Manchester United FC 2016–2017 – Mourinho tuo menestyksen takaisin?

  • 111 547
  • 404

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Eurooppa Liigan lohkot arvottiin tänään ja Unitedin kanssa samaan lohkoon arvottiin Fenerbache, Feyenoord ja Zorya Luhansk.

Melko kusinen lohko sanoisin. Ei mitään heittopusseja ja matkat Turkkiin sekä Ukrainaan eivät varmasti ole mieleisiä.
Ei tosiaan helpoin mahdollinen lohko, mutta ei nyt ihan pahin mahdollinenkaan. Paljon riippuu myös siitä miten koko Europa Leagueen suhtautuu. Mourinho on joskus aiemmin puhunut kyseisestä kilpailusta hyvin vähättelevään sävyyn, joten en usko, että Europa League on tällä kaudella Unitedin prioriteeteista korkeimmalla. Itse näkisin sen vasta kolmanneksi tärkeimpänä Premierin ja FA Cupin jälkeen. Premieriin pitäisi lähteä aina parhaalla mahdollisella miehistöllä, europeleissä voidaan sitten peluuttaa nuorempia sällejä sekä muita minuuttien tarpeessa olevia pelaajia. En esim. näkisi Zlatanin tai Pogban raahaamista Ukrainaan kovinkaan tarpeellisena. Kotimatsit ovat asia erikseen.

Jose-setä on tavannut tänään mediaa huomista ottelua ennakoivassa pressitilaisuudessa ja kertoillut mm. seuraavaa:

- Andreas Pereira lähtee lainalle Espanjan liigan Granadaan
- joukkue on kasassa, uusia pelaajia tai poislähtijöitä ei tulla suurella todennäköisyydellä näkemään
- Schweinsteigerista kysyttäessä: Bastianilla on sopimus seuran kanssa ja hänellä on oikeus tehdä omat päätöksensä. Joukkueeseen mahtuminen kauden aikana tulee olemaan erittäin vaikeaa, mutta ei mahdotonta.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Pelit jatkuu liigassa Hullin vieraana. Ei niin helppo ottelu kuin saattaisi äkkiä ajatella. Vanha tuttu kettumme Mike Phelan on saanut aika paljon irti etukäteen täysin heittopussiksi povatusta nousijajoukkueesta, jolla on ollut suuria ongelmia saada pelaajia kokoonpanoonsa. Kaksi voittoa kahdesta pelistä on hyvä ellei jopa täydellinen saldo.

Mourinhon mukaan Unitedin joukkue on todennäköisesti valmis. Olen iloinen, että Jonesista ei luovuttu. Kaveri on aina vetänyt satalasissa kentällä ja Sir Alexin aikaan, hän oli lähes poikkeuksetta pelikentällä. Valitettavasti sittemmin loukkaantumiset ovat vähentäneet valmentajien luottoa häneen. Olisin halunnut nähdä Smalling-Jones toppariparin vuosiksi eteenpäin.

Mielenkiintoista nähdä jatkaako Fellaini avauksessa ja Mkhitaryan penkillä illan ottelussa. Voittoa odotetaan ja toivotaan. Se on kuitenkin tärkeintä.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Yes. Jose Time rules. Koko ottelun päin kilin v....a pelannut Wazza pääsi ohi Hullin vasemmasta pakista 92. minuutilla ja syötti Livermoren länkien kautta keskelle, josta Marcus Rashford pisti sisään parin Hull-pelaajan keskeltä. Ottelu oli täydellistä United-hallintaa, mutta Hull-puolustus kesti yllättävänkin kauan mahtavan ottelun pelanneiden veskarin ja keskuspuolustaja Curtis Davisin johdolla.

Zlatan pysyi muutamaa väläytystä lukuun ottamatta Davisin kurissa ja nuhteessa. Ottelu ratkesi Hullin väsähtämiseen sen jälkeen kun Mkhitaryan korvasi Martialin ja Rashford Matan.

United-puolustus pääsi suhteellisen helpolla. Shaw, Bailly ja Valencia olivat eniten esillä. Paul Pogba oli näkymättömämpi kuin Old Trafford-debyytissään. Mielestäni avauspeli oli aivan liian hidasta niin kauan kuin Mata, Martial ja Rooney olivat tahtipuikkoja heiluttamassa. Mkhitaryan esitti muutaman lupaavalta vaikuttaneen syöksyn, mutta vaikutti vielä liian pehmeältä Valioliigaan.
 

Lättyä

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks,Tappara
Katsoin itsekkin tän päivän peliä jonkun aikaa. Manu hallitsi koko toista puoliaikaa kokonaan lukuunottamatta lopussa tekemää virhettä ja Hullin vetoa kuudestatoista mutta onneks meni yli ja muutenkin De Gea oli mukana. Lopussa Wäinö painu hyvin laidasta pakin ohi ja siitä oli helppo viimestellä. Mitä mieltä ootte Matasta? Rashford ollu tosi pirtee aina vaihdosta tulleena ja tänäänkin teki pari hyvää nousua josta toisesta ois voinu maalinkin tehä ilman hyvää torjuntaa. Zlatan ei ollut tänään niin paljon esillä mutta osaa kuitenkin pelata ajan itselleen ja ei paljon tilaa tarvi kun saa vedon aikaan. Podgasta tykkään, omalla tavallaan taituri ja tänään tais pelata vähän ylempänä kun muissa peleissä johtuen varmaan myös vastustajan passiiviisuudesta.

Taitaa City Manu ja Chelsea ollut alkukaudella parhaassa iskussa.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Mä oon Norwichin miehiä, myönnän sen heti alkuun, mutta siitä ranskalaisesta kenelläkaulukset pystyssä asti olen seurannut teitä. Tänään tai eilen täysin ylivoimainen esitys. Se mikä eniten silmiin on pistänyt on Blindin parantuneet otteet. Mies on saanut kesän aikana lihasta ja miehisyyttä otteisiinsa. Ei enää hätiköi, vaan tekee sen mitä osaa ja mihin pystyy. Eric Cantona! Nyt se nimi tuli mieleen. Kaikkea hyvää teille, toivoo attendo.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Hyvä voitto ehdottomasti! Kotijoukkue puolusti ja makasi syvällä sitkeästi ja tiukasti lähes loppuun asti. Busseja on vaikea murtaa mutta Marcus Rashford näytti jälleen kerran, ettei häntä kiinnosta pätkääkään mitkään perusnormit. Ei paineita, ei kumartelua. Ja kokemuksellaan Rooney teki melkoisen esityön voittomaaliin pelattuaan ensin erittäin huonot 91 minuuttia. Tuo temppu vaatii jo poikkeuksellista kykyä. Eihän tuo ihan huonosti ole kun maaleja on yksi ja syöttöjä kaksi tai kolme. Ehkä Zlatanin kanssa eivät sovi samaan aikaan kentälle.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Ei nyt ollut missään tapauksessa parhaita pelejä hyökkäyssuuntaan ja lisäksi karmeat olosuhteet sopivat huomattavasti paremmin puolustamiseen kuin pelin rakenteluun ja syöttökombinaatioiden tekemiseen.

Rashford ja Mkhitaryan toivat vaihdosta peliin huomattavasti lisää nopeutta ja vaarallisuutta. Rashford on kyllä kaiken kaikkiaan melko kylmähermoinen nuorukainen ja tekee maaleja kovalla prosentilla.

Fellaini loukkaantui ja kärsii jonkinlaisesta selän lihasvammasta. Mourinhon mukaan vamma on mallia "bad" eli saattaa Fellainilla olla pidempikin huili edessä.

Mietin itsekin peliä katsellessa että United jakeli varsin paljon keskityksiä, joka sinänsä oli hieman hölmöä kun vastustajalla oli niin suuri miesylivoima. Tästä kuitenkin tuli mieleen, että olisikohan ollut tuo jäätävä vesisade joka teki pallon liikuttelun nopeasti maata pitkin haastavaksi.

Rashfordilta ja Mkhitaryalta loistavat sisääntulot. Molemmat toivat kosolti vaarallisuutta tempokuljetuksillaan. Ilolla laitoin merkille miten Mkhitaryan hommasi kaksi vaparia hyviltä paikoilta ja siinä samassa tuli vastustajallekin pari lappua. Mielestäni selkeästi Mataa parempi vaihtoehto avaukseen.

Missä vaiheessa tuo Fellainin loukkaantuminen tuli? Itellä meni jotenkin ihan kokonaan ohi. Ihmettelin vain että pelin lopussa katosi kokonaan kuvasta.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Fellaini loukkaantui ja kärsii jonkinlaisesta selän lihasvammasta. Mourinhon mukaan vamma on mallia "bad" eli saattaa Fellainilla olla pidempikin huili edessä.
Ensiarvoiden mukaan Fellaini olisi sivussa kuukauden verran. Varmaan tarkempia tutkimuksia tehdään tänään tai huomenna, jolloin vamman laatu tarkentuu. Kahden viikon sarjatauko tulee siis Fellainin kannalta hyvään kohtaa, eikä hän välttämättä missaa kovinkaan montaa liigamatsia, jos ensiarviot pitävät paikkansa. Paikallisottelu Citya vastaan jäänee kuitenkin väliin mikä on tietenkin harmillinen juttu.

Eilisen jälkeen ei pitäisi kyllä olla epäilystäkään siitä etteikö Mkhitaryanin paikka ole avauskokoonpanossa. Ei Mata huono pelaaja ole, mutta Micki tuo joukkueeseen paljon enemmän kuin Mata. Hitaita pallonhierojia tuossa joukkueessa riittää ilman Mataakin.

Rooney oli Unitedin huonoin pelaaja läpi ottelun, mutta lopussa sitten yksi onnistunut suoritus, josta seurasi voittomaali. Eiköhän Rooney jatka avauksessa mj-tauon jälkeenkin, mutta pakko on Mourinhonkin jo alkaa miettiä Rooneyn penkittämistä.
 

Crueman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Man Utd, Los Angeles Lakers

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Viimeisiä viedään kesän siirtoikkunan osalta. United-leiristä kuuluu vielä sen verran, että hyökkääjä Will Keane on matkalla pysyvällä siirrolla Hull Cityyn.
Keanen lisäksi James Weir siirtyi pysyvällä siirrolla Hulliin. Siirtosummaa ei ole julkaistu, mutta tuskinpa tuosta hirveästi kassaan puntia kilahti. Enemmän oli kyse Weirin omasta halukkuudesta päästä urallaan eteenpäin. Lisäksi reservimaalivahdit Joel Pereira ja Dean Henderson siirtyivät lainasopimuksilla pois Unitedista.

Schweinsteiger ei siis liikahtanut mihinkään mikä ei hänen viimeisimpien kommenttien jälkeen ollut yllätys. Omaan korvaan vaikuttaisi siltä, että Basti kiikaroi siirtoa MLS -liigaan. Saa nähdä toteutuuko tuo siirto sitten tammikuussa vai vasta ensi kesänä. Sisäänpäin huhuttiin Fontea ja Fabinhoa, mutta kuten Mourinho jo Hull City -ottelun jälkeen kommentoi, ei viime hetken hankintoja ollut tulossa. Omasta mielestäni on ihan hyvä, että hankinnat tehtiin hyvissä ajoin, eikä viimeisenä päivänä tarvinnut tehdä mitään paniikkihankintoja ylihintaan.
 
Viimeksi muokattu:

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Kokoonpano: De Gea, Valencia, Bailly, Blind, Shaw, Fellaini, Pogba, Mkhitaryan, Rooney, Lingard, Ibrahimovic. Subs: Romero, Smalling, Herrera, Mata, Schneiderlin, Martial, Rashford.

Lingard jyräsi heti Matan tilalle toivuttuaan vammasta ja samoin Martial tippui penkille. Penkki on aika kova. Fellainin vamma ei ollut kovin paha kun jatkaa avauksessa.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Joo kyllä keskikenttä olisi pitänyt tukkia huolella ja ehkäpä jättää Rooney penkille. Herrera oli loistava ja näytti taas, että hänen tulee olla aina avauksessa isoja joukkueita vastaan kun tarvitaan nopeita jalkoja keskikentälle. Jos Smalling olisi pelannut Blindin tilalla, niin kukaties jompikumpi maaleista olisi jäänyt tulematta.

Tässä nyt ehkä näkyi, että Josella on vielä oppia Unitedin pelaajista opittavana mutta kausi on vasta nuori ja tämä ottelu antoi varmasti hänelle monia vastauksia siihen, keitä pelaajia kannattaa peluuttaa erityylisiä joukkueita vastaan.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tässä nyt ehkä näkyi, että Josella on vielä oppia Unitedin pelaajista opittavana mutta kausi on vasta nuori ja tämä ottelu antoi varmasti hänelle monia vastauksia siihen, keitä pelaajia kannattaa peluuttaa erityylisiä joukkueita vastaan.

Mä en ottelua nähnyt, mutta tämä "selitys" on sinänsä mielenkiintoinen. Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin Pep Guardiolalla on aivan vastaava tilanne Cityn kanssa, joten voiko tämän tulkita niin, että Pep on onnistunut työssään tähän mennessä Josea paremmin? Nimimerkillä oikeasti tietämätön. Toisaalta Unitedissa on varmasti ollut enemmän muutoksia, joten ehkä Guardiolalla oli valmiimpi paketti kätösissään.
 

liuzka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, ManUtd
Turpaan tuli 2-1 ja vaikka United tulikin peliin mukaan katastrofaalisen ensimmäisen 40 minuutin jälkeen, niin City oli tuon verran parempi.

Pettynyt täytyy kyllä olla kokonaisuutena katsellen Unitedin peliin. Tällainen huippumatsi menossa ja pelaajat eivät ole millään tasolla valmiina pelaamaan. Avausjaksolla syötöt eivät osuneet ollenkaan omille ja Cityn mikkihiiret veivät lähes kaikki kaksinkamppailut.
Toisella jaksolla United ryhdistäytyi, mutta Cityn tasoista jengiä vastaan kaksi eteen on liikaa. Tosin sen verran voi jossitella, että Clattenburg ei jostain käsittämättömästä syystä tuominnut Bravon törkeästä taklauksesta rankkaria. Punainen korttikaan ei tuosta olisi ollut väärin.

Pelaajista sen verran, että Lingardin esitys oli täysin ala-arvoinen ja Mkhitaryan oli pehmeä. Herrera selkeä onnistuja. Kyllähän Pogban tasoiselta kaverilta pitää voida vaatia enemmän kuin nyt nähtiin.

Ottelu kävi kyllä hyvästä opista ja toi esiin puutteet ja kehityksen kohteet.

Eteenpäin, ensi viikon torstaina Eurooppa Liigan avaus Hollanissa Feyenoordia vadtaan ja sunnuntaina Valioliigassa vierasottelu Watfordia vastaan.

Olen kyllä ihan samoilla mietteillä. Koko ekan puoliajan oltiin sillassa ja ei saatu sitä avaavaa syöttöä pakeilta keskikentälle ja tästä hommaa käyntiin. Väkisin tuli mieleen että tuo Pehko ja Pogba ei ole kyllä paras kaksikko tämmöisessä pelissä. Pogballa on takki selässä koko ajan joten hänelle on hankala avata ja Pehko ei ole se kaikista dynaamisin vaihtoehto tekemään itseään pelattavaksi.

Lingard oli kyllä ihan valtava pettymys itselle. Siinä missä pärjäsi hyvin nopeudellaan heikompia jengejä vastaan niin nyt kyllä jokainen Cityn pelaaja heitti hänet selälleen kun taisteltiin pallosta.

Minusta myös eka huono peli Baillylta. Ensimmäisessä maalissa jätti menemättä puskutilanteeseen, mutta Blind lähti hakemaan irtopalloa tuosta puskutilanteesta ja tämän takia Citylle aukeasi paikka. Sinänsä aika fifty-sixty kumman virhe mutta kyllä tuo oli minusta Blindille erittäin hankala tilanne kun topparipari menee eka täysiä tilanteeseen ja 2m ennen palloa vetääkin liinat kiinni ja antaa vastustajan rauhassa puskea. Varsinkin kun tuo oli puolen kentän keskitys niin oletus on että päästään häiritsemään. Tosin epä Pogbakaan tuossa tikkua ristiin laita sen eteen että olisi miestään seurannut. Selostaja laittoi tuon tietty suoraan Blindin piikkiin kun häntä on helppo syyttää koska viimeinen virhe oli hänen.
Toisessa maalissa eka Baillylta huono purku. Tämän jälkeen Blidn ja Lingard lähtevät tuplaamaan Cityn miestä ja Lingardia viedään kyllä kuin litran mittaa. Tuosta ei olisi edes pitänyt päästä vedolle. Samaan aikaa maalille jää 2vs2 tilanne, jossa Shaw pitää hienosti oman miehensä (on metrin päässä maalin puolella, kun taas Bailly on on 2 metrin päässä omasta miehestään ja ei ole syöttölinjalla eikä maalin puolella vaan aivan väärällä puolella. Tuohon tilanteeseen johti se että Bailly jaa täysin seuraamaan palloa ekä keskity omaan mieheensä.

Toinen puoliaika oli parempaa ja Herrera ja Rashford toivat selkeän parannuksen hyökkäykseen.

Kaiken kaikkiaan vähän hirvittää tullaako me saamaan tuolla paikalla Pogbasta paras irti. Tavallaan ymmärrän että Moulla on fetissi kahteen puolustavaan keskikenttään, mutta itse kyllä toivoisin 4-3-3:sta tuon 4-2-3-1:n sijaan. Tällöin kokoonpano olisi:
Zlatan
Martail/Rashford ------ Mikhitaryan/Mata
Pogba - Herrera
Schneiderlin/Blind
Shaw - Blind/Bailly - Smalling - Valencia
De Gea​
Plussat ja miinukset tästä 4-3-3 vs 4-2-3-1
+Pogba oikealle paikalle
+Lisää jalkoja Herreran ja Schneiderlinin muodossa (Fellaini ei pysty pelaamaan yksin ainoaa keskikentän pohjaa)
+Parempi linkki puolustuksen ja hyökkäyksen välille (nyt meillä on käytännössä ollut puolustavat keskikentät ja sitten suoraan Rooney 10 paikalla ja ei mitään siinä välissä)
-Vähemmän pääpelivoimaa
-Ei mahdollinen, koska Rooneylle ei löydy roolia
 
Viimeksi muokattu:
Itse asiassa, kun tuota tilannetta on katsellut jälkeenpäin vielä useampaan kertaan olisi punainen korttikin ollut oikea tuomio.

Mites toi Baillyn takaa päin nappulat edellä nilkkaan? Olisiko siinä ainesta jonkin väriseen korttiin? Minä en syytä tuon tilanteen viheltämättä jäämisestä Clattenburgiä, vaan jalkapallon kivikautisia tuomarointisysteemejä. On täysin vatipäistä, että tuollaisessa miljardibisneksessä yksi jätkä joutuu tekemään päätökset, ja monesti vielä siten, että hänen ja rikepaikan välissä on melkoinen lihamuuri. Jos siinäkin olisi päätyrajalla ollut tilannetta katselemassa dumari, pallo olisi todennäköisesti viety pilkulle. Päätytuomari olisi siitä Bravon pulkastakin saattanut tuomita rankkipotkun.

Mutta ei. Futiksessa haukutaan mieluummin tuomari pystyyn, kun hän ei kahdella silmällä pysty valvomaan 22 miestä samaan aikaan.

Tuomarin ratkaisuissa City hyötyi eilen selväst

Molemmilta jäi yksi selvä pilkku viheltämättä. Se kai sitten on toisen joukkueen selvää hyötymistä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kaiken kaikkiaan vähän hirvittää tullaako me saamaan tuolla paikalla Pogbasta paras irti. Tavallaan ymmärrän että Moulla on fetissi kahteen puolustavaan keskikenttään, mutta itse kyllä toivoisin 4-3-3:sta tuon 4-2-3-1:n sijaan. Tällöin kokoonpano olisi:
Zlatan
Martail/Rashford ------ Mikhitaryan/Mata
Pogba - Herrera
Schneiderlin/Blind
Shaw - Blind/Bailly - Smalling - Valencia
De Gea​
Plussat ja miinukset tästä 4-3-3 vs 4-2-3-1
+Pogba oikealle paikalle
+Lisää jalkoja Herreran ja Schneiderlinin muodossa (Fellaini ei pysty pelaamaan yksin ainoaa keskikentän pohjaa)
+Parempi linkki puolustuksen ja hyökkäyksen välille (nyt meillä on käytännössä ollut puolustavat keskikentät ja sitten suoraan Rooney 10 paikalla ja ei mitään siinä välissä)
-Vähemmän pääpelivoimaa
-Ei mahdollinen, koska Rooneylle ei löydy roolia
Tässä hyvin tiivistettynä se mitä itse olen pähkäillyt jo harjoituspeleistä alkaen. Jos Rooneyta ei olisi joukkueessa, niin väittäisin, että Jose harkitsisi jo 4-3-3:seen vaihtamista. Mielestäni Mourinhon pitäisi pyrkiä maksimoimaan Pogban potentiaali silläkin uhalla, että Rooney joutuu sijaiskärsijäksi. Ja tällä hetkellä näyttää selvältä, että Pogbasta ei saada kaikkea irti tuossa keskikentän pohjalla. Toki yhden City -tappion perusteella ei mitään paniikkiratkaisuja pidä lähteä tekemään, kaikesta huolimatta kyseessä oli vain yksi tappio muutoin hyvin alkaneessa sarjakaudessa. Itse en tuota City -ottelua nähnyt, mutta ilmeisesti Rooney siirtyi pelaamaan enemmän laidalle ottelun kuluessa? Sama tapahtui myös Hullia vastaan kun lopussa haetiin voittomaalia Rashfordin ja Zlatanin pelatessa kärjessä. Nyt nähtyjen ottelujen perusteella vaikuttaa siltä, että Mourinho haluaa hyökkääviltä laitapelaajilta ensisijaisesti kahta asiaa. Ensinnäkin heidän pitää tehdä voimakkaasti töitä joukkueen eteen myös puolustussuuntaan, sekä toisekseen heidän pitää leikata sisään, jotta laitapuolustajien nousuille jää tilaa. Tätä taustaa vasten en pitäisi täysin mahdottomana ajatuksena peluuttaa Rooneyta laidalla 4-3-3 systeemissä. Jos Mata voi pelata laidalla niin kyllä Rooneykin.

Tärkeintä olisi nyt saada tuohon keskikentälle lisää ns. linkittäviä pelaajia, joiden avulla palloa saataisiin tehokkaammin siirrettyä läpi keskialueen. Pogba-Fellaini keskikentän pohjalla ja Rooney kymppipaikalla ei ainakaan tähän mennessä ole toiminut kokonaisuutena, joten jotain hienosäätöä pitäisi tehdä. Kenties tuolla kolmikollakin voidaan menestyä jos/kun Pogba pääsee paremmin sisään pallolliseen peliin, mutta kovin montaa ottelua tuota palasten kohdalleen osumista ei voida odotella ilman, että täytyy tehdä korjausliikkeitä. Fellainia ilmeisesti uhkaa kolmen ottelun pelikielto kyynerpäällä pelaamisesta (käsi ylös kenelle tulee yllätyksenä), joten voi olla, että vielä seuraavaan matsiin ei tuohon kolmen miehen keskikenttään olla siirtymässä, vaan todennäköisesti Herrera ottaa Fellainin paikan avauksessa, jos Mr. Afro saa pelikieltoa. Tuskin Mourinho kuitenkaan lähtee mitään radikaaleja muutoksia tekemään vaikka varmasti City -tappiosta jäikin normaalia enemmän hampaankoloon, joten esim. Herreran sekä Schneiderlinin nousemista avaukseen samanaikaisesti pitäisin yllätyksenä.

Torstaina alkaa sitten Europa League -ottelut Feyenoordin vieraana. Varmasti monta muutosta on luvassa siitä kokoonpanosta millä Valioliigan avausottelut on pelattu. Rashford nyt ainakin nousee avaukseen varmuudella. Itse antaisin Mkhitaryanille välittömästi uuden mahdollisuuden ja pitäisin hänet avauskokoonpanossa, mutta Mourinho antoi hänelle ja Lingaardille sen verran kuraa niskaan pressitilaisuudessa, että en yllättyisi vaikka kumpikaan ei mahtuisi edes mukaan pelipäivän 18 miehen rosteriin. Smalling, Mata ja mahdollisesti Memphis lienevät myös mukana avauksessa ja itse toivoisin myös Fosu-Mensahille näyttöpaikkaa. Zlatania ja Pogbaa voitaisiin mielestäni säästellä Watford -matsia varten, kuin myös mahdollisesti Rooneyta. Kaikkia 11 miestä ei kuitenkaan kannata kerralla vaihtaa, ellei sitten Mourinho tosissaan ole sitä mieltä, että Europa Leaguen ainoa tarkoitus on nimenomaan antaa peliminuutteja niille pelaajille, ketkä eivät Valioliigassa niitä tule saamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Molemmilta jäi yksi selvä pilkku viheltämättä. Se kai sitten on toisen joukkueen selvää hyötymistä.

Sieltähän jäi yksi ihan selkeä Cityn käsivirhe myös ottamatta pois. En muista enää pelaajaa mutta kuten Jose sanoi pressissä, niin pulinat pois, tätä on jalkapallo välillä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Peli on jo käynnistynyt ja kokoonpanona on De Gea; Darmian, Bailly, Smalling, Rojo; Schneiderlin, Herrera, Mata, Pogba, Martial; Rashford

Penkillä sitten Romero, Fosu-Mensah, Carrick, Fellaini, Memphis, Young, Ibrahimovich

Varsin kokeneella jengillä lähtee Jose ensimmäiseen Eurooppa-liigan matsiin.

Darmianilla oli paras paikka tähän mennessä, mutta kuti meni ohi.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
1-0 turpaan Feyenoordilta. Oli kyllä kaikinpuolin vaisu esitys, josta on vaikea mitään positiivista nostaa esiin. Ander Herrera pelasi ihan kelvollisesti, ollen Unitedin paras pelaaja, ja hän ansaitsee jatkaa avauksessa myös seuraavassa ottelussa. Muulla joukkueella onkin sitten peiliin katsomisen paikka. Varsinkin Rojo, Darmian, Pogba ja Martial olivat huonoja. Itseäni jäi ihmetyttämään varsinkin Unitedin passiivisuus ja aloitteellisuuden puute. Tyydyttiin puolustamaan todella syvältä eikä edes pyritty prässäämään vastustajaa aktiivisesti. Rashford jäi hyökkäyksessä todella yksin, kun välimatka seuraavaan pelaajaan oli useita kymmeniä metrejä. Zlatanin vaihdon myötä hyökkäyspeliin tuli vähän yritystä, mutta mitään kunnon maalipaikkoja ei senkään jälkeen pystytty rakentamaan. Watfordia vastaan pitää pelin olla täysin erinäköistä, jos meinataan katkaista orastava tappioputki.

Lisätään nyt vielä sen verran, että toki täytyy huomioida, että Rojo, Smalling, Darmian ja Schneiderlin pelasivat kaikki ensimmäiset minuuttinsa tällä kaudella. Samoin vaihdosta tulleet Memphis ja Young pelasivat ensimmäistä kertaa pitkän tauon jälkeen. Joten tätä taustaa vasten ei ehkä mitään kovin yhtenäistä esitystä voitu odottaakaan. Jotenkin sitä vaan ehti jo ajatella, että Mourinhon aikakaudella nämä matsit ennakkoon heikompia vastaan jotenkin käännettäisiin voitoiksi. Mutta eihän se tietenkään niin automaattisesti ole. Paljon on työsarkaa vielä Josella ja pelaajilla edessä, mutta onneksi paljon on pelejäkin pelaamatta.
 
Viimeksi muokattu:

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Kiitos Europelin kommenteista. En nähnyt peliä mutta kun ajattelin ottelua etukäteen, niin ajattelin juuri näin käyvän. Rosteri on iso ja moni on jäänyt ilman peliaikaa, joten nyt oli hyvä sauma kierrättää pelaajia. Tulos on sinällään toissijainen juttu, sillä menestys Eurooppaliigassa on ainakin mulle ihan yhdentekevää.

Watfordia vastaan lähdetään klo 14 liikkeelle ja toiveissa siis tappioputken katkaisu seuraavalla avauksella:

----------- De Gea---
Valencia-Smalling-Bailly-Shaw
-----Pogba--- Fellaini--
Rashford--Rooney-Martial
---------Zlatan

Vaihdossa: Romero, Blind, Carrick, Herrera, Young, Mata, Memphis

Hyvä, että Smalling palaa avaukseen. Kyseessä on kuitenkin yksi liigan parhaista toppareista.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Watfordia vastaan lähdetään klo 14 liikkeelle ja toiveissa siis tappioputken katkaisu seuraavalla avauksella:

----------- De Gea---
Valencia-Smalling-Bailly-Shaw
-----Pogba--- Fellaini--
Rashford--Rooney-Martial
---------Zlatan

Vaihdossa: Romero, Blind, Carrick, Herrera, Young, Mata, Memphis

Hyvä, että Smalling palaa avaukseen. Kyseessä on kuitenkin yksi liigan parhaista toppareista.
Blindia olisin ehkä odotellut tänään avaukseen, mutta Smalling-Bailly tulee olemaan todennäköisesti Unitedin vakiotopparipari vähintään pari seuraavaa kautta, joten ihan mielellään heidän yhteispeliään katselee jo tässä vaiheessa. Positiivista myös Rojon puuttuminen kokonaan kokoonpanosta. Herrera olisi paikan avauksesta ansainnut, mutta eiköhän Jose hänet kentälle päästä jossain vaiheessa. Rashfordin nousulle avaukseen ehdottomasti peukkua, toivottavasti niitä haastoja nähdään nyt sekä häneltä että Martialilta alusta asti. Kokonaisuutena ihan hyvännäköinen avauskokoonpano, nyt vaan toivomaan, että jätkillä on vähän enemmän tekemisen meininkiä ja halua voittaa kuin mitä Hollannin reissulla oli.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Tappio sieltä tuli. Moni Unitedin pelaaja alisuoritti pahemman kerran. Rooney ja Zlatan eivät kyllä sovi samaan aikaan kentälle. Peli hidastuu niin paljon. Yksi hidas hyökkäyspään pelaaja on aivan tarpeeksi.

Pogban roolia voisi vähän Jose selventää, ei medialle, vaan joukkueelle. Tiettyä yksinkertaisuutta voisi tuohon toivoa enemmän.

Nyt vaan rivit kokoon ja analyysit tappiosta. Taktisella puolella hävittiin pahasti. Tosin sitä tehtiin paljon myös SAFin aikana mutta aina jotenkin vaikeuksista noustiin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kokonaisuutena ihan hyvännäköinen avauskokoonpano, nyt vaan toivomaan, että jätkillä on vähän enemmän tekemisen meininkiä ja halua voittaa kuin mitä Hollannin reissulla oli.
Oli se nyt parempaa suorittamista kuin Hollannissa, mutta ei kuitenkaan riittävän hyvää, jotta sillä maailman kovimmassa sarjassa pisteitä otettaisiin. Tosin tasurihan tuosta matsista olisi ollut se oikeutettu tulos jos pelitapahtumiin peilaa, mutta maalit ratkaisevat ja Watford teki niitä kaksi enemmän.

Vaikeaa on tällä hetkellä, mutta ei tässä mihinkään panic modeen kannata siirtyä. Ei United erityisen huonosti pelannut, mutta vastustaja oli hyvä ja varsinkin maalipaikoissa terävämpi. Hyökkäyspeliä leimaa sama mielikuvituksettomuus kuin edellisillä kausilla, sitä ei näköjään valmentajanvaihdos ole muuttanut mihinkään. Jos katselee joidenkin muiden maailman huippujengien pelejä niin siellä näkyy hyviä pystyjuoksuja ja syöttöjä näihin väleihin, mutta Unitedin matseissa noita näkyy todella vähän. Jotenkin tuntuu siltä, että tuohon hyökkäyspeliin ei ole Mourinholtakaan tullut mitään selkeitä ohjeita, vaan siellä vähän jokainen pelaaja tekee mitä parhaaksi näkee. Ei Zlatanille, Pogballe ja kumppaneille kannatakaan liikaa suitseja laittaa, mutta joku yhteinen ajatus tuossa hyökkäämisessä tulisi kuitenkin olla.

Yksilötasolla tykkäsin Fellainin ja Ashley Youngin tekemisestä. Fellaini teki ratkaisevan rikkeen lopussa, mutta koko tilanne meni täysin Baillyn piikkiin, jonka höntyily kostautui nyt ensimmäisen kerran. Tosin enpä usko, että tuosta tasoitusmaalia olisi saatu enää värkättyä vaikkei rankkaria olisi tullutkaan. Rashfordin otteissa ei ollut tänään totuttua lennokkutta, mutta onnistui kuitenkin taas maalinteossa ja oli muutenkin niitä ainoita vaarallisia pelaajia hyökkäyssuuntaan. Rapaa antaisin Rooneylle ja Pogballe. Wäinö kyllä yrittää parhaansa eikä enää turhaudu yhtä helposti kuin aikanaan, mutta kun kaikki ratkaisut ovat niin hitaita ja kosketus palloon on kova kuin kivi, niin yhä vaikeampaa on perustella hänen peluuttamista 90min ottelusta toiseen. No pari kertaahan Mourinho on hänet jo vaihtoon ottanutkin, mutta jossain vaiheessa se raja tulee vastaan ja on pakko kokeilla jotain muuta. Pogba oli tänään aloitteellisempi kuin mitä aiemmin olen häneltä nähnyt, mutta nyt se touhu meni jo ajoittain itsekkääksi ja alkoi jo tuntumaan siltä, että ulkopuoliset paineet ovat alkaneet vaikuttamaan häneen. En tiedä onko tästä kyse, vai onko Pogba vaan niin intohimoinen persoona, mutta turhan kuumana hän kävi läpi ottelun eikä tuo sankarinviitan hakeminen itselle ole oikea tapa ratkoa otteluita.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös