Jukurit kaudella 2016–2017

  • 243 687
  • 912

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Miten Sami Rajaniemi on pärjännyt ?
Tilastojen valossa varsin hyvin, mutta jatkaa siitä mihin keväällä jäi ?
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Miten Sami Rajaniemi on pärjännyt ?
Tilastojen valossa varsin hyvin, mutta jatkaa siitä mihin keväällä jäi ?

On pelannut helkkarin hyvin. Joka peliin mahtuu muutama gamesaver, ja varmaa torjuntatyötä kokonaisuudessaan. Avauspelissä ehkä muutama epävarma torjunta, mutta ne laitan ensimmäisen matsin jännityksen piikkiin. Tuolla tatsilla pelaamaan suurimman osan Jukureiden peleistä.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Ennen ensimmäistä vierasottelua Ruutu+ lähestynyt kausarin omistajia tarjouksella. Toki samaan hintaan saa varmasti ilmankin kausaria jos osaa vain kysyä. (Linkki vie Jukurien uutiseen)

Jukurit, Liiga Ja Ruutu+ tarjoavat Jukurien kausikorttilaisille urheiluviihdepaketin -40% hinnalla! | Jukurit
Aika voimakas hintadiskriminointi haisee tuossa Ruutu+:n markkinoinnissa. Itsekin jo kerkesin luulla ettei koko tarjousta tule ja hankkia muualta. Ja ne jotka on erehtynyt ostamaan perushintaisen version (oliko 25€/kk), eivät luonnollisestikaan voi enää vaihtaa tuohon. Varmaanhan tuossa tulee kaikki ihmisryhmät aika hyvin katettua, kun palvelua myydään hintahaitarilla 90-300€/kausi sen mukaan, mitä kukin on valmis maksamaan. Jos malttaa odottaa, niin talvemmalla tulee varmasti vieläkin edullisempia tarjouksia. Nämä ajatukset tietysti oletuksella, että Ruutu tilataan pelkästään kiekon takia.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
* Marko Kauppinen on pinnan päässä 200 syötöstä liigassa
Ei ole enää.

Kyllähän Mako on alkanut ottamaan sellaista vastuuta kentällä, jota en olisi enää häneltä uskonut. Itseoikeutettu capitano, nyt sen uskaltaa jo sanoa!
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Rajaniemi voitetun ottelun jälkeen Porissa: Meillä on todella mahtava meininki joukkueen sisällä ja olen tutustunut moniin uusiin pelaajiin. Olemme varmasti yksi yhtenäisimmistä joukkueista tässä sarjassa, vaikka Jukureiden pelaajisto paljon viime kauden jälkeen muuttuikin.

Lupaa kyllä hyvää jatkossakin jos joukkue on hitsautunut hyvin yhteen, eikä ole vain joukko palkkasotureita.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jere Karalahti lopettanut peliuransa, omin sanoin televisiossa tämä. Huhut siis päättyy tähän.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Vakuuttavaa menoa kerrassaan. Hieno homma, naattikkaa Jutin tyyliin. Taitaa tulla kolmas kausi putkeen, kun menee kriitikoiden liiganousija-analyysit metsään.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Kerrankin voi sanoa että "Mitäs minä en sanonut". Siis sitä että Jukureilla ei ole mitään saumaa tässä Liigassa.

Voittavaa kiekkoa vaikka täytyy kyllä todeta että Porissa ei ollut siitä kuuluisasta Meidän Pelistä tietoakaan. No, ehkä häivähdyksinä siellä täällä, mutta isossa kuvassa mentiin ihan jotain muuta. Jopa sitä itseään nopeaa pystysuuntahöntsää.
 

paraspelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Voittavaa kiekkoa vaikka täytyy kyllä todeta että Porissa ei ollut siitä kuuluisasta Meidän Pelistä tietoakaan. No, ehkä häivähdyksinä siellä täällä, mutta isossa kuvassa mentiin ihan jotain muuta. Jopa sitä itseään nopeaa pystysuuntahöntsää.
No sanotaanko näin, että Risto Dufvan mittakaavassa erittäinkin Meidän peliä. Tai sanotaan niin, että ainakin tuossa oli eniten Meidän pelin elementtejä kaikista Jukurien neljästä ottelusta. Kyllähän Jukurit esim. ensimmäisessä erässä veti pitkiä pakki-pakki-pakkeja ja väh. sen 5 viivelähtöä eli rytmitys oli ihan "sitä itseään", hyvässä mielessä. Keskialueen peli alkaa muistuttaa lähes oppikirjamaista Meidän peliä; yksi kerrallaan syödään vastustajan äijä lyhyellä rinnalle tulevalla syötöllä/kiekottoman tuplauksella. Tämä aiheuttaa jo aika kiitettävän hyökkäysten "kiihtymisen". Ja kyllähän silloin mennään pystysuuntaan, kun tilanne on oikea. Jukurit on päässyt yllättävän hyvistä paikoista riistoihin ja usein nopeatkin hyökkäykset ovat olleet väh. tasavoimaisia. Eli yhtä Meidän pelin perusteeseistä, "Älä Hyökkää Alivoimaisena", on myös pääasiassa noudatettu. Ei tosin kaikissa hyökkäyksissä, on tiettyjä hyökkäysrakenteita ("tilantekohyökkäyksiä"), joissa Dufva on sallinut erityisesti laiturin hyökkäävän alivoimaisenakin, jopa täysin yksinäisenä.

Mitä toiseen erään tulee, peli hidastui aika paljon ja pelinopeus kyykkäsi. Tunnekin laski, joka osaltaan vaikutti siihen, että peli meni pakottamiseksi ja hyökkäykset puskemiseksi. Jukurit tyytyi lähinnä puolustamaan Ässien huonolaatuisia hyökkäyksiä pois.

Ja sitten kolmannessa erässä nähtiin tuttu klassikko, jonka kuka tahansa jääkiekkoa seurannut tunnistaa. Kun hyökkäyspeli loppuu, on peliä äärimmäisen vaikea saada enää virtaamaan mihinkään. Näissä tilanteissa ollaan vaaran vesillä jos vastustaja alkaa päästä riistoihin jo omalla siniviivalla/keskialueella, mutta Jukurit sai kuitenkin kiekot toimitettua kohtuullisella prosentilla päätyyn ja vaihtorytmi pysyi kasassa. Sitten vaan träppiä paikalleen ja irtokiekot pois. Ei todellakaan sitä peliä mihin pyritään, mutta kun tuohon ajaudutaan niin sitä on vaikea enää muuttaa, niin pelillisistä (oma peli suhteessa aggressiiviseen vastustajaan) kuin psykologisista (pelko, "varmistelu") syistä.

Kuinka paljon allekirjoitat näitä? Omasta mielestä Jukurit pelasi tänään Meidän pelin alle niputettavaa jääkiekkoa Dufvan omilla mausteilla. Voittavaa kiekkoa joka tapauksessa, kuten sanoit. Pelikirjakeskustelun hengessä, pp
 
Viimeksi muokattu:

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Huikea alku on Jukureilla ollut..kuka voi rehellisesti sanoa, että uskoi tälläiseen ennen kauden alkua? Heimohenki elää vahvana joukkueessa ja se henki huokuu myös kaukalon ulkopuolella kaikessa tekemisessä. Vahva joukkuehenki tasoittaa materiaalieroja kummasti. Taistelun ja hengen malliesimerkki oli eilinen kolmas erä Porissa. Ässät pyöritti liki pitäen koko 20 minuuttia. Tilastoista löytyy silti tuosta erästä Rajaniemelle vain 5 torjuntaa. Hyvin pystyi Jukurit pitämään porilaiset poissa parhailta maalintekopaikoilta ja vedot viuhui pääasiassa ohi tai ne blokattiin.

Koivisto(t), Tallberg, Kauppinen ja Rajaniemi - siinä eilisen pelin erityismaininnan ansaitsevat. Koko joukkueelle kuitenkin peukalot ylös rajusta taistelusta. Viikinkiheimossa on voimaa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Hieman tuosta @Tuusa n mainitsemasta torjuntojen määrästä (jota muuten ottelun lopulla ihastelin kanssa kun parille viimeiselle minuutille tullessa Rajaniemellä vasta 2 torjuntaa, mikä tarkoittaa väistämättä helvetin montaa mustelmaa blokanneissa kenttäpelaajissa) johtaen täytyy todeta että Jukurit on tällä hetkellä Joukkueena (ansaitsee ison alkukirjaimen) sellaisessa hurmahengessä, tiimspiritissä ja vaikkamissä, että tuohon porukkaan ulkopuolisen "staran" tuominen lisänä olisi vähintäänkin riskialtis veto. Suostuisiko tähti sitoutumaan nöyrään joukkuepelaamiseen ja miltä joukkueesta näyttäisi näiden esitysten jälkeen tuollainen "epäluottamuslause" että ykköskokoonpanoon tuodaan joku uusi ja näin ollen kokoonpanosta scratchataan heimosoturi tähden tieltä. Olen ikäväkseni joutunut pohdiskelemaan nyt (samaa ajatusta edelleen vietynä) Nättis-Topin tilannetta. Ensimmäisen pelin jälkeen 2 ottelun koirankoppikomennus ja eilen jäällä ollessaan taas soolosompailua ja Ässien kavennukseen johtanut kiinnipitämisjäähy pelitilanteen ulkopuolelta. Vaihtoehtoisesti voitaisiin peluuttaa todella vakuuttavia näyttöjä antanutta Leskisen Villeä (taisi olla parempi kokonimikaimarookieista Mikkelissä) tai aina tolkuttoman kovaa mutta tolkullisessa paikassa taistelevaa Henritiusta. Meillä on kuitenkin hyvässä ja pahassa duunarijoukkue joten kaikilla pitäisi olla ne haalarit päällä ja oma työpiste tiedossa ja hallussa joka ilta, kun materiaalissa annetaan jo aika helvetisti kaverille eteen.
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Omiin ennakko-odotuksiin nähden Nättinen, Budish jaTurre ovat olleet hieman pettymyksiä. Toivottavasti otteet paranevat kauden mittaan. Turrelle varsinkin on kaavailtu isoa tonttia joukkueessa ymmärtääkseni.

Leskinen ja Kumpulainen taas ovat osoittautuneet varsin hyviksi pelureiksi tähänkin sarjaan. Kauppiselta huikea tasonnosto viime kauden otteista ja ottanut sitä roolia mitä kapteenilta vaaditaan.
Neljä kierrosta takana ja Jukurit sijalla viisi. Enpä olisi uskonut.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Heti alkuun kaikki liirumlaarumit, kausi on pitkä ja pimeys vasta tulossa, joukkue testataan vasta kun alkaa tappioitakin tulla muutama putkeen jne... SILTI on ainakin allekirjoittaneen mielestä erittäin hienoa, joskin absurdia tällä hetkellä katsoa sarjataulukkoa liigan osalta jossa Jukurit on 5. sijalla. Itse tunnustaudun täysin niihin pessimisteihin jotka ei ikinä uskoneet edes liigapaikkaa saatavan.

Kalevankankaalla kannattaa nyt nauttia tästä harvinaisesta herkusta. Ja mikäli allekirjoittanut huomiseen iltaan elävien kirjoissakin sinnittelee, niin näkee vihdoin sen ensimmäisen liigamatsin Jukureilta itsekin Nordiksella. Sitä odotellessa...
 

Gameson

Jäsen
Kaikki on sujunut muuten kyllä erinomaisesti, mutta Asplund ei ole vielä päässyt vireeseen. Kertoo kuitenkin joukkueesta, että ilman ykkössentterinkin onnistumisia hyökkäysalueella, voi voittaa otteluita.

Asplundin nykyisestä alkukaudesta tulee vähän mieleen aikoinaan kausi 2012-13, jolloin Turre aloitti vähän samalla tavalla. Tietyllä tapaa hyvää ja virheetöntä peliä molempiin suuntiin, mutta tehot ja huippupaikat piipussa. Kauden edetessä Asplund kuitenkin paransi kuin sika juoksuaan ja keväällä hän olikin Jukureiden paras pelaaja liigakarsinnoissa. Odotellaan siis rauhassa, kyllä se vielä sieltä tulee.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Vastaan mitään lainaamatta ( laiska kun olen ) tuohon Meidän Peli -aiheeseen:

Ensimmäinen erä oli Teidän, juurikin tuon pelin / virtauksen hallinnan takia. Siinä nähtiin kaikkia kerrottuja elementtejä, mutta selvästä kiekkokontrollista ei voi puhua. En laskenut palautuksia, viiveitä, puolinopeita, nopeita ja näiden suhdetta (tietenkään laiskana), mutta mielestäni Jukurit kontrolloin peliä kiekollisesti varioimalla eri elementtejä.

Toisessa erässä mielestäni näytti että eväät oli jotenkin syöty (siis pelin virtauksen kontrollieväät) ja jouduttiin vain reagoimaan. Mielestäni reaktio oli enimmäkseen "äkkiä ylös ja pois omalta alueelta".

3.erässähän Jukurit vain yrittivät selviytyä ja siinä onnistuivat, mitä jäin ihmettelemään kun oma pelin rakentaminen oli olematonta ja aivan kun siihen ei olisi edes pyritty.

Muita Jukurien otteluita en ole nähnyt, mutta jos tämä oli eniten Meidän Peliä tällä kaudella niin olen kyllä moittinut KooKoon viisikkopeliä useinkin vähän liian kovalla äänellä. Toki KooKoolla on ollut niitä mielestäni (mutta on huomioitava että tuo on vain minun mielipiteeni) järjettömiä kaahausjaksoja ja viisikon lepatusaikoja käsittämättömän pitkine syöttöineen ja mahdottomine yritelmineen.

Mutta täytyy sanoa että Ässät - Jukurit -ottelu oli kaikessa kummallisuudessaan erittäin mielenkiintoinen.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
Muita Jukurien otteluita en ole nähnyt, mutta jos tämä oli eniten Meidän Peliä tällä kaudella niin olen kyllä moittinut KooKoon viisikkopeliä useinkin vähän liian kovalla äänellä. Toki KooKoolla on ollut niitä mielestäni (mutta on huomioitava että tuo on vain minun mielipiteeni) järjettömiä kaahausjaksoja ja viisikon lepatusaikoja käsittämättömän pitkine syöttöineen ja mahdottomine yritelmineen.
...
Jukureilla oli Porin matsissa kahteen tuoreimpaan kotiotteluun verrattuna vastaava alku (eli hyvällä ilmeellä kiekkoa maalille ja oikestaan yllättävänkin helpolla johtoasemaan), mutta johtuisiko sitten vieraspelin tuomasta jännityksestä tms että ottelun edetessä passivoiduttiin puolustamaan voittoa ja annettiin vastustajan touhuta mitä halusi, kunhan ei keskisektorille tule. Toki luonnollinen kehityshän tuo on lähen jokaisessa ottelussa että loppua kohti mennessä takaa-ajoasemassa oleva joukkue alkaa näyttämään pirteämmältä ja saavan aloitetta käsiinsä, mutta yleensä tuota nähdään ainoastaan n. kolmannen erän puolivälistä eteenpäin siinä missä eilisessä ottelussa Jukurit pudottivat turhankin paljon vauhtia pois varmistelun maksimoimiseksi ja näin ollen lähes kaksi erää meni puolustaessa porilaisvyörytystä vastaan.

Mako on muuten erikoinen pelaaja, tuntuu että joka ottelusta bongaa jonkun huonon ratkaisun (viivyttelyä avaussyötön kanssa tai siniviivaveto lähimmän vastustajan polkkareihin) ja tulee sellainen viime kauden alkupuolelta jäänyt tunne että "elä nyt ukko sohlaa taas!", vaikka onkin tosiasiallisesti ollut joukkueen parhaimmistoa ja varmimpia pelaajia ensimmäisissä neljässä ottelussa, minkä lisäksi vielä oikeutetusti kantaa kultakypärää (tuollaista kiekollista varmuutta en muista nähneeni toissakauden ensimmäisten harkkamatsien jälkeen mitä nyt on liigan sarjapeleissä jälleen ryhtynyt esittämään). Se on varmaankin tuo ensivaikutelman kirous mistä jäänyt johonkin takaraivoon epäilys kapteenin esityksistä vaikka järki ja ihan silmätkin kertovat ettei juuri parempaa pelintekijäpakkia ja johtotähteä voisi Jukureilla (jos muillakaan) ollakaan.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Muutoksia tuli Nordikselle.
Maalissa aloittaa Mika Norja. Toivottavasti myös lopettaa. ISO näytön paikka koko loppukautta ajatellen.
Ykkösen laidalla kokeilee nyt vuorostaan Roine (Roine-Asplund-Piitulainen).
Budish vaihdettu keskeltä kakkosen laitaan (Tallberg-H. Koivisto-Budish).
Nättisen vuoro on kokeilla keskellä (Kalliola-Nättinen-Kumpulainen).
Nelonen (Lähde-Hämäläinen-Ritamäki) on ainoa samassa muodossa jatkava ketju tiistailta.
Puolustajat jatkavat samoilla pareilla.
Jukureiden kerroin 5,80 pitkävedossa kuvaa osuvasti Duavit-Kolojatti ennakkoasetelmia.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Pelaako Miika Koivisto YV:tä? YkkösYV vai kakkosYV?
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
HIFK:in voittaminen nordiksella, 4 ottelun voittoputki ja sarjakärjessä hallitsevan mestarin kanssa. Hyvä meininki Mikkelissä.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onnittelut Jukureille upeasta alku kaudesta. Toivottavasti lentokeli jatkuu kevääseen. Paljon parjattu Dufva on erinomainen valmentaja ja joukkue on rakennettu viisaasti.
 
Suosikkijoukkue
Päätykatsomoiden kiekko-oraakkelit
Viime kauden ja harkkapelien jälkeen Norjan ilmeettömän varma peli tuli isona positiivisena yllätyksenä. Roine istui hyvin ykkösen laidalle, toivottavasti jatkaa siinä. Budishilla oli pelissä edelleen hakemista ja viivettä, paransi toki loppua kohti eli olisiko kakkonenkin löytämässä muotoaan. Koivisto-Tallberg on liekeissä. Hämäläisen kenttä toimii edelleen hienosti omassa roolissaan. Mistäs saadaan vielä neljänteen kenttään toimiva kokoonpano? Nättinen ei tunnu istuvan oikein mihinkään, toimisiko Henritius-Kumpulainen ja joku kolmanneksi lenkiksi? Lauantain peliin poppariosastolta tuoreita jalkoja ja viikko kunnialla loppuun. Toivottavasti tuulipuvutkin löytävät hallille näiden vierasesitysten jälkeen.
 

juurihoito

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Kumpulainen > Nättinen. Luisteluvoimaa ja vääntöä löytyy ihan eri tavalla kuin Nättiseltä. Budishin tason nostoa odotan. Potentiaalia löytyy kunhan homma vaan natsaa.
Norjalta hieno peli. Tekee varmasti hyvää itseluottamukselle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös