KalPan valmennus ja pelitapa 2017–2018

  • 89 129
  • 302

kaksyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
No sillä tavalla, että mitä ihmettä Junnila tekee ylivoimalla. Onko meidän PELITAPA se, että VALMENNUS laittaa Junnilan yv:lle. Sori kun en vääntänyt rautalangasta.
Valmennus reagoi laittamalla kuuman pelaajan kentälle erikoistilanteessa. Junnilalla peli kulki, ja korvasi tuossa ylivoimassa sinällään raamikkaan mutta tuloksettomasti esiintyneen Alexander Ruutun. Tuo ykkösylivoima pelasi läpi ottelun neljällä hyökkääjällä, ja tällä kertaa Jyri kiitti mahdollisuudesta.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
No sillä tavalla, että mitä ihmettä Junnila tekee ylivoimalla. Onko meidän PELITAPA se, että VALMENNUS laittaa Junnilan yv:lle. Sori kun en vääntänyt rautalangasta.
Tuskinpa nämä ovat vielä lopulliset ylivoimakoostumukset, mutta kyllähän tämä mielestäni kertoo silti yhden karun tosiasian: joukkueen pelaajamateriaali on kärkipelaajien osalta erittäin kapea. Junnilaa kokeillaan ylivoimassa, koska kokoonpanossa ei ole riittävästi laatupelaajia kahteen ylempään ketjuun.

Taitaa vastaus hivotella off-topicin rajoja. Onneksi palstaveljistä kuitenkin löytyy valveutuneita yksilöitä, jotka osaavat kertoa, mikäli näin pääsi käymään.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Valmennus reagoi laittamalla kuuman pelaajan kentälle erikoistilanteessa. Junnilalla peli kulki, ja korvasi tuossa ylivoimassa sinällään raamikkaan mutta tuloksettomasti esiintyneen Alexander Ruutun. Tuo ykkösylivoima pelasi läpi ottelun neljällä hyökkääjällä, ja tällä kertaa Jyri kiitti mahdollisuudesta.
Juuri näin sen pitäisi mennä. Elä väkisin peluuta sitä samaa ketjua jos sillä ei vaan lähde. Pitää uskaltaa tehdä muutoksia. Liekkö siellä sitten on rightin ukot niin vähissä niin Jyri on kehiin isketty. Se, että KalPa olisi mennyt taaksepäin tai yllättäin Jyri mennyt eteenpäin en sentään usko olevan kyseessä. Jyri Junnila on nimittäin varmaan koko Liigan heikoin maalintekijä - paikkoihinsa nähden. On suhkot menossa pelissä kuitenkin tuhannentaalan paikalla tai läpiajossa ja maalit jää vain lähes aina tekemättä. Melkein voisi sanoa että tuossa oli Jyrin tämän kauden maalit. No ehkä se sen 5 vielä korkeintaan koko kaudella tekee. Toki otan tyytyväisenä vastaan jos Jyri olisi jotain mullistavaa keksinyt ja alkaisi nuista lukuisista paikoistaan maaleja tekemään.
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Jyrillä kulki ja vastuuta annettiin sen mukaan. Tällä kertaa se palkittiin. Noin se pitäisi mennäkin eli reagoidaan nopeasti pelaajien vireeseen, eikä vasta seuraavassa matsissa.

Onhan KalPan hyökkäyksiin lähteminen suoraviivaistunut ja nopeutunut selvästi, jos vertaa kauteen 14-15. Sen huomasi jo viime kaudella, eikä eilisessä matsissakaan siellä omissa loputtomiin läpsytelty. Tosin Jukurit olivat 2 maalistaan huolimatta kentällä heikompi joukkue, joten varmasti sieltä omista on helpompi lähteä kuin huippujoukkueita vastaan. Näkee sitten muutaman liigamatsin jälkeen, mikä on tilanne, kun on päästy vauhtiin.
 

Uncle Ben

Jäsen
No sillä tavalla, että mitä ihmettä Junnila tekee ylivoimalla. Onko meidän PELITAPA se, että VALMENNUS laittaa Junnilan yv:lle. Sori kun en vääntänyt rautalangasta.

No sori pieni virnuilu ja liian ohuen rautalangan käyttö omalta puoleltani. Tämä ketju koskee kautta 2017-2018 ja tällä erää emme tiedä kuka silloin valmentaa, mikä on pelitapa ja onko Jyri Junnila mukana ollenkaan.

Avasin juuri oman ketjun tän alkavan kauden peliotteiden seurantaa varten.
 

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
Tämä on mielestäni positiivinen asia. KalPan julkinen mielikuva on tällä hetkellä huono ja perustuu vahvasti jätönjätönjättöön ja unikiekkoon. Tällä kaudella asiassa on jo tapahtunut parannusta, mutta niin kauan kun P.Virta valmentaa KalPaa, ei tästä päästä eroon.

Joku pohtii onko tämä eroon pääsemisen arvoinen asia. Vastaus on kyllä ja ei. KalPan tulisi vastaisuudessakin nojata pelitapaan, joka korostaa nopeutta ja taitoa, ennemmin kuin sumputusta ja vastustajan telomista (juu, on muitakin pelitapoja). Silti tällä kaudella nähty suoraviivaisempi, röyhkeämpi, fyysisempi ja akviivisempi KalPa ei tule tuottamaan tätä mielikuvaa suuressa mittakaavassa ainakaan niin pitkään, kun jauhetaan Pekka Virran KalPasta.
 

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
Mitä jos Suikkanen saa potkut ja Kärpät haluaa palata enemmän kiekkokontrolliin? Pekka lähtee sinne kesken kauden ja Sami ja Anssi vetää kauden loppuun? Ei mikään mahdoton skenaario, vaikka täysin omaa ajatuskulkua onkin.
 

Jaaku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
En jaksa uskoa ainakaan Toman päävalmentaja pestiin. A-junnuissa ei kuitenkaan ole kausi niin timanttisesti lähtenyt käyntiin. Uskon, että valmentajina jatkavat Laine ja Kapanen. Avoimeksi kysymykseksi jääkin sitten, että kummastako tulee päävalmentaja? Toivon toki, että KalPa yllättäisi ja seuraava päävalmentaja tulisi seuran ulkopuollelta.
 

Uncle Ben

Jäsen
Laitetaas nää jutut nyt tänne, kun aihetta hyvinkin koskevat.

Sami Kapanen on ehdolla Pekka Virran seuraajaksi - Savon Sanomat

Sami Kapanen perustelee KalPan valmentajaratkaisua - Savon Sanomat

Päätös siitä, että Virta ei jatka enää nykyisen sopimuksensa jälkeen KalPan päävalmentajana olisi varmaan ollut vähän helpompi tehdä, jos peli ei juuri tällä hetkellä olisi noin hyvässä iskussa. Juuri tällä hetkellähän valmentajan vaihtaminen vaikuttaisi olevan enemmänkin uhka kuin mahdollisuus. Melkoinen velho saa olla se, joka saa parempaa jälkeä aikaan, kuin KalPan valmennus tällä kaudella tähän mennessä.

Toisaalta isoja linjauksia ei pidä tehdä mitenkään kevyin perustein tai muutaman pelin tuloksien perusteella. Virta on vaikuttanut Kuopiossa pitkään ja tätä nykyistä pestiäkin on jo kolmas kausi menossa, ja vaikka mulle Virran jatkopestikin olisi käynyt, niin tietysti jonkinlaista uutta ”virtaakin” on hyvä välillä hakea. Pelillisesti siihen ei olisi tällä erää mitään syytä, mutta jonkinlainen vaihtuvuus voi ehkä muuten olla hyväksi.

Kun mietitään aikaa Virran jälkeen, niin se on varmaa että seuraavan päävalmentajan on pakko tulla talon ulkopuolelta, in my humble opinion. Tommi Miettisen kannukset eivät päävalmentajan pestiin yksinkertaisesti riitä ja Sami Kapasen "palkkaaminen" päävalmentajaksi taas olisi päivänselvistä syistä viimeinen naula puuha-arkkuun. Ja nyt haluan korostaa, että Sami Kapanen voi hyvinkin olla jossain vaiheessa hyvä päävalmentaja kykyjensä puolesta. Mikäli nykyKalPan raikas hyökkäysilme ja toimiva YV ovat hänen mietintänsä tuloksia, niin kykyjä todella on. Kuitenkin jääviysongelma on massiivinen ja tämän takia Kapanen ei voi mitenkään olla omistamansa seuran päävalmentaja. Ei huomenna, ei koskaan. Näkisin hänet joukkueemme ykköskäskijänä ainoastaan siinä tilanteessa, että hän löytää seuralle uuden pääomistajan ja taskujen pohjalle jää korkeintaan joitakin osakkeen rippeitä.

Sinällään samaa mieltä, että selkeämpi tilanne toki olisi, jos valmentaja tulisi ulkopuolelta, mutta enpä ole varma käykö niin. Itse en ehkä pidä Kapasen kohdalla tuota jääviysongelmaa niiiin massiivisena. Ymmärrän toki dilemman, mutta minusta tuohon voi suhtautua myös pragmaattisesti – jos Kapasella on kykyjä toimia päävalmentajana, niin minusta sen ei pitäisi välttämättä kaatua siihen, että hän sattuu myös omistamaan merkittävän osan seurasta.

Melkeinpä ongelmallisempana näkisin sen vaihtoehdon, että Tommi Miettisestä tulisi päävalmentaja ja Kapanen jatkaisi kakkosena. Pekka Virta ja Sami Kapanen ovat tehneet enemmän tai vähemmän yhteistyötä jo vuosikausia KalPassa, ja siinä mielessä tää nykyinen valmentajakombinaatio on ihan toimiva. Virran kokemus ja itsevarmuus ehkä paremminkin riittävät siihen, että kakkosena on seuran pääomistaja, mutta tilanne voisi olla vähän erilainen, jos ykköseksi nostettaisiin siihen rooliin täysin kokematon Miettinen. No nähtäväksi jää, miten tuossa lopulta käy, ehkä tuokin voisi toimia. Mutta jos nyt ajateltaisiin mahdollista ulkopuolelta tulevaa vaihtoehtoa niin ketäs nostaisitte ehdolle?
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Kaikkea on tarkasteltava isommassa kuvassa: Kyllähän S. Kapasen valmentajaura on selkeästi tähdännyt eteenpäin KalPan sisällä ensin A- junnuista edustuksen kakkoseksi, ja olisi aika eksoottista jos sitten seuraavaksi joku ulkopuolelta tunkisi "valmiiksi pedattuun" päävalmentajan paikkaan Samin ohi.

Tätä linjaa puoltaa sekin, että Samin mukaantulo on parantanut joukkueen työtehoa ja selvästi tilkkinyt niitä aukkoja, joita Pekalla on omassa pelikirjassaan ollut. Virran opus on toiminut paremmin, kun sitä on täydennetty Kapasen kirjan sivuilla. Kun Virta lähtee ja tilalle tulisi kokonaan uusi päävalmentaja kokonaan uudella omalla pelikirjallaan ja filosofiallaan varustettuna, olisi hommassa kuitenkin käytännössä aika ristiveto ja täydellinen suunnanmuutos, koska Sami saisi jäädä kirjaimellisesti kakkoseksi ja uuden päävalkun uusien ajatusten taakse.
Raskaan sarjan valmentajista kukaan ei tule marionetti- sätkynukkepestillä kuopioon.

On tietysti asia erikseen jos Sami naattii kakkosen pestistä eikä halua ajaa nykyistä Virran- Kapasen pelikirjasekoitusta enää eteenpäin, ja ryhtyy kokonaan uuden pelilillisen linjan kehittäjäksi uuden pääkoutsin kanssa, tämähän on aina mahdollista mutta Sami on tehnyt niin hyvää työtä sekä A-junnuissa että edustuksessa, että nytkö se sitten hylkää omat oppinsa ja aikaansaannoksensa ja istuu tuppisuuna kakkosen pallilla katsellen kun joku muu rakentaa koko KalPan pelillisen identiteetin uudestaan? Kestäisi vieläkin kauemmin kuin Sami on ehkä odottanut, että voidaan puhua joskus päävalmentaja Kapasesta, ja sekin olisi jo sitten sen ulkopuolelta tulleen koutsin opeilla haettu pesti.

Tuhannen kalakukon kysymys kuuluu: Mitä liikkuu S. Kapasen valmentaja-sivupersoonan päässä ?
 

Uncle Ben

Jäsen
Kaikkea on tarkasteltava isommassa kuvassa: Kyllähän S. Kapasen valmentajaura on selkeästi tähdännyt eteenpäin KalPan sisällä ensin A- junnuista edustuksen kakkoseksi, ja olisi aika eksoottista jos sitten seuraavaksi joku ulkopuolelta tunkisi "valmiiksi pedattuun" päävalmentajan paikkaan Samin ohi.

Minusta kyllä Tommi Miettisen ura on vielä enemmän tähdännyt päävalmentajuuteen, ja siitähän on avoimesti puhuttukin. Onko se sitten juuri KalPan edustusjoukkueen päävalmentajuus, tai sitä juuri ensi kaudella, se on tietenkin eri juttu.

Kun Virta lähtee ja tilalle tulisi kokonaan uusi päävalmentaja kokonaan uudella omalla pelikirjallaan ja filosofiallaan varustettuna, olisi hommassa kuitenkin käytännössä aika ristiveto ja täydellinen suunnanmuutos, koska Sami saisi jäädä kirjaimellisesti kakkoseksi ja uuden päävalkun uusien ajatusten taakse.

Ei kai sen nyt tarvitse välttämättä noin mennä, vaikka kokonaan uusi päävalmentaja tulisikin. Eihän sinne ole pakko valita valmentajaa, jonka pelikirja olisi jotain ihan muuta kuin mitä Kuopiossa on nyt luettu. Minusta siinä mielessä pitäisi olla ihan mahdollista, että päävalmentaja tulisi ulkopuolelta ja Kapanen silti voisi olla valmennusryhmässä mukana. Tietysti sillä edellytyksellä, että moinen järjestely olisi ok tuolle päävalmentajalle. Toki yhtälailla pitäisi olla mahdollista sekin, että Kapanen ei toimi edustuksen valmennuksessa missään roolissa.
 

MetalT75

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kysymys kuuluu, onko Kapasella tai Miettisellä kummallakaan vielä rahkeita liigajoukkueen päävalmentajaksi, joka kykenee tekemään tulosta kevyellä ja kapealla materiaalilla. Virralla siitä on paljon kokemusta ykköspallilla istuen. Tokihan jos tämän kauden peliesitykset pysyvät viihdyttävinä loppuun asti ilman persliukua, ehkäpä yleisökin heräilee sen verran, että ensi kaudeksi olisi enemmän massia mällätä. Jos tarkoituksena on edelleen säästökuuri, on suuri kysymysmerkki, pystyykö kumpikaan em. herra tuloksellisesti Virran tasolle. Onhan Kapanen toki ehtinyt imeä Virrankin oppeja sekä pelaajana että kakkosvalkkuna sen verran paljon, että kyennee muokkaamaan siitä omannäköisensä evoluutioversion, jolla voi pärjätä. En nähnyt kuin yhden A-junnujen matsin Kapasen aikana viime kaudella, joten sen perusteella ei voi sanoa, paljonko siinä oli Virtaa mukana vai oliko ollenkaan. Keskityin lähinnä äimistelemään jättöjen vähyyttä.
 

Uncle Ben

Jäsen
Kysymys kuuluu, onko Kapasella tai Miettisellä kummallakaan vielä rahkeita liigajoukkueen päävalmentajaksi, joka kykenee tekemään tulosta kevyellä ja kapealla materiaalilla.

Tämä on tietenkin hyvä kysymys, johon vastausta tuskin kukaan varmaksi tietää, mutta tavallaan kysymys sitten jatkuu, että kenellä muulla (saatavilla olevalla) valmentajalla niitä rahkeita olisi?
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Minusta kyllä Tommi Miettisen ura on vielä enemmän tähdännyt päävalmentajuuteen, ja siitähän on avoimesti puhuttukin.

Muistelen että nämä Miettistä koskevat spekulaatiot ajoittuivat siihen aikaan kun Sami ei vielä valmentanut itse mitään, voin muistaa väärinkin tuon.
Tommi Miettinen on pelaaja jota kovasti itse arvostan kaikin tavoin, ja hän on hieno mies noin muutenkin. Jos katsotaan taas pelkästään Miettisen ja Kapasen eroja kakkosina, niin tottahan on myös sekin että Kapasen aikana eli tällä kaudella tuo pelillinen muutos KalPassa on tapahtunut, Miettisen aikana Virran linja pysyi kutakuinkin ennallaan. Mikä tähän sitten on syynä, on kokonaan toinen asiansa. Jos Miettinen ja Kapanen laitetaan tänäpäivänä samalle viivalle tulosten perusteella vaihtoehdoiksi, kallistuu vaakakuppi hienokseltaan Samin puoleen. Tämäkin on yksi asia, mikä puhuu Samin tulevan päävalmentajan pestin puolesta. Sami on onnistunut rakentamaan hyvällä onnistumisprosentilla omaa valmennusuraansa, ja kaiken lisäksi tämä on vielä tapahtunut suhteellisen lyhyessä ajassa.

Eräs seikka on sitten sekin, että Sami on jo omalla tavallaan julkisuudessa ylittänyt "Jääviysrajan" omistajan/ pelaajan/ kakkosvalmentajan kolmoisroolissa, eli jos tämä kausi menee tuloksellisesti mukavasti ja saadaan vielä hyvä sijoitus liigassa, on Samikin selvinnyt monitoimimisen vaateista julkisesti riittävästi. Ykskaks ei olekkaan enää niin suuri uutinen, että kakkosvalmentaja-seuraomistaja onkin ykköskoutsi- omistaja.

Tottahan Miettisellä on vielä aikaa kevääseen näyttää lisää omaa osaamistaan, mutta aikamoinen kilpajuoksu hänellä on edessään Samin kanssa jos Kapanen itse on aikeissa ottaa edustuksessa ohjat. Edelleen tuntuu erikoiselle ajatukselle se, että Sami niin halukkaasti on luotsannut sekä Junioreita ja sieltä järjestelmällisesti noussut edustukseen toimimaan, ja sitten joko lopettaisi ykskaks siihen tai luopuisi omista pelikirjoistaan merkittävällä tavalla.
Niin suuri vaikutus kuitenkin ulkopuolelta Miettisenkin ohi tulevalla kovan luokan uudella valmentajalla tässä olisi. MInä en muista nyt tässä yhtään vapaaksi jäävää KalPan pelitapaan istuvaa kovan luokan koutsia, jonka kanssa ei mene lelut heti sekaisin,kertokaa ihmeessä jos joku muistaa.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
Onhan tämä nyt rivien välistä jo selvästi luettavissa: Ensi kaudella S.Kapanen valmentaa KalPaa. Jos viisi vuotta on katsellut Virran touhuja ja uskoo että samantyylisellä kiekolla KalPalla on mahdollisuus menestyä niin miksi ei S. Kapanen voisi olla päävalmentaja? Tuskin siellä Virran tai kenenkään muun työkalupakissa on enää hirveästi lisää ammennettavaa tähän pelityyliin näiden vuosien jälkeen.
Treenikuviot ja muut tuskin tulevat radikaalisti muuttumaan vaikka Sami tuleekin koutsiksi. Samalla saadaan paikattua miinusmerkkistä taloutta ja ei luovuta pelitavasta joka selkeästi tuottaa paremman tuloksen kuin pystymetsään koohottaminen.
 

Uncle Ben

Jäsen
Muistelen että nämä Miettistä koskevat spekulaatiot ajoittuivat siihen aikaan kun Sami ei vielä valmentanut itse mitään, voin muistaa väärinkin tuon.

Tältä osin muistat väärin. Tämä oli esillä vain puolisen vuotta sitten, juuri kun nää tän kauden valmentajakuviot kerrottiin. Siis Kapasen siirtyminen edustusjoukkueen kakkoseksi ja Miettisen siirtyminen A-junnujen päävalmentajaksi.

Itse itseäni huhtikuulta lainaten.

Tänään siis ilmoitettiin valmentajapestien vaihdoista lähinnä seuran sisällä kaudelle 2016-2017.

Uutiset - KalPan valmennusjohtoon kaksi henkilövaihdosta

Tuosta käy aika suoraan ilmi, että Tommi Miettisen intresseissä on toimia tulevaisuudessa päävalmentajana ja A-junioreiden päävalmentajan pesti on osa tällaista ”koulutusputkea”. Missään ei tietysti ole sanottu, että Miettinen tulisi jatkossa olemaan nimenomaan KalPan edustusjoukkueen päävalmentaja, tai että tulisi olemaan sitä jo seuraavalla kaudella 2017-2018, mutta kyllä tuo vahvoja viitteitä siihen suuntaan antaa. Tai ainakin se vaikuttaa yhdeltä mahdolliselta skenaariolta. Eikös Tuomas Tuokkola edennyt päävalmentajaksi vastaavalla tavalla, oli ensin edustusjoukkueen kakkosvalmentaja, kävi sitten vuoden A-junnujen päävalmentajana kunnes seuraavalle kaudelle nostettiin edustusjoukkueen päävalmentajaksi.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Jos pohtii keitä mahdollisia olisi tarjolla, jos ulkopuolelta otettaisiin seuraava päävalmentaja, niin jotenkin itseäni miellyttäisi ajatus kokeneesta kaverista. En oikein jaksa uskoa, että kokemattomampaa ulkopuolelta haettaisiin, koska sitten ois tarjolla Kapanen/Miettinen omasta takaa, jos omaa halua vain on ottaa pesti vastaan.
Ketä vapaana?
Ensimmäisenä tuli mieleen Pekka Rautakallio. Miksei 1-2v. sopimuksella (ja Kapanen kakkoseksi?). Erkka Westerlund? En oikein tiedä. Raimo Summanen? En usko, että löytyis uskallusta palkata. Juhani Tamminen? Hmmmmm...ehkä vuoden...no, ehkä ei. Hannu Jortikka? Ei tule, vaikka kysyttäisi.
Heikki Mälkiä olis vapaana. Ehkä uusi strategia olisi alkaa pelaamaan "Pohjois-Savolaista kusipääkiekkoa". Ei mielestäni täysin poissuljettu vaihtoehto hän.
Ketä muita olis?
Nuoremmasta kaartista Tuomas Tuokkola? Ottaisin, mutta ei taida olla vaihtoehto. Yhtenä nimenä tuli mieleen HIFK:n kakkoskoutsi Pekka Kangasalusta. Ainakin Mestiksessä teki päävalmentajana hyvää työtä.

Nämä spekulaatiot lienevät turhaa, koska jotenkin luulen, että talon sisältä tulee seuraava koutsi. Itse kyllä mielelläni näkisin jonkun kokeneemman tapauksen ottavan homman haltuun.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Mun mielestä Tuokkola olisi paras vaihtoehto. Sitä ei vaan tosiaan tiedä onko Tuokkolalla mitään asiaa Kuopioon kun potkujen syytä ei vieläkään tiedetä.

Kuitenkin voisi kuvitella että Sami haluaa KalPan pelaavan kiekkokontrrollilätkää tulevaisuudessakin, joten Rautakalliot, Mälkiät jne ei mitenkään voi tulla kysymykseen. Pitäisi olla joku jolla on pelitapa hallussa ja ei noilla vanhan liiton miehillä tahdo muuta olla hallussa kuin se "kovempi yritys ja tahto"-peli.
 

petete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Mun mielestä Tuokkola olisi paras vaihtoehto. Sitä ei vaan tosiaan tiedä onko Tuokkolalla mitään asiaa Kuopioon kun potkujen syytä ei vieläkään tiedetä.

Kuitenkin voisi kuvitella että Sami haluaa KalPan pelaavan kiekkokontrrollilätkää tulevaisuudessakin, joten Rautakalliot, Mälkiät jne ei mitenkään voi tulla kysymykseen. Pitäisi olla joku jolla on pelitapa hallussa ja ei noilla vanhan liiton miehillä tahdo muuta olla hallussa kuin se "kovempi yritys ja tahto"-peli.
Tuokkola taisi joku aika sitten sanoa, että välit Kuopioon ja Samiin ovat hyvät. Eli sen puolesta ei liene ongelmaa.

Tosin, jos uusi stretegia tuo myös pelillisiä muutoksia, niin Virran oppipoika ei liene ensimmäinen vaihtoehto?
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Rautakallio olisi kieltämättä erittäin mielenkiintoinen henkilö nähtäväksi KalPan penkin takana, mutta eiköhän tuo spekulointi tulevasta päävalmentajasta kannata tehdä Tommi Miettisen ja Sami Kapasen välillä. Oma veikkaukseni on, että uusi päävalmentaja on Kapanen.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
jätkät nyt oikeesti. OIKEESTI. ette kai te tosissanne ole haluamassa Tuomas Tuokkolaa KalPan päävalmentajaksi?
 

Kopari

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jokipojat, Mikkelin Kittaajat
Aika harva valmentaja on valmentanut KalPan runkosarjan voittoon, mutta onko se riittävästi, jos tiputaan heti loppupeleissä. Ja koska tämä on pelitapaketju, niin uudessa strategiassa tulisi ottaa kantaa siihen, halutaanko olla runkosarjajoukkue vai Playoff-joukkue. Nykyinen joukkuerakenne ja pelitapa ei sovi loppupeleihin, sillä siellä on käytössä eri säännöt. Haluaisin olla väärässä, mutta se on nähty aika monta kertaa.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Jos pohtii keitä mahdollisia olisi tarjolla, jos ulkopuolelta otettaisiin seuraava päävalmentaja, niin jotenkin itseäni miellyttäisi ajatus kokeneesta kaverista. En oikein jaksa uskoa, että kokemattomampaa ulkopuolelta haettaisiin, koska sitten ois tarjolla Kapanen/Miettinen omasta takaa, jos omaa halua vain on ottaa pesti vastaan.
Ketä vapaana?
Ensimmäisenä tuli mieleen Pekka Rautakallio. Miksei 1-2v. sopimuksella (ja Kapanen kakkoseksi?). Erkka Westerlund? En oikein tiedä. Raimo Summanen? En usko, että löytyis uskallusta palkata. Juhani Tamminen? Hmmmmm...ehkä vuoden...no, ehkä ei. Hannu Jortikka? Ei tule, vaikka kysyttäisi.
Heikki Mälkiä olis vapaana. Ehkä uusi strategia olisi alkaa pelaamaan "Pohjois-Savolaista kusipääkiekkoa". Ei mielestäni täysin poissuljettu vaihtoehto hän.
Ketä muita olis?
Nuoremmasta kaartista Tuomas Tuokkola? Ottaisin, mutta ei taida olla vaihtoehto. Yhtenä nimenä tuli mieleen HIFK:n kakkoskoutsi Pekka Kangasalusta. Ainakin Mestiksessä teki päävalmentajana hyvää työtä.

Nämä spekulaatiot lienevät turhaa, koska jotenkin luulen, että talon sisältä tulee seuraava koutsi. Itse kyllä mielelläni näkisin jonkun kokeneemman tapauksen ottavan homman haltuun.


ethän unohda, että Rauno Korpi ja Pentti Matikainen voisivat olla myös vapaana
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös