Valmennus ensimmäisillä KHL-kausilla: Westerlund, Virta, Ketterer & Kaskinen

  • 49 426
  • 128

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Jokerit tarvitsisi penkin taakse jätkän joka pystyisi reagoimaan muuttuviin tilanteisiin. Jätkän, joka vanhan liiton malliin huutaisi tarpeen vaatiessa niin lujaa että kuuluisi yläkatsomon ylimmille riveille asti.

Vastuuta pyritään sysäämään pelaajille. Että niinkun pelaajien peli. Kyllä joo, mutta ihan oikeasti. Ei valmennus voi vaan hiljaa seistä..
.
Tämän allekirjoitan itsekin. Suomalaiset pelaajat ovat varmaan ainakin jossain määrin tottuneet näihin puidenhalailijakoutseihin, kun verrattaen yleisiä täällä ovat, mutta ulkomaalaispelaajien osalta, ja varsinkin p-amerikassa viimeiset vuotensa viettäneet saattavat olla vähän kummissaan tämän meidän kaikkien kaveri homostelun kanssa.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja sitten kun tällainen koutsi on ja tuloksia ei tule, on palosireenin lailla huutavien valmentajian aika jo ohi, pelaajille tulee pahamieli jne. Ei muista viime kaudella kenenkään tällaista vaatineen Jokerien penkin taakse.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Ja sitten kun tällainen koutsi on ja tuloksia ei tule, on palosireenin lailla huutavien valmentajian aika jo ohi, pelaajille tulee pahamieli jne. Ei muista viime kaudella kenenkään tällaista vaatineen Jokerien penkin taakse.

Yksittäisiin runkosarja-tappioihin reagoidaan liian voimaakkasti, isoa kuvaa osaa katsoa vain harvat... Heti, kun tulee huonompi jakso niin koutsi ulos. Ihan yleisiä ilmiöitä muuallakin Jatkoajassa. Onneksi seurapomot eivät ole näitä hätähousuja, muuten koutsien paikka olisi vielä Harkimon villejäkin vuosia tuulisempi paikka.

EDIT: On sitä itsekin tullut avattua mm. Lämsälle potkutopic ensimmäisen pelin jälkeen, joten pata kattilaa soimaa. ;) Enpä olisi uskonut, että muutaman oluen jälkeen avattu hassuttelutopic koskaan realisoituu...
 
Viimeksi muokattu:

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuskin kukaan mitään pelkkää huutajaa vaihtoaitioon haluaa. Riittäisi, että sieltä löytyisi ottelutapahtuman aikana uskottavalla tavalla valmentamaan ja reagoimaan kykenevä henkilö. Westerlund ei käytännössä valmenna ja Kaskisen uskottavuus taktiikkatauluineen on vähän niin ja näin. Pelaajat joutuvat vaikeilla hetkillä kantamaan henkisellä puolella liian suurta taakkaa. Se näkyy ottelujen sisällä ailahtavina peliotteina ja myös siinä, että joukkueelta tuntuu usko loppuvan aika nopeasti ennakkosuosikkeja vastaan tappioasemassa. Jokerit eivät ole kyenneet haastamaan KHL:n kärkijoukkueita KHL-taipaleellaan tarpeeksi jämäkästi. Kyse ei ole voitoista ja tappioista sinänsä, vaan jäällä näkyvästä uskon puutteesta. Tuostakin on valmennuksella iso vastuu.
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Riittäisi, että sieltä löytyisi ottelutapahtuman aikana uskottavalla tavalla valmentamaan ja reagoimaan kykenevä henkilö. Westerlund ei käytännössä valmenna ja Kaskisen uskottavuus taktiikkatauluineen on vähän niin ja näin. Pelaajat joutuvat vaikeilla hetkillä kantamaan henkisellä puolella liian suurta taakkaa. Se näkyy ottelujen sisällä ailahtavina peliotteina ja myös siinä, että joukkueelta tuntuu usko loppuvan aika nopeasti ennakkosuosikkeja vastaan tappioasemassa. Jokerit eivät ole kyenneet haastamaan KHL:n kärkijoukkueita KHL-taipaleellaan tarpeeksi jämäkästi. Kyse ei ole voitoista ja tappioista sinänsä, vaan jäällä näkyvästä uskon puutteesta. Tuostakin on valmennuksella iso vastuu.

Niin, tämäkin on erikoista, sillä Erkan maajoukkueissahan tilanne on ollut usein juuri päinvastoin. Toki sielläkin Erkka on saanut Suomen "vain" melkein päätyyn asti ja eräänlaiseksi moraaliseksi voittajaksi/sympaattiseksi häviäjäksi, mutta kuitenkaan ei myöskään varsinaisia sortumisia juurikaan tapahtunut kuten nyt Jokereissa on tällä kaudella ollut jo useita. Ja tietyllä tavallahan Jokereilla on kyse samasta kuin maajoukkueella menestystä haluessaan, jossa muutama selkeästi kovempi joukkue on voitettava ja saatava itsensä jopa ylitettyä. Merkittävä ero on toki turnausvalmentamisessakin, sillä Jokerien on vastaaviin urotekoihin eli mitalisijoille päästäkseen voitettava itseänsä isompi peräti 4 kertaa. Ja mahdollisesti vielä toistettava sama temppu useampaan kertaan.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Tässä ketjussa muistaakseni joku on tuonut jo esille minua mietityttäneen asian. Se on Jokereiden konttaamisen ja Jalosen sainaamisen yhteys. Voiko olla että tämä tuli Erkalle jopa vähän puun takaa? Hyvä kausi alla ja hyvä pöhinä päällä. Sitten kerrotaan että sinulle ei ole ensi kaudella käyttöä organisaatiossamme. Samalla Jalonen on aika tiukkasanaisesti kommentoinut eri pelaajien edesottamuksia ja rivien välistä on luettavissa että ensikaudeksi ei työpaikkaa ole luvassa.

Minkä vuoksi tämän asian kanssa piti tulla ulos noin varhaisessa vaiheessa? Toisaalta sama se missä vaiheessa asian kanssa esille tullaan kun tavoitteet on keväässä ja mestaruudessa. Onko niin että meillä on taas myyriä riveissä että salaisuudet ei pysy salaisuuksina? Vai onko tämä jotenkin järjellistä tiedottamista?
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Erkka sanoi haastattelussa, että totesi ajoissa kahden vuoden riittävän, jotta Jokerit voi rauhassa etsiä valmentajan. Luulen, että Jokerit olisi tehnyt Erkan kanssa jatkon jos mies olisi halunnut jatkaa.
 

Baroni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiaa Lukolle
Erkka hei, mitäs nyt tehdään? Meinaatko jatkaa samalla linjalla kuin tähän saakka vai kokeiletko jotain uutta??
Uusia, fyysisempiä pelaajia ei enää voi saada. Nyt pitää miettiä, että miten tuolle jengille saadaan asennetta. Hyökkäyksiin lähteminen ja pelinopeus vaatisi muutosta. Jos mennään kaikesta huolimatta pitkälle niin myönnän olevani väärässä, mutta juuri nyt en luota Erkan konsteihin saada muutosta pelaamiseen.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Ei se asenteesta ainakaan eilen ollut kiinni, kyllä Jokerit painoi kieli vyön alla ja pyrki tekemään maaleja ja voittamaan mutta eilen ei ollut meidän päivä, ei vain mennyt sisään paikoista huolimatta. Tottakai valmennuksen pitää omalta taholtaan pyrkiä löytämään keinot miten tuo Torpedon sumppu saadaan murretuksi. Tietenkin Jokereiden pelaamista helpottaisi jos saataisiin itse kerrankin se avausmaali ja saataisiin Torpedo takaa-ajajaksi sen sijaan että ollaan käytännössä koko peli (ja sarja) takaa-ajajina.
 

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
Toisaalta Jokereiden ensimmäiset 33 minuuttia eivät liikaa vakuuttaneet edes asennepuolella. Huolestuttavaa on se, miten selvästi alakynnessä joukkue on fyysisesti.

Oma tapauksensa ovat vielä nämä Aaltoset, jotka häviävät jatkuvasti lähes jokaisen kaksinkamppailun ja kiekollinen luovuus loistaa puutteessaan.

Olenko ainoa, joka tunsi eilen, että jokakerta kun olisi pitänyt syöttää vedettiin ja kun olisi pitänyt vetää niin syötettiin? Noiden vetojen laadusta ei nyt edes tarvitse puhua mitään. Järkyttävää.
 

Gemondo

Jäsen
Tuntuu tavallaan väärältä osoittaa valmennusta sormella tilanteessa jossa kolmannessa erässä pelataan kolmella pakilla ja kolmella sentterillä, mutta kyllä se nyt on pakko.

Jos playoffien neljännen pelin toisessa erässä ollaan tilanteessa jossa:
1) ollaan sarjassa 2-1 tappiolla
2) pelissä 0-2 johdossa
JA
3) vastustajalta ajettu kaksi pelaajaa jo ulos,

NIIN SITÄ PELIÄ EI VOI HÄVITÄ!
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Vastustajan valmentaja, tuo Latvian oma raimosummanen, Peteris Skudra nimeltään, on vienyt koko Jokereiden valmennusryhmää tässä sarjassa satanolla. Tänään nähtiin sekopäältä taas yksi nerokkaan härski tempaus, kun tämä pisti oman joukkueensa jämäpelaajan ajamaan Jokereiden tärkeimmän ja näkyvimmän pelaajan lasarettiin. Klassista playoff-henkeä! Riski kannatti, koska valkoasuinen lammaslauma ei luonnollisesti maalia tuosta seuranneesta yv:stä tehnyt, ja sen arvasi, että samassa katkesi vierasjoukkueelta selkäranka jos toinenkin.

Pelitaktisesta yliotteesta ei kannata enää edes tässä yhteydessä mainita.

Sarja on 99 prosentin varmuudella Jokereiden osalta hävitty ja täysin ansaitusti.
 

rancid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Näyttää vahvasti siltä, että Erkan eväät on syöty. Osansa toki vajaalla rosterilla, mutta kun katsotaan miten Torpedo riisuu Jokerit aseista tuolla likaisella pelaamisella, niin ihmettelen miksi ei edes koeteta antaa takaisin. Laittaisivat nyt edes hetkeksi kaikki likenevät voimat ajamaan Torpedon ykkösjätkistä paskat pihalle. Niin naapuritkin tekevät tällä hetkellä hyvällä menestyksellä. Jokerit syödään tuolla kaukalossa elävältä, ja Erkka uskoo edelleen tuon pygmiosaston nurkkapörräämisen pelastavaan voimaan. Kohtuullisen surullista katseltavaa on Jokereiden fyysinen vastine tässä sarjassa.
 

Gemondo

Jäsen
Jokerit syödään tuolla kaukalossa elävältä, ja Erkka uskoo edelleen tuon pygmiosaston nurkkapörräämisen pelastavaan voimaan. Kohtuullisen surullista katseltavaa on Jokereiden fyysinen vastine tässä sarjassa.

Näin se oli jo Liiga-aikoina, tai ainakin sellainen muistikuva on jäänyt noista ajoista.

e. 2011-12 taidettiin kyllä pelata ainakin ihan semi-miehekkäästi, mutta noin muuten Jokereita on saanut riepotella keväällä miten tykkää. Tapana on ollut kääntää toinen poski ja tippua ajoissa pois häiritsemästä muita.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Westerlundin ja kumppanusten suoritus tässä sarjassa on ollut niin huono että ellei miehestä päästäisi eroon joka tapauksessa maanantain jälkeen niin potkut olisi lähellä. Oma peli sekaisin kauden tärkeimmällä hetkellä, täydellinen fyysinen ja henkinen häviö ja kivana plussana joukkueen aivan hillitön kurittomuus.
 
Viimeksi muokattu:

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Harmittaa Erkan puolesta että yksi kaikkien aikojen suomalaisista koutseista päättää uransa tälläiseen täydelliseen munattomaan mahalaskuun ja vieläpä niin, että häviää kuin hiilikopiolle Erkasta itsestään vuosimallia 1999 kaverinsa Raimon kanssa. Mikä olisi pahempaa, hävitä Jortikalle kuten 99?

Miten meidän joukkueen voi saada lamaantumaan näin ja eikö mitään ollut tehtävissä kun tää on ekasta pelistä eteenpäin mennyt saman nuotituksen mukaan?
 

No Look Pass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Erkka totesi haastattelussa, että suurin osa joukkueesta taisteli hyvin.

Vahva epäluottamuslause päävalmentajalta joukkuetta kohtaan. Herää kysymys, jos kaikkien ottesarjan vaiheiden jälkeen game 4:ssa, kun vielä omaa joukkuetta vasemmalta ja oikealta ja pannaan tuomarien toimesta hanuriin niin miten nämä kansantaitelijat ja co eivät saatana syty pelaamaan?

Jotenkin tuntuu. että tuo Erkka on liian lässyttäjä näin pitkään valmennuspestiin. Vuoden pelaajat jaksavat kuunnella noita pelivirtaus lätinöitä, mutta taas on tainnut tulla raja vastaan.

Joukkueet ovat kyllä niin valmentajansa näköisä kuin voivat vaan olla. Torpedo mulkku, rottaileva, mutta taisteleva ja voittoa janoava. Jokerit taas pehmeä, rauhallinen, laskelmoiva, hajuton, mauton , väritön, laimea. Voitontahto loistaa poissaololllaan.

Voisin jopa väittää, että Erkka saa visionäärinä paljon suuremmat kiksit siitä, että joukkue toteuttaa hänen pelisuunnitelmaansa hyvin, kuin siitä, että joukkue voittaa. Erkalla ei vain tunnu olevan palua voittamiseen. Siksi hän ei koskaan tuskastuneena ota aikalisää ja paisko vaihtoluukkuja vaihtoaitiossa yrittäen epätoivoisesti saada joukkueen heräämään ja voittamaan pelin. Häntä ei vaan kiinnosta tarpeeksi voittaa tai vituta hävitä. Sitten on haastattelussa hellpo naureskella jollekin kotiyleisön edessä viimeisessä erässä 5-0 johdon menettämiselle.

Menestyksen jano. Se loistaa tässä valmennuksessa poissaolollaan.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Menestyksen jano. Se loistaa tässä valmennuksessa poissaolollaan.
Piti saada suurelle yleisölle ns kova nimi penkin taakse ja valmentaja valittiin markkinoinnin ehdoilla. Erittäin uskottava valmentaja kesällä, mutta ikä on tehnyt tehtävänsä ja palo on sammunut. Ei ole tällä kaudella ollut mitään merkkiä tunteesta, tuli sitten voitto tai tappio, jos ei oteta lukuun tuomaristosta kitisemistä.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Ei ole tällä kaudella ollut mitään merkkiä tunteesta, tuli sitten voitto tai tappio, jos ei oteta lukuun tuomaristosta kitisemistä.

Tää on itseäni vituttanut koko kauden. Ihan hirveitä määriä paskajäähyjä tullut syksystä asti, ja Erkan mielestä ongelma on tuomareissa, eikä joukkueen pelaajien tekemisissä. Esim. Viasatilla Jalonen, Kivi, Jortikka ovat kuukausitolkulla ottaneet lähes joka matsissa esiin Jokereiden Kiven sanoin "ihan urpot jäähyt", mutta mitään korjausliikettä, tai oikeastaan edes asian tiedostamista ei ole ollut havaittavissa, vaan sama meno jatkuu pelistä toiseen.

Eilenkin hänen huomionsa tuntui keskittyvän hyväksyttyyn tasoitusmaaliin, jossa imo ei tv-kuvan perusteella ollut mitään epäselvää, eikä siihen, että miten vitussa voi olla mahdollista, että kun johdetaan ns. kuoleman ottelua sen puolivälin jälkeen 2-0 ja tilanne on täysin hallussa, niin aletaan ottamaan aivan käsittämättömiä ja tarpeettomia kakkosia ja vedetään kaveri väkisin takaisin peliin.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
SKA olisi Erkalle unelmapesti, ei tarvitsisi paljoa tuomareista kitistä.
 

faro

Jäsen
SKA olisi Erkalle unelmapesti, ei tarvitsisi paljoa tuomareista kitistä.
No ainakin tämän päivän Dynamo-pelissä Erkka olisi kitissyt ihan samaan malliin. Pari täysin selvää korkeaa mailaa jäänyt Dynamolle viheltämättä ja muutenkin aika surutta saa Dynamo vedellä mm. poikkaria SKA-pelaajien selkään.
 

Anzi

Jäsen
Harmittaa Erkan puolesta että yksi kaikkien aikojen suomalaisista koutseista päättää uransa tälläiseen täydelliseen munattomaan mahalaskuun

Tämä. Kirjoitin jo viime syksynä tai toissa syksynä, että miten ihmeessä kolmenkymmenen vuoden uralla yhden SM-kullan ja yhden EM-juniorikullan saavuttanutta pidetään jonain suurena valmentajana. Ja tuosta SM-kullastakin 40% mennee HIFK:n tuon yhden kauden täysin ylivertaiselle materiaalille, 40% Summasen hartioille ja ehkä 20% EW:lle.

Luulin, että nämä kaksi Narrien Kohelo-vaellusvuotta edes vähän avaisivat tajuntaa EW:n liioiteltujen valmennuksellisten kykyjen suhteen, mutta ei näytä näin käyneen.
 

# Seiskakasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, #65, #86 #51, #8, #12 #18
Tämä. Kirjoitin jo viime syksynä tai toissa syksynä, että miten ihmeessä kolmenkymmenen vuoden uralla yhden SM-kullan ja yhden EM-juniorikullan saavuttanutta pidetään jonain suurena valmentajana. Ja tuosta SM-kullastakin 40% mennee HIFK:n tuon yhden kauden täysin ylivertaiselle materiaalille, 40% Summasen hartioille ja ehkä 20% EW:lle.

Luulin, että nämä kaksi Narrien Kohelo-vaellusvuotta edes vähän avaisivat tajuntaa EW:n liioiteltujen valmennuksellisten kykyjen suhteen, mutta ei näytä näin käyneen.
Joo, Westerlund on ihan paska valmentaja. Ei kelpaa näiden kohelovaelluksien jälkeen enää kenellekään, kun on niin huono. Ja Jokerit rämpi EW:n vuoksi kaksi ekaa vuotta tulokasjoukkueena ihan pohjamudissa. Eikä sitä kannata edes soimata Sotsin mahalaskustakaan. Kun pelattiin ihan päin vittua ilman kolmea parasta sentteriä, jotka maassamme tuolloin oli kisoihin tarjolla.
 

JofaPlayer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Torino 2006 myös oli Erkan yksi surkeuden surkeuksista.

Sak...Eikun siis Erkan maila katkesi harmittavasti vikassa erässä. Pistetään Erkan piikkiin myös Jokisen Ollin tuhlailu viimeisellä minuutilla tyhjästä maalista Lundqvistin mailan varteen.

2011 oltiin yhden läpiajon verran huonompia lopulta ylivoimaista mestaria vastaan. Tuossa sarjassa meillä ei pitänyt juurikaan olla jakoa.

Seuraavana keväänä Erkalla oli haluamansa joukkue ensimmäistä kertaa, rakas naapuri laulukuoroon varsin dominoivan esityksen jälkeen 4-0. Lopulta tasaisten vaiheiden jälkeen tuleva mestari jatkoi finaaleihin ja pronssimitskuun kävi tie.

Kuka olisi ollut parempi KHL-startin vetäjäksi kuin EW? Ehkä juuri Jalonen nyt ensimmäisenä tulee mieleen samanveroisena. Tulkaa nyt joku vielä selittämään tarkat prosenttiluvut siitä, kuinka monta prosenttia kenellekin kuuluu 2011 Bratislavasta!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös