Boikotti: Tavoiteena nolla katsojaa kauden 2016–2017 avaukseen?

  • 31 304
  • 76

Kappis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Yleisesti hyvä jääkiekko, Ilves, KOOVEE
A-junnujen runkosarjan matseihin ei pääsylippua tarvitse ostaa, hallivuokra olisi aivan erilainen jos pääsylippuja myytäisiin. Ovella taidetaan pyytää rahaa arvan ostoon. Mutta joka tapauksessa boikotti-idea on hyvä, A-junnujen matsissa enemmän väkeä kuin Liiga-Ilveksen ottelussa.
 

Visiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue, Kuopion KalPa
Näin sivusta katsottuna ja toisaalla oman seuran kohelteluja kokeneena ymmärtää täysin Ilvesleirin tuskaantumisen, koska meillä on koeteltu kannattajia aina skitsofrenian ja paranormaalin epäuskon välillä, joten vahvaa sympatiaa hämäläisille siellä ja pari ajatusta omien kokemusten saattelemana:

Kausi alkaa olla ehtoolla ja oli boikottia tai ei, erittäin olennaista on kai se mitä Ilveskannattajissa tapahtuu kausien välillä.
Yksi vaihtoehto on todeta kannattajissa, että tämä kausi on jo raato jolle ei mitään huikeaa voi enää tehdä pelastukseksi, joten vedetään täysillä vaan loppuun pelaajia kannustellen ja heti kun kausi on loppu, kokoontuu Ilveksen kannattajayhteisö keskenään tarkoituksensa tehdä laaja kausien välisellä ajalla tapahtuva operaatio Ilveksen hyväksi, ja jakaa kannattajien uudet työt Ilveksen pelastamiseksi keskenään aktiiveille, nämä työt ilveksen hyväksi aloitetaan heti vanhan kauden loputtua ja niitä tehdään koko puoli vuotta keskeytyksettä joka päivä syksyyn asti kunnes uusi kausi alkaa:

Seuraavana päivänä kun kausi loppuu ( oli offsit tai ei, poislukien torijuhlat)
--Aloitetaan välittömästi päivittäinen joukon suorittama painostustoiminta seuran hallinnon jokaista jäsentä kohtaan ja seuran toimistoa kohtaan ottaen päivittäin yhteyttä soittaen, kirjoittaen, faksaten ja tekstaten sekä perinteisin kirjelähetyksin joissa kaikissa vaaditaan toimintalinjan muuttamista seuraavan kauden alkuun ja kunnon panostusten tekemistä joukkueeseen, tämän tekee jokainen kannattaja itse sovitun tahdin mukaisesti ja kokonaisvaltaisesti jaetun työlistan mukaisesti, Pääasia että puolen vuoden ajan jokaisen vastuuihmisen pöydällä on metrin kasa kirjeitä ja fakseja kannattajilta, koko ajan.

-- Sama kampanja kohdistetaan päivittäin jokaiseen seuran sponsoriin ja heiltä pyydetään ottamaan ilvekseen yhteyttä ja vaatimaan parempaa hallinnointia.
Sponsoreille tuodaan koko ajan esille, että on myös heidän etunsa että Ilves pelaa ja menestyy taas normaalisti ja menestyksellä saa heillekin lisänäkyvyyttä. Sponsorit saavat koko ajan syksyyn asti puheluita, fakseja, sähköposteja ja kirjeitä ja heihin vedotaan myös lehtikirjoituksin jotta he tekisivät itse jotakin yhteydenottoa Ilvekseen ja vaatisivat samaa kuin kannattajat. Liikemies tajuaa, että nyt on saatana tosi kyseessä ja omat asiakkaatkin ja kuvan pitää kirkastua ja vitun äkkiä!

-- Kaikesta tästä osa faneista kirjoittaa koko ajan kaikkiin alueen lehtiin ja myös valtakunnallisesti. Mediassa pyörii kuusi kuukautta koko ajan herkeämättä Ilvestä koskevia juttuja ja uutisia, kun kovaääninen kannatusjoukko vaatii koko valtakunnan kaikuessa muutoksia ja sponsoritkin jo liittyvät joukkoon messuamaan niinettä kuuluu. Pirullisen sitkeä jopa juhannusyössä kuuluva kannattajien vaatimus soi seurahallinnon korvissa lakkaamatta. Valtakunnallinen media alkaa lopulta sekin muutaman kuukauden päästä julkisesti ihmetellä, mikä mansesterissa oikein mättää??

Kaiken tämän jälkeen, jollei mitään tapahdu, saa koko Ilves- kannattajoukko rauhassa mennä vaikka kapakkiin pelin sijasta syyskuussa 2016 avauspelissä, kun on duunattu puoli vuotta urakalla ja äänekkäästi muutosta. Luulen, että ennennäkemätön energialla duunattu puolen vuoden rankka julkinen painostuskuuri tehoaa jo kauan ennen uuden kauden alkua.

Tämän saman olisin halunnut tehdä aikoinaan kuopiossa, mutta meillä inflaatio on syöny kalakukon niin pahasti tällähaavaa ettei jengi jaksa tehdä muuta kun poistua hallista, eli jos haluatte suorittaa pelkän katsomoprotestin niin vaihdetaan kotihalleja loppukaudeksi : D
 
Viimeksi muokattu:

Kyle

Jäsen
Pakko myöntää, että en ymmärrä nyt miksi ihmeessä tämä "katsomot tyhjäksi" pitäisi järjestää ens kauden avauspeliin. Laitan nyt pari syytä miksi mielestäni ennemmin tyhjennetään katsomot nyt loppukautena kuin ens kauden ekasta matsista.

Ensiksi kiitos hyvästä viestistä mihin on helppo yhtyä ja jossa tuot kolme hyvää pääpointtia esiin. Siihen miksi valitsin juuri kauden avauspelin on muutama pointti, ensinnäkin se että boikotointi tai katsomojen tyhjeneminen vikoihin peleihin tapahtuu tällä menolla omalla painollaan. Jos Ilveksellä ei ole siinä ottelussa panosta, on todennäköistä että ottelu kerää jokatapauksessa matalan katsojamäärän kauden vikaan peliin, haasteellista ilman ilmaislippuja otteluun olisi kovaa yleisö määrää kerätä. Joten tässä kohtaan voisi spekuloida, että viestittääkö se Ilveksen omistajille mitään vastustuksesta juuri omistajia kohtaa, eikä pelillisestä mahalaskusta.

Toinen kohta miksi kauden ensimmäinen peli, onkin hieman moniselitteisempi ja tarkoittaa tässä aiheessa pitkälti välitavoitetta. Toki mahdollinen paikallisottelu on huonoin mahdollinen, mutta mielestäni parempi kuin "kauden toinen ottelu" tai konkreettisempi kuin "koko ensi kausi". Tärkeimpänä ponttina valita kauden ensimmäinen peli ja ylipäätänsä ensi kausi, on se että jos kannattajat saavat luotua boikotisti ilmiön joka aloitetaan siis jo nyt, se antaa hallitukselle ja johtoportaalle paineen/aikaa tehdä jotain. Vuoden päästä jos ollaan samassa tilanteessa kuin nyt, on turha boikotoida kauden 2016-17 osalta, se juna on silloin mennyt jo. Kannattajat juoksevat kokoajan Ilveksen toimiston perässä jos he katsovat pelilliseen suoritukseen ja osoittavat sen mukaan kannattaako jäädä kotio vai ei.

Honkalehto ilmoittaa jo tässä(siis tästä ei minulla ole faktaa) vaiheessa että Ilveksen budjetti ei nouse ensi kaudella vaan joukkue jatkaa Liigan pienimpiin lukeutuvalla budjetilla, kun kannattajien kantamat rahat menevät kaikkien muiden kuin joukkueen hyväksi. Miksi kannattajat eivät voisi ilmoittaa yhdessä että ei mekään sitten tulla hallille? Tästä on pohjimmiltaan kyse ja tähän olisi aikaa koko kevät/kesä aikaa reagoida, esim etsimällä uutta omistajaa Ilvekselle.

Omasta mielestä olisi hieno juttu jos saataisiin esim 12.3 A-junnujen Ilves-Tappara peliin reilut 4000 katsojaa ja päivää ennen Ilveksen runkosarjan päättäneessä Ilves - KooKoo pelissä olisi ollut selvästi vähemmän katsojia. Tuosta sitten raflaavat jutut Aamulehteen ja Jatkoaikaan Essin kommenteilla varustettuna. "Ilveksellä Liiga-historiansa pienin katsojamäärä - A-junnuilla enemmän katsojia". Tuu nyt Essi selittään mistä tää johtuu. Tuon jälkeen sitten mahdollisimman moni vanha kausikorttilainen ilmoittaisi, että uutta kausikorttia ei osteta ennenkuin johto (ja omistaja) vaihtuu. Ja sama homma sponsorien kanssa. Kyllä siinä jossain vaiheessa pitäisi korvat alkaa punottamaan Ilveksen toimistolla, kun sama vastaus tulee joka puolelta vastaan ja kassa kilisee tyhjyyttään. Ei rahaa Ilvekselle -> ei rahaa Essin firmallekaan.

Nimenomaan näin. Se että tavoitteena on nolla katsojaa ensi kauden alkuun, tarkoittaa pitkälti myös sitä että työ on aloitettava nyt eikä syyskuussa ja se toivottavasti jatkuu kauden avauksen jälkeen.

-----

Pitää muistaa että julkinen paine ja median ajojahti menee yleensä vasta vikana, jos koskaan sinne minne se kuuluisi eli tässä tapauksessa Mangaardille asti. Se että Ilveksessä tapahtuisi muutosta hallitus/omistaja portaassa on tietyllä tapaa aika absurti ajatus. En ole ottanut median luomaa painetta (enkä ihan heti ottaisi) ensimmäiseksi keinoksi vaikuttaa hallitukseen/omistajiin. Vuosien saatossa nämä tahot ovat näyttäneet että ei ole niin isoa ämpäriä paskaa, jota he eivät olisi valmiita ottamaan niskaan. Manngard asuu New Yorkissa ja hallitus toimii suljettujen ovien takana, eikä anna haastatteluja. Honkalehto nyt on velvoitettu median edessä puhumaan, mutta kuten nykyisen omistajan alaisuudessa on totuttu toimivaan niin aina voidaan toimitusjohtajalle sanoa kiitos ja näkemiin, eihän Ilveksessä ole 2000-luvulla vaihtunut kun 7 kertaa tj. Siis keskimäärin lähes jokatoinen vuosi. Hetken aikaa taas voidaan myhäillä kun uudet tuulet puhaltaa, vaikka se todellinen ongelma siellä taustalla ei ole kadonnut mihinkään.

-----

Ilves-foorumilla tämä samainen ketju on kääntynyt lyhyesti sanottuna väittelyksi, jossa mietitään onko Ilveksen peliesitykset olleet sitä luokkaa että ensi kaudella olisi syytä mennä seuraamaan Ilvestä. Esimerksiksi nimimerkki Pok perustelee ettei osallistu boikottiin koska Hakametsässä näkee kuitenkin kun Ilves voittaa, on kuudenneksi paras kotijoukkue. Tietyllä tavalla tässä tilanteessa itse ajattelen ettei pidä verhoutua minkään pelillisen tuloksen taakse, vaikka tälläkaudella Ilves pääsisi pudotuspeleihin, voittaisi pronssia tai jopa mestaruuden niin mielestäni silloinkaan ei voida puhua että Ilves olisi kaukalon ulkopuolella hyvin johdettu organisaatio. Tämä on se pointti.

Nyt haluaisinkin korostaa että en halua boikotoida Ilvestä ja Ilveksen joukkuetta vaikka peliesityksetkin siihen voisi olla perusteena. Nyt haluan korostaa että tässä olisi tarkoitus boikotoida Manngardia ja hallitusta, ei Ilvestä. Edelleen voi hyvällä omalla tunnolla tuulettaa kun Ilves voittaa, mutta vaatiiko se Ilveksen kannattaminen sitä että tukee nykyisiä pääomistajia, mielestäni tästä ei ole koskaan ollut missään urheilussa kyse. 90%:lle Ilves-kannattajista sanapari "Ilves ja Manngard" herättää negatiivisiä ajatuksia ja lähes yhtä monelle varmasti parasta mitä Ilvekselle voisi käydä on se, että Ilveksen omistusjärjestelyissä tapahtuisi muutosta. Sitten tulee se järjenvastainen osio, Ilves-kannattajat seisovat vuodesta toiseen Ilveksen ja Manngardin takana, joka ilmenee mm. sillä että Ilveksen kotiotteluissa käy vuodesta toiseen top 6 eniten kannattajia. Tässä kohtaan herää kysymys että mitä Ilves-kannattaja voisi tehdä enempää Ilveksen hyväksi kuin äänestää jaloin ja jäädä pois peleistä siihen asti että omistajuudessa tapahtuu muutosta.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Yhtenä suurena ongelmana on, että Ilveksen kannattajat ovat tottuneet niin alhaiseen vaatimustasoon, että jo nousu pois jumbosijalta saa suurimman osan katsojista tuntemaan, että nythän menee itse asiassa aika hyvin.

Itse en ole tehnyt ainuttakaan tulonsiirtoa Ilves-Hockey Oy:n suuntaan vuoden 2010 jälkeen.
 

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Pitää muistaa että julkinen paine ja median ajojahti menee yleensä vasta vikana, jos koskaan sinne minne se kuuluisi eli tässä tapauksessa Mangaardille asti. Se että Ilveksessä tapahtuisi muutosta hallitus/omistaja portaassa on tietyllä tapaa aika absurti ajatus. En ole ottanut median luomaa painetta (enkä ihan heti ottaisi) ensimmäiseksi keinoksi vaikuttaa hallitukseen/omistajiin. Vuosien saatossa nämä tahot ovat näyttäneet että ei ole niin isoa ämpäriä paskaa, jota he eivät olisi valmiita ottamaan niskaan. Manngard asuu New Yorkissa ja hallitus toimii suljettujen ovien takana, eikä anna haastatteluja. Honkalehto nyt on velvoitettu median edessä puhumaan, mutta kuten nykyisen omistajan alaisuudessa on totuttu toimivaan niin aina voidaan toimitusjohtajalle sanoa kiitos ja näkemiin, eihän Ilveksessä ole 2000-luvulla vaihtunut kun 7 kertaa tj. Siis keskimäärin lähes jokatoinen vuosi. Hetken aikaa taas voidaan myhäillä kun uudet tuulet puhaltaa, vaikka se todellinen ongelma siellä taustalla ei ole kadonnut mihinkään.

Samaa mieltä. Itse mainitessani mediavaikutuksen tarkoitan aina lumipalloefektiä. Eli mitä enemmän Ilves saa negatiivista huomiota, sitä kauemmin yksittäinen satunnaiskannattaja miettii rahojensa kantamista hallille. Samoin sponsorit joko näkevät tilaisuuden tehdä IHOY:n kanssa itselleen edullisempia sopimuksia tai jopa harkitsevat sponsoroinnin lopettamista kokonaan. Tämä kaikki realisoituu pienempään kassavirtaan IHOY:n suuntaan. Raha on ainut kieli, jota herra Manngard ymmärtää, joten puhutaan hänelle sitten sitä.

Aina löytyy "pokkeja", jotka pettävät itseään, vaikka Ilves olisi viimeisenä sarjataulukossa joka ikinen vuosi. Sen varaan ei voi laskea, että oikeasti kaikki lakkaisivat käymästä peleissä. Mutta neljää tuhatta lähentelevä yleisökeskiarvo yhdessä laskevien sponsoritulojen kanssa tiputtaa IHOY:ltä taloudellisen pohjan toimia. Ihan oikeasti riittää, että vain kaikkien valistunein 5% Ilveksen kannattajista näyttää aktiivisesti mallia ja pitävät ääntä. Seuraavat passiiviset 5% kyllä tulevat perässä ja kierre on valmis.

Ja sitä on turha pelätä, etteikö Ilves Hockey Oy:lle pakkolähdön sattuessa olisi ostajaehdokkaita. Siinä vaiheessa on enää Manngardista kiinni, luopuuko ylpeydestään ja myy IHOY:n järkevään hintaan, vai vie seuran konkurssiin. Molemmat vaihtoehdot tuovat muutoksen. Muutos on mahdollisuus!

Älkää käykö peleissä!
 

Tammerforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Täällä on nyt mainittu jo useamman kauden suurtappiot ja kaikkea muutakin omistajatahon muuttumiseen tähtääviä toiveita. Olen toki itsekin sen kannalla, että jotain on syytä tapahtua ja pian, mutta tähän esittäisinkin pari pointtia: Ensiksikin Manngard ei voi olla niin tyhmä, että ei ymmärtäisi pelin henkeä - hän varmasti hyväksyy tappiot. Veikkaisin myös että hän itsekin hyötyy meneillään olevasta tilanteesta. Toiseksi, kaikki muut jotka hyötyvät tilanteesta, eivät ihan helpolla luovu asemistaan (siis veikkaisin että kyseessä ovat nämä "leveät hartiat" ja muu pysyvä lakeijakaarti).

Tärkeintä olisi kai ruveta keksimään ihan oikeita keinoja omistushommiin vaikuttamiseen, koska toiveet myynnistä ihan vapaaehtoisesti eivät varmaankaan ihan heti toteudu. Myöskään luultavimmin mitään lainvastaista ei ole tekeillä, koska siihen kymmenessä kaudessa olisivat viranomaisetkin varmasti ehtineet tarttua.
 

Bone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buccaneers, Lightning
Mukana. Kuten @Hawk #22 Essin palkkauksesta lähtien. Senttiäkään ei ole mennyt sinne ja olin täysin valmis syksyllä ostamaan jälkikasvulle Ilveksen tuotteita. Voisin ostaa edelleen jos tietäisin että rahat menee jonnekin muualle.

Kuun lopussa kaksi peliä tulee nähtyä, toinen vieraissa ja toinen yhteistyökumppanin kutsumana.
Vaikka se Ilves Hakametsässä onkin pelannut hyvin, niin se todellakin latistaa tälläistä ideaa jos uskoo näkevänsä että Ilves voittaa ja sen perusteella maksaa IH OY:lle. Kyllä yleinen protesti on tehokkain tapa vaikuttaa siihen ja puolestapuhua tuttuja jotka miettivät että menisikö peliin vai ei.
 

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ensiksikin Manngard ei voi olla niin tyhmä, että ei ymmärtäisi pelin henkeä - hän varmasti hyväksyy tappiot. Veikkaisin myös että hän itsekin hyötyy meneillään olevasta tilanteesta.

Osa Ilveksen tappioista selittyy Manngardille maksettavista korkokuluista. Toki tässä mielessä Manngard hyötyy tilanteesta. Kassavirran tyrehtyessä ei kuitenkaan enää ole, mistä maksaa. Tällöin loppuu myös "tappioista saatava hyöty". Kyllä jaloilla äänestäminen on ihan oikea ja toimiva tie. Totesit, että pitäisi miettiä keinoja vaikuttaa "omistushommiin", mutta samaan hengenvetoon myönsit, ettei Manngard myy vapaaehtoisesti. Milläs siis vaikutat? Lompakollasi. Aidossa Ilves-yhteisössä on voimaa!

Älkää käykö peleissä!
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuli boikotoitua Ilves-Hockey Oy:tä sillä tavalla, että tilasin reilun annoksen fanituotteita Futis-Ilvekseltä eli Ilves ry:ltä. Tehkää muutkin, niin saadaan ry:n kassa siihen malliin, että lätkä-Ilves on tarpeen tullen mahdollista lunastaa.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Tuli boikotoitua Ilves-Hockey Oy:tä sillä tavalla, että tilasin reilun annoksen fanituotteita Futis-Ilvekseltä eli Ilves ry:ltä. Tehkää muutkin, niin saadaan ry:n kassa siihen malliin, että lätkä-Ilves on tarpeen tullen mahdollista lunastaa.

Kannatan tätä, komean näköisiä tavaroita oli tänään julkaistua Facebookissa. Hockey Oy:n tuotteia en minäkään enää osta. Futispuolen urheilukassin kyllä männä viikolla.
 

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tuli boikotoitua Ilves-Hockey Oy:tä sillä tavalla, että tilasin reilun annoksen fanituotteita Futis-Ilvekseltä eli Ilves ry:ltä. Tehkää muutkin, niin saadaan ry:n kassa siihen malliin, että lätkä-Ilves on tarpeen tullen mahdollista lunastaa.

Verkkokaupan omistaa Ilves Jalkapallo Oy, joka omistaa myös Vuoreksen kentän. Toki tämän Ilves Jalkapallo Oy:n omistaa Ilves ry 100%. Ilveksen miesten jalkapallon edustusjoukuetta puolestaan pyörittää Ilves Edustus Oy, jonka omistaa myös 100% Ilves ry. Eli ilvessotre.fistä kun ostaa niin Ilves-Hockey Oy:lle ei mene euroakaan rahaa.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Boikotissa kausikortin osalta jo Sakke Pietilän kaudesta lähtien. Kun Pajuoja peluutti aikoinaan omia poikia, niin kävin suuremmassa määrin katsomassa pelejä Hakametsässä. Sen jälkeen silloin tällöin vieraspelejä.

Nyt on aika kypsä näköjään isolle muutokselle. Hyvä
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tänään oli lauantai-peliin varsin kunnioitettava 3628, kohta ei enää pyristelyt auta toimistolla.

Mitäs siellä oikein puuhastellaan? Olette aika paljon jäljessä meitä (2023 katsojaa eilen Espoossa) vaikka ei ole edes boikottiketjua.

Ymmärrän tunteenne ja lupaan boikotoida Bluesin lisäksi myös Ilvestä. Tehkää te vaikka samoin.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Mitäs siellä oikein puuhastellaan? Olette aika paljon jäljessä meitä (2023 katsojaa eilen Espoossa) vaikka ei ole edes boikottiketjua.

Tämähän se ongelman syvin olemus on. Tyhmyyteen asti uskolliset fanit. Kymmenen vuoden.. tai no viidentoista... kyntäminen on alkanut näkymään yleisömäärissä vasta tällä kaudella. Viimekaudellakin laskua jo oli, mutta vasta nyt siä hallissa oikeasti on ollut alle 2k paikalla pariin otteeseen.

ehkä aika tosiaan on kypsä, tai.. asema Tampereella on lopullisesti menetetty naapurille.
 

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tämähän se ongelman syvin olemus on. Tyhmyyteen asti uskolliset fanit.

Onhan toi parhaimillaan sekä pahimmillaan kuin joku uskonto. Pistetään silmät ja korvat kiinni, ei suostuta ymmärtämään mitä tapahtuu, kiistetään tosiasiat, rationaalinen ajattelu loppuu, mennään sopulilauman mukana ja omalla toiminnalla edesautetaan sitä ettei edes mahdollisuutta muutokseen tule tai ei ainakaan oikeasti ymmärretä syy - seuraussuhteita.
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Viime kaudella en käynyt yhdessäkään pelissä, tällä kaudella olen käynyt kerran tyttären kanssa. Sikäli minun boikotoimisillani ei siis ole kauheasti vaikutusta, mutta lupaan toki jatkossakin käydä minimaalisesti paikanpäällä. Tietysti voisi ne vähätkin käynnit kohdistaa A-junnuihin, jos ne rahat ei ohjaudu Vinnie & co. taskuihin. Pelihän ei itsessään ainakaan huonompaa voi olla - eikä kohta tunnelmakaan :)
 

John Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vaikka taidankin olla passiivisemmasta päästä palstalle edes joskus kirjoittaneista ilveshenkisistä, sai tämä ketju allekirjoittaneenkin kirjautumaan pitkästä aikaa.

Minä, ennen hyvinkin aktiivinen kävijä ja entinen ilvesjunnu, olen käynyt pelissä paikan päällä viimeksi muistaakseni kaudella 2013-2014 kun ulkomainen vieras halusi nähdä jääkiekkoa. Sen jälkeen en ole käynyt, ja syy on nimenomaan se etten halua tukea Manngardin porukan toimintaa millään tavoin. Kaikki perusteet tälle on jo sanottu moneen kertaan tälläkin palstalla, joten en ala niitä tässä toistamaan. Tähän mennessä olen asiasta silloin tällöin maininnut tutuille ohimennen, mutta tällä kaudella olen havainnut tekeväni tätä koko ajan aktiivisemmin - ja tavallaan on ilahduttavaa huomata, että en ole ajatuksineni yksin.

Itse asiassa olen tullut viime aikoina siihen tulokseen, että nähdäkseni ainoa tapa korjata kurssi olisi konkurssin kautta. Jos muutos nykyjohdolla/omistuksella olisi mahdollinen, olisi se jo nähty. Mitä pikemmin konkurssi tulisi, sitä parempi, jotta "uusi Ilves" ehtisi pelata sen kauden- pari Suomisarjaa/Mestistä ennen uuden hallin valmistumista. Kylmä tosiasia taitaa olla, että Tappara repii koko ajan kaulaa, ja kohta eron kurominen voi olla liian myöhäistä. Uusi halli ja sen myötä ratkaisevasti suuremmat yleisömäärät (=tulot) saattaa hyvinkin olla se ratkaiseva viimeinen sysäys Tapparan eduksi.

Tampereen kakkosseura. Pikkuveli.

Ei kuulosta kovin hyvältä. Saatanan tunarit, sanoi Kekkonen.
 

Boris Zivago

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Saako niitä pelejä enää katsoa edes teksti-tv:stä? Jollain tavalla nuo Bluesin ongelmat kuulostaa tutulta. Ymmärrän sen tuskan erittäin hyvin. Ilveksen ja Bluesin vois ampua kuuhun niin loppuisi tämäkin kidutus. Kai sitä omalla vapaa-ajalla voi muutakin tehdä kuin vittuuntua.
 

Kyle

Jäsen
Kausi saatu pakettiin ja aika lähelle tasan puolen vuoden päästä kiekko tippuu jälleen uuden kauden merkiksi jäähän. Kausikortit eivät ole vielä tulleet myyntiin, mutta pari ulkoilmarunkosarja-ottelua on tullut ennakko-myyntiin joilla pystytään vähän kuittaamaan tämän kevään menoja. Näin siis Honkolehto oli kuulemma todennut Radio Funin haastattelussa, herää lähinnä kysymys millä rahalla se ulkoilma-ottelu järjestetään ja täten kuinka halvalla se lopulta pystytään järkkäämään.

Ilves veti taas Liigan top 6 yleisömäärän, vaikka se Ilveksen mittakaavassa olikin vaatimaton. Todennäköisesti Ilves siis vetää mittavat tappiot, mutta kuten aina niin joku, kuten sponsvisionin, Manngardin ja kumppanit tästäkin ottavat eka omansa päältä pois. Itse olen melko varma, että vaikka Ilves pelaisi yli katsojakeskiarvon niin nykyisellä johdolla Ilves ei tekisi euroakaan voittoa.

Olen saanut kuulla tämän ketjun perustamisen jälkeen että jos boikotoi Manngardia ja hallitusta olla menemättä otteluun, syyllistyy jonkin asteiseen glory hunttaukseen. Voiko sanoa että etelä-eurooppalaiset jalkapallo joukkueiden fanaattisimmat fanit ovat glory huntereita, jos he boikotoivat joukkuettaan silloin kun tuntevat että heitä kohdellaan väärin. Mielestäni sekin on kannattajan merkki että jos kokee että omaa suosikki joukkuetta johdetaan väärin, että näyttää sen, eikä piiloudu katsomoon sen takia itsekkäästä syystä "minä nyt haluan mennä otteluun koska tykkään tästä joukkueesta". 3500(enemmän kuin Jypin, Sportin tai Kalpan Ka) Ilves-fania kävisi Hakametsässä vaikka minä ostaisin joukkueen ja kertoisin julkisesti, että ryyppään kurkusta alas jokaisen euron mitä halliin kannatte. Niin fanaattisia ovat Ilves-kannattajat. Hitaimmillekin hämäläisille rautalangasta, jokainen voi miettiä olisiko todellista Ilves-faniutta mennä vai olla menemättä tälläisen lausunnon jälkeen halliin, jos pois jäännillä voitaisiin edistää sitä että omistajuus vaihtuu ja toisella tavalla tarkoittaisi sitä että kantaa kolehtia bisneksen pyörittämiseen.

Jokaisessa ottelussa kannatan ensikaudella Ilvestä ja lupaan ostaa puolivälieristä eteenpäin jokaiseen Ilves-otteluun lipun, koska lipputulot jakautuvat jokatapauksessa omalla tavalla seurojen kesken playoffseissa. Sen sijaan lupaan olla tukematta eurollakaan nykyisiä omistajia runkosarjassa ja siten säästää rahoja johonkin muuhun hyödylliseen.

Mites muu, mitä taikoja kesällä pitää tapahtua että ensikaudella löydät itsesi hakametsästä tai mikä sinne motivoi?
 

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Edessähän on Ilves-kannattajan kulta-aika eli kesä (no, ennenhän tämä vanha sanonta piti vielä paremmin kutinsa). Vielä ei edes lumi ole sulanut, kun ensimmäiset tähtihankinnat ovat vuotaneet julkisuuteen. Lada Laatikainen luutii takalinjoilla ja Karri Kivi taikoo kasasta keskitason liigajyriä timanttisia maalintekijöitä. Näin Juupe ainakin jatkoajan haastattelussa lupaili, että piilevää potentiaalia löytyy. Itse uskon, ettei tästä maasta hirveän paljon parempaa yksilön kehittäjää löydy, kuin Tuomas Tuokkola Ilveksessä oli. Okei Tumpilla oli heikkoutensa, katsotaan löytyykö niitä Kiveltä.

Kiekko kiinnostaa, eikä Ilves-fania Tapparan peleihin saa. Syksyn sateiden saapuessa nöyrinkin Ilves-kannattaja on kaivanut kasan uskoa esiin ja tarpoo halliin. Hyvän alkukauden jälkeen toiveet on taivaissa ja puheet kovia. Keväällä taas harmittaa, mutta kesällä taas unohtuu. Näin se menee.

Kyllä siellä avauksessa kutosella alkava luku katsojia on, ei sille mitään voi. Me täällä Jatkoajan foorumilla edustamme niin pientä vähemmistöä boikottiemme kanssa, ettei se paljoa Honkapuuta ja kumppaneita heilauta. Valitettavasti näin.
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Pikkuhiljaa, vuosi vuodelta lähestytään tuota nollan katsojan tavoitetta. Kävin muutamassa pelissä loppukaudella, kun alkoi tulla ilmaislippuja puolelta jos toiselta. Rahaa en ole paikanpäälle vienyt kohta kymmeneen vuoteen. Auto jätetään kauemmas, ja tankkaus hoidetaan ennen tai jälkeen pelin jossain ihan muualla. Fanituotemyymälän kohdalla joka kerta vähän kirpaisee, mutta kiitos tuosta ry:n kaupan verkko-osoitteesta. Sieltä saa oikeat värit päällensä, ja jos tästä joskus noustaan uuden johdon kera, niin värejä on kannettu kunnialla siihen asti.

SItä haluaisi ajatella, että paras tapa saada muutos aikaan on aktivoitua ja käydä vastarintaan. Ikävä kyllä vaikuttaisi, että paras tapa on apatia ja pettymys. Ei ollut minkäänlaista energiaa katsomon puolella. Ei kannustusta, eikä sen paremmin sitä vanhaa Hakametsän kirkkotunnelmaa. Eipä tuo ihmetytä tippaakaan. Tilanteesta ei jaksa edes olla oikein pahoillaan enää. Viimeinen sammuttaa valot tuli mieleen useammin kuin kerran.

Pisteet muuten viimeisen Pelicans-ottelun kuuluttajalle yleisömäärän ilmoittamisesta: "Ottelun alkaessa paikalla oli (joku luku) katsojaa". Siinä kohtaa hymyilytti, vaikka tuokin vaikutti aika optimistiselta.

Edit: Yksi sana puuttui.
 
Viimeksi muokattu:

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Mites muu, mitä taikoja kesällä pitää tapahtua että ensikaudella löydät itsesi hakametsästä tai mikä sinne motivoi?

Tää on helppo. Ei tarvi kuin pääomistajan ja shortsipoikien myydä enemmistö jonnekin muualle ja toimistossa kaikkien päättävien tahojen vaihtua. Nyt tässä sormia pyöritellen odottelen tämän tapahtuvan. Henkeä en kuitenkaan viitsi pidätellä, menee vielä henki.
 

Aatos

Jäsen
Kauden vipa peli voisi olla ok tällaiselle, mutta kauden avaukseen mahdoton, kun todellakin massat ehtii kesän aikana unohtaa paskan kauden taas ja syksyllä tulossa uusi valmentaja ja uudet pelaajat.

Ei jatkoon.

Sama juttu. Vaikka tuota omistajille suunnataan, voisin kuvitella kuinka vittumaiselta pelaajista tuntuu. Heti alkuun muistutus siitä ettei tästä mitään tule.

Olen käynyt 80-luvun alusta säännöllisesti enkä aio perinnettä muuttaa. En vaikka ahdistaa. Olen ajatellut että olen paikkani ansainnut katsomossa kunhan valoisampi aika koittaa. Olkoon vaikka konkurssin kautta.

Rahat joukkueeseen tulee kannattajilta joten pidän tätä hölmönä ideana. Sponsoritkin ovat varmasti mielissään kun heille muistuttaa että paskaan on kädet isketty.

Ei jatkoon..
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hitaimmillekin hämäläisille rautalangasta, jokainen voi miettiä olisiko todellista Ilves-faniutta mennä vai olla menemättä tälläisen lausunnon jälkeen halliin, jos pois jäännillä voitaisiin edistää sitä että omistajuus vaihtuu ja toisella tavalla tarkoittaisi sitä että kantaa kolehtia bisneksen pyörittämiseen.
Itsekin voisin lähteä boikottiin, jos sillä saataisiin seuran asioita paremmalle tolalle. Valitettavasti niin ei vaan tapahdu ja tuollaiset boikotit syövät entisestäänkin menestyvän joukkueen kasaamismahdollisuuksia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös