HIFK kaudella 2016–2017 – Törmäsen viimeinen ristiretki?

  • 417 186
  • 1 541
Ei mistään, mutta kyllä mm. Luttinen ja Lennu ovat sen verran kokeneita jätkiä, että luulisi heidän jo osaavan käsitellä vastaavanlaiset tilanteet ja toimia joukkueen henkisinä johtajina. Ei mua huoleta yhtään tulevan kauden joukkueen henkinen kantti ja kovuus.

Niin, pitkään pelaaminen ja häviäminen opettaa kyllä todella paljon (tosin, onhan Lennulla mestaruuskin). Silti omassakin päässä on pyörinyt, että mitä jos viime kaudella kuitenkin yksi kompastuskivi oli tuo johtaminen. Isoissa otteluissa ja sarjoissa ei kuitenkaan ehkä riitä se, että on takana pitkä ura ja pari hopeamitalia. Mestaruuskaudelta nostetaan aina esiin Peltonen, usein Söde. Jos asiaa tarkemmin miettii, niin jumankauta mikä määrä kokemusta finaalisarjojen voittamisesta siinä jengissä oli. Kuka esimerkiksi muistaa tai muisti, että Järventie oli voittanut mestaruuden jo kymmenen vuotta aikaisemmin, Wirtasella oli mestaruus jarruroolissa (ja oli jo kerhossa hemmetin hyvä roolissa)? Puhumattakaan Haatajasta, joka oli ollut näkemässä Kärppien dynastian ensi-askeleita.

Toisaalta uskon, että tulevalla kaudella ongelma ei ole ehkä enää niin suuri. Nyt siellä on kuitenkin iso nipullinen äijiä, joilla on kokemusta edes välieräsarjan voittamisesta.
 

Iso Paha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Go IFK
Nyt siellä on kuitenkin iso nipullinen äijiä, joilla on kokemusta edes välieräsarjan voittamisesta.
Jotka voivat sanoa nuoremmille yhden hyvin menneen finaalipelin jälkeen että: "Turvat kiinni, mitään ei ole voitettu ennen neljättä finaalivoittoa". Tähän perustui Tapparan nousu 0-6 tappion jälkeen, riittävään määrään kokemusta ja hopeamitaleja pukkarissa. Toivottavasti täällä ei tarvitse ottaa kolmea kertaa kuokkaan ennen mestaruutta. Nyt on Luttisen aika nostaa itsensä, ja joukkueensa pykälää ylemmäs, voi olla Artun viimeinen mahdollisuus tällä tasolla.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Minusta sillä on myös suuri merkitys, missä roolissa nuo henkiset johtajat pelaavat. Haataja, Peltonen ja Söde olivat ykköskentän jätkiä, Järventie myös todella tärkeä pakki pelillisesti. Sen sijaan kapteeni Luttinen ja puskutraktori Petrell ovat maksimissaan kolmosketjun laitureita. Bäckström on varmasti erittäin tärkeä niin pukukopissa kuin puolustuksen kapellimestarina. Tarvitsisimme silti johtajuutta mielellään ihan siihen ykkössentterin tontille.

Mainitsin aiemmin muutamia vapailla markkinoilla olevia nimiä tuohon sentterin tontille. Heillä kokemusta ja johtajuutta löytyy seuraavanlaisesti:
Niko Kapanen KHL:n mestaruus kahdesti, Olympiahopeaa ja -pronssia, maailmanmestaruus, liigamestaruus, pari MM-hopeaa, pari MM-pronssia, kolme liigapronssia... Liigassa "A", junnumaajoukkueessa "A" ja "C", KHL:ssä "A" ja "C".
Derek Roy: NLA:n mestaruus (teki ratkaisevan voittomaalin), Spengler Cupin mestaruus, CHL:n mestaruus (+valinta All Star kentälliseen), OHL:n mestaruus (+Playoffs MVP), pari hävittyä MM-finaalia ja kolmena vuonna Sabresin varakapu.
Tommi Santala: Pelannut Klotenissa johtavassa roolissa ilman menestystä. Pari NLA-hopeaa, yksi MM-pronssi, liigassa hopeaa ja kolmesti pronssia.
Colby Genoway: Johtavassa roolissa Lausannessa NLB:ssä, oli voittamassa NLB:n mestaruuden ja nostamassa Lausannen NLA:han.
Francis Paré: AHL:n ja KHL:n mestaruudet, ei tosin johtavassa roolissa eikä ole koskaan ollut kapteeni. Vajaa vuosikymmen sitten parina vuonna "A" rinnassa, QMJHL:ssa.
Tim Stapleton: Ei voittoja. Liigassa hopeaa, MM-pronssia ja "A" jenkkien maajoukkueessa.
Zach Hamill: Ei voittoja, AHL:ssä varakapu.

Vaikka aiemmin pelkkiä pisteitä katsomalla olin sitä mieltä, että kaikki nuo kelpaisivat, on heillä johtajuutta verrattaessa kuitenkin todella suuret erot ja preferointijärjestykseni menee suunnilleen yllä olevan listauksen mukaisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä listaus. Tuosta listalta jos saisi valita niin ottaisin Tommi Santalan. Pelannut viimeiset 8 kautta Sveitsissä, pisteiden valossa pelannut tasaisia kausia (pl. toissakausi) ja voisin kuvitella että Santala olisi muutenkin erittäin suoritusvarma niin runkosarjassa kuin playoffeissa. Kysymys tietenkin kuuluu, mitä IFK:lla on tarjota sellaista joka ratkaisevasti houkuttelee Santalaa IFK:hon, palkassa ei pystytä kilpailla Sveitsin kanssa joten en usko että Santala on realistinen hankinta, ellei hän sitten ole jo aiemmin päättänyt palata Suomeen.

Muita nimiä listalta, Pare on osoittanut olevansa todella hyvä sentteri Liigassa ja hän voisi olla realistisempi vaihtoehto, johtajuutta toki hänessä ei erityisen paljon tulisi. Derek Royn ottaisin mielellään, mutta vaikuttaa kyllä aivan liian isolta kalalta Liigaan, epäilen että palaa NHL:ään tai jatkaa jossain rahakkaammissa liigoissa.

Nyt kun tuota EP:n ''free agents'' listaa selailin niin onhan siellä aika paljonkin vapaita senttereitä niin SHL:ssä kuin NLA:ssa pelanneita. Lisäksi KHL:stä varmaan tipahtaa myöhemmin vielä jotain senttereitä. SHL:stä pisti silmään vapaana oleva sentteri Erik Christensen, 32v, 185/93. Kanadalainen, NHL:ssä aikanaan pelannut 387 ottelua, viimeiset 3 kautta menneet SHL:ssä, toissa kaudella vetänyt lähes piste per/peli k.a:lla, viime kausi oli vähän vaisumpi eli vain vähän päälle 0.5ppg, sitä en taas tiedä tippuiko hänen roolinsa edelliselle kaudelle. Niin tai näin, taitaa tämäkin olla liian iso kala Liigaan.

Toivotaan että Stögöllä ja officella on johdonmukainen visio näiden hyökkäyksen hankintojen suhteen, ettei käy niin että päädytään signaamaan laituriksi joku Aaltonen ja hänen sentteriksi toinen kiekkoa rakastava Pare, tai hankitaan Pihlström ja hänen sentteriksi joku kädetön puurtaja.
 
Viimeksi muokattu:

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tommi Santala?? Ei kiitos. Hyi. HMV ja kaikenlisäksi ikäloppu. Ei toisi tähän jengiin mitään sellaista mitä siinä ei jo olisi. Pelkkä ajatuskin puistattaa, että joku vitun Santala korvaisi Ramun ykkössentterinä. Sopisi toki hyvin jäähdyttelemään vaikka HPK:hon.

Näin alasko vaatimustaso on todella vajonnut?! Osaiskohan Kimmo Rintanen vielä solmia hokkarin nauhat, eikö se kuitenkin skulannut Tommin kanssa samaan aikaan MM-höntsissä 50 vuotta sitten?

Mielummin sitten vaikka se Niko Kapanen, vaikka ikäloppu hänkin. On kuitenkin älykäs pelaaja, johtajatyyppiä ja voittanutkin urallaan jotain.
 
Viimeksi muokattu:

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielummin sitten vaikka se Niko Kapanen, vaikka ikäloppu hänkin. On kuitenkin älykäs pelaaja, johtajatyyppiä ja voittanutkin urallaan jotain.

Niko Kapanen on ihan romuna. Kuntouttaa Hämeenlinnassa itseään, eikä ilmeisesti edes odota diiliä muualta, kuin Hämeenlinnasta.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tommi Santala?? Ei kiitos. Hyi. HMV ja kaikenlisäksi ikäloppu. Ei toisi tähän jengiin mitään sellaista mitä siinä ei jo olisi. Pelkkä ajatuskin puistattaa, että joku vitun Santala korvaisi Ramun ykkössentterinä. Sopisi toki hyvin jäähdyttelemään vaikka HPK:hon.

Näin alasko vaatimustaso on todella vajonnut?! Osaiskohan Kimmo Rintanen vielä solmia hokkarin nauhat, eikö se kuitenkin skulannut Tommin kanssa samaan aikaan MM-höntsissä 50 vuotta sitten?

Mielummin sitten vaikka se Niko Kapanen, vaikka ikäloppu hänkin. On kuitenkin älykäs pelaaja, johtajatyyppiä ja voittanutkin urallaan jotain.

Ei se sunkaan vaatimustaso kovin korkealla ole jos olisit kuitenkin ollut alunperin hyväksymässä vielä Santalaa noin 2 vuotta ikälopumman Kapasen. 36-vuotias Santala tuskin palaisi Liigaan pelkästään jäähdyttelemään, muutenkin tuo vanhempi pelaaja = automaattisesti jäähdyttelijä -oletus on usein aivan väärä. Onko sulla jotain varmaa tietoa tai tuoreempaa tietoa jota meillä muilla ei ole Santalan tasosta, vai mistä moinen ryöpytys? Santala olisi monella tapaa HMV, mutta varmaan jokainen tervejärkinen ymmärtää että toista Ramua me ei saada mistään, eikä hänen veroisia senttereitä ole markkinoilla juurikaan, ja ne jotka ovat vapaana niin maksavat aivan liikaa.

Ottaisin jopa Jokeri kasvattiudesta huolimatta mielummin 36-vuotiaan Santalan kuin Gagnonin tai Paren, jotka ovat todellisuudessa niitä realistisempia hankintoja IFK:hon. Ei kannata yllättyä jos IFK joutuu lopulta tyytymään johonkin Gagnoniin tai Pareen, tai aina on mahdollista että vajotaan niin alas että haetaan joku arpa P-Amerikasta. Kuitenkin jos odotuksissa on että IFK tulee kaappaamaan jonkun menestyneen, parhaassa iässä olevan huippupelinrakentajan joka on vieläpä johtajatyyppiä, niin voi olla että aika moni pettyy ja pahasti.

Ne ajat ovat ohi, kun Liigalla oli aina reilu mahdollisuus napata jotain valmiita ulkomaalaisia huippupelaajia siedettävällä palkalla. Nykyiset Liigaan hankittavat ulkkarit omistavat yleensä jonkun ison heikkouden tai fiban jonka vuoksi kaveri edes saadaan Liigaan. Kuten Nybarikin on moneen kertaan todennut, Sveitsin, SHL:n ja KHL:n kanssa ei voida kilpailla, ei edes IFK:ssa jossa istutaan pankin päällä. Myös IFK:ssa joudutaan hankkia niitä ei valmiita huippupelaajia joista sitten yritetään hioa timantteja. Muutenkin epäilen että IFK:n budjetista ei jää viime vuoden tapaan yhtä paljon vapaata rahaa noihin hyökkääjiin, jos hankitaan Bäckström (varmaankin kalliimpi kuin Husso) ja Jos vaikka Järvinen jatkaa, niin eiköhän hänenkin palkkapussia jouduta kasvattamaan hieman.
 
Viimeksi muokattu:

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Onko sulla jotain varmaa tietoa tai tuoreempaa tietoa jota meillä muilla ei ole Santalan tasosta, vai mistä voinen ryöpytys?

1. Uransa ehtoopuolella, 2. Ei ole ikinä voittanut yhtään mitään, 3. Ei erityisemmin johtajatyyppiä kokemuksestaan huolimatta (tai no vissiin joskus 2000-luvun alussa ollut yhdellä kaudella HPK:n varakapuna) ja 4. Ei toisi tähän joukkueeseen mitään mitä esim. Elkins ei jo tuo.

Jos laiturihankinnat tulevat olemaan tyyliä "Pihlström", niin ykkössentteriksi on pakko hankkia pelaaja, jolta löytyy enemmän käsiä, peliälyä ja kykyä pyörittää sitä ykkösylivoimaa. Leinosta tai Hintzistä siihen ei välttämättä vielä ole vaikka hyvin taustatukea ehkä pystyvätkin antamaan.

Nybari on tiennyt jo varmaan talvella, ettei Ramu meillä jatka. En siis kuuntele sekunttiakaan lässytystä markkinoiden kuivuudesta.
 
Viimeksi muokattu:

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
1. Uransa ehtoopuolella, 2. Ei ole ikinä voittanut yhtään mitään, 3. Ei erityisemmin johtajatyyppiä kokemuksestaan huolimatta (tai no vissiin joskus 2000-luvun alussa ollut yhdellä kaudella HPK:n varakapuna) ja 4. Ei toisi tähän joukkueeseen mitään mitä esim. Elkins ei jo tuo.

Jos laiturihankinnat tulevat olemaan tyyliä "Pihlström", niin ykkössentteriksi on pakko hankkia pelaaja, jolta löytyy enemmän käsiä, peliälyä ja kykyä pyörittää sitä ykkösylivoimaa. Leinosta tai Hintzistä siihen ei välttämättä vielä ole.

Nybari on tiennyt jo varmaan talvella, ettei Ramu meillä jatka. En siis kuuntele sekunttiakaan lässytystä markkinoiden kuivuudesta.

No kyllähän Santala Elkinsiä parempi on hyökkäyspäähän, vaikka ikää on tullut niin ei ne syöttötaidot tai maalintekotaidot mihinkään katoa, liike kylläkin rajoittaa usein tekemistä. NLA ei ole sarjana Liigan tasolla, mutta ei mikään umpisurkea sarjakaan, lisäksi Santala teki viimeisellä Liiga kaudella 07-08 runkosarjassa tehot 28+30 ja oli aivan Liigan parhaita senttereitä silloin. Tuosta on kulunut paljon aikaa, mutta tuskin Santalasta on yhtäkkiä tullut mikään Elkinsmäinen 2-3.ketjun kahdensuunnan hyökkääjä, ja tämä ei ole millään tavalla herja Elkinsiä kohtaan, huikea sentteri omassa roolissaan. Santala keskustelu voidaan mun puolesta päättää, ei kuulu mun haluttujen senttereiden kärkeen, vaan kommentoin alunperin tuota toisen käyttäjän listaa. Toivotaan että IFK onnistuu hankkimaan jonkun nälkäisemmän ja enemmän peliätekevän sentterin kuin vaikkapa Santala.

Toisesta kappaleesta olen aivan samaa mieltä. Hintz ehjän kesän jälkeen tulee varmasti olemaan reilusti parempi pelaaja, mutta ei kuitenkaan ole koskaan profiloitunut minään kovana pelinpyörittäjänä joten tuskin ensi kaudellakaan rahkeet riittää siihen 1.pyörittäjän rooliin.

Ja kolmantena, missä vaiheessa olen väittänyt markkinoiden kuivuudesta? Totesin että Ramuja ei markkinoilla ole juurikaan tarkoittaen älyttömästi ja se on ihan totta jos vaivaudut selaamaan noita vapaita agentteja. Ramu oli sentterinä täysin poikkeuksellinen, noin huikeita syöttökoneita harvoin Liigassa nähdään. Ja onhan toki siellä vapaana Ramua kovempiakin nimiä kuten Derek Roy, mutta noiden pelaajien spekulointiin ei kannata uhrata hirveästi aikaa, noiden saaminen Liigaan vaatii jotain isoa porkkanaa jolla pystyttäisiin kumoamaan se muiden sarjojen reilusti kovempi palkkatarjonta.

Helppoa se on vaatia noita pelaajia jotka eivät ole uransa ehtoopuolella, jotka ovat voittaneet jotain, ovat vielä erityisemmin johtajatyyppejä, ja ovat vielä mitat täyttäviä 1.senttereitä sekä 1.pelinpyörittäjiä. Sitten eikun EP:n vapaat agentit listat auki ja tulehan kertomaan meille nuo pelaajat joihin IFK:lla olisi edes jonkinlaiset mahdollisuudet. Tuosta ''emmää tiiä ketä siellä on mutta pakostaki me joku helvetin menestynyt, johtava ja peliätekevä sentteri saadaan'' -asenteesta ei ole näissä keskusteluissa mitään hyötyä. Jos tuohon sun vaatimuslistan väleihin lisätään 1-2 tai -sanaa niin ollaan jo jokseenkin samalla sivulla.
 
Viimeksi muokattu:

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Santala keskustelu voidaan mun puolesta päättää, ei kuulu mun haluttujen senttereiden kärkeen, vaan kommentoin alunperin tuota toisen käyttäjän listaa. Toivotaan että IFK onnistuu hankkimaan jonkun nälkäisemmän ja enemmän peliätekevän sentterin kuin vaikkapa Santala.

Juuri tämähän se minunkin pointti oli vaikka myönnettäköön, että ensimmäisessä viestissäni hieman kärjistäen asiaa korostin.

Helppoa se on vaatia noita pelaajia jotka eivät ole uransa ehtoopuolella, jotka ovat voittaneet jotain, ovat vielä erityisemmin johtajatyyppejä, ja ovat vielä mitat täyttäviä 1.senttereitä sekä 1.pelinpyörittäjiä. Sitten eikun EP:n vapaat agentit listat auki ja tulehan kertomaan meille nuo pelaajat joihin IFK:lla olisi edes jonkinlaiset mahdollisuudet. Tuosta ''emmää tiiä ketä siellä on mutta pakostaki me joku helvetin menestynyt, johtava ja peliätekevä sentteri saadaan'' -asenteesta ei ole näissä keskusteluissa mitään hyötyä. Jos tuohon sun vaatimuslistan väleihin lisätään 1-2 tai -sanaa niin ollaan jo jokseenkin samalla sivulla.

En missään nimessä väittänyt, että Ramun korvaajalla pitäisi olla kaikki nuo mainitsemasi ominaisuudet (eihän Ramullakaan ollut). Mainitsin vain, ettei Santalalta löydy yhtään niistä. Tärkeimpänä ominaisuutena pidän, että uusi 1. sentteri toisi joukkueeseen 1. käsiä, 2. peliälyä ja 3. kykyä pyörittää ylivoimaa. Kaikki muu on plussaa.

Kommentilla markkinoiden kuivuuteen viittasin suurimmaksi osaksi Nybariin, en sinuun. Jos/kun Ramun lähtö on ollut tiedossa jo hyvissä ajoin, niin turha selitellä, ettei vapailta markkinoilta löydy senttereitä.

Löytyyhän niitä jo pelkästään itänaapurin puolelta. Se on sitten Nybarin & co tehtävä arvioida, että kenet on realistista saada, ketä ei välttämättä nappaa matkustella Tupolevilla Siperian takamailla, kenen hintalappu on järkevä ja kuka tuo tähän jengiin jotain sellaista mitä se eniten tarvitsee.

Eliteprospects.com - Jakub Petruzalek
Eliteprospects.com - Tomas Mertl
Eliteprospects.com - Robert Kousal
Eliteprospects.com - Jeff Taffe
Eliteprospects.com - David Ullström
Eliteprospects.com - Tomas Vincour

Lisäksi pelkästään AHL:n ja NHL:n rajamaastossa keikkuu tällä hetkellä iso kasa laatupelaajia vailla sopimusta. Jos skouttausosasto on tehnyt työnsä, niin eivät ne ole sen enempää arpoja kuin vaikkapa joku SHL:stä hankittava pelaaja.
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nybondas on tiennyt viime syksystä lähtien, ettei Ramu jatka, joten aikaa etsiä korvaaja on kyllä ollut. Jos (ja kun?) on tehty strateginen päätös, että Hintz tulee olemaan ensi kaudella ykkössena, joukkue tarvitsee vielä yhden peliätekevän laiturin.

Ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa rakentaa jengiä. Mutta jokainen laatikko tulee täyttää joukkueen kokonaisuutta ajatellen parhailla mahdollisilla pelaajatyypeillä. Jos Ramua "ei korvata", joukkue tarvitsisi peliätekevän laiturin lisäksi yhden puhtaan jarrukentän sentterin, joka on hyvä aloittaja ja pystyy pimentämään vastustajan ykkösketjun. Nykopp esimerkiksi ei omasta mielestäni ole mikään puhdas jarrukentän sena, vaan pystyisi kiekollisempaankin peliin kuin on nähty, kunhan vain pysyisi ehjänä. Ja tähän rooliin Nykoppia pitäisikin enemmän ajaa, sillä mikään puukäsisena hän ei sanan varsinaisessa merkityksessä ole, vaikka alemmissa kentissä pystyy pelaamaankin. Elkins taas on tässä sarjassa "kokonaisvaltaisesti vähän liian hyvä" jarrukentän sentteri. Mitään kovin hienoja kiekollisia oivalluksia Hirvoselta on turha odottaa, koska hänen taitonsa eivät niihin riitä. Ja siksi hän liigassa pelaakin.

Jotenkin mä kuitenkin luotan siihen, että valmennuksella ja Nybondaksella on kirkas visio siitä, mitä joukkue tarvitsee ja nämä palikat hankitaan. Se onkin sitten pelaajista itsestään kiinni, miten kentällä suoriutuvat.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kun Nybondas sanoi, että nyt ammutaan kovilla tai jotain vastaavaa niin ainakin itse uskon, että sieltä olisi todellakin tulossa vielä se kärkilaituri sekä -sentteri. Bäckströmin tulo maalille, Järvisen jatko, Pihlström/Enlund/Setoguchi voisi olla tuo kärkilaituri ja sitten jokin kovempi sena, ei Santala(!) niin olen tyytyväinen. Joukkue vaikuttaa jo nyt ihan mallikkaalta, mutta se, että olisi ne kovat piipussa niin se ei ole vielä toistaiseksi näkynyt. Tämän takia odotan vähän isompia nimiä vielä ja jos semmoisia ei saada niin kyllä itse ainakin olen hieman pettynyt, vaikka joukkueen runko on jo nyt mallikas ja potentiaalia löytyy monelta pelaajalta.

Mitä tuohon mahdolliseen laiturihankintaan tulee niin Pihlström ja Enlund olisivat varmasti melko riskittömiä hankintoja, molemmilta saisi varmasti hyvät tehot ja joukkueella pelaamista, mutta silti houkuttelisi nähdä tuo Setoguchi IFK:n paidassa. High risk - High reward tyylinen hankinta, voisi olla parhaimmassa tapauksessa lähes pitelemätön tässä Liigassa tai sitten sieltä tulisi huonolla motivaatiolla varustettu kanukki. Parasta tietty olisi, jos sieltä tulisi Enlund/Pihlström JA Setoguchi, mutta se saattaisi mennä jo hieman yli, tai ainakin olisi ne kovat piipussa!
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Nybondas on tiennyt viime syksystä lähtien, ettei Ramu jatka, joten aikaa etsiä korvaaja on kyllä ollut. Jos (ja kun?) on tehty ateginen päätös, että Hintz tulee olemaan ensi kaudella ykkössena, joukkue tarvitsee vielä yhden peliätekevän laiturin.

Juuri näin. Jotenkin tosin pitäisin erittäin riskaabelina lähtökohtana, että Hintz olisi kauteen lähdettäessä meidän ykkössentteri. Eri asia jos hän olisi iskenyt keväällä veret seisauttavat näytöt tiskiin, mutta kun näin ei kuitenkaan tapahtunut. Jos jostain kumman syystä tämä olisi kuitenkin Nybarin & valmennusjohdon visio, niin silloin tarvitaan kovan luokan peliä tekevä laituri. Ei Pihlströmiä vaan laituri jolta löytyy kädet ja peliälyä. Pihlström on hieno pelaaja, mutta em. ominaisuudet eivät hänen työkalupakissaan kovin isoa roolia näyttele. Ja kuten sanoit, syvyyttä myös sentteriosastolle tarvitaan, eli jos ei tule ykkössentteriä, niin sitten pitää tulla nelossentteri. Eli mielestäni helpompaa olisi hankkia peliä tekevä sentteri, koska silloin ei tarvitse hankkia peliä tekevää laituria + sentteriä neloseen. Hintz tulee saamaan joka tapauksessa aivan riittävästi vastuuta, skulasi hän sitten kakkosessa tai ykkösessä.
 
En mäkään laittaisi kaikkia panoksia Hintziin vielä ainakaan, kyllä sinne tarvitaan vielä takuuvarma sentteri ja ei mustakaan Santala oo se mitä kaivataan. En oo kyllä seuraillut keitä kiinnostavia olis vapaana, mutta nuo KHL:n kuviothan voivat muuttaa tilannetta myös, jolloin vapaana voisi olla lisää riittävän tasokkaita senttereitä.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo lähtökohtana pitäisi olla se ettei kaikkia paukkuja laiteta vielä Hintzin niskaan, vaan sieltä hankitaan yksi kunnollinen peliä tekevä sentteri, ainoa jolla Hintz voisi ehkä olla 1.sentterinä on juuri se että laituriksi hommataan peliä tekevä pelaaja. Silloinkin näkisin riskit Hintzin kohdalla, kuitenkin viime kaudella Hintz pelasi suurimmaksi osaksi laidassa, koska siitä sentterin pelistä ei tullut hänen omien sanojensakkaan mukaan yhtään mitään. Vaikeata kuvitella että Hintz (vaikka potentiaalia onkin edelleen paljon) ponnistaisi yhden kesän aikana niin paljon eteenpäin että pystyisi hoitamaan 1.sentterille kuuluvat puolustusvelvoitteet, ja siihen päälle vielä onnistumaan riittävästi hyökkäyspäässä.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Moberg tulossa pysyvästi Espooseen, kertoo liiton siirtodokumentit.

Jokaiselle osapuolelle erinomainen asia. Runsaasti vastuuta, uusi ajattelutapa huippu-urheilua ja harjoittelua kohtaan niin voi vielä joku päivä olla liigapelaaja. Tällä hetkellä todella kaukana siitä.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli nyt on tämmöinen porukka kasassa:

Aaltonen - Hintz - Rask
Partanen - Elkins - Puustinen
Ikonen - Leino - Petrell
Luttinen - Nykopp - Åsten
Saarelainen - Tuomisto - Tamminen

Grillfors - Taimi
Eronen - Salmela
Teppo - Karjalainen

Bäckström
Lankinen
 

Fordél

Jäsen
Ihan kuriositeettina kysyn, että pelaako Raskin pääsääntöisesti oikeaa laitaa, kuten Aaltonen, jolloin eivät olisi mahdollisesti samassa kentässä? Molemmat ovat myös rightin miehiä.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Ihan kuriositeettina kysyn, että pelaako Raskin pääsääntöisesti oikeaa laitaa, kuten Aaltonen, jolloin eivät olisi mahdollisesti samassa kentässä? Molemmat ovat myös rightin miehiä.
Pelannut pelkästään oikealla IFK:ssa. Pudi on näyttänyt kykynsä pelata myös vasemmalla, vaikka oikealla yleensä on pelannutkin, joten eiköhän siellä keksitä keinot luoda ihan toimivat laituriparit.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eli nyt on tämmöinen porukka kasassa:

Aaltonen - Hintz - Rask
Partanen - Elkins - Puustinen
Ikonen - Leino - Petrell
Luttinen - Nykopp - Åsten
Saarelainen - Tuomisto - Tamminen

Grillfors - Taimi
Eronen - Salmela
Teppo - Karjalainen

Bäckström
Lankinen

Toivoinkin, että joku kasaa hahmotelman.

Oma hankintalista:

1 kpl sentteri. Ei tarvitse olla selkeä ykkössentteri, mutta kiekollisen roolin sentteri, joka pystyy pelaamaan ylivoimaa.
2 kpl puolustajia, joista 1 selkeä ykköskorin stay at home pakki. Toinen sitten auki. Ottaisin tietysti Zidlickyn mikäli saatavilla. Muuten riittää vakaan liigatason puolustaja.

Bonuksena 1 laitahyökkääjä, mikäli sopiva löytyy. Törmänen kuulutti vahvaa neloskenttää ja Åsten aloittavassa kokoonpanossa ei riitä hänelle. Edelleenkin kun kokonaisuutta katsoo, niin tilaa olisi vaikka koko kolmikolle TR, Z, OJ.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan kuriositeettina kysyn, että pelaako Raskin pääsääntöisesti oikeaa laitaa, kuten Aaltonen, jolloin eivät olisi mahdollisesti samassa kentässä? Molemmat ovat myös rightin miehiä.
Rask pelasi pääsääntöisesti tosiaan oikeassa laidassa. Noita voisi hetken harkinnan jälkeen muuttaa näin:

Petrell - Hintz - Aaltonen (pistetään Lennun muskelit hyötykäyttöön taiteilijoiden viereen)
Puustinen - Elkins - Rask
Partanen - Leino - Ikonen
Luttinen - Nykopp - Åsten
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Nyt on Jengi yhtä senaa ja paria( isohkoa) pakkia vaille valmis.
Hyvälle näyttää. Ne joille Aaltosen Juma ei riitä, voivat sitten keväällä miettiä kuka olis ollu parempi, jos Kanisteria ei jostain syystä nostellakaan.
Bäckströmin Nikke, Lennu, Erosen Teemu, kovia nimiä!
Ei kai juuri parempia pelaajia noille paikoille realistisesti ajateltuna ollu saatavillakaan. Jatkot saatiin tosi tärkeille ukoille, Kari ja Grilli etunenässä.
JJ jos vielä jatkais, ja joku Keijon tapainen mörkö saatais siihen kylkeen, niin Tappara kaatuu finaaleissa ens keväänä.
Nybbe on tehny duuninsa hyvin tähän asti. Näillä voi jo lähteä ihan ilman ahdistusta kohti tulevaa kautta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös