HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kuinkas monta vuotta Malmö tätä haki? Onkohan seuraavaksi sitten tähtäimessä CHL?

Mr. Penguin

Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Seitsemän vuotta Malmötuskaa on nyt ohi. Kyllähän Malmö kuuluu SHL:ään, mutta niin kuuluisi kyllä Leksandkin. Todella musertuneen näköisiä Leksand-kannattajia katsomo täynnä. Toisaalta Malmö-riemua on mukava katsella. Voi kun Suomessakin pelattaisiin tällaisia pelejä vielä joskus, mikään ei voita näitä karsintapelejä, ei mikään. Aivan huikea sarja.

Niksi

Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
Kuinkas monta vuotta Malmö tätä haki?
7 vuotta tuli täyteen, joten vihdoin ja viimein nousu napsahti tilille kaikkien puppeloinnin jälkeen. Tekivät nousun sitten aika legendaarisella tavalla. Ensin kävivät puppeloimassa "varman" HockeyAllsvenskan-finaalit ja Slutspelsserienissä kolme ensimmäistä peliä täysin vihkoon, kunnes sitten jotain tapahtui.

Leksand-kannattajat hyvin oletetusti rikki. Malmö-kannattajat saavat puolestaan nauttia vihdoin tästä hetkestä. Juuri tälläinen urheilu on kauneimmillaan. Onneksi tälläisiä pelejä ei nähdä Suomessa, eiku.

Muihin karsintauutisiin, kun Södertälje kävi samalla tippumassa HockeyAllsvenskanista. IK Pantern, Sundsvall(!) ja TAIF nousevat karsintasarjan kautta ylös. AIK säilytti sentään paikkansa. Tosin jännitetään nyt mitä keksivät, jos Leksand jättääkin Allvenskan-reissun väliin ja menevät suosiolla Ettaniin.

Kuten oletettua, Malmö-kannattajat jäällä nousujuhlissa. Onneksi tästäkään ei tarvitse nauttia Suomessa.

EDIT: Niko Hovinen haastattelussa. Oli uskomattoman viileä tässä pelissä. Onneksi joku suomalainen pääsee tästä hetkestä nauttimaan.

SgtMarkov

Kyllä tää Leksand-Malmö oli jo alusta asti kaikkein kiinnostavin näistä karsintasarjoista ja tää vika peli kruunasi koko sarjan.

Huikeaa kiekkoviihdettä. Ei Suomessa tulla ikinä pääsemään lähellekään sitä tunnetilaa mitä tämä ilta tarjosi.

Ja näistä karsinnoista.... ihanko tosissaan suomalaiset kiekkopäättäjät ovat sitä mieltä että karsinnat ei kiinnosta yleisöä. Laskin huvikseni Leksandin ja Malmön yleisökeskiarvot tästä karsintasarjasta.

Leksand - 6951
Malmö - 9991

Eli ei hätää. Ei ne kiinnosta ruotsalaisiakaan, eiku....

haepis

Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Växjö Kiiskisen maalilla 3. pelissä 0-1-johtoon! On tuo SAIK kyllä kova, melkosta pyöritystä eka erä... Ei vaan ole vielä mennyt sisään!

Streider

Ilves, FBK, Hartford Whalers, Deutschland
Holmström junnuilee ja ei pidä päätä ylhäällä, kyllähän se kannattaa alkaa katselemaan anelevasti tuomarin suuntaan vastustajan takakarvatessa, varsinkin kun Welch on tulossa vastapalloon

Eager

Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Memorial Cup, Oshawa vs. Rimouski

Oshawa ruotsalaisen Tobias Lindbergin maalilla ansaittuun johtoon, Rimouskin viisikon nukuttua omanpään aloituksessa.

Mukavan fyysinen aloitus kahden ison ja kovan joukkueen välillä. Rimouskin täytyisi nyt saada jalat liikkeelle tai tulee vaikeata.

Eager

Dal Colle ja 2-0. Kiekonriisto keskialueella, nopea kääntö ja veto sinisen jälkeen, mikä upposi Desrosiersille turhan helposti. Oshawa vie peliä, eikä Rimouski tunnu pääsevän peliin sisään.

Eager

Rimouskille pari pikaosumaa ja peli onkin uusi, 2-2.

Ensimmäinen Tyler Bolandin? ohjuri maalin edestä ja toisessa Alexis Loiseau hyödyntää karusti Oshawan puolustuksen omanpään kiekonmenetyksen.

Edit. Rimouski pääsi erän loppuun yrittämään reilun minuutin ajan 5vs3:sta, mutta eipä tuo näyttänyt vaaralliselta missään vaiheessa. Ihmeen staattista siirtelyä, mitä ovat harrastaneet ylivoimillaan koko kauden. Oshawan erä, mutta peli on 2-2.

Eager

Toinen erä ollut puoleen väliin mennessä tasaista vääntöä, jossa molemmilla muutamat laatutontit, mutta tilanne on edelleen 2-2.

Isot miehet pudottivat hanskatkin kun McCarron ja Morin ottivat toisistaan mittaan, mutta vähän vaisuksi pyörähtelyksi jäi. McCarron päätyi kaaduttaessa päälimmäiseksi, muttei iskuja juurikaan vaihdettu.

Eager

Oshawa meni erän lopussa 3-2 johtoon. Hyökkäyspäässä 100-0 aloitusvoitto, josta pakki Desrosher tykitti ykkösellä yläpeltiin.

Eager

Ja peli Oshawalle lukemin 4-3.

Kolmannen alussa Kostalek toi Rimouskin ylivoimalla tasoihin, mutta lopulta Hunter Smith kävi ratkaisemassa ottelun komealla yksilösuorituksellaan.

Lopussa Rimouskin kiri ei oikein tuntunut käynnistyvän vaan isot Oshawa-hyökkääjät pyörittivät älykkäästi kulmapeliään. Viimeisetkin kirin rippeet katosivat maalivahtia pois otettaessa tulleeseen vaihtovirheeseen. Kuitenkin viimeisillä sekunneilla Michael Jolylle siunaantui vielä aivan loistopaikka, mutta jäi käyttämättä. Ei yhtä avoin ja tapahtumarikas matsi, mitä Quebecin ja Kelownan välinen, mutta joukkueet pelasivat myös huomattavasti kurinalaisempaa ja taktisempaa kiekkoa, mitä ensimmäisessä ottelussa nähtiin.

disco-stu

JK Mylly
Jumalaut et on eeppinen taistelu kolmannesta nousukarsijan paikasta Allsvenskanissa! Ennen tätä matsia Leksand kolmen pisteen päässä nousukarsintasarjaa johtavasta Morasta ja maalisuhteellakin seitsemän osumaa jäljellä. Tarvitaan siis neljän maalin voitto.

Ja mitä ihmettä, peli on 4-0 kun ~46 minuuttia pelattu. Nyt voi kerrankin todeta aivan saatanan kliseisesti että seuraava maali ratkaisee aivan helvetisti. Moralle kyllä lampaanperseitä jos tämän ryssivät, mutta kyllähän tässä Leksandin kelkassa ollaan!

Niksi

Täällä ollaan myös seurattu peliä ja voi jumalauta mitä draamaa. Vain Ruotsissa.

Niksi

Karlskrona/AIK karsintasarjan ensimmäinen kohtaaminen edelleen jatkuu ja tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että ottelu tulee päättymään paikallista aikaa puolenyön jälkeen. Phuuh.

Nabu

AIK, Ilves
Huikea tunnelma AIK - Karlskrona ottelussa. Pelikin on täysin erilaista kuin ensimmäisessä kohtaamisessa, jossa Karlskrona oli jonkin verran niskan päällä. Nyt peli oli käytännössä koko ajan yhtä päätyä, mutta vain viimeistely puuttuu. Ajassa 19.15 Karlskronan Gartner vetäisee poikittaisella naamaan pelaajaa tilanteen ulkopuolella ja selviää kuin koira veräjästä 2 minuuttisella. AIK:n pelaaja lensi vastaavasta ulos finaalissa Tingsrydsiä vastaan, Kovacs sai pelikieltoa ensimmäisen ottelun taklauksestaan, nyt vain 2 minuuttia.

Karlskrona on selkeästi huomannut AIK:n heikkouden, sama joka ilmeni jo Tingsrydsiä vastaan. Molemmat pelasivat äärettömän tiivistä puolustusta ja lähes kaikki 5 miestä seisovat maalivahdin edessä. Nyt pitäisi löytää ne väylät ja pistää kiekkoa myös pussiin. Tänään voitto ja seuraavasta ryöstö niin mukava matkustella Ruotsiin seurailemaan loppuja kamppailuita. Toki salaa toivoo myös sitä seitsemättä ottelua, jossa olisi aivan mahtava ratkaista nousu ja toisaalta matkat ja hotellit on varattu sinne asti ja paluu suunnattu Veikkausliiga kauden alkuun, jossa tarkoitus oli jäädä Turkuun katsomaan FC Inter - SJK kauden avausta. Nousukarsinnat ja futiskauden alku aiheuttavat kyllä melkoista kiimaa tällä hetkellä.

Niksi

Leksand ylivoimalla johtoon!

Niksi

MODO tasoittaa erän loppupuolella.

Mr. Penguin

MODO-Leksand... huhhuh ei tätä jännitystä kestä selvinpäin... harmi ettei kalja maistu.

Ruotsin puolella vingutaan Leksandin ostaneen tuomarit. Heh... ottaa koville kun MODO on noinkin tiukilla. Tosin ei tuo erän loppu kovin vakuuttavaa ollut Leksandilta. Paha aavistus mulla, pessimisti ei pety...

Niksi

MODO johtoon Olofssonin maalilla, voi vitun perkele.

Niksi

Toinen erä ollut Leksandilta todella heikko. Jatkuvasti MODO saa luotua painetta ja usea huippumaalipaikka luotu johtomaalin jälkeen.

Mr. Penguin

MODO hallitsee, voi vittujen kevät. Nyt tartteis Leksandilta jonkinlaisen tuurimaalin ja peliin takas mukaan.

Niksi

Oloffsonin toinen ja taas kerran MODO tekee maalin erän loppupuolella. Leksandin kannalta täysin murheellinen tilanne, kun ehti jo hetken aikaa näyttää siltä että selviävät erästä 2-1 tuloksella. Vittu.