Matti Hagman – HIFK-legenda

  • 47 653
  • 202

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tuli kyllä puskista, vasta pari päivää sitten Hagman puhui Iltasanomissa tulevista polvileikkauksista ja kertoi muuten voivansa hyvin.

Osanotot perheelle.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Stadin Kingi on poissa. Hakki on ollu aina. Ja elää tästä eteenpäinkin muistoissa.
Osanotto omaisten suruun.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Rauhaisan levon toivotukset Hakki Hagmanille myös täältä HIFK-yhteisön ulkopuolelta sekä osanotot omaisille, varmasti raskaita hetkiä eletään nyt. Hattu lähtee nyt päästä.

Nyt lähti iso nimi. Hagman oli suomalaisen jääkiekon yksi merkittävimpiä urauurtajia kansainvälisellä tasolla, mutta todelliseksi laji-ikoniksi hän kasvoi lahjakkuuden, karismaattisuuden ja ennakkoluulottomuuden kautta. Lahjakkuudesta kertoi myös nuo hurjat 400 metrin ajat, joten Hakki oli liikuntakoneistoltaan myös luonnostaan sieltä terävimmästä päästä siinä missä muistetaan myös Matin siskon Riitta Salinin hirmuajat.

Hagmanista tehty kirja "Stadin kingi" avasi myös noita asioita uudella tavalla ja se kertoi myös tinkimättömästi Hagmanin suuruudesta pelaajana, mutta toki myös haasteista. Hagmanin valmentajaura ei ollut ehkä se kaikista hohdokkain, mutta sai silloisen EPS:n ja Kirkkonummen Salamat pelaamaan todella näyttävää kiekkoa. Paljon Hakki tiesi lajista ja oli sanavalmis kaveri kyllä. Hurjasti jäi muistoja Hagmanista pelaajana, kunnioitan todella noita saavutuksia.

Hyvää matkaa yläkerran areenoille tälle legendalle, missä varmasti vanhan ajan kuvioita tehdään yhä uudelleen ja uudelleen kovien tovereiden kanssa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Puskista tuli, lepää rauhassa Matti.
 

LP#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vetää hiljaiseksi ja mielen apeaksi.

Punainen sydän sykkii aina.

Lepää rauhassa, Stadin Kingi.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Tuli yllättävän kova suru puseroon. Tää jätkä oli niin kokonaisvaltaisesti taitava jääkiekkoilija, että ei hänen edelle voi suomalaisista rankata ketään, ei edes Ketolaa, Ruotsalaista tai Kurria. Jos kiekkoilisi nykypäivänä, olisi ihan siellä Crosbyn tuntumassa. Ihmisenä juuri sopivan suorasanainen, mutta silti ystävällinen ja lämmin. Kerran kättelin, kippistin ja halasin. Jaksamista omaisille.

Pilvenreunalla saa heittää lättysyöttöjä niin paljon kuin lystää, eikä polvet enää vaivaa. Olutkin on ilmaista.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Yksi suurimmista on poissa, yllättävän syvällä tuntuu. Toivotaan, että Niklas saa kruunattua isänsä muiston kultaisella keväällä!
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Pakko se on jotain kirjottaa tähän ketjuun, vaikka mitään uutta sanottavaa ei ole. Edusti loistavasti aikansa IFK:ta, ylimielinen, halutessaan ylivoimanen ja jopa oikean värinen :). RIP Hakki.
Olin jo päättänyt jättää huomisen pelin väliin mutta nyt tämä päätös hävettää.

Edit. Rento nojailu ylärimaan, viimeisten joukossa kova lyönti yhdellä kädellä Saken syndeihin ja liuku vaihtopenkille samalla laittaen kypärän remmiä kiinni. Osapuilleen noin, eikö?
 
Viimeksi muokattu:

Halkidis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Detroit Red Wing, New Jersey Devils
Kyllä uutinen veti todella hiljaiseksi, eikä töihin ole pystynyt keskittymään tämän uutisen jälkeen.

Osanotot omaisille

R.I.P Hakki # 20 # HIFK # Legenda
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hakki oli ensimmäinen pelaaja, johon yhdistän muistot hallilla olemisesta ja jääkiekosta. Taito ja peliäly tekivät heti pieneen IFK-faniin lähtemättömän vaikutuksen.
Legenda. Suuri pelaaja. Hieno persoona. Nuku rauhassa, ikuinen IFK #20.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Johdin oman johtoryhmäni palaveria, kun kännykästä vilkaisin viestiä, jonka sain. Matti Hagman on poissa. Harvoin ovat ajatukset kadonneet niin kauas käsitellystä aiheesta, kuin tässä vaiheessa tapahtui. Matti Hagmanin ura ja oma HIFK:n seuraaminen aktiivisesti alkoivat hyvin samanaikaisesti. Hagmanin ylivertainen pelikäsitys ja siihen yhdistettynä taitavat kädet ovat kombinaatio, johon vain harva liigassa pelannut on päässyt. Matti Hagman edusti myös omalta osaltaan sitä HIFK:n henkeä, josta kaikki eivät aina pitäneet, mutta joka teki HIFK:sta juuri sen, josta me opimme pitämään.

Vaikka itse on kokenut paljon asioita, epämiellyttäviäkin ja moniin asioihin jopa turtuu, niin tämä vetää hiljaiseksi. Haluaisin todellakin olla huomenna hallilla, uskon ja tiedän tunnelman olevan täysin ainutlaatuinen, tiedän myös Saipan pelaajien, taustahenkilöiden ja kannattajien ymmärtävän täysin mitä Hagman edusti ja edustaa meille. Olen äärimmäisen pahoillani etten pääse työesteiden vuoksi paikalle, toivon kaikkien HIFK-henkisten olevan paikalla ja kunnioittavan Matti Hagmanin muistoa.

Voimaa Matti Hagmanin omaisille, lepää rauhassa Hakki
 

Viltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
R.I.P Hakki. Hakki nyt sattui olemaan se pelaaja, jonka ansiosta koko lajia aloin seurata. Hakki, Canada Cup 1976 ja palkintoauto, jonka Hakki sai Suomen parhaana pelaajana. Aikansa kiistatta parhaita, monien mielestä jopa paras pelaaja tässä maassa. Göran Stubb taisi joskus julkisestikin sanoa, että Hakki on lahjakkain kiekkoilija, mitä hän on tavannut ja nähnyt. Ylivoimainen, ylimielinen, kova johtaja, joka saattoi pukukopissa olla hiljainenkin johtaja, mutta kun oli aihetta, puuttui asioihin. Jäällä johti tehoillaan ja teoilllaan.

Maajoukkueura jäi valitettavan torsoksi eri syistä. Käyttöä olisi ollut etenkin 1982 kotikisoissa, jonne Hakkia ei ihme kyllä valittu, vaikka Oilersin pelit päättyivätkin ajoissa.

Elämä oli vauhdikasta sekä peliuran aikaan että sen jälkeen. Se jätti jälkensä sentteriin.
 

tumba17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jo vuodesta 1971
Surunvalittelut omaisille, liian aikaisin lähti. Paras suomalainen keskushyökkääjä ikinä, Ketolat, Ojaset, Helmiset, Jaloset, jne. eivät olleet tämän herran tasolla. Respect and RIP!
 

444

Jäsen
Lokakuu, torstai ja SaiPa. Meinasin jättää kausaripaikan käyttämättä ja tehdä vähän rästejä kiinni. Tämä uutinen käänsi arvojärjestyksen toisinpäin.
Lepää rauhassa, Legenda. Ei ole toista veroistasi eikä koskaan tule.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Kyllä vetää sanattomaksi ja kyyneleet silmään. Lepää rauhassa Hakki, Stadin Kingi. Surunvalitteluni omaisille. #20 never forget
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Lepää rauhassa.

Sen verran nuori tässä vielä ollaan, että ikinä en Hakkia saanut nähdä kaukalossa, mutta kyllä se jo siinä lapsuuden aikana valkeni, että kuka oikein on Stadin Kingi. Erittäin iso menetys ja yksi niistä pelaajista, joihin IFK kiteytyy, on poissa. Aina on ollut mielenkiintoista kuulla Hakin juttuja ja tarinoita ja vasta pari päivää sitten oli iso haastattelukin, josta jäi kuva, että vaikeuksia on ollut ja sairasteluita, mutta ei tässä silti mitään niin vakavaa ole, joten päivän uutinen tuli puskista.

Lepää rauhassa. Stadin Kingi #20.
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
Surullinen päivä, legenda on poissa. Osanotot omaisille. Lepää rauhassa #20.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Lepää rauhassa Legenda.

Huomenna ottelun 20. minuutilla koko minuutin standing ovation, ihan se ja sama mitä kaukalossa tuolloin tapahtuu.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Lepää rauhassa Legenda.

Huomenna ottelun 20. minuutilla koko minuutin standing ovation, ihan se ja sama mitä kaukalossa tuolloin tapahtuu.

Tuolla hetkellä soi summeri ensimmäisen erän päättymisen merkiksi. Eiköhän ne kunnianosoitukset hoideta ennen ottelua.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Lepää rauhassa suuri punainen 20. Upea pelaaja, Stadin kingi. Legenda.

Osanottoni koko perheelle.
 

HMenthal

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tuolla hetkellä soi summeri ensimmäisen erän päättymisen merkiksi. Eiköhän ne kunnianosoitukset hoideta ennen ottelua.

20. peliminuutti tarkoittaa aikaa välillä 19.00-19.59 min. eli ei täyttä 20 minuuttia.

Rauhaisia pelihetkiä Hakille sinne jonnekin yläkerran pelikentille. Ja osanotto Hakin perheelle. Legenda on poissa, mutta muistot elävät ikuisesti.
 

MISTER X

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja ARSENAL
Legenda on siirtynyt autuaammille kiekkokentille, mutta hänen saavutuksensa elävät. Kiitos kaikesta. Osanotto omaisille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös