KalPa CHL:ssä kaudella 2016–2017

  • 35 565
  • 118

HokiHero

Jäsen
En kyllä enää koskaan maksa mtv katsomosta, aivan luokaton toimintavarmuus ja laatu heittelee hyvästä surkeaan aivan mielivaltaisesti ja välillä pätkii pahasti. Kesken erän myös yhtäkkiä kuva katkesi kokonaan ja vaati uutta sisäänkirjautumista.

Skellefteåån rosteri on kyllä kova ja etenkin erikoistilanteissa tuon huomaa selvästi.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
En kyllä enää koskaan maksa mtv katsomosta, aivan luokaton toimintavarmuus ja laatu heittelee hyvästä surkeaan aivan mielivaltaisesti ja välillä pätkii pahasti. Kesken erän myös yhtäkkiä kuva katkesi kokonaan ja vaati uutta sisäänkirjautumista.

Skellefteåån rosteri on kyllä kova ja etenkin erikoistilanteissa tuon huomaa selvästi.
Saman huomasin. MTV Sport 1 kanavan kuvanlaatu on melko paskaa, mutta eilinen IFK peli tuli MAX kanavalta niin se oli jo huippulaatuista. Onneksi en itse maksa vaan käytän porukoitten DNA TV ominaisuutta.

Peli on vielä kesken mutta laitetaampa silti vähän pelistä juttuja:

Jos oli viimeksi Kuopiossa tiukka peli niin tänään olikin sitten ihan eriluokkaa. KalPa oli jokaisella osa-alueella 10x surkeampi mitä vastustaja. Välillä jopa SKellefteån pojat leikittelivät näyttävien syöttökuvioiden kera. Ilman Kilpeläistä olisi ollut rumatkin lukemat. Ylivoima oli edelleen paskaaa ja alivoima hyvää. Sitten vielä parit ranskalaiset:

Hyvää:
- Kilpeläinen on varmalla omalla tasollaan
- Mikkola -> on saanut selvästi lisää ruutia tekemiseen ja itsevarmuus on kohdallaan. Tulee olemaan erittäin hyvä tällä kaudella, joskin välillä hieman ukko hukkuu
- Riikola -> upeita pommeja ja muutenkin hyvää jämäkkää peliä. Meidän selkeästi paras pakkimme
- Junnila -> kova taistelija ja tänään paras kalpalainen = Ansaitsisi minusta ehdottomasti paikan Nuutisen tilalle tuohon ykkösketjuun, Tekihän mies 2+0 Jukureitakin vastaan!
- Nikko -> tulee olemaan tällä kaudella hyvä jos vaan ketjukaverit olisivat vähänkin samalla tasolla. Todella hyvää taistelua ja vyysistä peliä!
- Vainiola -> hyvä aloittaja ja kelpokäyttöinen alivoimalle jne. Ei mikään hirveä hyökkäyspään uhka kuitenkaan.

Huonoa:
- Todella surkeaa peliä. Oltiin potkuja perässä koko pelin ja vain Kilpi pelasti rumemmilta lukemilta
- Lukka -> Siis hyi vittu miten hukassa voi olla omassa päässä. Tupelti vähän väliä ja tyhmä jäähy päälle
- Nuutinen -> Ei vaan riitä niin ei riitä. Laittaisi hänet puskemaan kolmoseen ja Junnila sinne ykköseen. Kyllä kaivattaisiin tekijämiestä tuonne 1-2 ketjun oikeaan laitaan.
- Sebok -> Ei riitä hänelläkään. Joutuu väkisin pelaamaan kakkosen keskellä vaikka paikka olisi enemmäänkin kolmosessa.
- Ylivoima. Jos päästän edes alueelle niin leivotaan leivotaan ja vedot jäävät edelleen piippuun
- Pelimatka vedetään bussilla 700km. Onko mitään järkeä?
- Maalipaikkoja oli korkeintaan 3kpl, nekin puolittaisia

CHL nuin yleisestikkin on ollut KalPalta muiden juttujen ohella aivan älytön tempaus. Menestystä ei ole tullut päinvastoin nöyryytystä kun on hävitty ties vaikka kelle. Rahaa ja muuta on mennyt ihan sivusuun ja yleisökään ei ole peleistä kiinnostunut. Onneksi kohta loppuu tuokin touhu kun vain parhaat pääsevät pelaamaan. Pakko sanoa että hyvä vaan ettei menestystä tuollakaan saralla ole tullut. Toki jos Vienna Capitals voitetaan vieraissa ja kotona päästään jatkoon mutta tuskimpa näin käy. Viennalla on 2p ja pelit jäljellä KalPaa ja toinen Skellefteå vastaan. Eli jos KalPa häviää toisenkin niin pelit ovat ohi.

Haha KalPalle 5-3 yv "juuso on sivussa sillä on nauhat poikki" "kuka menee, mitenkä sitä on pelattu?" :DD - umpi surkeaahan se oli tuokin 5-3 yv ja 1 laukaus siinä saatiin. Eihän tämä nyt hyvää lupaa. Ja sivussa oli vain Jokinen ja Keränen...
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Pientä summausta Skellefteån reissusta

Pelistä

Ei jäänyt kyllä epäselväksi, että kumpi joukkue oli parempi. AIK:n pelaajamateriaali oli järkyttävän kova paperilla ja niin se oli sitä myös kentällä. Ei ole varmasti sattumaa että Skellefteån kiekkoporukka on ollut viimeiset kuusi vuotta putkeen finaaleissa ja 2013 sekä 2014 on päättynyt kultajuhlaan. Paikalliset kertoivat, että joukkueen runko on kasattu omista junioreista ja tätä porukkaa on täydennetty muutamalla kovalla nimellä. No jokatapauksessa ei meillä ollut mitään palaa tässä matsissa. Siinä missä meidän ukot tuntuivat höntyävän pitkin jäätä energiaa kuluttaen, laittoi AIK rauhallisesti ja taidokkaasti kiekkoa lapaan ja huippumestoille kerta toisensa jälkeen. Siltä se pelinkuva kulmaan näytti. Todelliset huippupaikat meillä taisivat jäädä yhteen tahi kahteen ja ilman Kilpeläistä lukemat olisivat olleet paljon rumemmat. Meiltä mielestäni parhaiten onnistui jälleen Vainiolan kenttä ja yksittäisistä pelaajista ikävä kyllä pahiten kujalla olivat Ruuttu, Lukka ja Lyytinen. Mä tykkään kyllä teistä jätkät, mutta tällä kertaa meni näin.

Pelin ulkopuolelta
Kraft Areena oli pelipuitteiltaan oikein komea, nykyaikainen kiekkohalli. Jään yläpuolta hallitsi massiivinen ja tarkka jumbotroni, josta katsoessa tilanteet eivät jääneet epäselvään valoon. AIK hyödynsi kiitettävästi tätä näyttäen tyylikkään introvideon faneille otteluun latautumisessa sekä hidastuksia pelin edetessä. Hallin sisältä löytyi useampaa erilaista kojua, väljät liikkumakäytävät sekä tyylikäs ja sisään houkutteleva fanikauppa, joka oli sijoitettu heti pääovesta sisään tullessa aulaan (toimisto huom. kun remontti iskee monttuun!). Kotijoukkueelle oli koko päädyn kattava seisomakatsomo (F) ja siellä kannattajia oli ihan mukavasti. Ääntä intoutuivat pitämään toisessa erässä, jossa virittelivät hiukan laulujaan, muuten oli yllättävän hiljaista. Kysyttäessä asiaa heiltä, vastasivat että normaalisti hallissa on se päälle 5000 katsojaa ja silloin laulukin raikaa eri tavalla. Virallisesti ilmoitettu katsojamäärä oli 2500 paikkeilla, mutta järjestysmies kertoi yhdelle veljmiehelle, että ei paikalla ole edes kahtatuhatta katsojaa. Vieraskannattajille oli oma katsomonosansa (K) ja sinne oli ulkoa ihan oma sisäänkäyntinsä, sekä nyt kiinni olleet myyntipisteet. Uskaltauduimme AIK-fanien sekaan hakemaan janojuomaa ja emme saaneet juurikaan pahoja katseita osaksemme, vaikka logo oli erilainen.

Skellefteåsta huokui se, että kaupungin ainoa iso juttu on jääkiekko. Tämän asian myös kaupunkilaiset itse vahvistivat kysyttäessä. Mainosta oli katukuvassa ja ihmiset nuoresta vanhaan heittivät mielellään juttua jääkiekkoon ja omaan joukkueeseen liittyen. Veljmiesten kanssa huiveja tulivat vaihtamaan erätauolla siinä viidenkympin paikkeilla olevat ladyt ja heidän kanssaan oli mukava tarinoida kiekosta sekä paikkakunnasta paikallisen hämyisässä valossa.
 

Uncle Ben

Jäsen
Jos Skellefteå-peli Kuopiossa oli positiivinen yllätys, niin vieraspeli oli sitten ehkä enemmänkin odotetun kaltainen. KalPa roikkui mukana pari erää, mutta ei kuitenkaan voinut paremmalleen mitään.

Skellefteåån rosteri on kyllä kova ja etenkin erikoistilanteissa tuon huomaa selvästi.

Kyllä, tähänhän tuossa -40 myös viittasi. Minusta KalPan ja Skellefteån suurin ero oli juuri tuossa henkilökohtaisessa taitotasossa, joka sitten näkyy enemmän tai vähemmän kaikessa tekemisessä, syöttämisessä, laukauksissa, kiekkovarmuudessa ja sitä myötä koko pelissä. Tietysti KalPalla oli myös pitkä bussireissu ja pari tärkeää hyökkääjää poissa.

Jatkopaikka olis kuitenkin edelleen omissa käsissä.
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
No niin. Heletti meni sitten melko odotetusti häviämään itselleen panoksettoman kotipelin Wieniä vastaan 2-5, joten KalPalla on aikamoinen vuori ylitettävänään viikonloppuna, koska jatkopaikka vaatisi kahta varsinaisen peliajan voittoa Wienistä. Itse olen kuitenkin vielä toiveikas, sillä KalPa on saanut valmistautua huolella perjantain peliin, kun taas Capitals joutuu tänään tekemään pitkän matkan Heletistä Kuopioon. (Tilauslennollahan homma tietysti järjestyisi parissa tunnissa, mutta tuskinpa heillä sellaista on käytettävissään.) Sunnuntain ottelu on sitten Capitalsille jo kolmas peli viiteen päivään. Jossain vaiheessa rasitus voi alkaa näky. Luotan, että suomalaisen liigajoukkueen kuntopohja kestää tällaiset haasteet itävaltalaisseuraa paremmin - varsinkin kun KalPallehan peli on vasta viikon toinen.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
No niin. Heletti meni sitten melko odotetusti häviämään itselleen panoksettoman kotipelin Wieniä vastaan 2-5,joten KalPalla on aikamoinen vuori ylitettävänään viikonloppuna...,

Jokseenkin yllättävä lopputulos, pakko myöntää, sen verran vakuuttava Skelleftea oli varsinkin kotonaan KalPaa vastaan. Tulosten perusteella Wieniä kyllä pakko pitää kovempana porukkana kuin ennakkoon ajattelin.

KalPalle tulos tosiaan merkitsee melkoista Alppien ylitystä Euroopan valloitukseen. KalPalla vielä toki on mahdollisuutensa todistaa kuuluvansa tähän sarjaan mutta aikalailla putkeen pitää mennä ja halua maalintekoon löytyä, että pelit vielä jatkuvat. Vaikka ehkä toinen aivopuolisko ajattelee Euroopan valloituksesta aivan muuta, kaikki on kuitenkin vielä omissa käsissä. Jos tästä KalPa vielä jatkoon menee, se olisi todella kova suoritus.
 

Uncle Ben

Jäsen
KalPa vaikuttaisi pääsevän tän illan Vienna Capitals –peliin käytännössä parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, mukana neljä ketjua ja neljä pakkiparia.

Keränen-Rissanen-Nuutinen
Jokinen-Sebok-Mankinen
Mutanen-Vainiola-Junnila
Nikko-Pitkänen-Ruuttu

Timonen-Riikola
Lyytinen-Lukka
Mikkola-Sopanen
Leskinen-Ruuskanen

Kilpeläinen
Godla

Lähteenä KalPan Facebook.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Semmosta. Surkea ylivoimapelaaminen senkuin jatkuu. Skellefteåaa vastaan pelattiin kanssa 5-3 yvtä yli minuutti ja sama oli nyt Viennaa vastaan yli 1.5minuuttia. 11 ylivoimaa, joista 3 ylivoimaa 2 miehen yvllä ja 0 maalia. Siis 0 vitun maalia. HYVÄ, eipähä tarvitse siis odotella tälle kaudella mitään tasonnostoja sen suhteen saatikka muutakaan. Onneksi ensi kaudella ei KalPalla ole tuonne CHLään asiaa kun runkosarjasijoitus jää niin matalaksi. Ei tarvitse hävetä, että taas ainoana suomalaisjoukkueena jäädään alkulohkoon. Nojoo..
Peliä on vielä 2 erää jäljellä ja vasta 0-1. Tästä voitto ja sunnuntaina toinen niin jatkoon päästäisiin. Jos meinaa jatkossa pärjätä/liigassa niin jotain tuolle umpi surkealle ylivoimalle olisi kyllä jo tehtävä. Liigan surkein CHLn surkein, varmaan olisi Mestiksenkin tai Suomi-Sarjankin surkein
 

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Viime kaudella keskitason yv-prosentti olis tuonut 16-18 maalia lisää ja paikan kuuden joukossa. Siis pelkkä keskitason yv.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Nyt on kyllä pakko todeta että "didnt see that coming". Lukalla on kyllä hyvä veto ja saisi ehkä sitä enemmänkin käyttää ja kuten yllä todettu Lyytinen vähemmän. Eihän tuo nyt tuloksesta huolimatta ollut mitään lähelläkään hyvää peliä mutta maalit lasketaan. Vainiola pääsi tuurila läpi josta tosin varma maali. Rankkarikin sattui siinä Viennan hölmöilessä ja Vainiolan hyvästä pelaamisesta. Rankkarista laittoi kanssa längestä melko kylmästi sisään. Nyt se KalPa sitten punnitaan toden teolla kun on paineita pakkovoitosta vielä enemmän. Voipi olla että Viennan pojilla painoi jalka jo tuossa kolmos erällä ja kalpalaisilla riitti virtaa. NO, toivotaan samaa hommaa sunnuntaina ja KalPa yllättäisi kaikki silloinkin ja venyisi jatkoon.
 

Belsebuubi

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Niiralanmonttu, United
Mitä kolmatta erää seurasin, niin selvästi Vienna hyytyi vikassa erässä.
Jotakin väsymistä tapahtui, koska kotijoukkue oli haluton, mauton ja väritön ekat 2 erää. Eli en sitä kotijoukkueen hyvyydeksi uskaltaisi nostaa kokonaan. Kulmissa pörräämistä ja virhealtista neppailua (lähinnä 57:lta) Viisaat sanoo että tulosta on kunnioitettava, mutta ei ottelun lukemat myöskään kenttätapahtumia kuvaa. Mihin jäi se edellisessä kotipelissä nähty nopea suunnanmuutos ja kääntö pelaaminen, suoraviivaisuus ja pelirohkeus. Tosiasia on että joukkue kaipaa osaamista, väriä ja tuon hyrräkiekkokulmapörinän hiuksista vittuun. Tulekohan tuo ylivoimapelaamisen syöttöketjutus ja vastuun jatkuva siirtely jotenkin takaraivosta, ettei vaan kiekosta tule luovuttua. Kauheat syöttövälit joista lautotaan, jos lauotaan niin ihan mihin sattuu.

Tervetuloa Pelicans! Me ollaan valmiina, tää on meidän kausi!
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Tänään siis tuo viimeinen ja ratkaiseva CHL-mittelö. Vienna oli ehkä Kuopiossa niskan päällä mutta hyytyi 3. erässä jossa KalPa tuli ihme kyllä tasoihin ja ohi. Nyt on kuitenkin matkustettu itsekkin toisaalla (onneksi tosin lentokoneella - kun Ruotsiin mentiin 700km + bussilla). Vienna peli onjo kuitenkin viikon kolmas niin ehkäpä tässä pieni voitonsiemen voi hyvinkin kyteä kun harjoituskausi vasta menossa ja kolmas kova CHL peli jo viikkoonsa. Siihen vielä Ruotsin ja Suomen reissut. Tässäpä lie näin viime peliin peilaten KalPan suurin mahdollisuus, eli pelirasitus/jaksamistila

Rosteri on sama kuin Kuopiossakin eli ns parhaalla mennään. Vainiolan Villeä on kyllä kehuttava. Pyytteetöntä työtä tekee kokoajan ja välillä on "poissanäkyviltä" mitä itse pidän hyvänä juttuna. Hoitaa siis pestinsä ja ei näy hyvässä eikä pahassa. Sitten kun näkyy niin usein näkyy hyvässä. Voittaa aloituksia todella paljon ja siihen päälle nuo perjantain kaksi maaliakin. Läpiajosta ja rankkarista kylmästi längestä sisään. Tähän hankintaan on kyllä jo tässä vaiheessa oltava tyytyväinen. Ei varmasti ole mikään pistelinko mutta tuo kyllä tervettä touhua nuin muuten ja pystyy välillä myös pisteiden tekoon.

Muista hankinnoista myös hieman. Sopasen nuorimmalla on kyllä paljon vielä tehtävää. Luistin ei kulje tarpeeksi lujaa ja pelinopeudessa on myös tehtävää. Melkein laskisin Ruuskasen tai Leskisenkin vielä hänen edelleen, toki tuo sitä vyysisyyttä sitten hieman kuitenkin kentälle. Jokisen Tommilta vasta eka peli niin vaikea sanoa kummempia. Toimi maskimiehenä Lukan maalissa ylivoimalla niin kaitpa siitä voi vähän plussaa antaa, että jok siellä edes seisoo tai tekee jotain? Alex Ruuttu taasen tuntu jo nyt ohihankinnalta. Menee siinä surffatessa kuten joku Topi Piipponenkin 4. kentässä. Ei nyt mitään ihmeellisyyksiä tuo peliin lisää. Kovat ei ole kyllä odotukset nuin muutenkaan ko herran kohdalta.

Tänään siis pelin nimi joko tulos tai ulos. Vain 3 pisteen voitto riittää jatkopaikkaan. Taitaa muuten KalPa olla ainut suomalaisjoukkue joka on jäänyt aikaisemmilla kausilla alkulohkoonsa ja tämä kausi voi tuoda siihen taas uusinnan. Toki IFK ja Tappara on myös vaikeuksissa omissa lohkoissaan niin suomalaisittain riittää seurattavaa silläkin kaudella. Odotukset illan pelistä ovat ne, että Vienna väsähtää ja KalPa puolustaa kurinalaisesti tehdän 2 maalia. Kilpi ottaa tarvittavat ja tällä irtoaisi 1-2 0-2 voitto ja jatkoon pääsy. Pakko kyllä sanoa että kaikki muu kuin jatkoon pääsy ekan kappaleeni lähtökohtia vasten on riman alitus - jälleen kerran CHLn osalta
 

HokiHero

Jäsen
Miellyttävä ensimmäinen erä Viennaa vastaan. Muutama huippupaikka ja Miikka Pitkäseltä aivan mahtava viimeistely erän lopussa. Fysiikkaa ja rutiinia kuntoon niin siellä on jopa poikkeuksellista kiekollista taitoa tulossa lähivuosiksi.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Miellyttävä ensimmäinen erä Viennaa vastaan. Muutama huippupaikka ja Miikka Pitkäseltä aivan mahtava viimeistely erän lopussa. Fysiikkaa ja rutiinia kuntoon niin siellä on jopa poikkeuksellista kiekollista taitoa tulossa lähivuosiksi.
ON kyllä ollut ihan viihdyttävää peliä puolin jos toisenkin, KalPa ehkä ollut hieman aktiivisempikin ja pariinkin lisämaaliin on paikat olleet. Miikka Pitkänen on kyllä mennyt kesän aikana paljon eteenpäin! Pienikokoinen on toki vieläkin mutta pystyy jo paljon viime kautta paremmin pelaamaan miesten tasolla. Todella taitava ja uskalias pelaaja, omaa mielestäni myös kohtalaisen hyvän laukauksen. Mitä tässä CHL pelit olen katsellut niin ollut kyllä KalPan parhaita pelaajia joka pelissä.
 
Suosikkijoukkue
KalPa, Detroit Red Wings
Ylivoma on kyllä tuttua viime kaudelta, ei vaan onnistu. Toivottavasti kauden aikana tuohon jotain rutiinia ja kuvioita saataisiin.

Pitkänen välillä väläyttelee osaamistaan ja tuntuu että nimenomaan CHL-peleissä. Liigan puolella kuitenkin viime kautena vain yksi syöttö 15 peliin, jospa tällä kaudella pääsisi parempaan kentään välillä kokeilemaan.
 

Mukava

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPa kahdella voitolla jatkoon CHL:ssä! Mitäs tämä nyt tarkoittaa? Ihan uusi juttu, ei ole tarvinnut aiemmin päätä vaivata. Cup-vaiheko?

Olipas huikea juttu ja erittäin virkistävää vaihtelua aikaisempiin kausiin! CHL:n sivujen aikataulu tietää kertoa että:
Playoff Dates:
Round of 32: First Game - 04 October 2016 / Return Game - 11 October 2016

Nyt kai sitten vastustajan arvontaa odottelemaan...
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Olipas huikea juttu ja erittäin virkistävää vaihtelua aikaisempiin kausiin! CHL:n sivujen aikataulu tietää kertoa että:


Nyt kai sitten vastustajan arvontaa odottelemaan...
Tuo arvonta tapahtuu jo heti huomenna klo 13.00. Melkein toivoisi, että sieltä tulisi joku kotimainen seura niin säästettäisin matkabudjetissa jonkun verran :) Toisaalta joku muu Euroopan seura olisi myös kiva nähdä.

Oli kyllä pirteää pelaamista KalPalla läpi pelin, oikeastaan ainut moitittava on tuo ylivoima, jota tänäänkin siunautui useampi minuutti. Mankinen teki yhden ylivoimamaalin mutta sekin tuli suorasta hyökkäyksestä maalivahdin jonkunlaisen hörppäyksen tuloksena. Mankinen räppäsi sitten myös toisen maalin laidasta keskustaan leikaten aivan kuten enismmäisenkin, mutta terävällä laukauksella yläpömpeliin. Kolmannen maalin viimeisteli siis Miikka Pitkänen nätillä nostolla maalin edustalta. Lyytinen tarjoili ne pari hazardia niinkuin kuuluukin ja Riikola ei saa vaan vetojaan maalille asti. Maalipaikkoja oli taas ainakin 5-6 maaliin mutta kun ei ole varaa niihin maalintekijöihi niin ei ole. Siksi kait tätä "haluttua muutosta" meidän kiekkona pidetään. No tällä kertaa homma kuitenkin riitti ja jatkoon mentiin ensimmäistä kertaa! Joku viisaampi jos osaa kertoa, niin tuleeko nytten sitten jo hieman massia kotiinkinpäin näistä jatkopeleistä/pelistä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös