Otteet kaukalossa 2016–2017

  • 302 432
  • 2 658

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Peliotteiden seurantaketjun avaaminen onkin tänä vuonna mennyt historiallisen pitkälle, mutta hetki on väistämättä koittanut viimeistään nyt, kun kausi huomenna alkaa. Toisin kuin Rockyn aikana, tänä vuonna ei turhaan neppailla millään muka-hassulla nimellä tälle ketjulle, vaan mennään ihan simppelillä linjalla

Alkavan kauden osalta tästä ketjusta on tulossa ehkäpä mielenkiintoisempi kuin aikoihin, koska niin iso tuuletus on käynyt: päävalmentajana kansallisen tason mittapuulla nimekäs äijäilykulttuurin ruumiillistuma (ja viimeisen vajaan kymmenen vuoden mittapuulla katsottuna myös huomattavan nuori), jolla ei kuitenkaan ole mitään kosketuspintaa Poriin tai porilaiseen kiekkoon ennen tätä. Rosteria kun taas katsoo, niin joukkue ei jotenkin edes "tunnu" Porin Ässiltä, koska käytännössä kaikki 2010-luvun Ässien tavaramerkit ja ne naamat jotka ovat profiloineet Ässiä joukkueena, ovat nyt poissa. Kirsikkana muutosten kakussa on häikäisevä uusi Isomäki-areena, jossa ollessaan on pienen ihmisen vaikea hahmottaa edes olevansa Porissa :D ollaan siis selkeästi uuden ajan alussa, ja toivon mukaan nyt kyettäisiin tekemään se minkä toivoin jo mestaruuskevään myötä tapahtuvan: että Ässät sementoisi asemansa pysyvästi keskikastin joukkueena, eli puolivälieriin pääsy olisi normi eikä poikkeus.

Harjoituskausi on mennyt tuloksellisesti jopa pelottavan hyvin, vaikka kaikesta näkee että peli on luonnollisesti vielä keskeneräistä. Omaa päätä on varjeltu jopa hämmästyttävän hyvin, vaikka pakisto on sinällään isoin yksittäinen kysymysmerkki. Hyökkäyspäässä on saatu tulosta aikaan kohtuullisesti, ainakin nyt se mitä pelien voittamiseen on tarvittu. Huomisesta alkaa sitten kuitenkin se todellinen maraton Aholla, jossa nähdään mitä tuleman pitää kun lähdetään pitkään juoksuun. Tulos tai ulos mentaliteetilla ei varmasti olla liikkeellä, eli Aholla ja joukkueella lienee nyt täysi työrauha, sillä kyllä tässä nyt kiistatta on käännetty kokonaan uusi tyhjä lehti porilaisen kiekon historiassa, jota nyt aletaan vasta kirjoittaa..
 

Luxray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Telian Liiga-lähetysten laatu
Ainakin itselläni on erittäin hyvät fiilikset kauteen lähdettäessä. Ahoon on kivikova luotto ja harjoituspelit ovat onnistuneet aika nappiin. Uskon, että runkosarjassa nähdään työteliäs ja tasainen Ässät. Josko viime kausina nähty loistava vieraspelipelaaminen kääntyisi tällä kaudella toisinpäin?

Ässillä on todella hyökkäysvoimainen, joskin aika kapea hyökkäys ja hyvän kilpailutilanteen omaava nuori pakisto. Top-8 paikka pitäisi olla haarukassa. Siitä kotiedun turvin puolivälieriin!
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Pari erää pelattu ja mitä tuosta laiteongelmien takaa tullut nähtyä niin ei Ässillä hyökkäyspäässä juurikaan paikkoja ole ollut. Toki Tappara on tunnetusti vahva vastustaja mutta jotenkin nuo Ässien hyökkäysketjut eivät oikein vakuuta. Katsotaan nyt peli loppuun ja vielä huominen pelikin ennen isompia johtopäätöksiä.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ottelun puolivälissä hyökkäyksen kolme nuorinta Embrich, Ruotsalainen ja Saha vilttiin. Tätä vähän pelkään Ahon peluutuksen olevan. Nuoriin ei sitä luottoa vaan löydy. Ruotsalainen esim. ekassa erässä aivan Ässien parhaimmistoa ja Sahalla juuri ennen viltitystä hyvä karvaus ja maalipaikka.

Harkkapelit on harkkapelejä, paljon saa Niko Peltola parantaa. Omassa päässä pehmeää yhden käden mailahäirintää tyyliin Vesa Salo, eikä hyökkäyksessäkään nähty mitään mullistavaa.

Erä ja 59 peliä jäljellä, paljon ehtii vielä tapahtua.

Suorannan, Bertrandin, Kiilholman, Marttisen ja Seppälän peli näyttää ihan lupaavalta.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Saha oli kyllä viltitykseensä asti Ässien paras. Kolmas erä on ollut puhdasta mukahallintaa, kunnon maalintekopaikkoja ei ole oikeastaan ollut vaikka peli on pyörinyt Tapparan päässä.

Makkonen on noin isoksi äijäksi kyllä äärimmäisen pehmeä.

Suoranta, Bertrand, Kinu ja Marttinen on kyllä ollut hyviä mutta Seppälä ei oo tainnut saada syötettyä kertaakaan omille.

Ojamäkikin on piristynyt pelin kuluessa, eikä Tommilakaan ole huonosti pelannut.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vaisu peli Ässiltä. Parempaan pitää pystyä.

Ahonen oli hyvä samoin Bertrand vaikka tyhmän jäähyn ottikin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Suoranta sai juu paljon vastuuta ja nappasi Ruotsalaiselta paikan. Seppälästä ei kyllä vielä pysty sanomaan paljoakaan, epävarmuutta kiekollisessa pelissä ja ei omissakaan saanut isompia karjuja oikein pideltyä. Tosin samaa vaivaa oli Viljasella niillä vähillä minuuteilla mitä pelasi. Vainosella luistin liikkuu kyllä hieman paremmin kuin viime vuodella mutta jostain pitäisi saada x-määrä lisää äijämäisyyttä. Kokoa on mutta pelaa kovin varovaisesti omassa päässä. Try-out Jaatinen pääsi myös pelaamaan viime minuuteilla kun haettiin ratkaisuja ilman maalivahtia eli luottoa valmennukselta löytyy kyllä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Nopeana analyysinä voisi sanoa, että jäähyihin kaaduttiin, mutta ei se nyt lainkaan koko totuus ole. Näinkö tälläkin kaudella on se kirous, että jälleen toiset erät ovat umpisurkeita, sen verran pahannäköistä pyöritys hetkittäin oli. Hyvin tultiin vielä takaisin kolmannessa erässä, paikkoja ei hirveän montaa ollut, mutta kuitenkin riittävästi vielä tehdä ne tarvittavat kaksi maalia, mutta ei kun ei..

Bertrand on kyllä kova. Koko ajan ensimmäisenä joka paikassa, tekee itselleen tilaa mielettömän hyvin, ja pärjää myös silloin kun tilaa ei ole. Päälle vielä erittäin hyvä laukaus, niin uskotaan että iloa tulee riittämään. Suoranta samoin nostanut osakkeitaan nopeaan tahtiin, nyt nostettiin näköjään kakkoseen kesken pelin, kun Ruotsalainen taisi siirtyä neloseen.

Toisesta päästä on sanottava, että Kuparinen ei tosiaan ollut kuin jaloissa. Toivottavasti se tuosta lähtee, koska muuten on kyllä mietinnän paikka, että mitä tässä pitäisi tehdä. Vainonen vaikka liikkuu ehkä paremmin kuin viime kaudella, niin oman pään peli on ihmeellistä koputtelua. Kulmatilanteissa lähinnä kulkee kaverin vanavedessä tönimässä, muttei toivoakaan että saisi miehen hallintaan tai kiekon riistettyä omille.

En sano, että esitys oli pettymys vaikka harjoituskaudella mentiinkin lähes voitosta voittoon. Peli oli kuitenkin keskeneräisen näköistä, jota se oli tänäänkin. Toista erää lukuunottamatta menköön tämä nyt silti vielä jonkinlaisella olankohautuksella, ei tässä kuitenkaan ollut kyse mistään sellaisesta, että Tappara olisi tehnyt ihan mitä huvitti.. mutta parantaa pitää huomiselle, ja onneksi on selvää ne asiat joissa pitää parantaa
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ihan hyvältä tuo minun silmiini näytti, Tappara pelasi vaan oman pään todella laadukkaasti ja näin ei ihan kunnon tonteille päästy. Lisäksi jäähypenkki kului avauserässä aivan liikaa, 1-0 maali alivoimalla Lajusen maagisesta syötöstä ja 2-0 kahden miehen alivoimalla. Ei tässä nyt kannata vielä huolissaan olla, kyllä tuolla kiekonhallinnalla mitä tokassa ja viimeisessä erässä oli tulee voittojakin.
 

Hecquefeuille

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari-Pekka, Pantse
Jaahas elikkä kauden ensimmäinen peli takana ja eipä siitä oikeen muuta mieleen jäänyt kuin, että syötöt ei kyllä napsunut lapoihin sitten lainkaan. Kiekonmenetyksiä keskialueella ja vastustajan sinisellä tapahtui kokoajan. Jaatinen ei kyllä vakuuttanut sitten lainkaan ja Kärki ei saa itsestään parasta irti tuossa kentässä. No kuitenki vasta yksi peli takana ja huomenna uusi päivä, joten katsotaan miltä peli huomenna näyttää.
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
kunnon maalintekopaikkoja ei ole oikeastaan ollut vaikka peli on pyörinyt Tapparan päässä

Kyllä siinä mm. Kärjellä ja Ojamäellä paikat oli, josta olis voinu tehdä. Toinen erä selkeästi Tapparan. Alivoimalla turhat virheet, jotka kostautui. Vielä haki paljon, mutta luotetaan, että huomenna tahtotila riittää Luon kaatoon. Ahonen oli hyvä.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Jäähyistä Tappara rankaisi armotta, joista varsinkin toisen erän jälkimmäinen oli täysin tyhmä ja tarpeeton hyökkäyspään jäähy Bertrandilta, josta Savinaisen Vellu sitten rankoi 2-0 Tapparalle 5vs.3 yv:llä. Ottelun puolenvälin jälkeen Pata pääsi paremmmin peliin kiinni, tosin kolmannessa Tappara alkoi jo hivenen hölläämään.

Ahonen oli maalillaan hyvä, Suoranta & Bertrand olivat hyökkääjistä tänään pirteimpiä ja pakeista kokeneet Marttinen & Peltola olivat parhaimmistoa. Kapteeni Kuparinen saa luvan parantaa paljon jos aikoo tuossa ykkös-senan paikalla vetää koko kauden. Aleksi Mäkelä aloitti pakeista 3.parissa ja Valtteri Viljanenkin taisi tulla pelaavaan kokoonpanoon sen jälkeen kun Mäkelä sai kiekon ikävästi jalkaansa.

Paikkansa oli kolmannessa Ässilläkin muutamaan maaliin, mutta ei maistunut ja Hracovina pelasi myös hyvin. Parantaa pitää tästä ja itse näkisin, että ketjuihin myös tiettyjä muutoksia, vaikka Aho ei varmastikaan heti lähde helpolla muuttamaan. Jatketaan siis harjoituksia ja huomenna Lukolta pisteet pois kuljeksimasta.
 
Viimeksi muokattu:

Kafrom

Jäsen
En osaa sanoa oliko Ässien peli niin huonoa, kuin jotkut haluavat aina negailla. Tappara yksinkertaisesti puolusti Ässät todella hyvin pois paikoilta. Ei sinänsä yllätä. Huomenna varmaan tulee maaleja ihan kunnolla, tuskin Vuoren Lukko lähtee peruuttelemaan.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onhan tuo Tapparan puolustuskin oikeasti timantinkova. Ihan joka pelissä ei tarvitse tuollaista peräpäätä kohdata onneksi. Mielestäni Ässillä on kuitenkin perusteet, jonka päälle rakentaa. Tasakentällisin puolustaminen on kokonaisuudessaan ihan jämäkkää, eikä sellaista sekasortoa, että jouduttaisiin ihan alkeita vielä opettelemaan.
 

Ribals

Jäsen
Turha tässä on synkistelemään alkaa, huomenna Ässät tulee varmasti kovalla halulla peliin.

Kärjen ja Kuparisen paikkoja kyllä vaihtaisin, ei riitä Matilla nyt valitettavasti.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Itse pidin todella paljon ekan ja viimeisen erän pelaamisesta. Ei todellakaan aihetta huolestua. Päinvastoin. Suoranta ollut harjoitusotteluista lähtien erittäin positiivinen ylläri. Jaatisen paikka kokoonpanossa on taas enemmän kuin kyseenalainen. Varttista tilalle kiitos. Viljanenkin sai peräti 6min peliaikaa, eikä ollut edes "poikkeuksellisen huono" omassa päässä.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Huomiseen matsiin tuo Suoranta - Makkonen -Bertrand kenttä ennallaan, toimi ihan hyvin. Sitten yhteen Kärki - Kiilholma - Ojamäki, voisi hieman tehokkaammin toimia tuo koostumus, kuin tämän päivän ykkönen. Sitten jäisikin senttereiksi Kupru ja Saha tai Ruotsalainen.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Oli miten oli ja meni miten meni, mutta kateellisena katsoin Sammaltapsankin peliä. Ei siinä paljon virheitä tehty ja antoi yhden erittäin maukkaan avauksenkin kapupanpäälle. Olisi kaikesta huolimatta mahtunut tuohon Ässäpakistoon menne tullen ainakin tämän päivän perusteella.

Toivottavasti Mäkelä ei pääse kentälle toivuttuaan. Aivan karmeeta pelaamista. Seppälä oli koko ajan vaikeuksissa omissa. Hyvä luistelemaan, mutta syötöt ja peliluku muuten no jaa...

Altavastaajana oltiin koko matsi. Tappara otti kolmannessa jalan kaasulta pois ja hallinta oli lähinnä näennäistä. Muutamat hyvät vedot, mutta eipä siellä vaikeuksia ollut kuin Ojamäen yhdessä vedossa. Mitä muuten Ojamäkeen on mennyt. Oli kyllä kankean näköistä menoa. Ranskan poika oli Ässistä ylivoimainen luistelussa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Oli miten oli ja meni miten meni, mutta kateellisena katsoin Sammaltapsankin peliä. Ei siinä paljon virheitä tehty ja antoi yhden erittäin maukkaan avauksenkin kapupanpäälle.

Niin, ekan erän missasin pahoin lähetysongelmien takia mutta muuten Sammalkankaan peli näytti aika varmalta ja mitään hazardeja ei tullut. Selkeästi Liigatason pakki vielä vaikka moni oli jo viime kaudella sitä mieltä, että eläkkeelle joutaisi. Tapsalle täytyy toivoa hyvää kautta, sen verran paljon pelejä tahkosi urallaan Ässissä.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Turha tässä on synkistelemään alkaa, huomenna Ässät tulee varmasti kovalla halulla peliin.

Kärjen ja Kuparisen paikkoja kyllä vaihtaisin, ei riitä Matilla nyt valitettavasti.

Kyllä, nuo vaihtaisin itsekin ja kuten MadSpade ehdottikin, niin Varttista Jaatisen tilalle.
Noin laittaisin ketjut huomenna.

Ville Korhonen - Jarno Kärki - Niko Ojamäki
Niko Peltola - Jere Seppälä

Arttu Ruotsalainen - Jussi Makkonen - Charles Bertrand
Jyri Marttinen - Juho Tommila

Mikael Saha - Matti Kuparinen - Matias Varttinen
Mikko Vainonen - Valtteri Viljanen

Erik Embrich - Juha Kiilholma - Simon Suoranta
Aleksi Mäkelä 7. puolustaja

Andreas Bernard (Ari Ahonen)
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kyllä, nuo vaihtaisin itsekin ja kuten MadSpade ehdottikin, niin Varttista Jaatisen tilalle.

Epäilen kovasti, että Jaatinen ei sieltä ensimmäisenä tipahda pois. Sai hyvin Aholta luottoa tänään kiperissä paikoissa. Joku marginaalimuutos Embrich <-> Varttinen/Nuto voi huomiselle tulla.
 

Herra Perkele

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Fiilikset pelin jälkeen?
  • Lihajalosteen höyrymakkara on ihan yhtä paskaa tossa isommassa kirkossa kuin viereisessä Haka 2:ssa.
  • Lihis oli ihan jees, mutta olis pitänyt ottaa nakin kanssa.
  • Meidän fanipojilla on selkeesti ollut 2kk enemmän aikaa harjoitella laulamista kuin vastustajan faneilla.
  • Naisten vessaan on ihan saakelinmoiset jonot. (Onneksi olen mies. Eikä kyllä edes kusettanut.)
  • Tapparan viirirekissä ei ole enää tilaa viireille viimevuotisen jälkeen.
  • Itse pelissä vedettiin isät vs pojat -hengessä. Isät vaan unohti antaa säälistä niitä tekopaikkoja
Siinä mitä tältä illalta jäi mieleen.
 
Suosikkijoukkue
Hihasta vedetyt Ässät, Dallasin Tähdet & Sport
Epäilen kovasti, että Jaatinen ei sieltä ensimmäisenä tipahda pois. Sai hyvin Aholta luottoa tänään kiperissä paikoissa. Joku marginaalimuutos Embrich <-> Varttinen/Nuto voi huomiselle tulla.

Niin epäilen minäkin, eikä Jaatinen erityisesti huonosti pelannut, mutta ei kyllä loistanutkaan. Kirjoitin jo tuolla ylempänä, että Aho tuskin kovin helposti lähtee mitään isompia muutoksia tekemään. Onhan hänellä tuossa selkeästi se ajatus, että Kuparisen ketju pelaa vastustajan ykkösen pois & toki iskee myös kääntäen vastaiskuista ja Makkosen kenttä olisi se varsinainen tulosketju. Kuprun liike ei vain oikein tahdo riittää tuolle paikalle. Se on Kiilholma tai sitten Kärki, jotka siihen voi nyt Kerälän poissaollessa laittaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös