Hyvät ja huonot selostajat

  • 579 928
  • 1 512

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mika Saukkonen on maailman surkein selostaja, piste. Ja selostaa vain ja ainostaan maikkarin ilmaiskanavan pelejä siksi, että mahdollisimman moni siirtyisi maksukanavalle, toinen piste.

Nyt ei tehdä tästä livevihapuheketjua, mutta pari asiaa. Ensinnäkin siinä Venäjällä oli noin 50min kohdalla se pienimuotoinen paikka. Pelaajat eivät reagoineet, yleisö ei reagoinut, tuomarit olivat tavallisesti niin kuin ollaan. Ainoastaan selostaja miettii tulikohan tästä maali, kunnes näkee hidastuksesta eihän kiekko taidakaan olla maalissa.

No, tuo nyt olikin maalipaikka ja annettakoon se anteeksi, että kesti minuutin tajuta missä kiekko on. Tuo toinen sekoilu on sitten taas täysin anteeksiantamaton ja ihan todella nyt pitäisi MTV:n tehdä ratkaisuja ja miettiä kenen kannattaisi finaali selostaa. Tai kuka saa edes jatkaa palkkalistoilla.

Kyllä, Ohtamaa antoi vähän normimailaa siinä, mutta kuka tahansa näki, että venäläisen jalka vääntyi omia aikojaan ja sattui todella pahasti. Meidän selostajagurumme toki pohti kuinka ryssä aloittaa sittenkin sen filmaamisensa. Vittu, kaksi maalia tappiolla, aika alkaa loppua kotikisoissa, hyvä pyöritys menossa.

Miksi joku haluaisi keskeyttää isänmaan maalintekoyrityksen tuossa tiukassa tilanteessa? No siksi, että sattui erittäin pahasti. Jokainen ymmärsi sen paitsi selostaja kuinka tuskissaan siinä oltiin. Hidastukset olivat jo näyttäneet, että nyt meni todella ikävästi ja nuo ovat äkkiä 3-6kk huileja.

Sitten, kun miestä talutettiin pukukoppiin Saukkonen huomaa oho, aijaa, ehkä siinä taisi vähän sattuakin.
--

Tiedeuskovaisena insinöörinä minun on hyvin vaikea mukautua salaliittoteorioihin, mutta väkisin tässä kohtaa tulee mieleen, että MTV ymmärtää kenen pitäisi selostaa ilmaiskanavilla. Tehdään kuitenkin johtokunnassa puhtaasti numeroihin perustava päätös millä saadaan eniten myytyä paketteja.

En ole väkivaltainen, enkä tiedä missä Saukkonen asuu. Eikä se minulle edes kuulu, jokaisella on oikeus elää rauhassa ja turvassa. Siltikään en ymmärrä miksi hän ei vain voisi mennä koputtamaan pomon ovelle ja kertomaan, että en pysty tähän, taidot ei riitä.

Niinhän poliisi tai palomieskin tekisi tai kuka tahansa muu yhteiskunnan kannalta kriittisessä työssä oleva.

(Siis oikeassa työssä eli en tarkoita hallitusta.)
 

lappee

Jäsen
Ja vielä on aikaa luoda yksi paikka....siis onko oikeasti selostajien taso tämä? Jos ei keksi mitään muuta sanottavaa olisit hiljaa! Pitää lähteä kotoa pois huomenna vaikka Mertaranta ei paljoa parempi ole, mutta Saukkonen on täysi Pas..kiitos ja anteeksi!

Suomi voittaa huomenna selostajasta huolimatta vaikka vastassa Kanada!
 

MiksuMan

Jäsen
Tuo pernaveikon kirjoitus on aivan loistava. Tässä voisi melkein avata ketjun Mika Saukkosen surkeudesta selostaja ja pernaveikon teksti voisi toimia avauksena.
Mutta on se aika häkellyttävää, että senkin tasoinen kanava kuin maikkari on - tai ainakin pitäisi olla - tai ainakin yrittää olla - niin siellä Suomen ylivoimaisen ykköslajin ja "kansallispelin" selostajana toimii näin ala-arvoinen kaveri. Vaikka kyseessä onkin juoni saada ihmiset siirymään maksulliselle kanavalle niin silti.
Tai sitten tämä vain kertoo millaista paskaa maikkari ihmisille työntää.

Jos kisat jatkuu vielä maikkarilla, niin siirryn ensi vuonna maksulliselle puolelle, en vain enää pysty kuuntelemaan Saukkosta, hajoaa vittu pää.

Selostaahan Mertaranta tänään finaalin?
 

JPriest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Selostaahan Mertaranta tänään finaalin?

Toivottavasti ei. Sitä kiekunaa ja itkua tuomareista jaksa kukakaan kuunnella. En Saukkosesta pidä, mutta Mertarantaa en jaksa kuunnella senkään vertaa Suomen peleissä.

Antsa menee muissa peleissä ja muussa urheilussa hyvin, mutta ei Suomen jääkiekkomaajoukkueen peleissä.
 
Viimeksi muokattu:

MiksuMan

Jäsen
Toivottavasti ei. Sitä kiekunaa ja itkua tuomareista jaksa kukakaan kuunnella. En Saukkosesta pidä, mutta Mertarantaa en jaksa kuunnella senkään vertaa Suomen peleissä.

Tää on hauskaa, että ihan sama missä Saukkosen selostuksesta keskustellaan ja arvostellaan, sinne pitää aina tulla kertomaan oma mielipiteensä Mertaranasta. Se on niin muotia nyt.
 

JPriest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tää on hauskaa, että ihan sama missä Saukkosen selostuksesta keskustellaan ja arvostellaan, sinne pitää aina tulla kertomaan oma mielipiteensä Mertaranasta. Se on niin muotia nyt.

Ja tää vasta hauskaa onkin kun tullaan topikkiin jossa keskustellaan selostajista ja kertomaan omia mielipiteitä niin sekin on jonkun mielestä väärin.
 

MiksuMan

Jäsen
Ja tää vasta hauskaa onkin kun tullaan topikkiin jossa keskustellaan selostajista ja kertomaan omia mielipiteitä niin sekin on jonkun mielestä väärin.
Valot päälle. Onko joku sanonut että se olisi väärin. Kyse oli vaan siitä, että tässä on nyt keskusteltu Saukkosesta, niin joku tulee heti väliin huutelemaan Mertarannasta.
 

Isäntä

Jäsen
Mertarannan haukkuminen oli trendikästä joskus kahdeksan vuotta sitten. Siinä Kanadan kisojen aikaan. Nykyään juntitkin haukkuvat Mertarantaa, joten se on kaukana trendikkäästä. Valistunut hokihipsteri on jo monta vuotta ottanut Anteron selostukset hauskana camp-huumorina. Jos jotakin suomalaista selostajaa on muotia haukkua, se on Antti Mäkinen. Tosin piintynyt hipsteri on jo vuosi-pari sitten ohittanut senkin vaiheen. Hipsterillä on tietysti alkuperäinen NHL.tv (ent. GameCenter toim.huom.), Proxy-kikkailun ja PayPalin avulla hankittu. Pakko, koska Viasat tunkee Mäkistä eetteriin väkisin, jyräten alkuperäisselostuksen. Viasatin paketti toki löytyy, mutta sieltä katsotaan vain jalkapalloa ja NFL:ää. Sekä NHL Tonight. Sekin on tosin pääosin junteille ja ProHockeyn lukijoille suunnattu lastenohjelma, mutta siitä näkee kuitenkin kätevästi yön kohokohdat ja haastattelut. Se yksi juontajablondikin on ihan ok, ei tosin tiedä paljonkaan kiekosta. Ja netin condensed-koosteet ovat nykyään paskempia kuin ennen.

Doc Emrickiä on sopivaa haukkua. Ja tietysti Pierreä lasin takana. Onneksi saa valita CBC:n ja NBC:n väliltä, onhan NHL.tv. Originaali. Ja Bob Colekin on hyvää camp-huumoria. Ray Ferraro oli hipsterin mielestä ihan ok kommentaattori. Kunnes selvisi, että se oli keskustellut Antero Mertarannan kanssa. Face-to-face. Ja oli ollut Anteron kanssa samaa mieltä. Ferrarolla ei juuri ole annettavaa lähetyksiin. Väsynyt ja katkera keskinkertainen ex-pelaaja. Tosin luultavasti Antero valehteli, oli vaan ollut Rayn kanssa samassa hallissa. Ehkä Ray on sittenkin ihan ok. Mieluiten NHL:n tietysti katsoisi ranskaksi, mutta alkeista tuli kakkonen. Le but!

MM-kisoja hokihipsteri toki sivusilmällä seuraa, mielenkiintoisia prospecteja aikuisten peleissä. Suomellakin tosi hyviä, kohta kehtaa ruotsalaistenkin kanssa puhua drafteista. Ruotsiksi. YouTubesta niitä kisoja tietysti seurataan, proxy-kikkailulla. TSN:n lähetys. Välillä voi katsoa Mertarantaakin, huumorimielessä. MTV:n paketti tietysti näkyy, tulihan sieltä viime viikonloppuun asti Valioliigaa. Onneksi Taivainen lopetti, toivottavasti Virkkunen siirtyy Viasatille. Ja niin, sen Pöllölaakson paketin voikin lopettaa. Mutta jos nyt kisat kuitenkin loppuun pitäisi, voi sunnuntaina Sandron (tai jonkun muun trendipaikan) brunssilla kavereiden kanssa naureskella. Brunssilla tosin väsyttää, menihän viimeyönäkin konferenssifinaalin takia aikaiseen. Pari ylimääräistä käsityöläisoluttakin olisi voinut jättää väliin. Mutta siellä voi silti pohtia Pensin maalivahtitilannetta ja sitä mätsääkö Hitch Petroa ja J-Bota tarpeeksi hyvin Sharksin kärkiäijiä vastaan.

Olis MM-finaalikin illalla, meinaatko katsoa? Kai sen voi, lämmittelynä yön konfferensifinaalille. Ja näkee Lainettakin vielä Kanadaa vastaan, valmistautumista draft-partyyn (hokihipsterin nimi juhannukselle). Ei ole Tsiisuskaan kovia tehoja tehnyt, odotin pariakymmentä paunaa. Noo, lentokenttä hei, eri laji, liikaa aikaa ja tilaa. Kulmista kilometri maalille, helppo kilpparilla sumputtaa. Mut hei, Flower pelaa yöllä, Game 5, tiukka paikka. Toivottavasti Pierre ottaa rauhassa.
 

Yö-Orava

Jäsen
Yllä oli ilmeisesti joku hienovaraisella sarkasmilla verhottu yritelmä, mutta aika hyvin osuu kokonaisuus muutamia proxy-liioitteluja lukuunottamatta tänne. Mäkinenkin viime aikoina kieltämättä ruvennut maistumaan, tiedä sitten paljonko mies on itse terästäytynyt ja kuinka paljon lankeaa ansiota vielä helvetisti huonomman Tero Kainulaisen aamuöisille ähkimisille.

P.S. Näinä aikoina valtavirran vastaisinta lienee Mertaranta-myönteisyys, erityisesti tällä palstalla. Plus-pisteitä lisää, kun sen verhoaa noin ansiokkaaseen ja nokkelaan muotoon. NFL katsotaan tietysti Game Passin kautta, sen verran korjaan.
 

Isäntä

Jäsen
NFL katsotaan tietysti Game Passin kautta, sen verran korjaan.
Ah, tietysti! Olinpas junttimainen, kiitos korjauksesta.

Mutta noin muuten esimerkit ovat elävästä elämästä ja mukana oli aimo annos itseironiaa, kuten valtavirran vastaisuuteen tietysti kuuluu. Tosin yövalvomiset eivät tämänhetkiseen elämäntilanteeseen oikein sovi.
 
Olis MM-finaalikin illalla, meinaatko katsoa? Kai sen voi, lämmittelynä yön konfferensifinaalille. Ja näkee Lainettakin vielä Kanadaa vastaan, valmistautumista draft-partyyn (hokihipsterin nimi juhannukselle). Ei ole Tsiisuskaan kovia tehoja tehnyt, odotin pariakymmentä paunaa. Noo, lentokenttä hei, eri laji, liikaa aikaa ja tilaa. Kulmista kilometri maalille, helppo kilpparilla sumputtaa.

Ja ovathan nämä aikuisten kisat aivan huumoriturnaus alle kaksikymppisten kisoihin verrattuna. Niitä junnuskaboja sentään seurataan ULKOMAILLAKIN toisin kuin Skoda Cuppia, joka ei kiinnosta yhtään ketään muualla kuin täällä karjalalippisten luvatussa maassa. Ihan vain sattumalta esim. Tukholmassa tai Prahassa on tori täynnä porukkaa, jos Ruotsi tai Tshekki sen Skoda Cupin vie. Varmaan suomalaisia kaikki. U20-kisat sitä vastoin on oikea arvoturnaus, sillä siellä on käytännössä kaikki parhaat mukana. Tai no puuttuihan Kanadalta tänäkin vuonna McDavid, Ekblad, McCann, Bennett ja Fabbri. Mutta ne eivät olekaan käytännössä parhaita, ehkä korkeintaan teoriassa. Skoda Cupista tekee totaalisen turhaa höntsää sekin, ettei eurooppalaisella lentokentällä voi oikeaa jääkiekkoa edes pelata. Lätkä kuuluu NHL-kokoiseen askiin. Tai no onhan se lentokenttähokikin oikeaa hokia silloin, jos U20-kisat pelataan isossa kaukalossa, sillä niitä pelejä seuraavat Kanadassa miljoonat ihmiset toisin kuin toukokuun väsynyttä Skoda-hassuttelua. Mutta eiväthän karjalalippikset sitä ymmärrä, että nuorten maailmanmestaruus on ainaskin sata kertaa kovempi saavutus kuin Skoda Cupin voitto.
 
Viimeksi muokattu:

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
En tiedä onko tässä ketjussa mainittu aiemmin, mutta Buffalo Sabresin "kotiselostaja" on aivan kamalaa kuunneltavaa. Se taitaa olla joku 110-vuotias papparainen, kun reaktiot ovat aina sekuntikaupalla myöhässä, mutta etenkin se murtuva rääkymisääni on täysin sietämätön.

Ainiin, ja "JJJAIKKKÖL" Eichelistä...
 

Mechalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Idän ihme, Honka
En tiedä onko tässä ketjussa mainittu aiemmin, mutta Buffalo Sabresin "kotiselostaja" on aivan kamalaa kuunneltavaa. Se taitaa olla joku 110-vuotias papparainen, kun reaktiot ovat aina sekuntikaupalla myöhässä, mutta etenkin se murtuva rääkymisääni on täysin sietämätön.

Ainiin, ja "JJJAIKKKÖL" Eichelistä...
Enpä voisi olla enempää eri mieltä. Rick Jeanneretia pidetään Buffalossa niin fanien kuin pelaajien taholta melkein legendana, ja itsekin hänen selostuksiaan kuunnelleena olen alkanut pitää miehen tyylistä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Enpä voisi olla enempää eri mieltä. Rick Jeanneretia pidetään Buffalossa niin fanien kuin pelaajien taholta melkein legendana, ja itsekin hänen selostuksiaan kuunnelleena olen alkanut pitää miehen tyylistä.
Meitä on moneen junaan. Itse saan siitä äänestä niin pahan raivarin että tulee migreeni.
 

Bunder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Coyotes, Thrashers
Enpä voisi olla enempää eri mieltä. Rick Jeanneretia pidetään Buffalossa niin fanien kuin pelaajien taholta melkein legendana, ja itsekin hänen selostuksiaan kuunnelleena olen alkanut pitää miehen tyylistä.
Kyllä! Rick ja sitten Floridan selostaja Steve Goldstein ovat omia suosikkejani. Jeanneretista tulee mieleen 70 - luvun radioselostukset ja Goldstein tuntuu olevan aina positiivisella mielellä.
 

Isäntä

Jäsen
Mika Saukkonen tänään 50 vuotta. Onnittelut Mikalle kun kuitenkin luet tätä palstaa!

En minäkään Saukkosta hyvänä selostajana pidä. Ilta-Sanomien jutussa Mika kuitenkin kiteyttää mielestäni aika hyvin, mikä on Suomessa tässä asiassa pielessä: "Selostaja on vain yksi tekijä ja peli pääasia. Meillä selostajat ovat poikkeuksellisen isossa roolissa. Ne eivät ole kuitenkaan selostajien MM-kisat, vaan jääkiekon MM-kisat."

Siitä voisi moni ottaa opiksi. Ihan alkaen vaikka Saukkosen työnantajasta...
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Saukkonen, Mertaranta ja vaikkapa Jukka Loukio ovat huonoja selostajia, mutta se huonoin on edelleen Sari Sirkkiä-Jarva aka. "Tampereen naisselostaja".

Sarin jutusteleva selostustyyli on aivan kelvoton, etenkin kun hän selostaa radioon. Jääkiekon sijaan Sirkkiä-Jarva jaarittelee pitkiäkin aikoja mm. Teppo-nimisestä katsojasta, jonka oli tyydyttävä grillimakkaran sijaan lihapiirakkaan. Ja mikä hauskinta, hyvin usein noiden nollajuttujen aikana kentällä tapahtuu jotain merkittävää, kuten maali.

Luulisi, että Yleltä löytyisi joku muu hoitamaan Tampereen osuudet Kiekkokierroksella.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
En löytänyt osuvampaakaan osiota mutta kerrotaan täällä, Iiro Harjula on vaihtanut Neloselta Viasatin remmiin.
Saa nähdä siirtyykö joku selostajista esim. Waheeb vetämään studiota, homma ainakin toimii erittäin hyvin pesiksen puolella. Nyholm taitaa olla tällä hetkellä ainoa studioisäntä. Toivottavasti eivät vaan ota Weccu Rantasta siihen rooliin, mieluummin mennään sitten ilman studiota.
 

Arsu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki kertoimiin nähden hyvin pelaavat
Ikinä ei lakkaa hämmästyttämästä mikä ihmeen fetissi selostajilla on kuuluttaa asioita selväksi ennen aikojaan. Mikä siinä on, että jos erää on muutamasta kymmeneen sekuntia jäljellä moni kokee tarpeelliseksi laukaista "ei tässä mitään enää tapahdu". Tiedättekö, jääkiekossa maali syntyy aika nopeasti, syöttö vauhtiin pelaajalle ja parissa sekunnissa maali on tehty. Myöskin parin maalin johto pystytään kääntämään pienessä ajassa, sitäkään ei tarvitse kuuluttaa varmaksi.

Tullaan taas siihen, että SELOSTAKAA SITÄ PELIÄ.

Terveisiä Mertsille.

Niinpä. Monella tuntuu olevan jokin alemmuuskompleksi, että pitää huutaa voittajaa jo kilometritolkulla ennen maalia. Sellaisella ylimielisellä äänensävyllä, että "huomasittehan varmasti, että minä huomasin voittajan jo tässä vaiheessa, paljon ennen kuin te". Ravipuolella Juha Jokinen tekee ainakin tätä.
 

Arsu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki kertoimiin nähden hyvin pelaavat
Olihan tuo Saukkosen Mika aivan jäätävä eilenkin. Ruotsi pelasi 5-3 ylivoimaa Kanadaa vastaan lähes 2 minuuttia. Eipä Mika huomannut, että Ruotsi oli ottanut maalivahdin pois, oikeasti Ruotsi pelasi siis 6-3 vastaan. En kuullut että olisi missään vaiheessa puhunut tuosta 6-3 yv:stä. Kovasti vaan ihmetteli tätäkin asiaa kun jäähyjen jälkeen ei hetkeen tullut pelikatkoa, että Ruotsi pelaa edelleen ilman maalivahtia. Ehkä voisi hiukan tutkia myös sääntökirjaakin.

Eihän ammattilaisilta voi kaikkea vaatia...

Heh, Saukkonen on kyllä jännä tapaus. Hockey Nightin ajoista lähtien aivan kujalla selostamisessaan. Ihan kiva, että jaksaa yrittää, mutta pitäisikö jonkun jo sanoa herralle itselleen, että ehkä tämä ei vain toimi:)
 

Arsu79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki kertoimiin nähden hyvin pelaavat
Tässä oma selostajaranking: A) Matti Härkönen, Tuomas Virkkunen, Kaj kunnas, Tero Karhu, Anssi Ritari B) Antti Mäkinen, Antero Mertaranta, Tapio Suominen, Niki Juusela C) Jani Alkio, Juha Taivainen D) Mika Saukkonen
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä kaikkein surkein selostaja, jopa Mika Saukkosta huonompi, on tuo Eurosportilla tälläkin hetkellä jalkapalloa selostava äijä, joku Furuholm taisi olla nimeltään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös