Miro Heiskanen – Stadin ikioma firstrounderi?

  • 273 504
  • 950

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Enää ei tiedä mitä sanoa!
Jalalla, kiekolla, ilman kiekkoa, koko ajan erinomainen. Puolustaa mailalla, liikkuvuudella ja sijoittumisella niin upeasti, että puuttuvat kilot eivät vaikuta mitenkään. Kokonaisvaltaisesti käsittämättömän valmis ollakseen noin nuori pelaaja. Stop and go liikkeissä on myös räjähtävyyttä vaikka sulava liuku hämää kenties liikkumista verkkaiseksi.
On ensimmäinen IFK-pakki, jonka lasken liikkuvuuden osalta new-school tuotteeksi, Sebastian Ahon kanssa samankaltaisuuksia on paljon, vaikka ovat eri tontin ukkoja.
Ja voimaluistelussa alakäden persoonallinen liike tuo omaleimaisuutta lisää. Mä oon täysin myyty!
Saisko näitä aina kerta vuoteen uuden jostain?
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
että puuttuvat kilot eivät vaikuta mitenkään.
Kaiken hehkutuksen lisäksi tämä on muuten mielenkiintoinen juttu nuoria arvostellessa, itsekin hvahduin siihen etten kaipaa Heiskaselle ainakaan Liiga-tasolle juurikaan enempää voimaa, eli että moittisin että tarvitaan fysissyyttä lisää, eilenkin taklaili muutamaan otteeseen ja sellaisella ajoituksella että vain harva jengistä siihen kykenee.
Melkein rikollista mainita Sebastian Moberg tässä ketjussa mutta se kun tuli räpiköimään miesten tasolle niin ensimmäisenä tuli ajatus että voimat ei riitä mihinkään, häviää kaikki kaksinkamppailut ja sen jälkeen havahtui vasta siihen ettei tuo kiekollinenkaan peli ole hääppöistä.

_
 

doppelgänger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Erityisesti pistänyt silmään itselläkin huikea mailapeli kulmissa ja muutenkin. Jokainen kertaa saa mailallaan kiekon omille. Toivottavasti saataisiin nauttia tästä kaverista vielä ainakin ensi kausi.
 

Juustohöylä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hifk:n paras pakki. Luistelu hyvää, kädet hyvät, skode hyvä, katse ylhäällä ja tekee melkein aina oikeita ratkaisuja. Vielä kun saa vuosien aikana voimaa lisää niin pelaa siinä vaiheessa jo rapakon takana.
 

mästare

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK & San Jose Sharks
Siis aivan huikea äijä, ei voi kun ihastella kaverin pelirohkeutta ja kylmäpäisyyttä. Suorittaa korkealla tasolla illasta toiseen ikäisekseen. Huhheijjaa on kyllä aivan loistava puolustaja. Komea maali vielä juhlapelissä pelsuja vastaan (Ikosen esityö myös erinomainen)!
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Olkaapa hyvä! Olihan toi Ikosen syöttö melkoinen, sekin. Sai Miro rauhassa miettiä mihin laittaa. Ja laittoihan se.

Aavistuksen otti haltuun ja mietti mitä ikinä miettikään. Niinköhän miesten peleissä sitten on enää noin paljon aikaa.

Niin siis, aivan mahtavaa.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miro Heiskanen ja pakkiparinsa Big Joe ovat tämän kauden suosikkipelaajiani. Hienoa, että on tällaisia kavereita rosterissa! Muuten voisi olla tuskainen kausi.
 

doppelgänger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Onhan tää siistiä, että IFK:sta tulee pitkästä aikaa näin kovan tason lupaus ja kyllähän se pisti aikalailla myhäilemään kun Ylen studiossa kehutaan kilpaa ja vuolaasti Heiskasta. Ja kyllä ihan ansiosta! En ole varmaan ikinä nähnyt noin virheetöntä pelaamista liigatasolla 17-vuotiaalta. Harmi, että luultavasti viimeinen kausi kun päästään Mirosta nauttimaan, ainakin tällä erää.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Kyllä Miron kannattaisi tehdä kuten Sami Vatasen, eli hoitaa täällä ensin armeijat kuntoon, ottaa dominoiva rooli SM-liigassa ja sitten siirtyä valmiina pelaajana Änäriin.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tästä eliten linkistä hyvä seurailla draft prospectien etenemistä. Aika moni suomalainen menee monella listalla Miron edelle. Jos kehitys on tämän näköistä kuin nyt niin uskon että menee top10 puolustajissa, jopa top5 mahdollinen.
Elite Prospects - NHL Draft Center

_
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tästä eliten linkistä hyvä seurailla draft prospectien etenemistä. Aika moni suomalainen menee monella listalla Miron edelle. Jos kehitys on tämän näköistä kuin nyt niin uskon että menee top10 puolustajissa, jopa top5 mahdollinen.
Elite Prospects - NHL Draft Center

_

Näkisin, että suomalaisista Tolvanen sekä Vesalainen menevät lähes varmasti Heiskasen edelle ja heidät varattaneenkin suurella todennäköisyydellä kympin sakissa. Ensi kesänä on kyllä tulossa ennätyksellisen kova drafti suomalaisittain, sillä kahden edellä mainitun lisäksi on povattu, että ykköskierroksella varataan myös Heiskanen, Vaakanainen, Välimäki ja mahdollisesti Jokiharju sekä Salo. Tässä vaiheessa lienee vielä mahdotonta sanoa, että kuka varataan ensimmäisenä kolmikosta Heiskanen, Vaakanainen & Välimäki, mutta jos ennen kautta Heiskanen oli ennakoissa vielä hieman heidän perässään, niin on takuulla kuronut tätä eroa umpeen alkukauden otteillaan. Harva edes IFK-kannattajista osasi odottaa, että hän lunastaisi suoraan paikan pelaavassa kokoonpanossa.

Tässä muuten myös melko kattava ennakkolistaus ensi kesän drafista: The Draft Analyst | 2017 NHL Draft Rankings: The October 600 ..
 

wloff

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Draftijärjestys nyt on tässä vaiheessa kautta lähinnä arvailua. Siinä on myös esim. nuorten MM-kisat ihan suhteettoman suuressa osassa
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Draftijärjestys nyt on tässä vaiheessa kautta lähinnä arvailua. Siinä on myös esim. nuorten MM-kisat ihan suhteettoman suuressa osassa

Arvailua toki, mutta jos mietitään esimerkiksi tätä Buttonin listaa viime vuoden marraskuulta, niin Top10:een povatuista pelaajista taisi lopulta mennä 8/10 Top10:ssä: Forwards dominate top of 2016 NHL prospect race - Article - TSN .. Toki mitä suuremmille numeroille mennään niin sitä isompia heittoja siellä tulee ja totta myös sekin, että kauden peliesityksillä sekä nuorten MM-kisoilla on suuri merkitys lopulliselle varausnumerolle. Heiskasesta voisi sanoa, että kauden tähänastisissa peleissä hän ei ole ainakaan heikentänyt asemiaan draftia silmällä pitäen.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
On samaa pelaajatyyppiä ja kokoa Vaakanainen (184/185 cm) kanssa, joten varmaan makukysymys seuroille, jotka tälläistä pakkia tarvitsevat, että kumman huutavat. Siksikin lopullisen numeron arvuuttelu on vaikeaa. Riippuu täysin seuran pelaajatarpeesta.

Ja Mirolla on sama kuin Borgströmillä viime kaudella. Eli jos jatkaa näin koko kauden, niin nostanee osakkeitaan kauden edetessä. Mutta on tosiaan kova suomalaisvuosi muutenkin. Hienoa on jos vain menisi ykköskierroksella ja jengiin, jossa on jo suomalaisia. Se auttaisi siinä breikissä.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Pelaajatilastot | Edistyneet | Runkosarja 2016-2017 | Tilastot | Liiga

Linkissä IFK-pakkien edistyneet tilastot.

Eniten pomppaa esiin 5vs5 laukausten erotus. Miro +39 (188-149). Saman verran otteluita on pelannut vain Grilli, jolla on "hieman" eri lukema huolimatta siitä, että aloitusten painopisteet ovat kundeilla lähes identtiset. Grillillä siis -25 (165-190). Myös molemmat Corsit ovat Mirolla jengin parhaat.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Heiskanen on muuten tällä hetkellä joukkueen sisäisen pistepörssin 5. ja eniten pisteitä tehnyt puolustaja. Siinä sivussa myös tehotilastonsa on joukkueen paras. Huikea sälli. Toki siellä on on paljon alisuorittajia tällä hetkellä ja katsoin, että Aaltonen olisi edelleen joukkueen kultakypärä vaikka ollut jo ties kuinka kauan sivussa. Ei oteta silti mitään pois Heiskaselta, joka on ollut joukkueen suurin valopilkku tällä kaudella.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilisessä 5-3:ssa Lankisen kanssa täyttä rautaa. Katkoi ja peitti useita syöttöjä sekä laukauksia. NHL:n arvostamassa fysiikassa puutteita mikä vienee sijoituksia draftissa. Mielenkiinnolla odotan nuorten MM-kisoja, jossa lupa odottaa lievää dominointia
 

Lehmus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aivan mahtava kaveri. Matsi toisensa jälkeen taistelee ja antaa kaikkensa. Upeaa olisi, kun myös joukkuetovereilla olisi samanlainen asenne ja työmoraali.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, jalkapallossa Nigeria
Mitenkään vähättelemättä Heiskanen panosta, mutta kyllä pelaajan vireellä, itseluottamuksella jne. on huomattava vaikutus siihen miten pelit kulkee. Uskon että suurin osa alisuorittajistakin yrittää antaa kaikkensa kentällä, mutta kun jokainen kiekko pomppii väärään suuntaan, omat ratkaisut epäonnistuvat jatkuvasti, olet väärässä paikassa vähän väliä jne. on vaikea näyttää erityisen taistelevalta ulospäin vaikka kaikkensa tekisinkin. Miro Heiskanen, sen lisäksi että on kovempi lupaus kuin kukaan joukkueessa on ollut, ehkä Bäckströmiä lukuunottamatta, hän on myös hyvässä vireessä/itseluottamus kohdallaan jolloin hän on koko ajan pelin sisällä, ja oikeita ratkaisuja syntyy oikeasta sijoittumisesta asiaa sen enempää tietoisesti pohdiskelematta. Varmasti merkitystä on ollut myös sillä, että Heiskanen on saanut pelata koko kauden mentorinsa, eli Joe Finleyn kanssa, jonka isällinen ja suojeleva suhtautuminen Heiskasta kohtaan sekä neuvot ja positiivinen palaute Heiskaselle on huomattu useissa peleissä tällä kaudella. Finley on pelaaja, jonka hankintaa alkuun ihmeteltiin, mutta on osoittanut että täyttää liigassa peruspakin ja fyysisen pelotteen roolin, huolehtien myös nuoremmista pelaajista ja hän voisi Grillforsin ja Generousin kanssa jäädä täyttämään HIFK:n puolustuksen fyysisten/peruspuolustajien roolit seuraaviksi kausiksi. Mielellään Heiskanen pariksi kaudeksi siihen joukkoon ottamaan hyökkäävämpää ja ylivoimaroolia. Heiskanen pitäisi uskaltaa enemmän ylivoimalla hakea omia ratkaisuja, sillä kuten Taimi viime talvena, Taipalus sitä edeltävänä kautena ja ennen kaikkea Yohann Auvitu HIFK- aikoinaan, etenkin keväisin, ovat osoittaneet että pakin laukauksen ei tarvitse olla erityisen kova jotta maaleja tulisi yv:llä. Juuri Auvitun erikoinen oli saada tarkalla rannelaukauksellakin ylivoimalla maaleja aikaan ja koska maskiin/ohjaamaan on laittaa nimiä kuten Luttinen, Petrell, Åsten ja miksei vaikka Elkins sillä on iso, vahva ja koska ei ole parhaimpia pelintekijöitä näin saataisiin hänen aloitustaitonsa ja myös lahjakkuutensa maalintekoon ylivoimaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös