KooKoo kaudella 2015–2016 – paluu Liigaan!

  • 126 484
  • 601

Nordle

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, MyPa
Ei ollut joo Järvenpään päivä tänään ja Tappara rankoi kovalla prosentilla. Parempi tosiaan voitti ja huomenna toivottavasti asiat menisi paremmin putkeen.

Hyvärisellä oli tänään pelissä ihan hyvä ilme ja taistelutahto, jota Mattila ilmeisesti arvostaa ja pääsikin koittamaan ylemmissä kentissä. Kuitenkin vaikutti loppu peleissä olevan harvinaisen hukassa. Lammassaarella oli ihan hyviä haasto yrityksiä ja käsissä olisi potentiaali, mutta harvinaisen pehmeä pelaaja kaksintaistelu tilanteissa. Positiivista oli tänään se että käytti laukaustaan, joka on mielestäni kuitenkin suhteellisen hyvä, eikä yrittänyt rakennella peliä. Tarvitsee ehkä jokusen onnistumisen ja kyllä se siitä?
Mukavaa oli myös katsella miten nämä meidän ns. Mestis pelaajat pyörittivät välillä peliä hyvällä itsevarmuudella ja tuntuu että välillä he löytävät muutenkin toisensa paljon paremmin verrattaen kärkikenttiin.

Toivottavasti jätkillä säilyy itseluottamus ja luotto omaan tekemiseen vaikka lukemat olivat rumat ja harhasyöttöjä tuli paljon.
 

Kioto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tänään tuli sitten kauden toinen totaalinen hanuriraiskaus, mutta ihan kivastihan me toivuttiin siitä ensimmäisestäkin joten toivotaan samaa nytkin.
Jos jotain positiivista haluaa hakea niin toinen peli putkeen kun Green räppää maalin edestä häkin, siitä vois vähän muutkin ottaa neuvosta vaarin jotta tultais sielt kulmista sinne kuuluisalle sota-alueelle.

Pakistoon toivoisi kyllä pikaisesti Eklundin ja Nyqvistin paluuta, uskon että kaksi pelin avaamiseen kykenevää kiekollista pakkia helpottaa hommaa varsin paljon hyökkäyksiin lähdössä.
Hyvinhän pääasiassa kaikki pakit on nyky tilanteeseen peilaten suoriutuneet, mutta kyllähän se varsin selvästi vaikkapa näkyy että esimerkiksi Marlo Koponen ei pysty millään ehjään 18 minuuttiseen Liigassa, sen sijaan hän on osoittanut olevansa erittäin hyvä +/- 10 min. rotaatiopakki mutta tässä kuvastuu hyvin tämän hetken ongelma kun oletettavasti meidän seitsemästä pelaavasta pakista neljä on telakalla.
Yksi mikä tänään pisti silmään pakkien pelaamisessa oli todella pehmeä maalinedustan pelaaminen, siellä ei tänään edes yritetty siirtää Tapparan miestä sivuun molarin edestä, joten toivotaan tähänkin terävyyttä ja sitä kuuluisaa vittumaisuutta huomiselle.

Hyökkäyksessä myös toivoisin pientä tuuletusta ketjuihin, ainakin kärkiketjuihin voisi kokeilla vähän uutta verta ja laittaa Lammassaarta,Watkinsia ja Hyväristä operoimaan 3-4 ketjuihin taikka popparille.
Ja vaikka Malinenkin on ollut tärkeä lenkki niin joku voisi Jarkollekkin käydä kuiskaamassa että välillä saa ja pitää myös laukoa, mitä me turhaan ylivoimallakaan laitetaan Greeniä maalin eteen hakattavaksi kun sinne ei kukaan viitsi kiekkoa toimittaa edes.

Maalissa Blusia vastaan toivottavasti aloittaa ja lopettaa ykkösveskari Järvenpää joka tänään jäi aika yksin, toki ei hänelläkään paras päivä ollut, mutta eipä häntä voi kun toisesta maalista syyttää, pisteet kyllä Cloutierille tyylikkäästä vikan erän hoitamisesta.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vaikka ei nyt Järkkärin piikkiin mennyt niin ollaankos me Cloutilla maalissa hävitty kuin yksi ottelu? Ehkä joukkue pelaa sitoontunemmin maalin edustaa kun tietää että ripareita putoaa. Freddie uuniin
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Itse ajattelin, että Järkky pelaa 80% peleistä. Ja ajattelin myös paljon nihkeämpää pistepottia kokonaisuudessaan. Joten itselle on aikamoinen positiivinen paukku, että Freddy on ottanut jo nyt noin monta voittoa.
 

Kioto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Itse ajattelin, että Järkky pelaa 80% peleistä. Ja ajattelin myös paljon nihkeämpää pistepottia kokonaisuudessaan. Joten itselle on aikamoinen positiivinen paukku, että Freddy on ottanut jo nyt noin monta voittoa.
Samanlaiset ajatukset oli itsellänikin ja toivoisin edelleen että peluutus menisi niin että Cloutier pelaa sen max. kolmasosan peleistä, tosin jos tohon tahtiin tarttuu Cloutierille niin tilanne valmennusjohdolle on varsin positiivinen mutta kimurantimpi.
Järvenpäällä on ilmeisesti jokin maaginen voima saada maalivahtipari pelaamaan häikäisevällä tasolla vrt.Raanta ja Korpisalo.

Positiivista kyllä että veskareiden takia ei olla ainakaan vielä yhtään ottelua hävitty.
 
Ainakaan ei tarvitse pyrkiä hallitsemaan hyökkäämällä ja paineistamalla joka Pelsua vastaan kusi. Voidaan palata takaisin tiiviisti puolustavaan ja joko nopeasti vastaan iskevään tai muuten peliä tappavaan pelaamiseen jolla niitä pinnoja tulee.

Vaasa 2p, Oulu 0p, Kuopio 3p, Tampere 0p.
Näinhän siinä sitten kävi. Pitäisiköhän perustaa joku vetolinja... Oulun ja Tampereen peleissä kotijoukkueet nyt eivät jättäneet mitään mahdollisuuksia pisteisiin. Varsinkin Tapparan rakenteiden jauhaminen sekä puolustus- että hyökkäyssuuntaan oli tylyä katseltavaa. KooKoolta kuitenkin siinä mielessä fiksua pelaamista Tampereelta, että pelin jo käytännössä ratkettua ekan vartin jälkeen loput vain pelailtiin pois ikään kuin säästöliekillä.

Nyt sitten Blues, HIFK ja Ilves kotona. Vaikka kaksi kolmesta vastustajasta on ennakkoon kovempia, niin kaikki näistä on mahdollista pitää totuttuun tyyliin maalin peleinä ja joku 5-6 pinnaa yhdeksästä täysin otettavissa. Pelataan kuitenkin kotona ja HIFK:n ja Ilveksen ryöstöjä päästään estelemään suht tuorein jaloin.

Loukkaantumistilannekaan ei niin kovin pahasti haittaa vaikka lista onkin pitkä, kiitos siitä joukkueen kasaajille! Mieluummin vähän liikaa hyvärisiä, huhtasia, julkusia jne. kiinteällä palkalla taistelemaan viimeisistä pelipaikoista ja sillä kirittämään kaikkien tekemistä, kuin vähän liian kapea rosteri ja jotain hätälainoja Mestiksestä. Eklund olisi toki kiva saada takaisin askiin.
 

Ansa Paitsio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä KooKoo on lunastanut liigapaikkansa uskomattoman hyvin... Vieläkin liigaan noususta joitakin kabinettipäätös puheita mediassa liikkuu. Käsittämätöntä.
On kyllä hyvin kasattu rosteri olosuhteeseen nähtynä - jahka vielä saadaan lasaretti tyhjäksi niin kyllä kelpaa. Ja yllättävän hyvin on poissaoloja paikattu.
On tätä moni ihmetellyt.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Liigan yleisessä osiossa oli puhetta seurojen parhaista hankinnoista ja nyt, kun sarjaa on jo reilu viidennes takana, niin KooKoonkin hauista voi jo jotain mielipidettä muodostaa.

Vedän omat mietelmät tällä tutulla kaavalla:

A Pelaaja on ylittänyt selkeästi häneen kohdistetut odotukset. Huippupelaaja on täyttänyt tai ylittänyt häneen kohdistetut korkeat odotukset.
B Pelaaja pelannut hyvällä tasolla ja täyttänyt suurelta osin hänelle asetetut odotukset.
C Pelaaja on pelannut kohtuullisella tasolla illasta toiseen ilman suuria kohokohtia ja parantamisen aihetta löytyy.
D Pelaaja ei ole vastannut häneen kohdistettuja odotuksia kuin korkeintaan hetkittäin.

A:

Green.

Pisteitä, johtajuutta ja esimerkkiä. Eipä nousijajoukkue voisi paljon parempaa mentoria saada. Toivottavasti ei peluuteta loppuun, mutta joku hyvin sanoikin, että eiköhän 37-vuotias jo tunne itsekin rajansa.

Lehtonen

KooKoon alkukauden paras pakki. Ihmettele suuresti, ettei jatkosoppari saanut Turusta. Kuten olen jo sanonut, niin pelaa vielä otteluja sinivalkoisessa paidassa.

O'Connor

Ollut toistaiseksi KooKoon pakkien paras kiekollisesti erityisesti hyökkäyspäässä. Muutama tyhmä jäähy, mutta varmasti hinta/laatu-suhteeltaan hyvä.

B

Malinen

Hieman yllättäen jopa lähellä C-koria. Peli on periaatteessa hyvällä tasolla, mutta jotenkin sellaista väkisin puurtamista. Laitureiden kanssa ei ole oikein kemiat kohdanneet ja toisaalta 16 maalia viime kaudella tehneenä ei voi myöskään olla tyytyväinen yhteen tehtyyn kaappiin 14 ottelun jälkeen.

Eklund

Fiksu pakki, joka saa pelin näyttämään helpolta. Vähän sellainen aivan persaukisen miehen nummisteppo. Voisi olla myös A-korissa, mutta jotenkin on olo, että pystyy vielä paljon parempaankin.

Kurki

Ollut hyvässä mielessä näkymätön ja ne edellisen liigakeikan päättömät nousut kiekon kanssa ovat olleet vähemmistössä. Tehotilasto on ruma, mutta siinä painaa viikonlopun -3 matsi Tapparaa vastaan.

Pelli

Hieno kotiutus Leprasta. Virheitä tulee, mutta toisaalta myös uskaltaa pelata. Se ei ole koskaan tuon ikäisellä jannulla huono merkki.

Vallin

Kentällä vähän jää jo jalkoihin, mutta naarasi Haatajan. Siksi nyt pääsee myös B-rappuun.

C

Guttig

Paransi otteitaan ennen vajakki-Bloodin kolausta. Edelleen hieman Mestis-moodissa eli kiekkoa kuljetetaan maaliin, mutta toisaalta näen yhä potentiaalia.

Huhtanen

Välimallin mies. Tehoja ei odotettu, tsemppiä odotettiin. Näitä saatiin. Oliko järkevä edes hankkia? Jaa-a.

Alikoski

Peluutettiin väärässä roolissa alkukaudesta ja ei ole muutoinkaan jotenkin löytänyt vielä sitä omaa paikkaa joukkueesta.

Watkins

Ristiriitainen ukko. Toisaalta tsemppaa ja pelaa omiin hyvin, mutta vastaavasti sellainen peruspohjoisamerikkalainen Stiga-ukko, jolta ei löydy käsiä tai luovuuttaa, kun hyökkäyssininen on ylitetty. Saa kuitenkin paljon peliaikaa, joten tehojakin voi ulkkarilta vaatia.

D

Grönholm

"Onneksi" on kahden vuoden soppari.

Hyvärinen

Ei oikein saumaa mihinkään rooliin.

Lammassaari

Tasakentällisin ihan lapanen, ylivoimalla jotain käyttöä. Ei mikään täyshuti ja tausta on repaleinen, mutta ei toisaalta tuo kentälle oikein mitään extraa, jos ei tee tehoja.

Ei arvosanaa

Nyqvist

Loukkaantuneena

Haataja

Hyvä alku, mutta liian pieni otanta.
 

Fordél

Jäsen
Nimimerkiltä Sekera mainio viesti tuolla Kärppä-osiossa koskien joukkueiden laukauksia ja niiden onnistumisprosentteja maalintekoalueelta. Tässä linkki ko. viestiin Jatkiksessa.

KooKoon kohdalta viesti on aika helppo tiivistää: paikoille ei päästä läheskään yhtä usein kuin vastustaja, mutta kun päästään, pelaajamme onnistuvat hyvällä prosentilla. Hyökkäyspeliä tarvitsee siis todellakin kehittää, jotta se tuottaa yhä enemmän laadukkaita maalintekopaikkoja. Välttämättä koko kauden KooKoon onnistumisprosentti ei jatku näin hyvänä.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Julius Nyqvist palaa kokoonpanoon huomenna KooKoo-HIFK pelissä. Kyseessä Nyqvistin ensimmäinen liigapeli KooKoossa, sillä hän loukkaantui jo ensimmäisessä harjoitusottelussa. Toivottavasti Nyqvist pysyisi nyt kunnossa loppukauden ajan. Onko kenelläkään mitään tietoa Oscar Eklundin tilanteesta?

Nyqvist aitioista kaukaloon! | KooKoo
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kävi ilmeisesti magneetissa viime viikolla, eli voisi olettaa tämän perusteella, että ei ihan heti ole palaamassa kokoonpanoon. Sääli.

Huono homma. Kyllähän tuo magneettikuvaus kielii siitä, että Eklund voi olla yhtä kauan sivussa kuin Grönholm ja Vallin ja jopa kauemminkin. Näinköhän kukaan Eklund, Grönholm tai Vallin pystyvät pelaamaan enää tämän vuoden puolella?

Liigapelaajien tarkemmat potilastiedot eivät ole julkista tietoa ilman potilaan lupaa. Tietosuojavaltuutettu on antanut tähän tarkat ohjeet, joita Liigassa noudatetaan.

KooKoolta sivussa 20.10.2015 päiväyksen mukaan ovat Julius Nyqvist, Ari Vallin, Anthony Guttig, Ossi-Petteri Grönholm, Oscar Eklund ja Mikko Alikoski.

Julius Nyqvist palaa huomenna kokoonpanoon. Muiden paluusta ei ole mitään tietoa.

Liiga-pelaajien potilastiedot eivät julkisia – tässä syy | Uutiset | Liiga
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Tämä tietosuoja-asiahan ei ole mitenkään uusi. Linjaus on tehty jo joitain vuosia sitten. Ihmettelen ettei tätä kerrota tuossa "uutisessa".
 

Steus

Jäsen
Guttig on edelleen aivotärähdyksen takia sivussa ja aiempaakin historiaa samasta vaivasta löytyy, joten pahimmillaan voi olla jopa ura ohi. Lahilaiset piripäät varmasti ovat innoissaan, kun heidän lemmikkipelaajansa Blood oli lopulta vähemmän pois kuin Guttig.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Ei erimielisyyttä oikeastaan mistää tuossa listassa.

Järvenpää taisi puuttua.

Joo, näinpäs näytti käyneen, kun katselin vain kenttäpelaajia.

B-koriin Järkkärin laittaisin. Tilastot eivät ole kauneimmasta päästä, mutta kun katsoo torjuntamääriä ja miltä sektoreilta kuteja on tullut, niin on suoritunut alkukaudesta melko puhtain paperein. On kuitenkin antanut, muutama poikkeusta lukuunottamatta, joukkueelle aina sauman voittoon askissa olessaan, jos hommaa on/olisi toiminut toisessa päässä. Harvoin on toiminut, koska Järvenpään pelaamissa matseissa KooKoo on tehnyt maaleja keskimäärin 1,55 per peli varsinaisella peliajalla. SeksiWau!
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eikös tuo Vallin vielä tänä vuonna jäälle ehdi kun kuuden viikon saikusta itse puhui. OPG:n paluulla ei nyt niin hoppua mutta menishän se rotaatiossa.
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ilves peli oli aika hyvä leikkaus KooKoon ongelmista. Eka erä oli sitä KooKoota millä on pisteitä kerätty kohtuu ongelmitta. Keskiössä tässä on oman pään pelaaminen joka on täysin riippuvainen siitä, että omista päästään nopeasti pois nopeilla lähdöillä tai jos ei onnistu niin muutamalla kiekonsiirrolla saadaan paine pois omalla alueella ja uudestaan rakentamaan peliä. Ja kun Ilveskin ei antanut täyttä painetta karvauksen suhteen, niin lähdöt oli hyviä kokonaisuudessaan. Ja mikä tärkeintä hyökkäysalueelle päästiin kiekon kanssa ja päätettiin ne kohti maalia, josta saatiinkin muutama hyvä hässäkkä. Toinen erä olikin sitä mikä kuvaa tällä hetkellä tuota pelaamista, eli oltiin täysin kusessa omassa päässä kun Ilves päättikin antaa kunnolla painetta pakeille, silloin alkoi tulla virheitä, kiekon menetyksiä ja koko kentällisen energia meni omassa päässä painimiseen. Ja sitten kun päästiin omista ylös, niin vastustaja oli jo ehtinyt kiekon alle keskialueelle ja ainut mahdollisuus päästä tästä läpi oli heittää kiekko päätyyn ja lähteä taistelemaan se takaisin joukkueelle. Useimmiten tuo kamppailu hävittiin täysin. Josta tuli taas se ongelma että hyökkäyspäässä ollaan 10sek ja omissa joudutaan taistelemaan se loput 20-30sek, ja sekään ei useimmiten riittänyt. Kolmas erä oli vähän parempaa mutta samat ongelmat jatkuivat, ei päästä omista, tulee turhaa painetta, kiekon menetyksiä ja ei päästä vastustajan kenttäpäätyyn. Toi on aika kohtuu rankkapeli 'pelitapa' tällähetkellä. Kiekollinen peli on aika paskaa tällä hetkellä.

Nyt olisi aika tehdä muutoksia ja yksi ensimmäisistä tehtävistä on rikko tuo ykkös hyökkäyskolmikko, Lammassaari kylmästi katsomoon ja Kangasmäki tilalle, niinä hetkinä kun Kangasmäki nostettiin tuohon kenttään niin tuntui kuin se olisi herännyt eloon, sama kävi käytännössä silloin kun Julkunen nostettiin sinne. Tuollasenaan jos jatketaan niin heitetään turhan paljon potentiaalia hukkaan.

Ja Rajalalle se mahdollisuus tai sitten potkitaan ulos.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Rajala tuskin tulee saamaan tuon kummempaa "mahdollisuutta". KooKoo - Ilves -ottelussa ruhtinaalliset 7:38 min peliaikaa. Pelleilyksi menee.

Tuon kyseisen ottelun 3. erässä näytti että ainakin Juuso Rajala ja Petri Lammassaari istuskelivat pääasiassa penkillä. Vihdoin valmennus uskalsi rikko pyhän kolminaisuuden eli Watkins - Green - Lammassaari. Ja pisteet etenkin Lammassaaren penkittämiselle vihdoin.

Nousiko tuossa lopussa Greenin vierelle Haataja ja Kangasmäki? Kouvolasta tulee niin huonolaatuista lähetystä streemiltä katsottuna että välillä ei tunnista omia millään saati sitten vieraita.
 

Bertil Snöre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo
Vihdoin valmennus uskalsi rikko pyhän kolminaisuuden eli Watkins - Green - Lammassaari. Ja pisteet etenkin Lammassaaren penkittämiselle vihdoin.

Minun mielestäni Lammassaari on muutamassa muussakin ottelussa istunut kolmannen erän lopulla penkin päässä. Valitettavasti en nyt vain muista näitä otteluita.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jokohan Guttig olisi huomenna pelikunnossa. Chef Watkins tai Lamppu voisi helposti korvautua Guttigilla mutta eikähön nuo ukot taas sen 17 minsaa pimputtele ja pamputtele. Huomenna olisi syytä HPK saada nurin ja mielellään 3 pistettä.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jokohan Guttig olisi huomenna pelikunnossa.

Eilen kuulin, että Guttig ei missään tapauksessa pelaa yhtään peliä ennen ensi lauantaina alkavaa maaottelutaukoa. Sitä en kyllä tiedä, onko hän pystynyt edes treenaamaan, mutta pelikunnossa hän ei siis ainakaan ole.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Harmi tuo Guttigin tilanne kaikkiaan. Toivottavasti toipuu pelikuntoon. Lisäksi vaikka Guttigin alku oli paikoin yskähtelevä, olisi hänessä paljon enemmän potentiaalia kuin Chefissä. Chef Watkins oli aivan kujalla Ilvestä vastaan, mutta niin vaan Mattila tykkää. Esimerkiksi Peltonen ja Rajala syövät Chef Wotkinssia aamupalaksi, mutta luotto on aikamoisen toisenlaista. Jopa outo tilanne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös