Vedonlyönti

  • 3 971 640
  • 21 674

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Näistä en kerkiä tähän hätään kirjoitella mitään, mutta jos jotain kiinnostaa näitä lukea, niin voin kirjoitella myöhemmin näistä kahdesta muusta ottelusta.
Kirjottele ihmeessä jos suinkin ehdit, sillä nämä eSports-jutut on ainakin itselle toistaiseksi aivan herpeaa mutta vedonlyöntimaailmassa the next big thing.
 

lauriroope

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL ja KHL
Kirjottele ihmeessä jos suinkin ehdit, sillä nämä eSports-jutut on ainakin itselle toistaiseksi aivan herpeaa mutta vedonlyöntimaailmassa the next big thing.

Loistavaa, että joku on kiinnostunut lukemaan mietteitä myös eSportsin maailmasta. Valitettavasti tämän illan kahdesta pelistä en kerkiä kirjoittamaan, kuin toisesta, koska töihin pitäisi lähteä kohta.


Liquid vs Counter Logic Gaming

Tässä ottelussa toisensa kohtaava kaksi yhdysvaltalaista joukkuetta. Counter-Strike Global Offensiven puolella yhdysvaltojen skeneä pidetään paljon huonompana, mitä Euroopan skene on tällä hetkellä. Mielestäni Liquidilla on kuitenkin parhaimmat mahdollisuudet menestyä Yhdysvaltalaisista joukkueista, jos vain saavat tiimipelin toimimaan.

Liquid on aloittanut turnauksen todella väkevästi, kun joukkue pääsi lohkoykkösenä suoraan jatkopeleihin. Alkulohkossa joukkue kaatoi lukemin 16:9 FaZen, jossa on kolmen eri kansalaisuuden omaavia pelaajia. Toisessa ja lohkovoiton ratkaisevassa ottelussa Liquid kaatoi tällä hetkellä maailman parhaana pidetyn ruotsalaisjoukkue fnaticin jatkoajan jälkeen lukemin 22:19.

Counter Logic Gaming (CLG) puolestaan kaatoi ensimmäisessä ottelussaan ennakkoon paljon kovemman Ranskalaisen EnVyUsin. En kuitenkaan korostaisi tätä voittoa liikaa, sillä ranskalaiset pelasivat turnauksessa todella heikolla tasolla, ja ansaitusti putosivat jo jatkosta. Lohkon toisessa ottelussa CLH hävisi puolestaan lukemin 9:16 Astralikselle, joka on tällä hetkellä omissa papereissani top6 joukkue maailmassa. Tässä ottelussa CLG:n alku oli lupaava, mutta puoltenvaihdon jälkeen joukkue putosi kyydistä täysin. Joukkue joutuis siis jatkokarsintaan, jossa se kohtasi venäläisen Gambitin, ottelu päättyi CLGn 2-1 voittoon (paras kolmesta kartasta). Gambit oli ennakkoon yksi turnauksen heikoimmista joukkueista, mutta pelasivat silti varsin vakuuttavasti läpi turnauksen. Mielestäni silti CLG:n pieni kompurointi Gambitia vastaan kertoo joukkueen tämän hetkisestä tasosta.

Kuten jo aikaisemmin mainitsin, niin Liquidilla on todella hyvä joukkue kasassa, mutta tiiminä pelaaminen on suuri kysymysmerkki. Joukkue vahvistui joitakin kuukausia sitten ukrainalaisella Aleksandr "s1mple" Kostylievillä, joka tunnetaan ns "toxic" pelaajana, eli ei siis parhaimpana tiimipelaajana, jos peli ei lähde sujumaan. Parhaimmillaa s1mple on kuitenkin yksi maailman parhaista pelaajista, ja onkin suorittanut tässä turnauksessa vakuuttavalla tasolla, eikä viitteitä ole ollut joukkuehengen saastuttamisesta.

Liquid on siis pelannut todella vakuuttavasti ja kaatanut matkalla jo tällä hetkellä maailman parhaan pidetyn joukkueen, kun puolestaan CLG on hävinnyt yhden ottelun ja kompastellut joukkuetta vastaan, joka ei lukeudu maailman top10 joukkueiden listalle.

Liquid ja CLG ovat pelanneet vastakkain eri turnauksissa ja liigoissa viimeisin kuukauden aikana yhteensä seitsemän karttaa. Liquid on suorastaan dominoinut keskinäisiä kohtaamisia viime aikoina, kun se on voittanut kuusi karttaa ja hävinnyt ainoastaan yhden. Suurin osa näistä kartoista on päättynyt vielä Liquidin suorastaan murskaavaan voittoon.

Liquid sai varmasti lisää itseluottamusta fnaticin kaatamisesta ja joukkueen yhteispeli tuntuu ja näyttää toimivan tällä hetkellä erinomaisella tavalla. Liquidilla on lisäksi minun papereissani melko selvästi CLG:tä parempi joukkue paperilla. En usko, että CLG pystyy kaatamaan Liquidia tänään ja uskoisinkin Liquidin etenevän helposti jatkoon tänään.

Valinta: Liquid -1,5 (kerroin 2,06)
 

lauriroope

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL ja KHL
Tuo ensimmäinen eSports kohde osui, kun NaVi kaatoi NiPin suorastaan näytöstyyliin kahdessa kartassa. Nyt jännitettävää on vielä tuossa toisessa kohteessa, jos se menee oikein, niin viikonloppuna voi syödä hieman paremmin.

Jos jossain pystyy pelaamaan livenä noita pelejä, niin mielestäni fnaticin voitto suoraan kahdessa kartassa on hyvä kohde. Nuo pelattavat kartat valikoituu vasta juuri ennen ottelun alkua. Karttojen julki tulemisen jälkeen kallistuisin siihen, että fnatic on todella vahvoilla ja uskon tämänkin ottelun päättyvän suoraan kahdessa kartassa.
 

Lehtipuhallin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Bruins
Samat mietteet tuohon Liquid-CLG matsiin. Uskon, että Hiko pitää s1mplen laneissa "kurissa ja nuhteessa". Tuo Gambitin ja CLG:n välinen matsi oli kyllä niin keskinkertaista ceeässää verrattuna fnaticin ja Liquidin omaan. Pinnaclelta saa Liquid -1,5 kerrointa 2,31
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Huh huh. Aprillipäivästä muodostui sitten niukasti paras pelipäivä tänä vuonna. Ainakin nopeasti näyttäisi statistiikka huutavan noin.

Suurkiitos Tapparalle, johon sijoitetuista sinkuista taisi osua jokainen. Joku live möykky loppupuolella taisi sujahtaa Kärppien maalille.

Suora voitto, ml, X2, yli 1.5 maalia, noista ainakin löytyi pelattavaa. HIFK-JYP peliin läksin lyömään pelkkää X2, mutta sitten loppupuolella lyöty HIFK:n seuraava maali tuotti tuonkin matsin plussalle.

Vielä on päivää jäljellä, joten aikaa on nukuttaa kassaa.
 
.Valinta: NaVi -1,5 (kerroin 1,71)
Harvinaisen hyvin perusteltu vihje. Laitoin 200 kertoimella 1,74 joten kiitos rahoista.

Ensi yölle naisten lätkän mm-kisoihin kohteelle Kanada-3.5 saa kerrointa 2.10 (Veikkaus antaa vain 1.85). Suomi siis vastassa.
Oli kyllä mainio kerroin, Betsson Groupilla 2,11. Ei olisi tullut oma-aloitteisesti panostettua tähän kohteeseen, mutta jotenkin kuulosti hyvältä idealta, että vaikka Suomi hävisi USA:lle vain yhdellä maalilla niin ei varmaan sitten Kanadaa vastaan samaa hyvää suoritusta pystytä toistamaan. Vaan tulee selvä tappio.
 

Yö-Orava

Jäsen
Samoihin oli täälläkin hieman tuosta vielä paremmilla kertoimilla dumpattu useampi sangollinen. Astralis ja Liquid tasoituksella sekä Liigasta Tappara vielä päälle, joten hyvästä viihteestä ei tällä kertaa tarvinnut edes maksaa. Toisin kuin vaikkapa Finnkinolle maanantai-iltana... no, ei se bätmänin ja spidermanin sekasikiö nyt niin hyvä ollut. Mutta tuottoisa aprillipäivä hyvittää mukavasti tuota erheaskellusta.

Huomiselle onkin vähintään yhtä massiivinen tarjonta luvassa: MLG:n välierät, jääkiekkoa ja futista, joiden lisäksi Robben nyrkkihipat Areenassa. Saattaapa kuulkaas jonkun satsin keppanaa joutua aamulla hakemaan lähisiwasta näitä peijaisia varten nimittäin. Samalla reissulla voisi varmaankin tuolle Veikkausliigan avauskierrokselle jättää HJK:n puolesta vedon sisään... eikös ne ole aika kestomenestyjä ollut liigassa ja en usko, että Maarianhaminassa on niin laajaa ja kärjen osalta laadukasta pelaajapopulaatiota että tosissaan pystyisivät pääkaupungin ja maan ykkösseuraa haastamaan nyt kun joukkueen paras maalintekijä Forsellkin taisi jättää joukkueen. HJK:han oli eurokentilläkin aivan tässä hiljattain. Veikkaus antaa tällä hetkellä kertoimen 1,48 joten tuohon kannattaa panostaa reilumminkin.
 

lauriroope

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL ja KHL
Harvinaisen hyvin perusteltu vihje. Laitoin 200 kertoimella 1,74 joten kiitos rahoista.

Loistavaa että joku on lukenut vihjeet. Ajattelin jo hetken, että tuli kirjoitettua sen verran pitkästi, ettei porukka jaksa vaivautua lukemaan. Varsinkaan jos eSports ei ole entuudestaan tuttua.

Myös tuo toinen vihjaamani kohde, eli Liquidin voitto tasoituksella osui. Varsin mukava päivä näiden vetojen osalta ja hyvät rahat tuli saalistettua myös, kun oli singlenä pelattuna kyseisisiä kohteita, sekä myös tuplana.

Astraliksen suorastaan suvereeni voitto fnaticista oli itselleni todella suuri yllätys. Tämä ottelu sekoitti omia ajatuksia turnauksen kulusta, mutta ainoastaan positiivista, että fnatic ei voita jälleen yhtä Major turnausta.

Tuntuu muutenkin, että ainakin vielä toistaiseksi näissä eSports kohteissa on jaossa "helpompaa" rahaa kuin esim jääkiekossa tai jalkapallossa. Tämä johtunee siitä, että eSports on vielä melko tuore laji vedinlyönnin puolella? Jalkapallon ja jääkiekonkin kohteet olivat helpompi biitata vielä jokunen vuosi sitten.

Huomenna tosiaan on jälleen kolmen ottelun verran tarjolla kohteita MLG Columbuksesta, mutta näistä kohteista enemmän huomenna, jos on työkiireiden lomassa aikaa kirjoitella.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Loistavaa että joku on lukenut vihjeet. Ajattelin jo hetken, että tuli kirjoitettua sen verran pitkästi, ettei porukka jaksa vaivautua lukemaan. Varsinkaan jos eSports ei ole entuudestaan tuttua.
Todellakin! Ja päin vastoin, mielellään lukee pidemmänkin sepustuksen jotta saa parempaa käsitystä aiheesta kun sitä ei juurikaan ole. Tai siis kyllä me jossain purkissa Doomia pelattiin joskus keskiajalla, mutta tää on vähän eri.

Innostuin jopa katselemaan tuota ensimmäistä matsia ja kyllähän nuo lähetykset on ainakin viimesen päälle tehty, ja niistä pääsee amatöörikin hyvin kartalle. Mutta jumalauta että tuo GS: GO oli ainakin niin ammattimaista touhua että siinä ei itse kerkeäisi kissaa sanoa kun henki lähtisi ja joukkuekaveritkin vittuilisi päälle.

Tuohon eSportsista naarattavaan "helpompaan" rahaan on helppo yhtyä, sillä aika harvoin näissä isoissa turnauksissa mitään yllätyksiä nähdään ja aika hyvin aiempia matseja vertailemalla pystyy paremmuuden päättelemään. Varmasti vielä enemmän skeneä tuntevat onnistuvat paremmallakin prosentilla. Jos vertaa oikeastaan mihin tahansa "tavalliseen" urheiluun niin sattuman vaikutus on näissä häviävän pieni ja se parempi voittaa kyllä paljon isommalla prosentilla. Tässä ei oikein sellainen karmea taistelu ja uhrautuminen auta, jos ei taidot riitä. Ja useimmissa turnauksissa taidetaan mennä aika äkkiä knockout-tyylisest eli joka matsi on pakkovoitto jos mielii jatkaa.

Tämän nyt tähän pantuani joku varmaan tulee tilastoilla kumoamaan väitteeni, mutta sitä tässä haetaan.

Näissä on vedonlyöntiyhtiöille todella, todella suuri potentiaali jos/kun saa muuten stereotyyppisesti urheilua vieroksuvan gamer-yhteisön yllytettyä lyömään vetoa eSportsista.
 

Gemondo

Jäsen
Pelasin eilen Rayo Vallecano - Getafe matsiin kohdetta tuleeko ottelussa punainen kortti? -Kyllä. Ja ensimmäisellä puoliajalla tuomari näyttikin punaista korttia Rayon vaihtopenkillä istuneelle varamaalivahdille ajaen tämän ulos ottelusta. Vetoni on kuitenkin merkitty hävityksi, onko muilla kokemusta vastaavasta tilanteesta?
 

Mikko78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Pelasin eilen Rayo Vallecano - Getafe matsiin kohdetta tuleeko ottelussa punainen kortti? -Kyllä. Ja ensimmäisellä puoliajalla tuomari näyttikin punaista korttia Rayon vaihtopenkillä istuneelle varamaalivahdille ajaen tämän ulos ottelusta. Vetoni on kuitenkin merkitty hävityksi, onko muilla kokemusta vastaavasta tilanteesta?

On. Laita viestiä aspaan. Eiköhän nuo korjaa asian. On noitten pulujen kanssa joutunut vääntää, jos minkälaisista asioista. Unibet ei aikanaan maksanut voittoa tekeekö Kaspar pelissä maalia. Pelasin ei tee. Veto oli merkitty hävityksi, vaikka maalia ei tehnyt, mutta rankkarikisassa oli onnistunut.

Käytiin aika pitkä keskustelu säännöistä. Myönsivät olevansa väärässä, mutta eivät maksaneet voittoa. Panoksen kuitenkin palauttivat.
 

turo-urpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Happee
Tarkistin muutamalta sivulta mitä säännöissä lukee pelaajista, jotka saa kortin vaihtopenkiltä. Ainakaan Marathonbet Bet365 ja Unibet/Paf ei hyväksy muita kuin kentällä olevien pelaajien kortteja. Nordicbetillä siitä ei mainitä erikseen ja niiden kanssa siitä voisi ehkä alkaa kinaamaan, jos eivät voittoa maksa. Harvemmin noita sääntöjä sen enempää tulee mietittyä ennen kuin kyseenalainen tilanne osuu kohdalle
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Samoihin oli täälläkin hieman tuosta vielä paremmilla kertoimilla dumpattu useampi sangollinen. Astralis ja Liquid tasoituksella sekä Liigasta Tappara vielä päälle, joten hyvästä viihteestä ei tällä kertaa tarvinnut edes maksaa. Toisin kuin vaikkapa Finnkinolle maanantai-iltana... no, ei se bätmänin ja spidermanin sekasikiö nyt niin hyvä ollut. Mutta tuottoisa aprillipäivä hyvittää mukavasti tuota erheaskellusta.

Huomiselle onkin vähintään yhtä massiivinen tarjonta luvassa: MLG:n välierät, jääkiekkoa ja futista, joiden lisäksi Robben nyrkkihipat Areenassa. Saattaapa kuulkaas jonkun satsin keppanaa joutua aamulla hakemaan lähisiwasta näitä peijaisia varten nimittäin. Samalla reissulla voisi varmaankin tuolle Veikkausliigan avauskierrokselle jättää HJK:n puolesta vedon sisään... eikös ne ole aika kestomenestyjä ollut liigassa ja en usko, että Maarianhaminassa on niin laajaa ja kärjen osalta laadukasta pelaajapopulaatiota että tosissaan pystyisivät pääkaupungin ja maan ykkösseuraa haastamaan nyt kun joukkueen paras maalintekijä Forsellkin taisi jättää joukkueen. HJK:han oli eurokentilläkin aivan tässä hiljattain. Veikkaus antaa tällä hetkellä kertoimen 1,48 joten tuohon kannattaa panostaa reilumminkin.

Itse lähtisin under 2,5:lla, jotenkin alkukaudesta näissä nähdään monesti yllätyksiä ja ovat vähämaalisia pelejä. Toki myönnän että itsellänikin kävi HJK mielessä sen verta kovalta nipulta (taas) vaikuttavat kotimaan kentille.
 

Yö-Orava

Jäsen
Itse lähtisin under 2,5:lla, jotenkin alkukaudesta näissä nähdään monesti yllätyksiä ja ovat vähämaalisia pelejä. Toki myönnän että itsellänikin kävi HJK mielessä sen verta kovalta nipulta (taas) vaikuttavat kotimaan kentille.
Joo ihan samaa mietin kyllä myös.

E-Sportsin puolelta Astraliksen avauskertoimiin tuli iskettyä. Ei ole mielestäni noin iso altavastaaja, vaikka NaVi eilen vahvasti esiintyikin. Heille osui kuitenkin aika suotuisa puolivälieräarpa raajarikkoisen NiPin muodossa, kuten @lauriroope aiemmin ketjussa toi ilmi. En paljon painoarvoa, ainakaan negatiivista, antaisi eiliselle Fnatic-mörön kaatamiselle, kyse on kuitenkin Majorista. Hieman lienee ilmaa kertoimissa yhä jos joku vaikka aikoo matsin katsoa.
 

lauriroope

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL ja KHL
Tänään jatkuu MLG Columbuksen ottelut. Ensin pelataan kello 17:00 alkaen vielä yksi puolivälieräottelu, kun Luminosity ja Virtus.Pro ratkaisevat keskenään kumpi joukkueista jatkaa seuraavalle kierrokselle.

Neljän parhaan joukkoon tiensä on jo selvittänyt Astralis, NaVi ja Liquid. Välieräparit ovat Astralis vs NaVi ja Liquid vs Luminosity/Virtus.Pro

Ennakkoon tämän päivän ottelut ovat paljon tasaisempia kuin eiliset ottelut.


Luminosity vs Virtus.Pro

Tämä ottelu on siis viimeinen puolivälieräottelu ja voittaja jatkaa illalla pelattaviin välieriin.

Luminosity voitti alkulohkon ensimmäisessä ottelussa NiPin selvin 16:5 lukemin de_mirage kartassa. Toisessa ottelussa kaatui Mousesports lukemin 16:13 ja jälleen karttana oli de_mirage. Vaikka joukkue voitti molemmat ottelut ja toisen vielä melko rumasti, niin vielä ei Luminosity ole vakuuttunut otteillaan.

Luminosity oli ennen turnauksen alkua yksi suosikeista voittamaan koko turnauksen, mutta tason on noustava, jos haluavat taistella voitosta.

Virtus.Pro puolestaan voitti alkulohkon ensimmäisessä ottelussa G2n rumin 16:1 lukemin de_train kartassa. Toisessa ottelussa puolestaan NaVi juoksi Virtus.Pron yli näytöstyyliin 16:4 lukemin de_cobblestone kartassa.

Virtus.Pro siis joutui jatkokarsintaan, kun ei onnistunut voittamaan molempia otteluitaan alkulohkossa. Jatkokarsintaan vastaan asettui alkulohkossa tuttu G2. Puolalaosjoukkue Virtus.Pro jatkoi seuraavalle kierrokselle tästä otteluparista karttavoitoin 2-1 (de_train 16:9 - de_inferno 9:16 - de_cobblestone 16:7).

Nämä joukkueet eivät ole tainneet aikaisemmin kohdata, joten keskinäisistä otteluista ei ole dataa käytettävissä.

Luminosity on ennakkosuosikki tähän otteluun, mutta ei mielestäni läheskään yhtä selvä kuin eilen esimerkiksi Liquid ja NaVi.

Virtus.Pro on pelannut tässä turnauksessa siis kolme karttaa enemmän kuin Luminosity, jonka kääntäisin Virtus.Pron eduksi. Omissa papereissani tästä ottelusta on tulossa tiukempi, mitä kertoimet antaa ymmärtää.

Valinta: yli 2,5 karttaa (kerroin 2,14)


Kirjoittelen myöhemmin välieristä omia mietteitä, mutta kuten ylempänä mainittu, niin Astralis kertoimen puolesta hyvä kohde.

E: Innolla odottelen, mitä kertoimia annetaan Liquidille illan viimeisessä ottelussa. Luminositya vastaan olisivat kertoimen puolesta altavastaajia ja Virtus.Prota vastaan ennakkosuosikki. Kävi miten kävi, niin uskon Liquidin raivaavan tiensä finaaliin.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Onkos RoPs oikeasti heikentynyt niin paljon että 3.00 kerroin sarjanousija PK-35:n vieraana on oikeutettu? Jonkun verran laskenut kun eilen oli vielä 3.20 luokkaa.
 

Captain K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Onkos RoPs oikeasti heikentynyt niin paljon että 3.00 kerroin sarjanousija PK-35:n vieraana on oikeutettu? Jonkun verran laskenut kun eilen oli vielä 3.20 luokkaa.

En osaa muuta sanoa, kuin että Ylen teksti-tv:ltä näin jonkun Tommi Kautosen ennakon, missä veikkasi PK:ta jopa 4.sijalle!! Pisti itseänikin vähän mietityttämään tuo, että onko oikeasti noin kova nippu.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
En osaa muuta sanoa, kuin että Ylen teksti-tv:ltä näin jonkun Tommi Kautosen ennakon, missä veikkasi PK:ta jopa 4.sijalle!! Pisti itseänikin vähän mietityttämään tuo, että onko oikeasti noin kova nippu.
Aika ylijuoksu näyttäisi olevan nousijalta, RoPs ihan purjeessa. Ei tosiaan mitään hajua tästä huumoriliigasta, mutta kerroin näytti isolta. Ei se sitä sitten varmastikaan ollut, jos kerran Kautonenkin uskoo vantaalaisiin. Ja tähän taas vitusti hymiöitä ja voi hyvällä omalla tunnolla jättää Veikkausliigan taas omaan arvoonsa.
 
En osaa muuta sanoa, kuin että Ylen teksti-tv:ltä näin jonkun Tommi Kautosen ennakon, missä veikkasi PK:ta jopa 4.sijalle!! Pisti itseänikin vähän mietityttämään tuo, että onko oikeasti noin kova nippu.

Urheilulehden kausiennakossa PK nostettiin sijalle 3. eli onhan noitakin, jotka uskovat vantaalaisten mahdollisuuksiin. Itsekin kyllä luotin kotivoittoon tänään. RoPS on heikentynyt viime kaudesta ja on muutenkin perinteisesti alkukaudesta heikko vieraskentällä pelatessaan.
 

Yö-Orava

Jäsen
Luminosity vs Virtus.Pro
Valinta: yli 2,5 karttaa (kerroin 2,14)
Mulla oli tässä VP +1,5 karttaa. Päälle 1,89 asti ainakin nousi vielä tämä. Mukava seurailla loppua nyt kun on vielä aivan hitusen suoraa voittoakin kertoimella 3,90.

Ja eihän siellä muuta tapahtunut, kuin että täällä RoPSia yli 2,5 maalin lisäksi. :)
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Porukka osuu kyllä hämmästyttävällä tarkkuudella nämä matsien päättymisen jälkeen postatut vedot.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös