Jere Karalahti – tilanneseuranta ja spekulointi

  • 206 961
  • 1 179

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Siirsin viestini tänne IFK:n huhuketjusta.

Ei sinänsä mitään väriläiskiä vastaan, mutta Jereä ei ole tarvinnut hetkeen seurata oman jääkiekonkatselun puitteissa, eikä ole kyllä ollut pätkääkään tylsempää tästä johtuen. Enkä kyllä osaa kuvitellakaan miksi joku salibandy muuttuisi lajina jääkiekkoa kiinnostavammaksi jos lähinnä siviilielämässään sekoilevat jääkiekkoilijat puuttuisivat. Varmaan perustellumpaa olisi Hiitelän hengessä miettiä, montako urheilullisempaa ja parempaa jääkiekkoilijaa meillä olisi, jos Karalahden kaltaisia helpoimman tien valitsevia alkoholiin ja huumeisiin taipuvaisia urheilijoita ei idolisoitaisi.

Jere oli parhaimmillaan hieno jääkiekkoilija ja väriläiskä kaukalossa, mutta en tiedä kyllä miten häntä voisi ihmisenä kovinkaan paljon arvostaa. Selkärangaton elämänkoululainen, joka on HIFK:n "pettämisen" (puheet etukäteen vs. teot ja puheet jälkikäteen) lisäksi pettänyt myös vaimoaan, jättänyt elatusmaksut maksamatta, jättänyt velat HIFK:lle maksamatta, ja ainakin kahdesta ensimmäisestä julkisesti vierittänyt vastuuta toiselle osapuolelle ja kääriytynyt marttyyrinviittaan. Piinallisen selvää on, ettei Jere kykene ottamaan vastuuta teoistaan eikä puheistaan, eikä tunnu edes tajuavan tätä mitenkään, vaan hemmotellun kakaran tavoin kuvitteli juttujensa perusteella itsestäänselvyytenä tulevansa kaiken jälkeen HIFK:hon uraansa päättämään.

Kuva jostain suoraselkäisestä tosimiehestä ei voisi juuri enempää olla väärässä. Sitä ei muuta se, että oli huippulahjakas jääkiekkoilija ja suuri HIFK-hahmo aikanaan.
Voi jumalauta. Nyt täytyy mennä polvilleen läppärin eteen ja kumartaa kolmesti viestillesi. Asiaa 110%!

Jos Jere olisi soolourheilija, niin noita sekoiluja kuten pronssipeleistä poisjääminen voisi katsella läpi sormien, tyyliin Matti Nykänen. Mutta jääkiekko on joukkuelaji, niin tuollaista sooloilua en ainakaan omassa seurassani halua nähdä keneltäkään. Kukaan, ei edes Jere ole joukkuetta suurempi. Kaukalossa diggasin Jereä, ilkeä, pelottava ja likaista peliä sopivasti pelaava pelaaja. Mutta kaukalon ulkopuolella, hyi saatana. Saati jäähallin ulkopuolella, vielä isompi hyi saatana. Jos se urakin nyt loppui johonkin elatusmaksuihin, niin voi moro :D. Pitäis kikkelinsä kurissa ja/tai ei olisi niin kusipää ei tarvitsisi välttämättä elareita mietiskellä. Puhumattakaan huumesekoiluista. Selkärangaton elämänkoululainen on enemmän kuin hyvin sanottu. Uskallan väittää että ilman lätkää Jere elättäisi itsensä (eli saisi rahat päivittäiseen huumeannokseen) varastamalla automankkoja ja puhelimia jossain itä-Helsingissä.

IFK saa minulta täydet pisteet homman hoitamisesta. Hyvä te!
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Uskon että pelaa vielä, agentti on tällä viikolla vielä etsinyt ja saanut sopimustarjouksia. Lisäksi hän on kesän treenannut kautta varten, vaimo sanoi parin viikon sisään lehdessä että sopimusta odotellaan.

Jerehän on yrittänyt kiertää elatusmaksuja pitkään, eiköhän tällä yritetty saada tasoa alas.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Hiitelän kolumni oli tosiaan todella mauton rimanalitus, mutta tuo Karalahden syrjähypyn seurauksena syntynyt lapsi on vasta 3-vuotias ja itse en ainakaan näe aviottomaan lapseen johtavaa pettämistä aikuismaisena elämisenä.
Jerellä on kolme lasta joista ei kahdelle maksa penniäkään tukea, oikeudessa vääntää tämä koko kansan suosikki kummankin keissin takia. Minun osalta tämä story loppuu nyt ja olen äärettömän iloinen että tämän sankarin ura on paketissa. Kiekkoa seuraan tiiviisti ja siellä ei Jere enää vaikuta, Seiskoja ja muita en seuraa ja niissä Jere tullaan näkemään jatkuvasti.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hiitelän kirjoitus oli kakkaa, ripulikakkaa. Olen anti-Jere, joten olisin suonut, että jos kirjoitetaan "asiasta", se olisi tehty kunnolla eikä tuolla tavalla jeesustellen silmät kiinni ja sinnepäin.

Itselleni on yhdentekevää, mitä Karalahti urallaan tekee, jatkaako, vaiko eikö jatka. HIFK:ssa häntä ei enää nähdä ja hyvä niin. Siviilipuolella toivoisin, että kantaisi vihdoinkin vastuunsa ja maksaisi lastensa äideille sen, mitä on määrätty. Jos ei ole sen jälkeen varaa pitää nykyistä/haluamaansa elintasoa, laskee omaansa ja opettaa nykyisen liittonsa pojalle, että teoilla on seuraukset eikä kaikkea mitata rahassa. Sen sijaan omista pidetään aina huolta ja myös isällä on (edes taloudellinen) vastuu siittämistään lapsista. Jere pystyy tarjoamaan nykyiselle perheelleen varmasti siedettävän elintason ja kolmen tonnin kuukausivuokran ja kadulla asumisen väliin jää vielä tuhottomasti eri vaihtoehtoja. Luulisi tuon ikäisen aikuisen osaavan edes auttavasti matematiikkaa, jotta osaa laskea tulot ja pakolliset menot, jollaisiksi elatusmaksutkin lasketaan. Luottohäiriömerkintähän siitä tulee, jos ei maksa ja sitten onkin vaikeampaa saada sitä vuokra-asuntoa edes vaatimattomammilta alueilta enkä mitenkään usko, että jumppatädin palkoilla Nanna makselee yksin suuria vuokria. Joten muutos on edessä ennemmin tai myöhemmin. Kannattaisi hoitaa asiat kunnialla edes nyt, mutta se taitaa olla liikaa vaadittu, kun ei tähänkään päivään mennessä ole asiaa hiffannut.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On aina vaikeaa jakaa ihmistä tiettyihin osa-alueisiin ja arvioida häntä niiden mukaan. Matti Nykänen on kyllä hyvä vertaus ja jollain lailla Karalahteen. Toki sillä erotuksella, että Nykänen oli ihan oikeasti maailman paras lajissaan. Ihmisinä taasen samanlaisia pellejä. Tosin sillä erotuksella, että Nykänen edelleen elättää itsensä sekä useita siinä siivellä musiikin parissa. Jere on siis köyhän miehen versio Matti Nykäsestä. En kuitenkaan yhtään väheksy Karalahden uraa kiekkoilijana. Käytännössä on kuitenkin jokaisessa joukkueessaan ollut vahvistus. Viime kautta lukuunottamatta.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Minustakin Hiitelän kirjoitus oli ala-arvoinen lynkkaus Karalahtea kohtaan. Kyllä, Karalahti on tehnyt virheitä elämässään, muttei hän olisi ansainnut mitään Hiitelän vaatimaa karkoitusta maajoukkueesta. Minun oikeustajuni mukaan näet on sellainen, että ihminen on sovittanut rikoksensa kärsittyään rangaistuksensa.

Karalahdelle tsemppiä jatkoon, toivottavasti huumeet ja sun muut rikokset ovat jääneet lopullisesti taakse.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei oo kyllä enää yhtään rispektiä Hiitelää kohtaan, sanoi hän mitä tahansa. Jere on oman aikansa legenda. Tonlaisia ei vaan enää tehdä, mikä on harmi. Jääkiekkomaailma on tylsempi... anteeksi hajuttomampi, värittömämpi ja mauttomampi paikka ilman Jeren kaltaista väriläiskää. Harmi, että visiitti Kärpissä jäi niin lyhytaikaiseksi.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Siviilipuolella toivoisin, että kantaisi vihdoinkin vastuunsa ja maksaisi lastensa äideille sen, mitä on määrätty. Jos ei ole sen jälkeen varaa pitää nykyistä/haluamaansa elintasoa, laskee omaansa ja opettaa nykyisen liittonsa pojalle, että teoilla on seuraukset eikä kaikkea mitata rahassa. Sen sijaan omista pidetään aina huolta ja myös isällä on (edes taloudellinen) vastuu siittämistään lapsista. Jere pystyy tarjoamaan nykyiselle perheelleen varmasti siedettävän elintason ja kolmen tonnin kuukausivuokran ja kadulla asumisen väliin jää vielä tuhottomasti eri vaihtoehtoja. Luulisi tuon ikäisen aikuisen osaavan edes auttavasti matematiikkaa, jotta osaa laskea tulot ja pakolliset menot, jollaisiksi elatusmaksutkin lasketaan. Luottohäiriömerkintähän siitä tulee, jos ei maksa ja sitten onkin vaikeampaa saada sitä vuokra-asuntoa edes vaatimattomammilta alueilta enkä mitenkään usko, että jumppatädin palkoilla Nanna makselee yksin suuria vuokria. Joten muutos on edessä ennemmin tai myöhemmin. Kannattaisi hoitaa asiat kunnialla edes nyt, mutta se taitaa olla liikaa vaadittu, kun ei tähänkään päivään mennessä ole asiaa hiffannut.
Jeren puolustukseksi täytyy sanoa, että hänen esittämänsä 200€ on huomattavasti lähempänä todellisia lapsen elatuskuluja kuin vaaditut 1200€. Eihän tuo summa ole missään kohtuuden rajoissa miltään osin ja olisi ihan kiva nähdä perusteet sille. Noin rankasti korotetun perusteena voisi olla, että nimeenomaan Jere vaatii lapselleen aivan järjettömän kallista koulutusta, harrastusta tai asumismuotoa. Joskus aiemminkin näitä spekuloitiin ja joku tiesi Jeren vaatineen Susannaa jäämään kotiäidiksi Ronjan ollessa pieni. Tuskin vaatii enää työn ollessa jo teini ja varsinkin kun joutuisi maksamaan viulut. Pahasti paistaa läpi, että pitäisi lapsen lisäksi elättää myös ex-vaimo.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Vesuri , elatusmaksuthan perustuvat tuloihin, joten, jos oletetaan, että Jere on tienannut vaikkapa 200k€/vuosi, tulot ovat olleet bruttona n.16,7k€/kk, jolloin verojenkin jälkeen käteen jäisi noin 8000€/kk ja yhtäkkiä 1200€/kk ei olekaan niin paljon, vai kuinka? Susanna Karalahtihan haki elatusapua myös itselleen, mutta oikeus ei tähän myöntynyt. Mielestäni olisi ollut oikeus ja kohtuus, että ex-vaimo olisi tässä tapauksessa jotain elareita saanut, sen verran suuret uhraukset hän Jeren uran ja Jeren toiveiden mukaisesti oman uransa kustannuksella teki. Suomessa näihin nyt vain ei ole ollut tapana suostua. En siltikään sanoisi, että oikeuden määräämillä elareilla elätetään ex-vaimoa, vaan hän maksaa sen, minkä hänen tuloillaan kuuluukin. Ja voihan se olla, että ovat sopineet keskenään summasta ja oikeus on tämän vahvistanut. Joku toinen suurituloinen maksaisi mukisematta, mutta Jere ei. Mahtaako olla mitään elareita koskaan maksanutkaan? Ex-vaimo on sentään pidättäytynyt esim. paljastuskirjan kirjoittamisesta, ainakin toistaiseksi. Ehkäpä tästäkin on sovittu? Ja silloin toinen on pitänyt kiinni sovitusta, toinen ei. Jos näin, arvatkaapa kumpi on kumpi?
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
@Vesuri , elatusmaksuthan perustuvat tuloihin, joten, jos oletetaan, että Jere on tienannut vaikkapa 200k€/vuosi, tulot ovat olleet bruttona n.16,7k€/kk, jolloin verojenkin jälkeen käteen jäisi noin 8000€/kk ja yhtäkkiä 1200€/kk ei olekaan niin paljon, vai kuinka?
Elatusmaksu perustuu elatuksen tarpeeseen ja se jaetaan vanhempien kesken heidän elatuskykynsä mukaan. Se ei suinkaan ole mikään prosentuaalinen palkka, että on suostunut syntymään maailmaan vanhemman lapsena. 1200€ kuukaudessa on reilusti yli kaksinkertainen siihen nähden mikä Ronjan ikäisen elatustarve yleisesti on.

Susanna Karalahtihan haki elatusapua myös itselleen, mutta oikeus ei tähän myöntynyt. Mielestäni olisi ollut oikeus ja kohtuus, että ex-vaimo olisi tässä tapauksessa jotain elareita saanut, sen verran suuret uhraukset hän Jeren uran ja Jeren toiveiden mukaisesti oman uransa kustannuksella teki. Suomessa näihin nyt vain ei ole ollut tapana suostua. En siltikään sanoisi, että oikeuden määräämillä elareilla elätetään ex-vaimoa, vaan hän maksaa sen, minkä hänen tuloillaan kuuluukin. Ja voihan se olla, että ovat sopineet keskenään summasta ja oikeus on tämän vahvistanut. Joku toinen suurituloinen maksaisi mukisematta, mutta Jere ei. Mahtaako olla mitään elareita koskaan maksanutkaan? Ex-vaimo on sentään pidättäytynyt esim. paljastuskirjan kirjoittamisesta, ainakin toistaiseksi. Ehkäpä tästäkin on sovittu? Ja silloin toinen on pitänyt kiinni sovitusta, toinen ei. Jos näin, arvatkaapa kumpi on kumpi?
Paistaa läpi, ettet arvosta Karalahtea kovinkaan korkealle perheenisänä. En arvosta minäkään. Aivan täysi paskiainenhan se on ollut koko avioliiton ajan. Mutta mitä ovat Susanna Karalahden uhraukset, joista sinulla ilmeisesti tietoa? Ilmeisen hyvin tyytyi rooliinsa rentun äijän siivellä elävänä lätkävaimona. Ei vaikuta laisinkaan kunnianhimoiselta uranaiselta, joka olisi halunnut luoda sen kummempaa itsenäistä uraa. Siihen olisi ollut kyllä mahdollisuuksia, jos olisi ollut halua. Eron jälkeenkin tuntunut lähinnä kiinnostavan rahastaa Jereä. Oman elatuksen vaatiminen eron jälkeen kertoo jo aika paljon.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jere on oman aikansa legenda. Tonlaisia ei vaan enää tehdä, mikä on harmi. Jääkiekkomaailma on tylsempi... anteeksi hajuttomampi, värittömämpi ja mauttomampi paikka ilman Jeren kaltaista väriläiskää. Harmi, että visiitti Kärpissä jäi niin lyhytaikaiseksi.

Melkein tuon viimeisen lauseen kohdalla tekisi mieli todeta, että Karalahti ei pelannut tarpeeksi pitkään Kärpissä. Kun miehen historiaa katselee, niin usea yli kaudeksi mieheen sitoutunut taho ei lopulta erityisen paljon ole jäänyt kaipaamaan. HIFK:n suuntaan sillat paloivat melko tehokkaasti, Jokereista lähtö ei ollut erityisen kaunis, Nashville tuskin muistelee hyvällä ja HV71:ssa mies on jakanut fanien mielipiteitä melko paljon. Vaikka HV:n jättäisi pois laskuista, niin kohtuullisen useassa paikassa ei miestä lopulta kaivattu vaikka pelillisesti meni yleensä vähintäänkin hyvin. Jo pelkästään HIFK:n toiminnan pitäisi kertoa missä menee mukaan. Kun tuon tason omalta kaverilta suljetaan ovet niin tyystin ja edes täysillä takaisin haluavana pelaajana ei huolita takaisin, on mies todellakin ryssinyt asiansa.

Karalahti on vähän kuin Link Gaetz: varmasti viihdyttävä miljoonan tarinan pelaaja, jonka kohdalla moni siltikin karsastaisi kyseistä pelaajaa omassa joukkueessaan. Väriläiskä voi olla monella tapaa ja kieltämättä tämä on katoava luonnonvara jääkiekossa. Toisaalta väriläiskän ei tarvitse olla synonyymi perseilylle ja omaan pakkiin kusemiselle, vaan väriläiskä voi olla myös Nemo Niemisen tyyliin. Niemisen omintakeinen tyyli on ollut Tapparalle erittäin tärkeä seikka, niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin. Nieminen on sitä kaliiberia, että hänestä voi puhua samassa lauseessa Timo Jutilan ja Janne Ojasen kanssa.

Karalahti on siinä mielessä perisuomalainen tarusankari, että hän on kohdannut aivan järkyttävän paljon vastoinkäymisiä ja kerännyt ongelmia. Ei sen autoa ole tarvinnut raaputtaa avaimilla, sehän kuitenkin kolaroi sen ihan itse. Ja sitten voidaan taas harmitella miten epäoikeudenmukainen paikka maailma onkaan. Karalahden kohdalla tosin valtaosa ongelmista oli aiheutettu täysin itse. Hän itse pääsi valokeilaan huumesekoiluillaan, jätti NHL-uran kärjistetysti kylmän kaljan takia, hommautui ongelmiin syytettynä huumekaupan rahoituksesta, sai avioliittonsa karille ja päätti antaa "ammatillista etumatkaa" muille ryyppäämällä vapusta juhannukseen. Yksittäiset virheet on mielestäni syytä antaa anteeksi, mutta jatkuvaa perseilyä ei pidä sietää. Karalahti olisi saattanut huumesekoiluistaan huolimatta raivata itsensä vaikka aina maailman parhaaksi pakiksi asti NHL:ssä. Jos hän koki NHL:n päihdeohjelman liian julmana ja ei halunnut sitoutua siihen, oli hänellä kaikki saumat pelata itsensä HIFK:ssa siihen asemaan, että paita olisi noussut Nordiksen kattoon. Karalahti on niitä pelaajia, joihin sana "jos" liittyy erittäin vahvasti. Jos, jos ja jos, mutta kun ei.

Siltikin, mielestäni Karalahden ura on kaikesta huolimatta ollut poikkeuksellisen hyvä. Hyvin harva pelaaja on pystynyt niin pitkään pelaamaan niin kovissa sarjoissa niin tuloksekkaasti kuin Karalahti. Hyvin harva on parhaimmillaan ollut yksi pelipaikkansa parhaista Euroopassa pelaavista tai pelaamaan MM-kisoissa kolmella vuosikymmenellä. Jos DEL, NHL, KHL, SHL ja Liiga lasketaan yhteen, niin 957 runkosarjapeliä ja 374 pistettä ovat aika jäätävä saldo fyysiseen peliin pystyvältä pakilta. Tuohon vähän IHL:ää, maajoukkuetta ja pleijareita päälle, niin yli 1 000 matsia maailman kovimmissa sarjoissa on kasassa vaikka Saksan jättäisi huomioimatta. Paska pelaaja ei noita matseja pelaa, varsinkaan suurinta osaa isossa roolissa.

Hiitelän tekstin jätin lukematta jo pelkästään otsikoinnin takia. Ainakin otsikointi viittaa mielestäni vahvasti klikkihuoraamiseen ja haluna aiheuttaa keskustelua vain sen aiheuttamisen takia. Lajin kannalta paras olisi ollut, jos Karalahti ei olisi hölmöillyt. Lopettaminen ei korjaa mitään ja pieni pelko mulla on, ettei estä uusia skuuppeja, aivan kuten lopettaminen ei estänyt Jantustakaan.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Vesuri , olet oikeassa siinä, että suomalaislapsen elättämiseen riittää keskimäärin pienempi kuin summa kuin 1200€/kk, mutta me emme tiedä, mistä on sovittu ja mitkä seikat päätökseen ovat vaikuttaneet. Ei niitä päätöksiä ilman perusteita tehdä. Olen siinä valistuneessa uskossa, että asiasta on nimenomaan sovittu osapuolten kesken.

Mitä tulee ex-vaimon työskentelyyn, asia onkin monimutkaisempi johtuen mm. hänen ammatistaan. Sitä, että hän on panostanut perhe-elämään silloisen miehensä toiveiden ja vaatimusten mukaisesti, en osaa kääntää häntä vastaan. Mistään lehtien sivuilla jatkuvasti pyörivästä tyrkystä ei kuitenkaan ole kysymys. Ehkä hänellä oli niinkin hyvät syyt pysyä Jeren kanssa yhdessä kuin rakkaus ja yhteinen lapsi? Mistään luxus-elämästä ei voitane puhua, sillä Jere perseili raha-asiansa jo liiton aikana. Ja koska Jere ei ole hänelle määrättyjä elatusmaksuja maksanut, ex-vaimo on elättänyt yhteisen lapsen yksin, veronmaksajien tuella.

En arvosta vanhempia, jotka katoavat lastensa elämästä, välttelevät vastuutaan ja toistuvasti pettävät lupaukset. Jääkiekkoilija-Karalahti oli varsin kova luu silloin ennen vanhaan, mutta siitäkin on jo aikaa. En arvosta tapaa, jolla hän on suhtautunut häntä auttaneisiin ihmisiin. Päihdevamma on perkeleellinen vitsaus ja erityisen paha se on niille, "joissa on sitä jotakin", sillä heillä on tukenaan jees-miehiä, jotka hoitavat asiat silloin, kun pitäisi katsoa peiliin ja kohdata totuus ja itsensä.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jere on pahimman luokan puupää. Jos hän olisi jättänyt Jokerit-stintin tekemättä, olisi hän voinut pelata uransa viimeiset vuodet HIFK:ssa ja se urahan olisi jatkunut vieläkin. Keikka Jokereihin oli yhtä lyhytnäköinen kuin kaikki muutkin Jeren ratkaisut ja niiden kaikkien summasta maksetaan nyt hintaa.

Vain taivas oli rajana. Kovin kauas sieltä jäätiin.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
"Karalahti pidätettiin huumausaineiden käytöstä ensi kertaa jo vuonna 1996 ja hän kertoi tuolloin avoimesti käyttäneensä muun muassa heroiinia."

Pitääkö tämä paikkansa? Itse muistelisin, että kyseessä olisi ollut yksinomaan kannabis. Joka tapauksessa muistan hyvin, kuinka jo n. vuoden ennen tuota uutista loppuvuodesta -96 oli eräs kaverini toistellut, että Karalahti on "huumehemmo".
 
"Karalahti pidätettiin huumausaineiden käytöstä ensi kertaa jo vuonna 1996 ja hän kertoi tuolloin avoimesti käyttäneensä muun muassa heroiinia."

Pitääkö tämä paikkansa? Itse muistelisin, että kyseessä olisi ollut yksinomaan kannabis. Joka tapauksessa muistan hyvin, kuinka jo n. vuoden ennen tuota uutista loppuvuodesta -96 oli eräs kaverini toistellut, että Karalahti on "huumehemmo".

Pitää, ei vetänyt tosin hihaan. Kannabiksellahan se homma toki alkoi.
 

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies
Itse kuulin joskus '94 Tapulin jannuilta huhuja Jeren elämäntyylistä ja tokaisuista tyyliin "onneksi lätkässä ei ole doping-testejä". Luulisi IFK-kasvatin tietävän paremmin senkin sattuneesta syystä. Banaanit jne. Itse pidin näitä juttuja ihan läppänä, kunnes totuus valkeni.

Mutta joo. VIIMEISTÄÄN nämä elatusapucaset ovat vieneet kaikki hyvät muistot kyseisestä henkilöstä IFK-paidassa ja maajoukkueessa.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
@Vesuri , olet oikeassa siinä, että suomalaislapsen elättämiseen riittää keskimäärin pienempi kuin summa kuin 1200€/kk, mutta me emme tiedä, mistä on sovittu ja mitkä seikat päätökseen ovat vaikuttaneet. Ei niitä päätöksiä ilman perusteita tehdä. Olen siinä valistuneessa uskossa, että asiasta on nimenomaan sovittu osapuolten kesken.
Et tiedä, mutta edellisessä viestissäsi pidit tuota 1200 euroa aivan sopivana summana... En tiedä perusteita minäkään ja siksi summaa ihmettelenkin. Ei vanhempi ole velvollinen käyttämään tuollaisia summia lapsen elämiseen yhdessä ollessa, miksi ihmeessä täytyy sitten eron jälkeen. Valistunut uskosi sopimuksesta ei silmissäni tunnu kovinkaan uskottavalta, koska ovat riidelleet ja käräjöineet maksuista ennenkin.

Mitä tulee ex-vaimon työskentelyyn, asia onkin monimutkaisempi johtuen mm. hänen ammatistaan. Sitä, että hän on panostanut perhe-elämään silloisen miehensä toiveiden ja vaatimusten mukaisesti, en osaa kääntää häntä vastaan. Mistään lehtien sivuilla jatkuvasti pyörivästä tyrkystä ei kuitenkaan ole kysymys. Ehkä hänellä oli niinkin hyvät syyt pysyä Jeren kanssa yhdessä kuin rakkaus ja yhteinen lapsi? Mistään luxus-elämästä ei voitane puhua, sillä Jere perseili raha-asiansa jo liiton aikana. Ja koska Jere ei ole hänelle määrättyjä elatusmaksuja maksanut, ex-vaimo on elättänyt yhteisen lapsen yksin, veronmaksajien tuella.
Susanna on löytämieni tietojen mukaan ammatiltaan päihdehoitaja, ja tehnytkin sitä työtä naimisissa ollessaankin. Ei ole siis mikään uraohjus. Se on ollut oma valintansa tai heidän yhteinen valintansa, jos ei ole koko aikaa täysipäiväisesti työskennellyt. Jääkiekkoileva mies ja pieni lapsi ei ole mikään este työn tekemiselle. Työssäkäyviä lätkävaimoja löytyy tästä maasta vaikka millä mitalla ja oikein hyvän uran ovat pystyneet luomaan. Samoin on yksinhuoltajia ja leskiä, joilla ei ole ollut miestä tukenaan sitäkään mitä Karalahti on ollut.

Viimeinen virkkeesi onkin jo melkoinen väite. Sen mukaan Susanna Karalahti on elättänyt Ronjan yksin veronmaksajien tuella. Jere Karalahti on siis mielestäsi saanut yhteiskunnalle aikaiseksi lähes 30 000 euron laskun elatusmaksuistaan. Olisi ihan kiva tietää kuinka tällainen onnistuu Karalahden tuloilla ilman, että vouti nappaa maksuja suoraan palkasta. Suoraan sanottuna väitteesi ei kuulosta kovinkaan uskottavalta.

En arvosta vanhempia, jotka katoavat lastensa elämästä, välttelevät vastuutaan ja toistuvasti pettävät lupaukset. Jääkiekkoilija-Karalahti oli varsin kova luu silloin ennen vanhaan, mutta siitäkin on jo aikaa. En arvosta tapaa, jolla hän on suhtautunut häntä auttaneisiin ihmisiin. Päihdevamma on perkeleellinen vitsaus ja erityisen paha se on niille, "joissa on sitä jotakin", sillä heillä on tukenaan jees-miehiä, jotka hoitavat asiat silloin, kun pitäisi katsoa peiliin ja kohdata totuus ja itsensä.
En arvosta minäkään vanhempia jotka katoavat lapsensa elmästä. Ovat aivan alinta pohjasakkaa vanhempina. Kaikessa Jere-vihassasi tunnut taas esittävän väitteitä, jotka tuntuvat kovin kummallisisilta. Jere on eronnut vaimostaan, ei lapsestaan. Jeren ja ennen kaikkea Ronjan mukaan he ovat erittäin hyvissä väleissä ja edelleen mukana toistensa elämässä. Ei Jere ole Ronjaa mihinkään hylännyt, vaikka äidistään on eronnutkin. Ei ole ollut todellakaan mikään malli-isä päihdehuuruisimpinaan aikoina, mutta hylännyt ei ole koskaan.

Siitä ehdottoman samaa mieltä, että päihdeongelmaiselle on erittäin suuri ongelma kaikki jees-tyypit. Toiseksi suurin ongelma ongelmaisen itsensä jälkeen. Ja niitähän Jerellä riitti. Aika monella jereonäijä-tyypillä olisi peiliin katsomisen paikka. Päihdeongelmainen tarvitsee hyväksyntää ihmisenä, mutta tekojensa vähättely ja hyväksyntä on pahinta hallaa ongelmaiselle. Aika paljon olisi mietittävää Jerenkin lähipiirillä, olisiko voinut auttaa kaveria sen sijaan, että hyväksynnällään oli painamassa vain syvempään suohon. Miettimistä olisi pelikavereilla, koko HIFK-perheellä mukaanlukien seurajohto ja kannattajat, samoin perheellä ja ennen kaikkea sillä siipiveikkojen laumalla, joka pörräsi ympärillä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ihan hyvä, ettei meille tullut enää. On tosiaan kussut tarpeeksi näihin muroihin, eikä kyse ole mistään yksittäisistä tapahtumista, vaan jatkuvasta epäurheilijamaisesta käytöksestä ja joukkueen säännöistä piittaamattomuudesta. Karalahti on suurimman osan HIFK- ajastaan ollut fyysisesti surkeassa kunnossa, läski- Jere suoraan sanottuna. Vain pari hyvin autoritääristä valmentajaa(W&S ja Shedden) saivat edes jotain tolkkua tekemiseen. Osasihan se pelata, eli ei nuo vuodet tietenkään täyttä paskaa olleet siinä mielessä, mutta vain W&S:n aikana sai itsestään kaiken irti. Sekoilut annettiin anteeksi usein, ja lopulta aika oli kypsä jopa kotiin paluulle, mutta silloin valitsi muutaman kymppitonnin takia Narrit. Ennemmin kuin joukkueen, joka oli hänta aina vaikeuksien hetkellä tukenut ja auttanut. Se oli ihan eri juttu kuin muutaman muun syrjähyppy. Ilman HIFK:ta Jeren ura olisi loppunut jo 1996, uskallan väittää.

Huumesotkut ei mua kiinnosta, eikä ne mua koskaan häirinneet moraalisesti. Ensimmäinen oli nuoren miehen tyhmyyttä ja vääriin porukoihin ajautumista. Tuolta Jere teki hienon nousun aivan kiekkomaailman huipulle, ei ongelmia tässä. Jälkimmäinen sitten vähän surkuhupaisaa ja säälittävää, että perheellinen huippu- urheilija pyörii joidenkin vitun liivi- urpojen kanssa vetämässä kokkelia nenään. Ihan pelletouhua.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ihan hyvä, ettei meille tullut enää. On tosiaan kussut tarpeeksi näihin muroihin, eikä kyse ole mistään yksittäisistä tapahtumista, vaan jatkuvasta epäurheilijamaisesta käytöksestä ja joukkueen säännöistä piittaamattomuudesta. Karalahti on suurimman osan HIFK- ajastaan ollut fyysisesti surkeassa kunnossa, läski- Jere suoraan sanottuna.
Tämäkin kertoo sinällään aika surullisesti sen miten hyvä Jere olisi voinut olla. IFK:n läski-Jerekin oli kuitenkin todella hyvä pakki ja kuului Liigan eliittiin, ja sitten kun otti itseään niskasta kiinni lähemmäs 40-vuotiaana niin takoi vielä vanhoilla päivillään omat ennätyspisteensä Liigassa kaudella 2013-14. Siis vittu, kaiken järjen mukaan Jerellä olisi pitänyt olla paremmat lähtökohdat ja pohjat kovaan NHL-uraan kuin vaikkapa Kimmo Timosella, mutta ei sitten perkele. Ihan pikkusen erilaisia valintoja taisi kaverit tehdä jossain vaiheessa, ja tulos näkyy.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Minusta on aivan turha jossitella Jere Karalahden uralla, että mitä jos olisi tehnyt noin ja näin. Itse aikuinen mies on hölmöilynsä tehnyt ja sitä kautta esim. NHL:ssä pelit loppuivat aika lyhyeen. Karalahti teki sitten euroopassa ihan ok uran, vaikka itse en kauheasti hänen idioottimaisia kädet ylhäällä taklauksia arvostanutkaan ja enkä todellakaan ollut iloinen silloinkaan, kun Kärppiin tuli aikoinaan. No se tarina tuli päätökseen nopeasti, joten se siitä. Löysi kuitenkin viimeisille kausille itsestään ilmeisesti huippu-urheilijan alkoi tekemään hommia ihan tosissaan. Onhan tätä hehkutusta toki saanut kuulla kyllästymiseen asti ja itseä se enemmän tai vähemmän huvittikin. Jos olet huippu-urheilija, niin ei sinun tarvitse vouhottaa treeneilläsi jossain helvetin instagramissa, Minusta se on aika luonnollista, että ammattilainen treenaa ammattilaisen tavoin, koska siitähän ammattilaiselle maksetaan.

Siitä olen vähän erimieltä, että oliko hän nyt pelkästään viime kautta lukuunottamatta vahvistus joukkueelle. Mitä muista Jokereiden KHL pelejä ensimmäisellä kaudella, niin muistan kyllä muutamankin pelin jossa Karalahati oli aivan sysipaska ja ihan helvetin hitaan / kankean oloinen kentällä. Sittenhän matka jatkuikin Ruotsiin kesken kauden. Mikä siinä nyt sitten syynä olikin. Itse en juuri nähnyt pelejä Ruotsissa, mutta viime kaudella ainakin taisi olla enemmän otsikoissa tuttuun tyyliin typerillä taklauksilla ja sai näistä myös ansaitusti itselleen pelikieltoa. Eniten huvitti kaverin itkemiset näiden tekojen jälkeen, vaikka jokainen näki ettei noissa taklauksissa ollut yhtään mitään helvetin järkeä. Kovuutta on monenlaista, mutta sikailut on asia erikseen. Nämä taklaukset ei varmasti aivan hirveästi joukkuetta varmasti auttanut.

Itse ymmärrän oikein hyvin HIFK:n johdon ratkaisua siinä, että ei halunnut Jere Karalahtea enään ottaa joukkueeseen. Minusta tämä päätös on aivan perusteltua ja kuten moni joukkueen faninkin on sanonut, niin Karalahti on kussut suhteellisen useasti tämän organisaation muroihin ja paljon saanut myös anteeksi toilailuitaan. Oikea päätös seurajohdolta ja itse nostan hattua tälle päätökselle.

Jotenkin itseäni vituttaa tässä kaverissa eniten toi "olen niin helvetin äijä" -leima ja sitten samaan aikaan kaveri ei hoida velvotteitaan esim. näissä elatusasioissa. Eikä hoitanut mitä ilmeisemmin edes silloin, kun vielä sai kohtuullisen paljon paalua pelaamisesta. Vaikea tollaista kaveria on nyt ihan hirveästi arvostaa ja kehua. Nykyään kaverista on jäänyt enemmänkin leima, että elvistelee joka paikassa kaikin mahdollisin tavoin. Rehellisesti sanoen en arvosta ihmisenä pätkääkään ja tuskin tulen arvostamaan jatkossakaan. Mutta tämä toki on vain yhden ihmisen mielipide ja varmasti moni pitää Jereä ihan älyttömän hyvänä tyyppinä kaikin puolin.
 

Paksuerkkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minulla on Jereen viharakkaussuhde, mun yksi suosikki silloin kun pelaa mun kannattamissa porukoissa eli kärpissä tai a-maajoukkueessa. Jotenkin niin väsynyttä että vatvotaan sitä sen menneisyyttä joka lehtijutussa ja haastattelussa. Onhan siinä jätkässä ärsyttävää just se "äijäily", on kaikkien pahojen poikien kanssa pataa niin kuin ne ois jotain jengiläisiä... Jotenkin niin hauskaa että ite toilailee päihteillä ja isä on huumepoliisi... Hyvän uran hän kuitenkin pelasi eikä koskaan ole ollut huono. Olisi ollut silti kiva katsoa vielä hänen peliä liigassa... Hänessä on paljon epäurheilijamaisuutta ja varmaan sitä että mitään ei uralta varmaan ole fikkaan jäänyt jos pitää jostain elatusmaksuista tapella mutta sekai ei loppuunsa kuulu muille... Onko se varmaan että nykyisestä vaimosta ei enää elätysmaksuja tarvi maksaa vai paljonko sillä olikaan ikää ;) Kusiko Jere oikeasti Hifkin muroihin kun meni jokereihin, mikä on totuus? Jospa Hifki sano jo silloin " ei kiitos" tai että palkka on pieni. Hjallis maksoi hyvin ja hyvinhän se pelasi
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Todella ristiriitainen ihminen. Sitä, että Jere on pelannut 17-vuotiaasta nelikymppiseksi asti ammattilaisena, ei voi muuta kuin kunnioittaa. Jere ei olisi Jere ilman kaikkea hänen elämänsä varrella tapahtunutta, mikä ei kuitenkaan tarkoita, että esimerkiksi itse hyväksyisin kaiken hänen tekemänsä. Pahin temppu jääkiekon saralla oli tietenkin hyppy narreihin. Jere itse sanoo, ettei ole koskaan ollut mikään rahan perässä menevä palkkasoturi, mutta tuo ratkaisu jätti todella paskan maun.
Tähän maailmaan mahtuu kuitenkin kaikenlaisia persoonia, joten ei kenelläkään voi olla oikeutta sanoa, miten Jeren olisi pitänyt oma elämänsä elää. Miljoonia jäi tienaamatta, mutta kyllä mies sen itse parhaiten tietää.

Veikkaan kuitenkin, ettei Jeren jääkiekkouraan ole vielä viimeistä pistettä laitettu. Tietenkin se, ettei välttämättä enää kovinkaan moni haasteita tarjoava seura tai liiga ole veteraanista kiinnostunut, voi olla se tekijä, joka uran päättää, mutta katsotaanpa nyt vielä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Vesuri , sulla menee nyt puurot ja vellit sekaisin. Eihän yhteiskunta maksa toiselle vanhemmalle tuomittuja/sovittuja elareita täysimääräisenä, vaan minimielarit. Voutihan ei nappaa palkasta mitään ennen tuomiota, joten jos ja kun tuomionantovaiheeseen ei ole koskaan päästy/jouduttu, vaan asiat on sovittu ennen sitä, tällainen naurettava pitkittäminen on ihan mahdollista. Ulosottoa ei siis aloiteta, jos prosessi on päällä.

Ja mitä tulee siihen, että myös muut yh:t ja lesket käyvät töissä ja elättävät lapsiaan yksin, asia on vähän kuin sanoisi, että mihin sitä nykyaikaista asuntoa tarvitsee, kun maailmassa miljoonat elävät alkeellisissa olosuhteissa. Tässä nimenomaisessa tapauksessa isä tienaa ns. perkeleesti eikä kanna vastuutaan, joten lienee kohtuullista, että hän maksaa sovitun summan. Tosin Jeren kohdalla vaikuttaa siltä, että hän tietoisesti pitkittää asiaa, jottei hänen tarvitsisi pitää sovituista asioista kiinni.

Susanna Karalahden ammatissa Jeren tausta ei varsinaisesti ole mikään työn saamista helpottava tekijä. Tokihan alaa voi aina vaihtaa, mutta onhan sekin jokseenkin kohtuuton vaatimus.

Täällä Helsingissä se ei varsinaisesti ole ollut mikään salaisuus, että Jere ei pitänyt tyttäreensä kuukausiin yhtään mitään yhteyttä, kun tieto au-lapsesta tuli julki. Sittemmin asiat ovat onneksi muuttuneet ja hyvä niin. Ikävä tosiasia on kuitenkin se, että Jere olisi halutessaan voinut asian kunnolla ja miehekkäästi.

Mutta tämä tästä aiheesta osaltani.
 
Tuli vaan mieleen noista elatusmaksuasioista lukiessa, että eikös Jerellä ole laskujeni mukaan nyt kolme lasta (yksi edellisestä liitosta, yksi Venäjällä sekä nyt yksi nykyisestä suhteesta)?
Pitää, ei vetänyt tosin hihaan. Kannabiksellahan se homma toki alkoi.

Eipäs nyt lähdetä ajamaan omia agendoja vaan luetaan ensin City- lehden haastattelu.

Veikkaan kuitenkin, ettei Jeren jääkiekkouraan ole vielä viimeistä pistettä laitettu. Tietenkin se, ettei välttämättä enää kovinkaan moni haasteita tarjoava seura tai liiga ole veteraanista kiinnostunut, voi olla se tekijä, joka uran päättää, mutta katsotaanpa nyt vielä.

Karalahden Instagramista voi päätellä ehkä jotain. Minusta ainakaan ei näytä että jääkiekko olisi Jerellä päällimäinen asia tällä hetkellä. Veikkaan että tulee tekemään jotain fitnessin, bodauksen, ruokavalioiden ja tämäntyylisten juttujen parissa (tämä siis täytenä arvauksena).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös