Peliesitykset kaudella 2016–2017

  • 591 227
  • 4 204

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Rentous puuttuu maalinteosta, mutta muutenhan tuo on jo ihan hyvää tekemistä. Vai onko JYP sitten valahtanut IFK:n tasolle? Tiedä tuota...
 

Lasse#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mua ei kyllä Lankinen vakuuta yhtään. Kiekot ei tartu, vaan koko ajan tippuu ripareita ja siitähän se JYP sitten loppujen lopuksi rankaisi. Diggaan kyllä Kekestä, mutta jokin siinä tekemisessä vaan tökkii, liikaa menee helppoja.

Onneksi kuitattiin nopeasti ja Pudi sai tärkeän onnistumisen. Finley pelannut jälleen erittäin hyvin.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Jypiltä näyte miten peli toimii kun YV toimii. Momentum päällä ja saadaan YV. Eikun kiekko reppuun.

Saa nähdä saadaanko enää käännettyä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Mua ei kyllä Lankinen vakuuta yhtään. Kiekot ei tartu, vaan koko ajan tippuu ripareita ja siitähän se JYP sitten loppujen lopuksi rankaisi. Diggaan kyllä Kekestä, mutta jokin siinä tekemisessä vaan tökkii, liikaa menee helppoja.

Onneksi kuitattiin nopeasti ja Pudi sai tärkeän onnistumisen. Finley pelannut jälleen erittäin hyvin.

Monta helppoa on tänään mennyt?

Lankinen on ainoa, joka edes yrittää voittaa tänään(kin).
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jypiltä näyte miten peli toimii kun YV toimii. Momentum päällä ja saadaan YV. Eikun kiekko reppuun.

Se oli mallia klassinen YV-maali, eli pyöritys jo ennen maalia oli sitä luokkaa, että maalin syntymisen todennäköisyys oli 80% tällä yhdellä kyseisellä YV:llä. Sanoin pojalle, että koha helähtää ja pettymyksekseni olin oikeassa. HIFK tippui ihan täysin kyydistä erän edetessä. Tason nostoa vaaditulta Puustinen-Leino-Rask kolmikolta vastaan haraamista. Muut ovat tällä hetkellä turistiosastoa. Miehon kentässä Petrell yksin yrittää puskea muista ei ole oikein mihinkään, Nykoppin kentästä puuttuvat kädet ja luovuus ihan täysin ja mikä pahinta ykkösen laiturit Partanen ja Aaltonen ovat kyllä aivan lapasia entenkin omalla alueella. Siitä mistä koko JYP:n vyörytys alkoi oli Aaltosen ja etenkin Partasen täysin välinpitämätön pelaaminen, kunseurasi katsella kiekkoa ja ei tehnyt elettäkään puolustussuuntaan.

Lankiselta hyvää peliä. Se YV-maali ehkä otettavissa. Vastapainona monta hyvää torjuntaa. Mikäli tietysti haluaa man of the match olla, niin nuokin pitäisi napata.
 

Lasse#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Monta helppoa on tänään mennyt?

Lankinen on ainoa, joka edes yrittää voittaa tänään(kin).

No eikös sen ekan maalin tarjoillut ihan täysin? Veto hanskalle, jonka tiputti suoraan maalin eteen. Toinenkin oli otettavissa.

Tuosta en ole alkuunkaan samaa mieltä, että Keke olisi ainoa joka yrittää voittaa. Onhan tämä nyt ollut parempi peli kuin kolme viimeisintä kotimatsia, mutta tehotonta edelleen. Kaukana toki edelleen ollaan siitä mitä pitäisi olla.
 

M.Rönkkö-83

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Islanders
Miten voi olla näin kauheeta peli, kun jengin valmennus runko on kuitenkin kolmatta kautta kasassa ja viime vuonna homma toimi jo jne...shaatana. Partanen on täys roskakasa ja vihon viimeinen jätkä Aaltosen aisapariksi.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Vittu kävelkää vaikka kaikki saatana tänään sinne Ouluun. Toi peli on niin vitun perseestä. Mikä helvetin syöpä tota jengiä vaivaa? Kukaan ei edes yritä ja onko tässä jotain tuolla jengin sisällä mikä ton syö kokonaan? Okei, tarvitaan sentteri ja tajua nyt vittu se Nybari. Taas yksi peli lisää ja ei yv-maalia. Maalintekoon saadaan se 1 maali per peli. Kyllähän näillä tilastoilla voitetaan pelejä. Ihan varmasti.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Kyllä JyP tänään pelaa paljon järjestelmällisempää peliä! Meillä ei mitään ns. "Punaista" lankaa. Kahta sentteriä huutaa! Hintz ehkä yksi? Mistä toinen ja varsinainen johtaja? Ja puolustukseen edelleen jämerä pakki! Ja tärkein kaikista: uusi päävalmentaja, jolla olisi selkeä suunnitelma ja joka osaa vaihtaa taktiikkaa pelin sisällä eikä tuijota omaa periaatetta loputtomiin. Tällä pelillä ei katsomot pullistele katsojilla.
 

Lasse#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heiskanen on kyllä huikea nuorimies! Käsittämättömän kypsää peliä kentän molemmissa päissä. Ilo katsella nuoren talentin upeita otteita, vaikka peli noin muuten ei silmää hivelekään.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
No, odotettua parempi lopputulos! Sentään 2 pistettä, vaikkakin surkealla pelillä!
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Hyvää tässä illassa oli tietty YV-kirouksen murtuminen vihdoin sekä Leinon pelaaminen kokonaisuudessaan. Näytti saavan peliä kulkemaan Puustisen ja Raskin kanssa ja tämän seurauksena rullasi sitten Aaltosenkin kanssa jatkoajalla. Mieho ja Tamminen olivat kyllä vähän väärässä sarjassa eivätkä hirveästi kentällä näkyneet, joten toivottavasti saadaan pian Hintz ja Luttinen kehiin.

Lankinen pelasi mielestäni hyvän matsin, vaikka ehkä se JYP:in toinen maali vähän halvalla meni. Vastapainoksi sitten aivan uskomaton pelastus jatkoilla! Puolustuksessa Taimi on ihan tuuliajolla. Hyökkäysketjut ovat luultavasti jonkinlaisessa epätasapainossa Hintzin paluuseen saakka.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Kaiken tän valituksen keskellä, IFK oli silti valovuoden paremmalla jalalla tänään liikkeellä kuin viimeviikolla.

+ Heiskasella on huikea itseluottamus!
+ Big Joe on mies paikallaan (naurahdin ääneen kun yhessä kohtaa hyökkäyksen kärkenä veti Miro ja Joe :D )
+ Pudi teki maalin
+ tehtiin YV maali
+ Bobbylta jäätävä oman pään aloitus suoraan Juhiksen lapaan ja Juhis polkee heittämällä pakin ohi ja maalaa
+ Kari ihan kingi aloituksissa
+/- Kekeltä maagisia torjuntoja, mutta pari hassia..
+ Tamminen äijäili ja jätti välillä Lennun varjoonsa (- Lennu jäi välillä Tammisen varjoon äijäilyssä)
+ Rask ihan yleisesti
+ Käännettiin hyvin aloitettu mutta sittemmin jo sössitty peli lopulta voitoksi
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän tänään positiivisia ilmestyksiä olivat ainakin Lankinen, Rask, Heiskanen ja Puustinen. Toki Aaltosen huima yksilötaito näytti arvonsa, eikä muutenkaan ole pahemmin valitettavaa herran pelissä.

Heiskanen on aivan loistava. Eipä olisi varmaan kukaan täysijärkinen lyönyt rahojaan sen puolesta, että kenties parhaiten pelaava pakkimme tässä kohtaa on junnuikäinen Heiskanen. Todellinen timantti, vaikka onkin syytä muistaa että kyseessä on nuori ja kokematon pelaaja joka pelaa tällä hetkellä jonkinmoisessa flowtilassa.

Lankisen kritisointia en kyllä tämän pelin perusteella ymmärrä. Otti useamman loistotorjunnan ja pysäytti 35 laukausta torjuntaprosentin ollessa lähes 95. Tiedän että täällä on tapavalittajia, mutta jos torjuntamäärä on noin suuri ja silti taakse menee vain kaksi, on vika jossain muualla kuin maalivahdissa. En minäkään Lankiseen luota ykkösmaalivahtina, mutta ei tarvitsekaan. Sitä tonttia kun hoitaa herra nimeltään Niklas Bäckström.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Keke oli tänään loistava, samoin Finley-Heiskanen jälleen. Puustinen-Leino-Rask -trio oli vakuuttavin hyökkäysvitja, oli ilo nähdä, että Pudinkin jalka alkoi luistaa.

Taimi ja Partanen aaaaivan kuutamolla pelistä toiseen. Partasen tämän hetken tasoon kiteytyi aika hyvin se tilanne, missä lähti varastamaan noin viisi luistimen potkua omalta alueelta ja jätti kiekon mustapaidoille täysin ilmaiseen vetopaikkaan keskisektoriin.

Kokonaisuutena tuo peli on edelleen kovin ailahtelevaa, oikea sekamelska. Maalivahtipeli ja puolustussapluuna ovat kunnossa, mutta hyökkäys nojaa aivan liikaa yksittäisten pelaajien kykyihin, eikä joukkue pääse tarpeeksi usein ylivoimahyökkäyksiin kontrolloidusti. Tänään kuitenkin alkoi kolmannen erän loppupuolella näkyä jälleen IFK:n yksilötaito ja välillä oli havaittavissa välähdyksiä myös viimekauden dominoivaa air hockeyta. Tuntuu ikään kuin siltä, että siellä pyritään omaksumaan jotain aivan uudenlaisia pelitaktiikoita, ja kun ne eivät purekaan, palataan air hockeyhun. Sehän selvästi toimii, miksei pelata sitä?

Karille kiitokset ylivoimalla kuparisen rikkomisesta, josko sekin tästä lähtisi hieman vapautuneemmin kulkemaan.

Huomenna on tulossa todella vaikea peli levännyttä suikkaslaumaa vastaan. IFK lähtenee matsiin samalla tyylillä kuin Kärppiä vastaan aikaisemmin, suht nihilistisellä trapilla sekä harppuunahyökkäyksillä Kärppien kankeita pakkeja sekä epävarmaa maalivahtipeliä säännöllisesti yksilötaidolla testaten.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sanotaan nyt heti alkuun, että tämä Miro Heiskanen on varmasti paras 17-vuotias kiekollinen puolustaja, jonka olen ikinä HIFK-nutussa nähnyt. Tästä ei kahta sanaa. Vie tällä hetkellä esim. Taimea kiekollisesti ihan 6-0, joka ei tietysti ole kummoinen suoritus, kun näin tekee Finleykin. Heiskanen tulee varmasti jo ensi kaudella dominoimaan liigakaukaukaloita, kun meinaa tehdä sitä jo nyt.

HIFK sai Raskin takasin kokoonpanoon ja nyt se alkaa näkymään. Ketju Puustinen-Leino-Rask oli HIFK:n selkeästi paras tänään ja eihän se mikään ihme ole, kun katsoo ketjun tasapainoa. Leinoa astetta paremmalla sentterillä olisi HIFK:n ykköskenttä. Kiekollisestihan Leino tosin on HIFK:n paras sentteri tällä hetkellä, joka tietysti on vähän surullinen tilanne. Muissa ketjuissa tasapaino ei sitten kohdallaan olekaan. Ykkösketju on ihan pihalla 5 vs 5 pelissä ja sanoisin Partasen testijakson olevan ohi tässä roolissa. Muutenkin Aaltosen ympärille ketjun muodostaminen tuntuu olevan hankalaa. Petrella varmaan seuraavana vuorossa tai sitten rohkeasti Saarelainen. Elkinsiä tuosta ei vain Hintzin poissaollessa irti saa varsinkaan, kun Leinon kenttä alkoi toimia, ellei sitten Leinoa/Elkins vaihda paikkoja, mutta tässä on se riksi, että menetetään se ainoa toimiva kenttä.

Muita ketjuja ei sitten oikein voi mitenkään järkevästi roolittaa, koska ei vain ole sellaista luovaa pelaajatyyppiä lainkaan alempiin kenttiin: Åsten, Tamminen ja Mieho ovat kaikki sellaisia pelaajia, jotka voivat maksimissaan pelata neloskentän energiapelaajan roolissa. Nyt kun heitä joudutaan ripottelemaan sinne tänne, niin ei siitä meinaa mitään tulla oikein minkään kentän pelistä. Varsinkin kun vakiokokoonpanon pelaajista Nykopp, Ikonen, Petrell ovat ennestään varsin yksioikoisia pelaajia. Ei vain ole käsiä tehdä oikein mitään luovaa, Näistä rotaatiopelaajista ainoastaan Saarelainen on eri profiilin pelaaja ja hänellä taas ei meinaa taso siihen rooliin riittää. HIFK saa tällä hetkellä jalkeille siis yhden tasapainoisen ketjun. Aaltosen rinnalle pitäisi mitä pikimmiten saada toinen, jolloin olisi edes kaksi pelaavaa kenttää. Kaksi kenttää sitten voisi ja oikeastaan pitäisi nykyisellä materiaalilla roolittaa ihan puhtaasti työhevoskentiksi.

Toinen positiivinen asia Heiskasen lisäksi on edelleen se, että noin umpipaskalla jääkiekolla pystytään ottamaan 2 pistettä Jyväskylästä ja sentään muutama muukin voitto tässä raavittu. Osittain meni eteenpäin pelaaminen taas ja se YV-maalikin tuli. Lisäksi vielä moni pelaaja vetää ihan alle oman tasonsa.

Tommi Taimelle iso perseen kuva tehopisteestä huolimatta. Hyi saatana mitä pelaamista.
 

Lasse#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Korjataan tuota omaa matsin aikaista kommenttiani, eli kuten sanoin, diggaan Kekestä, mutta silti mulla on aika epävarma olo kun kundi on maalissa. Aina saa jännittää, että millon lipsahtaa. Torjuu erittäin paljon kiekkoja eteensä, joista aiheutuu pakeille paljon harmia ja maalejakin omiin. Tarkoitukseni ei ole ollut kivittää Kekeä, kuten se nyt näköjään on otettu, mutta mun mielestä useahkot Keken isot torjunnat ovat seurausta niistä irtokiekoista, jotka herra on helposti antanut. Ehkä sitten katselen liian ankarien lasien läpi, mutta haluaisin nähdä Keken meidän ja liigan ykköskassarina, mutta matkaa sinne on vielä melkoisesti. Tasaisuutta huutaa ja paljon.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Vaikeat syyskaudet seuraavat perinteisesti. Positiivista on, että eikö me mestaruuskaudellakin pelattu ihan hirveetä kiekkoa syksyllä?

En ole vielä huolissani. Hyvää on että syvyyspuolustaja löytyi omista junnuista. Heiskanen on timantti.

Jos rahat riittäisi Auliehen ja yhteen "kakkossentteriin", niin joukkue olisi valmis.

Kakkossentteri siksi, että tuskin on sukanvarressa rahaa Ramun kaltaiseen kiekkotaituriin, mutta toi keskusta ei kestä yhtään loukkaantumista. Miehosta voi kasvaa vielä uusi "Joni Töykkälä", joita tarvitaan kolmosen keskelle, mutta ei haise vielä sille että olisi valmis pelaamaan sillä tasolla kuin Joni viime mestaruuskaudella.

Hinen kuntoutumisesta ei tiedä. Nuori pelaaja. Mutta sitä syvyyssentteriä olen odotellu saapuvaksi pitkään.

Peli on vielä aika sekavaa. Arttu tulee rytmittämään yhtä ketjua. Kokenut pelimies jonka voi istuttaa melkein mihin vain. Tärkeä pelaaja myös siihen YVn boxiin.

Uskon että Taimi tulee vielä. Ei ollut viime kauden alkukaan Tommilta ihan paras.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Ja tämän päivän tärkeintä antia YVn kanssa oli kyky nousta tappiosta voittoon. Isoja asioita psyykkisesti.

Kukaan ei enää keväällä muista miten ne runkkarin voiton ratkaisseet kaksi pistettä hoidettiin Jyväskylästä.

Hyvä!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös