KooKoon joukkueen rakentuminen kaudelle 2016–2017

  • 229 135
  • 1 059

KOOKOOBOY

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tai sitten Peltonen Juutilaisen johtaman nelosen laidalle Koiviston tilalle. Koivistolle ei ole tarvetta tarjota jatkosopparia.

KooKoon tavoite on kehittyä organisaationa sekä ottaa selkeitä askeleita siihen että joka vuosi taistellaan playoff-paikasta. Aikanaan joku itseäni "hieman" viisaampi on sanonut "Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results." - Einstein. Tähän monesti käytettyyn fraasiin tiivistyy myös yksi iso asia kun rakennetaan tulevaisuutta ja halutaan kehittyä. Virheet pitää myöntää ja niistä pitää oppia.

Yritän tässä nyt pohtia asiaa myös hieman pidemmällä aikajänteellä. Esimerkiksi tähän kauteen lähdettäessä Ari Vallin on ollut loistava hankinta. Tuonut kokemusta koppiin ja toiminut loistavan kapteenina. Siinä oli selkeä signaus Mestis KooKoosta Liiga KooKooksi haluavalle joukkueelle. Mutta yllä olevaa lausetta siteeraten ensi kaudella on uudet tavoitteet ja muutoksia tarvitaan. Onko Vallin sitten se joka on osa tätä palapeliä vai ei, sitä en tiedä.

Tässä muutamia virheitä sekä muutoksen kohtia. Osaa ei voida ensi kaudelle muuttaa mutta osa virheistä voidaan korjata. Eli tässä ei ole tarkoitus nyt haukkua ja dissata pelaajia vaan myöntää että kun KooKoo haluaa ottaa yhden askeleen eteenpäin ei voida jatkaa samalla miehistöllä. Korostan että käyn tässä kohtia mihin näen että muutoksia haetaan ensi kaudelle ja tulevaisuutta varten.

GUTTIG - Mestiksessä loistava mutta aivan liian pehmeä Liigaan.
WATKINS - Työmoraali on kunnossa mutta tehot jääneet tekemättä
LAMMASSAARI - "maaliahne" hyökkääjä joka esittää parastaan try-outilla
CLOUTIER - Tärkeitä pisteitä torjunut tällä kaudella mutta ei olisi pelannut KooKoossa ilman Kuusivuoren ennakkohehkutuksia "änäri-veskarista"
JULKUNEN - Kiitokset vuosista
KOIVISTO - Käsiä ja ennen kaikkea FYYSISYYTTÄ tarvitaan tähän tilalle
RAJALA - Fyysisyyttä ja asennetta tilalle. Kädet kyllä riittäisi
OPG - Valitettavasti vielä yksi kausi meillä mutta sen jälkeen tilalle monipuolisempaa pelaajaa tai vaikka oikeaa pelotetta maalin eteen
VALLIN - kts.yllä oleva kirjoitus - tilalle fyysistä pakkia
PELTONEN - on nostanut tasoaan mahtavasti, se että riittääkö tasonnosto vai korvataanko ensi kaudelle jää nähtäväksi.
NYQVIST - Ensi kausi vielä Kouvolassa. IFK visiitin jälkeen paranti peliään mutta pitkässä juoksussa ei ole osa KooKoon palapeliä
HUHTANEN - Tietyllä tavoilla täytti hänelle kaavaillun tontin mutta jos halajaa "kärkikenttiin" niin Kouvola ei ole oikea paikka. 4.ketju
PELLI - Ei missään nimessä pois KooKoosta vaan haluan nostaa esille että +- tilastossa komeilee KooKoon heikoin eli -14. Kasvaa korkoa kentällä mutta isossa kuvassa pelin pitää parantua. Vai mitä sanotte jos samoja otteita olisi esittänyt "isolla rahalla" hankittu pelaaja? Saisiko pelkkää kiitosta vai? Pellillä on tulevaisuus vielä edessä ja ennenkaikkea KooKoo-paidassa. KooKoo haluaa eteenpäin ja samoin Pelli. Ensi kaudella pitää ottaa askeleita eteenpäin!

No mitä sitten tilalla? Kokoa laidoille sekä isäntä alakertaan. Maalivahti jolla on selkeä visio pelata Kouvolassa useampi kausi ja ottaa kenties Järkkäriltä ykkösveskarin paikka pois jo ensi kaudella. Sanomattakin on selvää että ulkkarihankinnat pitää tuoda pisteitä hyökkäykseen.

Tältä voisi näyttää KooKoo kaudella 2016-2017:

Maalivahdit:
Juha Järvenpää - "Kevin Lankinen"

Puolustus:
1. Eklund - O'Connor
2. Lehtonen - Kurki
3. "Kankaanperä" - Pelli
4. OPG - Nyqvist
Ja kierrossa junnuja / "västilä vol2".

Hyökkäys:
1. "tehokas ulk." - Malinen - "Nenonen"
2. Hakulinen - "Immonen" - Haataja
3. Virtanen - Green - "ulkkari" / Hyvärinen
4. Huhtanen - Juutilainen - Alikoski
Kierrossa löytyisi edelleen reserviä ja tähän kuvaan sopisi Tomi Peltosen jatkosoppari.

Keskusteluun tartuin mukaan @Fordél :in maininnasta Peltoseen liittyen. Omissa ajatelmissani Peltonen mahtuu mukaan mutta samalla pitäisi kysyä että saisiko samaan hintaan isokoisemman hyökkääjän joka täyttäisi tarvittaessa paikan nelosketjussa? Olen vahvasti sitä mieltä että KooKoo tarvitsee lisää laidoille kokoa ja vahvuutta. En siis lähde protestoimaan jos Peltonen ei jatka Kouvolassa.

Mielummin pitäisin Aki Kangasmäen Kouvolassa mutta se ei taida olla mahdollista...
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Itse kyllä tiputtaisin Huhtasen pois, on ollut ok, mutta vain ok. Hän on näitä liigan monia täyte/runkomiehiä profiililtaan, mutta samassa on hieman ihmetyttänyt tähän liittyen, että tässäkö kaikki mitä tuo kokemus tuo tullessaan? (ja osittainen Porista tullut ennakkohehkutus). Ei järin fyysinen kuitenkaan, ei järin nopea, ei järin taitava ja ei järin tehokas. Näillä perustein: Ei järin jatkoa.

Kangasmäki olisi tuohon profiiliin se toivottu jatkaja ja omaisi vielä ison naksun potentiaalia eteenpäin, mutta Kanki tosiaan taitaa suunnata toisaalle. Mutta siinä ylläolevan kanssa samaa mieltä, että Koiviston profiiliin tarvitaan fyysisempi ja astetta taitavampi kaveri neloseen ja muutenkin tuo sektori on todella tärkeä osa joukkuetta. Mutta mielestäni sitä(kään) ruutua ei kannata täyttää Huhtasella.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Omiin korviin kantautui huhuja, että Haatajan jatkopahvi olisi lähellä. Ja Vallin on kuulemma suhtautunut myönteisesti jatkoon jos palkka nousee. Alikoski ilmeisesti myös olisi jatkamassa. Vai oliko sillä jo soppari ensi kaudestakin?
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Alikoskella on jo suora pahvi ensi vuodeksi. Haataja ja Vallin kaksikon mieluusti huolisin ensi vuodeksikin mukaan.
 

Kioto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vallinin pitäisi päinvastoin tiputtaa palkkaansa ja reilusti jotta hänen jatkostaan kannattaisi edes puhua.
Pelillinen panos ollut todella suuri pettymys ainakin minulle, odotin paljon enemmän vaikkakaan en suuria edes odottanut, kopissa panos ollut varmasti korvaamaton.
Vallinin jatkosopimus olisi mielestäni suuri haukkaus paskaa jos joukkuetta halutaan kehittää.

Ja KOOKOOBOYN kanssa siitä täysin samoilla linjoilla, että toivottavasti ensi kaudella saadaan lisää kaksinkamppailu voimaa ja kokoa hyökkäykseen, siinä KooKoo on ollut auttamatta jäljessä muita joukkueita.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Keskusteluun tartuin mukaan @Fordél :in maininnasta Peltoseen liittyen. Omissa ajatelmissani Peltonen mahtuu mukaan mutta samalla pitäisi kysyä että saisiko samaan hintaan isokoisemman hyökkääjän joka täyttäisi tarvittaessa paikan nelosketjussa? Olen vahvasti sitä mieltä että KooKoo tarvitsee lisää laidoille kokoa ja vahvuutta. En siis lähde protestoimaan jos Peltonen ei jatka Kouvolassa.

Mielummin pitäisin Aki Kangasmäen Kouvolassa mutta se ei taida olla mahdollista...

Ajatuksesi on täysin oikea eli virheistä pitää oppia ja tehdä tarvittava muutos, jos halutaan kehittyä.

Kaksinkamppailuvoiman lisääminen on varmasti yksi muutoskohde. Sitä tarvittaisiin mielestäni etenkin puolustukseen. Tarvitsemme sinne lisää kaksinkamppailuvoimaa ja puolustusosaamista. Kiekollista osaamista on pakistossa riittävästi. Näin ollen pelillisesti katsottuna Valliniin jatko ei ole mikään välttämättömyys. Kolmospariin ottaisi mieluusti juuri jonkun köyhän miehen "kankaanperän". Kahteen ekaan pariin niin ikään joku puolustus- ja kaksinkamppailupelin osaaja, mutta tämä voisi olla joku nuori potentiaalinen kyky.

Toinen kehittämiskohde on mielestäni hankintojen profiilien muuttaminen. Tarvittaisiin lisää hankintoja, joilla on potentiaalia nousta KooKoossa uudelle tasolle. Pelaajia, joilla kehityssuunta on ylöspäin vaikka kenties edellisellä kaudella olisi vähän junnattu paikoillaan. Täksi kaudeksi esim. Lehtonen, O´Connor ja Hakulinen olivat hyviä esimerkkejä näistä pelaajista. Yleensä puhutaan siis nuorista tai nuorehkoista pelaajista. Sen sijaan Lamppu, Huhtanen, OPG jne. olivat jotain ihan muuta. Heidän tasonsa tiedettiin eikä ollut lupa odottaa mitään muuta. No Huhtanen täytti tonttinsa, mutta siihen se jäi. Eli ehdottomasti ensi kaudeksi muutama tällainen haku 2-3 kenttiin, kuten vaikka Markus Nenonen.

Peltosen pitäisin, koska mielestäni häneltä ei ole nähty vielä parasta Liigassa. Lisäksi on monipuolisuutensa kannalta hyödyllinen pelaaja KooKoolle. Sen sijaan hyökkäyksestä voidaan hyvästit toivottaa ainakin Koivistolle, Guttigille, Watkinsille ja Lammassaarelle.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Olen muuten lähes 100% varma, että Koivisto jatkaa KooKoossa ensikin kaudella. On Mattilan todellisia luottomiehiä eli ovat olleet samassa joukkueessa nyt neljä kautta putkeen ja yhteistä historiaa löytyy myös Kärppien junnuista. Koivistolla on ollut tällä kaudella mandaattipaikka nelosessa, vaikka ei tuo mitään hyökkäykseen ja on vähän kevytkin Liigaan. KooKoo kasannee alempien kenttien osalta kohtuullisen laajan rosterin ja tälläkin kaudella kokoonpanon ulkopuolella on kierrätetty lähtökohtaisesti Koivistoa monipuolisempia pelaajia (Julkunen, Peltonen, Rinkinen, Rajala...). Jos/kun ensikin vuonna nelonen on Mattilan filosofian mukaan selkeä grindline, niin en kyllä ihmettele yhtään, jos Koivisto siellä edelleen mukana sätkii. Se onko tuo fiksuin ratkaisu on sitten eri asia.
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt rupeaa olemaan maalivahti osasto erinomaisessa kunnossa ensi kaudelle. Voisi melkein luonnehtia signausta 'Malinen' tasoiseksi. Aivan mahtavaa Kultanen, taas oltiin hereillä!

Ja lämmittää mieltä kovasti sekin fakta, että kaverin nykyinen joukkue olisi halunut pitää miehen mutta näki KooKoon parempana paikkana tähän väliin.

Tulee varmasti kova kisa ykköskassarin paikasta ja maalivahteihin ei varmasti kaaduta ensi vuonna(kaan).
 

IceMaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trashers, Flyers
Nyt rupeaa olemaan maalivahti osasto erinomaisessa kunnossa ensi kaudelle. Voisi melkein luonnehtia signausta 'Malinen' tasoiseksi. Aivan mahtavaa Kultanen, taas oltiin hereillä!

Ja lämmittää mieltä kovasti sekin fakta, että kaverin nykyinen joukkue olisi halunut pitää miehen mutta näki KooKoon parempana paikkana tähän väliin.

Tulee varmasti kova kisa ykköskassarin paikasta ja maalivahteihin ei varmasti kaaduta ensi vuonna(kaan).

Nää on kyllä jatkoajan helmiä. Ei nimiä, ei mitään. Jatketaan keskustelua aiheesta kun on edes nimi, jolla spekuloida.
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nää on kyllä jatkoajan helmiä. Ei nimiä, ei mitään. Jatketaan keskustelua aiheesta kun on edes nimi, jolla spekuloida.

No voithan sä spekuloida sillä ja funtsia kuka kassari on nostanut 'yllättäen' tasoaan kauden aikana. Jätetään nyt vähän jännitystä ja ei heitetä suoraan nimeä. Noilla spekseillä pitäisi nimi olla selviö.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ei Setästä, Setänen sulaa Kouvolassa.

Kuka on nostanut tasoaan tällä kaudella yllättäen? Cloutier, mutta häntä ei halua nykyinen seura pitää, joten kai se joku muu sitten on. Entäpä Rajaniemi.

Vitsinä: Myllyniemi.
 

Fordél

Jäsen
Ei Setästä, Setänen sulaa Kouvolassa.

Kuka on nostanut tasoaan tällä kaudella yllättäen? Cloutier, mutta häntä ei halua nykyinen seura pitää, joten kai se joku muu sitten on. Entäpä Rajaniemi.

No Setänen tuskin tulee, koska on soppari ensi kaudeksi.

Rajaniemi olisi kyllä mainio haku. Rajaniemi - Järvenpää olisi loistava parivaljakko KooKoolle. En kuitenkaan usko, että Rajaniemi voisi olla tulossa.Eikä häneen sopisi se, että nykyinen jengi haluaisi pitää. Rinne ilmeisesti menossa Sportiin. Oisko sitten Perhonen? Tosin onko nyt sitten nostanut tasoaan, kuten edellä annettiin vihjeeksi. Hrachovina sopisi kaikkiin määritelmiin.

Veikataan siis, että Hrachovina tai Rajaniemi.
 

Mneme

Jäsen
Nää on kyllä jatkoajan helmiä. Ei nimiä, ei mitään. Jatketaan keskustelua aiheesta kun on edes nimi, jolla spekuloida.

Nämä ovat kyllä aina niin hienoja postauksia. Tiedetään nimi, on ehkä luvattu, ettei vuoda nimeä ulospäin, mutta silti pitää vähän tulla hehkuttamaan. Ei siinä, jos nuo ovat tunnusmerkit, niin ainoat jotka tuohon osuvat ovat Hrachovina ja Rajaniemi. Eiköhän Rajaniemi jatka ensi kaudella taas Pelicansissa.

Jos Hrachovina Kouvolaan tulee, niin siinä on kyllä sellainen hankinta, mitä KooKoon pitäisikin tehä. Jo hyvässä nosteessa olevia pelaajia, joilta potentiaalia löytyy aivan Liigan kärkeen. Markus Nenonen on toinen vähän samanlainen pelaaja.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nyt rupeaa olemaan maalivahti osasto erinomaisessa kunnossa ensi kaudelle. Voisi melkein luonnehtia signausta 'Malinen' tasoiseksi. Aivan mahtavaa Kultanen, taas oltiin hereillä!

Ja lämmittää mieltä kovasti sekin fakta, että kaverin nykyinen joukkue olisi halunut pitää miehen mutta näki KooKoon parempana paikkana tähän väliin.

Tulee varmasti kova kisa ykköskassarin paikasta ja maalivahteihin ei varmasti kaaduta ensi vuonna(kaan).

Tässä viestissä ei mainita onko kyseinen maalivahti tulossa liigasta, mestiksestä vai kenties ulkomailta. Voisiko asiaa valaista nyt edes tältä osin. Samalla olisi kiva kuulla lähteestä hieman tarkemmin. Jos tieto pongattu jostakin Suomi24:n tasoiselta sivustolta niin tieto ei siinä tapauksessa ole kovinkaan luotettava. Ei toki tarvitse kertoa, onko tieto kuultu esim. Välimaalta, Kultaselta tai Oinoselta, mutta jotain nyt voisi mainita lähteen luotettavuudesta. Toisekseen, koska kyseessä on vielä huhuasteella oleva siirto, niin miksi nimeä ei voi reilusti mainita? Viestin mukaan siis maalivahdin nykyinen seurakin lienee tietoinen asiasta, jos kerran olisivat halunneet hänet vielä pitää.

Jos maalivahdin tasoa mitataan vertailussa kenttäpelaajista Maliseen niin mestis on siinä tapauksessa poissuljettu.

Jos nyt kuitenkin oletettaisiin, että Magnesia on kuullut tästä luotettavalta taholta ja tämä "Malisen" -tasoinen maalivahti tulee liigasta, niin ketäs liigavahteja ylipäätään on vielä ilman sopimusta? Ilmeisesti tässä nyt puhutaan siis kuitenkin maalivahdista, kenellä ei ole vielä ensi kaudeksi sopimusta, koska veskarin nykyinen joukkue olisi tämän tiedon mukaan halunnut pitää hänet vielä ensi kaudella.

EI kai liigasta nyt oikein muita vaihtoehtoja voi olla kuin Samu Perhonen, Sami Rajaniemi tai Dominik Hrachovina? Onko muita liigavahteja ilman sopimusta ensi kaudeksi?
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Dominik Hasek on nähty Nevillessä.
 

Steus

Jäsen
Puheissa oleva maalivahti on Tampereen suunnalta ja tähän vähän normaalia mielenkiintoisempaan kuvioon liittyy erään toisen Liiga-paikkakunnan maalivahdin siirtyminen Mansen suuntaan.

@Old Tom voisi valottaa vähän mistä 2me pelaajabudjetti on keksitty ensi kaudelle? Oman käsitykseni mukaan budjettia ei olla kasvattamassa toiselle kaudelle 33 %:lla.

Tämän kauden osaltahan pelaajabudjetissa mentiin vähän yli, mutta tämä tietoinen riski on kannattanut hankintoihin ja heidän pelillisiin vaikutuksiinsa peilaten.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
@Old Tom voisi valottaa vähän mistä 2me pelaajabudjetti on keksitty ensi kaudelle? Oman käsitykseni mukaan budjettia ei olla kasvattamassa toiselle kaudelle 33 %:lla.

Tätä ei ole mistään keksitty vaan asiasta on kerrottu KooKoon hallituksen jäsenen toimesta KooKoon yhteistyökumppaneille järjestetyssä tilaisuudessa.
Monestihan nämä saattavat tässä vaiheessa olla arviota, mutta tuollaista pelaajabudjettia KooKoo käsittääkseni tavoittelee tilaisuudessa kerrotun perusteella.
Mistä olet saanut käsityksen, että KooKoon pelaajabudjettia ei olla kasvattamassa toisella kaudelle 2 miljoonaan euroon? Onko tähän jotain lähdettä vai onko tämä puhtaasti omaa spekulointiasi?
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Puheissa oleva maalivahti on Tampereen suunnalta ja tähän vähän normaalia mielenkiintoisempaan kuvioon liittyy erään toisen Liiga-paikkakunnan maalivahdin siirtyminen Mansen suuntaan.

Jos Tampereen suunnalla tarkoitetaan Tamperetta niin Tampereella liigan maalivahteja ovat:

Henri Kiviaho
Hannu Toivonen
Dominic Hrachovina
Tomi Karhunen

Tomi Karhunen voidaan sulkea pois, koska hänellä on sopimus Tapparan kanssa myös ensi kauden osalta. Dominik Hrachovinalla ei ole sopimusta (jos hän tulee, niin pitää yrittää opetella kirjoittamaan tuo nimi ilman lunttaamista). Henri Kiviaholla on ilmeisesti sopimus Dallas Starsin kanssa? Kiviaho on Kaakon kulmalta kotoisin eli Lappeenrannasta, joten olisiko siinä KooKoon ensi kauden toinen maalivahti? Hannu Toivonen voidaan myös sulkea pois, koska hänellä on sopimus Ilveksen kanssa myös ensi kauden osalta.

Eli vaihtoehdot ovat Henri Kiviaho tai Dominic Hrachovina, jos siis Dallas Stars on luopumassa Kiviahosta. Kiviahohan on Ilveksessä ainoastaan lainassa.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jutustelemalla. Lähteet osallisia toiminnassa.

Eli vähän samoista lähteistä kuin itsekin. Puhuiko nämä kyseiset lähteet siitä, kuinka suuri heidän näkemyksensä mukaan KooKoon pelaajabudjetti tulisi ensi kaudella olemaan?
 

Steus

Jäsen
Eli vähän samoista lähteistä kuin itsekin. Puhuiko nämä kyseiset lähteet siitä, kuinka suuri heidän näkemyksensä mukaan KooKoon pelaajabudjetti tulisi ensi kaudella olemaan?
En nyt tarkemmin käy availemaan tai kohta on pari tuttua vähemmän tervehdittäväksi. Oma tämänhetkinen käsitys on joka tapauksessa budjetin maltillisessa korotuksessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös