Peliesitykset kaudella 2015–2016

  • 560 567
  • 3 676

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Stögö ei mielestäni ole täysin lapanen pleijarikoutsina nyt kuitenkaan, hänellä on vyöllään mm. Sveitsin mestaruus.
Eri sarja, eri kujeet. Kuitenkin on todettava, että ei Stögöllä ole mitään meriittejä Liigasta, joten näissä ympyröissä kuitenkin katsomaton kortti. Paljon yleisesti naureskellaan Selineille ja Virroille voittamisen kultturista, mutta samalla viivalla se Stögökin seisoo kunnes toisin todistaa. Jos vetää tämän kauden vihkoon parhaalla materiaalilla vuosiin, niin ansaitsee potkut ja se tulos täytyy oikesti olla finaalit. Kaikki muu on hävittyä.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Näitä ongelmiahan nyt riittää, kuten @Apassi tossa loistavasti jo purki aiemmin.
Kun IFK antaa paineen syvälle hyvällä ajoituksella, niin Pelsu ei meinaa päästä edes punaviivan yli, kuten G1, G2 ja G3:en loppupuolella.
Kun ajoitukset on pielessä, niin ne tulevat vauhdilla omalta alueeltaan paineen alta pois, eikä träppiin tietenkään ehditä asettua.
Saavat kiekot syvään, ja ongelmat alkavat, huono sijoittuminen ja huonot, hitaat, epätarkat syötöt aiheuttavat tämän "rännittelyn", ongelma johtunee siitä, että
a) ei tiedetä miten pelataan(en usko olevan mahdollista)
b) pelaajat pelkäävät virheen johtavan maaliin omassa päässä, on turvallisempi "rännittää"
c) pelaajat ovat "vasuri-asenteella" liikkeellä (tää varmaan pitää osittain paikkansa)
d) taitotaso ja kamppailuhalukkuus pakistossa ja osalla senttereistä ei riitä kun paine on kova( varmaan osasyy myös)

Tästähän suora seuraus on myös hyökkäämisen vaikeus, kun on ensin minsa pyöritty omissa, niin jalka ja pää on niin hapoilla ettei siitä mitään meinaa tulla.
Lisäksi tuntuu, että tää epävarmuus, tai mitä se nyt ikinä onkaan, näkyy myös hyökkäyspelaamisessa silloinkin kun sinne on tuoreena päästy.
Tulee sellaista väkisin yrittämistä, huonoja syöttöjä, kiekon menetyksiä jne...ja sitten taas koko karuselli pyörähtää takaisin omiin.
Lääkkeenä olis tosiaan ekan ja tokan matsin tapainen vahva ja jatkuva hyökkäyspelaaminen, joka alkaa käännöistä ja riistoista mielellään viimeistään keskialueella, mielummin jo hyökkäysalueella.
Mitään ei oo hävitty, eikä hävitä!
Eteenpäin, sanois Juti.
 

Kempes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
@Walkin En nyt noin ovela yrittänyt olla vaan tarkoitin Ikosta tuohon Elkinsin ja Luttisen rinnalle. Ikonen, Elkins ja Luttinen ovat tehneet yli puolet IFK:n maaleista, joten voisi tälle kolmikolle nyt antaa yhteistä ylivoimavastuuta ja viivalla kaksi pakkia. Jos Ramun monimutkaiset kuviot ei toimi, niin perusylivoimakuviot käyttöön. Laukauksia viivasta ja maskia Hovisen eteen ja Luttinen sekä Ikonen osaavat ohjata tai pistää ribarit sisään.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin en osaa uskoa, että Lankisen peluutus johtuisi mistään muusta kuin Husson flunssasta tms. pelikunnottomuudesta. Sen verran luotan meidän valmennukseen. Tutkailin tuossa miten tilastot menee suhteessa omiin havaintoihin ja tässä hieman pohdintaa:

Hyökkäys: Leino on ollut omaan silmään hyvä Ikosen ja Raskin lisäksi. Zaborsky yrittää ja luo paikkoja (esim. huomattavasti enemmän kuin Ramstedt), mutta maalijyvä on kateissa. On käynyt mielessä toimisiko Zabo-Elkins -tutkapari, kun nykyisestä ykkösestä ei oikein löydy sellaista kaveria joka ajaisi maalille Zabon jatkokiekkoihin. Kiinnostaisi nähdä mitä Zabo-Elkins-Ikonen saisi aikaan, mutta voi olla ettei tässä vaiheessa kautta radikaalit muutokset ole hyvä asia kuin viime hädässä.

Nelosketju on ollut todella pettymys. Se ei kuitenkaan ole suurin ongelma, vaan ylemmät ketjut. On kuitenkin outoa eikä hyvä asia, että suhteessa vähiten puolustuspään aloituksia on ottanut Nykopp ja toiseksi eniten ihan Liivikin kannoilla Ramstedt.

Vähiten oman pään aloituksissa on käytetty hyökkäyksestä seuraavia: Nykopp, Leino, Hintz ja Ikonen tässä järjestyksessä. Eniten puolestaan seuraavia: Liivik, Åsten, Ramstedt, Elkins, Zaborsky. Nämä on syytä muistaa omia mielikuvia arvioidessa ja muita tilastoja vertaillessa. Esim. corsi-close% on pääsääntöisesti korkeampi suhteessa enemmän hyökkäyspäässä aloittamaan päässeillä, mikä ei sinänsä ole yllättävää (huonoin tilasto tässä on muuten Ikosella, Elkinsillä ja Nykoppilla).

Puolustus: Taipalus on edelleen karsea puolustaja, jota en peluuttaisi kuin pakon edessä. Taimi ei ole ollut tasollaan ja hänen täytyy kääriä hihat seuraavaan peliin. Jos Järvinen on pelikunnossa, pitää vähintään kelvollisesti pelannut Teppo nostaa Taipaluksen tilalle. Edellisessä matsissa meillä oli kaksi liideriä pakistossa: Auvitu ja Aulie. Ensimmäinen taistelee ja vie jalalla kiekkoa pelaten myös oman pään huolella. Jälkimmäinen käyttää ulottuvuuttaan aivan upeasti hyväksi tökkien kiekkoa vastustajilta eikä joudu ottamaan turhia rangaistuksia. Kuitenkin Aulie jakaa paikan tullen painavia taklauksia ja maalinedusta pysyy puhtaana, unohtamatta kokoisekseen hämmästyttävän hyvää liikettä. Pakko kysyä nimimerkiltä @Kajastus että vieläkö Gene ja Teppo ajavat sinusta saman asian?

Generous oli etenkin edellisen matsin heikko, mutta viisikkopelin parantuessa en usko hänen olevan ongelma. Kun koko peli on noin sekaisin mitä se eilen oli, ei Genen kaltainen pakki pysty paikkaamaan liikkeellä.

Tilastopoimintana sellainen, että tässäkin corsi-close% melko vahvasti menee sen mukaan, ketkä pääsevät aloittamaan enemmän hyökkäysalueella. Suhteessa eniten hyökkäyspäähän (tai vähiten puolustuspäähän) Stögö heittää Auvitun, Tepon ja Taipaluksen, kun taas omassa päässä suhteessa enemmän aloittavat Aulie ja Generous, josta pari kappaletta sitten esittämääni kysymykseen voin johdatella sen verran, että Genen Cor-c% on 28,6 kun Aulien on tasan 50. Ja Aulie on siis suhteessa eniten puolustusalueella aloittanut pakki.
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pakko kysyä nimimerkiltä @Kajastus että vieläkö Gene ja Teppo ajavat sinusta saman asian?
Aulie on nostanut tasoaan ja on parannus Teposta ja Generouksesta, mutta en kyllä Auliesta saa kuitenkaan mitään liideripakkia ainakaan vielä. Generous on myös nostanut tasoaan pleijareihin, mutta eilen sattui sitten ensimmäinen peli, jossa oli selkeästi ajoittain vaikeuksissa. Aulie on ollut tasaisempi suorittaja kuin Teppo tai Generous. Hyvä niin.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aulie on nostanut tasoaan ja on parannus Teposta ja Generouksesta, mutta en kyllä Auliesta saa kuitenkaan mitään liideripakkia ainakaan vielä. Generous on myös nostanut tasoaan pleijareihin, mutta eilen sattui sitten ensimmäinen peli, jossa oli selkeästi ajoittain vaikeuksissa. Aulie on ollut tasaisempi suorittaja kuin Teppo tai Generous. Hyvä niin.

Samaa mieltä ollaan tästä. Näen Auliessa aihion nousta jo tänä keväänä liideriksi nimenomaan omassa päässä, ja eilen hän minusta hyvin astuikin Järvisen saappaisiin. Eilinenhän oli ensimmäinen playoffmatsi, jossa Aulie sai hieman enemmän peliaikaa varmasti Järvisen loukkaantumisen ja Generouksen heikomman pelin takiakin. Mutta tosiaan, ei Aulie meidän johtava puolustaja ole vaan sitä roolia pitäisi toisten kyetä hoitamaan. Oman pään työskentely on silti todella vakuuttavaa.

Napsun verran tasoa eilisestä saisivat nostaa Taimi, Grilli ja Generous ja kyllä tuohon paukkuja pitäisi riittääkin.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Arvon Seesam. Olen aivan samaa mieltä siitä, että Husson pitää pelata ehjänä ollesaan kaikki matsit. Lankisen längissä on aina tilaa 2-3 maalille vastustajasta riippumatta, eikä sille ole varaa näissä(kään) peleissä. IFK ei valitettavasti aina ole oppinut yhtään mitään, mistä paras esimerkki oli Kapasen-Peltosen tilaisuus 1995, jolloin Markku "Mauri Majava" Hurme oli Ässiä vastaan ainoa playoffs-maalinteossa onnistunut, vaikka Ässät oli tosi huono joukkue tuolloin.....
Arvon Aurinkotuuli, lainaamassasi viestissä lukee suluissa "jos ovat oppineet", joka viestii juuri samasta asiasta mistä kirjoitat. Pääsäännön mukaan HIFK ei opi, mutta jos oppii niin se tapahtuu kantapään kautta.
 

Stigu

Jäsen
Omasta mielestäni tuo ykkösen vaisuus johtuu pitkälti Stögön pelifilosofiasta, joka antaa pelaajille vapaat kädet tehdä hyökkäyspäässä mitä lystää. Kun siellä on Ramstedtin kaltainen taivaarannamaalari, vastassa tiivis ja aktiivinen viisikkopuolustus, eikä taustalla ei ole selkäytimestä tulevia hyökkäyskuvioita, katoaa ykkösen teho täysin. Tilanne on vähän sama kuin jazz-trio, jonka pitäisi soittaa AC/DC:n Highway to Hell MC Cannonbalssin vuosijuhlassa ilman improvisointia, kikkailua ja 10 minuutin perkussio-tuubasooloja.

Kakkosen ja kolmosen hyökkääjät pelaavat lähtökohtaisestikin kiekkoa suoraviivaisemmin, joten Pelsujen yllättävän tiivis ja aktiivinen viisiikkopeli ei tuota niin paljon ongelmia. Nelosen suhteen ongelmana on se, että nykynelosen pelaajatkaan eivät tunnu tietävän kumpaa heiltä odotetaan: Väkevää karvaus- ja taklauspeliä vai Stögön normi-flow-hyökkäystä ja -maalintekoa. Nyt nelosen tulos on keskiverto noista kahdesta, ja lopputuloksena kentällä nähdään luultavasti näiden pleijareiden aneemisin nelosketju.

Mä voin muuten tänne asti kuulla, miten moottorisaha raikaa tällä hetkellä jossain Lahden suunnalla. Veikkaan, että huomenna nähdään taas astetta väkevämpi pelikaani. Nyt IFK:n vaan pitäisi vastata huutoon. Stögö voisi pep-talkkina pelaajille vaikka heittää slipoverin pois ja heilua pukukopissa sähköhammasharjan kanssa. Ja huutaa vienosti (ilman sitä virnettä suupielessä) että perkele.
 

MISTER X

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja ARSENAL
Muistikuvani mukaan Husso on usein tiiviimmissä peliputkissa väsähtänyt, jolloin hänen esityksensä ovat heikentyneet. Pudotuspeleissä henkinen paine kasvaa, jolloin väsyminen voi vain lisääntyä. Tämä mielestäni puoltaa sitä, että myös Lankista on hyvä peluuttaa. Itse mietin Lankista jo kolmanteen peliin, mikä olisi voinut vähentää leijumisvaaraa. Tiedän kyllä, että voittavaa joukkuetta ei saa vaihtaa, mutta tähdättäessä pitkälle tarvitsemme Lankista antamaan Hussolle joitain lepotaukoja.

Olen hieman huolissani IFK:n kesäharjoittelun kovuuden riittävyydestä. Eilen neljännessä pelissä IFK alensi tempoa molemmilla kerroilla päästyään johtoon. Leveämmällä materiaalilla pelaavan IFK:n tulisi mielestäni pitää koko ajan yllä kovaa tempoa, jolla luisteltaisiin erityisesti paljon peluutetulta Pelicansin ykkösnyrkiltä jalat alta. Vaikka IFK ei pystyisi tekemään maaleja tempo ja vastustajan väsyminen voisi jo riittää ottelun ja koko sarjan voittamiseen. En ymmärrä miksei tätä korttia käännetä täysimääräisesti, jos ei olla hieman huolissaan omasta jaksamisesta.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Onpa ollu vaikea vuorokausi. Vitutus on rankka edelleen. Luotan kyllä että jatkoon mennään, mutta se edellyttää sitä, että huomenna nähdään oikeasti hyvä IFK kentällä taas. Mutta miksi kaikki pitää olla niin vaikeaa aina IFK:ssa... sitä vaan mietin.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Muistanko nyt ihan väärin, mutta oliko Ramu kuitenkin todella hyvä viime kevään Tappara-sarjassa? Meinaan, että vaisuun pelaamiseen pitää olla muu syy kuin se, ettei ole poff-tyyppiä.
 

Nashpre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK:n sairastupa, HIFK, Liverpool FC
Muistanko nyt ihan väärin, mutta oliko Ramu kuitenkin todella hyvä viime kevään Tappara-sarjassa? Meinaan, että vaisuun pelaamiseen pitää olla muu syy kuin se, ettei ole poff-tyyppiä.
Sairaudessa taas vähän aktiivisempi vaihe päällä?
 

nikozwan

Jäsen
Puolustus: Taipalus on edelleen karsea puolustaja, jota en peluuttaisi kuin pakon edessä.

Tiedän ettei koko jengin koomailua ole reilua kaataa yhden äijän niskaan, mutta Late oli kyllä ihan järkyttävän huono eilen molemmissa päissä kenttää. Omissa karmeita virheitä ja hyökkäysblööllä jokainen kuti ekaan pelsuun. Enemmin Juuso Salmi tai vaikka nyt saatana Timo Seppänen tilalle. Toivottavasti Törmäsellä olisi munaa penkittää Taipalus ensi matsiin.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Jos yllä olevia viestejä vetää yhteen, niin jengissä on useita ongelmatilanteita päällä samanaikaisesti. Nämä kun alkavat kasautua, niin näkyyhän se taulullakin lopulta. Eli katsotaan mielenkiinnolla, mitä huominen tuo tullessaan, mutta kyllä itse odottaisin suoraviivaistusta pelaamiseen erityisesti ylivoimalla (toki Pelicans on muuttanut paineistusta aggressiivisemmaksi, mutta myös Puustinen laukauksineen on puuttunut parissa edellismatsissa..), nelosketjun tasonnostoa paremmalla ohjeistuksella (Hovisen kuumentamista, kovia taklauksia jne.) sekä muutamia vaihdoksia kokoonpanossa (Ramu ja Taipalus pois). Erityisesti nyt pitää alkaa syödä niitä kiekkoja ja voittaa kaksinkamppailuja, sekä lopettaa se ylihienojen maalien yrittäminen.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Minä ihmettelen tätä Ramun suolaushimoa, joka jengillä tuntuu olevan ja on ollut koko kauden.

Kai hän on sitten aivan säkki.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Omasta mielestäni tuo ykkösen vaisuus johtuu pitkälti Stögön pelifilosofiasta, joka antaa pelaajille vapaat kädet tehdä hyökkäyspäässä mitä lystää. Kun siellä on Ramstedtin kaltainen taivaarannamaalari, vastassa tiivis ja aktiivinen viisikkopuolustus, eikä taustalla ei ole selkäytimestä tulevia hyökkäyskuvioita, katoaa ykkösen teho täysin.

Tämä on mielestäni aivan totta. Nyt Törmäsen on otettava ykköskenttää niskasta kiinni, se ettei tehdä maaleja on asia erikseen. Toinen asia on se että hävitään vielä Pelicansin ykköselle aivan pystyyn. Kaikki kulminoitui tuohon jatkoaika maaliin, jossa oman apunsa antoivat myös Auvitu - Grilforss kaksikko joista kumpikaan ei ollut maalinedessä. Ei Petu ole niin tyhmä valmentaja etteikö hän tajuaisi peluuttaa kotipelissä omaa ykköskenttäänsä IFK:n heikosti pelaavaa ykköstä vastaan. Näin ollen vieraissa ainoa lääke on saada tuo IFK:n ykkönen pärjäämään Pelicansin ykköstä vastaan, minimi on se 0-0. Kotipeleissä peluutus edulla pitää sitten tulla tehojakin. Rask tekee edelleen kovaa duunia molempiin suuntiin ja hän on ainoa jolle voi ykkösessä antaa puhtaat paperit. Rask ja Zaborsky pystyy tietyissä tilanteissa paikkaamaan Ramua alhaalla, mutta ei jokaisessa tilanteessa eli tasonnostoa vaaditaan myös Ramulta. Lisäksi Rask antoi Zaborskyn epäonnistuneen läpiajon jälkeen loistavan passin Auvitulle joka napautti kiekon verkkoon.

Zaborsky oli varsinkin eilen todella yritteliäs, haastoi pakkeja ja pääsi paikoille. Olen kuitenkin sitä mieltä ettei tuo riitä meidän ykkösmaalitykiltä, 2 syöttöpistettä YV:llä ei paljoa lohduta enää tässä vaiheessa sarjaa. Zaborskysta ei valitettavasti taideta saada IFK:ssa sitä läheskään täyttä potentiaalia koskaan irti, laukaus on niin hemmetin yksipuolinen ja epätarkka. Kaikki on erinomaista lähtien siitä kun Zaborsky lähtee kiekon kanssa vauhtiin, pystyy jaloilla ja käsillään haastamaan pakkeja, mutta keskinkertaisuus alkaa kun pitäisi haastaa vielä se maalivahti. Ei Liigassa taida olla yhtään niin huonoa veskaa joka avaisi 1vs1 tilanteessa kulmaa erityisemmin, reilusti vastassa ne on kaikki joten vedon pitäisi olla erinomainen, tai sitten se veska pitäisi jotenkin harhauttaa.

Tapparan ja Kärppien vipeltäjät Karjalainen ja Junttila kuitenkin tekevät noilla nousuillaan maaleja, ei se siis ole yhtään liikaa vaadittu että myös Zaborsky saisi edes kohtalaisella prosentilla kiekkoa häkkiin noiden nousujen ja yksinläpien jälkeen. Lisäksi Ramu jakelee yleensä niitä hyviä syöttöjä joita Zabo osaa myös tuhlata kiitettävästi. Zaborskyn tilanne nyt vaan on tällainen, se ei valitettavasti taida täysin korjaantua ellei herra itse kehitä sitä laukaustaan ja lisää jotain yksinkertaista ja toimivaa harhautusta niihin maalivahdin haastoihin. 27 maalia runkosarjassa on hyvä suoritus, mutta kun jokainen tietää että noilla paikoilla voisi myös tehdä noin 40 maalia, eikä sekään vaatisi mitään täydellistä osumatarkkuutta.
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuon eilisen pelin jälkeen heräsi taas monta demonia henkiin, ei kai taas IFK.. Pelicans joka 4 hyökkääjän ja hyvän maalivahdin lisäksi on todella keskinkertainen joukkue, vie IFK:ta pelillisesti, eikä pelkästään ykkösketjun osalta. Kyllä mää häpeän tuommosen pelin jälkeen. Työtapaturma on jo tapahtunut, sarja on tasan ja vastustaja on voittanut 2 viimeisintä peliä. Nyt ei auta kuin uskoa ja toivoa että joukkue kääntää tämän vielä voitoksi. Ei tässä vielä paniikkia ole, mutta kyllähän lauantain peli on monella tapaa pakkovoitto. Lauantaille Törmäsen pitää saada joukkue pelaamaan sitä playoff-kiekkoa, jota Pelicans pelaa tällä hetkellä todella hyvin. Tuolla materiaalilla meidän pitää pystyä viemään sitä peliä. Pelitavallisista ongelmista oli tällä ja edellisellä sivulla todella hyviä kirjoituksia ja niihin ei ole juurikaan lisättävää. Muutenkin hienoa nähdä että vaikka kanssakirjoittajia varmasti vituttaa eilinen tappio, pystyy suurin osa tuomaan kirjoituksen rakentavaksi kritiikiksi.

Taipalusta voidaan haukkua vaikka tunti putkeen, mutta kyllähän meidän puolustuksessa on todella monta alisuorittajaa. Aulie oikeastaan ainoa joka on pelannut tasollaan, ja jopa pari pykälää nostanut tasoa kuten keväällä olisi tarkoituskin. Auvitu on todella aktiivinen ja tukee hyvin hyökkäyksiä, samalla omassa päässä on välillä ollut ongelmia. Mutta mihin katosi Tommi Taimi ja hänen hyvä kiekollinen peli? Useammassa tilanteessa näkyi poikkeuksellinen Taimi joka epäröi kiekon kanssa eikä avaukset lähteneet kuten ennen. Generous oli eilen liemessä, osasyy oli kasvanut vastuu Järvisen loukkaannuttua. Taimella ja Generousilla on varaa parantaa, ja varmasti sen tekevät. Taipaluksen taso on pitkälti tuo nähty, eilen toki vältti ne pahimmat virheet aika hyvin. Silti jos Järvinen pelaa, myös Tepon voi vaihtaa Taipalukseen.

Sarja tulee siis venymään vähintään maanantaille. Mahdolliset välierät alkaisivat vasta perjantaina joten ei tässä mitään järkyttävää lepoetua annettaisi jos homma hoidettaisiin vasta maanantaina. Tällä hetkellä taitaa olla kuitenkin parempi keskittyä nykyhetkeen, Pelicansin kaatamisessakin on aivan tarpeeksi työtä. E: @Kempes ehdotti edellisellä sivulla että vaihdettaisiin Elkins ykkös YV:lle, tuo ei olisi välttämättä huono ratkaisu. Niin pitkälle en menisi, että viltittäisin Ramun 5vs5 pelistä, mutta YV-vastuuta voisi pienentää sekä Zaborskylta että Ramulta. YV:tä pitäisi saada yksinkertaisemmaksi, ne hienot kuviot voi tunkea tässä vaiheessa kautta sinne takaluostarin kellarikomeroon. Ei voi olla niin, että Auvitu ja Taimi laukoo viivalta eikä yksikään hyökkääjä pelaa samaa peliä, eli mene sinne maalille. Muuten en lähtisi 5vs5 kenttiä isommin sekoittamaan ennen peliä, ketjujen muuttelu voi tuoda hetkittäisen ratkaisun, mutta pidemmän päälle ne aikasemmin toimivat ja hyväksi havaitut koostumukset on saatava toimimaan. Siksi Ramunkin totaalinen viltitys olisi vain ongelman siirtämistä sivuun, sensijaan että sitä ongelmaa korjattaisiin.
 
Viimeksi muokattu:

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Minä ihmettelen tätä Ramun suolaushimoa, joka jengillä tuntuu olevan ja on ollut koko kauden.

Kai hän on sitten aivan säkki.
Kyseessä on kuitenkin joukkueen ykkössentteri ja mies kalliimmasta päästä. Joillekkin tuollainen kiekottomana (ja näissä peleissä kiekonkin kanssa) fleguilu ja suorastaan typerät syöttöyritykset, jotka tappavat omat pyöritykset, ovat ilmeisesti ihan hyväksyttäviä asioita. Tai niin ainakin joidenkin viesteistä voi päätellä. Täysin samoja viitteitä mitä Hirsosta pahimmillaan ilmeni, ja jengi kiehui kuumana. Mikä erottaa Ramstedtin vuosien takaisesta Kimistä? Ei ole toistaiseksi siirtynyt narreihin? Siitä puheen ollen; naurettavaa että Ramun tähtäimessä on yhä siirtyä KHLn kärkiketjuihin. Ykkössentteriä miehestä ei saa tekemälläkään edes IFKhon, niin millä eväillä hamuaa kovempaan liigaan? Onnea runkosarjapisteistä, nyt pelataan kauden isoimpia pelejä ja toistaiseksi Ramu on ollut sysipaska.

Toivottavasti huomenna Palle ryhdistäytyisi ja nappaisi jengin reppuselkäänsä, sillä sitä se nyt vaatisi.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Minä ihmettelen tätä Ramun suolaushimoa, joka jengillä tuntuu olevan ja on ollut koko kauden.

Kai hän on sitten aivan säkki.

Henk.koht. pidän Ramusta persoonana todella paljon, mutta tällä hetkellä ei pelaa sellaisella tasolla, kuin menestystä tavoittelevan joukkueen ykkössentterin pitäisi. Tekeminen on laiskan oloista, syötöt "sinne päin". En tiedä, onko taustalla loukkaantumista tai sairaudessa pahempi pätkä meneillään mutta tällä hetkellä Ramu ei ole ollenkaan pelissä sisällä. Ykkössentterin olisi tarkoitus olla jonkinlainen liideri ainakin omassa ketjussaan, mutta myös muulle hyökkäyskalustolle. Tähän Ramu ei ole yltänyt alkuunkaan ja ajoittaisia väläytyksiä lukuunottamatta todella näkymätön ja puolustussuuntaan huono.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ramj ollut heikko, mutta popparipuheet aika paksua. Jos meinataan pärjätä tänä keväänä, niin Ramua tarvitaan. Tietää kyllä itsekin, että nähty ei riitä.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Joo, ei kait sitä Ramua nyt penkittää pidä, mutta playoff-vaihteen ja nöyryyden tarvitsisi peliinsä pikaisesti. Seuraaviin peleihin Ramun tulisi lähteä vähemmällä riskillä. Nyt nähdyssä peleissä Ramu on ottanut riskiä syötttölinjoissaan ja sitten onkin menty omaa päätä kohden.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
.......Taipalusta voidaan haukkua vaikka tunti putkeen, mutta kyllähän meidän puolustuksessa on todella monta alisuorittajaa.......Sarja tulee siis venymään vähintään maanantaille. Mahdolliset välierät alkaisivat vasta perjantaina joten ei tässä mitään järkyttävää lepoetua annettaisi jos homma hoidettaisiin vasta maanantaina..............YV:tä pitäisi saada yksinkertaisemmaksi, ne hienot kuviot voi tunkea tässä vaiheessa kautta sinne takaluostarin kellarikomeroon. Ei voi olla niin, että Auvitu ja Taimi laukoo viivalta eikä yksikään hyökkääjä pelaa samaa peliä, eli mene sinne maalille.......

Arvon Warrington, mäskimiehen puuttuminen maalin edustalta on ollut suuri ongelma koko kauden ajan. Olisin valmis siirtämään yv-peliin joko Järvisen tai Aulien nokkaeläinten maalille vain aiheuttamaan hämminkiä. On aivan sama, kykenevätkö he itse sutimaan maaleja sisään metrin etäisyydeltä, jos nokkaeläinten on pakko pitää 1-2 puolustajaa koko ajan kiinni mäskimiehessä estääkseen tämän toiminnan. IFK on koko kauden yrittänyt aivan liian hienoja, "suuria", maaleja. Tapa, jolla maalit suditaan sisään on yhdentekevä. Näen mieluiten voittomaaleja ex-jokereiden pään tai takapuolen kautta sisään....
 

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin yleisesti tästä HIFK-Pelicans sarjasta. Sarja on ihan läpsyttelyä verrattuna muihin pareihin. Ei HIFK ja Pelicans oikeastaan pelaa edes mitään playoff-kiekkoa vaan pari napsua intensiteetiltään kovempaa kuin perus runkosarjapelissä. Eihän tässä ajeta maalille, taklata kovaa saatikka väänettäisiin ja taisteltaisiin kiekosta viimeiseen asti. Aika kliinistä pelaamista kaiken kaikkiaan. Sen mitä olen nähnyt muiden parien pelejä, niin voi sanoa, että siellä mennään ja rytistään niin kuin playoffeissa kuuluukin. Herää kysysmys, eikö HIFK:n valmennus saa ladattua pelaajiin sitä raivoa, jota playoffeissa tarvitaan? Vaikka Pelicans todennäköisesti sarjan häviää, niin seuraava vastus syö meidän elävältä, jos asenne ei muuta kliinisestä pelaamisesta raivokkaaksi suorittamiseksi.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Aivan samaa mieltä Kajastus - läpsyttelyä ja kaukana poffikiekosta! Mutta voiko se muuta ollakaan, kunnkoko kautena ei ole treenattu taklaamista ja poffikiekkoa?
Nuo muut parit pelaa paljon intensiivisemmin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös