Pitäisikö NHL-osiossa(kin) olla joukkueilla omat "alueet"?

  • 9 463
  • 76

Pitäisikö NHL-osiossa(kin) olla joukkueilla omat "alueet"?

  • Kyllä

  • Ei


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.
Joku näppärä voisi tämän jälkeen tehdä kyselyn noiden kausiketjujen siirtämisestä saman katon alle, mikä mielestäni olisi kyllä hyvä uudistus. Itsekin noita omia joukkueosioita aikoinani ehdotin, mutta myönnän että väärässä olin ja eihän niitä kaikkia tulisi kliksuteltua enää läpi, toisin kuin nyt.

Ja ei kiistos mitään stickyjä, kuten veli @SaucerPass yllä ehdottaa. Uusimmat ei-stickyt saisi lukea 2. sivulta, joten tuo oma osio olisi paljon parempi ratkaisu.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Nyt kun nuck tänne kirjoitti, niin kommentoin sen verran, että kyseinen henkilö kirjoittaa mielestäni parhaat yksittäiset viestit minkään joukkueen kausiketjuun. Siitä saa yleensä yhdestä viestistä todella hyvän käsityksen joukkueen/organisaation tärkeimmistä tapahtumista ja sen hetkisetä tilanteesta kokonaisuudessaan ja olisi todella harmi, jos nuo pitäisi tosiaan pilkkoa eri ketjuihin.
Kiitos Opatsu sanoistasi, hieno kuulla että Canucksin ketjullakin on lukijansa :) Omasta joukkueesta tulee kyllä kirjoiteltua mielelläänkin nykyisellä mallilla päivityksiä, kun tuo on niin helppo saada mahtumaan saman viestin alle. Usein tulee sanottua jostakin pelaajasta vain parilla lauseella vähän missä hän menee ja tuota ei jaksaisi kyllä varmasti tilanteen muuttuessa jokaisen pelaajan omaan ketjuun laittaa.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
EI

Minusta eritelty 31 osainen joukkuekohtainen alue veisi kirjoittajat vain omiin kuppikuntiin. Nopeasti ynnättynä sain 3-4 NHL joukkuetta missä keskutelu kävisi ehkä aktiivisena ja tasokkana ja loppujen ~26 joukkueiden keskustelualueet hiljentyisivät alkuinnostuksen jälkeen ja kuolisivat aikanaan.
Voin kuvitella miten yksin puheluksi keskutelut menisivät (kun se tuntuvat välillä jo siltä) ja ne ainoatki 'validit' postaukset katoaisivat muutenkin hiljaisille keskutelualuille.

Jos otan verokkina HFboard, harvoin eksyn muiden joukkeiden keskutelualueille. Ainoastaan jos ilmoilla on jokin oikeasti kiinnostava asia niin etsin sen käsiini, mutta muuten pidättäydyn 'omilla' sivuilla. Täällä JA:ssa luen päivittäin muiden joukkeiden päivityksiä/kirjoituksia kun tiedän siellä olevan asiaa (yleensä) ja olisi sääli, että nekin katoaisi helposti luettavasta alueelta. Itselle on jo sekin iso kynnys seuraamiseen, että pitää klikkailla monta kohtaa mistä pääsee edes lukemaan asiaa, joten saattaisin jättää sen lukematta ja onhan näin käynyt HFboarsissa.

Ymmärrän, että joukkuekohtaiset alueet ja niiden omat ketjut selventää joukkueiden seuraamista kaikin puolin sen joukkueen kohdalla, mutta JA ei ole sitä kapasiteettiä mitä HFboardsilla, että homma olisi toimiva sekä kannattava.

Lainaan Hitchcockia "don't break what works".

Edit.

Unohdin mainita, että olen aina pitänyt JA:n NHL-osiota tiiviinä yhteisönä ja erittäin hyvänä tietopakettina jos haluat pysyä ajan hermoilla eri NHL joukkeiden kohdalla. Laatu korvaa määrän.
 
Viimeksi muokattu:

Gubar

Jäsen
Ei nyt omaa osiota joka joukkuelle tässä ketjussa aiemmin esille tulleista syistä. Sellaisen muutoksen puolesta kuitenkin voisin liputtaa, että palstan NHL-osiossa oli oma alaosionsa "Joukkuekeskustelut", jolloin joukkueiden kausiotsikot ja muut joukkueiden omat topicit olisivat sen alla.

Ääni täältä myös tälle.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Itseltä lähtee ääni sille ehdotukselle, että joukkueiden kausiketjuille se oma osionsa NHL-osion alle ja muu keskustelu käydään yleisellä puolella. Vähän selkeyttäisi NHL-osiota tuommoinen.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Toimivaa osiota on turha lähteä rikkomaan. Idealle siis ehdoton ei.
 

oxymoron

Jäsen
Nyt täytyy kyllä sanoa, että kuulostaa ihan järjettömältä ehdotukselta. Jatkoajan historian suosituin NHL-joukkueen kausiketju on "Pittsburgh Penguins 2012-13", jossa on alle 3000 (kolme tuhatta) viestiä, eli semmoinen 8 (kahdeksan) viestiä päivässä. Ja tuossakin puhutaan ihan poikkeuksellisesta määrästä. Esimerkiksi kymmenenneksi suosituin ketju on kerännyt ~1500 viestiä, eli ~4 viestiä päivässä. Ja nuoko pitäisi jakaa vielä pienempiin alueisiin? Nyt on sentään kätevä lukaista kerralla yhden joukkueen asiat yhdestä ketjusta, vaikka olisi jäänyt pari päivää väliin, mutta menisi huomattavasti rasittavammaksi, jos pitäisi jokainen viesti käydä eri ketjusta lukematta.

Kun tulen NHL-osioon ja siellä on esim. 20 viestiketjussa uusia viestejä, vetäisen Shift pohjassa kaikki ketjut auki omiin välilehtiin, luen järjestyksessä läpi ja kommentoin jos on asiaa. Erittäin kätevää ja ketjujen avaamiseen menee aikaa ehkä 10 sekuntia. Olisi aika hemmetin paljon vaikeampaa ja hitaampaa, jos pitäisi käydä joukkueiden kansioissa katsomassa uudet viestiketjut ja avata ne sieltä, kuten Liiga-osiossa pitää tehdä.

Vastasin ei ja näissä viesteissä aika pitkälti syyt siihen.

Itse en availe edes kaikkia ketjuja, vaan ainoastaan ne, joita kohtaan juuri silloin sattuu syystä tai toisesta kiinnostus heräämään. Monesti se on sellainen heräteostosmainen "hei, vois vilkaista tota". Omissa osioissaan ollessaan ei luultavasti tulisi luettua, ellen nyt satu etsmään jotain tietoa kyseisestä joukkueesta.

En ole kovin aktiivinen kirjoittaja ja änäriosion avaan usein ajatuksella, että katsotaan mikä tänään kiinnostaa (sekä tietysti, että mitä siinä "oman" joukkueen ketjussa on höpisty, jos on lainkaan).

HFBoards on hyvä esimerkki. Siellä en koskaan avaa muiden joukkueiden keskustelualueita, ellen etsi jotain tiettyä. Yleensä tietoa jostain tietystä pelaajasta tai kokoonpanoista. Tällöin saatan ajautua lukemaan jotain mielenkiintoista ketjua, mutta nämä ovat lähes poikkeuksetta tilanteita, jossa olen ollut etsimässä jotain muuta.

Jos nykyisiä kausiketjuja selaillessa sivupalkissa näkyisi joukkuekohtaisen osion ketjut (siinä järjestyksessä kun niihin on tullut viestejä), niin voisi eri tavalla eksyä niitäkin lukemaan. Silloin saattaisi herätelukemisena vilkuilla useamminkin kausiketjuja. Tämä tosin vaatisi jonkinlaista yhtenäistä linjaa siinä, mitkä asiat tulisi käsitellä kausiketjussa riittävän aktiivisuuden saavuttamiseksi (ainakin suhteessa koko joukkuealueen aktiivisuuteen). Tai jotain. Ehkä.

Minuutin pohdinnan tuloksena näen nykyisen systeemin kuitenkin toimivampana nykyisellä aktiivisuudella.
 

mountainsnake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kun tulen NHL-osioon ja siellä on esim. 20 viestiketjussa uusia viestejä, vetäisen Shift pohjassa kaikki ketjut auki omiin välilehtiin, luen järjestyksessä läpi ja kommentoin jos on asiaa. Erittäin kätevää ja ketjujen avaamiseen menee aikaa ehkä 10 sekuntia. Olisi aika hemmetin paljon vaikeampaa ja hitaampaa, jos pitäisi käydä joukkueiden kansioissa katsomassa uudet viestiketjut ja avata ne sieltä, kuten Liiga-osiossa pitää tehdä.

nyt pitää muistaa, että yhä harvempi näitä enää tietokoneella lukee, vaan mobiililaitteet ovat yleistyneet räjähdysmäisesti, yleistyvät edelleen. itsekään en läppäriin juuri ikinä enää koske töiden ulkopuolella, vaan tabletti ja kännykkä ovat syrjäyttäneet sen sohvasurffailussa 100-0. En usko olevani ainoa, vaikka toki perinteisillä tietokoneilla on vankkumaton kannattajakuntansa! siltä 5"näytöltä kun vaikka bussissa selailee jatkista, niin helpompaa, mitä vähemmän tarvii klikkailla uusille osioille, vaan kaikki jengit löytyy samalta sivulta. etenkin jos uusi sivu kestää latautua ja mainokset jne.bannerit latautuu uudestaan

huonohan tällä on kirjoittaa, nyttenkin kaikki isot alkukirjaimet tipotiessään ja teksti muutenkin kirjoitusvurheellistä :/
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mielestäni tän osion luettavuus paranisi huomattavasti jos noi otteluseuranataketjut ois tuolla Otteluketjufoorumissa. Jos tuolta koittaa löytää ns. alas valahtanutta ketjua niin muutaman sivun jälkeen ei sieltä tule vastaan kuin niitä otteluseurantaketjuja. Vaikka täällä on toi hakutoiminto niin ei se paljoa lämmitä jos sitä sanaa esintyy niissä otteluseurantaketjuissa. Omasta mielestä sinne Otteluketjufoorumiin voisi tunkea myös kaikki maajoukkue ja KHL ottelu- ja otteluseurantaketjut. Parantaisi myös noiden osioiden luettavauutta. Ehdotin asiaa joskus Moderaatoreille niiden omassa ketjussa ja vaikka muutama palstatoveri oli kanssani samaa mieltä niin eipä asialle ole tehty mitään.

Tietenkin toinen vaihtoehto on että kauden aikana olisi vain yksi otteluseurantaketju niin niitä ei sitten tuolla olisi satoja kauden jälkeen.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Mielestäni tän osion luettavuus paranisi huomattavasti jos noi otteluseuranataketjut ois tuolla Otteluketjufoorumissa.
Entä jos NHL-osioon tulisi YKSI alaosio - Otteluketjufoorumi? Muuten meininki jatkuisi nykyisellään, mutta kaikki Otteluketjut olisivat omassa osiossaan - kuitenkin NHL-osion alla.

Entä jos NHL-osioon tulisi KAKSI alaosiota - Otteluketjufoorumi JA Joukkuefoorumi? Otteluketjufoorumiin avattaisiin kaikki Otteluketjut ja Joukkuefoorumiin siirrettäisiin jokaisen joukkueen kausiketjut (ei mitään muuta).
 

vallu12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Passissa lukee Tampere, Blackhawks, Steelers
Eikö palstalle olisi mahdollista koodata ominaisuutta, että jokainen saisi muokata palstaa omanäköiseksi? Jollakin olisi NHL-osio joukkueosioineen, toinen tykkää asettaa Liiga osion kaikki ketjut samaan kasaan ja kolmas vaikka koko palstan ketjut yhdellä sivulla. Voisi luoda itselleen omia alueita ja valita sinne ketjuja. Onko tämmöinen pelkkää utopiaa?
 

pernavoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Sympatiat: ANA, CAR, FLA
Ei missään tapauksessa. Suurin syy miksi en lue lainkaan Liiga-osiota on juurikin tuo typerä keskustelun hajauttaminen joukkuekohtaisiin osioihin.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Tämä on se millä lähtisin itse:
Entä jos NHL-osioon tulisi KAKSI alaosiota - Otteluketjufoorumi JA Joukkuefoorumi? Otteluketjufoorumiin avattaisiin kaikki Otteluketjut ja Joukkuefoorumiin siirrettäisiin jokaisen joukkueen kausiketjut (ei mitään muuta).
Ja nimenomaan tosiaan siten, että noi otteluseurannat olisivat kootusti jossain muualla kuin yleisten asiaketjujen seassa. Mentäisiin siis ton FutisForum2:n mukaisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Nick Neim

Jäsen
Ei. Puhelimella tulee aika paljon tätäkin osiota luettua, ja se tekisi käyttökokemuksesta entistäkin raskaampaa. Vaiva saatuun hyötyyn nähden olisi olematon, erityisesti, koska tämä toimisi vain ja ainoastaan muutaman joukkueen kohdalla hyvin tai kohtalaisesti.
 

JuiWSH

Jäsen
Mielestäni NHL-osio toimii nykyisellään kaikista parhaiten. Keskustelu niin oman joukkueen kuin muidenkin joukkueiden tilanteesta, vaihdoista yms. on huomattavasti helpompaa ja mielyttävämpää kun threadit voi vain naputella auki ja lueskella tiivistetyn version tapahtumista ja fanien mielipiteistä. Jos katsotaan nytkin NHL-threadeja niin niissä on luokkaa 3-40 sivua koko kauden ajalta tekstiä, joka ei loppujen lopuksi ole paljon. Muutoksen jälkeen meillä olisi läjäpäin keskusteluja joissa olisi vain sivu tai pari.

Jos uusia keskustelualueita/-osioita pitäisi tehdä, niin mielummin alueet saisivat olla:

1) Joukkueet - Kaikkien joukkueiden threadit menisivät tälle alueelle, jolloin olisi helppoa löytää jokaisen joukkueen threadit niin tältä kuin aiemmiltakin kausilta.

2) Seurantaketjut/otteluseuranta/tms - Tänne luotaisiin otteluseurantaketjut (niitä kun tulee aikana paljon) jolloin ne olisi helppo löytää, koska keskustelut pysyisät ainakin jotakuinkin aikajärjestyksessä. Samalle alueelle tulisivat myös playoff-sarjojen seurantaketjut jotka voitaisiin ehkä jopa kiinnittää kyseisen ottelusarjan ajaksi, jolloin playoffsarjojen yleinen keskustelu löytyisi vielä helpommin. Näin esimerkiksi ensimmäisellä playoffkierroksella kaikki kahdeksan sarjaketjua olisi kiinnitettynä, mutta toisen kierroksen alkaessa nämä stickyt otettaisiin pois ja toisen kierroksen keskustelut saisivat stickyt jne.

3) Yleinen keskustelu - Tämä voi olla joko oma alueensa tai yhdistää Joukkueet-alueen kanssa. Tänne siis laitettaisiin esimerkiksi "NHL-huumoria", "Yleisesti NHL:stä", "Mitä fanituotteita omistat" ja muut vastaavat keskustelut. En tiedä kokisiko yleinen keskustelu inflaation omana alueenaan, mutta toisaalta yleinen keskustelu saattaisi jopa lisääntyä, kun näitä yleisen höpinän ketjuja ei tarvitsisi etsiä ympäri NHL-aluetta kaikkien muiden postien seasta. Näin saataisiin yksinkertainen ja helppo alue yleiselle keskustelulle. Samalla saataisiin todennäköisesti suurempi skaala yleisen höpinän threadeja ja samalla vältyttäisiin samankaltaisten threadejen uudelleenluonnilta.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Entä jos NHL-osioon tulisi KAKSI alaosiota - Otteluketjufoorumi JA Joukkuefoorumi? Otteluketjufoorumiin avattaisiin kaikki Otteluketjut ja Joukkuefoorumiin siirrettäisiin jokaisen joukkueen kausiketjut (ei mitään muuta).

Kannatan tätä. Selkeyttäisi huomattavasti NHL-osiota, missä meinaa välillä joku ketju kadota.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
EI, koska olisihan se nyt helvetin noloa, kun parilla joukkueella olisi vain kolme viestiä koko kaudessa siellä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Kaikki muutos on lähtökohtaisesti pahasta ja täten vastustan kaikkea muutosta aktiivisesti. Eli ei.
 

oxymoron

Jäsen
Entä jos NHL-osioon tulisi YKSI alaosio - Otteluketjufoorumi? Muuten meininki jatkuisi nykyisellään, mutta kaikki Otteluketjut olisivat omassa osiossaan - kuitenkin NHL-osion alla.
Otteluseurantaketjut pieni, mutta selkeä helposti erotettava osa NHL-palstan ketjuista. Pieni vaikutus, mutta helppo toteuttaa.
 

Niño

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ehjää ei tarvi korjata, mutta vanhan voi päivittää. Kannatan otteluseurantojen siirtämistä omaan osioon, muutoin olkoot ketjut samassa laarissa. Jos yleinen NHL-keskustelu ja joukkuekeskustelu laitetaan lisäksi omiin lokeroihinsa, niin ei tuokaan huono ole.

Perusteluja: Otteluseurannat sisältävät ns. livepäivityksiä, joita itse en välitä lukea ja lisäksi nämä ketjut on helppo laittaa yhden otsikon alle. Arvelen, vaikkakaan en tiedä, että ns. vieraisiin pöytiin huutelu on helpompaa kun joukkuetopikit ovat yhdessä laarissa. Mielestäni se lisää keskustelun syvyyttä, eikä tule sellaista oloa, että uskaltaakos tuonne naapurikannattajien osioon lähteä kirjoittelemaan.
 

Zucker #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, Ilves
Nyt on sentään kätevä lukaista kerralla yhden joukkueen asiat yhdestä ketjusta, vaikka olisi jäänyt pari päivää väliin, mutta menisi huomattavasti rasittavammaksi, jos pitäisi jokainen viesti käydä eri ketjusta lukematta.
Tässä suurin syy miksi olen myöskin nykyisen kannalla.

Entä jos NHL-osioon tulisi YKSI alaosio - Otteluketjufoorumi? Muuten meininki jatkuisi nykyisellään, mutta kaikki Otteluketjut olisivat omassa osiossaan - kuitenkin NHL-osion alla.
Tälle idealle annan ääneni. Kovin usein ei tule ottelun aikaisia lätinöitä luettua, joten ne vois siirtää omaan osioonsa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös