La 1.10.2016 Jukurit - Ilves

  • 5 438
  • 35

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Otteluketjua illan matsiin on tullut odoteltua jo jokunen tovi mutta kai se nyt on niin ylitsevuotavaiseksi käynyt into että pitää kirjoittelijaurani ensimmäinen liigasarjamatsin otteluketju avata.

Eli illemmalla Kalevankankaalla taistelevat Jukurit ja Ilves. Jos tällainen lausahdus soittaa kelloja, niin kyseessähän on todellakin tupsukorvien paluu samaan heimoluolaan jossa kävivät keväällä -13 puolustamassa liigapaikkaansa (joskaan silloin ei vielä heimoista puhuttu vaikka pöhinä oli kova ja hallilla meininkiä ehkä jopa saman verran kuin tämän ensimmäisen liigakauden ensimmäisissä runkosarjamatseissa Mikkelissä). Tuolloisesti jukuriryhmästä on paikalla kotijoukkueessa Asplundin Turo (kehen Ilves vallan ihastui karsintasarjan yhteydessä) ja Koiviston Henrik (kuka siirtyi puolestaan tuon sarjan jälkeen KiVan kautta Jokereiden ykkösrosteriin). Samalla kaudella nykyjukureita kävi kotijoukkueessa myös muutaman pelin lainoilla Piitulaisen Jesper ja Piipposen Samuli. Ilveksen silloisesta rosterista en äkkiseltään muista kuin Kai Kantolan (kuka aloitti karsintasarjan kahden ottelun pelikiellolla), eikä hänkään enää Ipaa edusta.

Mutta tuo muisteloista. Tänään tarjolla huikeassa syysvireessä porskuttava ja päivän lepoajalla siunattu Jukurit vastassaan samoin tuloksekkaasti kautensa aloittanut Ilves, paluumatkalla Lappeenrannasta mistä kävivät eilen viemässä kaksi pistettä kotiin. Ilmeisesti Ilves koki joukkueena jonkunlaisia kolhuja eilisessä ottelussa, Jukureilla ei taida loukkaantuneita olla Sipiläisen ja Keni Karalahden lisäksi muita. Ketjuja ei vielä ole tarjolle laitettu, mutta henkilökohtaisena toiveenani on että kotijoukkue vaihtaa ailahtelevaisesti pelanneen Nättisen erittäin upeasti pelanneeseen Leskiseen. Pelin kulusta veikkaus että pari maalia eteen ja träppi keskelle, sillä jää pisteet Mikkeliin ja Jukurit sarjakärkeen.

edit. Ja illan tapahtumallisista jos nyt vielä muistaisi mainita, niin ainakin Vesalainen hehkutti jo viikolla että Tampereelta olisi tulossa neljännestuhatta keltavihreää pitämään meteliä Kalevankankaalle (eikä ilmeisesti tarkoittanut tamperelaista hautuumaata tällä), mikä on luonnollisesti hieno homma. Ilmeisesti muutama innokkaimmista äänenpitäjistä oli päässyt eilen jo tutustumaan etelä-karjalaiseen putkamajoitukseen, mutta Imatralta kulkee kyllä bussi suoraan Mikkeliin niin ei tarvitse edes löytää tietään Lappeenrantaan päästäkseen tämän päivän matsiin. Mikkelissä on eilisestä kello kuudesta lähtien kaupunkiseikkailtu ja viimeiset rastit sattuvat sopivasti jäähallille. Toisaalta kotijoukkueen vire olisi todennäköisesti varmistanut hallin loppuunmyymisen ilman teemaakin (joka siis on kauden jokaiselle kotiottelulle Vesalaisen mukaan suunniteltu).

Antoisaa elokuv.. siis kiekkoiltaa, täältä tähän.
 

sapko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Koko kiekkoa seuraava Suomi oli huolissaan miten mikkeliläisyleisö löytää tiensä Kalevankankaalle Jukureiden noustua Liigaan. Nyt näyttää siltä, että jääkiekko ei muualla kiinnostakaan kuin Mikkelissä. Eikös tuo halli liene tänäänkin loppuunmyyty.
Pääseekö Laakkosen Niko ikinä pelaamaan?
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Ilveksen kokoonpano:

#10 Eemeli Suomi - #71 Tapio Laakso - #18 Ville Meskanen
#19 Teemu Rautiainen - #42 Sami Sandell - #21 Aleksi Mustonen
#12 Otto Koivula - #29 Matias Sointu - #15 Miiko Hintz
#23 Jere Helenius - #79 Mitch Wahl - #17 Markus Jokinen

#47 Arto Laatikainen - #31 Valtteri Ilomäki
#6 Veli-Matti Vittasmäki - #38 Teemu Aalto
#8 Jyri Niemi - #57 Jarkko Parikka
#9 Olli Vainio

#33 Hannu Toivonen
(#35 Antti Lehtonen)

Eipä pelistä oikein mitään sanottavaa... Tämä on niitä pelejä, jotka täytyy voittaa. Häviö on pettymys.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Rautiainen pelaa. Tuon parempaa uutista ei voi Ilves-kannattajille tulla. Sandellin ketjun 5-5 -pelaaminen oli huomattavasti köyhempää heti kun Rautsi putosi pois. Syömähammas on iskussa.

Wahlille tehoja. Nyt alkaa olla aika.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Rautiainen mukana, huh!
Vihko sivussa, ilmeisesti eilen alkulämmöissä tullut vammaa.
Muu kuin 3 pistettä kotiinviemisiksi on pettymys.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Rautiainen onneksi kokoonpanossa. Meinas jo käydä Jorma otsassa, että hetikö näitä ukkoja alkaa pitoon ja taas parhaasta päästä. Vihko ei näköjään ole kokoonpanossa. Ja ehkä parempi niin. Ei kyllä ole antanut minkäänmoisia näyttöjä vielä tällä kaudella.

Tää nyt olisi vain voitettava. Mutta sen verran lentokeliä on Mikkelissä ollut, että ei se ihan helppoa tule olemaan. Toiveissa ehjä 60 minuuttia ja ilman mitään ilvespaniikkia.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Koko kiekkoa seuraava Suomi oli huolissaan miten mikkeliläisyleisö löytää tiensä Kalevankankaalle Jukureiden noustua Liigaan. Nyt näyttää siltä, että jääkiekko ei muualla kiinnostakaan kuin Mikkelissä. Eikös tuo halli liene tänäänkin loppuunmyyty.
Pääseekö Laakkosen Niko ikinä pelaamaan?
Ihmeenä pidän jos ei tänäänkin kuuluteta täyttä hallia, sen verran hajanaisesti on enää paikkoja jäljellä nettilipunmyynnissä. Ihan hyvää yleisökeskiarvoa lupailee kyllä (toki vasta neljän ottelun jälkeen) kun kolmessa viikonloppumatsissa täysi mökki ja tähän mennessä ainoaan arkipeliinkin saatu yli 3200 paikallaolijaa, keskiarvon ollessa tämän illan ottelun jälkeen karvaa alle 4000. Toki "kyllä se siitä valahtaa kun tappioputki alkaa" jne, mutta hyvä on ollut alku sekä joukkueella että katsomossa.

Lakua ei ole vielä päästetty irti kuin IPK:n paidassa mestiksessä, sama kohtalo on ollut Vaarasuolla. Kotijoukkueen kokoonpanot:
Roine - Asplund - Piitulainen
Jaatinen - M. Koivisto
Tallberg - H. Koivisto - Budish
Piipponen - Kauppinen
Lähde - Hämäläinen - Ritamäki
Hyvärinen - Hietanen
Nättinen - Henritius - Kumpulainen
Karalahti
Rajaniemi (Norja)

Eli ykkönen ja kakkonen jatkavat samassa kokoonpanossa kuin voitokkaassa torstain ottelussa. Samoin torstain nelonen on sama kuin tänään kolmonen. Torstain kolmosesta Nättinen siirretty vasempaan laitaan ja keskelle siirretty Henritius, Joonas Kalliolan ottaessa huilivuoron. Positiivista että Karalahti on jo nyt toipunut takaisin pelikuntoon, kaveri oli ensimmäisissä otteluissa (harjoituskausi mukaanlukien) positiivisimpia yllättäjiä ja suurimpia tasonnostajia mutta pelkäsin että miten äkkiä pelaamattomuus alkaa näkyä tadoissa. Kaipaamaani Leskistä ei näy (Kokkosta nyt en enää edes kaipaa, se kortti hyödynnetään maksimaalisesti siinä surullisenkuuluisassa "marraskuun tiistaipelissä" josta kaikki tahot kauhulla kuiskuttelevat), joten tänään ei Nättistä voine penkkikomennus odottaa. Toivottavasti toimii siten ettei sellaista tule kaivattua. Leskinen pelannee näin ollen junnujoukkueen mukana.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Asplund ja Piitulainen sekä varauksin Budish. Tältä kolmikolta on lupa odottaa parempaa. Vastustajasta sen ei pitäisi jäädä kiinni, kun vastassa muutaman vuoden takaisen karsintasarjan ottelupari, jossa Turo oli sarjan parhaimpia pelaajia. Lato on tänään täynnä, joten tunnelmaa on varmasti.
Altavastaajan roolissa taas lähdetään ja toivottavasti näytelmän Jukurinäyttelijät tämän ymmärtävät!
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Toivottavasti olen väärässä, mutta hieman haiskahtaa kotijoukkueen tilastotappiolta tänään. Alla makea vieraskiertue ja edessä sen jälkeinen vaikea kotiottelu. Lisäksi Ilves pelasi eilen, joka voi kotijoukkueen mielestä vaikuttaa heikentävästi tamperelaisten fysiikkaan. Tuokin on vaarallinen tunne, kun alkaa pohtimaan vastustajan jaksamista.

Odotan Andy-80:n tapaan Asplundin kentältä nyt tasonnostoa. Heikosti ei ole mennyt, mutta ihan sitä ei ole ollut mitä odotettiin. Kakkosketju varmaan jatkaa samaa vahvaa esitystä mitä tähän asti. Nättinen voisi myös alkaa heräileen, sillä pelipaikka alkaa olla kohta aika ohkaisten lankojen varassa jos otteet eivät parane. Kumpulainen kurvaili jo Nordiksella varsin pirteästi, joten tänään voisi taas vaikka maalin napsauttaa.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Hauska mennä taas kattomaan kiekkoa. Ennen vanhaan "hyviä pelejä" (lue: ratkaisevaa finaalia) sai aina odottaa sen 50-60 matsia, mutta nythän näitä näyttää tulevan joka tuutista. Naapurin uniselle sepolle voin kertoa, että muutamia hajapaikkoja löytyy vielä. Ovelle tuskin jää mitään.

Yksilötasolla tarvitaan tänään kovia onnistumisia. Asplundin ja Budishin on saatava väkinäisyys pois tekemisestä. Nättisen pitää ryhdistäytyä, onko kaverilla jäänyt JYP-heimo takaraivoon??

No, yksilöt pelaavat kuten pelaavat. Näissä otteluissa, ainakin Jukurien osalta, parhaimmat on kentällä ja jokainen tekee yksittäiset ratkaisut niin hyvin kuin kykenevät; sen verran kova luottamus ja yhteishenki tuossa porukassa on. Parissa päivässä ei hirveästi ole ehtinyt kehittyä - suurimmaksi muuttujaksi näissä peleissä nousee se, miten pelataan.

Vastakkain ovat tämän valtakunnan top-5 Meidän pelin valmentaja, Karri Kivi, ja Risto Dufva, joka siirtyi myös lopullisesti Meidän pelin aikaan tänä syksynä. Luvassa siis taktista, laadukasta kiekkoa. Jukurit yrittänee hidastaa jälleen peliä kun paikka tulee ja puolustuksen kaksivaiheisuus luisuu pitkälti yksivaiheisuuteen - ei kylläkään paineistukseen, vaan ennemminkin träp-pelaamiseen. Miten Ilves Jukurien passiivisuuteen reagoi? Kumpi saa kiekkokontrollin, ei kai Jukurit luovuta sitä ehdoin tahdoin? Karri Kivi tykkää kissa-hiiri-leikistä. Jukurien penkin takana pitää olla hereillä.

Siispä tänään nähtäneen suomalaisen kiekkotaktisuuden ja tunteen ihana sulosointu, joka usein tarkoittaa lähestulkoon laadukkainta mahdollista jääkiekkoa. Mainitaan kuitenkin, että katsomossa taktisuus saattaa - ja saa - nyt jäädä tunteen jalkoihin. Hyvää kiekkoiltaa, naatitaan (Jutila, T.)
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Siispä tänään nähtäneen suomalaisen kiekkotaktisuuden ja tunteen ihana sulosointu, joka usein tarkoittaa lähestulkoon laadukkainta mahdollista jääkiekkoa. Mainitaan kuitenkin, että katsomossa taktisuus saattaa - ja saa - nyt jäädä tunteen jalkoihin. Hyvää kiekkoiltaa, naatitaan (Jutila, T.)

Hienoa että jaksatte ja uskallatte pitää odotukset näin pilvissä. Ja nyt niin kannataa tehdä, koska tässä sarjassa jokaiselle koittaa arki ja loskakelit.

Mutta hurhalta kuulostaa odotus "...lähestulkoon laadukkainta mahdollista jääkiekkoa..." No, onhan tuolla sentään varaus "...joka usein tarkoittaa..."

Ei muuta kuin kiihkeitä kinkereitä Kalevankankaalle.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Sellainen pikantti detalji tämän päivän ottelusta muuten, että tänään (samoin kuin ensimmäisessä ottelussa Sportia vastaan) Veikkaus on pistänyt Jukureille pienemmän kertoimen voitosta. Tähän mennessä kaikki (eli se 1) ottelut on hävitty mihin Veikkaus on katsonut Jukureiden lähtevän ennakkosuosikkina ja vastaavasti jokainen ottelu on voitettu johon Jukurit on Veikkauksen mielestä ollut altavastaaja. Tänään olisi hyvä paikka ottaa myös ensimmäinen voitto pienimmällä kertoimella. (Tässä on siis tullut laskeskeltua eri skenaarioita, KalPaa vastaan oltiin ensimmäistä kertaa johdossa ja voitettiinkin, HIFK:ta vastaan noustiin ensimmäistä kertaa tappioasemasta voittoon jne.)
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Jumaleisson, Kalevankankaalla on hämäläisinvaasio. No tervetulloo vaan keltavihreetkii tänne meiän pyhättöön.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Viihdyttävä ja tunteikas (tuomarit aiheuttivat ankaria vitutuksen tunteita). Heimosoturit tuhlaili alkumatsin paikat, toki lopussa pari tolppavetoa olisi yhtä hyvin voinut mennä sisäänkin. Luulin tapetun 3v5 av:n siivittävän heimosoturit voitokkaaseen hurmokseen, mutta tuo kuoleutui seuraavaan av:hen jossa vieraat vihdoin onnistuivat. Seeproista huolimatta (vai johtuen? Tulipahan erikoistilanteita) viihdettä koko rahalla ja voittaja sai vielä komean ilotulituksen.

Toivotan hyvää ja rauhaisaa kotimatkaa keltavihreälle kaaderille (vaikka toki tännekin saa jäädä rahoittamaan yöelämää). Kiva kun kävitte, saa tulla toistekin.

Ja mitäs, onko tamperelaisduo nyt sarjakärjessä? Historian siivet havisevat.
 

Zamboni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olipa varovainen peli molemmilta. Hyviä maalipaikkoja taisi tasakentällisin olla alle kymmenen yhteenlaskettuna molempiin päihin. Ilves syötti Dufvalle varmaa vieraspelitaktiikkaa. Tunnelma oli ihan kelvollinen, mutta jättäkää mikkeliläiset ne läpsyttimet jakamatta. Kai teistä muutenkin ääntä lähtisi.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja mitäs, onko tamperelaisduo nyt sarjakärjessä? Historian siivet havisevat.

Näyttäisi olevan, hetkellisesti ainakin. Jos Tps tänään voittaa, niin kiilaa väliin.

Vuonna 62 keväällä oli sarjan lopputilanne se, että Ilves oli ykkönen, koovee kakkonen ja tappara kolmas. Tähän järjestykseen myös mitalit.

Edit. Vähän pelistäkin. Aika tukkoista oli jotenkin ilveksen peli. Oliko jukureiden hyvyyttä vai mikä mutta vaikeaa oli. Rautiaisen puuttuminen näkyy todella pahasti sandellin kentän pelaamisessa. Otto Koivula on hyvää vauhtia murtautumassa ihan liigan eliittiin. Mahtavaa peliä ja huikeaa itseluottamusta. Olisiko tässä se meidän oma pulju/laine.
 

Andy-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Ei hävettävää Jukurit! Illan päänäyttelijän roolisuorituspalkinnot vei tämä pillipiiparikaksikko. Molemmille joukkueille vähintääkin outoja tuomioita. Tasainen peli, jossa yv:t pitäisi hyödyntää. Tämän Ilves teki. Hyvä tunnelma ja vaikka takkiin tuli, niin ei harmita.

Missä ja milloin Piitulainen ja Asplund sekä Nättinen vaikutti?
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Missä ja milloin Piitulainen ja Asplund sekä Nättinen vaikutti?
Jeppe soti kolmannen yv:ssä (taisi olla sama josta Asplund kilautti tolppaan ja vielä niin liki maalin puolelta että kimposi viistottain veskan takaa, eli milli vasemmalle ja sisään ois menny). Nättinen oli alkumatsista pirteä, katsoin että repiikö itseään jo jäähylle kun taisteli. Ei ollut tänään suhailumoodissa.

Keni Karalahti taisi käydä kerran kentällä kolmannen puolessavälissä ja pelaamattomuus (tai no ehkä ne taidotkin jotka oikeuttivat toissakaudella vasta kolmosdivariin) näkyi siinä että kiekko menetettiin keskialueella ja Ilves sai hengähdystauon ja oman pyörityksen Jukurien päätyyn.

Läpyttimien suhteen olen pitänyt omaa pienimuotoista protestia jättämällä sen siististi penkkini alle ja pitämällä itse äänen käsipelissä. Muutkin katsojat varmasti tuota samaa harjoittavat mutta toki suuri osa tykkää aiheuttaa melua niilläkin. Kuten @Väsyneet Kädet jo oivallisesti huomautti, sponsorit ovat maksaneet siitä että nimet näkyvät läpyttimissä joten kai se parempi on niitä myös hallilla pitää esillä.

Kai se ainakin tänä iltana oli Mikkelin Kalevankangas Tampereen kaimaa äänekkäämpi. Toki Jukureiden voitto olisi maistunut makealta mutta paikkoja jos ei hyödynnetä tuota paremmalla prosentilla (etenkin niitä toisessa erässä siunaantuneita kun jukurihyökkääjä huomaa yllätyksekseen saaneensa kiekon 1,5 metriä Ilveksen maalin edessä ja pakistoa ei mailla halmeilla) niin ihan oikeaan osoitteeseen pisteet matkasivat. Parhaassa tapauksessa muistuttaa meidän jätkille ettei liihottelemaan kannata lähteä turhan korkealla vaikka liidossa vauhti onkin ollut kova. Kuitenkin 6/9 pisteestä etukäteen helvetin vaikealta näyttäneestä viikosta (kolmeenkin olisin ollut totta puhuakseni tyytyväinen, tärkeintä itselleni tuo peli-ilme) ja on osoitettu ettei hämmennä Isomäen tunnelma tai häikäise Stadin valot.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onko ikinä voitettu ottelua sm-liigassa yhdeksällä maalia kohti menneellä vedolla?
Aika uskomatonta.
Lisäksi Koivulalle 25 vuoden soppari äkkiä.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lisäksi Koivulalle 25 vuoden soppari äkkiä.

Ja ilman mitään ulkomaan optioita!

Edit. Olisi kyllä muuten aika unelmaa jos Ilves saisi pitää Oton vielä yhden kauden tämän jälkeen. Ainakin näillä merkeillä mitä nyt on ilmassa, niin pojasta on tulossa sellainen pelimies, että oksat pois.
 
Viimeksi muokattu:

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jotenkin tuli Jukureiden suorituksesta mieleen se, miten Tuokkolan Ilves välillä pelasi. Siis hallitaan kiekkoa ja luodaan paikkoja enemmän kuin vastustaja, mutta maalintekoyritykset ovat heikkoja, ja toisaalta vastustaja rokottaa ankaralla kädellä. Tällaisiin voittoihin ei Ilves-kannattajana ole päässyt tottumaan. Erikoistilanteet selvästi Ilvekselle, sillä yv-tehot Ilveksellä 3/6 ja Jukureilla 1/6 (pelissä siis vain yv-maaleja). Toki viimeinen maali ei ollut yv:n vaan tyhjän maalin ansiota. Tuomarit olivat tyypillisen linjattomia, mutta saivat "yllättäen" jäähyt loppujen lopuksi tasan. Värilasien mukaan varmaan olivat puolueellisia suuntaan tai toiseen, vaikka oikeasti kaiketi vain omalla heikohkolla tasollaan.

En oikein ymmärrä, miksi Ilves ei tuonut Lempäälästä Heleniuksen lisäksi toista sopimushyökkääjää varmuuden vuoksi. Nyt siis mentiin vajaalla kokoonpanolla, kun Rautiainen ei pystynytkään pelaamaan.

Pelin parhaat Ilveksen puolelta Toivonen ja totta kai taas kaksi maalia tehnyt Koivula. On se hienoa, että omista junioreista nousee tällaisia pelaajia. Nautitaan nyt, kun vielä voidaan. Jos saa liikkeen kuntoon, niin suuntana lienee kesällä varannut Islanders.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös