Mestiksen televisiointi

  • 551 597
  • 2 196

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Mikko Hannula on sitten paska selostaja. Välillä on Tepsi pelaamassa, ja koko ajan on joukkueiden nimet väärin päin.

Huomasi kyllä, että ei ollut pahemmin seurannut sarjaa. Taustatietoa oli kyllä etsitty hyvin, mutta jotenkin asiat meni välillä sekaisin, kun pohjatieto ei ollut hallussa. Muuten kyllä iso peukku täältä Ylelle hienosta lähetyksestä. Asiallisia haastatteluja, muutama hyvä juttu sarjasta, sekä hienoa kuvaa pelistä. Ei paljon muuta jäänyt puuttumaan kuin TuTon voitto. Ei voi kuin onnitella SaPKoa ja Räsästä hienosta pelistä.
 

NatKingCole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoin kilpailu
Aika herkkupala tälleen perjantain kunniaksi. Kaksi sarjan harvoista itsenäisistä, tavoitteellisista seuroista vastakkain kärkikamppailussa. Kakun kuorrutteena vielä SaPKolle voitto ja sarjan piikkipaikka takaisin. Mitä muuta voisi mestiksen seuraaja enää toivoa? Itse kyllä tykkään Hannulan tyylistä, uppoaa ehkä tavalliseen kansaan paremmin ja olihan tuota vaivaa nähty pelaajien ja seurojen taustojen selvittelyyn ja Juujärvi sitten hoiti kiekkoilun taktisten hienouksien analysoinnin. Sai SaPKokin ansaitsemaansa julkisuutta, jota hienon seuran oli jo aikakin saada. Ja hyvää keskustelua mestiksen tilasta ja tarkoituksesta. Juujärven mielipiteelle iso peukku. Hieman huolestuttaa tuo kiekkoliiton pomon kanta, että mehukannukin on riittävän hieno juttu. On vissiin jonkun verran jo kylvetetty tätä herraa liigaseurojen saunoissa.
 
Hienoa televisiointia tosiaan Yleltä. Erätaukojutut taustoittavat mukavasti sarjaa uusille katsojille ja antoivat Mestiksestä kaikkineen hyvin sympaattisen kuvan. Toivottavasti panostus jatkuu tällaisena. Maksuttomilla kanavilla täytyy näkyä ainakin yksi jääkiekko-ottelu viikossa, jotta lajille saadaan lisää katsojia. Ei voida luottaa siihen, että kyllähän suomalaiset nyt ilman muuta jääkiekkoa seuraavat.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toivottavasti panostus jatkuu tällaisena. Maksuttomilla kanavilla täytyy näkyä ainakin yksi jääkiekko-ottelu viikossa, jotta lajille saadaan lisää katsojia. Ei voida luottaa siihen, että kyllähän suomalaiset nyt ilman muuta jääkiekkoa seuraavat.

Toivottavasti myös muutakin kun mestistä saadaan ilmaiskanaville, CHL ja liiga on pyörinyt kohta toista kuukautta jo ja käsittääkseni kummastakaan sarjasta ei ole näkynyt peliäkään maksumuurin ulkopuolella, ei ainakaan tv puolella, veikkaus tv en mene vannomaan. Eihän kyse ole siitä että joka kieros tarvitsee näyttää vaan pyörisi edes "kuukauden peli/kieros". Sehän olisi parasta mainosta näille maksukanaville ja samalla vielä mainostuloja. Onhan se vähän maikkarillakin esim. Formuloiden ja hiihtolajien kanssa nähty että kokonaan piilotetut lähetykset alkaa pikkuhiljaa syödä katsojamääriä, ei tuu uusia faneja.
 

Vanhaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Viime perjantain Mestis-pelin televisiointi oli hyvin tehtyä TV2:n laatutuotantoa. Selostajasta en suuremmmin pitänyt mutta ne taukopätkät oivat mainioita.
Tänään olen sitten seurannut Nelosen Ruudun studioita eikä sekään pelkkiä kehuja saa osakseen. Kortelainen on hyvä mutta se toinen asiantuntija vauhkoaa liikaa.
 

diletantti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Liikunnan Riemu, KalPa U14, U12Etelä
Fanseatin toiminnassa on perin merkillistä, että lähetyksen tekninen toteutus vaihtelee pelipaikkakunnittain niin paljon. Useimmilta paikkakunnilta ei pysty seuraamaan peliä pc:n kokoruututilassa lainkaan. Mutta Savonlinnan peli ei pätkinyt keskiviikkona kokoruututilassakaan kertaakaan, ja lähetyksen tekninen taso oli muutenkin erittäin hyvä. Fanseat ei jostakin käsittämättömästä syystä ensinnäkään toimi Firefoxilla ollenkaan vaan vaatii ainakin pc:llä Google Chromen. Mikähän kytkykauppa siinäkin on Google-jätin kanssa. Toiseksi Fanseat ei jostakin käsittämättömästä syystä tue pc:n ja langattoman laajakaistan yhdistelmää, jota käytän kaikessa muussa. Kiinteää laajakaistaa tarjoaa tähän taloon vain yksi firma, ja se olisi paljon kalliimpi kuin toisen firman langaton. Mobiilia taas en tarvitse eläkeläisen arkielämässä lainkaan, kun olen lukumiehiä ja sanomalehti- ja kirjasivistysmiehiä. Mielenkiintoista on nähdä, pystynkö katsomaan Kokkolan peliä tänä iltana pc:n kokoruututilassa.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Veti muuten viimeviikolla mestis 14 eniten katsojia tv2 ohjelmista viimeviikolla, 92 000 oli katsojamäärä ja tavoittavuus 410 000, luvuista voisi päätellä että ainakin hetken aikaa joillakin ollut kanava auki, ehkä ennen salkkareita ja vain elämää. tavoittavuus oli kuitenkin kärkipäätä koko YLEllä. eihän nuo nyt vielä välttämättä mahtilukuja mutta harva varmaan edes tajusi että mestistä tulee telkkarista, hyviä lukuja kuitenkin aikaisempaan nähden jolloin mestis on tavoittanut ehkä jonkun 10 000 katsojaa jonkun veikkaus tv ja fanseatin tai jonkun muun kanavan kautta maksimissaan yhteensä yhdeltä kierokselta.

Tänään sitten K-Vantaa-Hokki matsia.
 

Al Dente

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Jokipojat, HIFK
Fanseat ei jostakin käsittämättömästä syystä ensinnäkään toimi Firefoxilla ollenkaan vaan vaatii ainakin pc:llä Google Chromen.

Jaa? Kyllä minä ainakin olen PC:llä kera Firefoxin noita pelejä Fanseatilta katsellut... Puuttuukohan sinulta joku lisäosa selaimesta tai sitten joku asetus pielessä?
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Hienoa televisiointia tosiaan Yleltä. Toivottavasti panostus jatkuu tällaisena.

Jos joku ei ole vielä laskenut 1+1, niin kyllähän syy Ylen uuteen Mestiskiinnostukseen on aivan muualla kuin huolessa sarjan tulevaisuudesta. Yle on irtisanomassa kolmannesta koko tuotantoja hoitavasta henkilökunnasta. Tässä tilanteessa he tekisivät työpaikkansa säilyttääkseen vaikka kuviokelluntaa, jos joku maksaisi osan kustannuksista, kuten Mestis ja liitto nyt tekevät. Ylen "vain pääsarjatason urheilua" linja muuttui myös em. syystä varsin nopeasti. Toissa kaudellahan tuo oli rahan lisäksi suurin peruste sille miksei Yle lähde divarikiekkoon mukaan. Ei siinä, hyvään katseluaikaan teknisesti hyvin tehtyä kiekko-ohjelmaa on mukava katsoa vapailta kanavilta, mutta onhan tuossa niin iso hintalappu mukana, että en tässä vaiheessa lähtisi ensi kauden näkymisestä vetoa lyömään.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei siinä, hyvään katseluaikaan teknisesti hyvin tehtyä kiekko-ohjelmaa on mukava katsoa vapailta kanavilta, mutta onhan tuossa niin iso hintalappu mukana, että en tässä vaiheessa lähtisi ensi kauden näkymisestä vetoa lyömään.

Eiköhän tuossa ole pääpointti saada mestikselle näkyvyyttä ja korkeat katsojaluvut niin että sarja saisi jotain markkina-arvoa neuvotteluissa sitten kun liiga on tekemässä uutta sopimusta.Samaan syssyyn vielä sarjat auki karsintojen kautta niin tuossa saa hyvän neuvottelukortin sitten sarjasta samaan sopimukseen liigan kanssa. Tälläkaudella taitaa olla suurin mahdollisuus vaikuttaa tuohon tuleviin sopimuksiin, ensikaudella ei tarvitse näyttää välttämättä otteluja tai sitten tulee vain kuukauden ottelut.
 

diletantti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Liikunnan Riemu, KalPa U14, U12Etelä
Jaa? Kyllä minä ainakin olen PC:llä kera Firefoxin noita pelejä Fanseatilta katsellut... Puuttuukohan sinulta joku lisäosa selaimesta tai sitten joku asetus pielessä?

Ei minulta mitään puutu vai miten siellä isossa kirjassa sanottiin. Kaikki on tarkistettu moneen kertaan. "Ollenkaan" oli ehkä liian vahva ilmaisu, kyllä ne lähetykset Firefoxillakin hieman näkyvät, mutta pätkivät mahdottoman paljon. Alkusyksystä pätkivät vielä enemmän kuin viime kaudella. Siksi otin käyttöön Chromen ihan näitä pelejä varten. Mihinkään muuhun en sitä käytä. Mutta useimmilta paikkakunnilta ei lähetys toimi kokoruututilassa Chromellakaan kunnolla vaan pätkii, milloin enemmän milloin vähemmän. Yksi mysteeri onkin, miksi se Savonlinnasta toimii.
 

Vanhaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Toimii minulla Firefoxilla, Chromella ja Edgellä. Muita ei ole tullut kokeiltua.
Pätkiminen johtuu monesta tekijästä kuten toisen pään lähetyskaistasa ja tietysti myös siitä minkälaista resoluutiota haluaa katsoa. Tarkka kuva tekee pätkintää jos alkaa kaista loppumaan ja samoin tietysti käy jos tarkan kuvan katsojia on tarpeeksi paljon.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Hienosti tulee TV2:n puolelta Mestistä, mutta Hannulan äänen olisi voinut miksata hieman kirkkaammaksi. Tulee vähän kuin oven takaa. Noh, kauneusvirheitä nämä.
 

diletantti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Liikunnan Riemu, KalPa U14, U12Etelä
Kokkolasta näkyi minullekin fanseatilla erittäin hyvä kuva yhdistelmällä pc - langaton laajakaista - Chrome, eikä pätkinyt kertaakaan kokoruututilassakaan. Aivan yhtä hyvä lähetys kuin Savonlinnasta. Tämä vain vahvistaa sen, että vika ei ole minun laitteissani eikä säädöissäni. Toisilta paikkakunnilta näkyy kokoruututilassa pätkimättä, toisten paikkakuntien pelejä ei voi katsoa pc:n ja langattoman laajakaistan yhdistelmällä kokoruututilassa lainkaan.

Pelin puolesta olisi eilen joutanut hyvin pätkimään lähetyskin. Tämä näin pässisydämellä sanottuna.
 

mrkrw

Jäsen
Eilen Iisalmessa peliä selosti ehkä koko Mestiksen paras selostaja. Tänään Joensuussa selostaja kuulostaa joltain 1960-luvun dokumentin kertojalta.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Eilen Iisalmessa peliä selosti ehkä koko Mestiksen paras selostaja. Tänään Joensuussa selostaja kuulostaa joltain 1960-luvun dokumentin kertojalta.

Itse en oikein tykännyt Iisalmen selostajasta. Ei se missään nimessä huono ollut ja varmasti sarjan parhaimmistoa selostamisessa, mutta kun kaveri on matkinut lauseiden/sanojen venytystä ja sanastoa myöten Mertarantaa, Tähän maahan riittää yksi Mertaranta eikä yhtään copycattia tarvita. Ajoittain oli jopa rasittavaa kuunneltavaa.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Jääkiekolle tekis hyvää, että tämä ei olis vain tän kauden mittanen juttu. lätkää pitäs ehdottomasti tulla ilmaiskanavilta joskus. Siks mä lätkästä innostuin. Sillon tosin kannatin Kärppiä.
 

NatKingCole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoin kilpailu
Hyvin perehdytty illan peliin Jyväskylässä kun ei edes vastustajan nimeä tiedetä oikein. Ruudussa lukee Hokki vaikka paitojen perusteella Hermes siellä kai luisteli.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyvin perehdytty illan peliin Jyväskylässä kun ei edes vastustajan nimeä tiedetä oikein. Ruudussa lukee Hokki vaikka paitojen perusteella Hermes siellä kai luisteli.

Toisaalta onhan tuo Hermeksen logo vähän tuommoinen "pikselioksennuslogo" että jos ei nyt seurannut mestistä niin tarkka niin vaikea suoraan tuon logon perusteella arvata mitkä siellä pelaa :) siis onhan tuo mestiksen otteluseurantasivu aika sekava kun pelkkät logot näkyvissä, monella on vieläpä aika tyhmän näköinen logo josta ei voi suoraan arvata ketkä pelaa.
 

saiman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Ilves
Jos kilpi on hankala erottaa tornista jyväskylässä niin tuo on hyvä perustelu. Tai en kyllä tunne kovin montaa paikallista, voihan se olla muutenki hyvä peruste.

Oli jatkoajan tämän päivän ennakossaki Franssila ilmotettu loukkaantuneeks ja Hermeksen alkukauden parhaaks hyökkääjäks. Vähä vasemmalla kädellä silmät kiinni vedetty muutenki jyskylässä.
 

mrkrw

Jäsen
Joensuussa selostaja sai TUTOn maalivahdin oikein toisessa erässä. Lisäksi oli vähän epäselvää miten Turun Toverit liittyi TUTO Hockeyn peliin (Turun Toverithan pyörittää jotain sunnuntaijumppaa ja kutosdivarifutista). Ei se nimi ole vahingossa kirjoitettu caps lockilla...
 

Tonnikala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Joensuussa selostaja sai TUTOn maalivahdin oikein toisessa erässä. Lisäksi oli vähän epäselvää miten Turun Toverit liittyi TUTO Hockeyn peliin (Turun Toverithan pyörittää jotain sunnuntaijumppaa ja kutosdivarifutista). Ei se nimi ole vahingossa kirjoitettu caps lockilla...

Nooh. Taisi olla Sapko - EU pelissä kun meni lähes erä ennenkun selostaja Talvisalon jäähallissa tajusi, että Espoon joukkueessa pelaa tosiaan kaksi Westermark nimistä jannua. Hyvin on kokoonpanot opiskeltu. Noh tekevälle sattuu.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Meneekö toi Areenan kuva muilla välillä sellaiseksi pikselimössöksi ja taas välillä on ihan HD-laatua? Tuskastuttavaa katsoa, vaikka itsellä pitäisi olla aika nopea nettikin...
 

stemme

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Minnesota Wild
Fanseatille nyt kyllä iso plussa että saivat näin nopeasti lähetyksen aikaseksi Vierumäeltä kun Heinolassa ei pystytty pelaamaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös