Kuka Mattilan tilalle?

  • 28 255
  • 127

Fordél

Jäsen
Nyt alkaa vääjäämättä loppua hiekka Mattilan tiimalasissa ja aika KooKoon päävalmentajana mahdollisesti lähestyä päätöstään. KooKoon peli on ollut koko kauden täysin sekaisin eikä merkittävää kehitystä ole tapahtunut. Suurin ongelma on edelleen hyökkäyspelissä, johon Mattila ei ole saanut mitään rakennetta. Tämän tason pelaajilla hyökkäyspeli ei voi olla näin olematonta. Vastustajan päätyyn ei päästä juuri koskaan kontrolloidusti. Hyökkäyspeli on voitetun päätykiekon, kulmapelin tai ylivoiman varassa. Vielä muutaman pelin tässä voi katsoa, mutta jos sittenkää ei vielä näy mitään merkkiä pelin parantumisesta, vapauttaisin Mattilan tehtävistä.

Kuka sitten voisi tulla Mattilan tilalle, mikäli tähän ratkaisuun joudutaan? Yksinkertaisin ratkaisu olisi nostaa kakkosvalmentaja Mikko Haapakoski päävalmentajaksi. Organisaation ulkopuolelta löytyy jonkin verran vapaita laadukkaita valmentajia, mutta ei jonoksi asti. Ykkösnimet lienevät Erkka Westerlund ja Tuomas Tuokkola. Näistä Erkkaa en näe millään tavalla realistisena vaihtoehtona, joten Tuokkola on ykkösvaihtis. Hän toisi KooKooseen kiekkokontrolliin nojaavan pelitavan, mutta tiedä sitten olisiko se oikea ratkaisu. Toki ehkä jo se, että saataisiin uusi startti kauteen ja selkeä muutos sekä uusi pelitapa, voisivat tuoda kaivattua muutosta peliin.

Muita vapaita valmentajia voisivat olla Timo Lehkonen, Juha Juujärvi, Kari Heikkilä, Jussi Ahokas, Juha Pajuoja, Tero Lehterä ja Tomi Lämsä, mutta syystä taikka toisesta kukaan heistä ei suuremmin innosta.

Nouseeko muita mahdollisia nimiä mahdolliseksi Mattilan korvaajaksi ja kenet näette parhaaksi vaihtoehdoksi?
 

Hummeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Olli Salon legioona
Tuokkolan kannalla täällä ainakin ollaan. Pelikirja varmasti pohjautuu kiekkokontrolliin, mutta Kalpa ajoilta jäänyt mieleen varsin positiivinen kuva Tuokkolasta. Ottakoot vielä sieltä nelosen studiolta Lehterän mukaan.
 

Konkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuokkola tai Erkka ei kait muita vaihtoehtoja tällä hetkellä ole,Haapakoski on liian lähellä tämän hetkistä katastrofia joten ei varmaankaan hyvä ehdokas.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mielestäni joku meuhkaaja voisi toimia kun osa vetää niin lyösällä asenteella. Summanen ja kaikille kenkää, jopa Summaselle keväällä
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Haapakoski helpoin. Mutta ei tarpeeksi tuo ehkä muutosta. Tami, Summanen, Jortikka - joku kokenut sotaratsu joka saisi OConnorin vkäyrän nousemaan entisestään ja Lehtosen pelaamaan.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Mikko Haapakoski. Hyvät näytöt päävalmentajana Jokipojista. Taktisesti kyvykäs valmentaja. Sai joukkueen pelaamaan kurinalaista viisikkopeliä. Ei mielestäni liian lähellä nykyistä menoa, koska en usko hänen astuvan Petri Mattilan varpaille.

Yksinkertaisesti Haapakoski oli tuollon hyvä ja seurasin silloin toimintaa Mehtimäen Lauteilta.
 

Konkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei kelpaa mestis meriiteillä,niillähän mattilakin tuli ja on osa tämän kauden katastrofia,kyllä apulaisillakin pitää olla munaa puuttua asioihin jos näkee,että homma ei toimi.
 

Kurt

Jäsen
Tuokkolaan päin on useampikin yhteydessä aivan saletisti, ja hintalappu ja kokonaispaketin arvo nousussa. KooKoon ohella Saipa on aivan sekaisin, myös Lukko ja Kärpät kyntävät syvällä.

Voisikohan tämä nelikko kierrättää valkut keskenään... Treidataan Mattila Suikkaseen.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Haapakoski kuitenkin johti Jokipojat LIIGAKARSINTAAN ja levännyttä Ilvestä yritettiin tosissaan kaataa. Sport -sarja vaan vei aika paljon mehuja haastajista.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tuokkolasta en ole koskaan pitänyt, vähän sellainen puppeli ja varmasti myös suhteellisen hintava. Westerlundista lienee turha haaveilla, jos ei sitten harrastusmuotoisesti lähde puolen kauden projektiin mukaan. Haapakoski olisi helppo ratkaisu, mutta onko muutos Mattilaan lopulta kuinka suuri?

JuuJuu, Pajuoja tai Lehkonen. Eivät oikein koveta. Lehterä taitaa taas olla enemmän supliikki- kuin tekijämiehiä. Realistisia/järkeviä lienevät siis Lämsä, Heikkilä ja Ahokas. Erityisesti Ahokas voisi olla törmäsmäisen raikas veto tähän synkkyyteen. Tosin lähteekö U18-pestistä ja Espoon kaupungin hommista kriisijoukkueeseen kesken kauden/pystyykö hoitamaan kaikki?
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Raimo Summanen-Pasi Sormunen-Sakari Lindfors?
 

Fordél

Jäsen
Tuokkolasta en ole koskaan pitänyt, vähän sellainen puppeli ja varmasti myös suhteellisen hintava.

Ilveksen ajoilta kyllä kuului myös viitteitä siitä, että osaa olla kaikkea muutakin kuin vain puppeli. Hinnankaan en usko olevan korkea. Millä meriiteillä Tuokkola voisi hinnotella itsensä ulos KooKoon budjetin? Käytännössä kahdet peräkkäiset potkut alla ja ei mitään voitettuna miesten tasolla (muuta kuin Liigan runkosarja). Silti toki taktisesti osaava valmentaja, jonka lopullista tasoa on tuskin vielä nähty. KooKoossa voisi houkutella myös se, että kasassa on ihan laadukas materiaali ja saisi reisille menneen alkukauden jälkeen suht paineettomasti viedä eteenpäin omaa juttuaan. Tuokkola saisi varmasti KooKoon organisaatiossa työrauhan ja tulisi hyvin juttuun KooKoon johdon kanssa. Ilves ja KalPa organisaatioina kun ovat astetta paria haastavampia.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
The Raato olisi hahmona hieno, mutta valitettavasti peluuttaa Mattilaakin uuvuttavampaa kiekkoa katsojan näkökulmasta. Ei toki tulisi varmaan muutenkaan.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

Kyse on lähinnä mielikuvista ja siitä miten johtamansa joukkueet ovat pelanneet, sen mitä olen itse siis seurannut ko. jengejä. Sinällään ihan totta, että nuo mainitsemasi tietyt aspektit KooKoossa joukkueena voivat houkutella Tuokkolaa. Toisaalta sitten katsooko Kymenlaakson Helmen olevan askel urallaan eteenpäin vai kytätäänkö kuitenkin esim. Lukon tapaista isompaa saumaa tai ulkomaita (lue: näkyy hintapyynnössä)? Noh, tiedä näistä ja kyllä minulle sinällään Tuokkola kelpaisi, jos Mattila ei siis jatkaisi kautta loppuun. En vain ole 100% onko se realistisin vaihtoehto.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Erityisesti Ahokas voisi olla törmäsmäisen raikas veto tähän synkkyyteen. Tosin lähteekö U18-pestistä ja Espoon kaupungin hommista kriisijoukkueeseen kesken kauden/pystyykö hoitamaan kaikki?

Jussi Ahokas olisi hyvä valinta, mutta ei hän ainakaan Espoon kaupungin hommissa voisi jatkaa, jos siirtyisi liigajoukkueen valmentajaksi. En tiedä kuinka paljon tuo U18-joukkueen valmennus vie aikaa, mutta luulisi, että tuon pestin voisi hoitaa KooKoon valmennuksen ohella. Valmentajana Ahokkaan ensimmäinen pesti oli Bluesin B-junioreiden valmennuspesti. Hän toimi Bluesin B- ja A-junioreiden valmentajana vuodet 2006–2013. Vuosina 2012–2013 Ahokas toimi Suomen alle 19-vuotiaiden päävalmentajana ja vuonna 2013 alle 20-vuotiaiden apuvalmentajana. Hän toimi Suomen alle 18-vuotiaiden valmentajana kultaan päättyneissä vuoden 2016 ikäluokan MM-kilpailuissa. Ahokas ryhtyi tuon ikäluokan valmentajaksi jo vuonna 2013.

Tämä on tietysti täysin spekulatiivista, koska ei ole tietoa, onko Ahokas ylipäätään kiinnostunut ryhtymään liigajoukkueen valmentajaksi. Hän ei ole koskaan aikaisemmin toiminut miesten joukkueen valmentajana.

Missä Erkka Westerlund nykyään vaikuttaa?
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Nyt on kyllä muisti tehnyt tepposet MurhaaMenoolle. Haapakosken paras saavutus Mestiksessä on hopea Jokipojissa.
No, hyvä että korjattiin. Ei tässä iässä muista enää edes niitä kuuluisia vanhoja asioita. Ja kun ei laiskana viitsi mitään edes tarkastaan niin tulee elettyä jossain toiseudessa.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Perutaan se Haapakoski, koska hän ei ollut mestarivalmentaja ja on vain tavallinen luuseri. Otetaan jälleen esiin ikiaikainen suosikkini Jarno Pikkarainen. Velttoilijat nostetaan seinälle ja starat eivät kukkoile vaan kävelevät kotiin jos ei tehdä niin kuin on sovittu. Kyllä sen Pikkaraisen tänne rahalla saa.

Pikkaraista huutelin jo ennen Mattilaa, mutta eihän se kenellekään kelvannut. Vai menikö se niin ettei hän mahtunut Frimodikin kanssa samaan kaupunkiin?
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ei auta tsemppi ja tiukka kuri kopissa/baarissa, jos Pikkaraisen pelikirja on vielä Jukuri-ajoissa.

Itse ehdotan Petteri Sihvosta !
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Minä ehdottaisin @paraspelaaja nimimerkkiä. Tietää jääkiekosta enemmin kuin Johtava Sihvonen. Lisäksi tietää kustannustehokkuuden päälle joten saattaisi olla edullinen. Jos PP ei kuitenkaan tartu syöttiin niin sitten Pikkarainen vetelemään velttoilijoita pitkin korvia.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Torremolinoksen rannoilta matkalla lentokentälle on bongattu jortikka. Hannu Jortikka.

Kuus mestaruut, hei. Seitsemäs haussa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös