Mainos

Vancouver Canucks 2016–2017

  • 73 223
  • 251

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Avataan nyt Canucksin ensi kauden kausiketju, kun Benning meni tekemään jo kesän ensimmäisen siirtonsa ennen NHL-kauden loppua.

Viime kauden kausiketjussa tulikin jo käsiteltyä joukkueen viime kautta kautta, joten en lähde tässä sen syvällisemmin käsittelemään enää tuota. Lyhyesti sanottuna kausi meni jopa huonommin mitä moni odotti; Canucks keräsi 26 pistettä vähemmän kuin edelliskaudella ja seuran maaliero oli NHL:n huonoin.

Viime kaudella joukkueen sijoitus oli NHL:n kolmanneksi viimeinen. Viimeksi noin synkkää kautta saatiin todistaa Brian Burke-Mike Keenan -sekoilujen jälkeen viime vuosituhannella ja tuolloin tuli lopulta palkinnoksi erilaisten mutkien kautta varaustilaisuudesta Sedinin kaksoset. Nyt viime kauden loppuun hävittiin vielä varaustilaisuuden arvontakin, joten kausi oli myös tuurin puolesta surkea.

Jos jotain hyvää Canucksin viime kaudesta kaivaisi, niin nuorten sisäänajo onnistui melko hyvin. Horvat ja Bärtschi pelasivat lähes koko kauden kakkosketjussa, tulokaspuolustaja Ben Hutton murtautui top4-pakkien joukkoon, kesän 2014 ykkösvaraukset Jake Virtanen ja Jared McCann (myyty jo, hänestä myöhemmin) pääsivät pelaavaan kokoonpanoon ja maalilla Markström näytti kelvolliselta NHL-maalivahdilta. Loppukaudella joukkueen riveihin saapui myös kesän 2014 kolmannen kierroksen varaus Nikita Tryamkin, jonka otteet näyttivät lupaavilta.

Tällä hetkellä Canucks on selvästi nuorentumassa, mutta jäällä tuo poikii vielä liikaa tappioita. Joukkueen monet fanit toivovat uudelleenrakennusta kärkivarausten kautta, mutta manageri Jim Benningilla on erilaiset tavoitteet;

Vancouver Sunin Iain MacIntyren artikkeli avaa hyvin Benningin tavoitteita.

We’ve never once said this was going to be easy or fast. What we said is our goal every year is try to be competitive and make the playoffs. But we’ve never once mentioned the Stanley Cup or had any illusions about where we are as a team. If you don’t have the goal to be a playoff team, what’s the sense of even playing the games?

Benningin tavoitteena on saada joko varausten tai sitten kauppojen kautta Vancouveriin 8-10 avainpelaajan ryhmä, jonka johdolla seura menisi tulevaisuuteen - aikaan jälkeen Kaksosten. Benning noudattaa tuossa oppia, jonka hän sai Sabres-kausina Scott Bowmanin veljeltä Jack Bowmanilta ja jonka johdolla mentiin myös Bostonissa myöhemmin.

In Boston, when I got there we were the fifth-worst team in the league. And by drafting well, making a couple of good trades and signing Zdeno Chara as a free agent, five years later we were in the Stanley Cup finals and beat Vancouver in 2011.

Hän kertoi tuossa ylempänä linkitetyssä Vancouver Sunin jutussa jo osan pelaajista, jotka tulevat kuulumaan tämän hetken näkymillä tuohon runkoon.

Bo Horvat will be part of that group. Jake Virtanen will be part of that group. Ben Hutton and Jacob Markstrom are part of that group. Jared McCann has a chance to be a part of that group. Sven Baertschi.
We’ve got Thatcher Demko coming, and he’s going to be part of that core group. We have Brock Boeser, who has had a helluva year in college hockey. He’s going to be part of that core group. This is my second year on the job, so we’re two years into this.

Benningin tavoitteena oli tullessaan saada tuo 8-10 avainpelaajan runko kasaan neljän-viiden päästä. Nyt hän on ollut kaksi kautta, joten kahdesta kolmeen kautta tuo hänen rakennustyönsä vielä jatkuu ja sen jälkeen voidaan arvioida, miten hän on lopulta onnistunut.

Nuorten sisäänajossa hänen voi sanoa onnistuneen tähän mennessä, mutta vielä lisää vaadittaisiin. Tämän kesän ykköskierroksen varauksen (viides kaikista) voidaan odottaa kuuluvan tuohon avainpelaajien listaan; Horvat, Virtanen, Boeser, Bärtschi, Dubois/Tkachuk?, Sutter, Hutton, Tanev, Gudbranson, Markström, Demko lienee tällä hetkellä se 10-11 pelaajan runko, jota Benning kaavailee kahden-kolmen vuoden päähän, mutta vielä tilanne elää etenkin nuorten kanssa.

Katsotaan vähän millainen joukkue Canucksilla on tällä hetkellä sopimuksissa (nimen jälkeen sopimuksen caphit ja kestovuosi):

Hyökkääjät:

Daniel Sedin: 7milj, 2018
Henrik Sedin: 7,0, 2018
Alexandre Burrows: 4,5, 2017
Brandon Sutter: 4,375, 2021
Derek Dorsett: 2,65, 2019
Jannik Hansen: 2,5, 2018
Chris Higgins: 2,5, 2017
Bo Horvat: 1,744, 2017 -> RFA
Jake Virtanen: 1,744, 2018 -> RFA
Markus Granlund: 0,9, 2018 -> RFA
Anton Rödin: 0,95, 2017 -> RFA
Brendan Gaunce: 0,833, 2017 -> RFA
Sven Bärtschi -> RFA
Emerson Etem -> RFA
Michael Zalewski - RFA
Linden Vey -> RFA
Ronalds Kenins -> UFA
Brandon Prust -> UFA
Radim Vrbata -> UFA

Puolustajat:

Alex Edler: 5,0, 2019
Chris Tanev: 4,445, 2020
Luca Sbisa: 3,6, 2018
Erik Gudbranson: 3,5, 2017 -> RFA
Ben Hutton: 0,925, 2017 -> RFA
Nikita Tryamkin: 0,925, 2017 -> RFA
Alex Biega: 0,75, 2018
Andrey Pedan: -> RFA
Matt Bartkowski -> UFA
Dan Hamhuis -> UFA
Yannick Weber -> UFA

Maalivahdit:

Jacob Markström: 1,55, 2017 -> UFA
Ryan Miller: 6,0, 2017 -> UFA
Thatcher Demko: 0,925, 2019 -> RFA

Jatkuu...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jatkuu...

Hyökkäyksen hahmotelma:

Canucks oli viime kaudella Läntisen konferenssin ainoa alle 200 maalia tehnyt joukkue. Ykkösketju Sedinien johdolla toimi hienosti puoliväliin kautta, mutta sitten tuli romahdus (mahdollisesti osin Henrik Sedinin loukkaantumisen vuoksi). Sedinien ohella veteraaneista Burrows, Higgins ja etenkin Vrbata pettivät odotuksia. Viime kesän hankinta Sutter pelasi puolestaan hyvin ne pelit, jotka hän pelasi, mutta kausi jäi 20 pelin mittaiseksi.

Toista kautta pelannut hyökkääjä Horvat oli joukkueen tehokkain pelaaja kauden jälkimmäisellä puolikkaalla ja hyökkäyspäässä ainoita valopilkkuja. Horvatin lisäksi hyökkäyksestä pitää nostaa esiin onnistujana 15 maalia tehnyt Sven Bärtschi, vaikka hänen alkukausi olikin vaikea. Veteraaneista Jannik Hansenin kausi oli hyvä. Nuorista Virtanen ja McCann pelasivat vaihtelevat kaudet, kuten heidän ikäisiltä pystyi odottamaan.

Tällä hetkellä Canucksin hyökkäys on vielä liian harvojen vastuunkantajien varassa, mutta roolijako näyttää selvältä. Sedinit tulevat jatkamaan ykkösketjussa vielä kaksi kautta ja Horvat-Bärtschi -kaksikon varaan rakennetaan toista ketjua. Sedinien ketjuun on hakusessa pelaaja vapaiden agenttien markkinoilta ja mikään yllätys ei olisi, jos Benning yrittäisi saada riveihin Bostonissa pelanneen Sedinien maajoukkuekaverin Loui Erikssonin.

Sedin - Sedin - Eriksson?
Bärtschi - Horvat - ? (Virtanen, Rödin?)

Tuossa on mahdollisesti tulevan kauden top6-ryhmästä viisi. Ellei esimerkiksi Erikssonin kanssa saada sopimusta, Jannik Hansen tai Alex Burrows nähtäneen jälleen Kaksosten ketjussa. Horvatin ketjun toiseen laitaan olisi tarjolla tämän hetken kaavailuilla joko viime kaudella Ruotsin Elitserienin arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Anton Rödin tai Jake Virtanen, joka pelasi tuossa ketjussa jo viime kaudella.

Kolmosketjun pohdintoja aiheuttanut sentteritilanne selvisi Jared McCannin kaupan jälkeen. Brandon Sutter tullee kantamaan tuon roolin ja saanee oikealle puolelle Hansenin ja vasemmalle Burrowsin, mikäli Kaksosten ketjuun onnistutaan hankkimaan ulkoa vahvistus ja ellei toista heistä kaupata pois. Mikäli kaupataan (kuten vähän odotan), Emerson Etem tai Brandan Gaunce tulevat saamaan roolia kolmosketjun laidalla.

Nelosketjun keskelle olisi tarjolla tämän hetken kaavailuissa joko Markus Granlund tai hirvittävän perhetragedian kokenut Linden Vey. Granlund näyttäisi tällä hetkellä varmemmalta jatkajalta tuossa. Etem ja Gaunce (sekä mahdollisesti Virtanen) kisaavat paikasta tännekin ja Derek Dorsett näyttäisi varmalta nelosketjun energiapelaajalta. Kaksi alempaa ketjua näyttävät tällä hetkellä suunnilleen näiltä;

Burrows - Sutter - Hansen
Etem/Gaunce - Granlund - Dorsett

Higginsille en näe tällä hetkellä oikein paikkaa joukkueesta ja tämä on tavallaan sääli, sillä hän nosti minun papereissa selvästi osakkeitaan viime kauden farmikomennuksellaan, jolloin kokenut "NHL:ään kuuluva" hyökkääjä halusi ottaa isoa johtajuutta ja auttoi nuoria esimerkillään paljon. Viime kaudella hän ei kelvannut yhdellekään joukkueelle waivereista, joten vaikea on sanoa missä hän tulee pelaamaan ellei kuulu enää joukkueen tulevaisuuden suunnitelmiin.

Kokonaisuutena Canucks-hyökkäys näyttää näillä pelimerkeillä lähes samalta kuin viime kauden tehoton hyökkäys. Edelleen tuossa ryhmässä on paljon kysymysmerkkejä syvyydessä, ikääntyviä veteraaneja ja vastuunkantajina kakkosketjussa ovat kokemattomat pelaajat, joten isompaa menestystä on vaikea odottaa. Toki esimerkiksi Horvatille joku "ryanjohansen-tyylinen" kehitys saattaa olla mahdollinenkin (ikäisekseen Bo teki viime kaudella enemmän tehoja kuin Johansen aikanaan), mutta tuota kehitystä en itse vielä jää odottamaan.

Hyökkäykseen saattaa olla tulossa muuttujina tulevan kesän ykköskierroksen varauksen (mikäli se on esimerkiksi Dubois tai Tkachuk) mahdollinen nopea nousu NHL:ään sekä vielä edessä olevat pelaajakaupat. Historia on osoittanut joukkueen kokoamisen olevan tässä vaiheessa kesää vielä lähes mahdotonta - viime kesänäkin tulopuolella kesäkuun lopun jälkeen olivat vielä "puskista" esimerkiksi Sutter ja Prust sekä nuorista Virtanen, Bärtshi, Hutton ja McCann. Nyt ainakaan Boeser ei vielä "kiusaa" näitä kaavailuja, kun ilmoitti jatkavansa vielä ensi kauden yliopistossa.

Tulevaisuuden joukkuetta mietittäessä McCannin lähtö teki loven keskustaan, mutta mikäli Canucks varaa Duboisin, hänestä saattaa kehittyä vielä NHL-tasolle sentteri ja upsideltaan Jaredia parempikin. Muutaman kauden päästä joukkueen hyökkäys saattaa olla kaiken mennessä nappiin suunnilleen mallia;

? - Horvat/Dubois - Boeser
Bärtschi - Horvat/Dubois - Virtanen
Gaunce - Sutter - ?
Etem - Granlund -

Toki tuohon on vielä matkaa ja edessä lienee useampia muuttujia, joten en mene sen enempää asioiden edelle tässä vaiheessa. Hyökkäyksen tulevaisuuteen on kuitenkin mahdollista saada tämän hetken paloilla ihan hyviä nuoria mahdollisten vapaiden agenttien rinnalle. Oikeaan suuntaan Benning on nähdäkseni tuota ryhmää vienyt, vaikka pelaajakaupoissa varauksia ollaankin jaettu oikealle ja vasemmalle ja omaankin makuun ihan liikaa.

Puolustuksen hahmotelma

Vancouverin viime kauden suurin murheenkryyni oli nähdäkseni puolustus. Kaikki kolme top3-pakkia (Edler, Tanev ja Hamhuis) pelasivat rikkonaiset kaudet ja puolustuksen parhaaksi äänestettiin yllättävän hyvän kauden pelannut tulokas Hutton. Syvyyspuolustajista Yannick Weber sukelsi pahiten käyden farmissakin ja Luca Sbisa pelasi vain puolikkaan kauden loukkaantumisten vuoksi.

Alex Biega ja Matt Bartkowski täyttivät mielestäni odotukset parhaiten, mutta Bartkowskin ongelmaksi muodostui pelaaminen liian suuressa roolissa. Loppukaudella mukaan tullut Tryamkin onnistui, mutta pelasi vain 13 peliä ja näin ollen hänen varaan ei voi vielä liikaa rakentaa.

Viime kauden puolustuksesta puuttui mielestäni sekä taitoa, että kovuutta. Tuohon kovuuteen Benning vastasi hankkimalla Erik Gudbransonin Floridasta, mutta taitopuoli on edelleen vajaa. Alex Edler pystyisi tuomaan tehoja, mutta hän ei ole varsinainen hyökkäävä puolustaja ja on pelannut rikkonaisia kausia viime vuosina. Nuorelle Ben Huttonille annetaan tuossa nyt liian suuret saappaat - mikäli tilanne pysyy tälläisenä. Hutton on lahjakas puolustaja, mutta ei hän ihmeisiin pysty.

Edler - Tanev
Hutton - Gudbranson
Sbisa - Tryamkin

Larsen - Pedan - Biega

Tämän hetken tilanne on tuossa. Uskoisin Bartkowskin ja etenkin Weberin lähtevän seurasta. Tuo kuusikko on nyt lähes parimetrisen Gudbransonin ja yli parimetrisen Tryamkinin tulojen jälkeen iso ja fyysinen, mutta kuten sanoin, ei millään lailla kovin taitava. Edler, Tanev ja Hutton pystyvät tosin tekemään kiekollakin jotain.

Ykköspari kantaa terveenä olleessaan edelleen pääroolin puolustuksessa ja on toimiva kaksikko. Huttonin pariksi tuotiin Gudbranson ja tuon kaksikon voisi kuvitella sopivan hyvin yhteen. Toki kaksikko on tällä hetkellä toimiva vain paperilla, todellinen onnistuminen on toinen juttu. Kolmanteen pariin on tarjolla kysymysmerkkejä, mutta Sbisaa lukuun ottamatta ihan mielenkiintoisia sellaisia.

Sbisa tuolta nyt varmaan kaupattaisiin ja pyrittäisiin saamaan Hamhuis jatkamaan kotiseudulla, mutta Sbisaa ei luultavasti saada nykyisellä sopimuksella myytyä etenkään viime kauden puolikkaan jälkeen. Pelillisesti Sbisa meni mielestäni eteenpäin ensimmäisestä Canucks-kaudesta ja etenkin Bieksan kanssa pelaamisen jälkeen, joten hän varmaan jatkaa pelaavassa kokoonpanossa.

Ikärakenteeltaan tuo puolustus on nyt hyvä - mikäli ajatellaan pidempää aikaväliä. Edler on toki "jo" kolmekymppinen, mutta nelikosta Tanev-Hutton-Gudbranson-Tryamkin vanhin on 26-vuotias Tanev. Sbisa on myös 26-vuotias ja pelipaikkaa hakeva Pedan on 22-vuotias. Tuota 22-26 -vuoden ikäväliä puolustukseen ollaan nähtävästi haettu ja saatu. Nykyinen puolustus pystyy ikänsä ja sopimustensa puolesta pelaamaan yhdessä pidempäänkin.

Kokonaisuutena tuolla puolustuksella ei kuitenkaan pitäisi olla asiaa pudotuspeleihin, elleivät nuoret kuten Hutton ja Tryamkin tee jo tuossa iässä ihmeitä. Odottelen jossain vaiheessa Edlerin lähtevän tuolta mikäli nuoret näyttävät pystyvän täyttämään odotuksia. Ehkä tuon aika ei ole vielä tulevalla kaudella kuitenkaan.

Maalivahtien hahmotelma

Viime kaudella Vancouverin maalivahdit pelasivat melko hyvät kaudet ja hyvä oli nähdä etenkin Markströmin näyttävän kykynsä pelata NHL:ssä hyvällä tasolla. Kokenut Miller lähtee tulevaan kauteenkin ykkösmaalivahtina, mutta uskon Ruotsin World Cup -joukkueeseen valitun Markströmin saavan viime kautta enemmän pelejä ja haastavan tosissaan. Millerilla on alkamassa sopimuksen viimeinen kausi ja nyt olisi tilaisuus ajaa Markström ykköseksi.

Canucks teki jo sopimuksen kesän 2014 toisen kierroksen varauksen Thatcher Demkon kanssa ja joukkueella on isoja odotuksia tätä viime kauden parhaaksi yliopistomaalivahdiksi äänestettyä maalivahtia kohtaan. Demkon aika tosin lienee vasta parin kauden päässä ja siihen saakka hän saanee oppia farmissa ammattilaiskiekon saloja. Markström-Demko -kaksikko vaikuttaa hyvältä tulevaisuuden kaksikolta, vaikka kummallakin on vielä näytettävää ammattilaisena.

Vancouverin maalivahtipuolella yhtenä mielenkiintoisena muuttujana on maalivahtivalmentajan vaihtuminen. Nykyinen maalivahtivalmentaja Melanson on tehnyt nähdäkseni hyvää työtä seurassa jo pidempään, joten toivottavasti jatkajaksi saataisiin myös pätevä alan tekijä viemään Demkoa ja Markströmiä eteenpäin.

Tämän hetkinen kokoonpanoveikkaus ensi kaudelle (melkoinen ruotsalaishyökkäys ja pehmeä sellainen, mutta tullee varmasti vielä muuttumaan):

Daniel Sedin - Henrik Sedin - Eriksson/?
Bärtschi - Horvat - Virtanen
Burrows - Sutter - Hansen
Dorsett - Granlund - Rödin
(Etem, Vey, Gaunce, Higgins)

Edler - Tanev
Hutton - Gudbranson
Sbisa - Tryamkin
(Larsen, Biega, Pedan)

Miller
Markström

Jatkuu...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jatkuu...

Loppuun oma prospect-ranking (rajana korkeintaan 50 NHL-peliä ja 25-vuotta):

1. Brock Boeser; Viime kesän ykkösvaraukselta nähtiin erinomainen yliopistokausi, jonka aikana rikkoutui mm. Jonathan Toewsin ja Zach Parisen ennätykset yliopistossa. Maalintekijä jatkaa vielä ensi kauden North Dakotassa, jossa voitti menneellä kaudella yliopistojen mestaruuden.

2. Thatcher Demko; Kesän 2014 toisen kierroksen varaus pelasi ikäisekseen paremmilla tilastoilla yliopistossa kuin Cory Schneider aikanaan. Viime kaudella tuli 10 nollapeliä ja valinta yliopistosarjojen parhaaksi maalivahdiksi. Isokokoinen ja nopea maalivahti. Lahjakkuudeltaan paras Canucksin maalivahtilupaus sitten Schneiderin.

3. Brendan Gaunce; Kesän 2012 ykkösvaraus on ottamassa paikkaa NHL:stä. Oli viime kaudella farmijoukkue Utican paras hyökkääjä ja kellotti keskimäärin yli 20 minuutin peliaikoja. Hyvällä pelinäkemyksellä kahteen suuntaan pelaava sentteri/laituri, joka on ottanut pieniä askeleita eteenpäin joka kausi. Luultavasti tulevaisuudessa kuitenkin kahden alemman ketjun pelaajia.

4. Nikita Tryamkin; Yli kaksimetrinen parikymppinen venäläispuolustaja yllätti viime kauden lopussa NHL:ssä. Pelasi muuten kauden KHL:n Avtomobilistissa, jossa sai pudotuspeleissä enemmän peliaikaa kuin Suomen maajoukkueessa MM-kisoissa nähty puolustaja Tommi Kivistö. Pieni kaukalo näytti sopivan hyvin Tryamkinille.

5. Andrey Pedan; Fyysinen ja iso venäläinen pääsi haistelemaan NHL-vauhtia 13 pelin ajaksi. Erinomaiset fyysiset ominaisuudet NHL-tason puolustajaksi, mutta edelleen vähän hidas reagoimaan tilanteisiin ja virheherkkä. Silti mahdollinen tulevaisuuden kolmosparin puolustaja NHL:ään.

6. Jordan Subban; Hyvien juniorikausien jälkeen hyppy AHL:aan onnistui Subbanin veljessarjan nuorimmalta pelaajalta. Oli yksi AHL:n tehokkaimmista tulokaspuolustajista vähän maaleja tehneessä Utican joukkueessa. Erinomainen ylivoimapuolustaja ainakin farmitasolla. Koko suurin kysymysmerkki ylemmäs, mutta sitä se piti olla jo AHL:aan.

7. Guillaume Brisebois; Acadie-Bathurstin kapteeni on hyvin liikkuva kahden suunnan puolustaja. Pelasi Q:n tähdistöjoukkueessa Venäjän tähdistöä vastaan. Hyökkäystehoja olisi kaivannut selvästi enemmän, mutta videoiden perusteella Brisebois pelasi hyvää kautta.

8. Michael Zalewski; Energinen kahden suunnan hyökkääjä pääsi pelaamaan pari peliä NHL:ssä viime kaudella ja pelasi niissä ihan hyvää kiekkoa. Oli farmissa arvokas ja monikäyttöinen pelaaja Uticalle. Hyvä peliäly ja liike.

9. Adam Gaudette; Viime kesän viidennen kierroksen varaus yllätti Northeasternin yliopistossa tulokkaana ja teki 30 pistettä. Taitava hyökkäyspään pelaaja, joka pelaa kahteen suuntaan. Pidemmän aikavälin projekti.

10. Alexandre Grenier; Utican pistepörssin voittaja jatkoi farmissa hyvää peliä ja sai palkinnoksi kuusi NHL-peliä. Lähes kaksimetrinen hyökkääjä ei ehkä kuitenkaan mennyt ihan niin hyvin eteenpäin kuin olisin toivonut. Prospectilistan kokenein pelaaja on ehkä sittenkin vain farmihyökkääjiä tulevaisuudessa. Tyyliltään vähän väliinputoaja NHL:ään.

11. Troy Stecher; Boeserin joukkuekaveri oli yksi yliopistosarjojen kiinnostavimmista vapaista agenteista ja valitsi kotiseutunsa joukkueen. Hyvin liikkuva ja taitava puolustaja kokeilee ensi kaudella farmissa ammattilaiskiekon tasoa ja silloin nähdään taso paremmin.

12. Cole Cassels; Ylivoimaisesti suurin pettymys Canucksin prospecteista viime kaudella. Pelasi komean junioriuran ja odotuksia riitti farmiinkin, mutta oli lähellä pudota kokonaan pois kokoonpanosta. Kärsi viime kesänä pitkään loukkaantumisista ja ehkä tuolla oli merkitystä vaikeaan kauteen. Ensi kaudella nähdään onko tästä toisen polven kiekkoilijasta mihinkään. Peliäly riittää, mutta liike suurin heikkous.

13. Tate Olson; Viime kesän varaustilaisuuden toiseksi viimeinen varaus pelasi hyvän kauden Prince Georgian kärkipuolustajana ja teki 47 pistettä. Raameja ja kovuutta riittää NHL-tasolle saakka, mutta pelaajana vielä nähdyn perusteella raakile. Muutaman kauden projekti, mutta yllätti ehkä parhaiten prospecteista.

14. Tom Nilsson; Toronton kesän 2011 neljännen kierroksen varaus teki juuri sopimuksen vapaana agenttina Vancouverin kanssa. Pari viime kautta Frölundassa pelannut puolustaja pelasi viime kaudella pari EHT-peliä. Nilsson ei ole mikään kovinkaan kookas puolustaja, mutta pärjää kaksinkamppailuissa hyvin ja liike on hyvällä tasolla. Puolustava puolustaja pääsee kokeilemaan ensi kaudella Uticassa, jossa noussee avainpelaajien joukkoon.

15. Michael Garteig; Viime kaudella Quinnipiacin yliopistossa pelannut maalivahti pelasi hienon kauden ja teki sopimuksen vapaana agenttina Canucksin kanssa tänä kesänä. Aloitti todellisen harjoittelun poikkeuksellisen myöhään ja voi olla myöhäiskehittyjä maalivahtina. Haastaa ensi kaudella pelipaikkaa Uticassa, mutta pelannee Demkon vuoksi ECHL:ssa.

16. Dimitri Zhukenov; Hyvällä peliälyllä pelaava venäläinen pelasi kohtalaisen tulokaskauden Q:ssa. Oli joukkueensa Chicoutimin neljänneksi tehokkain pelaaja ja sai kehuja syöttötaidoistaan. Uudet kuviot uudessa maassa voivat tuottaa alkuun hankaluuksia, mutta ensi kausi näyttää paljon.

17. Yann-Pavel Laplante; Arizonan kesän 2013 kolmannen kierroksen varaus teki sopimuksen Canucksin kanssa, kun Arizona ei nähnyt käyttöä. Pelasi viime kauden Q:n Gatineaussa, jossa ampui 34 maalia. Fyysinen ja periksi antamaton hyökkääjä kokeilee päästä ensi kaudella Utican paitaan.

18. Carl Neill; Vancouverin viime kesän viidennen kierroksen varaus pelasi hyökkäyssuuntaan hyvän kauden Q:n Sherbrookessa ja teki 50 pistettä. Raamejakin riittää ylemmäs, mutta puolustuspelissä ja liikkeessä eniten kehitettävää. Pitkän linjan projekti.

19. Lukas Jasek; Viime kesän kuudennen kierroksen varaus teki kovat tehot Tsekin nuorten sarjassa, mutta ei päässyt Tsekin pääsarjassa kunnon rooliin ja putosi myös nuorten maajoukkueesta viimeisissä leikkauksissa. Älykäs ja hyvällä energialla pelaava laitahyökkääjä on suuri kysymysmerkki tällä hetkellä. Ensi kaudella nähdään toivottavasti taso paremmin pääsarjan puolella.

20. Joe Labate; Isokokoinen hyökkääjä pelasi melko hyvän kauden omassa roolissaan farmin puolella, mutta ei tehnyt hyökkäyspäähän mitään mikä saisi odottaa häneltä NHL-tulevaisuutta. Yliopistouran jälkeen ei paljon pystynyt odottamaan, mutta mahdollisesti Labatesta kehittyy kuitenkin farmitasolle pelaaja.

Kirjoittelen tuosta Gudbransonin kaupasta myöhemmin omia näkemyksiä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kiitokset nuck mahtavasta ketjun avauksesta. Jos kentällä Canucks oli heikko niin väitän, että ketjun avaus oli NHL-joukkueista heittämällä TOP5 luokkaa. Saisi ottaa joukkue koppia laadukkaasta tekemisestä.

Tuota avausviestiä ei ole tarvetta lähteä täydentämään, mutta tartutaan tähän joukkueen muutoksiin ja tulevaisuuteen kiinni. Nuck tuossa pyrki jo Benningin ajatuksia avaamaan ja vähän syitä siihen miksi hän kenties on tehnyt nähtyjä, hivenen ihmeellisiä, kauppoja.

Benningin tavoitteena oli tullessaan saada tuo 8-10 avainpelaajan runko kasaan neljän-viiden päästä. Nyt hän on ollut kaksi kautta, joten kahdesta kolmeen kautta tuo hänen rakennustyönsä vielä jatkuu ja sen jälkeen voidaan arvioida, miten hän on lopulta onnistunut.

Nuorten sisäänajossa hänen voi sanoa onnistuneen tähän mennessä, mutta vielä lisää vaadittaisiin. Tämän kesän ykköskierroksen varauksen (viides kaikista) voidaan odottaa kuuluvan tuohon avainpelaajien listaan; Horvat, Virtanen, Boeser, Bärtschi, Dubois/Tkachuk?, Sutter, Hutton, Tanev, Gudbranson, Markström, Demko lienee tällä hetkellä se 10-11 pelaajan runko, jota Benning kaavailee kahden-kolmen vuoden päähän, mutta vielä tilanne elää etenkin nuorten kanssa.

Hyökkäyksen tulevaisuuteen on kuitenkin mahdollista saada tämän hetken paloilla ihan hyviä nuoria mahdollisten vapaiden agenttien rinnalle. Oikeaan suuntaan Benning on nähdäkseni tuota ryhmää vienyt, vaikka pelaajakaupoissa varauksia ollaankin jaettu oikealle ja vasemmalle ja omaankin makuun ihan liikaa.

Ikärakenteeltaan tuo puolustus on nyt hyvä - mikäli ajatellaan pidempää aikaväliä. Edler on toki "jo" kolmekymppinen, mutta nelikosta Tanev-Hutton-Gudbranson-Tryamkin vanhin on 26-vuotias Tanev. Sbisa on myös 26-vuotias ja pelipaikkaa hakeva Pedan on 22-vuotias. Tuota 22-26 -vuoden ikäväliä puolustukseen ollaan nähtävästi haettu ja saatu. Nykyinen puolustus pystyy ikänsä ja sopimustensa puolesta pelaamaan yhdessä pidempäänkin.

Nyt jos noita tehtyjä kauppoja käy lävitse niin niistä huomaa aika selvän trendin. Ensin mainittu pois treidatut ja sitten saadut pelaajat (pickejä ei listattu)

Garrison (1984) <->
<-> Dorsett (1986)
Kesler (1984) <-> Bonino (1988), Sbisa (1990)
<-> Vey (1991)
<-> Pedan (1993)
Forsling (1996) <-> Clendening (1992)
<-> Bärtschi (1992)
Läck (1988) <->
Bieksa (1981) <->
Kassian (1991) <-> Prust (1984)
Bonino (1988), Clendening (1992) <-> Sutter (1989)
Jensen (1993 <-> Etem (1992)
Shinkaruk (1994) <-> Granlund (1993)
<-> Larsen (1989)
McCann (1996) <-> Gudbranson (1992)

Vapaina signatut:
Tom Nilsson (1993)
Yan-Pavel Laplante (1995)
Michael Garteig (1991)
Troy Stecher (1994)
Anton Rödin (1990)

Kyllähän tuossa selvä haluttu ikäryhmä on mitä on tavoiteltu. On myyty sekä kokeneita pelaajia, joiden parasta ennen päiväys umpeutuu ennen kuin Canucks on taas potentiaalinen menestyjä, ja sitten niitä pelaajia (1994-96 syntyneitä) joiden ei oleteta olevan vielä silloin huipulla. On haettu lähinnä 1992-93 syntyneitä pelaajia, joita on sitten täydennetty 1989-91 syntyneillä.

Dorsett ja Prust erottuvat noista muista ja niillä haettiin lähinnä alempiin ketjuihin fyysisyyttä mitä ei omasta takaa löytynyt. Dorsett onnistui roolissaan ja Prust taas ei.

Benningin ajatus alkaa hiljalleen avautumaan, mutta tapa millä noita pelaajia on hankittu on ollut vähän arveluttava. Nuoria pelaajia on vaihdettu pari vuotta vanhempiin, valmiimpiin pelaajiin. Pelaajan potentiaalille ei aina ole laitettu kauheasti painoarvoa eikä tulevien vuosien varausvuoroille ole laitettu kauheasti arvoa. Kärkivaraukset (Horvat, Virtanen, McCann, Demko, Boeser) on pyritty tuomaan nopeasti NHL:ään ja kypsyttämään heitä valmiiksi tuohon parin vuoden päähän.

Muutaman kauden päästä joukkueen hyökkäys saattaa olla kaiken mennessä nappiin suunnilleen mallia;

? - Horvat/Dubois - Boeser
Bärtschi - Horvat/Dubois - Virtanen
Gaunce - Sutter - ?
Etem - Granlund -

Markström-Demko -kaksikko vaikuttaa hyvältä tulevaisuuden kaksikolta, vaikka kummallakin on vielä näytettävää ammattilaisena.

Hyökkäys tosiaan näyttää potentiaaliselta parin vuoden päästä, mikäli nyt varataan Dubois tai Tkachuk ja saadaan vuoden päästä Boeser mukaan. Toki tuossa ei ole varaa epäonnistumisiin, kun ne "varalla olleet" pelaajat (Shinkaruk, McCann) on nyt kaupattu pois.

Maalivahdit ovat tuolla Markström - Demko kaksikolla vähintäänkin riittävällä tasolla, mutta siihenkin kohdistuu vielä epävarmuutta. Mutta sopivan ikäinen tuo kaksikko kylläkin on.

Puolustukseen kohdistuu eniten epävarmuutta, mutta ehkäpä juuri siitä syystä tuonne pakistoon on hankittu reilusti "arpalipukkeita" ja toivotaan että osa täyttää tai ylittää odotukset.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Alkuun kiitokset Mr. Smithille!

Pariin kohtaan voisi kommentoida jotain omia ajatuksia;

Benningin ajatus alkaa hiljalleen avautumaan, mutta tapa millä noita pelaajia on hankittu on ollut vähän arveluttava. Nuoria pelaajia on vaihdettu pari vuotta vanhempiin, valmiimpiin pelaajiin. Pelaajan potentiaalille ei aina ole laitettu kauheasti painoarvoa eikä tulevien vuosien varausvuoroille ole laitettu kauheasti arvoa.
Siltä tuo näyttää, että varausvuoroille ei olla annettu kauheasti painoarvoa. Erikoinen tapa lähestyä tuota joukkueen rakennusta tuota kautta managerilta, jonka suurimpana vahvuutena pidän kuitenkin juuri varausten kartoittamista pelaajatarkkailuun edelleen löytyvän suuren intohimon ja pitkän kokemuksen vuoksi. Benning on lähtenyt itse Eurooppaan katsomaan juniorikiekkoa kun "omalla joukkueella" on ollut playoff-sarja kesken ja kuitenkin noita vuoroja, joilla olisi ollut mahdollisuus noita kartoittamiaan pelaajia varata, on myyty pois.

Benningin ajan varaustoiminta on vielä niin lyhyttä, että sitä on vaikea lähteä arvioimaan, mutta ainakin toistaiseksi Canucksin varauspuoli näyttää saaneen selvää nostetta Gillisin ajoista. Toivoisin nyt joukkueen keskittyvän tuohon ja rakentavan tuota kautta, kun tuossa näyttää olevan vahvuus ja toisaalta siirroissa maksetaan usein oman näkemykseni mukaan "ylihintaa".

Yksi selvästi erottuva asia Benningin ajan hankinnoissa on ollut se, että hän on maksanut mielestään sopivasta pelaajasta usein "markkinahintaa" (jos tuollaista edes on) korkeamman korvauksen. Hän ei ole välittänyt niin paljon kehittyneistä tilastoista kuin jotkut fanit, jotka näkevät pelaajien arvon pelkästään tai lähes pelkästään tätä kautta. Benningin maailmassa esimerkiksi kehittyneistä tilastoista erossa olevat ominaisuudet kuten johtajuus ja koko on ollut arvossa. Jos nyt vaikka otetaan tarkasteluun pari hänen tekemää kauppaa;

Bonino+Clendening+2:nd'16 <-> Sutter+3:rd'16

Sutter ja Bonino ovat lähtökohtaisesti mielestäni aika samantason pelaajia, mutta pelityyleissä on joitakin eroja. Pidän Boninoa kaksikosta älykkäämpänä pelaajana, mutta Sutteria puolestaan nopeampana ja vähän parempana pelaajana puolustuspäähän. Benning ilmeisesti koki Henrik Sedinin ja Boninon (kahden ensimmäisen ketjun sentterin kauden 2014-15 joukkueesta) olevan liian hidas kaksikko ja halusi liikettä keskustaan, Ehkä hän myös halusi kookkaampaa sentterivaihtoehtoa Luoteisen divarin usein raskaisiin vääntöihin. Sutterin puolesta puhui osaltaan ehkä myös johtajuus; hän oli kapteenistoissa Kanadan nuorten maajoukkueessa, Carolinassa ja Pittsburghissa.

Bonino olisi hyvinkin voinut olla kakkossentterinä parempi kuin Sutter, mutta ehkä Benningin näkemyksen mukaan Sutter oli parempi kolmossentteri ja ennen kaikkea istui joukkueen tarpeeseen paremmin. Benning näki varmasti monen muun tavoin Horvatin kehityksen ja uskoi häneen lyhyen ajan päästä kakkossentterinä. Tuossa arviossa hän uskoakseni onnistui. Ehkä myös Sutterin johtajuus voi poikia vielä tulevaisuudessa nuorelle joukkueelle arvoa, vaikka tuota ei päästä millään taulukolla mittaamaan.

Sopimuksiltaan tuo kauppa ei ollut millään lailla onnistunut kun mietitään lyhyttä aikajännettä. Samoin toisen kierroksen varauksen vaihtuminen kolmannen kierroksen varaukseen oli luonnollisesti tappio kun puhutaan kahdesta melko saman tason pelaajasta. Tuota kaupan negatiivista vaikutusta lisäsi myös Clendeningin sisältyminen kauppaan (olkoonkin, että hänen tiensä vei Pittsburghista saman kauden aikana Ducksiin ja lopulta Oilersiin ja hän vaikuttaa kiertolaiselta tällä hetkellä). Mutta joukkueen tarpeisiin Sutter saattaa istua pidemmällä aikajänteellä ja tästä Benning oli valmis maksamaan ylimääräistä.

Kassian+5:th'16 <-> Prust

Kassian oli ilmeisesti ongelmatapaus Vancouverissa (ja myöhemmin Montrealissa). Silti hänen lahjoillaan olisin kuvitellut saatavan paremman vaihtoarvon kaupanteon aikaan. Tässä kaupassa Benning maksoi vielä tuosta ikääntyneestä vaihtoarvosta jälleen välirahaa viidennen kierroksen varauksen muodossa. Näin jälkeenpäin tämä kauppa oli huono, mutta Prust pelasi mielestäni ihan hyvää kiekkoa nilkkavammaansa saakka.

Tässä kaupassa Benning haki nähdäkseni jälleen (kehittyneistä tilastoista irrallaan olevaa) fyysisyyttä ja johtajuutta nuorelle joukkueelle. Tässä kaupassa hän tosin myös hävisi fyysisyyttä, mutta kun joukkueen mahdollinen ongelmapelaaja vaihdettiin puheiden mukaan hyvään koppipelaajaan, ymmärsin kaupan arvon tuota kautta. Erittäin helposti löydettävät argumentit puhuvat nyt kuitenkin kauppaa vastaan - etenkin Prustin loukkaantumisen ja Canucksin surkean kauden jälkeen. Prust toimi puheiden mukaan mentorina Virtaselle ja McCannille, mutta ihan mahdoton sanoa saivatko nuoret häneltä jotain mikä auttaa tulevaisuudessa (McCannin tapauksessa tästä ei tosin olisi enää Canucksille hyötyä).

Jatkuu...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jatkuu..

Ja nyt tämä viimeisin kauppa;

McCann+2:nd'16+4:th'16 <-> Gudbranson+5:th'16

Jälleen kauppa, jossa sisään tuli tilastoista irrallaan olevaa kokoa, fyysisyyttä ja johtajuutta. Kanadan nuorten maajoukkueen entinen kapteeni ja kesän 2010 varaustilaisuudessa kolmantena huudettu Gudbranson vaikuttaa pelaajatyypiltään sopivalta tulevaisuuden joukkueeseen. Hän tuo kokoa, fyysisyyttä, puolustusosaamista ja johtajuutta. Kaksi vuotta sitten Gudbransonin ollessa 22-vuotias, Floridan manageri Dale Tallon sanoi hänestä;

"He's not going anywhere. He is likely going to be the captain of our team some day."

Hockey Writers kirjoitti tuolloin hänen johtajaominaisuuksistaan lukemisen arvoisen jutun.

Floridan kapteeni Willie Mitchellin twitter-tilillä oli kaupan jälkeen yksi sana: "WTF". Tuo sana kuvaa hyvin Gudbransonin asemaa seurassa.

Näille johtajuuspuolen asioille monikaan ei anna arvoa. Monen Canucks-fanin mielestä tämä ei auta joukkuetta mihinkään jäällä. Totta onkin, että tätä ei näe tilastoista ja jos jotain asiaa ei näe, sen voi sanoa olevan irrallaan oleva kokonaisuudesta. Fyysisyys on samanlainen asia. Voidaan sanoa, että yksikään taklaus ei johda maaliin ja erittäin harvoin ne estävät maalia, joten niistä ei ole hyötyä. Kuitenkin fyysisyys on arvo, josta usein puhutaan ja jäädään kaipaamaan mikäli sitä puuttuu.

Gudbransonilla ei ole myöskään mitenkään häikäisevät kehittyneet tilastot nopealla silmäyksellä. Kuitenkin kun tilastoja katsoo vähän tarkemmin, voidaan huomata hänen pelanneen erittäin vaikeita minuutteja. Hän sai viime kaudella kaikista NHL-puolustajista 21. eniten oman pään aloituksia (rajana 400 minuuttia pelanneet puolustajat). Yksikään Vancouverin puolustaja ei esimerkiksi kantanut vastaavaa kuormaa puolustuspäässä.

Katselin tuossa juuri Floridan ja Islandersin välisen playoff-sarjan kuudennen pelin tältä keväältä. Siinä Gudbranson pelasi pelin varsinaisesta peliajasta pelin viimeiset kaksi minuuttia putkeen kun Florida johti vielä maalilla ja kausi oli katkolla (Islanders tuli kuitenkin tasoihin, mutta Panthers jatkoi maalin jälkeen Gudbransonilla). Peli löytyy täältä. Puolustajan voi sanoa olleen joukkueelle erittäin arvokas, kun kausi on katkaisuvaiheessa ja joukkue kuormittaa noin vahvasti yhtä puolustajaa lopussa. Gudbranson pelasi playoffeissa muutenkin peliä kohden yli minuutin enemmän kuin yksikään toinen Panthers-puolustaja (mukaan lukien Aaron Ekblad).

Benningille Gudbranson on tuttu pelaaja. Hän kertoi, että teki paljon taustatyötä Gudbransonin suhteen kun Bostonille oli luvassa kärkivaraus kesän 2010 varaustilaisuudessa (Bruins varasi lopulta tuolloin Tyler Seguinin). Gudbranson varattiin puolustavana puolustajana ja on tuota edelleen. Moni varmasti toivoi hänen ottavan askeleita eteenpäin hyökkäyssuuntaan, mutta tuota ei nähty ja ehkä ei tulla näkemäänkään. Silti uskoisin, että hänestä on saatavilla vielä vähän enemmän myös sillä puolella.

Moni usein asioita kritisoivakin Canucks-fani pitää Gudbransonia hyvänä puolustajana hyökkäyspään puutteistaan huolimatta. Joukosta löytyy toki myös niitä, jotka eivät ole ilmeisesti koskaan pelanneet tai olleet muutenkaan joukkueurheilussa mukana ja katsovat pelaajien arvoa numeroista. Gudbransonin suhteen on helppo antaa kritiikkiä; hän ei tee pisteitä ja hänen aikana omaan päähän tulee paljon laukauksia (johtuu toki peluutuksesta, mutta hän on myös heikko tuomaan kiekkoa ylös ja etenkin Mitchellin kanssa pelatessa hänen kehittyneet numeronsa olivat huonot). Johtajuus, fyysisyys ja oman pään pelaaminen ei näy missään.

Se onkin sitten toinen asia kuinka paljon tuollaisesta vähän yksipuolisesta pelaajasta kannattaa maksaa. Minä pidän Gudbransonista, mutta näen tuossa kaupassa jälleen ylihintaa ja en olisi halunnut luopua McCannista. Silti pidän tästä kaupasta enemmän kuin Sutterin kaupasta viime kesänä. Ensinnäkin Gudbranson istuu nähdäkseni joukkueen tarpeeseen paremmin - Canucksilla on ollut puutetta kakkosparin oikealla puolella pelaavasta puolustajasta sitten Sami Salon.

Toisekseen ylipäänsä nuori puolustaja on joukkueen tarpeeseen täsmähaku. Parhaimmillaan Gudbranson pelaa joukkueessa 10 kautta ja saattaa nousta vielä vaikka kapteeniksi saakka (tuota on tosin ihan liian aikaista pohtia tässä vaiheessa). Hänen voi sanoa sopivan myös Huttonin pariksi. Canucks näkee Huttonin top4-pakkina hienon viime kauden jälkeen. Huttonin vahvuus on hyökkäyspäässä ja kiekon kuskaamisessa ja Gudbranson on vähän kuin vastakohta hänelle. Paperilla parin voisi kuvitella onnistuvan hyvin.

Tällä hetkellä näen Gudbransonin 4/5 pakkina ja nuorten top4-pakkien hinnat ovat kovat. Edmonton maksoi viime kesänä Griffin Reinhartista - pelaajasta, joka ei ole edes vielä näyttänyt olevansa NHL-tason puolustaja, saati sitten playoff-joukkueen peliaikaykkönen playoffeissa - ykköskierroksen (16. varaus kaikista -> Matthew Barzal) ja kakkoskierroksen (33. varaus tätä kesää syvemmästä draftista). Canucks maksoi nyt periaatteessa samat samat varaukset, mutta vähän matalammat sijat ja sai tilalle varman nuoren NHL-puolustajan.

McCannin lähtö kuitenkin kirpaisee. Minä pidin hänestä heti varauksesta saakka. Hänellä oli ongelmansa jo varausvuonna OHL:ssa epätasaisuudessa ja tuo pudotti varausnumeroa, mutta hän näytti hienoja väläyksiä viime kaudella hyökkäyspään lahjoista 19-vuotiaana NHL:ssä. McCannilla on periaatteessa kaikki lahjat nousta 50-60 pisteen sentteriksi NHL-tasolle, kunhan saa tuon tasaisuuden kuntoon.

Viime kauden seinään juoksemista en pidä mitenkään varoittavana merkkinä. Hänelle tuli vain fysiikka vastaan ja lopulta meni itseluottamus. Myös Canucks epäonnistui hänen kanssaan kehitystyössä - olisi kannattanut pistää Jared vain junioreihin viime kauden aikana ja ehkä tuo oltaisiin tehtykin ilman Sutterin ja Henrik Sedinin loukkaantumisia. Nyt hyvä kesä McCannille alle ja tasaisempaa peliä, niin hyvä tulee vielä. Toivon hänelle menestystä Floridaan.

Toisen kierroksen varauksen menettäminenkin harmittaa. Olin jo täysillä kaavailemassa tuolle numerolle mahdollisia varauksia ja nyt tuosta vuoden kohokohdasta varaustilaisuudesta hävisi iso pala tämän kaupan myötä. Toki tuolla numerolla on hyvin pienet mahdollisuudet tulla joskus Gudbransonin tasoinen NHL-puolustaja (noin 25-30% toisen kierroksen varauksista pelaavat edes 100 NHL-peliä), mutta kun kiekon seuraaminen on kuitenkin fanille intohimon lisäksi viihdettä, niin tuohon viihdepuoleen varaustilaisuus on aina mitä parasta lääkettä kesällä.

Kokonaisuutena kauppa jakaa vahvasti tuntemuksia ja olen huomannut tämän saman olevan yleisempääkin tässä kaupassa. Pidän pelaajasta ja pidän tarpeen täyttämisestä, mutta Canucks maksoi kyllä mielestäni ylihintaa (vaikka vähän arpoja maksoikin). Kaupan lopullinen arvo tullaan mittaamaan vasta myöhemmin. Uskon Gudbransoninkin kehittyvän, mutta McCannin kehitys on tuossa avainroolissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuosta McCannin kaupasta;

Vancouver Provincen toimittaja Jason Botchford osasi muuten ennustaa tulevaa 1040 radiossa tämän kuun alussa. Botchford näkee myös Benningin haluavan Duboisin varaustilaisuudesta.

Jason Botchford:

4:35:

"I think, ideally -- they've kind of showed their hand a bit. Benning hasn't hid it at all; he loves Dubois, he loves what he can do, he thinks he can be a number one center in the NHL."

5:07:

"What they don't have is a succession plan for the Sedin twins. They don't have a guy who's capable of stepping in and being a number one center. They think Dubois can be that guy, so it's a no-brainer. There's just no hiding it right now. If he's there, they gotta take him."

8:39:

Bro Jake:

"Benning could be looking to add another defenceman, uh, via the trade. *brief pause* What . . ."

Botchford:

"I don't thi--"

Bro Jake:

"What would you, what would you have to..."

Botchford:

"I don't think we have any choice on that"

Bro Jake:

"Well, what would you have to give up for -- to get a top four defenceman? What do we have to give up to get one?"

Botchford:

"Jared McCann!"

Bro Jake:

"REALLY."

Pratt:

"Are they going to do it?"

Botchford:

"You draft Dubois -- you draft Dubois, you're, you're, you're -- bring him in as a center, you trade McCann. I mean, that's what you'd have to do if you want a top-four; I don't, I don't see any other scenario where you're gonna get a top-four defenceman . . . myself."

Pratt:

"Okay, in the meantime then, let's, l-, l- . . ."

Bro Jake:

"Well, how likely do you think that du-- that is?"

Botchford:

"Uh, I don't know if it's, if it's a likely scenario or not. Like, top four defenceman are very difficult to get. The prices are high. You know, you're going to have to trade a good player, normally a good young player, to get someone like that. Like, a legit -- I mean, if we're talking like a legit -- *pause* you know, not a Sbisa . . ."

Pratt:

*not a Sbisa."

Botchford:

". . . who you hope one day can be a top four guy. Like, a legit top four defenceman who can step in and play the kind of minutes that Dan Hamhuis coul-- has played. That's . . ."

Bro Jake:

". . . Like a Shattenkirk?"

Botchford:

" . . . the kind of player that they're talking . . . about. And, you know, you're going to have to have a package, you know, that's going to be really significant. When you look up and down that roster, they're really not a lot of options to make that happen."
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tänään ilmestyi ISS:n Draft-ennakko kotiin. Canucksin kannalta kun tuota katsoo, niin ISS rankkaa sijoille 4-8 järjestyksessä Tkachukin, Duboisin, Nylanderin, Brownin ja Chychrunin.

Jos noita vähän katsoisi tarkemmin;

4. Matthew Tkachuk
LW, 6.01.25, 195lbs

Saa parhaat arvot "Competitivenessista" (Elite), "Offensive playsta" (Excellent) ja "Hockey Sensesta" (Excellent). "Skating" ja "Defensive Play" ovat Good-luokkaa.

Skill: Strong, skilled forward with high offensive IQ and a pro-style game.

Scouting Report: Basically, along with Marner, Dvorak – led Knights to 2016 Memorial Cup Championship. Character kid provides leadership in the form of compete level, toughness and scoring prowess on nightly basis. He is incredibly strong down low, and is extremely difficult to knock off the puck. That along with his vision and skill set will make him an elite power forward in the NHL. Great around the net and along the boards. Very good offensive upside and always dangerous around the puck. Always in good support and knows what he will do with the puck before he gets it. Needs to work at playing a more committed defensive game and improve his play at both ends of the ice. Strong skater with very good balance however his overall quickness needs work.

Style compares to: Andrew Ladd

5. Pierre-Luc Dubois
C, 6.02.5, 202lbs

Saa parhaat arvot "Size/Strengthista" (Excellent), "Physical Playsta" (Excellent) ja "Competitivenessista" (Excellent). Heikoin arvio tulee "Defensive Playsta" (good).

Skill: Very complete and versatile character forward; can play wing or center.

Scouting Report: Dubois centered Cape Breton’s top line between Russians, Svechnikov and Lazarev for most of this year. He is a very complete player who can contribute at both ends of the ice in many ways; he has hockey sense, size, skill, skating and a competitive nature with both playmaking and goal scoring abilities. He plays a solid two-way game; works hard, plays with physicality, good read and positioning, uses body well and battles for loose pucks in both offensive and defensive zones. He is always dangerous when he is around the puck; he has the ability to carry the puck and make defenders miss, he sees the ice well and his passes are hard and accurate. He has a good one timer, good hands in close and very good hand-eye coordination. He is more of a scorer than playmaker, but does make players around him better.

Style compares to: Jamie Benn

6. Alex Nylander
RW, 6.00.5, 179

Saa parhaat arvot "Puck Skillseista" (Elite) ja "Offensive Playsta" (Elite). "Skating" ja "Hockey Sense" ovat Excellent-luokkaa. "Size/Strength", "Defensive Play" ja "Physical Play" ovat Good-luokassa.

Skill: Gifted winger who projects as a top-6 player with 1st line scoring upside.

Scouting Report: Has that “Wow” factor!! Slick skilled offensive dynamo with quick hands and feet. His vision and confidence with the puck are high end. Tries and completes plays that others would never attempt. Elevated his game during OHL playoffs and provided leadership to young Steelheads team. Expectations were high with this player at the U18. He didn't 'Wow' as much as expected but he played good enough to lead his team in scoring. Outstanding 1/1 skills and play making ability. Slightly built but strong on his skates - changes directions quickly and very good in tight spaces. Calm and poised with the puck and has an NHL shot. Not great defensively, but nothing that isn't coachable, just needs to show a little more commitment to playing a 200 foot game. Selected OHL Rookie of the Year.

Style compares to: Artemi Panarin

7. Logan Brown
C, 6.06, 222

Saa parhaat arvot "Size/Strengthista" (Elite). "Defensive Play" ja "Physical Play" ovat Good-arvoissa.

Skill: Big strong two-way center with high skill and smarts.

Scouting Report: Brown’s development curve throughout this season has been tremendous. Was matched up against 20 yr old Ryan MacInnis in Kitchner seres, tough assignment for any 17 yr old yet he did well. Took that experience and joined Team USA at U18 and played outstanding. Provided clutch scoring and leadership thoughout tournament. More of a playmaker than a shooter but started filling the back of the net once he shot on a regular basis. He showed good quick hands in all three zones as well as on draws where he’s strong. Projects as 2nd line center with upside. Like this player - has all the tools, just needs time to put it all together.

Style compares to: Joe Thornton

8. Jacob Chychrun
D, 6.02, 215

Saa parhaat arvot "Size/Strengthista" (Excellent). Heikoin arvo tulee "Puck Skillsista" (Good).

Skill: Two-way defenseman with exceptional physical tools.

Scouting Report: Big strong kid that can be very hard to play against when he is on his game. He played well at U18 just not stat wise. Uses his edges well to get out of tight situations and made difficult passes look easy. Smooth and powerful skater, very fluid stride. Good gap control and good stick positioning defending the rush. Played on both PP/PK units and has a cannon from the point. Defensively, he skates backwards very well. Uses his stick very well. High end talent, Low panic threshold, sometimes to a fault. Like to see more urgency in his game.

Style compares to: Jack Johnson

***

Tuon viisikon jälkeen tulee järjestyksessä Jost, Sergachev, Juolevi ja Keller.

Uskoisin Tkachukin huikean loppukauden vieneen hänet listan neloseksi, mutta mistä noista koskaan tietää. Jos näin olisi kuitenkin käynyt, Dubois voisi olla juuri sitä mitä Canucks nyt kaipaisi (toki joukkue kaipaisi myös puolustajia ja edelleenkin haaveilen myös etenkin Juolevista). Horvat-Dubois -kaksikolla voisi olla hyvä mennä tulevaisuuteen, mikäli Dubois tulee NHL-tasolla pelaamaan keskellä kuten nyt odotan. Duboisin valmentaja Marc-Andre Dumont hehkutti Duboisia viime kauden lopulla;

Screaming Eagles head coach Marc-Andre Dumont said Dubois’ work ethic has paid off, after gaining 19 pounds of lean muscle over the summer training in Montreal with strength coach Mark Lambert. Dubois is the team’s leading scorer and fifth overall in the league, netting 37 goals with 52 assists for 89 points in 58 games.

He believes the NHL team that drafts Dubois will get a player that’s going to “help them out and play in the NHL for 15 to 20 years.”

“He’s in a different category,” said Dumont. “He’s an ultra achiever. It’s rare to coach a player like that. It’s a unique opportunity. He’s got a passion level, he’s got a determination level that is off the charts. He brings very good puck protection, very strong on the puck, a great shot, very generous. At 17, to be in the 30s for goals indicates that he’s a goal scorer. He can do everything on the ice. He can play wing and centre.

Jos tuo 19 paunaa tuli viime kesänä painoa voimaharjoittelulla nopeus-ominaisuuksien kehittyessä, tuo voi olla vielä pelottava upside NHL-tason voimahyökkääjänä. Hän myös nosti osakkeitaan listoilla läpi kauden ja tuo povaa usein hyvää. ISS rankkasi Duboisin ikäluokkansa ykköseksi Leadership-kategoriassa kaikista pelaajista. Voimahyökkääjälistalla hän oli kolmas ja kiekonsuojaajana viides. Tkachuk oli puolestaan voimahyökkääjälistan ykkönen, leadership-listan kolmas ja scorer-listan neljäs.

Enää reilu kolme viikkoa ja sitten nähdään kenet Bennington huutaa Vancouverin ykkösvarauksena ja korkeimpana varauksena sitten vuoden 1999 ja Kaksosten.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Laitetaan nyt vielä tänne, vaikka tätä inhoan;

Vancouver Province kirjoitti juttua Boninosta, Sutterista.. sekä McCannista.

Andrey Pedan tullut erikoisesti esiin teiniä kohtaan Sport-Expressissä;

McCann was the only guy in Canucks I couldn’t get along. Sometimes he acted like he’s the lonely star here.

Näitä tälläisiä perään huuteluja en toivoisi näkeväni mediassa. McCann oli vain 19-vuotias teinihyökkääjä viime kaudella ja ehkä hänellä oli vaikeuksia, mutta ihan ymmärrettävää vielä tuon ikäiseltä pelaajalta.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Ainainen ikuisuuskysymys: kuka kolmanneksi ykkösketjuun kaksosten kanssa? Burrowsia sinne on istutettu kuusi tusinaa kertaa, ja välillä on toiminut, mutta liian usein ei. Itse melkein lähtisin kokeilemaan Virtasta sinne, enkä kymmeneksi peliksi vaan vähintään kolmanneskaudeksi. Ei se ykkösketju toimi silloinkaan, jos siinä on jatkuva ruletti toisen laitahyökkääjän kohdalla käynnissä, ja Virtanen on kuitenkin matkalla kohti isoja saappaita joukkueessa. Rehellisesti sanottuna tuo joukkue ei ihan vielä ensi kaudella tappele kärkisijoista, joten nyt on oikea aika antaa vastuun kasvattaa pojista vastuunkantajia.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nyt kun laajennusdraftin periaatteet ovat selvillä niin lähdin alustavaa hahmotelmaa tekemään miltä tuo Vancouverin osalta näyttäisi. Suojata saa siis 1+3+7, mutta pitää jättää vähintään 1+2 kenttäpelaajaa suojaamatta joilta löytyy 40/70 peliä viime/kahdelta viime kaudelta ja joiden sopimus jatkuu vähintään kauden verran. NMC:t on sitten pakko suojata ellei pelaaja suostu luopumaan tuosta NMC:stä.

Vancouver suojaukset (ihan omaa päätelmää):

Jacob Markström (kunhan tehdään pitkä jatkosopimus nyt kesällä)

Alex Edler
Chris Tanev
Erik Gudbranson

Daniel Sedin
Henrik Sedin
Brandon Sutter
Jannik Hansen
Bo Horvat
Sven Bärtschi
Brendan Gaunce

Näin ollen jää suojaamatta:

Luca Sbisa (täyttää 40/70 peliehdon)
Alex Biega (täyttänee tuon 40/70 peliehdon)
Andrey Pedan

Derek Dorsett (täyttää 40/70 peliehdon)
Markus Granlund (täyttää 40/70 peliehdon)
Emerson Etem (täyttää 40/70 peliehdon)
Linden Vey (täyttää 40/70 peliehdon)
Alex Grenier
Michael Zalewski
Anton Rödin

Nämä nyt perustuvat olettamukseen, että esim Ben Huttonia ei tarvitse suojata tuon neljän AHL-ottelun takia. Jos tuon takia pitää suojata niin sitten Edlerin kauppa näyttäisi omaan silmään järkevältä, jotta saataisiin Hutton suojattua.

Ei tarvitse suojata:

Ben Hutton (vielä kysymysmerkillä varustettuna?)
Jordan Subban

Jake Virtanen
Cole Cassels

Yhteenvetona, että tuo nyt näyttää tällä hetkellä aika hyvältä Vancouverin osalta ja ainoa kysymysmerkki on tuo Huttonin suojaamistarve. Mikäli hänet pitää suojata niin sitten Edler on kyllä liipaisimella. Hyökkäykseen taas voi ehkä yhden suojattavan pelaajan hankkia lisääkin ja laittaa tarjolle esim Sutter tuolla kohtuu kalliilla sopparillaan (kolmossentterille kallis) tai sitten Gaunce jos hän ei osoita kehittymisen merkkejä.

Vaikea arvioida kuka tuolta suojaamattomista tällä hetkellä kiinnostaisi laajennusjoukkuetta eniten. Sbisa tai Dorsett olisivat ihan ok-palasia suoraan kokoonpanoon, mutta toisaalta ainakin Dorsett lienee turhan vanha laajennusjoukkueeseen. Pedan, Granlund, Etem olisivat sopivan nuoria, mutta silti ns valmiita pelaajia joilla pitäisi olla potentiaalia mukavasti vielä lunastettavissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pari uutista alkukesältä:

Canucksin maalivahtivalmentaja vaihtuu.

Dan Cloutierista tuli maalivahtien päävalmentaja. Entinen maalivahtivalmentaja Melanson toimii Cloutierin apulaisena ja vastaa farmin sekä prospectipuolen maalivahtien kehityksestä. Nelikymppinen Cloutierhan on Canucksin entinen maalivahti, jonka piikkiin meni aikanaan parikin playoff-sarjan tappiota. No toivottavasti valmentajana kulkisi paremmin. Ainakin uran alkumetrit näyttävät hyviltä farmin puolelta. Hän on imenyt oppia Melansonilta ja saanut tuossa varmasti hyvän roolimallin. Cloutierille Melansonin jatko oli varmasti tärkeää.

Vancouverin toisesta kakkosvalmentajasta Glen Gulutzanista tuli Calgary Flamesin päävalmentaja.

Mielenkiintoinen haaste Gulutzanille edessä. Saa nähdä mitä Canucks tulee tekemään tuon toisen kakkosvalmentajapestin kanssa. Benning antoi vähän ymmärtää, että farmissa hyvää työtä tekevä Travis Green jatkaisi siellä. Hän tosin kärkkyy päävalmentajan pestiä ylhäältä ja kieltäytyi jo ainakin Penguinsin kakkosvalmentajan pestistä.

Sven Bärtschille tehtiin kaksivuotinen siltasopimus.

Sopimus on cap hitiltään 1.85 miljoonaa kaudessa. Bärtschista joukkue toivoo 20 maalin pelaajaa ja kakkosketjun hyökkääjää tulevaisuuteen. Hän teki viime kaudella 15 maalia 69 peliin kakkosketjusta, eli ei tuo "20 maalin hyökkääjä" välttämättä turha toive ole.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Nuckilta hyvää materiaalia liittyen Gudbransoniin ja "kehittyneisiin" statseihin. Muutama vuosi taaksepäin, kun advanced statsit tulivat uutena juttuna mukaan kuvioihin niihin liittyen oli kovaa vääntöä ja itse olin voimakkaasti kritisoimassa ko. tilastoja. Oma kantani on edelleen sama. Toki nämä tilastot kertovat mitatusta asioista, mutta niihin liittyy niin paljon epävarmuustekijöitä, jotta niitä ei voi pitää autuaana totuutena, kuten joidenkin kannattajien silmissä ne vaikuttavat olevan.

Esimerkiksi juuri mainitun Gudbransonin kohdalla Canukkien management osasto varmaasti tietää mitä hakevat. Nykyisellään kiekollisiksi profilootuneet pakit ovat kovassa arvossa. Tämä arvostus ei kuitenkaan poista sitä suurta merkitystä, mikä joukkuetta vaikeilla hetkillä kannattelemaan pystyvillä pelaajalla on. Sharksien puolella Vlasic on sellainen pelaaja, jonka toivoo olevan jäällä, kun vastustajalla on momentum ja oma maali on pakko pitää puhtaana. Suurin glory on aina kuitenkin mennyt Boylelle tai Burnssille. Gudbranssonilla on kaikki edellytykset kehittyä vastaavalle levelille. Tälläisestä poikkeuksellisesta pelaajasta kannattaa myös maksaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pakko myöntää, että melkoinen pettymys itselle Juolevin varaaminen. Kekäläinen varasti Duboisin, mutta en vaan tajua miksi Tkachuk ei kelvannut Benningille. Toki pakistoon oli tarvetta huippuprospectille, mutta miksi ihmeessä se piti varata #5? Jos pakkia haluttiin niin miksei treidattu alaspäin ja otettu lisävuoroa tai paria? Sieltä olisi aika myöhäänkin saatu laatua esim Chychrunin muodossa.

Alkaa usko loppua Benningin tekemiseen.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Alkaa usko loppua Benningin tekemiseen.

Hiukan lisää uutisia: Jim Benning faces tampering complaints

Minulta loppui usko Luca Sbisan jatkosopimuksen myötä Ron Delormen GM-versioon. Erittäin ikävää nykymeiningissä on monivuotisten runkopelaajien kohtelu. Edelleen käyttökelpoinen Alex Burrows saatetaan ostaa ulos, Dan Hamhuisia kaupiteltiin. Jannik Hansen lienee sentään vielä turvassa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Erittäin ikävää nykymeiningissä on monivuotisten runkopelaajien kohtelu. Edelleen käyttökelpoinen Alex Burrows saatetaan ostaa ulos, Dan Hamhuisia kaupiteltiin. Jannik Hansen lienee sentään vielä turvassa.
Burrowsin tilanne on hankala, sillä hänen 4.5 miljoonaa capia rasittava palkkansa on kaukana käyttökelpoisesta. Lisäksi hänen tilalleen olisi tulossa nuoria, joille soisin näyttöpaikkaa. Hamhuisia kaupiteltiin ihan luonnollisista syistä, kun menestysmismahdollisuudet olivat menneet, pelaajasta oli tulossa UFA ja hänen avullaan oltaisiin voitu saada jotain tulevaisuutta auttavaa. Tuossa tapauksessa pelaajan mielipidettä kysyttiin kuitenkin tarkoin (kuten tehtiin Vrbatankin tapauksessa) ja vaihtoehdot jäivät lopulta liian pieniksi. Hansen lienee turvassa, vaikka juuri nyt voisi olla paras tilanne hänen myynnilleen.

Alkaa mennä jo vähän huvittavaksi Benningin kritiikki jos Hamhuisin kauppaamisyrittelyistäkin saa kritiikkiä. Tähän saakka olen saanut vain lukea kritiikkiä siitä, kun häntä ei saatu kaupaksi. Toki Benning on tehnyt huonojakin sopimuksia ja liikkeitä, mutta on siellä ollut hyvääkin ja ihan ymmärrettäviä liikkeitä. Kaiken kaikkiaan kaksi kesää on liian lyhyt aika arvioida onnistumista ikääntyneen joukkueen saamiseksi nousukiitoon ja siksi hänen onnistumisensa voidaan arvioida vasta parin kauden päästä.

Mr. Smith kirjoitti:
Pakko myöntää, että melkoinen pettymys itselle Juolevin varaaminen. Kekäläinen varasti Duboisin, mutta en vaan tajua miksi Tkachuk ei kelvannut Benningille. Toki pakistoon oli tarvetta huippuprospectille, mutta miksi ihmeessä se piti varata #5? Jos pakkia haluttiin niin miksei treidattu alaspäin ja otettu lisävuoroa tai paria? Sieltä olisi aika myöhäänkin saatu laatua esim Chychrunin muodossa.
Minun toiveissa ennen draftia oman listan kärjessä olivat Dubois ja toisena tasoissa Tkachuk ja Juolevi. Columbuksen rikkoessa tuon "varman" top3 listan ja päätyessä Duboisiin, toivoin Canucksille jompaa kumpaa tuosta Londonin kaksikosta ja näin kävi. Sikäli olen vain tyytyväinen tuohon varaukseen. Plussaa Juolevin suhteen vielä suomalaistaustasta ja siitä, että pakkiprospectiosasto on kärjestä kapeampi kuin laituriprospectiosasto. Juolevi siis täyttää myös tarpeen (tosin tuolla tarpeen täytöllä tuskin oli arvoa varauksessa).

ESPN:n Corey Pronman arvioi Juolevin draft-ikäluokan parhaaksi puolustajaksi ja rankkasi hänet sijalle 8.

Juolevi is a fantastic skater. He exerts very little effort to get up to a dangerous top gear and moves well in all directions. His puck movement is high-end, as he shows calmness, skill and elite hockey sense when he has the puck on his stick. He's able to QB a power play with the best of them, on top of creating dangerous chances in transition. He's also not afraid to take risks, but he's very calculating when he does, and rarely does he hurt his team.

Juolevi's smarts translate to defense. He is always getting his stick on pucks and is an overall reliable defensive player in his positional play. He could stand to bulk up quite a bit, as he has a bit of a beanpole frame (6-foot-2, 182 pounds). However, Juolevi still works hard on the ice to win battles and get to pucks even if his frame isn't ideal for those situations yet.

There is no clear top defenseman in this year's class, but here is why I tilt toward Juolevi. Chychrun and Mikhail Sergachyov have been more productive in the OHL this season, but Juolevi has a better toolkit. He's as good a skater and puck handler as both of them, but the differentiator is hockey sense. While Chychrun and Sergachyov are bigger, better physically and have better shots, Juolevi is much smarter than both, and can control the flow of a game at both ends. Dante Fabbro's hockey IQ is at that level, maybe even higher, but Juolevi is a much better skater. I could see reasonable quibbles over this placement, especially since Juolevi did not dominate the OHL, but he had one of the best WJCs I've ever seen by a 17-year-old defenseman. It's a gut call on my part; your gut may differ.

Ennen varaustilaisuutta Juolevi nähtiin monissa arvioissa 5-10 joukossa kuten tuossa Pronmaninkin listassa. Juolevi varattiin siis ehkä vähän aikaisemmin mitä monet odottivat. Sitä on sitten vaikea sanoa miksi Canucks ei tehnyt liikettä alaspäin. Ehkä joukkue yritti, mutta ei saanut kauppaa aikaan? Ehkä Benning ei halunnut ottaa sitä riskiä, että joku toinen joukkue näkee asian samalla lailla hänen ja Pronmanin kanssa ja saattaa viedä omien listojen draftin parhaan puolustajan? Tai ehkä muut joukkueet näkivät asian niin, että ei kannata treidata ylöspäin kun esimerkiksi Juolevi voi olla tarjolla jossain 7-8 sijoilla? Vaikeahan noista on tietää.

Juolevi on minun papereissa joka tapauksessa erinomainen prospecti. Hänet valittiin ennen viime kautta vain 16-vuotiaana A-nuorten SM-Liigan parhaaksi puolustajaksi Suomessa ja viime kaudella hän teki enemmän pisteitä 20-vuotisten MM-kisoissa alle 18-vuotiaana kuin kukaan toinen puolustaja ennen häntä nuorten MM-kisojen historiassa. Hän oli voittamassa menneen kauden aikana avainroolissa niin nuorten MM-kultaa, OHL:n mestaruutta kuin Memorial Cupia. Hän perustaa peliään erinomaisen liikkumisen ja peliälyn pohjalle ja nuo vahvuudet ovat tärkeitä kun hän tuosta vähän kasvaa ja voimistuu.

Aika paljon liikkeitä Benning on tehnyt nyt tuon puolustuksen vahvistamiseksi. Viimeisen vuoden sisään sisään ovat tulleet Gudbranson, Hutton, Tryamkin, Juolevi ja Stecher (myös Larsen syvyyteen Jokereista). Tuossa saattaa olla nyt sitä pakkisukupolvea, minkä ympärille joukkue tulee rakentamaan. Tanev varmasti kuulunee tuohon runkoon myös, mutta Edler saattaa olla jossain vaiheessa myynnin kohteena mikäli nuoret ottavat askeleita eteenpäin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Toivottavasti nuck kirjoittelee varauksista myöhemmin tarkemmin, mutta tässä nyt Vancouverin loput varaukset Juolevin jälkeen:

#64 William Lockwood (RW)
Listoilla sijoilla #71 - #196, joten etuajassa otettiin tämäkin pelaaja. McKenzie laittoi Lockwoodin sijalle #74. Pienikokoinen laituri, joka pelasi USA:n U18-joukkueessa ja U18-kisoissa. Kisoissa tehoja tuli pisteperpeli tahtiin, kun joukkueen parhaat veti kaksi pinnaa per peli. Ihan ok valinta, joskin vähän taas "otettiin varaslähtöä" tässäkin varauksessa. Itselle ehkä vähän paremmin olisi maistunut William Bitten tai Vitali Abramov, vaikka kumpikin heistäkin on pienikokoisia hyökkääjiä. Toki mielenkiintoista nyt nähdä kuka näistä pienistä hyökkääjistä sitten onnistuu parhaiten.

#140 Cole Candella (D)
Listoilla sijoilla #85 - #141, joten Caldella tippui yllättävän kauas ilmeisesti loukkaantumisen takia. Pelasi heikossa tiimissä, mutta onnistui tekemään yli 0,5 per peli. Omasta mielestä hyvä valinta tuolla numerolla vaikkakin vapaana oli vielä Tim Gettinger, jota oli veikattu jopa toiselle kierrokselle ja meni sitten seuraavalla vuorolla. Tuollainen Gettingerin tyylinen pelaaja Vancouverin prospecteista puuttuisi ja puuttuu edelleen.

#154 Jacob Stukel (LW)
Listoilla sijoilla #82 - #194. Nosti tasoaan vaihdettua seuraa Hitmanin riveihin. Loppukaudella lähes pinna per peli (57 ottelua, 56 pinnaa), kun aiemmin uralla oli syntynyt vain 24 pistettä 67 otteluun. Nousi myös Hitmanien parhaaksi maalintekijäksi 34 maalillaan. Varattiin yli-ikäisenä. Vaikea sanoa kauheasti mitään tästä varauksesta.

#184 Rodrigo Abols
Nyt sitten varattiin 20-vuotias Abols, joka teki WHL:ssä 49 pistettä. En käsitä varausta.

#194 Brett McKenzie (C/LW)
Ja sitten kolmas yli-ikäinen varaus. Kahdensuunnan sentteri, joka teki OHL:ssä 53 pistettä. Näiden kahden viimeisen varauksen aikana varaamatta oli edelleen mm Ty Ronning, jolla omasta mielestä olisi ollut pienestä koosta huolimatta huomattavasti korkeampi potentiaali. Ja olisi ollut myös nimenä itselle "kovempi".

Näköjään draftissakin haettiin enemmän niitä valmiimpia pelaajia ja oltiin valmiita ottamaan jopa 20-vuotias pelaaja. Kiire tuntuu olevan tai siltä se ainakin vaikuttaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Toivottavasti nuck kirjoittelee varauksista myöhemmin tarkemmin, mutta tässä nyt Vancouverin loput varaukset Juolevin jälkeen:

Kirjoitellaan noista jotain:

#64 William Lockwood (RW)

Bob McKenzie ja Corey Pronman rankkasivat Lockwoodin vähän 70. sijan päälle, joten tosiaan vähän aikaisin meni noihin rankkauksiin nähden, mutta noilla noin 10 sijan heitoilla ei ole ollut yleisesti mitään merkitystä etenkään tässä vaiheessa. Lockwood on luultavasti Brackettin haku USHL/USDP sarjojen puolelta ja ainakin tähän saakka nuo Brackettin näkemykset ovat osuneet kiitettävän hyvin. Toivottavasti myös Lockwoodin kohdalla käy näin. Etukäteen toivoin tuolta pelaajaa, kun luottoa Brackettiin löytyy.

Pelaajana Lockwood on Jannik Hansenin tyylinen nopea ja hyvin paljon töitä tekevä hyökkääjä, jolla on kohtalaiset kädet ja taito-ominaisuudet. Hän teki Jenkkien joukkueessa 18-vuotisten MM-kisoissa 7 pistettä 7 peliin kolmosketjusta käsin, mikä oli ihan kelvollinen suoritus tilastollisesti. Täältä voi katsoa pelaajan otteita tarkemminkin. Liike on kyllä hyvää ja paremmalla tuurilla olisi voinut maali tai pari tulla lisääkin.

ISS rankkasi Lockwoodin luistelun "Excellent-luokkaan". Laukaus, hyökkäyspeli ja pelisilmä olivat ISS:n mielestä hänen heikoimmat puolensa ("Good-luokassa"). ISS:n scoutti Myre kirjoitti hänestä; "Strong one on one play, very competitive. He has speed, puck skills, competes but he plays too much of an individual game, tries to do too much By himself. Lacks size and strength although he's not afraid to play in traffic. Back pressure on the backcheck. NHL potential as he grows and learns."

Lockwood siirtyy ensi kaudeksi Michiganin yliopistoon pelaamaan ja tuolloin nähdään tasoa paremmin. Hän on ehkä pidemmän tähtäimen projekti ja pelissä on kehitettäviä alueita, mutta hyvällä tuurilla hänestä on saatavissa NHL-pelaaja. Hän on Jenkkien nuorten ringissä ja saattaa saada paikan nuorten MM-kisoista ensi kaudella mikäli kausi yliopistopuolella onnistuu. En lynkkaa tätä varausta tässä vaiheessa ja tuo USHL-tausta antaa jopa toivoa.

#140 Cole Candella (D)

Pakkivaraus prospectien syvyyspuoleen. Candella putosi listoilla noinkin kauas luultavasti rannevamman vuoksi, mikä leikkasi Candellan kauden 37 peliin. Noissa peleissä Candella teki 20 pistettä ja hän oli yksi tehokkaimmista varattavista OHL-puolustajista piste-per-peli vertailussa. Mahdoton tosin sanoa mitä olisi käynyt jos hän olisi pelannut koko kauden. Osa varattavista pelaajista putoaa rajustikin jos kauden jälkimmäinen puolikas on heikko ja osa taas nousee paljonkin jos saa pelinsä kulkemaan.

Candella pelasi Hamiltonissa Juolevin tavoin kummassakin erikoistilanteessa ja nousi joukkueessaan loukkaantumiseen saakka puolustuksen avainpelaajaksi kapteeni Justin Lemcken loukkaantumisen jälkeen (Lemckehän oli Canucksin kehitysleirillä viime kesänä ja saattaa saada jälleen kutsun). Future Considerations rankkasi Candellan 99. pelaajaksi kaikista ikäluokassaan ja kertoi hänestä "strong-skating, smart, two-way blueliner -lausunnoilla". Tunnettu OHL-bloggaaja Brock Otten rankkasi Candellan kolmoskierroksen varaukseksi ja kertoi, että hän olisi korkeammallakin ilman loukkaantumista.

Täältä voi katsella Candellan highlighteja viime kaudelta.

The Hockey Writers kirjoitti Candellasta;

"While Candella does have to work on some of the smaller points of his game, he’s quietly made a point to become a late third-round pick in the NHL draft. He likely won’t slot in as a defenceman on the top pairing, but could make a solid three or four if he can hone in on his ability to see the ice and control the tempo of play. He could grow into a solid powerplay quarterback with quite a bit of offensive upside."

Mitään isompia odotuksia en Candellaan aseta, mutta joskus voi olla järkevä ottaa riskiä tuollaisten loukkaantumisista kärsineiden varattavien pelaajien suhteen. Ensi kaudella hän pelaa toivottavasti koko kauden ja jatkaa toivottavasti joukkueensa kärkiparissa. Upside voi olla siellä top 3-5 joukossa NHL:ssä, joskin tuo on melko kaukainen haave tällä hetkellä.

#154 Jacob Stukel (LW)

Vuoden yli-ikäinen WHL-hyökkääjä Stukel teki WHL:n eniten ylivoimamaaleja viime kaudella. Stukel meni urallaan viime kauden aikana paljon eteenpäin, kun edelliskauden viisi maalia vaihtui viime kauden 34 maaliin. Ehkä Canucks uskoo tuon kehityksen jatkuvan?

The Hockey Writers;

"Stukel is deadly when he’s left alone anywhere near the net with the puck. He’s blessed with a really quick, accurate shot, and he can get it off from some really bad angles. He’s also pretty effective at puck distribution, and the attention he gets from opposition defenders often opens up his linemates for scoring opportunities. Stukel thrives when he gets time and space to operate, and his offensive production is heavily skewed towards his power-play time."

Stukel on BC-lähtöinen hyökkääjä, joten hän otti varauksensa tietysti innolla vastaan ja kertoi kahdeksan joukkueen ottaneen häneen yhteyttä, mutta Canucks oli ensimmäisen. Pelaajana hän on nopea hyökkääjä ja laukoo hyvin. Heikkouksia löytyy voimapuolelta ja kulmapelistä. Hänellä voi olla kohtalainen upside etenkin kehityksen jatkuessa ja mielenkiinnolla seuraan miten hänen ensi kautensa lähtee kulkemaan. Etukäteen huonompia kuudennen kierroksen varauksia on nähty.

#184 Rodrigo Abols

Aika odotettu varaus. Abols oli viime kesänä Canucksin joukkueessa Young Stars Classicissa, aloitti nelosketjussa, nousi kolmosen kautta kakkoseen ja lopulta ykköseen saakka, mutta Canucks ei voinut tehdä sopimusta hänen kanssaan, vaikka joukkue olisi halunnut (enemmän tietoa löytyy täältä). Nyt joukkue päätti sitten käyttää tuon loppupään toisen vuoronsa tuttuun pelaajaan.

Abols on hyvin luisteleva, isokokoinen, älykäs ja kovaa töitä tekevä pelaaja. Hyökkäystehoja saisi tuottaa enemmän, mutta hänen upsidensa on ammattilaistasolla nähdäkseni alemmissa ketjuissa jos sinne pääsee joskus. Organisaatiolle siinä mielessä melko riskitön varaus, että pelaaja tunnetaan entuudestaan.


#194 Brett McKenzie (C/LW)

Tosiaan jo kolmas yli-ikäinen varaus. OHL-seura North Bayn sentteri/laituri tunnetaan hyvästä kahden suunnan pelistä, luisteluvoimastaan ja luotettavasta aloitusosaamisestaan. Vähän samanlainen varaus kuin Kyle Pettit toissa kesänä, joskin McKenzie on tehnyt OHL:ssa kohtalaisia tehoja. Ehkä enemmän olisin minäkin toivonut tähän riskivarausta ja vielä enemmän satsausta taitopuoleen luotettavuuden sijaan.

McKeens: "McKenzie is a high-potential forward with a strong all-around package but he’s a prospect that’s still discovering his game and abilities so there is certainly room for movement in his 10th ranking. Sparked by strong skating and prominent puck skills, McKenzie shows flashes of becoming a strong possession player but it’s his consistency that needs some rounding into form to make him a true threat. With some offensive minutes opening up in North Bay, McKenzie will have the opportunity to mold a role for himself and is definitely a player worth watching."

Kokonaisuutena nyt ei siis nähty ainuttakaan varausta Eurosarjoista eikä Q:sta, joista Benningin aikana on muuten tullut varauksia. OHL ja WHL olivat vahvasti esillä tämän vuoden Canucksin varauksissa, samoin yli-ikäisyys. Pakkipuoleen panostettiin ykkösvarauksella (Juolevi), mutta muuten syvyyteen otettiin Candellaa lukuun ottamatta hyökkääjiä. Yhtä maalivahtivarausta olisin toivonut, vaikka Demko-Markström -kaksikon ansiosta maalivahtiosasto vaikuttaa olevan nyt hyvällä mallilla.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Mr. Smithiä ja Nuckia pitää kyllä taas ihan erikseen kiittää! Oman lempiseuran asioita on tällä hetkellä helpoin seurata täältä jatkoajasta. Kiitos, että jaksatte tänne foorumille päivittää canucksien toiminnasta. Oli täältä helppo lukea varauksista!!

Eli KIITOS!
 

subblex

Jäsen
Vaikka Vancouver Canucks ei ole kuulunut koskaan omiin suosikkijoukkueisiini, silti tulee usein poimittua luettavaksi juuri Canucksien ketju. Iso peukku nimimerkeille Mr. Smith ja nuck. Syväluotaavaa ja analyyttistä asialinjalla pysyvää tekstiä. Jatkakaa samaan malliin, mukavaa luettavaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tänään pitäisi qualifying offerit toimittaa pelaajille, jonka jälkeen tiedetään vapautuuko rosterista joitain pelaajia. Ludwig Blomstrand jo lähtikin takaisin Ruotsiin, joten hänen oikeuksiaan ei välttämättä uudisteta, mutta eipä tuo nyt toisaalta mitään maksaisikaan. Muuten noita RFA-pelaajia on varsin vähän, joten eiköhän sieltä kaikille offerit tule.

Chris Higginsistä on kuulunut, että olisi ulososto tulossa. Ja vastaavasti Burrows ja hänen sopparinsa jäisivät. Tilaa ei nyt kauheasti tule Higginsin sopparista, mutta tulee nyt ainakin yksi sopimuspaikka lisää rosteriin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Muuten noita RFA-pelaajia on varsin vähän, joten eiköhän sieltä kaikille offerit tule.

Chris Higginsistä on kuulunut, että olisi ulososto tulossa.

Ei suuria yllätyksiä tullut, mutta pieniä kuitenkin. Higgins ostettiin odotetusti ulos ja Emerson Etem teki halvan jatkon (775 000). Etemin palkka tippui lähes 100 000 dollaria, joten varsin hyvä lappu joukkueen kannalta.

Se pieni yllätys oli se, että Linden Vey jäi ilman QO:ta. Toki sitä aiemmin jo tuli laskeskeltua, että pelipaikat alkavat olemaan varsin täynnä ja varmasti se yksi tai kaksi hyökkääjää pyritään hankkimaan vielä vapaista. Tällä hetkellä sopimuksen alla on jo 13 hyökkääjää ja sieltä vielä ainakin Zalewski ja Grenier saavat sopimuksen. Voi hyvinkin olla, että hyökkääjien määrästä johtuen myös Burrows ostetaan ulos. Toki sitä toivoisi, että Burrows mahtuisi vielä viimeiseksi kaudeksi rosteriin ja kentällä uskoisin, että hänellä annettavaa vielä olisi alemmissa ketjuissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Voi hyvinkin olla, että hyökkääjien määrästä johtuen myös Burrows ostetaan ulos. Toki sitä toivoisi, että Burrows mahtuisi vielä viimeiseksi kaudeksi rosteriin ja kentällä uskoisin, että hänellä annettavaa vielä olisi alemmissa ketjuissa.
Kyllä Burrows pelillisesti joukkueeseen mahtuu. Se on sitten toinen kysymys, kannattaako joukkueen antaa tulevaisuutta silmällä pitäen suurempaa roolia ennemmin Etemille tai Gauncelle kuin Burrowsille.

Myös Rödin kisaa laiturin paikasta ensi kaudella ja taistelee mm. Burrowsia vastaan näillä näkymin. Viime kaudella Brynäsin kapteeni Rödin valittiin Elitserienin arvokkaimmaksi pelaajaksi, vaikka missasi vammoihin kolmanneksen kaudesta, joten toivoisin hänellekin näyttöpaikkaa kolmesta ensimmäisestä ketjusta.

Etemin sopimus oli ihan hyvä. Hän oli etenkin viime kauden lopulla pirteä ja harvoja, joiden voi sanoa onnistuneen. Nyt hän saa näyttöpaikan tuolla halvalla sopimuksella ja toivottavasti pystyy lunastamaan lahjakkuutensa ja ottamaan pysyvämmän paikan joukkueessa.

Higginsille toivon kaikkea hyvää jatkoon ja toivottavasti hän löytää toisen joukkueen. Hän oli monta vuotta hyvä pelaaja Vancouverille.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Benningin möläytys maksoi sitten joukkueelle 50 000 dollaria, mutta onneksi tuosta rahalla selvittiin. Ens vuodelta on jo hukattu kaksi vuoroa (5th & 6th round), joten onneksi ei lähtenyt sieltä vuoroa.

Nyt välillä toivoisi jotain hyviä uutisia Vancouverin suunnalta. Ehkäpä perjantaina sitten tulee jotain positiivisia yllätyksiä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nyt välillä toivoisi jotain hyviä uutisia Vancouverin suunnalta. Ehkäpä perjantaina sitten tulee jotain positiivisia yllätyksiä.

Loui Eriksson on ainoa isompi kala mikä tarttui odotetustikin Benningin verkkoon. Soppari on omasta mielestä pitkä ja kallis, mutta toki Erikssonin viime kausi oli hyvä. Viime kaudella Eriksson iski 30 maalia, joka on nykyisin varsin harvinaista herkkua. Sitä ennen oli hiljaisempaa, kun edellisillä kolmella kaudella syntyi 12, 10 ja 22 maalia. Toki kaksi kausista oli lyhyitä (48 ja 61 matsia), mutta siltikään tahti ei tuolloin ollut huippuluokkaa.

Maajoukkueesta tuttu kombinaatio Sedin-Sedin-Eriksson oli varmaan tässä taustalla ja siihen luotetaan, että ketju saa homman toimimaan myös NHL:ssä. Sitä sopii nyt toivoa tai muuten tulee pitkä kuusi vuotta. Toki Sedinien sopimukset eivät kata enää kuin seuraavat kaksi kautta. Kun kausi alkaa niin ykkösketjun pelaajien iät ovat 36-36-31 vuotta.

Erikssonin sopimuksen jälkeen on mielenkiintoista nähdä mikä on Sutterin pelipaikka. Tuleeko hän tuomaan kokemusta kakkoseen vai ottaako oman paikkansa kolmosen keskeltä. Mikäli Sutter laitetaan kolmosen keskellä niin hänen ympärilleen saisi hyvän ellei loistavan karvaus/puolustusketjun mikä kykenisi myös tehoihin. Sitä voisi kokeilla muodossa Burrows - Sutter - Hansen. Kakkonen näin ollen olisi nuorisoketju Bärtschi - Horvat - Virtanen (Rödin) ja neloseen jäisi Etem - Granlund - Dorsett (Gaunce). Vaikka hyökkäyksestä on myyty hyviä pelaajia vaihdossa pakkeihin niin Rödin ja Gaunce tuovat sinne mukavasti kilpailua, kuten myös todennäköisesti sopimuksen saava Zalewski.

Lisäksi hyökkäykseen tehtiin sopimukset myös Michael Chaput'n, Borna Rendulicin ja Jayson Megnan kanssa, jotka todennäköisesti pelaavat lähinnä farmissa. Yhdistävänä tekijänä noilla kolmella pelaajalla on se, että saivat muutaman matsin viime kaudella myös NHL:ssä ja ovat lähestymässä parasta ikäänsä (24-26 vuotiaita). Farmiin siis ns valmiita tapauksia, joilla on kovat näytönhalut ja joita voidaan tarvittaessa peluuttaa ylhäälläkin.

Pakistossa sopimuksen saivat Philip Larsen ja Chad Billins. Heitä taas yhdistää aiempi NHL-kokemus, jonka jälkeen hakivat urilleen nousua Euroopasta. Vähemmän yllättäen tämäkin kaksikko on sitä ns valmista ikäluokkaa (26-27 vuotta) ja näyttöjä odotetaan välittömästi, kuten sopimusten pituuksistakin (1 vuotta) voi päätellä.

Pakistossa on nyt omasta mielestä 12 pakkia kamppailemassa 7-8 paikasta:

Neljä paikkaa menee nelikolle

Edler
Tanev
Gudbranson
Hutton


Tämän jälkeen tiukimmin kiinni pelipaikassa on Luca Sbisa, mutta jos otteet eivät parane niin takaa tulee haastamaan

Nikita Tryamkin
Alex Biega
Philip Larsen
Andrei Pedan (RFA)
Chad Billins
Tom Nilsson
Jordan Subban
Troy Stecher


Jäkimmäisestä joukosta siis kaksi tai maksimissaan kolme pelaajaa ottaa paikan leirien ja harkkamatsien jälkeen ylhäältä. Ennakkoon kolme ensimmäistä nimeä vaikuttavat olevan vahvimmillaan, mutta toivottavasti ainakin Pedan, Billins ja Nilsson tarjoavat kovan vastuksen ja miksei myös Subban, vaikka onkin joukon nuorin. Unohtaa ei toki sovi Olli Juolevia, vaikka itse en liikoja odotuksia laita heti hänen harteilleen.

Laajuutta alkaa olemaan sekä hyökkäyksessä että pakistossa varsin mukavasti, mutta kyllähän kumpaankin osastoon mahtuisi vielä yksi kova vahvistus. Hyökkäykseen ei enää oikein laatua ole jäljellä, mutta ehkä Lauri Korpikoski halvalla sopimuksella voisi olla hyvä lisä ja voisi vuoden päästä korvata sitten Burrowsin alemmissa ketjuissa. Pakistossa valinnan varaa on vielä enemmän, mutta vähän arvoituksia ovat noi kiinnostavimmat pelaajat. James Wisniewski, Kyle Quincey tai Kris Russell toisi lisää erikoisosaamista pakistoon, mutta ketään en ottaisi yli 3 miljoonan sopimuksella. Russell tulee melkoisella varmuudella saamaan yli 4 miljoonan sopimuksen, joten se rajannee hänet ulos. Vancouverin capissa on tällä hetkellä joku 3,8 miljoonaa tilaa, jos lasketaan Rödin ja Larsen cappiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös