Jokipojat 2015–2016

  • 83 782
  • 178

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Hyviä sopimuksia Jokipoikien kannalta huonoilla ehdoilla, jokaisessa sopimuksessa liiga- ja ulkomaan ehto. Jukurilla ainakin on ottajia, mikäli jatkaa tämän kauden loppuun samalla tasolla kuin tähän asti.

Pahoin pelkään myös, että Samuel Jukurille tulee Liigasta sopimusta eteen monesta suunnasta.

Läpimurtoa myös Mestikseen tekevän puolustaja Joel Olkkosen jatkosopimus on peräti 2-vuotinen. Tässä on muuten sellainen tuhkimotarina, että kannattaa tutustua tarkemmin. Varsinainen Bambi luistimilla varustettuna 190cm kropalla. Kaikki elementit on olemassa mennä vielä uralla pitkälle.
 

Eesau_65

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Täytyy kehua kyllä tässä vaiheessa tehtyjä jatkosopimuksia. Näin ainakin varmistetaan, että ottajia ei ole kilpailevasta sarjasta. Liiga tai ulkomaat taas hyvä osa soimuksissa. Näin pelaajia ei sidota, jos kiinostusta löytyy muista sarjoista ja pelaajia myös kiinostaa ne. Peukkuja siis teidän toiminnalle.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Pahoin pelkään myös, että Samuel Jukurille tulee Liigasta sopimusta eteen monesta suunnasta.

Läpimurtoa myös Mestikseen tekevän puolustaja Joel Olkkosen jatkosopimus on peräti 2-vuotinen. Tässä on muuten sellainen tuhkimotarina, että kannattaa tutustua tarkemmin. Varsinainen Bambi luistimilla varustettuna 190cm kropalla. Kaikki elementit on olemassa mennä vielä uralla pitkälle.

Katsellaan nyt vielä tuo loppukausi, mutta onhan Jukuri hyvällä tiellä. Eilisessä ottelussa pisti silmään se jäätävä eleettömyys, joka kaverista huokui. Liian aikaisin tai liian köykäisin eväinhän liigaankaan ei kannata lähteä, eiköhän Timo Niemi ole tästä varoittava esimerkki, kun ei sitä omaa paikkaa sitten löydykään.

Olkkosesta meidän kannattaa olla ihan hyshys. Kyseessähän on ihan perhanan pätevä löytö. Odottelin Jussi Lyytisestä kiekollista tulevaa huippupakkia, mutta nyt kävikin sitten niin, että Olkkosesta se tulee.

Kaikki sopimukset tietenkin vallan jees, ja vähän sellaista tietoa on, että siellä jo kiinnitellään lisääkin todella mieluisia nimiä tulevaisuuteen. Oikein hyvä näin.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Jokipojilla on ongelmia. Tai siis kaukalossa meno jatkuu hyvänä, mutta muuten ongelmia piisaa.

Eilinen yleisömäärä (820) oli katastrofi, mihin vaikuttaa pakkaset mutta ennen kaikkea nykyinen mestiksen kiinnostavuus. Toivottavasti tulevilla kausilla varaudutaan tähän väistämättömään trendiin, että ollaan yleisömäärissä alle tuhannen. Jos ja kun karsinnat palaa, niin kiinnostavuus tietysti palannee edes hiukan takaisin.

Loukkaantumiset syö joukkuetta myös. Jatkuvaan pelaajia isosti pois ja tänään ollaan jo kriisissä. Pakisto Keupaa vastaan:

70 Esa Lehikoinen – 6 Joni Muranen
4 Juuso Akkanen – 22 Eetu Rissanen
41 Henry Torn

Pakkeja siis neljä, joista yksi A-junnu joka ei ole vielä Mestiksessä pelannut ja viidentenä hyökkääjä Rissanen.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Noista yleisömääristä nyt muutama sananen. Viimeisellä "oikealla" Mestis-kaudella 2013-2014 Jokipoikien kotiotteluiden yleisömäärä oli 1700 ja risat. Nyt sen osalta mennään jossain 1300 hengen hujakkeilla, ja kaiken todennäköisyyden mukaan se jääkin noille paikkeille.

Jos vähennystä on tullut noin 400 hengen verran, niin minä väitän tuolla kylillä kahvipöydissä istuneena ja jääkiekosta siellä taratelleena, että se 400 henkeä koostuu about seuraavasti:

- 100 ihmistä, joilta meni hommasta maku Hokijokin konkurssin ja siihen liittyneiden juttujen vuoksi.
- 100 ihmistä, joita rassaa sarjajärjestelmään liittyvät asiat.
- 50 ihmistä, jotka vaan putosivat kelkasta Suomi-sarjaseikkailun aikana ilman sen isompaa selitystä.
- 50 kausikorttipaikkaa, jotka ovat jääneet jakamatta, silloin konkurssin allahan näitä jaeltiin kohtuullisen avokätisesti velkojen kuittaamiseksi firmoille ja yhteistyösopimusten lisäkkeinä myynnin edistämiseksi. Nykyisin linja on näiltä osin aivan erilainen.
- 50 ihmistä, joiden poissaolo on sen ansiota, että sarjasta on poistunut kaksi sen mediaseksikkäintä joukkuetta hyvine pelaajineen ja prosentuaalisesti yhä suurempi osa joukkueista ja niiden pelaajista on mitä on.
- 25 ihmistä, joilla on näinä aikoina talouden puolesta sen verran tiukempaa, että Jokipoikien kausikortti tai matsiliput eivät mene hankintojen ykköskoriin.
- 25 ihmistä, jotka vaan mieluummin katsovat pelin kotisohvalta fanseatin kautta.

Vaikea tuosta on sitten nähdä, että miten suosio nyt jatkossakaan kehittyy. Jääkiekon suosio on kaikesta U20-hypestä huolimatta laskevalla uralla, eikä siihen asiaan Jokipojat voi tehdä juuri muuta kuin hoidella paikallisen leiviskänsä mahdollisimman hyvin. Ensi kaudella Jukuritkin on poissa, eli todennäköisesti huonompaan mennään, valitettavasti. Sehän ei kuitenkaan lopulta ole kuin budjetointikysymys, tämän sarjan suurseurana Jokipoikien pitäisi säilyä jatkossakin. Tuskin meitä yleisömäärissä ja sponsorirahoissa on yksikään uusi seura ohittamassa.
 

MHbreik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itä-Suomen Mestisjengit, SaiPa, Liigakarsinnat
- 25 ihmistä, jotka vaan mieluummin katsovat pelin kotisohvalta fanseatin kautta.

Veikkaan, että tuo 25 ei riitä fanseatin osalta. Aiemminhan kun striimin hinnat olivat per peli samaa tasoa tai jopa kalliimpia kuin halvimmat piletit hallilla, oli helppo lähteä hallille peliä katsomaan. Toisin kuin nykyisin, kun saat kaikki pelit naurettavaan 8e/kk hintaan, on helppoa myös kotipelien osalta jäädä kotio. Varsinkin jos on huono keli ulkosalla, ei niin mielenkiintoinen vastustaja ja kuitenkin pelit näkyy koneelta/elisa viihteeltä, niin jäänpä tällä kertaa kotiin. Näin tulisi varmasti itsekin tehtyä ellei kausikorttia taskusta löytyisi.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Veikkaan, että tuo 25 ei riitä fanseatin osalta.

Voiphan olla näinkin. Hinnan halventumisen lisäksi tuote on muutenkin parantunut, nyt on parempi kuva ja asiallinen selostaja, kun aiemmin ei ollut edes selostajaa, jos en ihan väärin muista.

Parastahan tuo on paikan päällä, mutta on siinä kotona kökkimisessäkin puolensa. Tänään taas kunnon lumimyräkkä, noinkohan on tonni rikki edes.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
. Tänään taas kunnon lumimyräkkä, noinkohan on tonni rikki edes.

On on, SaPKohan on jälleen ollut kiinnostavin vierasjoukkue kun katsotaan yleisökeskiarvoja. Itse veikkaan että tuo 25 on ihan riittävästi laskettu fanseatille. Niin kovia mestisfaneja ei ole, että katsoisivat aina läppäriltä lähetyksiä. Tai ne jotka ovat, ovat sitten niin kovia, että kyllä ne halliin menee säällä kuin säällä. Tietysti poikkeustapauksissa fanseatin olen avannut itsekin. Nyt nuorten kisojen aikaan Hensingistä palattuani ja pari kertaa kun olen ollut pahasti kipeä. No ennen nettilähetysten aikaa en olisi siltikään käynyt noita katsomassa joten fanseatin takia ei ole peliä jäänyt välistä.
Epäilen, että valtaosa käyttää fanseattia samaan tapaan kuin minä itse, eli vieraspelejä ja poikkeustapauksia varten. Tai en ainakaan tunne ketään joka olisi tämän takia lopettanut tai edes vähentänyt peleissä käymistä. Eihän lätkää paikanpäällä mikään nettilähetys koskaan korvaa.

25 = hyvä arvaus.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Ei jumalauta että oli Mehtimäki tyhjän näköinen näin läppäriltä katsottuna. Muistelisin, että tuossa muutama kausi sitten ajelin katsomaan sarja-avauksen kun olin mökillä (Kiteellä) ja sillon paikalla oli yli 2000 katsojaa. Ihmeellistä kyllä...
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Aika mysteeri, miksi yleisö katoaa juuri nyt? Mutta surkeaa on muuallakin. Liigan yleisömäärätkin tänään aivan onnettomia minun mielestä.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Kaikki tämä mikä liittyy yleisömääriin, on ollut aidon kilpaurheilun ja panoksien häviämisen myötä vain ajan kysymys. Liigasta hävitetään mielenkiinto, kun jo joulun tienoilla alkaa tyhjennysmyynti ja ainakin 1-3 joukuetta on enemmän kuin pahoissa vaikeuksissa.
"Mestis" on taasen saatu teloituskomppanian eteen kädet taakse sidottuna odottamaan lopullista valojen sammumista. Oikein pistää miettimään sitä, että vaatii jo oikein taitoa Liitolta&Liigalta saada aikaan moinen kaaos.
Taloustilanne ei selitä kaikkea, vaan kilpailu on kovaa sirkushuveista ja kuluttaja valitsee sellaisen tavan viettää vapaa-aikaa, missä on laatua / panosta ja etenkin jos puhutaan kilpaurheilusta. Jääkiekosta on otettu tylysti 30% pois lajin ylivoimaisesti kiinnostavammasta kolmasosasta, eli oikeista panoksista runkosarjapeleissä jotka taas vaikuttavat nousuihin ja tippumisiin. Lajin Maajoukkueilla pyyhkii hyvin ja sen luulisi lisäävän hypetystä, mutta katsokaa hyvät ihmiset puolityhjiä / melkein tyhjiä halleja niin Liigassa, kuin "mestiksessäkin"!
Näitä jo tulleita vaurioita ei pariin vuoteen korjata, vaikka muutos sarjajärjestelmiin tulisi voimaan jo ensi vuonna.
Sen verran sattuu olemaan relevanttia tietoa siitä, että herrat parhaillaan miettii naamat punaisena ja jännäkakka housuissa sitä, että minkälaisen muutoksen he tekevät sarjajärjestelmiin. Muutos on tulossa, mutta mitenkähän pitkään siinä menee?!
Syöksylasku on kaikkien nähtävissä ja herrat sen kuin vitkuttelevat.

Monenkohan seuran toimistolta sammuu valot seuraavan kolmen vuoden sissään?...Mitenköhän Liigajoukkueilla on muka varaa pitää farmijoukkueita, kun omankin joukkueen olemassa olo on oikeasti uhattuna monella paikkakunnalla.

Henkilökohtaisesti olen tehnyt muutoksen vapaa-ajan käyttäytymiseen urheilun suhteen ja en käy katsomassa kuin Jokipoikien pelit ja nekin vain siitä syystä, että haluan omalta osaltani tukea uutta ja uskottavaa toimintaa. Parin viime matsin yleisömäärät ovat olleet huonoja, mutta kun kausi on loppu, niin voitollinen tilinpäätös on todennäköisempi kuin päinvastainen.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
mutta kun kausi on loppu, niin voitollinen tilinpäätös on todennäköisempi kuin päinvastainen.

Seuraavien kausien aikana olekaan muuta tavoitetta kuin talous ja omien junnujen sisäänajoa.

Kuten mauri totesi, niin ainoastaan budjettikysymys yleisömäärien kehitys. Mestiksen laskeva kiinnostavuus ja yleisömäärät varmasti otetaan tulevaisuudessa huomioon, sikäli mikäli pj Jarkko Immosta tunnen.
 

Al Dente

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Jokipojat, HIFK
Mehtimäkeläinen keskiviikkona: Jokipojat ei sen sijaan liigalainoihin turvaudu, vaan täydennys otetaan tarvittaessa omista junioreista.
Mehtimäkeläinen perjantaina: Timo Niemi lainavahdiksi

Näinpä...
 

Makopide

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo FOREVER, Liverpool
Mehtimäkeläinen keskiviikkona: Jokipojat ei sen sijaan liigalainoihin turvaudu, vaan täydennys otetaan tarvittaessa omista junioreista.
Mehtimäkeläinen perjantaina: Timo Niemi lainavahdiksi

Näinpä...
Niin oliko tässäkin nyt sitten "pakkotilanne" ? SaPKoa vastaan pelannut junnu (oliko Ratilainen sukunimi?) esiintyi mielestäni erittäin miehekkäästi ja otti monia pahoja paikkoja kiinni. Voisi ajatella että tuossakin kustaan oman junnun muroihin mutta en ajattele koska pitäähän joukkueella olla KAKSI maalivahtia jotka saa jotain kiinni. Antaisivat nyt kuitenkin tuolle junnullekkin jatkossa peliaikaa, se on ku pistäs rahaa pankkiin(kunhan se pankki ei ole Kreikassa)...
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Mehtimäkeläinen keskiviikkona: Jokipojat ei sen sijaan liigalainoihin turvaudu, vaan täydennys otetaan tarvittaessa omista junioreista.
Mehtimäkeläinen perjantaina: Timo Niemi lainavahdiksi

Näinpä...

Miksihän minulla on tunne että alkukaudella Mehtimäellä kiekkoillut Ilmari Pitkänen oli liigalaina. Ihan sama, mutta sekä Jokipojat, että SaPKo ovat hoitaneet erittäin mallikkaasti näitä kokoonpanoasioitaan.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Mehtimäkeläinen keskiviikkona: Jokipojat ei sen sijaan liigalainoihin turvaudu, vaan täydennys otetaan tarvittaessa omista junioreista.
Mehtimäkeläinen perjantaina: Timo Niemi lainavahdiksi

Näinpä...

Sulla ilmeisesti kuuppa kumisee tyhjyyttä? Kenet olisit maalille Jukureita vastaan laittanut, kun loukkaantuneena on molemmat maalivahtimme, A-junnu Ratilainen sairaana, toinen A-junnu maalivahti Makkonen loukkaantui edustuksen harjoituksissa ja A:lla sekä B:llä on huomenna omatkin pelit? B-junnu Teemu Kettunen on Jukureita vastaan luukulla.

Aika jäätävä tilanne maalivahtien ja loukkaantumisten osalta muutenkin :D

4 maalivahtia
5 pakkia
3 hyökkääjää

Tuossa viimeisin tilanne saikuttajista.
 
Viimeksi muokattu:

Al Dente

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Jokipojat, HIFK
En ollut netin äärellä viikonloppuna, joten jäi vastaamatta. En toki missään tapauksessa ole lainoja vastaan kun niille on tarvetta. Lähinnä huvitti tuo Aaltosen (vai Mehtimäkeläisen toimittajan) kommentti että liigalainoihin ei turvauduta, kun kaikki sen tietää että kyllä turvaudutaan jos tarve tulee. Ajoitus kommentille oli ainakin surkuhupaisen täydellinen.

Saas nähdä kuka keskiviikkona on tolppien välissä. Täällä olisi yksi Kälkäjä töitä vailla... No sen verran sympatioita on Joensuuta kohtaan, että älkää sitä ottako.
 

-Jonne-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Saas nähdä kuka keskiviikkona on tolppien välissä. Täällä olisi yksi Kälkäjä töitä vailla... No sen verran sympatioita on Joensuuta kohtaan, että älkää sitä ottako.

Nyt on A-junnu Ratilainen ainakin pelikuntoinen. Saapa nähdä miten edetään. Toivotaan ettei lainoja tarvitsisi etsiä.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Jokipoikien yleisökeskiarvoja runkosarjassa

06-07 1639
07-08 1874
08-09 2056
09-10 1909
10-11 2111
11-12 1920
12-13 1757
13-14 ?
14-15 ? (Suomi-sarja)
15-16 1263 (tammikuun 2016 tilanne)

Onko kenelläkään tiedossa 13 - 14 -kauden lukua?

Kovasti on tultu alaspäin takavuosista.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Googlaten kerättyjä Jokipoikien runkosarjan yleisömääriä, toivottavasti ovat oikein.

99-00 1370
00-01 1017
01-04 Suomi-sarjassa
04-05 1508
05-06 1455
06-07 1639
07-08 1874
08-09 2056
09-10 1909
10-11 2111
11-12 1920
12-13 1757
13-14 1720
14-15 734 (Suomi-sarja)
15-16 1263 (tammikuun 2016 tilanne)

Ehkä joskus tulevaisuudessa päästään takaisin takavuosien lukuihin. Nyt vaan pitää pitää seura hengissä ja elää yli nämä hiljaisemmat ajat.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Melkein kakkosjoukkueella loukkaantumisten takia tupla-peliviikonloppua veiraskiertueella sahannut Jokipojat on kova JOUKKUE!
Kolmas -erä pelillisesti pesi monta "Liiga" matsia, harmi kun näinkin tasokkaissa peleissä pelataan vain maineesta- ja kunniasta.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Sitkeä joukkue. Nyt seuraavana perjantaina kaikki eli koko Joensuu hallille seuraavaan kotipeliin! Minäkin menen. Tämä joukkuea ansaitsee kannustusta ja seura lipputuloja.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Sitkeä joukkue. Nyt seuraavana perjantaina kaikki eli koko Joensuu hallille seuraavaan kotipeliin! Minäkin menen. Tämä joukkuea ansaitsee kannustusta ja seura lipputuloja.
Juuri näin kuten yllä palstaveli kirjoittaa. Seurassa tehdään uskomattoman hyvää ja pyynteetöntä työtä kaukalossa, kuin toimistollakin.

Vaikka seura ei vielä ole ottanut virallista kantaa Liigassa pelaamiseen, olen varma siitä, että koko toimintastrategia tähtää siihen pitkällä aikavälillä. Jokipojat omaa velattomana seurana hyvät mahdollisuudet kehittää pikkuhiljaa toimintaansa ammattimaisempaan suuntaan ja siltä hallituksen puheenjohtaja J.Immonen on jalat maassa oleva esimerkki. Koko junioriorganisaatiokin toimii uudistettuna hienosti.

Sitten lopuksi Jokipojille tulossa oleva jättiperintö Ruotsista on tähän kokonaisuuteen lisättynä tuikitärkeä, nimittäin perintörahoilla rakennetaan uusi harjoitushalli, minkä jälkeen olosuhteet ovat monella tapaa paljon paremmat kuin monella tappiota tekevällä Liigaseuralla.

Kolme ottelua vajaaseen viikkoon ja niistä vahvasti vajaamiehisenä täydet 9 pistettä ansaitsee hatun noston ja syvän kumarruksen. Nyt jokaikinen pitkänlinjan Jokipofanin on otettava peliin naapuri, kaveri tai vaikka koko oma perhe, sillä tulot ja niistä kertyvä tuotto on loppupelissä erittäin tärkeä tulevaisuutta silmällä pitäen.
 

Mäntsälä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hpk, Tappara, sympatiat Jokipojat
Arousvalle äkkiä kunnon sopimus kouraan. Puolustuksen nuori perusvarma pakki illasta toiseen ja mahtava ratkaisu Leki-pelissä !
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös