Miten saadaan yleisömäärät nousuun?

  • 731 217
  • 3 722

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Nyt vain sormet ja varpaat ristiin, että jos tänään päästään hyviin lukemiin yleisömäärässä niin tuloskin olisi hyvä. Mitään 0-4 ensimmäiseen erään ei soisi tulevan. Rosteri alkaa vaan olla hieman... Noh, katsotaan kello 21:00 uudestaan, mitä seisoo taululla.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Nyt vain sormet ja varpaat ristiin, että jos tänään päästään hyviin lukemiin yleisömäärässä niin tuloskin olisi hyvä. Mitään 0-4 ensimmäiseen erään ei soisi tulevan. Rosteri alkaa vaan olla hieman... Noh, katsotaan kello 21:00 uudestaan, mitä seisoo taululla.

Näin. Kuinka monta kertaa jonkun yksittäisen ottelun hypetys on kostautunut rajusti. Jengiä saadaan paikalle ja turpaan tulee reippaasti. Toisaalta tällä kaudella on voitettu jo juhlapelejäkin, mikä on täysin ennenkuulumatonta.
 

Sakoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Onhan tässä aika otolliset maastot yleisön kiinnostuksen herättämiseksi. Sportista rökälevoitto, tänään Tuppurainen & JYP, huomenna iso vierasreissu Tampereelle ja keskiviikkona IFK. Jos nämä kaikki pelit kyetään pelaamaan ryhdikkäästi eikä esim Ipalta tule 10-0 turpaan niin pientä nostetta luulisi olevan luvassa. Toki markkinointi myös nyt hereille ja hieman ehkä tavallista enemmän rummutusta, jotta saataisiin myös Turku heräilemään tähän vuoteen.

Muistaako joku onko seuralla jonkunlaista kyydityskampanjaa ollut koskaan? Eli noukittaisi lähikunnista faneja kyytiin bussilla ja kuljetus kuuluisi matsilippuun/muuten halvalla ja helpolla pääsisi matsiin. Esimerkiksi moottoritietä Helsinkiin päin saa mennä aika pitkälle ennen kuin TPS-fanit vaihtuu pk-seudun faneihin ja samaista tietä pitkin muilutukset olisi melko nopeitakin. Monessa pienessä paikallislehdessä mainostuskin on edullista, joten kulut ei olisi juuri bussia korkeammat.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Varmaan jos olisi helppoja ratkaisuja olisi ne tehty jo, tai no en oo ihan varma.

Tänä päivänä on ihmisillä aivan tuhottomat mahdollisuudet viettää vapaa-aikaansa. Siinä sitten pitäisi jääkiekkojoukkueen rimpuilla rahoista muiden kanssa.

Itselle pelissä käynti on matkallinen ja rahallinen kysymys. Julkisilla Mäntsälästä kestää tovin, eikä se ole ilmaistakaan. Ja jotenkin sitä ajattelee, jottei sitä perheen rahoista ottaisi vähän liikaa jos yksin Kävisi Turussa peleissä. Saati kuinka kalliiksi tulisi, jos koko populalla niitä katsoisi paikan päältä. Nekin rahat laitetaan lasten kiekkoon, ja se kyllä imeekin oikein sitten urakalla(esim. Tytön maksu c-poikiin 150€/kk ja kävi tuossa yhden C-tyttö turnaus viikonlopun 175€). Joten itsellä on varmaan sitten se talous isoin syy.

Mutta tietystihän sitä lätkää sitten katsotaan töllöstä ja sieltähän sitä tulee. Kaikki Tepsin pelit(no muutaman on tähän mennessä olosuhteen pakkottaneet jättämään väliin), sitten "välipäivinä" HIFK ja jos ei kummankaan niin muita sitten. Ja tässä vaiheessa kautta alkaa jo tulla katsoneeksi aika paljon pelejä, siihen vielä maajoukkueet, ei hyvää päivää. Muistan innostukseni kun pojan kanssa Raumalla kauden alla turnaus katsottiin ja odottettiin sitten kauden alkua ja kyllähän sitä innolla katsottiin. Jos saunapäivä sattui olemaan alkukaudesta, niin saunaan mentiin pelin mukaan, mutta nyt kyllä sauna jo ajaa tässä vaiheessa edelle, tuloohan niitä pelejä. Joten pelien paljous yksi syy jottei katsomotkaan aina pullistele. Saati sitten jos seurannassa vielä muut kiekko sarjat, jolloin tarjontaa on todella paljon. Eli itselle varmaan tulee ainakin katsottua se päälle sata peliä töllöstä? Vähemmästäkin yliannnostus.

Ja kyllähän se menestyt varmaan ruokkii katsomoita. En tarkoita yhtä voittoa silloin tällöin vaan esim. välierä paikkoja jatkuvasti. Välierät pitäisikin Tepsin kokoisella organiisaatiolla olla se minimitavoite.

Ja varmaan lippujen hinnat vaikuttavat katsomoihin. Tätä nykyä kun työttömyys vain kasvaa ja ihmisten rahavarat vähenevät voi se 20€ olla isohinta lipusta.

- tuote mielenkiintoiseksi
- tapahtuma mielenkiintoiseksi
- tuote voittavaksi
- otteluiden markkinointi
- otteluita vähemmän
- halvemmat tuotteet, esim. 100€ kausarit yläkatsomoihin

Ja olishan se hienoa jottei kautta aloittaisi/lopetettaisi johonkin katastrofiin, pakkopaita yms.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Ketjun alkuperäiseen kysymykseen vastaten: Ainakin niin, että kun pelaa kuin tänään viimeiset 5 minuuttia.
 

janitee

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Menestyminen kaukalossa on ainoa tapa saada jengiä varmasti hallille. Kaikki muu on tuohon verrattuna tois-sijaista. Toki muihinkin asioihin tulee kiinnittää huomiota. Asiaa ei yhtään auta se että kaikki pelit saa nykyään pikkurahalla katsella omalta sohvalta. Ei täältä kaupungin toiselta puolelta viitsi hallille näinä aikoina raahautua kun peli on mitä on. Se on vain kylmää faktaa.
Olisi varmaan järkevintä satsata nuoriin sekä pelaajissa että katsojissa.
 

Fattsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Aamen. Toivottavasti @Jessi vie viestiä toimistolle ja se myös luetaan ajatuksella. Tosin samoja asioitahan täällä on toistettu jo pitkään muidenkin toimesta. Menkööt tämä kausi nyt miten menee. Se annettakoon anteeksi. Nyt olisi kuitenkin aika laittaa toimiston väki sellaiseen kuosiin, että asioita alkaa tapahtumaan kesällä ja ensi kaudella on yleisömäärät ihan eri luokkaa. Jessi oli jo hyvä aloitus, vaikka onkin kai jo jonkin aikaa organisaatiossa pyörinyt. Sai kuitenkin lisävastuuta ja ainakin toistaiseksi näyttää hyvältä.

99€ kausikortti yläkatsomoon ja lupaan ostaa sellaisen itseni lisäksi parille kaverilla lahjaksi, elleivät sitä itse tee. Ostan vaikka pizzapalankin joka pelissä.
 
Suosikkijoukkue
KK
Tepsillä ei kaikesta huolimatta porukkaa käy hallilla. Osaako kukaan sanoa, että onko selittelyiden sijaan vastaus, että Turussa ei lätkä kiinnosta? Toinen kysymys liittyy jopa ketjuun: Paljonkohan TPS tekee turskaa kuluvalla kaudella, jos yleisömäärät polkevat paikoillaan ja jos mietitään pelaajabudjettia suhteessa yleisömääriin ja verrataan niitä viime kauteen.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Ei kai TPS:llä ole muita mahdollisuuksia yleisömäärän kasvattamiseen kuin 1) myynti ja markkinointi, 2) taustatekijöihin vaikuttaminen sekä 3) peliesitykset.

Kolmoseen: peliesitysten avulla yleisömäärän kasvattaminen on tällä hetkellä TPS:lle vaikeaa, osin edellisten kausien painolastista johtuen. Siihen ei auta kuin pitkäjänteisyys; että ihmisten mielissä olisi voittava TPS, ei taapertava TPS. Se vaatii voittoja. Nyt ollaan oikealla tiellä.

Kakkoseen: taustatekijöitä ovat asiat, joihin TPS voi vaikuttaa enemmän kabinettineuvotteluissa kuin markkinoinnin ja myynnin keinoin, ja joihin TPS voi vaikuttaa vain osittain. Esimerkiksi Liigan otteluohjelmaan vaikuttaminen on tätä: takuullahan ne yleisömäärät kasvaisivat, jos kotipelejä olisi enemmän viikonloppuisin kuin arkisin. Hallin sijaintikin on taustatekijä: TPS ei voi vaikuttaa hallin sijaintiin tai kokoon, mutta ehkä kabinettiväännöissä voisi juurikin Turun seudun joukkoliikennemahdollisuuksia hyödyntää innovatiivisemmin.

Ykkönen onkin se tärkein juttu, ja toivon, että TPS:llä on kehittelyssä kaikenlaisia markkinointi-innovaatioita siihen, miten hallia saataisiin täydemmäksi. Amatöörit tässäkin ketjussa ovat esittäneet kivoja ideoita, ja ammattilaisiltakin niitä kelpaa kyllä kysyä!
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Hallin sijaintikin on taustatekijä: TPS ei voi vaikuttaa hallin sijaintiin tai kokoon, mutta ehkä kabinettiväännöissä voisi juurikin Turun seudun joukkoliikennemahdollisuuksia hyödyntää innovatiivisemmin.

Oliskohan sellaiselle konseptille kysyntää, jossa auton voisi jättää jonnekin toisalle hieman halvemmalla ja ko. paikasta olisi kuljetus hallille? Hinnaksi vaikka 1€/asiakas. Tai jos pudottaa vaikkapa sen oman teinin tällaiselle sijainnille, josta hyppää bussin kyytiin. Esim. Veritas -stadionin parkkipaikka voisi olla yksi piste.

Samoin jotkut isot marketit voisivat kenties olla kiinnostuneita antamaan parkkitilaa tällaiseen käyttöön muutaman ruudun kun vähän "konseptoi". Kun peli on ohi ja kyyti kaupan pihalle odottaa, niin siinähän voi joku käydä vasta pelin jälkeen kaupassa. Nyt kun kaupatkin saavat olla vähän pidempään auki. "Matsin jälkeen ottelullipulla yli 50€ ruokakauppakassista 10€ alennus" - tai vastaavaa kampanjaa kylkeen... Kausarilla vaikka vähän enemmän. Näin arkena voisi jopa yhdistää päivän menoja tällä tavalla toteutettuna ja kaupat saavat asiakkaita kello 21:00 jälkeen. Nykytekniikoilla paikan autolle voisi jopa netistä varata etukäteen tai sitten peräti soittaa marketin infoon, jos ei nettiä käytä. Jos esim. paikkoja omille autoille on rajoitettu määrä ja haluaa tällaista palvelua käyttää. Toki halliyhtiö ei tykkää, jos jätetään täysin ulkopuoliseksi, mutta ehkä halliyhtiöstä taasen voisi löytyä apuja konseptin toteuttamiseen ja saamaan oman (toki varmaan aika minimaalisen) osuutensa potista... Tällaisena villinä ideana.
 

Fattsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Miksi muuten pysäköinti on Tepsin peleissä maksullista? Eihän siellä parkkitilasta kai kuitenkaan ole pulaa.

En tiedä, mutta on siellä ilmaista parkkitilaakin. Hyvin mahtuu, kun tulee vartin ennen peliä paikalle. Ainakin näillä yleisömäärillä.
 

-TMA-

Jäsen
Toki halliyhtiö ei tykkää, jos jätetään täysin ulkopuoliseksi, mutta ehkä halliyhtiöstä taasen voisi löytyä apuja konseptin toteuttamiseen ja saamaan oman (toki varmaan aika minimaalisen) osuutensa potista... Tällaisena villinä ideana.
Pieni lisätarkennus asiaan eli liikenteenohjauksesta ja parkin rahastuksen tällä hetkellä HK Areenan parkkialueilla vastaa HC TPS.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Asun hallilta sen verran kaukana, ettei joukkoliikenteellä hallille saapuminen onnistu millään järkevässä ajassa, joten omalla henkilöautolla sinne on tultava, jos aikoo otteluihin tulla.
Sanon taas kerran, että poistumisliikenteen ohjauksen puuttuminen aiheuttaa omalla kohdallani sen, etten tällä kaudella ole kertaakaan lähtenyt hallille. Kun TPS ei tätä ongelmaa saa millään poistetuksi, niin ihmettelen edelleen, onko tällainen ongelma todella niin suuri, ettei ratkaisumallia millään löydy vai onko kyseessä vain TPS-tapaan katsojien aliarvioiminen.
Uskon, etten ole ainoa, joka kokee, että pysäköintimaksulla pitäisi saada järjestetyksi myös säällinen poistumisliikenteen ohjaus.
 

Lucic

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Asun hallilta sen verran kaukana, ettei joukkoliikenteellä hallille saapuminen onnistu millään järkevässä ajassa, joten omalla henkilöautolla sinne on tultava, jos aikoo otteluihin tulla.
Sanon taas kerran, että poistumisliikenteen ohjauksen puuttuminen aiheuttaa omalla kohdallani sen, etten tällä kaudella ole kertaakaan lähtenyt hallille. Kun TPS ei tätä ongelmaa saa millään poistetuksi, niin ihmettelen edelleen, onko tällainen ongelma todella niin suuri, ettei ratkaisumallia millään löydy vai onko kyseessä vain TPS-tapaan katsojien aliarvioiminen.
Uskon, etten ole ainoa, joka kokee, että pysäköintimaksulla pitäisi saada järjestetyksi myös säällinen poistumisliikenteen ohjaus.
Vittu mikä syy jäädä himaan. Et voi olla tosissasi. Sieltä pääsee näillä yleisömäärillä poistumaan omalla autolla todella sujuvasti joka suuntaan. Se ei todellakaan ole ongelma. Oletko edes käynyt hallilla Suikkilantien remontin jälkeen? Räksyttää kyllä jaksat.

Hallilta omalla autolla poistuminen alkaa muodostua hankalemmaksi, kun yleisömäärä lähentelee 6000 katsojaa. Tällä kaudella ei ole sen kanssa mitään tekemistä.
 

Starbuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä ketju voitaisiin vaikka laittaa lukkoon niin kauan kun sarja on kiinni ja yleisömäärät ovat kauttaaltaan Suomikiekon pohjalukemissa.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä ei ehkä vastaa ketjun kysymykseen, mutta olen hyvinkin varma ettei tämä "TPS goes Tami" tuo mitään buustia illan yleisömäärään. Kaljuuntuvaa herraa näkee muutenkin hallilla vähän väliä. Opiskelijat taasen lisänevät illan yleisömäärää varmasti lähemmäs tuhannella.

Teemat ovat mielestäni hyvä juttu, näet hyvin rakennettu ja markkinoitu teema voi olla oikeinkin piristävä lisä tylsähköön [lisää tähän arkipäivä] [lisää tähän tylsä vastustaja] yhtälöön. Mutta ehkä tämän illan teema olisi tarvinnut pientä lisähiomista, näet allekirjoittaneelle ei ole edes etsimällä oikein auennut mitä käytännössä tämä "haasta Tami pukeutumisessa" tarkoittaa.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Mutta ehkä tämän illan teema olisi tarvinnut pientä lisähiomista, näet allekirjoittaneelle ei ole edes etsimällä oikein auennut mitä käytännössä tämä "haasta Tami pukeutumisessa" tarkoittaa.

Kenellä on hienoin kalapaita ja pellekravatti?
 

Fattsson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Nojoo. Ei teema ehkä ole mikään yleisömagneetti, mutta onko mistään otteluteemasta siihen? Eipä tuo nyt mun elämää ainakaan häiritse, enkä ymmärrä, miksi se kenenkään muunkaan elämää häiritsisi. Jos nyt jokunen hassusti pukeutunut ilmestyy hallille ja heillä on hauskaa, niin hyvä niin. :)

Harmi kyllä, en itse pääse tänään hallille.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Vähän väkinäiseltä tuntuu tällainen Tami-teema keskellä viikkoa käytävässä matsissa ja muutenkin kun ilmat ovat nyt mitä ovat, niin kuinka moni pukeutuu korneihin klubitakkeihin voittaakseen vain kiekkoleijona #79:n tässä "kilpailussa"? Noh, hyvä että edes jotain yritetään eikä aina pitäisi valittaa, kun jotain yritetään tehdä yleisön kiinnostukse heräämiseksi, mutta nyt kun Tami on valjastettu tepsiläiseksi taas vaihteeksi tätä kautta, niin toivottavasti keväällä ei aurinkokuningas anna palaa lehdissä ilman rajoitinta Tepsin nykytilasta yms.
 

-TMA-

Jäsen
Nojoo. Ei teema ehkä ole mikään yleisömagneetti, mutta onko mistään otteluteemasta siihen? Eipä tuo nyt mun elämää ainakaan häiritse, enkä ymmärrä, miksi se kenenkään muunkaan elämää häiritsisi. Jos nyt jokunen hassusti pukeutunut ilmestyy hallille ja heillä on hauskaa, niin hyvä niin. :)

Vähän samaa mieltä eli ei tuo varmaan itsellään mitään yleisöryntäystä aiheuta, mutta ei myöskään hirveästi ketään haittaa. Peliin kuitenkin (toivottavasti) tulee yli 6000 katsojaa vauvan ja vaarin välistä, niin mielipiteitä ottelutapahtumasta on taatusti yhtä monta. Välillä isoa teemaa, välillä pientä lisäohjelmaa.

Kaikki apu markkinoinnin ja viestinnän tueksi sekä ottelutapahtuman arvon kasvattamiseksi ovat posia varsinkin, kun tämä ei ole pois mistään muusta.
 

eCiuj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vähän samaa mieltä eli ei tuo varmaan itsellään mitään yleisöryntäystä aiheuta, mutta ei myöskään hirveästi ketään haittaa. Peliin kuitenkin (toivottavasti) tulee yli 6000 katsojaa vauvan ja vaarin välistä, niin mielipiteitä ottelutapahtumasta on taatusti yhtä monta. Välillä isoa teemaa, välillä pientä lisäohjelmaa.

Kaikki apu markkinoinnin ja viestinnän tueksi sekä ottelutapahtuman arvon kasvattamiseksi ovat posia varsinkin, kun tämä ei ole pois mistään muusta.
Siis en yleisesti lytännyt ajatusta teemasta, missään nimessä. Tämänpäiväinen on vain näin kuluttajan silmin Pavlikovskya lainaten vähän väkinäinen eikä mielestäni edes hirveän korostettu. Viikonloppusella tällainen valjastettiin muttei tätä olla oikein edes hypetetty, harva edes tietää tällaisesta puhumattakaan siitä mitä voi voittaa (jokin palkintohan oli, eikö vain?). Hieman hiomalla teema voikin tuoda yleisöä, ehkei tuhansia mutta jokainen on posia.
 

-TMA-

Jäsen
Siis en yleisesti lytännyt ajatusta teemasta, missään nimessä. Tämänpäiväinen on vain näin kuluttajan silmin Pavlikovskya lainaten vähän väkinäinen eikä mielestäni edes hirveän korostettu. Viikonloppusella tällainen valjastettiin muttei tätä olla oikein edes hypetetty, harva edes tietää tällaisesta puhumattakaan siitä mitä voi voittaa (jokin palkintohan oli, eikö vain?). Hieman hiomalla teema voikin tuoda yleisöä, ehkei tuhansia mutta jokainen on posia.

En lähtenyt sen tarkemmin analysoimaan miten tämän suhteen oli viestinnässä onnistuttu, mutta itse lisäelementtejä lähinnä yleisesti puolustelin. Laatu on tärkeää kaikessa, mutta ilman yrittämistä ei tapahdu ainakaan mitään. Rohkeasti vaan uutta putkeen. Kaikki eivät varmaan heti onnistu täysin, mutta jostain on aloitettava.

Niin ja palkintona Tepsin sivujen mukaan: "Parhaiten Tamin pukeutumisessa haastanut voittaa Silja Linen risteilylahjakortin kahdelle hengelle A Premium -hytissä sekä 200 euroa laivarahaa!"
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös