut aina sellainen hyvä syvyyttä leveyteen pelaaja, jonka on ollut vähän helppo puskista heitellä niitä tehoja ja on tehnyt niitä tärkeisiinkin paikkoihin, mutta nyt kun se johtavan pelaajan paikka on tarjolla, niin pelaamisen taso tippuu, vaikka rooli kasvaa ja ketjukaverit paranee. Ymmärrän kyllä, että mikäli ne kaksi tervettä kärkilaitahyökkääjää olisivat näiden kahden sijaan vaikka Aaltonen ja Rask, niin oltaisiin revitty enemmän pisteitä. Nyt tätä joukkuetta ei liidaa kukaan ja tähän päälle vielä pelitavan tai pelitavan toteutuksen tökkiminen.

Pitää kuitenkin muistaa, että monella Liigajoukkueella ei ole edes käytettävänä sitä euromäärää mitä HIFK pystyy lyömään kentälle nyt ja junnuja pelaa pakon sanelemana muillakin. Hyvä esimerkki tästä on Ässät. Olihan se tosin vähnä huvittavaa, kun heidän sentterihankintansa Paakkolanvaara ratkaisi pelin, joka pelaa karkkirahoilla Johanssoniin verrattuna. Sillä tosin ei sinänsä ollut merkitystä, että hän sen maalin teki. Joku sen voittomaalin olisi tehnyt, sillä jo toisen erän aikana tuli selväksi, että Ässien voittomaali on vain ajan kysymys. HIFK oli ne vähätkin hyökkäysrytmit pelistä pois jättämällä tuhonnut jo oman pelinsä. Niin käy HIFK:lle monesti kotihallissa, kun tulee pakottava tarve saada tulos. Tosin se helpottaa tilannetta mikäli ne johtavat pelaajat ovat terveinä, vaikka alemmissa kentissä olisi ukkoja sivussa. Johanssonilta odotetaan paljon, mutta Törmäsen pelitapaan on varmasti vaikea tulla ja hänen laitahyökkääjänsä käsiteltiin jo. Muista hyäkkääjistä Nykoppin kenttä pelaa tasollansa ja se onkin ehjä kokonaisuus. Eihän Leinon ja Elkinsin kentältä voi yhtään mitään odottaakaan. Yritän tässä ehkä eniten itselleni perustella sitä, että nyt kannattaa olla kärsivällinen vaikka vituttaakin.
 

punainenpeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NYR
Totta joka sana Apassilta. Hintz ihan susi kaikilla mittareilla. Ollut sitä jo viime pleijareista lukien, eikä tule missään tapauksessa kantamaan joukkuetta tällä kaudella. Saman voi sanoa Parrusta sillä erotuksella, ettei tule koskaan kantamaan mitään joukkuetta.

Vielä jaksan uskoa muutokseen sairastuvan tyhjennyttyä, mutta tulosta pitäisi kyllä tällä viikolla jo tulla.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Sellasen tiistain kevennyksen vois tähän heittää, että enää ei IFK:hon tulla siksi että olis pisimmät kesälomat, vaan siksi että on ihan selkeästi pisimmät ja lokoisammat sairaslomat! Voi nauttia stadista oikein ajan kanssa :)
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvin menee ennakon mukaan peli tähän mennessä. HIFK aloittaa yleensä koti hallissa pirteästi ja sitten pala palalta se annetaan pois. Nytkin HIFK tod. näk. tarvitsee 2-0 ja jopa 3-0 maalit voittoon. Muuten huomataan, että Ilves alkaa viemään peliä ja sitten se tekee ne pakolliset 2-3 maalia. Yksilötasolla HIntz on kyllä uskomattoman huono. Munasi esim. ensimmäisen ylivoiman kaksi ensimmäistä ylöstuontia. Ensimmäisessä menetti sinisellä, toisessa antoi luokattoman syötön helpossa paikassa. Elkins mokasi kolmannen ylöstuonnin sokkosyötöllä tyhjään tilaan, mutta olenkin jo tämän kauden aikana ymmärtänyt miksi hän ei ylivoimaa yleensä juuri pelaa. Koomista oli se, että HIFK.n ylivoimamaalin syötti Ilveksen pakki. HIntz olisi hukannut todennäköisesti kiekon tuossa. Nykoppin kenttä on odotetusti ollut IFK:n paras.

Hyvää analyysia studion kavereilta. Suorista hyökkäyksitä luodut maalipaikat HIFK:lla 0 kpl kolmessa edellisessä pelissä. Ei tarvitse mitään lisäselvitystä HIFK:n pelillisistä ongelmista. Täydellisen tyhjentävä lukema. Ainoa miinus toimitukselle siitä, että Törmäseltä kyseltiin lähinnä niitä näitä ja ei pelillisiä ongelmia tuotu esille. Stögö tosin totesi ,että on tiettyjen pelaajien esityksiin pettynyt. Ei tarvitse olla ennustaja, että listan kärkipäästä löytyvät Hintz, Partanen, Taimi, Eronen...

Yllättäen se Johanssonin lätty tuli Salmelalle.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Hei, 2 ylivoimamaalia jo tänään! Tuo kun toimisi jatkossakin, niin helpottaisi paljonkin tuloksenteossa. Altavastaajanakin voi voittaa, kun maalivahtipeli + ylivoima toimii.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Plussat tänään:
- VOITTO
- YV. Ei se hyvältä näyttänyt, mutta tulosta tehtiin
- Keke, huikea matsi
- Muuli, jengin parhaimmistoa ollut koko syksyn
- koko nelssoni
- Salmela, kaiken räpellyksen keskellä tämä kaveri sentään ymmärtää vetää
- Eronen, maali
- Mikke, maali + muitakin hyviä oivalluksia
- Hintz, maali
- Kari, nukahti Ilveksen maalissa, mutta muuten hyvää vääntöä
- Miro, ihan vaan siitä että oli taas mukana

Negailua en aio suorittaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Negailua en aio suorittaa.

Saanko minä suorittaa tämän? Tai no, suoritan silti vaikka ei lupaa myönnettäisikään:

- Toivosella Ilveksen maalilla lopulta 18 torjuntaa ainoastaan ja kahdessa ensimmäisessä erässä niitä oli vain kuusi (6!)!? Aivan liian vähän laukauksia.
- Ottelun suurin tähti löytyi IFK:n maalinsuulta. Toki hienoa, että Kekellä kulkee (eli siinä mielessä positiivista), mutta ei nyt noin yksin pitäisi joutua Ilvestä vastaan pelaamaan kotona.
- Hintz kahdesta pisteestä huolimatta surkea, voisi laittaa pojan vaikka A-junnuihin hakemaan vähän asennetta ja nöyryyttä tekemiseen. Iän puolestahan tämä toimisi.
- Elkinsiltä kaksijakoinen peli, hyvää duunia toki tuttuun tyyliinsä paljon, mutta vastapainoksi ihmeellisiä lapsuksia ja tosiaan Ipan ainoassa nukahti.

Kiitos ja anteeksi...
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Noh, onneks nyt saatiin 3p pitkästä aikaa. Liian hyville paikoille Ilves kyllä pääsi, mutta Lankinen pelas hyvin.

Toivottavasti Aaltonen on perjantaina kehissä, niin helpottais vähän tota repaleisten ketjujen kasaamista.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Kaksi YV-maalia tänään on tietysti hyvä juttu mutta tapa millä ne tuli ei kerro siitä, että yv-peli olisi vieläkään parantunut. 3 isoa pistettä kairattiin ja siitä täytyy olla tyytyväinen. Lankinen on meidän ykkösmaalivahti jo nyt.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Voitto ja 3p kelpaa oikein hyvin. Johanssonille avausmaali, Eroselle ensimmäinen IFK:n nutussa ja Hintzillekin maali, joka toivottavasti helpottaa.

Lankiselta myös erittäin hyvä peli ja nyt on Keken paikka pitää tämä jo varsin pitkään jatkunut hyvä taso päällä, kun Nikke on poissa ilmeisesti pidempään.

Toivottavasti Aaltonen saadaan mukaan viikonlopun peleihin, niin ehkä tämä tästä lähtee pikku hiljaa.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
En nähnyt peliä, mutta ei voi olla kuin iloinen. 3p voitto. Maalikoosteessa jengi näytti helpottuneelta. Lankinen dominoi eikä voinut maalille mitään. Eli pelasi periaatteessa nollapeliä ja kenttäpelaajat vain ryssivät sen.

Haukutaan Hintziä, mutta kyseessä on nuori kaveri, jolla on varmasti itseluottamus hakusessa pitkän loukkaantumisen ja maalittomuuden jälkeen. Kaikki tälläiset 1+1 pelit on todella tärkeitä näille kavereille.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka pelistä toiseen IFK on kotona purjeessa ja altavastaaja, niin väkisinkin välillä tulee tällaisia tilastovoittoja kun ylivoimalla hieman lahjana onnistutaan ja maalivahti pelaa superpelin torjumalla muutaman varman maalin.

Sinällään tämä ei muuta mitään siitä, että peli on aivan levällään ja täydellistä kärsimystä katsoa suurimman osan aikaa.

Joku usko on, että ei tämä pelaaminen voi jatkua noin huonona. Pelistä toiseen se kuitenkin jatkuu.

Poissaolot tietenkin yksi iso syy.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Onhan se sillä tavalla, että pelikirja tätä ja pelikirja sitä, mutta eiköhän tääkin puheenvuoro ole ihan paikkaansapitävä, kun ruvetaan katsoo ketä siellä meidän hyökkäyksessä pelaa.

Videolla Pasi Rautiainen kertoo asiat kuten ne on. Eli riittääkö taso:

https://youtu.be/mjuILIA_Hl8
 
Viimeksi muokattu:

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Puolet jengistä pelaa tällä hetkellä ihan kuin ne olisi

a) väärässä sarjassa tai ovat vähän sinne päin asenteella.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän alkaa näyttää siltä, että joukkue ei ole enää Stögön hallinnassa. En usko, että Stögöä pelataan tarkoituksella ulos, mutta tällä hetkellä pelaajat eivät pelaa joukkueelle.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eipä tuossa ole enää mitään ideaa. Tuolla budjetilla ollaan jokaista joukkuetta vastaan pelillisesti ottavana osapuolena. Yksilöiden avulla jotenkuten keikutaan kympin sakissa ja siinä se.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vittu mua kyrsii toi Hintz, helvetin ylimielistä neppailua vaikka siihen ei olisi varaa yhtään ja voi ottaa kontolleen täysin tuon tepsukoiden avausmaalin. Pahinta tilanteessa ei kuitenkaan ollut kiekonmenetys, vaan sen jälkeinen hetki kun kaveri suoristaa selän, lipaisee huulia ja nokka kohti vaihtoaitiota. Toinen maali nyt oli vaikea puolustaa pois kun Perrin sen ohjasi hienosti sisään, mutta kolmannessa maalissa sitten Elkins menetti kiekon tyhmässä paikassa ja jo valmiiksi pitkä pyöritys omissa sai jatkoa ja 3-1.

Surkeaa tekemistä ja liikaa tulee henkilökohtaisia virheitä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös