Rugby

  • 74 091
  • 501
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Huomenna, jos jumala suo, koko Englanti pysähtyy. Twickenhamissa pelataan viimeisen päälle matsi. Isäntämaa Englanti on pakkovoiton edessä jos vielä mielii jatkopeleihin. Viime lauantain tappio Walesille ei oikein sopinut kuvioihin. Nyt huomenna vastaan asettuu Australia, joten helppoa ei tule olemaan. Tulos tai ulos. Jos Englanti tämän pelin häviää, niin se on sitten morjes päävalmentaja Stewart Lancasterille. Elämme mielenkiintoisia aikoja..
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Sellainen esitys ensimmäisen vartin jälkeen. Ei nyt oikein voi paeta sen taakse, että voitto on voitto, jos peli on tuota luokkaa. Täynnä virheitä, siis aivan järkyttävä määrä, yleistä säätöä ja sekoilua ja semmoista laiskuutta. Toki kaikki kunnia vastustajan kakkosmiehistölle, painoivat todella kovaa päälle. Upea try Georgialta, kaveri näki mahdollisuutensa ja sitten mentiin.

Tuo tiivistää pelin aika hyvin: "it was anything but all black on the night."

Paniikkiin ei ole syytä, mutta siitä oli aina tulossa jonkinlainen ongelma, että alkulohko on mitä on ja pitäisi viikkokausia pysyä pelikunnossa. Yhden kovan ottelun tähän tarvitsisi ennen puolivälierää, mutta se ei nyt ole mahdollista.

Jos Englanti tämän pelin häviää, niin se on sitten morjes päävalmentaja Stewart Lancasterille. Elämme mielenkiintoisia aikoja..

Elämme tosiaan mielenkiintoisia aikoja, kun Stewartin sopimus on vaatimattomasti vuoteen 2020 asti. Rugby on todellinen herrasmieslaji, mutta äkkiä voi sopimus muuttua jalkapallotyyppisesti palaksi paperia.
 

Hockey 24/7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Fights and Fighters
Ja niin Englanti teki Rugbyn World Cup historiaa, ollen ensinmäinen järjestäjämaa joka ei pääse alkusarjasta eteen päin. Menee Englannin kannattajilla muutama pintti suruun tänään ja vastaavasti Australian porukuilla iloon. Ja mikäs siinä juhliessa, kun voitto tuli joukkeiden välisten Twickenham pelien suurimmalla piste-erolla.
Hieno matsi oli. Tunnetta ja kovia tilanteita ei puuttunut ja periaatteessa Englannilla oli saumat voittoon, kiitos Aussien luokattoman syöttöpelin toisella jaksolla. Aussit kumminkin puolustivat hyvin ja voittivat suurimman osan tärkeistä scrumeista. Vikan kympin "jäähy" antoi sitten Englannille vaikean lopun miesalivoimalla ja Aussit sen hyväksi käytti ja numerot hienommiksi itselleen tekivät.
Paremmin lajia osaavat ja tuntevat tehköön hienomman recapin matsista.
Englanti13 - Australia 33
:
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Paremmin lajia osaavat ja tuntevat tehköön hienomman recapin matsista.

Nyt ei ehdi turista, mutta kyllähän Englannin saumat aika ohuet kuitenkin oli. Metres made oli Englannilla koko ajan reilusti enemmän, vaikka loppua kohden vähän tasoittuikin. Oikeata painetta sinne toiseen päähän ei silti saatu, vaikka muutama pikku näppärä breikki siinä olikin ja hirveä huuto yleisöllä. Keltainen kortti oli aivan oikein, ei mitään epäselvää siinä.

Johan tämä oli parissa minuutissa ohi, kun Brown mallikkaasti järjesti sivurajan omaan pesän nurkalle Foleyn mahtipotkusta. Voi olla, että Englanti ei olisi sitä saanut purettua muutenkaan, mutta olisi ehkä kannattanut edes kokeilla.

Kummasti myös unohtui yleisöltä herrasmiessäännöt viimeisessä täysin merkityksettömässä potkussa. Kummasti irlantilaisetkin osasivat olla huomattavan hiljaa (vaikka nyt vähän mölisivätkin) Dublinissa 2013 yhdessä historiansa tärkeimmistä potkuista.

Final minute of Ireland vs New Zealand 2013 - YouTube
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
"Every match on a Saturday evening, everyone on terrestrial television. A celebration for the converted, a beautiful baptism for the dabblers, a journey and adventure for all of them.

The anger comes from the fact that so many saw this coming from so far away."

Tämä ei todellakaan ollut mikään "i told you so" vaan taivahan tosi.

"The selection, the tactics, the captain, the balance. None of these problems had been addressed. Most had got worse as the critical battles approached."

Englannissa on kolme erittäin suosittua lajia jalkapallo, rugby ja kriketti. Näissä kaikissa lajeissa on nyt ollut World Cup viimeisen vajaan puolentoista vuoden aikana kolmella eri mantereella. Englanti on jäänyt alkulohkoon joka ainoassa. Kysehän ei ole siitä, että olisi mennyt jotenkin erityisen huonosti vaan siitä, että odotukset ovat aina aivan liian korkealla. Jokaisessa näissä lajeissa Englanti on keskinkertainen ja kahdessa näistä on toisaalta mahdollisuus jopa finaalipaikkaan (jalkapallossa ei todellakaan ole).

Stewart Lancaster saa melko kovaa kritiikkiä jo nyt, mutta eihän tässä enää ole kiire mihinkään ja siksi monet eivät halua sanoa asiasta mitään ja miksi pitäisikään. Harmi, että viimeisessä ottelussa on Uruguay mille ei häviäisi edes varamiehinen U20-joukkue. Olisihan se hassunhauskaa, jos viimeisestäkin pelistä saisi tappion aikaan.

Englantilaiset myös kiukuttelivat pelin jälkeen ja vain kaksi pelaajaa saapui median eteen, kun taas kilpailusäännöt määräävät kymmenen.
 
Viimeksi muokattu:

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin vain toisen puoliajan tuosta Englannin pelistä, ja sehän oli aika epätoivoista pyristelyä. Ja kun vähän näytti siltä, että voisivat vielä nousta taistelemaan, ei pää kestänyt, vaan Farrell päätti taklata pallotonta. Samassa tilanteessahan joku toinen veti vielä korkean taklauksen, joten kaksikin keltaista olisi voinut tulla. Osoitus yliyrittämisestä, Englanti ei kyennyt käsittelemään paineita. Omalla tavallaan sama koitui kohtaloksi Wales-pelissä, jossa Englanti lähti kotiyleisön edessä hakemaan voittoa tasapelin sijaan. Olen aika varma, että vaikkapa Pariisissa tai Kapkaupungissa tätä ei olisi tapahtunut. Sääli sinänsä, että nyt alkaa olemaan jatkopaikat selvillä. Oikeastaan ainoa jännitys on, onnistuuko Skotlanti kompuroimaan Samoaa vastaan. Samoalla ei enää panosta pelissä ole, joten...

A-lohkossa siis Wales ja Australia ratkaisevat keskinäisessä, kumpi voittaa lohkon ja kumpi kohtaa Etelä-Afrikan. D-lohkossa Ranskalla ja Irlannilla on vastaava panos, kun voittaja kohtaa Argentiinan ja häviäjä "kokomustat". Melkein toivoisin Ranskalle tappiota Irlantia vastaan, Andy Saltzmannkin totesi Guardian rugby podcastissa Ranskan pelanneen turhan varmasti toistaiseksi. Jotakuinkin niin, että Ranskan olisi pitänyt hävitä jompikumpi peleistään (Italia ja Romania siihen mennessä), jos haluaisivat haaveilla finaalista. Toki tämä oli huumoria, mutta sisältää totuuden siemenen. 2007 Ranska hävisi Argentiinalle, mutta voitti Uuden-Seelannin puolivälierissä. 2011 Ranska hävisi Tongalle, mutta eteni finaaliin, jossa se hävisi niukasti kotijoukkueelle. 2003 se puolestaan eteni puhtaalla pelillä ja tehden vähintään neljä tryta joka pelissä aina välieriin asti, jossa se hävisi Johnny Wilkinsonille...
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
A-lohkossa siis Wales ja Australia ratkaisevat keskinäisessä, kumpi voittaa lohkon ja kumpi kohtaa Etelä-Afrikan.

2003 se puolestaan eteni puhtaalla pelillä ja tehden vähintään neljä tryta joka pelissä aina välieriin asti, jossa se hävisi Johnny Wilkinsonille...

Lohkovoitto on äärimmäisen tärkeä myös siksi, että Etelä-Afrikka -pelin voittaja kohtaa sitten miehet mustissa. Ranskalle kelpaisikin taatusti puolivälierään, kun vastustaja ei ole pelannut kunnollista ottelua aikoihin, mutta ei kukaan vakavalla naamalla väitä, että enää välieriin haluaisi.

Olen aina ihmetellyt miksi vanhemmat antavat lapsilleen nimiä mistä ei voi tietää miten ne kirjoitetaan. Se on Jonny.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen aina ihmetellyt miksi vanhemmat antavat lapsilleen nimiä mistä ei voi tietää miten ne kirjoitetaan. Se on Jonny.

Olisihan se pitänyt tietää, että Jonny, kun oikea nimi on Jonathan Wilkinson, eikä siis John tms. Oli miten oli, hieno pelaaja ja hieno mies. Teki kaikki 24 pistettä tuossa 2003 välierässä, finaalissakin 15 pistettä 20:stä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Oli miten oli, hieno pelaaja ja hieno mies. Teki kaikki 24 pistettä tuossa 2003 välierässä, finaalissakin 15 pistettä 20:stä.

Aavistuksen harmittaa joutua kannattamaan All Blackseja, koska Jonny on se pelaaja miksi olen alkanut lajia seurata. Asuin itse asiassa Englannissa jo 1999 kisojen aikaan, mutta ei se silloin vielä niin kiinnostanut. Jonny oli toki joukkueessa ja vähän pärjäsikin, mutta läpimurto hänelle ja minulle tuli sitten vasta myöhemmin.

Myös Jonah Lomusta kuulin vasta myöhemmin tai ainakin ymmärsin minkälainen legenda on kyseessä. Hän on vakavasti sairas, vain 40-vuotias, ja kertoi elokuussa toivovansa enää ainoastaan elävänsä siihen asti, että lapset täyttävät 21. Hengissä pitäisi pysyä vielä 15 vuotta, aika näyttää.

Jos lähihistorian yksi suurimmista ja oman aikansa suurin kiinnostaa, niin tässä uran kaikki tryt:

Jonah Lomu international tries - YouTube

Try #33 kohdalla huomioitavaa on mistä tilanne tulee "in fact it's the youngster McCaw..." Kyllä. Sama mies, Richie, the captain of the All Blacks.
 
Viimeksi muokattu:

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Romania teki World Cup -historiaa nousemalla 17-15 voittoon Kanadasta oltuaan 15-0 tappiolla. Ei uskoisi noin pienestä luvusta ihan helposti, mutta kyseessä on kuitenkin historian suurimmasta takaa-ajoasemasta nousu voittoon. Sitten ruvetaan tietenkin miettimään muita nousuja ja vaikka ei World Cupista olekaan, niin laitetaan silti:

All Blacks - France 77min 20-16, Eden Park 1994.

The Try from the End of the World - NZ commentary - YouTube

Noinkin voi joskus käydä, mutta siitä on opittu ja tämä on edellinen tappio fortress Eden Parkilla.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Kisat jatkuvat omaa rauhallista tahtiaan, mutta All Blacksien valtakunnassa ei ole mitään sen ihmeellisempää. Koko viikon on tietenkin media kertonut eri jutuista ja kisafiilistä on pidetty yllä.

Kohta mennään hassuttelupeli Tongan kuningaskuntaa vastaan. Ottelun voittaja tiedetään, mutta on tämä kuitenkin tärkeä viimeinen viimeistely ennen tosipelejä. Nyt ihan todella pitää saada syöttöpeli kuntoon, ne perusasiat. Nyt pitää näyttää joukkueelta millä on suunnitelma kannun nostoon. Se on puuttunut tähän asti. Onkohan Englannissa variksia, mutta jos on, niin nekin raakkuisivat. Eivät vain kohta enää.

Richie on loukkaantuneena sivussa. Koko kansakunta haukkoo henkeään, mutta ei tässä mitään salaliittoa ole. Puujalka ja pystyisi kyllä pelaamaan tarvittaessa, mutta Kieran Read on täysin kyvykäs kantamaan kapteenin nauhan ja tekemään tehtävät mitkä siihen liittyy. Kieran on siis seuraava rehellinen kapteeni, mutta pelataan pelit ensin ja mitään valtataistelua ei ole.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Aivan mielettömällä taistelulla lähti Wales rymistelemään. Yhtä lailla miesten kullanvärisissä paidoissaan puolustuslinja piti ilman, että olisi hätäistä päivää ollutkaan. Siinä vaiheessa kun pääsee 15 v 13 puskemaan, niin jotain olisi pitänyt tapahtua, mutta ei taidot riitä.

Kyllähän Walesin eväät on nyt lopussa ja puolivälierässä Etelä-Afrikkaa vastaan tulee ikävästi pataan. Afrikkalaiset ovat toipuneet hienosti yllätystappiosta eivätkä anna enää kenenkään häiritä.

Eteläisen pallonpuoliskon omiksi kisoiksi tämä menee, vaikka Ranskalla voi vielä olla jotain sanottavaa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Tosipelit alkavat, ajat Suomen aikaa:

South Africa v Wales, Twickenham, lauantai klo 18.00
All Blacks v France, Cardiff, lauantai klo 22.00
Ireland v Argentina, Cardiff, sunnuntai klo 15.00
Australia v Scotland, Twickenham, sunnuntai klo 18.00
--

Irlannin kapteeni Paul O'Connell loukkaantui pahannäköisesti ja sitä myöten taitaa olla maaottelu-ura ohi. Pari muutakin loukkaantumista tuli, mutta niillä pelataan mitä on ja lopulta aika helppo voitto vaisusta Ranskasta.

Lapsetkin tietävät mitä tapahtui Cardiffissa 2007, mutta ei anneta sen häiritä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Mukavastihan tämä on herättänyt mielenkiintoa, mutta raportoidaan kuitenkin raporteista Ranskan leiristä. Joukkue kapinoi päävalmentajaa vastaan ja kukaan ei tiedä mistään mitään eikä varsinkaan myönnä mitään. Jotenkin niin hellyyttävän ranskalaista.

Lapsetkin tietävät mitä tapahtui viime kisoissa ja jalkapallossa 2010.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sepäs oli... varsin karmeaa.

Eipä ollut tietoakaan siitä "French flairista", jolla kokomustat kaatui 1999, eikä siitä määrätietoisesta puolustuksesta, jolla se kaatui 2007 ja 2011 käytiin lähellä. Ekassa tryssa vähän huonoa onneakin, ja tietenkin Michalakin loukkaantuminen vaikutti. Sen jälkeen hetkittäin näytti siltä, kuin joukkue tai ainakin Picamoles olisi yrittänyt, mutta muuten oli kyllä ihan hirvittävää. En kyennyt katsomaan loppuun. Uusi-Seelanti kyllä ansaitsi voittonsa, ja porskuttaa aika vakuuttavasti eteenpäin. Etelä-Afrikka antanee kovemman vastuksen.

@pernaveikko : Sinänsä en ihmettele, että Ranskan joukkue kapinoi. St Andrén saldo viimeisestä neljästä Six Nationsista taisi olla 8 voittoa, 12 tappiota. Ja se ei Ranskalle kyllä riitä, kun kahdeksan voittoa pitäisi olla jo saldo pelkästään Italiaa ja Skotlantia vastaan. Enkä myöskään ihmettele, että futispuolella kapinoitiin Domenechia vastaan. Raymondilla ei kyllä koko aikana ollut homma mitenkään hallussa, vaikka 2006 Zidane nappasikin jengin reppuselkään. Toki voi kysyä, onko arvokisat paras mahdollinen paikka, mutta, hei, ainakin media noteeraa...

Mielenkiintoiset välierät edessä, kun kaikki pohjoisen joukkueet putosivat. Toki ainoastaan Argentiinan voitto oli jonkin asteinen yllätys, mutta olisihan sitä luullut (tai ainakin toivonut) edes jonkun pystyvät yllättämään. Lähellä se oli Walesilla ja Skotlannilla, ja ennen kaikkea viime mainitun tappio kyllä jäi harmittamaan. Upea peli, ja niin lähellä oli välierä Argentiina - Skotlanti...

Taidan siirtää nyt kannatukseni Argentiinalle. Jostain syystä pidän "puumista", vaikka futispuolella en ole koskaan oikein lämmennyt. Tämä tietää todennäköisesti varmaa finaalipaikkaa Australialle. No, kannatan sitten finaalissa Uutta-Seelantia, niin saadaan wallabeillekin toinen mestaruus.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Sepäs oli... varsin karmeaa.

Eipä ollut tietoakaan siitä "French flairista", jolla kokomustat kaatui 1999, eikä siitä määrätietoisesta puolustuksesta, jolla se kaatui 2007 ja 2011 käytiin lähellä.

Näitä on hauska seurata, jos ymmärtää, että sillä ei oikeasti ole pienintäkään merkitystä siihen seuraavaan peliin. Olen samasta asiasta sanonut niin monta kertaa jääkiekkopuolella ihan siksi, koska jotkut ihmiset eivät sitä tajua. Edes 2007 joukkueesta ei ole mukana enää kuin Richie, Dan Carter ja Tony Woodcock.

Silloin 16-vuotias Carterin manttelinperijä Beauden Barrett kertoi haastattelussa aivan uskottavasti, että ei ainakaan katsonut peliä eikä muista sen enempää sitä edes pelatun. Voi olla aivan hyvin tottakin. Peli pelattiin yhdeksältä sunnuntaiaamuna eli sitä on saattanut aivan hyvin tuossa iässä olla itse potkimassa palloa ja tulokset näkyvät nyt.

Sinänsä en ihmettele, että Ranskan joukkue kapinoi.

Lopulta mustapaitojen leirissä oltiin sitä mieltä, että väitetty kapina on vain vedätystä ja psykologista sodankäyntiä. Eurooppalaisena ja sitä myöten enemmän ranskalaista mentaliteettia tuntevana ja sieltä kuuluvia uutisia näkevänä en usko. Lapsetkin tietävät, että ranskalaiset lakkoilevat ja nousevat barrikadeille ties mistä asiasta paljon enemmän kuin normaali ihminen.

Esitys oli niin läpeensä huono, mikä johtui tietenkin pitkälti vastustajan esityksestä (clinical, sensational, pure black magic, this lot are good), mutta ei tuo silti näyttänyt joukkueelta missä kaikki olisi kunnossa ja valmiina.
--

Carter näytti epäilijöille miksi hän on edelleen maailman paras first five ja Julian Saveaa syystäkin verrattiin Jonah Lomuun. Toisessa kolmesta trysta hän vain jyräsi kolmen ranskalaisen yli. Hidastukset aiheuttivat huomattavaa hilpeyttä pubikansan parissa.

Valtakunnassa on kaikki siis hyvin.
--

Samaan aikaan isäntämaa Englannissa:

BBC Sport - Rugby World Cup 2015: RFU names England review panel
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Nythän tämä tuomarin syytteleminen lähtee aivan käsistä.

BBC Sport - Rugby World Cup 2015: 'Craig Joubert wrong to award penalty'

Voi helvetti, jos osaisi itse, niin ei tarvittaisi tuomaria ratkomaan peliä.

Eteläisen pallonpuoliskon mediassa ihmetellään miksi pohjoiset ystävämme ei riitä. Samaa peliä kuitenkin pelataan. Ne ei riitä siksi, että fyysinen pelote puuttuu. Niin, vaikka se minkä nimi on Julian Savea. Tai kuka tahansa maantiejyrä.

Niin, tuo vihellys taisi olla väärin, mutta pitäisikö oppia pelaamaan aikaisemmin eikä jättää muiden vastuulle.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ai miksi ei olla kisoissa enää? Decision making.

Joku neropatti keksii heittää pitkäksi menneen pallon. Mitä tuolla haettiin? Mitään siitä ei olisi hyötynyt ja hävittävää oli aika paljon. Miksi ei vain pitänyt sitä soikeaa palloa omassa pesässä ja odottanut hommaa pois. Melkoinen anglismi tuo, mutta eikös ne siellä Skotlannin ylämaalla jotain tuommoista juttele.

World Cup tarvitsee tuhkimotarinansa ja nyt sitä ei tullut, vaikka olisi pitänyt.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jep, turhaa itkua. Eteläisellä pallonpuoliskolla tämäkin tehdään paremmin, eihän Uudessa-Seelannissakaan ole koskaan syytetty tuomarivirheitä tappiosta. Vai mites se nyt oli...?

And then we had '07,
It turned into a fuss,
When that blind, phoney bastard didn't see that forward pass,
And for 24 years, we still haven't seen Webb Ellis
Vakavasti puhuen ymmärrän kyllä, että skotteja harmittaa. Eipä noita mahdollisuuksia kuitenkaan ole turhan usein, ja ketä nyt ei vituttaisi hävitä tuomarin virheeseen. Positiivisena todettakoon, että tästä saatiin hieman huumoria irti. Joubert taisi itsekin tietää tehneensä virheen, ja juoksikin heti pelin jälkeen tunneliin ja ulos kentältä. Tästä lohkaisikin Andy Saltzmann (suunnilleen): "On the other hand, it was nice to see a South-African running into space in stead of looking for the contact."

Edit. Lisätään vielä, että onhan sekin ihan relevantti kysymys, että kun kerran joka helvetin tilanne tarkistetaan TMO:lta, niin miksi ihmeessä tuota ei sääntöjen puitteissa voinut sitten katsoa? Ei tietenkään kaikkia knock-oneja tarvitse tarkastaa, mutta voisihan katsoa ainakin ne, joissa on pisteitä panoksena.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Joubert taisi itsekin tietää tehneensä virheen, ja juoksikin heti pelin jälkeen tunneliin ja ulos kentältä. Tästä lohkaisikin Andy Saltzmann (suunnilleen): "On the other hand, it was nice to see a South-African running into space in stead of looking for the contact."

Edit. Lisätään vielä, että onhan sekin ihan relevantti kysymys, että kun kerran joka helvetin tilanne tarkistetaan TMO:lta, niin miksi ihmeessä tuota ei sääntöjen puitteissa voinut sitten katsoa?

Mahtavan hieno kuva paperilehdessä missä Joubert ravaa pukukoppiin äitiä apuun huutaen.

Säännöt ovat tässä kohtaa yksiselitteisiä, tilannetta ei saanut tarkastaa mistään. Jos säännöt ovat vääriä, niin pitää olla voimaa muuttaa niitä. Mitään järkeähän byrokratiassa ei ole, mutta nyt se oli näin. Se on tietenkin ihan helpottavaa kuulla, että edes tuomari on säännöistä tietoinen.

Näinhän asia ei aina ole varsinkaan kriketissä missä on kertynyt melkoisen mukava kirja sääntöjä säännön perään. Ja Suomessa luullaan elettevän jossain sääntöviidakossa.
 

rancid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Olen valaistunut!
Tuli oltua lauantaina kutsuttuna vieraana Twickenhamissa seuraamassa Etelä-Afrikka - Wales. Olen elämäni aikana ollut lukemattomissa urheilutapahtumissa, mutta koskaan en ole nähnyt mitään noin intensiivistä kuin kahden huippumaan välinen rugbyottelu. Onneksi tein ennen reissua sen verran taustatyötä, että säännöt ja taktiikat olivat suunnilleen hallussa. Yleinen sekamelka muuttuikin hallituksi kaaokseksi.
"kotiyleisön" tuella pelannut wales laittoi kaikkensa peliin ja oli etenkin ensimmäisellä jaksolla suorastaan hurjan fyysinen. Ottelun taklaukset olivat muistaakseni Springboks 108 - Wales 189. Tuliko punapaidoille sitten toisella jaksolla väsy, vai oliko Springboksilla yksi ylimääräinen vaihde, mutta toinen jakso oli Etelä-Afrikan vahvaa vyörytystä. Walesin urhoollinen puolustus taisteli vääjäämätöntä vastaan aina viimeiselle 5-minuuttiselle, kunnes Fourie du Preez karkasi tekemään Springboksin ainoan tryn koko ottelussa. Tuolla hankittu neljän pisteen johto kesti lopulta aika helposti loppuun saakka.
Tällä hetkellä itseltä löytyy keittiön pöydältä Springboksin aito pelipaita sekä Tendai "beast" Mtawariran käyttämä pelikenkämalli, molemmat kyseisen karpaasin signeeraamina. Ovat menossa kehystämöön, ja tulevat päätymään seinälle. Muistona ottelusta, joka tarjosi kenties elämäni parhaan urheiluelämyksen tähän mennessä.
Soccer - Genteleman´s game played by hooligans
Rugby - Hooligans sport played by gentlemen
Noista kahdesta pakko valita jatkossa jälkimmäinen..
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Soccer - Genteleman´s game played by hooligans
Rugby - Hooligans sport played by gentlemen
Noista kahdesta pakko valita jatkossa jälkimmäinen..

Pari pientä kähinää on kentällä nähty, mutta sitten aina tuomari pelkällä läsnäolollaan rauhoittaa tilanteen ja tarvittaessa pyytää kapteenit puhutteluun. Eikä tässä lajissa kukaan filmaa.

Tervetuloa uskoon ja valaisuuteen, maailmassa on muitakin pelejä kuin jääkiekko.
 

rancid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Pari pientä kähinää on kentällä nähty, mutta sitten aina tuomari pelkällä läsnäolollaan rauhoittaa tilanteen ja tarvittaessa pyytää kapteenit puhutteluun. Eikä tässä lajissa kukaan filmaa.

Tervetuloa uskoon ja valaisuuteen, maailmassa on muitakin pelejä kuin jääkiekko.
Joo, se oli kyllä huomattavissa että tuomarin päätöksiä kunnioitettiin, oli ne sitten oikeita tai vääriä. Filmaaminen tuossa lajissa on jopa turhaa, koska harvemmin näyttivät katkaisevan peliä kentälle makaamaan jääneen pelaajan takia. Ja jo yhden miehen vajaus puolustuslinjassa antaa vastustajalle nopeassakin aikataulussa ison edgen.
Lähinnä tuntui nuo loukkaantumiset johtuvan päähän kohdistuneesta iskusta ja siitä seuranneesta blackoutista. Käsittääkseni käsien/jalkojen murtumat ovat jopa harvinaisia tässä pelissä johtuen siitä että taklaamisessakin on sääntönsä. Lähinnä päät kolisevat yhteen. Oli upeaa katsoa, miten osuman saanut pelaaja pyrki takaisin peliin mukaan niin pian kuin mahdollista.
MM-turnauksella oli muuten ollut isäntäni mukaan ennen puolivälieriä jo 4 miljardia tv-katsojaa. Turnaus on maailma kolmanneksi seuratuin urheilutapahtuma kesäolympialaisten ja futiksen MM-turnauksen jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös