Suomi-sarja 2016–2017

  • 72 769
  • 118
Suosikkijoukkue
Sydämellä pelaavat
Sarjaa takana kaikilla joukkueilla noin 1/3. Vahvimpia otteita kaukalossa on esittäny odotetusti JHT ja Ketterä, jonka perässä myös AIK on ollut yllättävän pirteä.Tämän jälkeen tuleekin tasainen 9 joukkueen rypäs, jossa paikat sarjataulukossa voivat vaihdella suurestikin viikonlopun aikana. Alakerran porukka alkaa jo tässä vaiheessa erottua selkeästi, jossa sarjapaikasta taistelee Titaanit, KJT, Kiekkokopla sekä KHT. Varsinkin KHT:n tulevaisuus näyttää vaikealta, koska vieraspeleihin ei meinaa löytyä edes kolmea kentällistä. Mitä ajatuksia muissa on herättänyt alkukausi. Yllättäjä joukkueita ja pelaajia?

Nyt joukkueilla on tiivis puristus jouluun asti, jonka jälkeen runkosarjaa on jäljellä enää 10 ottelua. Varsinkin keskikastissa tämä pätkä tulee näyttämään paljon suuntaa, ketkä joukkueet taistelevat playoffpaikoista ja mahdollisesta kotiedusta.
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
Ensiksi tulee mieleen 1 super yllätys, elikkäs Riemu!! En todellakaan ajatellut ennen kauden alkua, että tämä joukkue yltää missään vaiheessa näin korkealle ja jos rehellisiä ollaan niin sijoitin sen alkuveikkauksessa ihan vimoiseksi. Suurin pettymys pokaalin pokkaa odotetusti KHT, ei todellakaan tule helppo loppukausi. Tottakai myös JHT on antanut aihetta hymyyn jo monesti ja tulee varmasti tappelemaan kärki sijoituksista ihan kauden loppuun asti.

Tsemit JHT!!
 

pippurimylly

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHT / Boston Bruins
n. 12 peliä pelattu n. 24 jäljellä...
Viime vuonna runkosarja päättyi seuraavasti (2015-2016):

Joukkue O V JVJH H P - (7.11.2016)
1. Ketterä 36 26 2 3 5 85 - 31
2. PYRY 36 23 5 0 8 76 - 25
3. KHT 36 24 2 0 10 76 - 13
4. IPK 36 20 3 5 8 71 -
5. Hunters 36 20 3 3 10 69 - 22
6. JHT 36 19 3 1 13 64 - 32
7. KJT 36 14 3 4 15 52 - 15
8. AIK 36 14 2 4 16 50 - 26
9. KOOVEE 36 11 5 2 18 45 - 19
10. S-Kiekko 36 11 3 5 17 44 - 22
11. HCIK 36 10 2 6 18 40 - 20
12. FPS 36 9 4 4 19 39 - 23
13. D-Kiekko 36 11 2 2 21 39 - 15
14. VG-62 36 8 3 1 24 31 - 19
15. Kiekkokopla36 5 3 5 23 23 - 10
 

The Rock

Jäsen
Leijonat.fi-sivuston uutisoima IIHF:n sääntömuutokset jatkoaikoja koskien on kyllä mielenkiintoinen. Etenkin kun se tulee kesken kauden ja otetaan käyttöön välittömästi myös Suomi-sarjassa. Tämä tietää sitä, että suurella todennäköisyydellä voittolaukauskilpailuita ei enää kovin montaa nähdä, mikä ei toki ole ollenkaan huono asia, sillä nyt voittaja ratkaistaan entistä useammin pelaamalla, eikä ”arpapelillä”.

Silti mieleen heräsi kysymys, että eikö siellä Kansainvälisen Jääkiekkoliiton johdossa oikeasti olisi voitu kyseistä sääntömuutosta tehdä jo kesällä? Nyt kesken kiihkeimmän sarjakauden aletaan muuttaa sääntöjä, mikä ei mielestäni anna kovin ammattimaista kuvaa kyseisen instanssin toiminnasta. SJL on tämän muutoksen edessä voimaton, sillä sen tulee kunnioittaa IIHF:n säädöksiä ja niillä mennään, mitä ”isot pojat” sanoo.
 

Big Bear

Jäsen
IPK:sta jäi iso kasa pelaajia "yli" tai oikeastaan eivät voineet siviilitöidensä takia lähteä Mestikseen. Lyytinen ja Penttinen nyt ainakin ovat etunenässä sellaisia pelaajia. Uskoakseni Lapinlahdella on tarkoituksena nousta Suomi-sarjaan. LaLu ja IPK tekevät yhteistyötä, joten Lapinlahti noustessaan olisi yksi hyvä etappi yksittäiselle nuorelle pelaajalle matkalla Mestis-pelaajaksi. Tämä kuvio toki vaatii sen, että IPK pitää tällä kaudella Mestis-paikkansa. Näkökulmalle tiedoksi, että Niko Nuutinen on ihan IPK:n oma kasvatti, eikö ole tietääkseni koskaan pelannut yhtään peliä KalPassa.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Paljon eri sarjoja, alempiakin seuranneena S-Sarjassa on mielenkiintoinen tilanne! Pyry:llä on SaPKo-kasvatti, noin 700 Liiga- ja Ruotsin pääsarjaottelua Play Off:t mukaan lukien pelannut Antti Bruun. Kova puolustaja vielä S-Sarjaan. Mikke Levo, Antti Hilden, Timo-Pekka Heikkinen, Mika Niemi, kovia nimiä. Ikäähän näillä alkaa jo olla kaikilla! Pyryn nouseminen LeKi:n tilalle Mestikseen voisi olla Mestiksen kannalta parempi asia? En tiedä, mutta luulisin Nokian vetävän yleisöä hiukan enemmän, kuin Lempäälän? (ka. n.250)

Kyllä vain Bruun on erinomainen puolustaja S-Sarjaan. Rauhallisuus, kiekollinen taito ja pelisilmä tekevät miehestä kyllä sarjan parhaan puolustajan. Muitakin kovia pakkeja on esim. Ketterän Lippojoki, JHT:n Väkeväinen ja Pyryn Levo ja Korkeamäki, mutta eivät ole yhtä kokonaisvaltaisia kuin Bruun. Levo ainakin on kuitenkin hyvin lähellä. Hänhän ei ole kovin iäkäs (21v), joten palo on varmasti kova menestyä uralla. Sitten tosiaan konkariosastolta löytyy mm. Hilden, Niemi, Pesonen, Heikkinen, Pyymäki joilla kaikilla on vuosia mittarissa jo aika paljon ja luultavasti piirtävät uransa viimeiset piirrokset jäähän lähivuosina Pyryn paidassa (löytyy tietysti myös nuoria hyviä pelureita esim. Levo, Ojanen, Korkeamäki ja Repo). Varmaankin moni ajattelee, että Pyry on vanhoille kehäraakeille vain jäähdyttelyä varten, mutta ei se niin ole. Asenne on yhtä kova kuin oli herroilla nuorempanakin. Kantavat yli 100-vuotiaan seuran punaista paitaa ylpeydellä ja haluavat olla mukana tekemässä historiaa nostamalla seura korkeammalle kuin se on koskaan ollut.

Mestishän on organisaation ainoa tavoite ollut jo pitkään, niin saa nähdä koska se toteutuu. Viime keväällä Aamulehdessä oli iso juttu Pyrystä tyyliin "LeKi tekee tilaa Pyrylle". Yleisökeskiarvo on sarjatasoa alempanakin jo yli 100 katsojaa isompi, ja uskon että Mestiksessä Nokialla olisi potentiaalia n. 500 ihmisen katsojakeskiarvoon. Enkä jaksa millään uskoa, että Pyrystä tulisi vain uusi LeKi jossa pelaa kaikki Ilveksen ja Tapparan ylijäämät ja muutenkin käsittämätön määrä pelaajia kauden aikana. Ja Pyryllä on selvästi pienen tähtistatuksen omaaviin pelaajiin vetovoimaa, jotka varmaan toisivat väkeä muillakin paikkakunnilla.

Nyt on viime aikoina Pyryn peli näyttänyt hyvältä (toivottavasti jatkuu samaan malliin) ja ollaan saatu kurottua vähän eroa sarjataulukossa JHT:hen ja Ketterään kiinni. Uskon todella vahvasti, että tästä kolmikosta löytyy 2 karsijaa Mestikseen keväällä. AIK:lla ja Huntersilla on myös kovat niput ja tulevat olemaan keväällä mustia hevosia. S-Kiekko Henri Sandvikin johtamana on vahva, kuten myös FPS, Koovee, Riemu, HCIK ja VG-62 ovat esittäneet pirteitä otteita, mutta aikamoisen Leicester City-tempun saisivat tehdä, jos Mestis-karsintoihin yltäisivät. Karhu HT:lla olisi myös kaikki mahdollisuudet haastaa kärkijoukkueet, mutta heikosti on kausi alkanut ja kova on työ, jos aikovat pleijareihin yltää.
 
Viimeksi muokattu:

The Rock

Jäsen
Pyryllä on selvästi pienen tähtistatuksen omaaviin pelaajiin vetovoimaa.

Vetovoima, jolla Liiga-statuksella liikkuvia pelaajia saadaan pelaamaan Suomi-sarjaan on kylmä käteinen. Myös selvästi verkkaisempi pelitahti ja ei-niin-ammattimainen harjoittelu toimivat hyvinä lisäkiihokkeina sopivanlaisen korvauksen kyljessä. Vasta sen jälkeen nämä kaverit miettivät olosuhteita, valmennusta jne.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Vetovoima, jolla Liiga-statuksella liikkuvia pelaajia saadaan pelaamaan Suomi-sarjaan on kylmä käteinen. Myös selvästi verkkaisempi pelitahti ja ei-niin-ammattimainen harjoittelu toimivat hyvinä lisäkiihokkeina sopivanlaisen korvauksen kyljessä. Vasta sen jälkeen nämä kaverit miettivät olosuhteita, valmennusta jne.

Näinhän se on kieltämättä. Toki tamperelaisen pelaajan on helppo tulla Nokialle, niin sekin tietysti vaikuttaa, jos Liiga-uran jälkeen Suomessa vielä uraansa haluaa jatkaa. Uskon kuitenkin, että Mestiksessäkin Pyry pystyisi myös olosuhteilla jne. houkuttelemaan saman statuksen miehiä (ja tietysti rahalla).
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Suomi-Sarjan kotiotteluiden katsojakeskiarvon Top 5 on seuraava:

1. Ketterä 8 ottelua 527 katsojaa
2. Titaanit 7 ot. 417 katsojaa
3. JHT 7 ot. 401 katsojaa
4. Pyry 7 ot. 356 katsojaa
5. S-Kiekko 7 ot. 317 katsojaa

Eri tilastojen ylivoimaset ykköset:

Eniten tehtyjä maaleja: Ketterä 80 maalia
Paras maaliero: Ketterä +60
Eniten päästettyjä maaleja: KHT 90 maalia
Eniten YV-maaleja: Pyry 22 maalia
Eniten jäähyminuutteja: KHT 299 minuuttia
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Vauhtihan "Analla" ei enää viime kaudella riittänyt Liigassa, mutta jotenkin vielä pärjäsi sielläkin. Loistava pelikäsitys! Hän on ollut aina teknisesti taitava luistelija, muttei mikään nopein pelaaja. Laukaus on tarkka, mutta sekin vaatii aikaa. Sitä jos viivassa saa, niin kyllä maalin tekee!

5.11.2016 KOOVEE - PYRY maalikooste - YouTube

Kelaappas tuo video aikaan tasan 5:00 niin näet Bruunin aika komean maalin viime viikonlopun Pirkanmaan derbystä.

Lempäälän halli ainakin on aika huono. Nokialla en ole muistaakseni koskaan käynyt. Huonommat olosuhteet ainakaan ei voi olla, kuin Lempäälässä.

Olen molemmissa luonnolisesti käynyt ja Nokian jäähalli on ainakin paljon katsojaystävällisempi. Esim. isompi kapasiteetti ja pubi (en ole satavarma onko Lempäälässä). Nokian jäähalli on myös lämpimämpi, ainakin omasta mielestä.

Miten sitten, haluaako Pyry olla samantyylinen farmi, kuten LeKi? Kyllä Tampereen seudulla varmaan pystyttäisi kaksi Mestisjoukkuetta pelaajien puolesta ainakin pitämään.

Niinkuin aiemmin kirjoitin niin en jaksa millään uskoa, että Pyry farmiksi alkaisi. Ja kyllä Pirkanmaa kaksi Mestis-seuraa kestäisi helpostikin.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Olisi ollut mukavaa nähdä Bruun täällä, ennen kun lopettaa. Koko kauden pestiä ajatellen! Siviilielämä Tampereella, niin ei taida tulla.

Alkaa Bruunilla tosiaan vähän ikä painaan, niin jos Mestistä vielä pelaa, se tapahtuu Pyryn paidassa. Tai ainakin Pirkanmaan seudulla, luultavasti Pyryssä (olettaen, että Pyry sinne Bruunin uran aikana nousisi). Perheellinen 37-vuotias mies, niin ei taida muutto olla ihan heti mielessä.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Näihin yleisömääriin on kyllä sanottava, että ne ovat hyviä! Vertaa Mestikseen, niin ei ne ole, kuin muutamalla paikkakunnalla kovempia lukemia! Pidän edelleen S-Sarjaa hyvänä ja tasokkaana sarjana. Jäähallit ovat ainakin Imatralla ja Kotkassa varmaan noin 1000-1500 henkeä vetäviä kapasiteetiltaan? Tunnelma pysyy hyvänä, kun on 400-500 katsojaa paikalla. En ole varma noista yleisömääristä/kapasiteetista, kun olen ko. paikoissa käynyt vain pelaamassa mutasarjan pelejä. Näin arviolta! Ketterällä oli Simpeleen kanssa yhdistetty joukkue III-Divisioonassa ja Kotkassa Piranhas-niminen Simo Rouvisen johtama "jäähdyttelijöiden joukkue" ainakin muutama vuosi sitten! JHT pelasi 2000-luvun alussa S-Sarjakarsintaa samassa lohkossa kanssamme ja tippui silloin II-Divisioonaan. Siellä oli silloinkin hyvin yleisöä. Jouni Rinne valmentajana.

KHT:llä on tainnut olla vaikeuksia saada pelaajia tarpeeksi mukaan otteluihin. Ossi Pellinen pelasi vielä pari kautta sitten siellä, kunnes siirtyi Jokipoikiin. Silloin joukkue oli todella kova muutenkin. Seinäjoella taitaa jalkapallo ja salibandy syödä jääkiekolta sponsoreita ja kiinnostusta. Talousalue on vahva! Titaanit on tulevaisuuden joukkue ja todella nuori tällä hetkellä. Nuo keskiarvomäärät tuplaantuvat loppukauden ratkaisuotteluissa. Titaaneiden päästessä Play Off:hin ja Ketterän pelaamaan sarjan voitosta ja Mestispaikasta menee Imatralla 1000 kirkkaasti rikki. Pyry:n ja LeKi:n kohtaaminen voisi olla kova juttu sillä alueella keväällä...

Nyt muistelet vähän väärin, sillä Pellisen joukkue oli HC Satakunta, joka oli kyllä todella kova. Pyry-kasvatti Pellinen joukkoineen oli Pyrylle todella paha vastustaja. Viimeisellä kaudellaan olivat muistaakseni välierissä Jokipoikia vastaan, voittivat puolivälierissä runkosarjan voittaneen FPS:n suoraan 3-0 voitoin. Sen kauden jälkeen kuitenkin Satakunnan toiminta loppui ja sarjaan noussut KHT otti monta hyvää pelaajaa heidän raunioilta, Pellinen meni tosiaan Jokipoikiin.

Ja joo yleisömäärät on tuolla Top 5 -listalla hyviä, mutta löytyy paljon näitä ketkä eivät saa edes 100 ihmistä halliin, esim. KJT. Keväällä tosiaan varmasti numerot tuplaantuu ja varsinkin Mestis-karsinnoissa. Ai että kevät 2013 oli hienoa aikaa, kun Pyry niissä viimeksi pelasi. Pyry-Leki kamppailut näyttävät tällä hetkellä mahdollisilta ja olisivat kyllä varmasti aika hienoja pelejä.
 

Oakley

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punanutut
Näihin yleisömääriin on kyllä sanottava, että ne ovat hyviä! Vertaa Mestikseen, niin ei ne ole, kuin muutamalla paikkakunnalla kovempia lukemia! Pidän edelleen S-Sarjaa hyvänä ja tasokkaana sarjana. Jäähallit ovat ainakin Imatralla ja Kotkassa varmaan noin 1000-1500 henkeä vetäviä kapasiteetiltaan? Tunnelma pysyy hyvänä, kun on 400-500 katsojaa paikalla. En ole varma noista yleisömääristä/kapasiteetista, kun olen ko. paikoissa käynyt vain pelaamassa mutasarjan pelejä. Näin arviolta!
Suomi-sarjajoukkueiden hallikapasiteetit:

Pori 6443
Joensuu 4800
Jyväskylä 4618
Forssa 3000
Kotka 1958
Kalajoki 1700
Porvoo 1500
Imatra 1200
Nokia 1000
Tampere 1000 (Haka 2), 7300 (Hakametsä)
Seinäjoki 850
Liminka 500
Naantali 500
Kaarina 400
Tuusula 220 (ja 1200)
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Täälläpäin pelaillut, jokusen ottelun II-Divisioonaa Savonlinnasta n.40 km sijaitsevalla Rantasalmen kylällä, RU (Rantasalmen Urheilijat), sellainen, kun Kim Pettersson oli tuolloin vielä aika isossa roolissa Pyryssä? On Pyryä tullut seurattua...

Joo Kimi oli joukkueen parhaita pelaajia. Numero 6 pelasi Pyryssä 5 kautta. Viimeisellä kaudella jäi pienempään rooliin ja pelasi kauden loppuun Kooveessa. Ei ollut sillä kaudella enään vanhalla tasollaan ja olisikohan Suomi-Sarja ura loppunut siihen.
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Liigapaikkakuntien seurat pelaavat Liigahalleissa! Sitä juuri tarkoitin Kotkan ja Imatran hallien kapasiteettien kohdalla. Niissä n. 500 katsojaa saa jo mukavasti tunnelmaa. Jyvässeudulla ainakin Vaajakoskella on jäähalli ja Hippoksella harjoitushalli. Kotka on hiukan isompi, mitä "katsomossa verrytelleenä" totesin. Imatralla on hyvä halli ja sopivan kokoinen! Seinäjoella ja Kalajoella olen pelannut vierasjoukkueessa S-Sarjakarsintaa, mutta aikaa on kauan. 2000-luvun alkupuolella. Hakametsän molemmissa halleissa joskus A-Nuorten I-Divisioonaa KooVee:n pelattua siellä. Tietysti Hakametsässä nyt pelejä käynyt katsomassakin! Kerran pelattiin juniorina myös 40 (?) metriä maan alla...! Jännä paikka! Monet noista halleista ovat tuttuja!

D-Kiekon ja Riemun paikallispeli veti n. 450 katsojaa! Se vain ei juuri Liigahallissa paljon miltään tunnu...

Kyllä Nokialla ja Kalajoellakin saatiin 500-700 katsojalla keväällä todella hyvä tunnelma aikaan. Eikä nyt runkosarjassakaan 300-400 katsojalla hiirenhiljaista ole ollut.

Eikös Riemu-D-Kiekko vetänyt yhdessä pelissä jo yli tuhat katsojaakin?
 
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Samoin Bruunin maali Pyry-fanilta...Toistan vielä, mukava S-Sarja -aiheinen ketju täällä! Näistä alemmista sarjoista harvemmin on ihmisiä, ketkä tietävät asioista/kenen kanssa keskustella, jos ei sitten ole jonkin seuran fani...!

Nimi on Tuleva Mestari : )

Toivottavasti katsoit koko koosteen, paljon hienoja maaleja. Siitä vain, jos aikaa löydät, avaa Youtube ja selaa Suomi-Sarja-joukkueiden videoita. Melkeinpä kaikki maalikoosteita ja muita mielenkiintoisia videoita tekevät. Suomi-Sarja on todella mielenkiintoinen sarja seurattavaksi. Yllätyksiä, tasainen sarja, paljon hyviä ja mielenkiintoisia pelaajia ja pelillinen tasokin on parempi kuin moni luulee. Puhumattakaan vauhdista, sitä kentällä riittää.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Sarjan joukkueet aiheuttavat välillä hämmennystä! Tämän KHT:n luulin jotenkin olevan vanha Satakunnan joukkue. Limingan joukkue on uusi tuttavuus ja sitten on näitä uusia, perustettuja seuroja, mitkä ovat aloittaneet III-Divisioonasta nousten ylöspäin. Kiekkokopla ainakin ja Riemu varmaan myös. II-Divisioonassa pelasi aikanaan Suolahden Urho, mutta heidän toimintansa taitaa olla loppunut. Muutama kymmenen kilometriä Jyväskylästä. Vaajakoskella on vielä Pelikaanit. Ainakin oli. Sarjassa on todella perinteikkäitä joukkueita ja sitten näitä uusia tulijoita!
Molemmat, Urho sekä Pelikaanit pelaavat tätä nykyä III-divarissa. Pelikaanit samassa lohkossa KeuPan kakkosporukan kanssa ja Urho samassa lohkossa KeuPan kolmosjoukkueen lohkossa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Perjantaina oli Tuusulassa yleisömäärän pohjanoteeraus kun opk:n mukaan paikalle oli vaivautunut peräti 25 katsojaa ... siis perjantaina Suomi-sarjaa... Ihmettelen kyllä millä rahalla Tuusulassa pyöritetään joukkuetta. Rikkaat iskätkö maksavat poikiensa pelipaikasta vai miten ?
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Perjantaina oli Tuusulassa yleisömäärän pohjanoteeraus kun opk:n mukaan paikalle oli vaivautunut peräti 25 katsojaa ... siis perjantaina Suomi-sarjaa... Ihmettelen kyllä millä rahalla Tuusulassa pyöritetään joukkuetta. Rikkaat iskätkö maksavat poikiensa pelipaikasta vai miten ?
Morten Halsted innosti tutkimaan tarkemminin Suomi-sarjan ja Mestis- joukkueiden kotiotteluiden keskimääräisiä katsojalukuja. Kaksi kärkijoukkuetta on omilla sataluvuillaan, mutta heti niiden jälkeen onkin Kotkan Titaanit, joka ei ole aivan kärkipään joukkue. Jyväskylän joukkueista uudempi Riemu on kerännyt enemmän katsojia kuin D-kiekko. Kolmella joukkueella käy otteluissa keskimäärin alle sata katsojaa. Tilasto on tehty 4.12. pelatun kierroksen jälkeen.

1) Ketterä 538 kats./ottelu
2) JHT 410
3) Titaanit 385
4) PYRY 351
5) S-kiekko 304
6) FPS 257
7) Kiekkokopla 220
8) Riemu 213
9) KOOVEE 206
10) Hunters 201
11) AIK 167
12) D-kiekko 135
13) VG-62 130
14) HCIK 95
15) KHT 80
16) KJT 49

Vertailun vuoksi : Mestiksessä on kotiotteluihinsa eniten yleisöä kerännyt TuTo, keskim. 1463 katsojaa. Mestiksen heikoimmat katsojaluvut ovat jopa heikompia kuin Suomi-sarjassa : JyP-Akatemia 298, LeKi 301, KeuPa 405, K-Vantaa 449 ja Peliitat 462.
 
Viimeksi muokattu:

The Rock

Jäsen
Kaksi kärkijoukkuetta on omilla sataluvuillaan, mutta heti niiden jälkeen onkin Kotkan Titaanit, joka ei ole aivan kärkipään joukkue.

Ainakaan Kotkassa tuo yleisömäärä ja sijoitus keskiarvovertailussa ei ole yllätys, sillä täällä on aina katsomoissa riittänyt hyvin väkeä oikeastaan sarjatasosta riippumatta.

Tuo keskiarvo olisi vieläkin komeampi, mikäli Titaanien tuloskunto olisi alkukaudesta ollut hieman prameampaa etenkin juuri kotihallissa, mutta ehkäpä se siitä vielä nousee jos otteet jatkuvat samanlaisina, kuin viimeisten kierrosten aikana.
 

TeePee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat menee kaakonkulmalle
Haastattelussa päävalmentaja Jarno Mensonen
Yhteenvetoa päättyneestä syyskaudesta ja tulevasta keväästä.

Linkki Ketterän YouTube-kanavalle löytyy tästä
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Olisi kiva, jos olisi enemmän sellaista porukkaa, jotka periaatteesta kannustavat pienempiä seuroja, vaikka lähistöllä olisi korkeampienkin sarjatasojen pelejä. Itsekin kannatin lapsena Tepsiä ja seurasin lähinnä liigaa, mutta kyllästyin siihen jo 80-luvulla. Alkoivat vain liikaa kiinnostaa muut vaihtoehdot, hallibongaus, uudet elämykset ja paikat jne. Ja yleisenä aatteena pienemmän puolta pitäminen, vaikka se ei aina niin helppoa ole ollutkaan:). Monikohan Suomi-sarjaa seuraava on "aatteellinen" pikkuseurojen ystävä ja monikohan seuraa sarjaa vain siksi, kun ei muutakaan lähistöllä tarjota?
 

The Rock

Jäsen
Nyt kun kevätkauden avaus Suomi-sarjan osalta alkaa olla jo ovella, voidaan syyspuoli vetää jonkinlaiseen pakettiin joukkueiden sijoituksia ja tähän mennessä keräämiä pisteitä katsomalla.

Lienee jo tässä vaiheessa selvää, että runkosarjan voiton tulevat keskenään ratkomaan Ketterä (63p) ja JHT (60p). En nimittäin millään jaksa uskoa, että edes Pyrystä (48p) olisi runkosarjan osalta kyseisen kaksikon haastajaksi.

Sitä vastoin sijat 3.–6. ovat edelleen täysin auki ja onkin jännä nähdä kykeneekö FPS (53p) säilyttämään asemansa vai ajavatko nousukuntoiset nokialaiset tai vaikkapa KOOVEE (46p) ”pienet vihreät miehet” vielä kiinni. Myös U.A.I.K (48p) on pitävän puolustuksensa kanssa todellinen jokerikortti, jota ei tosiaankaan kannata laskea ulos kotietutaistelusta.

Hienoisessa laskusuhdanteessa ennen joulutaukoa ollut Hunters (41p) on sitä vastoin siinä tilanteessa, että se tarvitsee ehdottomasti välittömän piristymisen, mikäli Porvoossa halutaan välttää Ketterän tai JHT:n kohtaaminen puolivälierissä sekä lievittää takaa kovaa tulevien joukkueiden muodostamaa painetta.

8. sija on niin ikään vielä jaossa monen eri yrittäjän kesken, sillä viisikko Titaanit (34p), HCIK (33p), D-Kiekko (30p), S-Kiekko (29p) ja Riemu (28p) omaavat jokainen erittäin hyvät mahdollisuudet pudotuspeliunelmansa täyttämiseen. Kyseisten joukkueiden kova keskinäinen kilpajuoksu on omiaan aiheuttamaan paniikkia myös porvoolaisissa, joiden kiinni ajaminen saattaa jopa joltain vielä onnistuakin.

Sarjan tyvessä Kiekkokopla (22p) ajaa vimmatusti takaa viivan päällä olevaa riemulaumaa, joka on vielä ihan saavutettavissa, mikäli jyskäläläiset eivät saa omaa peliään uomiinsa.

Sen sijaan ”junan” niin suoran säilymisen kuin pudotuspelienkin suhteen uskoisen menneen jo menojaan VG-62:sen (20p) ja KJT:n (19p) osalta, sillä kummankaan tuloskunto ei ennen joulua kovin kaksista ollut, enkä usko sen pitkässä juoksussa liiemmin parantuvan.

Porissa karsintoihin valmistautuminen voidaan niin ikään aloittaa välittömästi, kun pelit kevään osalta pyörähtävät käyntiin, sillä tähän mennessä omien ennakko-odotuksieni pohjalta Suomi-sarjan suurimman flopin, Karhu HT:n (14p), tullee karsintapeikon syleiltyä pelastamaan vain lähes täydellinen (l. 10–11 voittoa sisältävä) loppukausi, johon tuskin nallelauman kovinkaan fani edes unissaan uskoo.

Tulossa on siis suurimmalta osin erittäin mielenkiintoinen Suomi-sarjakevät, joka pitänee aivan varmasti sisällään myös jonkun joukkueen peliotteillaan järjestämän suuremman luokan yllätyksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös