Entinen Blues-fani, aiotko siirtyä Unitedin kannattajaksi?

  • 90 337
  • 508

Oletko United-fani?


  • Äänestäjiä
    157

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Voi kyynel, että Espoo United on onnistunut luomaan pahaa oloa... En tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.

Taitaa olla elämä aikamoista pumpulia näillä superhessuilla. Ymmärrän toki, että pieneen sieluun sattuu kun Ihan Oma Juttu vietiin pois, mutta eihän tässä sitä vastaan protestoida. Tässä protestoidaan asiaan liittymätöntä tahoa vastaan ja se tekee jo sinänsä säälittävästä toiminnasta vielä surkuhupaisampaa.
 

JandoKenar

Jäsen
Suosikkijoukkue
MM95
Tuo linkattu video kuvastaa pahaa oloa, jota Espoo United on yhtesöllisyydettömyydellään onnistunut luomaan.
Ei, tuo video kuvastaa vain ja ainoastaan sitä typeryyden määrää mitä tuossa porukassa tiivistyy.

Tässä protestoidaan asiaan liittymätöntä tahoa vastaan ja se tekee jo sinänsä säälittävästä toiminnasta vielä surkuhupaisampaa.
Tämä. Jos tilanne olisi niin että JS olisi lunastanut konkurssipesän ja sitten vaihtanut nimen niin silloin näillä kitinöillä olisi jotain pohjaa mutta nyt vain kiukutellaan ensimmäistä vastaantulevaa tahoa kohtaa.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tuo linkattu video kuvastaa pahaa oloa, jota Espoo United on yhtesöllisyydettömyydellään onnistunut luomaan. Ilkivaltaa ja väkivaltaa ei koskaan tulisi hyväksyä tai ymmärtää, mutta kyllä nyt tyhmempikin ymmärtää syyt tällaiseen toimintaan.
Mä en tuota sun hokemaa yhteisöllisyydettömyyttä ymmärrä lainkaan. Nyt on jääkiekko ja koripallo saman seuran alla, yhteisö on siis laajempi kuin koskaan aiemmin. Ja jos se sana tarkoittaa sulle vain yhteyttä faneihin, niin seura on vasta pari kuukautta vanha. Paljon on pitänyt tehdä kiireellisimpiä asioita alta pois kesälomien heiluessa niskassa. Silti United ja erityisesti Aro on mun mielestä osoittanut, että sillä on halukkuutta rakentaa hommaa yhdessä United-fanien kanssa, ainakin kuunnella heitä.

Mutta jos seura on sun mielestä vailla yhteisöllisyyttä, niin älä kannata sitä. Mä ymmärrän sen, että joku teini kiukuttelee pois pahaa oloaan räjäyttämällä jonkun postilaatikon, mutta en sitä miksi kaltaisesi vanhempi ihminen ei halua antaa toisille mahdollisuutta seurata edustustason jääkiekkoa kotikaupungissaan, varsinkaan kun se ei ole sulta mitenkään pois.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Sinänsä huvittavaa että porukka joka nyt protestoi, antoi Raution&kumppaneiden tuhota Bluesin ja suunnilleen taputteli siinä samalla selkään. Bluesin murhaajat ovat syyttömiä, mutta Salonoja on suuri saatana, kun ei maksanut Rauden miljoonavelkoja tai antanut uuden seuran nimeksi Bluesia?

Eipä siinä, selvää sekin toki on ettei Salonoja ole mitään vanhoista virheistään oppinut ja yhtä amatööri se on kuin aina.
Tässä kiteytyy aika hyvin, miten pihalla joku voi olla. En ole tavannut vielä yhtäkään Bluesia kannattanutta henkilöä, joka ei olisi pitänyt ja pitäisi edelleen Jääkiekko Espoo Oyn päätöksentekijöitä vastuussa Bluesin katoamisesta liigakartalta. Kovin moni tuskin myöskään odotti, että Jussi maksaisi kaikkia velkoja pois ja pelit jatkuisivat Bluesina liigassa. Sen sijaan Mestiksessä nimi olisi voinut olla Blues, jolloin olisi kenties jotain jouduttu maksamaan, tai Kiekko-Espoo, jolloin ei taatusti olisi jouduttu maksamaan mitään miljoonia ja kannattajapohja olisi pysynyt paljon paremmin kasassa. Silloin olisi talkoohenkeä, kärsivällisyyttä ja yhteisöllisyyttä olemassa jo melkein automaattisesti. Jos nimeksi ei ollut mitään muita vaihtoehtoja kuin United, miksi nimestä käynnistettiin äänestys? Miksei heti isketty faktaa pöytään, että näillä nimillä ei voida pelata, koska silloin joudutaan maksamaan tosi paljon rahaa? Avoimuus on aina puuttunut Jussin touhuista täysin ja United jatkaa tasan samalla linjalla. Siinä mielessä viimeinen lauseesi pitää täysin paikkansa, vaikka taisikin olla läppää.

Nämä kaikki asiat on jauhettu läpi tälläkin palstalla jo moneen kertaan, mutta kertaus on opintojen äiti vai miten se nyt menikään.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Mutta jos seura on sun mielestä vailla yhteisöllisyyttä, niin älä kannata sitä. Mä ymmärrän sen, että joku teini kiukuttelee pois pahaa oloaan räjäyttämällä jonkun postilaatikon, mutta en sitä miksi kaltaisesi vanhempi ihminen ei halua antaa toisille mahdollisuutta seurata edustustason jääkiekkoa kotikaupungissaan, varsinkaan kun se ei ole sulta mitenkään pois.

Eiköhän se ole kaikille tullut aika selväksi, etten Unitedia kannata ainakaan tällä hetkellä. Ei minua tarvitse enää kehottaa siihen. Jos joskus joku tunneside tulee, se tulee todennäköisesti lasten kautta. Ei sitä koskaan tiedä, mitä tulevaisuus tuo eteen.

Enkä ole missään vaiheessa sanonut, etten haluaisi antaa muille mahdollisuutta seurata edustustason jääkiekkoa Espoossa. Enkä ole koskaan sanonut, että United olisi jotenkin minulta pois - päin vastoin. Ymmärrän kyllä hyvin sitä, että jollekin kiekko on vain viihdettä, eikä intohimoa omaa ylpeyttä kohtaan. Kaipaan vain vaihtoehtoa, joka olisi koko yhteisön oma juttu ja johon koko yhteisö voisi vaikuttaa - johon koko yhteisö voisi sitoutua. Yhteisö, joka olisi ylpeä juuristaan ja siitä, miten on kasvanut siihen tilanteeseen, missä se on. Jotain sellaista, jonka voisin kokea olevan aitoa ja kunnioittavaa.

Lähes kaikki, mitä tänne kirjoitat minun olevan mieltä jostain asiasta, on hyvin vääristelevää.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kaipaan vain vaihtoehtoa, joka olisi koko yhteisön oma juttu ja johon koko yhteisö voisi vaikuttaa - johon koko yhteisö voisi sitoutua. Yhteisö, joka olisi ylpeä juuristaan ja siitä, miten on kasvanut siihen tilanteeseen, missä se on. Jotain sellaista, jonka voisin kokea olevan aitoa ja kunnioittavaa.

Lähes kaikki, mitä tänne kirjoitat minun olevan mieltä jostain asiasta, on hyvin vääristelevää.
Nopea reply täältä hallin edustalta. Ymmärrän, että kaipaat niitä kaikkia juuria ja sitä yhteisöllisyyttä, jonka Blues oli luonut - hyvin moni meistä kaipaa. Asiat etenivät kuitenkin niin kuin etenivät, ja Jussi päätti aloittaa puhtaalta pöydältä. Ja kun ottaa huomioon sen, että viime kaudellakin moni heilutteli keskisormea Jussin suuntaan, kun se puhui Bluesin ostamisesta, niin en ihmettele, että halusi aloittaa mielummin uuden rakentamisen. Laivaan hyppäävät ne, jotka hyväksyvät tilanteen. Oliko se viisasta? Tulevaisuus näyttää. Mutta tilanne on nyt tämä.

Vääristelystä sen verran, että saatan käsittää väärin mielipiteesi, mutta sellaisina ne minulle avautuvat. Niissä on aika usein Jussia mollaava sävy taustalla, oli aihe mikä hyvänsä.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Tuo linkattu video kuvastaa pahaa oloa, jota Espoo United on yhtesöllisyydettömyydellään onnistunut luomaan. Ilkivaltaa ja väkivaltaa ei koskaan tulisi hyväksyä tai ymmärtää, mutta kyllä nyt tyhmempikin ymmärtää syyt tällaiseen toimintaan.

Kerro nyt ihmeessä minulle tyhmälle, että mitkä ovat ne syyt, jotka ajavat tekemään noin hölmöjä juttuja? Se, että United tuli EDUSTUSJOUKKUEEN nimeksi ja Blues kuoli EDUSTUSJOUKKUEEN nimen paikalta? Se, että ei avoimesta kerrottu heti tästä muutoksesta vaan puntaroitiin näennäisesti kiireessä muitakin ratkaisuja? Eihän se ole nykyisen organisaation vika, että ollaan tässä tilanteessa, jossa Blues on taustayhtiöineen mennyt konkurssiin. Ei sillä, että kukaan muukaan ansaitsisi mitään ilkivaltaa tai muuta.

Kovin moni tuskin myöskään odotti, että Jussi maksaisi kaikkia velkoja pois ja pelit jatkuisivat Bluesina liigassa. Sen sijaan Mestiksessä nimi olisi voinut olla Blues, jolloin olisi kenties jotain jouduttu maksamaan, tai Kiekko-Espoo, jolloin ei taatusti olisi jouduttu maksamaan mitään miljoonia ja kannattajapohja olisi pysynyt paljon paremmin kasassa.

Mikäli toiminta olisi missään muodossa jatkunut Bluesina, niin asiaa Liigaan ei olisi ollut ennen velkojen maksua. Joten jossain vaiheessa ne olisi kuitenkin täytynyt maksaa. Eikö se ollut ehto Liiga-lisenssin saamiselle? Blues vaan olisi ollut nimenä liian kallis, joka on ihan ymmärrettävää.

Miksei heti isketty faktaa pöytään, että näillä nimillä ei voida pelata, koska silloin joudutaan maksamaan tosi paljon rahaa? Avoimuus on aina puuttunut Jussin touhuista täysin ja United jatkaa tasan samalla linjalla.

Voisin kuvitella, että tietoa ei ollut vielä hintalapusta. Oman käsitykseni mukaan hintalappu (kokonaisvelat) on kasvanut huomattavasti, kun asioita on tutkittu lähemmin. Toki oli tyhmä laittaa äänestys, jos ei ole varmuutta, että voiko sen tulosta edes toteuttaa. Avoimuus lienee puuttunut kautta Espoon kiekkohistorian, vai mitä mieltä olit JE oy:n johtoportaan avoimuudesta? Kiekko-Espoon aikana oli hankala olla samalla tapaa avoin, kuin nykymaailmassa on mahdollista.

Itsekin olin melko rikki, kun Blues kuopattiin edustustasolla, mutta kyllä kuitenkin tajuan realiteetit ja tilan johon Blues oli ajettu Raution ja kumppaneiden toimesta. Yhteistyökumppaneiden ja rivikatsojien silmissä "melko alas". Ymmärrän myös hyvin perusteet sille miksi nykyään on United.
 

pinky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ensimmäinen EU-kotimatsi takana ja halusi tai ei... kummasti sitä syttyi EU:n taakse. Juhaht:n 5 pointtia aiemmin kuvastivat omia fiiliksiä erinomaisen hyvin. Tämän päivän matsin jälkeen voin todeta, että hyvillä mielin odottelen kautta.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Koita ymmärtää @MrBluus että konkurssiin meni Jääkiekko Espoo Oy EI jääkiekko joukkue nimeltä Espoo Blues. Nuo kaksi kun ovat tavallaan eri asioita toinen on yritys joka on vastuussa veloistaan, toinen vain tavaramerkki. Jääkiekkoliiton säännöissä on määritelty selvästi kuinka Jussi sai paikan Mestiksessä ja nämä velvoitteet hoidettuaan ei varmasti Liigan lisenssiä haettaessa kukaan voi tulla enää vaatimaan jonkun edesmenneen yrityksen velkojen maksua.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Liiga ei ole sidoksissa Jääkiekkoliittoon, se on ihan oma tahonsa omine sääntöineen (joihin urheilullisuus ei vaikuta).

Kun JE Oy meni konkurssiin, Blues lakkasi olemasta. EU, tai mikään muukaan taho, ei ole velvollinen sitä muovirekeä vetämään. Bluesia ei ole enää olemassa, piste. Vaikka se jossain junnuseurojen nimissä näkyykin niin ihan turha kusettaa itseään, seura on kuopattu kuten kaikki hyvin tietävät.

Katselin osan pelistä Fanseatin kautta ja ei Mestis-kiekko näyttänyt ollenkaan hassummalta. Se mikä on hirmuinen sääli on kannattajatoiminnan ottama 15-vuotinen taka-askel, mutta näillä mennään. Jos tulevaisuudessa porukka pystyy kääntämään uuden lehden ja astumaan seuran tueksi, voi ton Junaittidin meno Mestiksessä olla todellista kiekkohistoriaa, mutta jos ei niin sitten ei. Silloin Espoota ei erota muista Mestis-paikkakunnista katsomomeiningin perusteella mistään, mutta sitten mennään sillä. Yllättävän paljon kiinnostaa itseäni tällä hetkellä, vaikka edelleen EU lähinnä huvittaa.
 

Physical Edge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Veikkaan, että aika monen fiilikset voi summata näin:

- Espoo United ei herätä kummempia fiiliksiä, mutta orastavaa kiinnostusta
- Bluesin kuolema harmittaa
- Blueskannattajien työtä arvostetaan
- Espoo Unitedin ei koeta millään tavalla kilpailevan Bluesin kanssa, sillä Bluesia ei ole enää olemassa
- Espoo Divided -ryhmä herättää lähinnä myötähäpeää ja sääliä

Maito on jo kaatunut, turha itkeä sen perään.

Juuri näin. Yhden pelin perusteella oma orastava kiinnostukseni voi vahvistua nopeastikin, jos sitä vähänkin ruokitaan.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Mikäli toiminta olisi missään muodossa jatkunut Bluesina, niin asiaa Liigaan ei olisi ollut ennen velkojen maksua. Joten jossain vaiheessa ne olisi kuitenkin täytynyt maksaa. Eikö se ollut ehto Liiga-lisenssin saamiselle? Blues vaan olisi ollut nimenä liian kallis, joka on ihan ymmärrettävää.
Sitä tuskin kukaan osaa sanoa, mitkä ovat liiga-lisenssin ehdot kolmen vuoden päästä, milloin Unitedkin ilmeisesti nousua tavoittelee. On toki mahdollista, että Jääkiekko Espoo oyn maksamattomat velat olisi nostettu esiin siinä vaiheessa. Sen sijaan Kiekko-Espoo nimellä ei ole mitään velkataakkaa eikä sen käyttö olisi maksanut muutenkaan mitään, jos/kun Jussi on nykyään Liiga Kiekko-Espoo ryn (vai mikä nyt olikaan) johdossa. Kiekko-Espoo oli mukana äänestyksessä, vaikkakin ilman väliviivaa, ja uskoisin sen saaneen enemmän ääniä kuin United. Mikä on perustelu sille, että seuran nimeksi ei valittu Kiekko-Espoota? Monilajiseurana se ei toki toimi, ellei sitten koripallossa ja futiksessa olisi Pallo-Espoo, mutta tuo menee jo pikkasen hassuttelun puolelle. Jos monilajiseuran kattojärjestön nimenä olisi Espoo United ja sen alla toimisivat jääkiekkoseura Kiekko-Espoo, koripalloseura Tapiolan Honka ja esim. futisseurana FC Espoo, olisi aika moni nyt pettynyt ihminen ollut tyytyväinen, tai ainakin pystynyt hyväksymään tämän. Mutta koska United piti luoda, ei muita vaihtoehtoja koskaan varmaan edes mietitty.
 

flogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Jos lempimarsusi Antero kuolee, mutta päätät hankkia uuden marsun, niin annatko sille nimeksi Antero?

Kyllä varmasti ehkä joku muukin kuin Salonoja olisi mahdollisesti pistänyt jengin kokoon Bluesin raunioille. Kun rahaa pitää lyödä pöytään ei jossittelijoita enää näy. Paikalla on silloin ne joilla on pätäkkää.

Asiat on aika hyvällä mallilla jos nopealla aikataululla kasatun jengin suurin murhe on veskarin väärän väriset housut.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Jos lempimarsusi Antero kuolee, mutta päätät hankkia uuden marsun, niin annatko sille nimeksi Antero?

Tuoppi Antero-marsun muistolle. Varsinkin kun se vedettiin täysin asiaankuulumattomana mukaan tähän hässäkkään.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Joku on mokannut, mutta en kuitenkaan tunne tarvetta mennä räjäyttelemään postilaatikoita sen takia.
En usko maalivahdin mielellään ottavan peliin suoraan uusia housuja. Pitää varmaan pehmitellä aika monessa harjoituksessa.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Olihan tässä jo pari päivää aikaa käydä kaupassa ostamassa housut
kuten totesin toisessa ketjussa:
Ropposen Goaliepron Facen sivuilla GoaliePro.com | Facebook
Uutinen joka päivätty 6.9
"Tirronen waiting for his new Brian's setup to arrive in a next couple of weeks"
eli kamat on tilattu ja tulevat muutaman viikon sisällä. Nää Mestis-veskatkin käyttää mittatilaus vermeitä, nääs.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Nää Mestis-veskatkin käyttää mittatilaus vermeitä, nääs.

No kortsut päälle maksaa ehkä enintään pari kymppiä, vaikkei housuja ostaisi. Ja voisi varmaan olla varmuuden vuoksi olemassa muutenkin.
 

Ramirez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Sitä tuskin kukaan osaa sanoa, mitkä ovat liiga-lisenssin ehdot kolmen vuoden päästä, milloin Unitedkin ilmeisesti nousua tavoittelee. On toki mahdollista, että Jääkiekko Espoo oyn maksamattomat velat olisi nostettu esiin siinä vaiheessa. Sen sijaan Kiekko-Espoo nimellä ei ole mitään velkataakkaa eikä sen käyttö olisi maksanut muutenkaan mitään, jos/kun Jussi on nykyään Liiga Kiekko-Espoo ryn (vai mikä nyt olikaan) johdossa. Kiekko-Espoo oli mukana äänestyksessä, vaikkakin ilman väliviivaa, ja uskoisin sen saaneen enemmän ääniä kuin United. Mikä on perustelu sille, että seuran nimeksi ei valittu Kiekko-Espoota? Monilajiseurana se ei toki toimi, ellei sitten koripallossa ja futiksessa olisi Pallo-Espoo, mutta tuo menee jo pikkasen hassuttelun puolelle. Jos monilajiseuran kattojärjestön nimenä olisi Espoo United ja sen alla toimisivat jääkiekkoseura Kiekko-Espoo, koripalloseura Tapiolan Honka ja esim. futisseurana FC Espoo, olisi aika moni nyt pettynyt ihminen ollut tyytyväinen, tai ainakin pystynyt hyväksymään tämän. Mutta koska United piti luoda, ei muita vaihtoehtoja koskaan varmaan edes mietitty.

Kirjoituksesi on 100% asiaa! Kukaan ei olisi estänyt Kiekko-Espoo nimen käyttöä. Sillä olisi ollut historia, se olisi tuonut enemmän katsojia hallille ja lisännyt sponsoreiden kiinnostusta. Eli olis ollut taloudellisesti ja muutenkin se järkevin vaihtoehto... Vituttaa ettei näin tehty.
 

DanC

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Bleg, ACM
Kirjoituksesi on 100% asiaa! Kukaan ei olisi estänyt Kiekko-Espoo nimen käyttöä. Sillä olisi ollut historia, se olisi tuonut enemmän katsojia hallille ja lisännyt sponsoreiden kiinnostusta. Eli olis ollut taloudellisesti ja muutenkin se järkevin vaihtoehto... Vituttaa ettei näin tehty.

Visio, fiksaatio, oma pää jne. Ei mitään muita perusteluja.
 

Mahti

Jäsen
On hatun noston aika, Jussi tuli ja pelasti Espoolaisen edustuskiekon edellisten puuhastelijoiden sen tuhottua. On ollut hienoa käydä katsomassa harkkapeleistä lähtien tapahtumia hallilla.Tämä narina, vinkuminen ja postilaatikoiden räjäyttäminen vain vakuuttaa että nyt on saatu epäkelpo ryhmä pois hallilta.

Itse keskityn mieluummin peleihin, kuin vanhoille omistajille rahaa kerääviin ryhmiin.
 

French Films

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Sinänsä huvittavaa että porukka joka nyt protestoi, antoi Raution&kumppaneiden tuhota Bluesin ja suunnilleen taputteli siinä samalla selkään. Bluesin murhaajat ovat syyttömiä, mutta Salonoja on suuri saatana, kun ei maksanut Rauden miljoonavelkoja tai antanut uuden seuran nimeksi Bluesia?
Mikä porukka protestoi ja miten? Nämä "Postilaatikko Boysit" ovat näköjään muutaman iskun tehneet ja jokunen kirjotus ilmestynyt nettiin. Jokaisella omat motiivit ja niitä on paha lähteä arvailemaan. Itse en koe protestoinniksi, että en siirry jonkun toisen seuran kannattajaksi, mutta sitäkin joutuu Suomen kaltaisessa urheilukulttuurin kehdossa näköjään perustelemaan.

Huvittaa myös nuo Rauden selänpesuläpät. Voi toki heittää faktaa, kun on selkeästi ollut sisällä toiminnassa? Millaisia keskusteluja on käyty? Raude voivotteli mediassa, kun on uhkailtu. Mistä tiedät, ettei esim. "Postilaatikko Boysit" ole noiden takana tai iskeneet siihenkin suuntaan?

Kulmassa pyöri iso määrä erilaisia ihmisiä. Ei siellä ikinä ollut yhtenäistä linjaa muuhun kuin, että Bluesia halutaan kannattaa mahdollisimman kovaäänisesti ja näyttävästi. Tietysti oli tärkeää, että mitä ikinä tekeekin niin se ei jarruta toiminnan kasvua tai ole rasitteeksi seuralle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös