Mattilalle kenkää?

  • 45 712
  • 224

Kuuhinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Winnipeg Jets
Ei mitään kuka tilalle pohdintaa. Kuka vain. Nyt on Kalpan tyylisen haluttu muutoshankkeen aika. Kunhan muututaan.

En tiedä miten tosissaan heitit tuon jutun, mutta älkää edes vitsailko Halutulla Muutoksella. Tai ainakin Kapasten veljesten lanseeraama Haluttu Muutos on kuin yhdistelmä keuhkoahtaumaa, kivessyöpää ja Ebolaa. Hidas ja ruma kuolema. En tiedä oliko se tarkoitus, mutta sitä on pääpiirteissään KalPan Haluttu Muutos. Pätevät osaajat pidetään ulkona, palkataan ennemmin vanhoja pelikavereita 90-luvulta neppailemaan kovalla palkalla. Te olette vasta uuden Liiga-taipaleenne alussa, ette te halua hallitsematonta alasajoa konkurssia ja vitosdivaria kohti, mihin HM on johtamassa ainakin Kuopiossa.

Mutta Tuokkolasta saisitte kyllä hyvän valmentajan, itse tykkäsin miehen tyylistä KalPan penkin takana. Kyllä se osaa ääntäkin pitää ja pysyä päätöksissään, vaikka semmoisen kansakoulun opettajan näköinen onkin. Haluttuun Muutokseen (eli Tuokkolan potkuihin) kun taisi olla syynä se, ettei Tuokkolan mielestä neljääkymmentä silloin lähestyvä Kapasen Sami enää ollut ykköskentän ja 20 minuutin peliajan mies.
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos yhtään arvaan oikein (tai tiedän) miten tää homma etenee, niin Kultanen on saanut eilen tai tänään aamulla toimeksiannon ruveta kartoittamaan mahdollisia saatavilla olevia valmentajia. Ja Mattilalle annetaan se 3-4 viikkoa aikaa laittaa homma kuosiin.

Yllättävän pitkämielisiä tuo meidän hallitus täynnä. Frimodig jos olisi edelleen ruorissa niin Mattila varailisi tänään etelän matkaa...
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllähän tuolle nykymenolle voisi joku Summanen tai Jortikka tyyppinen meuhkaaja tehdä hyvää kun tuntuu että osa on vaan rusettiluistelemassa illasta toiseen
 
Sehän tässä on suurin murhe, kun joukkue on kuriton, poikkeaa jatkuvasti pelitavasta ja mikä kaikkein pahinta luovuttaa aivan järkyttävän helposti. Tämä ei ole minun KooKoo, eikä se seura mitä minun mielestä pitäisi tukea mitenkään.

Oksettavaa.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hyviä pointteja Timiltä yllä. Mutta onko ongelma Mattilassa? Viime kaudellahan vastaavaa ei ollut havaittavissa. Runko on pysynyt samana ja uusia ukkoja on tullut muutamia. Onko sieltä tullut joku/jotkut ilmanpiirin myrkyttäjät tai omasta mielestään isoja staroja, jotka pilaavat koko paletin? Vai onko valmennuksen ajamat pelitavalliset uudistukset olleet pelaajien mielestä huonoja ja nyt protestoidaan tekemällä asiat puolihuolimattomasti? Ihmeellinen ja äärimmäisen nolo tilannehan tämä on.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Vallin ja Jimmy olivat varmasti tärkeitä kautta linjan. Se vaikuttaa. Lisäksi joitakin kaikkia pelipaikkoja pelaavia raatajia poistui. Silti pitäisi pystyä parempaan ja kokenutta kaartia on niin paljon että pitäisi saada rivit oikeamaan. Turhautunut ilmapiiri on varmasti myös. Ja paljon menee kyllä valmennuksen piikkiin.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
joukkue on kuriton, poikkeaa jatkuvasti pelitavasta ja mikä kaikkein pahinta luovuttaa aivan järkyttävän helposti. Tämä ei ole minun KooKoo, eikä se seura mitä minun mielestä pitäisi tukea mitenkään.

Oksettavaa.

Alkukauden perusteella tuosta boldatusta osiosta samaa mieltä. Sen sijaan eilen luin ihan fiksun FB-kirjoituksen aiheesta, jonka itsekin rekisteröin omassa some-kuplassani. En viittaa tällä sinuun mitenkään, mutta tuli vain ko. postaus mieleen. Miten se hyödyttää tilannetta, että julistetaan peleissä käymisen loppuvan ja mesotaan Ruutu-sopparin irtisanomisella?

Eikä siinä, päin persettähähän tämä alkukausi on mennyt ja rumasti, ei sitä kukaan kiellä. Viime kausi vain tuntuu sumentaneen aikalailla varsinkin tasalakkifanien mielenmaisemaa, kun edellisen kerran päästiin viimeiseksi tuomittuna nousijajenginä puskista iskemään ja hakemaan isoja pisteitä ennalta paljon kovempia joukkueita vastaan. Mitenkäs Nikerit tänä syksynä kyselee nimimerkki "Heimopäällikkö Nordenskiöldinkadulta"? Silti tuolla ylisuorittamisellakin jäätiin lopulta ulos jatkopeleistä, vaikka toki 11. sija olikin erittäin kunniallinen sijoitus itsessään. Paperilla materiaali on parantunut, mutta lopulta ei mitenkään järisyttävästi.

- Järvenpää-Perhonen oli askel eteenpäin, mutta koko pakka pistettiin uusiksi juuri kauden kynnyksellä. Siis joukkueen tärkeimmällä pelipaikalla. Ei Järkkäri mikään yli-ihminen ole, mutta toisaalta petti erittäin harvoin viime kaudella.

- Täälläkin esille tuodut hupiukot Vallin ja Kurki. Voisi kuvitella, että tuollaisia jannuja kaivattaisiin juuri nyt kopissa, vaikka rivimiehiä olivatkin kaukalossa pääasiassa.

- Malinen on toki vain yksittäinen pelaaja. Toisaalta Malinen oli viime vuonna myös ehkä KooKoon tärkein pelaaja ja poissaolot näkyivät heti sarjataulukossa. Se alkutalven loukkaantuminen vei karrikoidusti säälipleijaripaikan.

- Mikko Lehtonen löi itsensä viime vuonna läpi Liigan (nuorten) pakkien eliittiin ja karsiutui myöhäisessä vaiheessa MM-joukkueesta. En tiedä onko kesä mennyt jokilaivoilla ja tukkoon treenatessa salilla, mutta on ollut aivan hukassa alkukauden.

Pieniä purojahan nämä ovat yksinään, mutta yhdessä alkavat kasvaa jo Pentsojaa suuremmaksi rapakoksi. Sitten on toki Immosen heikkoa pelaamista, Hakulisen läpimurto antaa taas odottaa itseään, Savilahti on kadonnut jonnekin S/M-klubeille, Kantola painaa, mutta on helvetisti miinuksella, Veeti on jopa väsyneempi esitys kuin se seksisymbolikuvatus, jonka mukaan lienee tämä Jedan lahjakin nimetty, Jacobsson ei taklaa ja muuta pikkunillitettävää, mutta noissa ranskalaisissa viivoissa ovat ne pointit, jotka tällä hetkellä nakertavat lehtomäkeläisen liito-oravan lailla.

Valmennuksen niskaan en tätä osaa, vielä, täysin kaataa, koska a) viime vuonna nähtiin homman hoituvan, b) muutokset rosterissa ovat melko maltilliset ja c) kautta on pelattu alle kymmenen matsia. Vaikea näin ulkopuolelta mennä sanomaan mitä kopissa on puhuttu, mutta se hirvittää, että reagoinnit kesken otteluiden peluutuksellisesti ovat olleet usein merkityksettömiä tuloksen kannalta tai sitten ne ovat loistaneet poissaolollaan. Kun pallo on lähtenyt vierimään väärään suuntaan, niin suuntaa ei ole saatu käännettyä. Siinä @Tim Callahan on myös oikeassa, että selkäranka on katkennut nyt muutaman kerran täysin ja se on uutta sekä tapa, jota ei soisi mustaoranssilta näkevän.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Vanha tuttu kymenlaaksolainen tempperamentti alkaa selvästi nostaa päätään :) Onhan KooKoon startti ollut todella surkea, mutta kannattaisiko kuitenkin katsoa edes se kymmenen peliä? Mutta onhan se kieltämättä hämmentävää, että viime kaudella "nollanollaa" menestyksellä pelannut KooKoo on päästänyt yhtäkkiä 31 maalia kuuteen peliin, varsinkin kun runko on kuitenkin pitkälle sama kuin vuosi sitten.
 

Konkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllähän se nyt on kumminkin valmennuksen tehtävä saada homma kuosiin ja saada pelaajien motivaatio kuntoon,sen takia valmentajat on,ei vaan seisomassa suolapatsaana penkin takana.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jimmyllä ja Vallinilla oli kyllä varmaan iso rooli hengen nostatuksessa. Nyt ainakin mediassa äänitorvena on Haataja ja on melko totinen poika. Hupiukkoja ei oo enää kun kentällä vastustajan silmissä
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tässä sen näkee, mikä merkitys Juuso Rajalalla oli joukkueelle...

Ehdottomasti.

Riittäähän se jo, kun katsoo sarjataulukkoa. Luoja kiitos Juuso on pelannut Liigaa enemmän Lukon paidassa kuin mustaoranssissa...
 
Ei ole Jimmyjä ja Vallineja välttämättä muillakaan joukkuella. Hommataan Mikko Kivinen sinne koppiin heittämään leukaa ja annetaan valmennukselle synninpäästö.
 
Suosikkijoukkue
KK
Hoh hoh. Kyllä viime kauden alussakin oli ongelmia ja muutama hirveä matsi. Itse kyllä nyt vielä katselisin hetken menoa ja ehkä sitä uutta veskaria. Jos joukkue ei luota maalivahtiin/maalivahteihin niin peli ei todellakaan toimi, mutta sama on myös toisin päin. Jos koko ajan saat olla börsän eessä varpaillasi niin ei se helppoa. En usko, että KooKoon sukeltamisen takana on yksi elementti mikä ei toimi. En usko, että syy on vain ja ainoastaan Mattilassa, veskarissa, puolustuksessa, hyökkäyksessä tai jossain muussa vaan joukkueen tukisi tehdä"jukurit" ja alkaa puhaltamaan yhteen hileen sekä mennä syvälle juuriin. Yhteishenki saattaa rakoilla ja siinä on helppo syyttää yhtä elementtiä esimerkiksi valmentajaa. Vaikka valmentajan vaihto auttaisi niin uskoisin, että ongelmaan voi löytyä halvempi ratkaisu. Esimerkiksi yhteishengen vahvistus. Se voi olla mitä vain cartingista jalkapalloon varusteet päällä ilman mailoja harjoituksissa. Edellä mainittu on ainakin omakohtaisen kokemuksen mukaan todella hauskaa, kun valmentaja ennen treenejä pyytää laittamaan mailat vaihtopenkille ja koko joukkue pelkää rääkkitreenejä, mutta yhtäkkiä kentälle lentää jalkapallo. Hävityn pelin jälkeen paras treeni ikinä.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ei valmennus saa synninpäästöä keltään @Melametsä - älä huoli. Mutta joku tuossa joukkueen dynamiikkassa tuntuisi mättävän ihan muutenkin. Tuo porukka ei vaan ollut valmiina sarjaan.

PS. Jimmyn panos oli myös kaukalossa todella kovaa luokkaa viime vuonna
 
Suosikkijoukkue
KooKoo
Minusta joukkue lähti kauteen hyvin. SaiPaa vastaan kotona homma sujui ja etenkin eka erä oli sellaista peliä, jota pelaamalla mennään pitkälle.

Joukkueen pelaajamateriaali on käytettävissä oleviin resursseihin nähden hyvä, mielestäni jopa erinomainen. Kuten tiedetään, käytännössä kaikki, jotka viime kaudelta haluttiin jatkavan, jatkoivat ja uudet tulokkaat olivat ihan hyviä hakuja ja selvästi pois potkittuja laadukkaampia. Tällä joukolla pitäisi pystyä tasapäin tappelemaan säälipleijaripaikoista.

En normaalisti pidä nopeista valmentajien potkuista, mutta nyt oireet ovat ihan eeppisellä tasolla ja jotain pitää tehdä välittömästi ja jos joukkue ei sinällään kaipaa uusia pelaajia (molaria lukuunottamatta) niin sormi osoittaa valmentajien koppiin. Nyt joukkue ei pelaa valmentajalleen. Mattila pois heti kun on saatu uusi katsottua tilalle. Haapakoski ei mielestäni ole ratkaisu. Ei uhkunut viime vuonna itsevarmuutta kun pääsi Mattilan hetkellisen poissaolon aikana näyttämään kykyjään, päinvastoin näytti aidosti toivovan ykköskoutsin palaavan nopeasti aitioon, ettei itse joutuisi ohjaamaan laivaa. Makuasia, pitäisikö myös Haapakosken lähteä. Koko valmennusta en irtisanoisi, eli maalivahtivalmentaja ja Kauppila saisivat jäädä. Kai se Kauppila edelleen vastaa ylivoimapelin kuvioista ja se on nyt ainoa osa-alue, jolla tulosta on tullut.
 
Alkukauden perusteella tuosta boldatusta osiosta samaa mieltä. Sen sijaan eilen luin ihan fiksun FB-kirjoituksen aiheesta, jonka itsekin rekisteröin omassa some-kuplassani. En viittaa tällä sinuun mitenkään, mutta tuli vain ko. postaus mieleen. Miten se hyödyttää tilannetta, että julistetaan peleissä käymisen loppuvan ja mesotaan Ruutu-sopparin irtisanomisella?
Se on totta, että ketään ei hyödytä jäädä himaan. Eikä varmaan meistä koko elämän hallilla käynneistä niin teekkään, mutta se perttiperusjanari ei välttämättä vedäkkään 14.10 sitä bränikkää Luhdan tuularia päälle ja lähde lippujonoon kiroamaan tuiskua.

Itse en allekirjoita täysin tuota FB-päivitystä... Sponsorit maksavat suomalaisessa urheilussa kaiken huvin ja sponsorit kiinnostuvat seurasta silloin kuin se kiinnostaa suurta yleisöä, jolloin sponsoroinnille löytyy tarkoitus. Suurta yleisöä/katsojia kiinnostaa menestys, sekä viihdyttävät peliotteet. Tässä vaiheessa toki on vielä hyvä, että kotona ei ole olla romahdettu, mutta juuri se tässä minua huolestuttaakin, koska hommaan ei näytä olevan oikein syytä. Kuitenkin Sport-pelissä oli havaittavissa tuota kurittomuutta ja tyhmiä ratkaisuja ja pelkään tämän nyt jopa lähtevän pahenemaan.

Mistä tämän huomaa? Jokaisen jäähyn jälkeen KooKoo-pelaajalla oli asiaa tuomareille ja vastustajalle. Osa jäähyistä oli ihan saatanan typeriä vielä, eikä niissä ollut mitään nillitettävää. Viime kaudella, jos viivelähtö ei toiminut -> uusi yritys tai kovan karvauksen alla kiekosta luopuminen ja paine perään. Tällä kaudella, jos viivelähtö ei toimi lyödään norsu ristikulmaan samantien ja näennäinen paine àla Alikoski -> vastustaja kääntää pelin nopeasti, eikä KooKoo pysty ajoittamaan trappiaan oikein, jolloin vastustaja tulee nopealla hyökkäyksellä ylös neljän trappia vastaan. Sitten kun vielä kiekollista puolustavat O'Connor ja Lehtoset niin huonosti käy.

Huolestuttavinta on kuitenkin tuo luovuttaminen ja jos tuota kotikaukalossa nähdään niin varmasti tulee palautetta ja rajusti. Ymmärrän, että välillä hommat repsahtaa, mutta jos ottaa 8 maalia reilun viikon sisään anneliin niin jokin on ihan vitun huonosti joukkueessa.

Juuso Rajalan merkitys oli suurempi kuin ajattelimme!
 

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllähän se nyt on kumminkin valmennuksen tehtävä saada homma kuosiin ja saada pelaajien motivaatio kuntoon,sen takia valmentajat on,ei vaan seisomassa suolapatsaana penkin takana.

TOTTA! Meillä on Kouvolassa näitä suolapatsaita 90% päädyssä seisovista joten minun silmiin ne riittävät.
 

Fordél

Jäsen
Sponsorit maksavat suomalaisessa urheilussa kaiken huvin ja sponsorit kiinnostuvat seurasta silloin kuin se kiinnostaa suurta yleisöä, jolloin sponsoroinnille löytyy tarkoitus.

Eivät todellakaan maksa. Eniten maksavat kotitaloudet. Sponssien kokonaissumma urheilulle on reilut 200 miljoonaa euroa.

Edit. summa korjattu
 
Eivät todellakaan maksa. Eniten maksavat kotitaloudet ja taitaa kunnatkin maksaa enemmän kuin sponssit, joiden kokonaissumma urheilulle on reilut 100 miljoonaa euroa.
No kouvolalaisessa urheilussa he maksavat ainakin. Tähän rahaan lasken myös mukaan Nelosen maksaman tv-rahan. Esimerkiksi viime kaudella KooKoon pääsylipputulot olivat budjetoitu hieman alle 800 000 euroon ja markkinointitulot hieman alle 2 miljoonaan euroon.
 

Fordél

Jäsen
No kouvolalaisessa urheilussa he maksavat ainakin. Tähän rahaan lasken myös mukaan Nelosen maksaman tv-rahan. Esimerkiksi viime kaudella KooKoon pääsylipputulot olivat budjetoitu hieman alle 800 000 euroon ja markkinointitulot hieman alle 2 miljoonaan euroon.

Niin, toisaalta mistä tv-raha tulee? Loppupeleissä kotitalouksilta. Ja pääsylipputulojen lisäksi on ottelutapahtuman tulot, fanitavaramyynti jne. Paljonko ne ovat vai ovatko mukana markkinointituloissa? Joka tapauksessa sponssit eivät maksa kaikkea huvia edes kouvolalaisessa urheilussa. Ovat todella merkittävä tekijä ja ilman heitä ei huippu-urheilua olisi, mutta kotitaloudet ovat silti tärkein tulonlähde. Ilman heitä ei olisi sponssejakaan.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viime kaudella, jos viivelähtö ei toiminut -> uusi yritys tai kovan karvauksen alla kiekosta luopuminen ja paine perään. Tällä kaudella, jos viivelähtö ei toimi lyödään norsu ristikulmaan samantien ja näennäinen paine àla Alikoski -> vastustaja kääntää pelin nopeasti, eikä KooKoo pysty ajoittamaan trappiaan oikein, jolloin vastustaja tulee nopealla hyökkäyksellä ylös neljän trappia vastaan. Sitten kun vielä kiekollista puolustavat O'Connor ja Lehtoset niin huonosti käy.

Tämän nyt voisi laittaa kausiketjuunkin, mutta olen melko varma, että tätä tullaan hiomaan tällä viikolla niin, että oksennus lentää. Veikkaisin, että Mattilan pelitaparemontti pitää sisällään yksinkertaistamista (jos viivelähtö ei toimi niin tehdään homma uudestaan), työmoraalia (ei saatana suoristeta selkää) ja nöyryyden takomista kypärän alle. Siirrytään siitä näennäisestä "uhkaavasta" luistelusta ihan tekemisen tasolle.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Mua edelleen hämmentää vaan se, että miten homma on mennyt näin vituiksi, kun viime kausi oli pelillisestikin ihan hyvä, vaihtuvuus on ollut pientä jne jne. Eli mitä valmennuksen osalta on tapahtunut, että tähän tilanteeseen on ajauduttu?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös