Hyvät ja huonot selostajat

  • 582 076
  • 1 512
Suosikkijoukkue
TPS, Vallin-Kivi
Ennen tätä kautta pidin Alkion poikaa Nelosen parhaana selostajana (lähinnä siksi kun en muita ollut kuullut) mutta aina kun männä kausina on tullut ilmaispuolelta liigamatsi ja Alkio kun siellä lähes aina oli puikoissa niin tykkäsin miehen selostamisesta. Nyt sitten kun tuli täksi kaudeksi hommattua tuo Nelonen Pro Extra setti niin on Alkion pisteet laskussa. Palloseuran pelejä on jonkun verran ainakin selostanut (..nyt ei kyllä tuu nimi mieleen..) joka tapauksessa on ollut hyvä. Alkiossa ärsyttää samojen fraasien latelu sekä se että mieheltä menee liian usein ohi kuka on kiekossa tai teki maalin. Eilen kun ennen Tepsin peliä oli pientä juhlallisuuden tuntua niin olisi voinut myös olla hiljaa, mutta pakko oli selittää jotain puuta heinää.

Nelosen paketin kylkeen tuli myös hommattua tuo Viasat Sport ja Jokereiden pelejä on jonkin verran tullut katsottua ja täytyy myöntää että itse ainakin tykkää Mäkisen selostamisesta. Toki jotain ärsyttäviä piirteitä hänestä löytyy mutta plussan puolelle jää.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Onko Juusela nyt Ylen ykkösselostaja? Eli tällä jannulla pitäisi mennä hamaan tappiin asti. Juusela ei nyt ihan pahimmasta päästä ole, mutta pari erityistä vikaa jannussa on. Ensin se suurin vika: Juusella ei ole ns. hockey senseä. Eli ei ymmärrä jääkiekkoa ihan riittävästi. En siis kaipaa mitään pelikirjataitajaa tai vanhaa pelaajaa tai vanhaa valmentajaa, mutta Juuselan joistakin kommenteista huomaa, että ei ymmärrä riittävästi lajista (en edes yritä tarkemmin määritellä mitä tarkoitan, sillä sitä on vaikea selittää). Tapsa Suomisella on vähän samaa vikaa kun hän selostaa jalkapalloa. Tapsa ikään kuin painottaa väärissä kohdissa. Tapsa ajattelee, että nyt tulee hyvä paikka, ja lähtee kiihdyttämään puhetta väärissä kohdissa.

Toinen Juuselan vika on tietynlainen lässyttäminen. Lässyttämisen muoto vähän vaihtelee eri tilanteissa, mutta äärimmäisin muoto siitä tulee esiin, jos selostuskaverina on joku, jonka läheinen tai tuttu pelaa tai sitten puhutaan selostajakaverin henkilökohtaisista asioista. Siinä on myös vähän sellaista perseennuolennan vivahdetta. Näissä vuoden 2016 nuorten mm-kisoissa tämä lässyttäminen tulee parhaiten esiin, kun selostuskopissa on Tuulola. Kun puhutaan Tuulolan pojasta, Juusela yrittää tietoisesti olla nuolematta persettä, mutta nuolee, tai lässyttää, kumminkin.

Jostain luin, että Tuulolan poika olisi nähty pelin erätauolla tykittämässä nuuskaa. Veronmaksuun vedoten vaadin, että Juusela ottaa asian puheeksi isä-Tuulolan kanssa. Haluan kuulla juuri sen toverillisen ja veljellisen ja maailmanpersettä nuolevan äänensävyn, kuinka Juusela lähtee kiillottamaan nuuska-Jonin julkisuuskuvaa isän läsnäollessa.

Muutoin on erittäin mahtavaa, että Yle näyttää kisoja. Maikkarin mainokset vituttivat yli kaiken. Niissä lähetyksen ja jopa puheen rakenne määrittyi liikaa mainostaukojen mukaisesti.

Vielä lisäys jälkikäteen: Koutsaus on yksi asia, mikä ei ole selostajan tehtävä. "Pitäisi alkaa pelata tarkemmin, Pitäisi tehdä maalipaikoista, jne." Myös koutsaus on yksi Juuselan synneistä. Toki pientä koutsausta ei voi välttää, mutta liiallisena se alkaa häiritsemään.
 
Viimeksi muokattu:

Isäntä

Jäsen
Pakko nostaa tässä ketjussa esiin Matti Härkönen. Pidin kaveria aikaisemmin pelkästään futismiehenä, jossa onkin nopeasti noussut YLEn ykkösselostajaksi sekä Suomen maajoukkueen viralliseksi ääneksi. Mutta mieshän osaa selostaa myös kiekkoa loistavasti. Nuo Jäähallin lohkon pelit, mitkä YLE on näyttänyt, ovat olleet hieno työnäyte Härköseltä. Taustatyöt on tehty hienosti, pelaajat tunnetaan ja faktat ovat kunnossa. Kaikesta paistaa suuri innostus pelistä ja se, että seuraa urheilua monipuolisesti. Antaa kommentaattorille tilaa, mutta omaa myös itse hyvän käsityksen ja tuntemuksen pelistä, selostuksesta paistaa tuollainen tietty "pelimiehen tatsi", jollaista monelta muulta (esim. Juusela) ei juuri löydy. Ja Härkönenhän hoiti myös salibandyn MM-kisat tyylikkäästi kotiin, sen mitä seurasin. Kaiken kaikkiaan noussut itselleni ihan kärkiselostajaksi Suomessa kun palloilulajeista puhutaan.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaiken kaikkiaan noussut itselleni ihan kärkiselostajaksi Suomessa kun palloilulajeista puhutaan.
Täysin sama juttu. Härköstä on jotenkin todella miellyttävä kuunnella, vaikka jollain tavalla se ääni ei ole perinteisen selostajan selostusääni. Ehkä juuri senkin takia.
Uppoutuu tunteella kaikkeen tekemiseensä, on ammattitaitoinen ja tietää pelaajista ja taustoista varsin hyvin siihen nähden, että selostaa melkeinpa kaikkea mahdollista. Huomaa kyllä, että ne faktat eivät ole vain sitä että luetaan paperilta pelaajan profiilia missä näkyy tehot ja seurajoukkueet.
Innostuu myös muista kuin Suomen peleistä, joten se Suomen tai suomalaisen urheilijan/joukkueen tekeminen ei ole sellaista väkinäistä pakon edessä meluamista.
USA-Kanada peli junnukisoissa oli tästä hyvä esimerkki.

Huomattavasti miellyttävämpi kuunnella, kuin esimerkiksi Juusela. Toivottavasti selostaa jatkossakin maajoukkueen pelit jalkapallossa ja saisi enemmän vastuuta lätkänkin puolella muissakin kuin EHT:n Tsekki-Venäjä peleissä yms.

Yksi ulkomainen selostaja, josta tykkään pirusti on se TSN:n selostaja, joka näitä junnukisojakin selostaa. Tehnyt sitä hommaa jo vuosia ja jotenkin kuulostaa pirun miellyttävältä korvaan.
Gord Miller on tämä tyyppi, näin nopealla Wikipedian haulla.
 

JJT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jani Säterin taso on kyllä kuluvan kauden aikana laskenut todella rajusti. Useampikin kausi putkeen tuli katsottua jokaisen TuTon kotipelin maalikooste pelkästään Säterin selostusten vuoksi. Nykyään kaveri ylireagoi naurettavalla tavalla huutamalla mikit hajalle TuTon jokaiselle maalille, ja vastavuoroisesti hyvä ettei lyö linjoja kiinni kokonaan jokaisen vierasjoukkueen maalin kohdalla. Lisäksi jokaista TuTon pelaajaa pitää kutsua vähintään joka toisella kerralla pelkällä lempinimellä ja usein vieläpä totaalisen väkisinväännetyllä sellaisella. Onko tällä kaverilla koskaan käynyt mielessä, että niitä pelejä saatetaan seurata myös Turun ulkopuolella? Jossain paikallislähetyksessähän tuo vielä menisi, mutta ymmärtääkseni nuo selostukset menevät ihan valtakunnalliselle.

Lisäksi kaverin Twitter-tili oli vielä taannoin hyvinkin hauskaa luettavaa nokkeline juttuineen, mutta sekin on nykyään täynnä pelkkää typerää töksäyttelyä. Viimeistään nyt nuorten kisojen aikaan jatkuva muna pystyssä Kaapo Kähkösen hehkuttaminen ja vielä voimakkaampi Veini Vehviläisen dissaaminen on kuin jostain sketsisarjasta. Ei sillä, etteikö Kähkönen olisi paremmin pelannut, mutta tuskinpa Vehviläinen olisi yhtä paljon lokaa saanut, jos olisi aikanaan pelannut TuTossa.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Pakko nostaa tässä ketjussa esiin Matti Härkönen. Pidin kaveria aikaisemmin pelkästään futismiehenä, jossa onkin nopeasti noussut YLEn ykkösselostajaksi sekä Suomen maajoukkueen viralliseksi ääneksi. Mutta mieshän osaa selostaa myös kiekkoa loistavasti.

Myös täältä nousee Härköselle iso peukku. Toivon, että nousisi myös Ylen jääkiekon ykkösselostajaksi.

Juusela teki Suomi-Kanada-pelissä pari aivan alkeellista mokaa: Huusi isoon ääneen vedon menneen maaliin vaikka kiekko meni ohi ja toisessa tilanteessa aivan lopussa meuhkasi pelin loppuneen vaikka oli vielä monta sekuntia jäljellä ja kiekko oli vieläpä aivan maalin lähettyvillä. Pikkujuttuja, mutta kuitenkin periaatteellisesti näihin ei pitäisi koskaan sortua.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Tuli jälleen, syystä tai toisesta, mieleen suomalaisen selostushistorian kenties suurin kvanttihyppy, tuottavuusloikka, evoluutioharppaus, äkillisin modernisoitumisin, tai miksi sitä nyt voisikaan kutsua. Ennenkin on tainnut tulla mainostettua, mutta kyllähän Hp Hännisen brasilialainen '86 aika puskista tuli, enkä nyt puhu alakerrasta. Tosin tämä innovaatio jäi kertaluonteiseksi mutta enivei.

Taustana ja pohdintana kuitenkin ensin mainittakoon, että suomalainen selostustapa oli vielä joskus 70-luvulla melko rauhallista, kliinistä, harrasta, jopa virkamiesmäistä. Toki on sanottava ja mietittävä, että oliko se sittenkään niin harrasta jos ajattelee tätä päivää ja vertaa tyyliä kansainvälisesti. Tarkoitan tällä sitä, että esimerkiksi pohjoisamerikkalainen kiekkoselostushan on edelleenkin yllättävän harrasta, jos tätä sanaa halutaan käyttää. Ja usein kuulee myös muiden maiden jannujen toivovan, että myös heillä kiekkoa selostettaisiin yhtä voimallisesti kuin Suomessa. Missä vaiheessa suomalainen selostus sitten muuttui tunteikkaammaksi? No varmaan suurin syy on Antero Mertaranta, mutta kyllä tunteenpaloa on tainnut olla ennenkin, esim. hiihdon puolella ja vaikka Mietaan sadasosahäviö esimerkkinä mainittakoon. Ettei Mertarantakaan ihan tyhjistä tullut, sitä tällä taustoituksella haen.

Joka tapauksessa, itse asiaan ja Hp Hänniseen. Hän nimittäin otti vuoden 1986 jalkapallon mm-kisoissa käyttöön eteläamerikkalaisen tavan juhlistaa maalia. Näin jälkikäteen se kenties tuntuu vieläkin hämmentävämmältä - joukkue x tekee maalin ja Hänninen lataa, armon vuonna 1986: Gooooooooooooooooooooooooooooooooool. Tooooodella pitkällä venytyksellä. Tämä tapa taisi jäädä näihin kisoihin myös Hännisen osalta (jos joku löytää netin syövereistä linkin, niin sellainen suurella kiitollisuudella otettaisiin vastaan).

Nyttemmin on helpompi analysoida, mistä Hännisen maneeri kenties tuli. Hänninen oli silloin vielä nuori poika. Hän oli innokas, muutoksille altis ja halusi tehdä asioita uudella tavalla. Siinä mielessä nostankin Hannulle isosti hattua, että uskalsi sellaista tehdä ja että ylipäätään tuli mieleen, vaikkei siitä täkäläiseksi kestotyyliksi ihan ollutkaan. Mutta kenties Hännisen kokeilu antoi jotain suomalaiseen, vielä orastavaan selostustapaan ja -kulttuuriin, joka sittemmin mertalaisuudeksi voidaan kutsua. Kyllähän monet tämänkin hetken isot suomalaisselostajanimet, erityiseti futiksen puolella, ovat Mertarannalle paljon velkaa, tykkäsi hänestä tai ei.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Tuossa yllä kun kaipailen Hoopin vuoden 86 takaista brasilialaista (ei siis kuitenkaan alakertaa), niin tuli mieleen että mullahan ois saattanut olla kisapätkiä Vhs:llä, mutta tuli heitettyä kaikki kassut vähän aika sitten roskiin. Okei, hyvä argumentti toki oli, että siinä oli monta kassua joita en ollut katsonut valehtelematta 30 vuoteen, mutta nyt olisin. Ni. Vetoankin tässä yleisesti ihmisiin, että älkää alistuko heittämään vanhoja kassujanne menee.

Kyllä muuten vhs oli ylivertane kuvantoistoväline. Ei mulla muuta tähän hätään.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Itseltänikin puolto Härköselle ja negaääni Juuselalle. Äijähän selostaa näitä kisoja kuin joku Karjala-lippis baarissa, juurikin se koutsaus eli kertoo mitä pitäisi tehdä tai mitä välttää ja moneen otteeseen pelin alusta asti. Sitten huutaa fanilasit silmillä mitä sattuu ja milloin sattuu. Ja kaikki oikeastaan mitä ylempänä vdx mua zorbas sanoikin. Onko Juusela pelannut ikinä itse mitään? Sitten vielä Kuhta viereen, joka juttelee liian paljon ja liian pitkiä juttuja ja usein pelkkää lätkäjargoniaa, niin ei jatkoon.

Mainitaan nyt vielä, että ei siis munkaan mielestäni kuitenkaan pahimmasta päästä. Ennen tuntui olevan parempi, mutta nämä kisat on mennyt jostain syystä huonon mertarannan puolelle. Mertaranta kuitenkin oli tunnelman nostattajana aika ykkönen kun pelit alkoi koveta (ja kebab-kioskit jäädä), se Juuselalta puuttuu täysin.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Taustana ja pohdintana kuitenkin ensin mainittakoon, että suomalainen selostustapa oli vielä joskus 70-luvulla melko rauhallista, kliinistä, harrasta, jopa virkamiesmäistä.

Miinus Raimo Häyrinen.

Joka tapauksessa, itse asiaan ja Hp Hänniseen. Hän nimittäin otti vuoden 1986 jalkapallon mm-kisoissa käyttöön eteläamerikkalaisen tavan juhlistaa maalia. Näin jälkikäteen se kenties tuntuu vieläkin hämmentävämmältä - joukkue x tekee maalin ja Hänninen lataa, armon vuonna 1986: Gooooooooooooooooooooooooooooooooool. Tooooodella pitkällä venytyksellä. Tämä tapa taisi jäädä näihin kisoihin myös Hännisen osalta (jos joku löytää netin syövereistä linkin, niin sellainen suurella kiitollisuudella otettaisiin vastaan).

Minä en muista tällaista ollenkaan. Meksiko-86 kisakoosteessa youtubessa tällaista ei tapahdu ainoassakaan Hoopin selostamassa maalissa. Myös kaikki suomiselostukset Brasilia-Espanjaa lukuunottamatta on kisoista tallella, ja voin tarkistaa loputkin maalit kun on sopivasti aikaa. Veikkaan kuitenkin että sellaista en löydä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kisoja tai vuotta en muista, mutta kyllä Hoopi Hänninen jossain lähetyksessä huusi kuin sisävesihinaaja että "ja pistää pallon maaaaliiiiiiiiiiiiin.... ohi". Mielestäni oli arvokisat eikä mikään yksittäinen Suomen karsintaottelu tms.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Kisoja tai vuotta en muista, mutta kyllä Hoopi Hänninen jossain lähetyksessä huusi kuin sisävesihinaaja että "ja pistää pallon maaaaliiiiiiiiiiiiin.... ohi". Mielestäni oli arvokisat eikä mikään yksittäinen Suomen karsintaottelu tms.

Puolivälierä Neuvostoliitto-Belgia 1986.

"...maaliin....sta ohi!!"
 

Kiakonsyöjä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Onssimouhot
Kun täällä puhutaan jalkapallon MM-kisoista vuonna 1986, on tämä pakko mainita:
Englanti-Argentina, Diego Maradona ja Jumalan käsi.

Ps. Niin ja Hännisen selostuksesta tuolloin en voi sanoa yhtään mitään, kun en ollut syntynytkään, joten anteeksi keskeytys.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Rakkain muisto Hoopista:

Enpä ole varma onko tullut jo tässä ketjussa esiin(?), mutta ainakin omassa kaveripiirissä Hoopin innostuminen 2004 MM-kisoissa CAN-CZE ottelussa on jonkin asteinen leganda.

Eli pienen tönimisen seurauksena Hoopi innostuu: "Joukkotappelu! Mahtavaa menoa! Antakaa mennä vaan, lapset on jo nukkumassa..". Sitten selvästi vähän nolostui omasta intoilustaan.

Lisää tällaista!

Olen kyllä melko varma, että kyseessä oli nimenomaan 2004 kisat, ei 2005, jossa ko. joukkueet myös hieman myllyttivät. Muistan vain sen innostuksen Hoopin äänessä, kun normaalin väsyneen mömmöm-läpsyttelyn sijasta alettiinkin läpsytellä Jihlavan tai Kelvingtonin poikaa paljaalta päin näköä. Tai saattoi siinä olla muutamalla nössöllä Bauer tai CCM pehmusteena.
 
Ai, onpas villi historia H-P Hännisellä. Luulin hänen pitäneen selostuksissaan aina sellaista vanhanaikaista, rauhallisen toteavaa linjaa, päin vastoin kuin viihteellisemmät nykyselostajat.
Joskus ollut kyllä todella tylsää kuunnella Hännisen selostusta jostain mäkihypyn tai yhdistetyn kisasta, siihen kun vielä joku kuivakka kommentaattori pistetty viereen.

Enpä tiedä sopiko Kuhta oikein kommentaattoriksi tuohon nuorten MM-välierään, hokijargonia stadin slangilla.
Jos sä lähet himast siis omist ja bonjaat et ooksä kiakoton vai kiakollinen hyäkkääjä nii sä et vaan voi duunaa jotai tommost siäl.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Taustana ja pohdintana kuitenkin ensin mainittakoon, että suomalainen selostustapa oli vielä joskus 70-luvulla melko rauhallista, kliinistä, harrasta, jopa virkamiesmäistä.

Tässä on yhtenä taustana Ylen toimittajakoulu, jossa kiinnitettiin tosi paljon huomiota artikulaatioon, kirjakielen käyttöön ym. asioihin. Sittemmin Mertaranta, joka mielestäni vielä alkuvuosinaan oli oikeasti hyvä selostaja, mullisti koko touhun ja nykyään Ylenkin selostajilta kuulee puhekielisyyksiä ja kaiken maailman ihmeäänteitä. Jollakin perverssillä tavalla kyllä kaipaan tuota vanhaa hillittyä asiallisuutta ja huolellista kirjakieltä. Jäänteitä vanhasta Yle - tyylistä edustavat enää vain Kai Kunnas (niin halutessaan) ja Tapio Suominen jota itse pidän selostajien kuninkaana. Kun Tapio antaa hanaa, tippuvat juuselat kyydistä.

Noista vanhoista Mm - kisoista muuten: mikä matsi se oli vuoden 90´Mm - futiksessa jossa Antero Karapalo ei edes huomannut maalin syntymistä, selosti vaan pokkana ja ihmetteli kun palloa viedään keskelle; sitten äkillinen oivallus: "sehän oli maali"...
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Ai, onpas villi historia H-P Hännisellä. Luulin hänen pitäneen selostuksissaan aina sellaista vanhanaikaista, rauhallisen toteavaa linjaa, päin vastoin kuin viihteellisemmät nykyselostajat.

Juuri näin, siksi se villikausi niin erikoiselta/hassulta nyt tuntuukin. Hoopi oli tavallaan hetkellisesti aikaansa edellä. Ja taisi olla vähän liikaakin, mutta propsit yrityksestä.
 

Koge

Jäsen
Eikös Hoopilta kuultu myös aikoinaan kuuluisat "Campione, campione!" ja "Hahaa, siitäs sait", jotka on huhujen mukaan haudattu tehokkaasti Ylen arkistoon. Itse en tällaisia lausahduksia muista, mutta asia tuli esille vuoden 2014 jalkapallon MM-kisoja katseltaessa.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Noista vanhoista Mm - kisoista muuten: mikä matsi se oli vuoden 90´Mm - futiksessa jossa Antero Karapalo ei edes huomannut maalin syntymistä, selosti vaan pokkana ja ihmetteli kun palloa viedään keskelle; sitten äkillinen oivallus: "sehän oli maali"...

Länsi-Saksa-Arabiemiraatit.

Eikös Hoopilta kuultu myös aikoinaan kuuluisat "Campione, campione!" ja "Hahaa, siitäs sait", jotka on huhujen mukaan haudattu tehokkaasti Ylen arkistoon. Itse en tällaisia lausahduksia muista, mutta asia tuli esille vuoden 2014 jalkapallon MM-kisoja katseltaessa.

Tuosta en ole enää varma, mutta taisi olla Hollanti-Jugoslavia puolivälierä vuoden 2000 EM-kisoissa.
 

marakatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers, Suomi
Eikös hän myös jotain Ajaxin (mestarienliigan?) matsia selostaessaan luetellut kokoonpanot tyyliin #10 Jari...... #NN Frank...... #NNEdwin....... Piti siis tauon etunimen jälkeen, että katsojat laulaisivat lopun nimestä.

EDIT: Hannu-Pekka Hännisestä siis kyse
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Itseltänikin puolto Härköselle ja negaääni Juuselalle. Äijähän selostaa näitä kisoja kuin joku Karjala-lippis baarissa, juurikin se koutsaus eli kertoo mitä pitäisi tehdä tai mitä välttää ja moneen otteeseen pelin alusta asti. Sitten huutaa fanilasit silmillä mitä sattuu ja milloin sattuu. Ja kaikki oikeastaan mitä ylempänä vdx mua zorbas sanoikin. Onko Juusela pelannut ikinä itse mitään? Sitten vielä Kuhta viereen, joka juttelee liian paljon ja liian pitkiä juttuja ja usein pelkkää lätkäjargoniaa, niin ei jatkoon.

Mainitaan nyt vielä, että ei siis munkaan mielestäni kuitenkaan pahimmasta päästä. Ennen tuntui olevan parempi, mutta nämä kisat on mennyt jostain syystä huonon mertarannan puolelle. Mertaranta kuitenkin oli tunnelman nostattajana aika ykkönen kun pelit alkoi koveta (ja kebab-kioskit jäädä), se Juuselalta puuttuu täysin.

Itse kanssa miettinyt, että mielestäni Juusela oli vielä hyvä selostaja taannoin. Nyt on pahasti menossa Mertarannan jalanjälkiä tuohon puusilmäiseen fanipoika tyyliin. En tiedä onko tietoista vai mikä, mutta itseä ärsyttää suuresti, kun aliarvioidaan katsojaa, ja kerrotaan miten pitäisi pelata ja miten jäähyt menevät Suomea vastaan.
Jos jatkaa samaa linjaa, niin Härkönen tilalle ja Juusela pois Suomen peleistä.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jäänteitä vanhasta Yle - tyylistä edustavat enää vain Kai Kunnas (niin halutessaan) ja Tapio Suominen jota itse pidän selostajien kuninkaana. Kun Tapio antaa hanaa, tippuvat juuselat kyydistä.

Tuosta tulikin mieleen sellainen selostajalegenda kuin Bubi Wallenius. Onko jo kokonaan eläkkeellä? Satunnaisesti olen nähnyt vielä tv-ruudussakin, mutta tainnut olla tämä Jälkihiki-ohjelman vierailija. Saattaa toki olla vielä ehkä Vode Liukkosmainen (R.I.P.) keikkatyöläinen olympialaisissa. Bubi osasi kaiken kaaoksenkin keskellä ottaa rennolla otteella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös