Sillanpää ja Tjärnqvist JYP-vahvuuteen

  • 23 780
  • 120

J.Shelley#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP,Toronto Maple Leafs.
Vaikka tekee maaleja, niin ei ole pihlmanmainen laukaus. Tekee lähietäisyydeltä paljon maaleja ja on niissä kiekoissa oikea-aikainen.

Eli siis vähän Abidin tyyppinen pelaaja, tosin paremmalla asenteella varustettuna? Paita samantien tilaukseen.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Erittäin kokenut ja älykäs pelaaja, joka ei koohota vaan tekee aina oikeita ratkaisuja kentällä. Liike ei varmaan huippuvuosien tasolla ole, mutta tosiaan erikoistilanteissa todella vahva. Juuri tuollainen täsmähankinta jonka oisin voinut kuvitella JYPin tekevän mestaruutta hakevaan joukkueeseen kesken kauden, mutta nyt en tiedä. Toivottavasti onnistuu.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Sillanpäästä en osaa oikein sanoa mitään. Ihmettelin aikanaan että miksi KHL-Jokerit tämän palkkasi, ja eipä se Narri-ura kauaa kestänyt. Noh, toivotaan nyt että Serveri lunastaa odotukset täällä.

Sillanpää oli kyllä niin totaalinen väliinputoaja viime kaudella, että ei paremmasta väliä. Valmennusjohdolta ei luottoa tullut, vaan mies oli sentterihierarkiassa varmaan jossain maalivahtien tasolla; vain pakon edestä ja silloinkin minimaalisella vastuulla. Liigaan taas ei ollut asiaa tiettyjen Liigan ja Jokerien välisten seikkojen takia, joten minuutteja oli pakko hakea Mestiksestä ja Allsvenskanista. Hakuna ymmärsin Sillanpään, mutta noille hauille pitää pystyä tarjoamaan enemmän kuin mitä Jokerit tarjosi.

Jännä nähdä mikä on miehen nykykunto. Motivaation pitäisi olla kohdillaan viime kauden jälkeen, mutta pelillinen panos tuskin kuitenkaan parani noilla lainareissuilla. Tilastojen valossa nuo lainapestit eivät myöskään olleet mitään huikeita rupeamia, joten saa nähdä. Tosin eipä JYP tuossa paljoa voi hävitä, sen verran lyhyt pesti kuitenkin on kyseessä ja tarve on todellinen.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti

Schröder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
Sopparia ei minnekään, niin luultavasti palkkapyyntöään tarkistanut tai tälläisella keikalla se ainakin alhaisempi.
 

snake70

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Pitihän tuohon loukkaantumis sumaan puuttua. Ja markkinoilla ei välttämättä ole täsmäasetta saatavilla ja resurssitkin varmasti rajalliset, Itselle tällaiset kuukauden pestit on vähän niin ja näin, kumpikin pelaaja ollut sopimattomassa tilanteessa ja harjoitelleet missä lieneen. Onnistuessaan ja jatkosopimuksen mahdollisuus olisi toinen juttu, vähintäänhän tuossa menee sen 5-10 peliin että pääsee rytmistä kiinni niin kuukausi onkin sitten jo siinä, ja kaverit lähtee muille maille. Lähinnä tässä tulee sellainen tunne että jollekin toiselle seuralle peluutetaan pelaaja toiminta kuntoon. Mutta jos näistä ei ole mihinkään niin helposti pääsee myös eroon. kun tuolla on jo nyt muutama turhake joita tuskin kukaan huolii.
 

Hurraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, FCV, Flames, Happee, JyP, Lohi
Täysi luotto on vahvistuksiin ajankohtaan nähden. Toivotaan että Hole on näyttänyt epäilijöilleen närhen munat. Huvittavaa että pahinta itkua näistä vahvistuksista on harjoittanut jälleen Tuomas Heikkilä Keskisuomalaisessa.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tämä kausi nyt on muutenkin "katollaan", joten oltaisiin säästelty rahat tulevaisuuteen.

Mikä pelaajapula? SM-liigaseura sanoi ei kahdelle pelaajalle - SM-liiga - Ilta-Sanomat

Etenkin jos Sillanpään pyynti iltiksen mukaan on 120.000e/v, joka pitkällä matematiikalla tekee 10.000/kk. Täytyy olla ihan vitun tyhmä jos tuosta maksaa tuon verran.

Sillanpäällä tuskin on varaa enää pyytää moisia summia. Eiköhän siellä ole otettu innolla kuukauden sopimus vastaan, jonka aikana on tarkoitus on antaa sen verta kovat näytöt, että loppukaudeksi löytyy jostain pysyvä paikka.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Sillanpäällä tuskin on varaa enää pyytää moisia summia. Eiköhän siellä ole otettu innolla kuukauden sopimus vastaan, jonka aikana on tarkoitus on antaa sen verta kovat näytöt, että loppukaudeksi löytyy jostain pysyvä paikka.

Sen enempää ottamatta kantaa Sillanpään palkkaan uskoisin että JYPissäkin Sillanpään otteita seurataan tarkalla silmällä pitäen mielessä sen että Lahden sopimus loppuu keväällä.
 
Suosikkijoukkue
JYP, GKS TYCHY, Puolalainen lätkä, Boston Bruins
Erittäin hyvä että reagoitiin heti kun tarve tuli. Tjärnqvististä hyvä kutina, en usko että tehoilee mutta tuo varmasti energiaa ja paikkailee hätäsesti Tuppuraista hetken. Sillanpäästä tiedossa vain ne huhut viime viikoilta joissa palkkapyyntö kaudesta on pyörinyt 120k tienoilla. Sillanpäästä jäänyt aina mieleen sellainen perus 3/4-sentteri eikä yhtään enempää tai vähempää.

Jos hinnat oli kohillaan niin hyvä, mutta odotukset ei totisesti ole tapissaan. Ensisijaisesti olisi tarvittu luovaa, taitavaa, peliätekevää hyökkääjää mutta saatiin kaksi ihan hyvää duunaria. Mutta, tässä kohtaa on hankalaa löytää hyviä pelimiehiä ja kuten todettua niin ukot alkoi jo loppua niin pakko oli ottaa ne mitä tarjotaan. Missään ei ilmeisesti sanottu sanallakaan että onko kellään osapuolella alustavasti edes haluja tehdä jatkoja kuukauden jälkeen? Vai tähyääkö Tjärnqvist esim.SHL:ään tai Sillanpää ulkomaille?
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pari nopeaa havaintoa uusista pelureista HIFK-matsista paikan päältä nähtynä:

- Sillanpää todella näkymätön. Yhden oman pään aloitusvoiton muistan, eipä juuri muuta. Yritystä kai kuitenkin oli, mutta parempaan pitää pystyä.
- Tjärnqvistillä liike ikään nähden yllättävän hyvää. Muutamia tontteja maalin tekoonkin ja ihan hyvää tsemppausta läpi ottelun. Pelisilmää löytyy. Voi olla positiivinen (jopa loppukauden kattavan paperin arvoinen?) yllättäjä kuukauden visiitillään.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Jos kahden pelin perusteella pitäisi jompikumpi ottaa loppukaudeksi niin se olisi ehdottomasti Tjärnqvist. Otteista näkyy kokemus ja vaikuttaa joukkuepelaajalta viimeisen päälle. Play-offeissa varmasti vielä asteen kovempi. Sillanpäästä muistan minäkin yhden aloitusvoiton en muuta
 
Sillanpäästä muistan minäkin yhden aloitusvoiton en muuta

Sillanpää vaikuttaa itsestä pienikokoiselta eikä tällä ole mitään erityisavuja joka sen korvaisi. Luistelee ihan hyvin, mutta se nyt yksinään ei ole syy maksaa sitä mikä palkkapyyntö luultavasti on. Ainakin parin viimeisen ottelun perusteella uskon että samantasoisia pelimiehiä löytyisi tarvittaessa vaikka Akatemiasta.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Sillanpää ei vahvistaisi tällä hetkellä edes JYP Akatemiaa. Aivan käsittämättömän helposti mentiin miehen ohi keskialueella tuossa Tapparan voittomaalissa ja sen jälkeen koko puolustus suli täysin, kun joutuivat paikkaamaan Sillanpään virhettä.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Radiossa puhuttiin että Tjärnqvist kikkaili Tapparalle voittomaalin. Oliko tosiaan näin? Ihmettelen vain että kukaan ei ota kantaa ruotsalaiseen, vaan keskitytään tangokuningasta haukkumaan (ei sillä etteikö siilen olisi aihetta).
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
En minäkään ymmärrä Sillanpäälle kuittailua. Kaveri kuitenkin antaa pelillisen osaamisen ja kovan luokan KHL-taustan lisäksi vielä musiikillisen tuotantonsakin JYPille. Mahtavan aurinkoinen posipommi se Malagaan. Mitä te hyeenat vielä haluatte?
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Radiossa puhuttiin että Tjärnqvist kikkaili Tapparalle voittomaalin. Oliko tosiaan näin? Ihmettelen vain että kukaan ei ota kantaa ruotsalaiseen, vaan keskitytään tangokuningasta haukkumaan (ei sillä etteikö siilen olisi aihetta).

Itseltäni meni ohi tuo osuus tilanteesta ja huomioin lähinnä tuon Sillanpään huikean nopeuden tilanteessa, kun Lajunen lähes vain liukui ohi Sillanpään ihmetellessä tapahtuvaa. Kolmas peli toki lyhyeen aikaan kaksikolle, joten sikäli ei ihme, että vähän näkyy ja tuntuu otteissa, mutta tuo näytti enempi puhtaalta huolimattomuudelta.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tjärnqvist menetti kiekon Tapparalle hyökkäyspäässä, mutta siinä nyt mitään kardinaalimokaa tullut tehtyä. Mies itse syytti maalista itseään, mutta kyllä niitä syyllisiä voidaan hakea ihan muualta. Sillanpää pelasi tilanteen erittäin laiskasti ja Boyce ei hienosta taistelusta huolimatta saanut pelattua Haapalan mailaa pois.

Tjärnqvist on kokenut ammattimies ja selkeä joukkuepelaaja, jolla tuntuu olevan varsin energinen pelityyli iästään huolimatta tallella. Minä tarjoaisin jatkopahvia, sillä juuri tämän kaltaisia pelaajia jokainen joukkue tarvitsee voidakseen mennä keväällä pitkälle. Sillanpää ei nykyisellään tuo mitään lisäarvoa joukkueeseen, mutta onhan tässä vielä aikaa näyttää.

Kumpikaan näistä miehistä ei varmasti ole vielä näyttänyt parasta osaamistaan.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Sillanpää ei nykyisellään tuo mitään lisäarvoa joukkueeseen...

Jos aloitusprosentti on jatkossakin lähempänä kuuttakymmentä, niin kyllä tuo.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Näitä hemmoja arvioidessa kannattaa kuitenkin molempien kohdalla ottaa huomioon se tilanne, mistä joukkueeseen tulivat. Kummallakaan ei mitään pelituntumaa pitkään aikaan alla ja ukolla kun ukolla se vie oman aikansa päästä tuntumaan. Tänään kyllä jo muutamassa vaihdossa huomasi, että Tjärnqvist oli aivan katki fyysisesti, kuten koko joukkuekin, tietysti.

Miettiessä sitten jatkoja tälle parivaljakolle, kannattaa antaa vielä se jokunen peli aikaa päästä sisään pelituntumaan ja -tapaan kunnolla. Sentteriosiota mietiskellessä kannattaa huomioida mikä on Lahden tilanne, meneekö leikkuupöydälle, vai lepäileekö pitkään jne. Siinä mielessä on hyvä, että kokemusta omaava kaveri on mahdollisuudessa stunttaamaan, tilanteen niin vaatiessa. Nuoria, ja hyviä sellaisia on tuloillaan, mutta liigassa tarvitaan myös kokemusta ja sitähän nämä kumpainenkin tuo.

Edelleen siis seurattavaksi kaverit, vielä ei tuomioita voi antaa.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos aloitusprosentti on jatkossakin lähempänä kuuttakymmentä, niin kyllä tuo.
Kuten tästä ketjustakin huomaa, Sillanpää on tosiaan raapinut aloituksia silmiinpistävän hyvällä prosentilla. Mielikuvieni mukaan JYP-sentterit eivät ole ainakaan Immosen jälkeen kunnostautuneet kovin hyvin ko. saralla.

Silti, vahvistukselta on lupa odottaa enemmänkin jotta jatkopahvi olisi ansaittu kuukauden näyttöjen perusteella. Joukkue voi tietty loukkaantumisten vuoksi olla myös ns. tekemättömän edessä eli on yksinkertaisestava otettava mitä pelaajamarkkinoilta on saatavilta.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noh, Sillanpään aloitusprosentti on tasan 50, joten mistään sateentekijästä ei puhuta silläkään saralla. Lahdella esimerkiksi on täsmälleen sama lukema.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noh, Sillanpään aloitusprosentti on tasan 50, joten mistään sateentekijästä ei puhuta silläkään saralla. Lahdella esimerkiksi on täsmälleen sama lukema.
Valhe, emävale, tilasto? :) Joo, ehkä tässä kohtaa katsomohavainnot eivät kuitenkaan ihan vastanneet todellisuutta.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Valhe, emävale, tilasto? :) Joo, ehkä tässä kohtaa katsomohavainnot eivät kuitenkaan ihan vastanneet todellisuutta.

Tuskin ne pielessä olivat kun eilen aloitti 14 kertaa ja voitti 57,1 % omat aloituksensa.
 

Niq

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Lätkä ST84
Yhden ottelun aloitustilastoja pällistellessä kannattaa muistaa, että monasti vastaan asettuu sama äijä, kun peluutetaan ketjuja toisiaan vastaan. Neljäntoista aloituksen otanta on muutenkin melko suppea johtopäätöksen tekemiseen. Mutta ymmärrän tarpeen kaivaa jotain "posia" kyseisen herran peleistä, hän kun on ollut melko näkymätön, sekä pelillisesti, että tilastollisesti. JYP:issä on vuosien mittaan naatiskeltu sen verran tasokkaista kaappauksista, että odotukset tuppaa olemaan liian korkealla ja tulosta pitäisi syntyä heti.

Totuus on kuitenkin se, että Virtasen pelikirjaan ei ole päässyt sisään edes kesällä tulleet pelurit, joten on odotettavissa että alkukauden pelaamatta olleilla kavereillakin menee joku tovi päästä kiinni pelin ytimeen. Ihmettelin kyllä ääneen, kun uudet kaverit laitettiin samaan ketjuun, olisiko ollut helpompi päästä peliin sisään kun muut ketjukaverit tietää mitä tehdä ja missä pitää olla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös