KalPan valmennus ja pelitapa 2017–2018

  • 89 117
  • 302

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Eikös Tuomas Tuokkola edennyt päävalmentajaksi vastaavalla tavalla, oli ensin edustusjoukkueen kakkosvalmentaja, kävi sitten vuoden A-junnujen päävalmentajana kunnes seuraavalle kaudelle nostettiin edustusjoukkueen päävalmentajaksi.
Näin se tosiaan meni. Tumppi oli vuodesta 2007 vuoteen 2010 KalPan edustusjoukkueen apuvalmentaja, siirtyi kaudeksi 10-11 A-junioreiden päävalmentajaksi ja aloitti sitten työt KalPan edarin päävalmentajana kaudella 2011-12.
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Kanada viitti MM-kultaa Pekka Virran pelitavalla. Suomen hyökkäykset estettiin jumalattoman pitkillä hyökkäyksiä joilla ei välillä edes haettu maalia. Suomi kun sai viimein kiekon, oltiin ihan puhki ja hyökkäämisestä ei tullut mitään. Kummallakaan ei ollut montaa tekopaikkaa.

Kai siinä Virran pelitavassa jotain hyvää on jos Kanada voittaa sillä kultaa?
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllä siinä ideaa on mutta pygmeillä ei mestaruuksia juhlita.

Juuri näin. Pitäisi olla Hartikaisia eikä Nuutisia. Ei vaan rahat riitä isoihin ja liikkuviin pelaajiin kun ne ei riitä enää oikein kehenkään.

Aika vähän on kuitenkin juttua miten tylsä Kanadan pelitapa oli. KalPan osalta sitä juttua riittää.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Juuri näin. Pitäisi olla Hartikaisia eikä Nuutisia. Ei vaan rahat riitä isoihin ja liikkuviin pelaajiin kun ne ei riitä enää oikein kehenkään.

Aika vähän on kuitenkin juttua miten tylsä Kanadan pelitapa oli. KalPan osalta sitä juttua riittää.
En tiedä astunko miinaan mutta vastataan silti. Kanada luisteli Suomelta jalat alta. Voitti lähes kaikki kaksinkamppailut sekä aloitukset ja vei myös yksilötaidossa aikalailla. Monestikko KalPa voitti viime kaudella suurimman osan kamppailuista tai aloituksista? Niin..

Toki Kanada pelasi niin ikään pitkiä hyökkäyksiä ja väsytti näin Suomen hyökkäyspelin täysin. Ei siinä puhti riitä enää hyökkämään lähteä kun olet 45sek pyörinyt omissa. Siltä ja tuloksen osilta toki jotain samaa pelaamisissa on. Suomi kun ei päässyt kunnolla edes sinisen yli kiekon kanssa ja yhden käden sormilla voi maalipaikatkin laskea. Voidaan siis puhua aika dominoinnista Kanadan puolesta. Isokokoisia hyvin liikkuvia pelaajia ja pieniä nopeita taitavia väkkäräitä. Kanada oli myös roolitettu hyvin.

Kanada myös uskalsi pelata kiekkoa johtoasemassa. Kalpahan ainakin viime kaudella vaan roiski kiekkoa aina vain pois ja sit oltiin kusessa. Nojoo eiköhän tämän selitä materiaaliero aikalailla. Siitä voisi Virta nyt katsoa Kanadan pelaamisen nauhalta ja päivittää pelitapansa sen mukaiseksi. Kun on nyt jengiin hankittu sitä kokoakin
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Kanada viitti MM-kultaa Pekka Virran pelitavalla. Suomen hyökkäykset estettiin jumalattoman pitkillä hyökkäyksiä joilla ei välillä edes haettu maalia. Suomi kun sai viimein kiekon, oltiin ihan puhki ja hyökkäämisestä ei tullut mitään. Kummallakaan ei ollut montaa tekopaikkaa.

Kai siinä Virran pelitavassa jotain hyvää on jos Kanada voittaa sillä kultaa?
Maailman kaikkien aikojen toiseksi surkein provo (minä pidän hallussani ykköstilaa).

Hauskaa on, että kaiken maailman tomppelit ilakoivat sillä, miten NHL:ssä roiskitaan, eikä älytä taktiikoista mitään ja kuitenkin Kanada kairaa kaikkien merkittävien turnausten voitot toisensa jälkeen jopa isoissa kaukaloissa. Sielläpähän näyttivät jälleen kerran Euroopalle, että ei kannata opettaa isäänsä naimaan. Eikä ole pelkkä pelaajamateriaalikysymys. Kysykää vaikka Venäjältä.

Eihän Kanada USA:ta vastaan missään kulmissa pyörinyt, vaan pelasivat päästä päähän, koska kannatti. Suomea vastaan pelasivat, kuten pelasivat, koska Suomi tukki maalin edustan. Osaako Pekka Virta varioida pelitapaansa tuolla tavalla vastustajan mukaan, vai pusketaanko itsepintaisesti samalla tyylillä "päätä seinään" vaikka mikä olisi?

Sitä voitte mussukat miettiä ennen nukkumaan menoa, kun Nalle silmät sulkee.
 

Uncle Ben

Jäsen
Mutta eiköhän se seuraava päävalmentaja ole muuan Sami Kapanen. Millaista kiekkoa peluuttaneen? Siitä varmaan osaavat kertoa enemmän junnujen pelejä nähneet. Tämä siis henkilökohtaista spekulaatiota, mutta tähän kai se edustuksen valmennukseen mukaan tulo viittaa.

Siirretääs tähän ketjuun, kun liittyy paremmin aiheeseen. Kuten aikaisemminkin täällä kommentoin, niin minusta nämä valmentajaliikkeet...

Uutiset - KalPan valmennusjohtoon kaksi henkilövaihdosta

..vaikuttivat enemmänkin siltä, että Tommi Miettisestä tulee seuraava päävalmentaja. Nähtäväksi tietysti jää.
 

eakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kaikki merkit tuntuvat viittavaan siihen, että KalPa ajaa itsensä tuhoon kuten 90-luvulla. Tuolla toisessa ketjussa Mikkelin suunnasta yritetään jo herätellä faneja ja yhteistyökumppaneita toimiin KalPan pelastamiseksi. Itse olen kovasti miettinyt molemmissa rooleissa, mitä tässä tilanteessa voisin tehdä? Kausikortit ja muut paketit olen jättänyt ostamatta, mutta se vain nopeuttaa tätä tuhoa. Mutta en vain pysty tämän hetken puuhasteluakaan tukemaan ja katseet suuntautuu ensitatalvena enemmän NHL:n seuraamiseen.

Olisi mukava kuulla mitä tässä oikeasti voisi tehdä seuran pelastamiseksi? Jossain ollaan nähty näitä poismarsseja sun muita äänekkäitä protesteja, mutta auttavatko ne? Ja mitä niillä vaaditaan? Tällä hetkellä on niin moni asia kuralla, ettei voi vaatia vain jonkin henkilön eroa tai muuta selkeää tavoitetta. Koko selänpesukerho pitäisi räjäyttää hajalle, kaukaloa pienentää, lopettaa kukkahattuilu, tiedotus saada kuntoon etc. Mielellään kuulisin ehdotuksia?
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
@eakin

Pitäisi nöyrtyä tosiasioiden edessä ja tehdä tarvittavat liikkeet.

Valmennus: liikaa kuullut juttuja, joiden mukaan Peksi on syynä siihen ettei saada laadukkaampia pelaajia, edes rahalla. Peksi vaihtoon, vähistä roposista palkata Valmentaja isolla v:llä, vähän tyyliin Jukurit/Dufva.

Jäähalli: kaukaloa pienemmäksi

Hallinto ja tj: käsittääkseni Saksman on tehnyt ihan ok hommansa mutta on Samin ja Kimmon lie'assa, joilla ei kummallakaan riitä natsat esim taloushallinnon osalta. Eli Saksmanille vapaat kädet ja palkataan oikea utj lisäksi. Sami ja Kimmo keskittykööt vaikka valmennustaitojensa kehittämiseen ja valmentamiseen.

Pelaajat ja pelityyli: uuden valmennuksen näköistä, ei enää kulmahyrrää. Joukkueen roolitus kuntoon, vrt. Saipa. Ja jos ei jotain ukkoa saada x eurolla, niin ei makseta enempää tai tehdä jtn monivuotisia soppareita lisäkertoimilla palkkaan per vuosi. On tärkeämpää panostaa kunnon utj ja skoutteihin, koska joka tapauksessa hyvän kauden pelanneet lähtevät isompiin ympyröihin. Toisaalta, kun taustat kunnossa, joku saattaa jäädäkin tai tulla takaisin.

Markkinointi ja myynti: ammattimaisuutta sinnekin, Kuivalaisen Pasi oli hyvä maalivahti mutta ei mikään myynnin ammattilainen. Kuopiosta löytyy monia ukkoja ja akkoja, jotka saisivat myynnin parempaan lentoon.

Vaikka maksaakin, niin keskustaan ja motareiden sisääntuloteiteille kyltit Kalpan seuraavasta ottelusta, jne. Radiomainontaa.

Tässä omia ajatuksia, noista se konkretia alkaisi muotoutua.
 

eakin

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mutta miten seuraa voi näihin asioihin painostaa? Jokin addressi, joka kerää suuremman huomion? Jos kaikki äänestää jaloillaan niin tuho on varma.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
Mielestäni suurin ongelma on se, ettei seura uskalla uusiutua. Omistajaportaassa on tuudittauduttu siihen harhakuvitelmaan, että kuopiolaisten hiipunut kiekkobuumi saadaan herätettyä eloon pitämällä kynsin hampain kiinni viimeisen kahdeksan vuoden aikana hyväksi havaituista asioista. Seurassa eletään pysähtyneisyyden tilassa.

Suurin ongelma on haluttomuus nähdä vikoja omassa pelillisessä identiteetissä. Pelin evoluutio on todellisuudessa ajanut ohituskaistalla jo kauan sitten kalpalaisen "taitokiekon" ohi. Kaukalossa ei tapahdu mitään, mutta silti ihmetellään, miksei yleisö enää jaksa käydä peleissä. Tähän asiaan olisi helppo saada muutos aikaiseksi palkkaamalla seuraavaksi päävalmentajaksi suoraviivaisempaa pelitapaa suosiva henkilö, jolle annettaisiin (oikeasti) täysin vapaat kädet muokata KalPan pelityyliä mieleisekseen. Tässä muutoksessa kulkevat mielestäni käsi kädessä myös nuo useasti esitetyt vaatimukset kaukalon pienentämisestä.

Myös seuran henkilöstöpolitiikka on herättänyt ihmettelyä. Kieltämättä itsellekin on tullut viime aikoina useasti mieleen, valitaanko tehtäviin ne sopivimmat vai pätevimmät henkilöt. Sami Kapanenhan on julkisuudessa profiloitunut todelliseksi herrasmieheksi. Ehkäpä hän on luonteeltaan liian kiltti iskemään nyrkkiä pöytään ja näyttämään ovea seuraan pesiytyneille "leipäpapeille" ja epäpäteville henkilöille. Erityisen hankalassa asemassa ollaan työntekijöiden kanssa, joihin on sukulaisuus- tai kaverisuhde. Jokainen meistä voi kuvitella, kuinka helppoa on mennä sanomaan hyvälle ystävälle, että työsi eivät muuten enää jatku. Pahimmassa tapauksessa viet tuttavaperheeltäsi leivän pöydästä. Se, miten tällaiseen tilanteeseen on päädytty, on hedelmätöntä jälkiviisastelua. Silti nähdäkseni ainoa pelastus nykytilanteesta olisi käydä jokaisen työntekijän tilanne ja aikaansaannokset yksilöllisesti ja rehdisti läpi, ja tarvittaessa tehdä henkilöstövaihdoksia. Vanha viisaushan on, että noin seitsemän vuotta on samassa tehtävässä enimmäismäärä työn tuottavuuden näkökulmasta katsottuna. Tämän jälkeen kyseisen työntekijän ja organisaation tuottavuus ja uusiutumiskyky alkavat laskea dramaattisesti. Näin on tainnut käydä myös KalPassa.

Oikeastaan nämä kaksi asiaa - pelitapa ja henkilöstövalinnat - kuntoon laittamalla seuran kurssi saataisiin oikaistua jälleen nousevalle käyrälle. Uskoakseni tämän jälkeen kaikki muutkin epäkohdat, kuten markkinointi, tiedottaminen ja myynti, asettuisivat aikaa myöten kohdalleen. Kuopioon saataisiin ehkäpä hiljalleen rakennettua myös se uusi kiekkobuumi, jonka myötä Niiralan latokin saataisiin mahdollisesti saneerattua.
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Mielestäni suurin ongelma on se, ettei seura uskalla uusiutua. ...

Oikeastaan nämä kaksi asiaa - pelitapa ja henkilöstövalinnat - kuntoon laittamalla seuran kurssi saataisiin oikaistua jälleen nousevalle käyrälle.

Pari kohtaa lainattuna eli ne joista itekin yritin kirjoittaa, mielestäni juuri ne olennaisimmat.

Totta tuo, että kaverille on vaikea kertoa, että työt loppui nyt mutta Kalpan organisaatiossa tämä olisi se tärkein asia.

Kuten itse kirjoitin, myös henkilöstössä jokaiselle se homma jossa oikeasti pärjää tai sitten uusia tuulia haistelemaan. Samille ja Kimmolle vinkiksi että valmennushommiin kannattaisi kouluttautua ja muuallakin Suomessa/ulkomailla pestejä löytyisi. Pelätäänkö tässä sitä, ettei olisikaan tarpeeksi hyvä? Kun ollaan "omassa virmassa" töissä, ei potkuja tarvi pelätä mutta entä jos koko virma on tämän takia kohta nurin?

Peksin sopparin jatkamisessakin hötkyiltiin ihan turhaan, sitähän ihmeteltiin täälläkin. Peksi tunnetaan valtakunnan tasolla sen verran hyvin, ettei hänen "ryöstämisensä" ollut kovin todennäköistä, ainakaan lyhyellä tähtäimellä. Hyvä valmentaja ja pelaajien kehittäjä mutta olemattomat ihmissuhdetaidot.

Kannattajien ei missään nimessä pitäisi äänestää jaloillaan, ehkä seuralle voisi kirjoittaa avoimen kirjeen ja julkaista ss:ssa?
 

Kuuhinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Winnipeg Jets
Hieman off-topiccina: Hyvä Dragon's Den, voi että mie ihailen sinun taitoasi kirjoittaa, voi kun itse pystyisi edes alustavasti noin hyvin kirjoittamaan. Ja tämä ei siis ole provo, vaan epäsuomalaiseen tyyliin ihan oikea kehu.

Sitten topicciin: olen tuota selänpesukerhoa nähnyt liian monessa työpaikassa elämäni varrella ja "totuus" vain on, että ne harvemmin, jos koskaan, päättyvät hyvin. Otetaan töihin sukulaisia ja kavereita, joilla ei ole minkäänlaista pätevyyttä, hyvä kun nimensä osaavat paperiin kirjoittaa. Sitten tuskaillaan, kun tulosta ei tule eikä ole varaa palkata työnsä hyvin tekeviä, kun samalla ei "kehdata" potkia pihalle niitä tumpeloita, jotka ilomielin nostavat palkkansa kerran kuukaudessa, mutta eivät tuo kolikkoakaan firmaan. Eräässä firmassa olin it-puolen keikkalaisena, kun eivät raskineet palkata oikeaksi työntekijäksi. Samaan aikaan ties kuinka monta "myyjää" (=sukulaista) viskeli räkää kattoon kuukausipalkalla, mutta myyntiä tai asiakaspalvelua eivät osanneet alkuunkaan. Ja kuten ehkä arvata saattaa, konkkaan meni. Ei nyt tietty täysin huonojen työntekijävalintojen takia, mutta työaikana ääneen piereskelevä myyjä ei ole kovin hyvä asiakasmagneetti. Toivon hartaasti ja kovasti, että tämä sama ei toistu rakkaalle kiekkoseuralle, vain koska ei kehdata tai rohjeta antaa kenkää. Eri asia tietty on, jos päättävät tahot jostain syystä näkevät kyseiset henkilöt korvaamattoman hyvinä työntekijöinä, koko organisaation kivijalkoina. Tuolloin eivät taida auttaa edes paremmat mielialalääkkeet.

Valmennukseen kun saataisiin joku Suomen Scotty Bowman, joka uskaltaa uusia pelikirjojaan, kun huomaa, ettei homma enää toimi. Tai ennemminkin jo silloin, kun hommaa alkaa yskiä. Joku, joka terveellä tavalla saa pelaajat yrittämään 110 lasissa. Sekin tosiaan olisi jo jotain, että täysin toivottomassa tilanteessakin annettaisiin kaikkensa kuin algerialaiset tunnelimyyrät.

Dragon's Den sanoit (muun ohessa) hyvin, että organisaatio elää pysähtyneisyyden tilassa. Sille se tosiaan vaikuttaa; jotenkin sille, että pidetään vain ne tärkeimmät elintoiminnot päällä. Vielä joitain vuosia sitten koko lafkasta huokui ulospäin, että tavoitellaan mestaruutta. Nyt tuosta tunteesta on enää haiku jäljellä, kunhan nyt pelaillaan ja "kasvatetaan pelaajia" (menestymään muualla). Totuus vain on, että jos nyt kasvatetaan pelaajia muihin liigajoukkueisiin, muutaman vuoden päästä tiputaan kasvattamaan pelaajia Mestis-joukkueisiin. Tietysti jos Peksi on syypää pelaajien antipatiaan KalPaa kohtaan, toivottavasti firmakin herää uuteen eloon jahka mr. Virta vaihtaa maisemaa.

Pulle Nah, avoimessa kirjeessä on kyllä ideaa, kannatan ja nimelläni voin sen allekirjoittaa, jos joku minua parempi kirjoittaja sellaisen kirjoittaisi.
 

tzuiz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Manchester Broilers, IPK
KalPan olisi tyhmää luopua nykyisestä pelillisestä identiteetistä vaikka se näyttää tylsältä ja ei houkuttele satunnaiskatsojia monttuun. Mielestäni kiekollisella pelillä on saatu kehitetty halvoista ns. jämäpelaajista parempia pelaajia jotka ovat menestyneet ulkomaillakin. Rahaa ei ole ostaa "valmiita" pelaajia vaan nuoria pelaajia on vietävä itse eteenpäin (tyyliin Salminen, Jalasvaara jne). Eri asia on tietysti että voidaanko kiekottelulla koskaan voittaa SM-liigan mestaruutta, koska playoffsit ovat aivan eri maailmasta kuin runkosarja. Sanoisin kuitenkin että pitkään, harmaaseen runkosarjaan KalPan joukkueen pelityyli sopii.

Nykyistä nimilistaa kun katsoo niin näkee suoraan että on panostettu ennenkaikkea jalkanopeuteen. KalPa tulee todennäköisesti saamaan taas paljon enemmän ylivoima-aikaa kuin vastustaja koska KalPa pitää enemmän kiekkoa ja pelaajat ovat kevyitä, nopeita mikki hiiriä. Kun muistetaan että suurin osa edellisten kausien peleistä on ns. yhden maalin pelejä niin ensikauden menestys tulee kulminoitumaan viime kausien akilleen kantapäähän eli ylivoimaan.

Onko kukaan käynyt vakoilemassa millaisilla koostumuksilla ylivoimaa on treenailtu? Äkkiä ei tule mieleen että kenelläkään pelaajista olisi mitää huikeaa laukausta jolla voisi odottaa tehtävän paljon maaleja ylivoimalla.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
KalPan olisi tyhmää luopua nykyisestä pelillisestä identiteetistä vaikka se näyttää tylsältä ja ei houkuttele satunnaiskatsojia monttuun. Mielestäni kiekollisella pelillä on saatu kehitetty halvoista ns. jämäpelaajista parempia pelaajia jotka ovat menestyneet ulkomaillakin. Rahaa ei ole ostaa "valmiita" pelaajia vaan nuoria pelaajia on vietävä itse eteenpäin (tyyliin Salminen, Jalasvaara jne). Eri asia on tietysti että voidaanko kiekottelulla koskaan voittaa SM-liigan mestaruutta, koska playoffsit ovat aivan eri maailmasta kuin runkosarja. Sanoisin kuitenkin että pitkään, harmaaseen runkosarjaan KalPan joukkueen pelityyli sopii.

Nykyistä nimilistaa kun katsoo niin näkee suoraan että on panostettu ennenkaikkea jalkanopeuteen. KalPa tulee todennäköisesti saamaan taas paljon enemmän ylivoima-aikaa kuin vastustaja koska KalPa pitää enemmän kiekkoa ja pelaajat ovat kevyitä, nopeita mikki hiiriä. Kun muistetaan että suurin osa edellisten kausien peleistä on ns. yhden maalin pelejä niin ensikauden menestys tulee kulminoitumaan viime kausien akilleen kantapäähän eli ylivoimaan.

Onko kukaan käynyt vakoilemassa millaisilla koostumuksilla ylivoimaa on treenailtu? Äkkiä ei tule mieleen että kenelläkään pelaajista olisi mitää huikeaa laukausta jolla voisi odottaa tehtävän paljon maaleja ylivoimalla.
Ihan totta tuo eka kappale. Vaikka ensi kaudella monella sopimus päättyykin, niin ainakin osittai minusta tuohon jo "hyväksi" havaittuun pelitapaan on hyvä nojata. Mielummin katselen tuota kuin että lähdetään nyt täysin erisuuntaista touhua räveltämään. Vaikka Laukkasella on Hokissa hyvin mennytkin niin vastaavanlaista KalPaa en halua enää koskaan nähdä, kuin tuolla hänen jälkimmäisellä kaudellaan. Vähän haiskahtaa, että ensi kauden koutsina on joko Tommi Miettinen tai itse Sami Kapanen vai lie jopa Tuomas Tuokkolan paluu..? Mihinkään Raivo-Summaseen tuskin KalPa tulee tarttumaan, vaikka vapaana olisikin.

Tuo on totta, että nopeuteen on panostettu. Näinhän se on KalPassa ollut jo useamman vuoden ajan, pl pari heikompaa kautta. Mielestäni nyt on myös tuohon ukkojen kokoonkin yritetty erilailla panostaa, vaikkei nyt mitään voimahyökkääjiä/vääntäjiä nämä uudet hankinnat olekkaan. Onhan Jokinen, Ruuuttu, Vainiola ja Sopanen ainakin pituudeltaan kalpa-pelaajien keskiarvon yläpuolella. Samoin viime kaudella hankittu Joni Nikko, jolta odotan tällä kaudella paljon. Uskoisin yhden ylivoiman menevän Rissasen+Keränen akselille, jossa varmasti Nikko toimii siinä keskiväylällä. Viivalla Riikola-Lukka. Toisessa yvssä nähtäneen Jokinen-Sebok-Mankinen. Tuo voipi olla ihan kakkoskenttänäkin kokeilemisen arvoinen, jos Nikko on sitten ykkösessä. Viivalla liene Lyytinen+ joku/Nuutinen=suhkot ok veto (kunhan se ei ole veto-harhautus-Timonen). Uskoisin Samin tuovan tuohon ylivoimalle ratkaisuhalukkuutta ensi kaudelle lisää. Hieromisen sijaan pyritään enemmän siihen itse maalin tekoon. Virran kausillahan tuo yv on ollut aina paskaa. Samikaan nyt tuskin mikään taktiikka kuru sen suhteen on mutta antaa varmasti sitä maalinhakkaamis intoa pelaajian kupoliin.
 

Dragon's Den

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS
KalPan olisi tyhmää luopua nykyisestä pelillisestä identiteetistä vaikka se näyttää tylsältä ja ei houkuttele satunnaiskatsojia monttuun. Mielestäni kiekollisella pelillä on saatu kehitetty halvoista ns. jämäpelaajista parempia pelaajia jotka ovat menestyneet ulkomaillakin. Rahaa ei ole ostaa "valmiita" pelaajia vaan nuoria pelaajia on vietävä itse eteenpäin (tyyliin Salminen, Jalasvaara jne). Eri asia on tietysti että voidaanko kiekottelulla koskaan voittaa SM-liigan mestaruutta, koska playoffsit ovat aivan eri maailmasta kuin runkosarja. Sanoisin kuitenkin että pitkään, harmaaseen runkosarjaan KalPan joukkueen pelityyli sopii.

Nykyistä nimilistaa kun katsoo niin näkee suoraan että on panostettu ennenkaikkea jalkanopeuteen. KalPa tulee todennäköisesti saamaan taas paljon enemmän ylivoima-aikaa kuin vastustaja koska KalPa pitää enemmän kiekkoa ja pelaajat ovat kevyitä, nopeita mikki hiiriä. Kun muistetaan että suurin osa edellisten kausien peleistä on ns. yhden maalin pelejä niin ensikauden menestys tulee kulminoitumaan viime kausien akilleen kantapäähän eli ylivoimaan.

Onko kukaan käynyt vakoilemassa millaisilla koostumuksilla ylivoimaa on treenailtu? Äkkiä ei tule mieleen että kenelläkään pelaajista olisi mitää huikeaa laukausta jolla voisi odottaa tehtävän paljon maaleja ylivoimalla.
Jos ei käy katsojia, ei Kuopiossa pelata kohta pääsarjatason kiekkoa.
 

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Niin, edelleenkään jääkiekkopeliä ei voita se joukkue, joka pitää kiekkoa koko ottelun lavassaan tai menee pyörimään kulmiin, jos ei maaleja tehdä enemmän kuin vastustaja. Pitäisikö edelliset viestit @tzuiz @Noutolokku käsittää niin, että parempi tyytyä kiekonhallintaan ja tehottomuuteen ja että Kalpan mestaruus on runkosarjan 10. sija?

Laukkasen aika oli katastrofaalinen mutta ei siinä pystysuunnan koohottamisessa ollutkaan mitään järkeä eikä ole edelleenkään. Mutta kontrolloitua, nopeaa, suunnanmuutos- ja reagointipeliä odottaisin. Ja edelleen, vain muutamalla joukkueella liigassa on varaa valmiisiin pelaajiin, joten skouttaaminen nousee arvoon arvaamattomaan. Saipa tästä elävä esimerkki, miten rajallisella budjetilla, erinomaisella skouttaamisella ja pelitavalla/valmennuksella voidaan päästä parhaimmillaan erittäin pitkälle ja ennenkaikkea, pelata lätkää, jota tullaan katsomaan paikan päälle.

Mielestäni Kalpan pitäisi panostaa valmennukseen, pelitapaan, skouttaamiseen ja pienten resurssien mahdollisimman hyvään käyttöön.

Niin kauan kuin selänpesukerhoon otetaan sopivimmat eikä pätevimmät, touhu jatkuu nimenomaan touhuna.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
KalPan olisi tyhmää luopua nykyisestä pelillisestä identiteetistä vaikka se näyttää tylsältä ja ei houkuttele satunnaiskatsojia monttuun.

Mielestäni kiekollisella pelillä on saatu kehitetty halvoista ns. jämäpelaajista parempia pelaajia jotka ovat menestyneet ulkomaillakin.

Eri asia on tietysti että voidaanko kiekottelulla koskaan voittaa SM-liigan mestaruutta, koska playoffsit ovat aivan eri maailmasta kuin runkosarja.

Eli haluat toisin sanoen joukkueen, jota ei tulla katsomaan, jonka tavoitteena ei ole voittaa sarjaa, jossa se kilpailee ja joka kasvattaa huippupelaajia lähinnä muiden käyttöön.

Noh, tätä nimenomaista keittoahan KalPa tarjoilee tälläkin kaudella, joten hyvä, että ainakin yksi kannattaja on tyytyväinen
 

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Samantyylin sapluunaa kannatan minä. Uuden valmentajan myötä uutta twistiä hyökkäysalueen peliin eli rohkeammin maalia kohti. Kiekkoa kannattaa edelleen pitää hallussa, mutta liiallisuuksiin menevät kulmarallit pois poikkeen. Vastustajat osaa pelata ne jo pois tiiviillä maalineduspelillä.

Mitään radikaaleja muutoksia en muutoin kaipaa pelitapaan. Ei ole järkevää poukkoilla tyylistä toiseen aina uuden valmentajan myötä. Se kuka penkin päässä seisoo on minulle se ja sama koska pelaajat pelaavat kentällä. Valmentaja ei tee yhtään maalia kauden aikana luultavasti. Joukki Rinne taisi syöttää pari aikoinaan.

Itseasiassa pelkkä YV:n natsaaminen edes sarjan keskitasolle tuo paikan kuuden joukkoon.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa
Samantyylin sapluunaa kannatan minä. Mitään radikaaleja muutoksia en muutoin kaipaa pelitapaan. .
ihan mielenkiinnosta: kuinka monta KalPan peliä katsot per kausi? yleensä tällaisia puhelevat ihmiset, jotka eivät joudu konkreettisesti näkemään sitä unikiekkoa illasta toiseen ja taas uudelleen. esim. etelän metiassa ollaan todella iloisia tästä "piristävästä" joukkueesta joka on liigan värikäiskä... tasan niin pitkään kun joutuu näkemään yli 1,5 peliä piristystä per viikko.
 

hessum63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat ja SuKiKa
Katson kauden aikana Niiralan montussa 4-7 ottelua ja televisiosta seuraan loput. Yhtä monta hidasta maalin takaa lähtöä oli SaiPalla eilen Joensuussa. Kalpan hyökkäyksiin lähdöt oli nopeampia kuin vielä pari kautta sitten.
 

nahkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappelemalla pelinsä pilaava KalPa

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
jeppistä. elikkä sulle tämä pelitapa-asia on enemmänkin teoreettinen, kuin käytännön kysymys
Milläs sinä näin päätteet? Herra H. sanoo katsovansa osan peleistä paikan päältä ja loput TVst. eli katsoo kaikki ottelut. Kyllä siinä minusta aikalailla käytännön mukainen tietous pelitavasta kertyy.
 

KalPan toveri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
En ollut katsomassa peliä, joten väkisinkin irroitettu asiayhteydestä.

Tämä lainattu Savon Sanomien artikkelista:

"Tämän jälkeen kuvaan astui jälleen Junnila, joka laukoi ylivoimalla ylänurkkaan luvuiksi 4–2."

Tähänkö on tultu, että Junnila on yyvellä meidän snaipperi? Joko Junnila on mennyt kesän aikana hurjasti eteenpäin tai Kalpa taaksepäin.
 

Uncle Ben

Jäsen
En ollut katsomassa peliä, joten väkisinkin irroitettu asiayhteydestä.

Tämä lainattu Savon Sanomien artikkelista:

"Tämän jälkeen kuvaan astui jälleen Junnila, joka laukoi ylivoimalla ylänurkkaan luvuiksi 4–2."

Tähänkö on tultu, että Junnila on yyvellä meidän snaipperi? Joko Junnila on mennyt kesän aikana hurjasti eteenpäin tai Kalpa taaksepäin.

Millähän tapaa tämä liittyy KalPan valmennukseen ja pelitapaan kaudella 2017-2018?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös