Kuinka Liigaa saataisiin kiinnostavammaksi?

  • 13 563
  • 108

Ralph

Jäsen
Että miten saada Liigaa mielenkiintoisemmaksi? Karsia tuota joukkuemäärää. 10 seuran sarja, joista sitten 8 suoraa ilman mitään lomarengaspoffeja jatkopeleihin.
Entä niiden kuuden putoavan joukkueen kannattajien mielestä? Liigasta katoaisi kokonaan mielenkiinto.

Eiköhän Liigan mielenkiinto kasvaisi, jos siellä pelattaisiin tasokkaampaa jääkiekkoa. Tuomarilinja kuntoon ja pienet kaukalot, niillä voisi aloittaa.

Kiinteät ottelupäivät olisi aika surkea vaihtoehto.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Parempia pelaajia, halvempaa kaljaa ja isotissisempiä tanssityttöjä, kiitos.

Visuaalisella puolella liigaseuroilla on paljon varaa skarpata. Jo ihan viitsimällä pääsisi monilta osin aika pitkälle. Esim. peliasuista, jäästä, laitamainoksista jne. ei tällä hetkellä muodostu katsojalle, ainakaan minulle, mielikuva arvokkaasta tuotteesta. Ihan samasta syystä me ihmisyksilöinä satsaamme ulkonäköömme - hyvin yksinkertainen tapa osoittaa muille, että "hei, arvostan itseäni".
 
Viimeksi muokattu:

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Parempia pelaajia, halvempaa kaljaa ja isotissisempiä tanssityttöjä, kiitos.

Visuaalisella puolella liigaseuroilla on paljon varaa skarpata. Jo ihan viitsimällä pääsisi monilta osin aika pitkälle. Esim. peliasuista, jäästä, laitamainoksista jne. ei tällä hetkellä muodostu katsojalle, ainakaan minulle, mielikuva arvokkaasta tuotteesta. Ihan samasta syystä me ihmisyksilöinä satsaamme ulkonäköömme - hyvin yksinkertainen tapa osoittaa muille, että "hei, arvostan itseäni".

Tämä pitää kyllä harvinaisen hyvin paikkansa. Ymmärrän esim. pelipaitojen kohdalla että sponsoreita löytyy, mutta jos vähän enemmän näkis vaivaa niin varmasti saisi järkevämmän näköisiä paitoja. Ja noin muutenkin hallilla pieniä asioita kun tekis oikein niin se vaikuttaisi jo paljon.
 
Suosikkijoukkue
Entisen pääkaupunkiseudun oma joukkue
Aidot karsintasarjat. Valitettavasti en löydä muita, voisihan vaikka nakujäätanssi tauolla lisätä mielenkiintoa tiettyyn peliin, muttei jääkiekkoon. Ihan sama millaisia virukkeita tarjotaan, ne eivät suuresti tuo lisää kiinnostusta liigaan.
No tietenkin suomen talouden palauttaminen toisi lisää porukkaa peliin, mutta sekään ei tule tapahtumaan pitkään aikaan näillä.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
- Kaksi avointa sarjaa: A-Liiga (12 joukkuetta) ja B-Liiga (10 joukkuetta)
-NHL kaukalot
-Ammattituomarit
-Pelipäivät
-Tv ja netti lähetykset minimiin eli vaikka kierrokselta 1-2 peliä.
-Jokerit takaisin.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
- Kaksi avointa sarjaa: A-Liiga (12 joukkuetta) ja B-Liiga (10 joukkuetta)
-NHL kaukalot
-Ammattituomarit
-Pelipäivät
-Tv ja netti lähetykset minimiin eli vaikka kierrokselta 1-2 peliä.
-Jokerit takaisin.

En tiedä käsittääkö kukaan mutta meillähän olisi jo pitkään ollut ammattituomarit jos tällä talousalueella olisi sellaiseen varaa.
Mitä noihin TV lähetyksiin niin mikäs siinä jos porukka haluaa takas ysärille... Jotainhan asialle pitää tehdä, ehkä nostaa hintoja esim. Ruutuun, mutta jos kaikkia pelejä ei nää telkkarista ni ei hyvä. Käsittääkseni myös Ruotsissa nähdään kaikki SHL pelit telkassa ja saa korjata jos olen väärässä, mutta oletan että siellä porukka käy myös kohtalaisesti hallissa.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Jokaiselle joukkueelle voisi myös määrätä valkoisen vieraspaidan, esimerkiksi HPK-Kalpa peliä on ärsyttävä seurata kun ei meinaa erottaa joukkueita toisistaan.

Suunnilleen kaikkia kerhon kotipelejä on näin lievästi punavihersokeana vittumainen seurata. Se tumman oranssi paita on minun silmissä vähemmän räikeän oranssi kuin normaalin kansalaisen ja nopeassa pelitilanteessa helposti sekoittuu jopa mustan kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
SM-liiga on kiinnostava tuote edelleen. Mutta sen suhteellinen kiinnostus on romahtanut. TV- ja internettarjonta on niin kovaa nykyään, eikä pelkästään urheilun vaan voisoffinlandien yms. osalta, että mitään räjähdysmäistä kiinnostuksen nousua on mahdotonta saavuttaa.

Lääkkeet, joita tarjoilisin: Lopetetaan kaikkien pelien TV-esittäminen suorana, ja näytetään kultakin kierrokselta "kuuden pisteen peli" jos sellainen on (tai joku muu yleisesti kiinnostusta herättävän aspektin tarjoava matsi)

Mainostauot pois tai vähennetään yhteen.

Mitään joukkuetta ei väkisin yritetä saada (KalPa, Sport, myöhemmin ehkä Jokerit) tai pidetä (Pelicans, ehkä Blues) siinä. Syntymä ja kuolema kuuluvat elämään.
 
Suosikkijoukkue
KK
Ensi kaudella kun kaikki kohtaavat kaikki neljästi niin otteluohjelmaa tehtäessä voisi kokeilla sellaista että ekan kierroksen ottelut pelataan 2. ja 4.kierroksella käänteisessä järjestyksessä sekä keskelle ohjelmaa merkittäisiin yksi bäk to bäk.
No tuossa skenaariossasi Tappara kohtaisi Ässät kaksi kertaa back-to-backeissä. Tuossa on kyllä ideaa, mutta en ihan noin selvästi lähtisi kääntämään vain kierroksia päin vastaiseen vaan voisihan tuota käyttää pohjana ja tehdä noihin lisäyksiä. Johan päätetyt Ulkojäät 2016, CHL ja maajoukkuepelit tulevat varmasti sotkemaan ihan taarpeeksi otteluohjelmaa. Lisäksi joku joukkue saattaa vaikka pudota kokonaan pois ensi kauden otteluohjelmasta.
 

444

Jäsen
Eli Liigasta saadaan kiinnostavampi, kun vähennetään katsojien määrä minimiin?
Mulla on tällainen villi veikkaus: katsojien määrä hallilla voisi nousta hetkellisesti ehkä 10 %. Kotikatsojien määrä putoaisi nollaan. Tekisikö se Liigasta mielenkiintoisemman? Mun looginen päättelykyky tuntuu nyt päättyvän kesken.
Samoin sen osalta, että jos pelejä televisioidaan kerran silloin ja toinen tällöin, niin miksi edelleen tarvitaan se yksikin mainoskatko?
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
-Kiinteät pelipäivät
-täydet kierrokset
-4×sarja, tasaisesti jaetuin otteluin 2×syksyllä ja 2×keväällä samaa joukkuetta vastaan
-nettiin blokki "kotiotteluihin"
-joukkueiden on tehtävä ottelusta TAPAHTUMA ettei se ole vain peli muiden joukossa
Tai sitten sarjajärjestelmä on muutettava 10+10/12+12 avoimeen sarjaan jossa molemmat porukat nauttivat samoista tv tuloista ja pelaavat sarjojen välissä myös ristiin.
Lisätään vielä kaukalon pienennys, tuomari toiminnan kehittäminen ja sääntöjen muokkaus (esim. tappelu 5 min.)
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
En näe mitään järkeä siinä, että nettilähetyksissä lähdetään tinkimään. Itselleni ainakin mielenkiintoa on Kärppien vieraspeleihin ja osittain myös kotipeleihinkin. Aina ei perheellinen hallille pääse kuitenkaan. Ja lisäksi jälkikasvukin näkee sitä kiekkoa hieman enemmän kun isä vahtaa sitä telkkarista. Sen sijaan näkisin, että satunnaiskatsojille olisi hyvä tarjota ilmaislähetyksiä silloin tällöin normikanaville. Siihen kylkeen laadukas studio ja joku lopettanut NHL-tähti kommentoimaan niin tulee fiilis, että ihan oikeaa kiekkoa tässä pelataan.
 

outolintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Muutama sm -liigasta
16 joukkueen sarja mahdollistaisi sen, että kaikki joukkueet pääsisivät pudotuspeleihin. Eli sääleistä päästäisiin eroon. Olisi ihan mielenkiintoista nähdä esimerkiksi pudotuspeleissä ensimmäisen kierroksen ottelu HIFK-Blues tai Tappara-Ilves.

Tuolla yksinkertaisella tavalla saataisiin liigaan mielenkiintoa lisää ja ehkä myös helmikuisista tyhjennysmyynneistä päästäisiin myös eroon.

Liigaan tulisi myös mielenkiintoa lisää, jos liiga avattaisiin nousukarsintasarjalle. Tosin tämä olisi ristiriidassa ensimmäisen ehdotukseni kanssa.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
- Avoin 14 joukkueen Liiga
- Liigaa ei pelata samaan aikaan kuin EHT:tä
- Yhtenäinen kaukalon koko, ainakin Nordiksella ja Hakametsässä käytettävä 28x60 olisi hyvä mitta.
- Selkeät pelipäivät ja pienempi ottelumäärä, 56 olisi ihan hyvä ottelumäärä 14 joukkueen sarjalle.
 

t.m.a.l

Jäsen
Suosikkijoukkue
SPORT
Täällä vissiin osa porukasta sekoittanut Liigan kiinnostavuuden ja paikan päällä seuraamisen kiinnostavuuden keskenään (katsojaluvut halleilla)

Nämä tietenkin kaksi ihan eri asiaa. Se ei lisää Liigan kiinnostavuutta, että painetaan sitä piiloon esimerkiksi vähentämällä netti tai televisiolähetyksiä? Mitä seuraavaksi. Ylen kiekkokierros pois radiosta ja liigatuomarit ja liigalivet pois eetteristä?? Järki käteen.

Liigan ja suomalaisen jääkiekon kiinnostavuutta lisää:

Asia 1

Iltasanomien (Nyholm&Rantasen) Esittelemä A ja B liiga käyttöön. Eli 10 ja 10 joukkueen liigat, jotka saman kattojärjestön alla ja joka vuosi pelattaisiin A liigan kahden viimesen ja B liigan neljän parhaimman kesken karsintasarja josta kaksi nousee/jatkaa A liigassa ja neljä jää/jatkaa B liigassa. (löytyy varmasti tämä video vieläkin jostain netin syövereistä)

Yhteiset TV sponssitulot ja monia muitakin tuloja ja asioita voisi synkata hyvin A ja B liigan hyväksi. Kuten vaikka jonkun ison "McDonald's" Firman logo jokaisen A ja B liigahallin keskiympyrään ja suuret mainosrahat kaikkien laariin tasapuolisesti.

Se on todistettu miljoona kertaa mitä putoamiskamppailu oli laji mikä tahansa tekee otteluiden merkitykselle ja sitä kautta kiinnostavuudelle ja yleisölle ja pöhinälle etc. Tämä vaihtoehto luo samalla suomalaiselle huippujääkiekolle loistavan alustan pärjätä jatkossakin maailman huipulla ja harrastajamäärät kasvaa myös.

Tämä tuo laajalla skaalalla merkitysken runkosarjan peleihin, myös häntäpäähän. Suitsisi myös tuota pelaajien poismyymistä keväällä. (Eli seurat oppisiva alunperin kasaamaan rosterin, mitä perse kestää maksaa, vaikka ei poffeihin pääsiskään.

Päivänselvä asia joka tulisi ottaa käyttöön välittömästi.


Asia 2

Antakaa pelaajien pelata kovaa ja antakaa pelaajien pelata tunteella ja tuomarit älkää tappako pelin intesiteettiä viheltämällä joku paskajäähy jos pelissä mennään molemmin puolin kovaa ja tunteella. Yleisö rakastaa tällaista. Tässä tulee kyseeseen tuomareiden ammatitaito.

Antakaa valmentajille sananvapaus, jos vituttaa saa avautua lehdistötilaisuuksissa tai muualla. ihmiset on ihmisiä vaikka aikuisia olisivatkin, joten jos keittää niin keittää. Vittu mua ainakin vituttaa, kun kukaan ei sais ilmasta itseään ja purkaa vähän patoutumia!!!? "onko tuo nyt aikuismaista käytöstä" kuuluu heti kukkahattusetien ja tätien suusta jos joku vähä avautuu!

Tästä viimeisimpänä esimerkkinä vaikkapa juuri hiljattainen Tomek Valtosen pikku puuska lehdistötilaisuudessa. Heti töissä sellanenkin porukka alkas kyseleen jotka ei kiekosta tiedä mitään että mitäs siellä tapahtui. Hyvää pöhinää ja näkyvyyttä lajille. Nää tuo väriä ja säpinää vaan lajille ja sitä seuraaville. Kaikki muistaa Kotkaniemet, Ja K-Vantaa valmentajan läpät Kajaanissa. Ja Tamin aikalisät etc... Nää jutut elää ikuisesti.

Joten älkää tuomitko ihmisiä siitä että reagoivat joskus asioihin, kuten ihmiset tekee. Älkääkä sakottako valmentajia heti jos jotain poikkipuolista sanotaan.

Asia 3

Jos siitä lippujenmyynnistä puhutaan, niin ottelutapahtumien viihtyvyydestä pitäis tehdä niin hyvä, että 2016 luvunkin ihmiset tulisivat edelleen halleille. Verratkaapa ihan nopeesti vapaa-ajan viettovaihtoehtoja tämä päivä ja 20 v sitten. (Vähän eri aika vai?)

Ihmiset ovat nykyään paljon mukavuudenhaluisempia kuin ennen, johtuen juuri tästä vaihtoehtojen loppumattomastä määrästä. joten viihtyvyys ja PORKKANAT kohilleen, niin eiköhän se porukka hallille löydä, varsinkin, kun kohta 1 ja 2 hoidetaan ensin alta pois.

HUOMIO

Liigaseurat itkee katsojien vähyydestä ja "vanhojen" liigaseurojen fanit kirkuu, että kiinnostavuus laskee, koska kabinettinousijat etc. No Itsepähän ovat "vanhat" liigaseurat asian näinä paskomalla housuun järjestäneet! Liiga oy:n osakkaina paskat housuisssa eivät ole halunneet mitään karsintoja, koska pelkäävät sponssitulojen menetyksiä ja sitä kautta seuran näivettymistä.

Väärin. Vaikutus A ja B liigan kanssa juuri päinvastainen.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mainostauot pois tai vähennetään yhteen.
Tästä olisi hyvä aloittaa. Ottelutapahtuman kokonaiskeston minimointi, koska määrä on maksimoitu.
Pelipäiville myös peukkua, sinänsä sillä päivällä ei ole väliä, kunhan se olisi täysi kierros. Ja sitten vaikka yksittäisiä kierroksia kokeilupäiville, torstai ja sunnuntai tms. Lisäksi mahdollisimman tasainen ottelurytmi, ei mitään 5 pelin viikkoja ennen kevättä.

Maalivahdeille pienemmät suojat. Olkoon veikkauksen ongelma keksiä kertoimet nelinumeroisille lopputuloksille.
1min jäähy nykyisen asteikon rinnalle, madaltamaan kynnystä antaa rangaistus rikkomisesta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
16 joukkueen sarja mahdollistaisi sen, että kaikki joukkueet pääsisivät pudotuspeleihin. Eli sääleistä päästäisiin eroon. Olisi ihan mielenkiintoista nähdä esimerkiksi pudotuspeleissä ensimmäisen kierroksen ottelu HIFK-Blues tai Tappara-Ilves.
En tiedä, onko tämä ehdotus vitsi. No, varmaan on, mutta kommentoin silti. Minusta tällainen ehdotus on ehkäpä huonoin mahdollinen. Siis oikeasti kuudentoista joukkueen sarja, josta kaikki pääsevät pudotuspeleihin? Varmaan vielä 60 ottelua? Missä urheilullisuus ja runkosarjan arvostus? Tuohon jos mentäisiin, niin olisi halleissa aika tyhjää.

Tässä oma ehdotukseni:
1. Tiukempi tuomarilinja --> kovempi tempo, enemmän maaleja, enemmän taklauksia --> viihdyttävämpi peli

2. Avoin Liiga --> urheilullisuus --> panokset kasvavat --> mielenkiinto lisääntyy

3. Vähemmän joukkueita --> tasokkaammat joukkueet --> tasokkaammat ottelut
 

Bromse

Jäsen
Avoin, kilpailullinen sarja. Nämä satunnaiset kabinettinostot pois, ja rehellinen pelillinen putoaminen/nouseminen/säilyminen kunniaan. Ei ole kovin työläs muutos, ja jokseenkin helppo ylläpitää. Liigan viimeinen putoaa, Mestiksen voittaja nousee. Liigan toiseksi viimeinen karsii Mestiksen toiseksi sijoittuneen kanssa esim. paras 7:stä sarjassa.

Aina voi tietenkin mutuilla jos Mestiksessä tulee yllätysmestari tai hopeajoukkue joka voittaakin liigakarsinnan, että onko taloudelliset resurssit kunnossa nousua varten ilman että pitää pelätä konkurssia kauden päätteeksi, tai kesken kauden. Silloin vain perusteelliset säännöt mitä Liigaan nouseminen vaatii. Jos ei ne tietyt kohdat täyty, täytetään Liigaa jollain ennestään tiedossa olevalla kaavalla. En sitten tiedä millaisessa rahallisessa tilanteessa useimmat Mestis-seurat on, kykeneekö mahdolisesti äkilliseen nousuun. Mutta Liigalle parasta olisi mielenkiinnon kannalta avoin sarja. Veikkausliigassa pelkästään liigakarsinta toi niin paljon mielenkiintoa lisää koko sarjaa kohtaan.
 

Savon Poika

Jäsen
Suosikkijoukkue
1970, Keni Karalahti
12+12 sarjat ja samanlainen karsintasysteemi kuin Ruotsissa. Alhaalla oma hahmotelma minkälaiset sarjat voisi olla:

Liiga:
- HIFK
- Kärpät
- Ässät
- Lukko
- KalPa
- SaiPa
- Pelicans
- Sport
- JYP
- Ilves
- TPS
- Tappara

Mestis/I. divisioona:
- KooKoo
- Jukurit
- HPK
- Blues
- TUTO Hockey
- Hokki
- RoKi
- Jokipojat
- SaPKo
- Hermes
- KeuPa HT
- Imatran Ketterä/FPS

Jos Jokerit tulisi takaisin Liigaan, Sport korvaisi Ketterän/FPS ja Jokerit ottaisivat Sportin paikan Liigassa.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vähän realismia peliin:

Käsittämättömin ehdotus on se, että pelien televisioinnista/netti-palveluista luovuttaisiin. Mitkään geoblokit/kotiottelublokit eivät a)toimi, b)hyödytä ketään. Syyt katsojakatoon löytyvät muualta. Jokainen saa toki katkaista oman nettinsä ja polttaa telkkarinsa jos siltä tuntuu.

Tuomareista valittaminen on myös asia jota en ymmärrä. Liigassa on pääsääntöisesti varsin hyvät erotuomarit. Väittäisin, että suurin osa tuomaritoiminnan ongelmista johtuvat säännöistä tai huonoista linjauksista eivätkä niinkään yksittäisten dumarien päätöksistä kentällä. Toki aina jää jotain puhaltamatta ja punaiselle vihelletään helpommin kuin keltaiselle, mutta ihan hyvin tuomarit ovat mielestäni Liigassa suoriutuneet.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
-Kiinteät pelipäivät
-täydet kierrokset
-4×sarja, tasaisesti jaetuin otteluin 2×syksyllä ja 2×keväällä samaa joukkuetta vastaan
-nettiin blokki "kotiotteluihin"
-joukkueiden on tehtävä ottelusta TAPAHTUMA ettei se ole vain peli muiden joukossa

Samoja asioita olen itsekin miettinyt. Mielestäni on typerää, että vielä eilen n. 5 kierrosta ennen runkosarjan loppua jollakin joukkueella oli 3 ottelua toista vähemmän. Aina kun olen katsonut SHL:n tai Allsvenskanin sarjataulukoita niin kaikilla joukkueilla on ollut sama ottelumäärä tai korkeintaan yhden ottelun eroja. Helpottaa huomattavasti kun ei tarvitse miettiä kenellä on mitäkin rästipelejä.

Ruutu palvelu tarvitsisi myös paljon parannuksia, mutta sen kohdalla taidetaan joutua odottamaan uutta tv-sopimusta. Toivottavasti siirtyy sellaiselle yhtiölle, jonka kautta näkee muutakin lätkää, eikä palvelu olisi nykyisen kaltainen mainoshelvetti. Tuo geoblokkaus kotiotteluihin olisi omissakin toiveissa.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Samoja asioita olen itsekin miettinyt. Mielestäni on typerää, että vielä eilen n. 5 kierrosta ennen runkosarjan loppua jollakin joukkueella oli 3 ottelua toista vähemmän. Aina kun olen katsonut SHL:n tai Allsvenskanin sarjataulukoita niin kaikilla joukkueilla on ollut sama ottelumäärä tai korkeintaan yhden ottelun eroja. Helpottaa huomattavasti kun ei tarvitse miettiä kenellä on mitäkin rästipelejä.

Ruutu palvelu tarvitsisi myös paljon parannuksia, mutta sen kohdalla taidetaan joutua odottamaan uutta tv-sopimusta. Toivottavasti siirtyy sellaiselle yhtiölle, jonka kautta näkee muutakin lätkää, eikä palvelu olisi nykyisen kaltainen mainoshelvetti. Tuo geoblokkaus kotiotteluihin olisi omissakin toiveissa.
Blokkaus ei tule tapahtumaan, ei kai kukaan muu kun hc-fani tuota pakettia silloin myisi. Tosin joku kausari+Ruutupaketti voisi olla myynnissä. Siis että kausarista voisi olla sellaunenkin versio, jolla saisi Ruutu.fi-paketin.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Blokkaus ei tule tapahtumaan, ei kai kukaan muu kun hc-fani tuota pakettia silloin myisi. Tosin joku kausari+Ruutupaketti voisi olla myynnissä. Siis että kausarista voisi olla sellaunenkin versio, jolla saisi Ruutu.fi-paketin.
Voihan tuota Ruutupakettia myydä myös niin, että koti+vieraspeleistä joutuisi maksamaan enemmän, ettei se olisi yhtä houkutteleva mitä nykyään, mutta taas pelkät vieraspelit näkisi kohtuu halvalla. Tuskin tosiaan tulee tapahtumaan ainakaan nykyisen tv-sopimuksen aikana, kun sopimus ei taida muutenkaan olla kovin hyvä Nelosen kannalta.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
-Pelipäivät Ti, To, La ja muutama sunnuntaikierros, koska kiinteät pelipäivät pitävät ns rytmin mukana katsojallakin. Katsojalle jää ''vapaa-aikaa'' ja voi suunnitella muita menoja toisille päiville.

-Pelejä tasaiseen tahtiin. Nykyään saattaa olla viikonkin taukoja vaikka ei ole virallista taukoa. Sotkee rytmin ja tauon jälkeiset pelit unohtuu ja mahdollinen hurmoskin laantuu helposti pelittömässä viikossa.

-Maajoukkuetauot, kun tauot ovat kiinteät ja pelipäivät kiinteät joutuu pelit ripottelemaan tasaiseen tahtiin. Näin jää syntymättä nämä nykyiset tammikuun härkäviikot ja pelittömät viikot. Pelien tasainen tahti näkyisi myös todennäköisesti otteluiden laaduissa, koska pelaajat kerkeävät palautumaan kun ei tarvitse pelata 4-5 peliä 7 päivään. Itseä ei ainakaan kiinnosta mennä katselemaan tammikuunripulointilätkää kun pelaajista näkee ylähyllylle asti että puhki ollaan jo avausvaihdossa. Maajoukkuetauot olisivat EHT:llä ja uutena myös junnukisoissa, on epäreilua että joukkueet joilla on huippupelaajia kärsivät siitä että pelaajat ovat maajoukkueessa. Muun muassa HPK kärsi tolkuttoman paljon siitä, että Juuse Saros oli niin hyvä, että pelasi junnukisoissa. HPK oli erittäin riippuvainen Saroksesta ja tämä vaikutti suoraan tuloksiin kun maalilla maalivahtia leikkimässä oli joko Frans Tuohimaa tai Joni Myllykoski..

-Otteluita ei siirrellä mielivaltaisesti. Otteluohjelman pitää pitää huoli siitä, että pelipäivät on ennakkoon mietitty ja niitä ei siirrellä esimerkiksi CHL:n takia. Mielestäni ottelusiirtojen ainoat syyt voivat olla pelipaikan kelpaamattomuus(putkirikko tai muuten vain huono jää) tai jommankumman joukkueen ylitsepääsemätön terveydellinen tilanne tai jokin muu elämää suurempi uhka ottelun järjestämiseen liittyen. Esimerkiksi HPK:n otteluita on viimeisen parin kauden aikana siirretty oikein urakalla ja sitten ollaan viikko odoteltu peliä ja sitten painetaankin se 5peliä viikkoon. Ei kiinnosta, eikä jaksa, koska jääkiekko ei ole ainoa elämäni vaan se on iso lisäosa siihen.

-Joka kuukausi 9-12 peliä ilmaiskanavilta. TV:stä tavoittaisi varmasti niitäkin jotka voisivat innostua hallilla käymisestä. Sieltä Hockey Night ja Saukkosen ja Jutin kera saivat minutkin innostumaan lähtemään katsomaan S-M-S:ää ja tsekkejä Rinkelinmäelle. Ja siitä asti on hallilla käyty aktiivisesti. Ilman TV:tä olisin todennäköisesti enemmän musiikki ihmisiä niin kuin aiemmin ja en kävisi peleissä, vaan halveksisin ja kauhistelisin jääkendoa niin kuin nuorempana. Okei en kauhistelisi.

Ylläolevat ovat mielestäni itsestäänselvyyksiä jotka on pakko toteuttaa tai ammuttaan itseä jalkaan. Toki toivoisin 12 joukkueen liigaa, karsintojen kera mutta näin tuskin tulee ikinä enää tapahtumaan ja en jaksa edes asiaa nyt pohtia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös