KooKoo kaudella 2015–2016 – paluu Liigaan!

  • 126 649
  • 601
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS, Toronto Maple Leafs, Leijonat
Syyskuun pelit on nyt pelattu ja tuloksena on 7 ottelusta 12 pinnaa, taulukossa kuudentena ja maalierolla 16-19. Se on kerrassaan fantastinen suoritus, sillä alkukauden vastustajista vain HPK ja Ässät ovat olleet näitä "heikompia" vastustajia. Kohta alkaakin sitten lokakuu, toivottavasti ei ole ikävä sellainen. Lokakuussa pelataan nimittäin peräti 12 ottelua joista viidesti ollaan kotona ja loput vieraissa. Tämä kovimman alkuhuuman jälkeinen kuukausi näyttää hyvin pitkälle sitä väylää mihin KooKoon laiva on seilaamassa.

Mielenkiintoinen elementti tulee olemaan jatkossa maalinteon tehokkuus. Ainahan se on kiekkopelissä tärkeää, mutta KooKoo on nyt onnistunut napsimaan pisteensä maalikeskiarvon ollessa vain pikkaisen päälle 2 tehtyä maalia / ottelu. Tämän on mahdollistanut se, ettei KooKoo ole joutunut pelaamaan tappioasemassa kotiavausta lukuunottamatta kuin muutaman minuutin. Realismia on kuitenkin se, että jatkossa tulee meillekkin niitä iltoja kun kaveri johtaakin vaikka kahdella tai kolmella maalilla ensimmäisen tai toisen erän jälkeen. Mitä sitten tapahtuu? Miten KooKoo muuttaa pelaamistaan näissä tilanteissa ja miten se tulee onnistumaan? Näihin kysymyksiin saadaan vastauksia varmasti jo tuon lokakuun aikana.

Lokakuussa KooKoo kohtaa mm. Pelicansin, Sportin kahdesti, HPK:n, Kalpan ja Bluesin. Näistä otteluista täytyy pistepussin lihoa tai muuten sijoitus alkaa tulla kohinalla alaspäin
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Toisaalta vieraissa ei ole pienintäkään pakkoa yrittää miellyttää kotiyleisöä (vrt TPS-ottelu).
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Pitää laittaa vielä tuolta eilisen otteluketjun puolelta:

Koodi:
Asplund          97     63,9
Nokelainen       98     61,2
Järvinen         87     60,9
E. Riska         87     59,8
Immonen          118    59,3
Hirschovits      145    58,6
Jasu             114    57,0
Juutilainen*     77     55,8
Dixon            76     55,3
Flinck           131    54,2
Da Costa         117    53,8
Manninen         94     53,2
Lahti            100    53,0
Gagnon           145    52,4
Green*           145    52,4
Löfman           113    52,2
Ilomäki          77     51,9
Malinen*         93     51,6
Lajunen          134    51,5
Mullane          93     50,5

Eli aika loistavalla tasolla on tällä hetkellä KooKoon aloittaminen. Listassa siis yli 75 aloitusta ottaneiden top-20 ja voittoprosenttit. Tuolla tekee jo yllättävä ison edun ja kuroo tasoeroa, kun oletettavasti parempi vastustaja ei pääse kiekkoon suoraan KooKoon puolustusalueella tai saadaan aikaan ehkä vähintään siniviivalaukaus vastustajan päädyssä. Toivottavasti tahti jatkuu noin.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Meillä on tällä kaudella aina hyvin pelannut Markus Västilä kutsuttavissa Heinolasta kotiin. Arttu Pellikin kykenee ottelun jos toisenkin silloin tällöin pelaamaan. Siis Julius kuntoutukoon rauhassa.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En ole mikään lätkätietäjä niin kysymys jollekin peliosaajalle. Olenko väärässä että tuo KooKoon "pelikirja" vaatii henkistä kanttia ja keskittymistä enemmin kuin coast to coast kiekko? Jos paketti hajoaa niin lukemat voi olla taas toisen SaiPa pelin mukaiset? Varmasti niitäkin vielä kaudella tulee
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Tässä vaiheessa kautta on vielä lähes mahdotonta sanoa tarkalleen mikä on KooKoon "pelikirja". Vaaditaan paljon lisää otteluita ja niiden katsomista tarkemmin ennen kuin tuohon voi vastata. Ehkä joku ammattilainen voisi jo näillä näytöillä lausua painavan sanansa.

Mutta verrattuna esim. viime kauden toteutuneeseen pelisysteemiin eli yksilöiden varassa leijuvaan tai kyntävään tunneohjautuvaan tsemppiskiekkoon niin onhan tämä nyt nähty aivan muuta. Ja aina kun valmentaja liikuttaa tai saa viisikon liikkumaan yhtenäisenä niin pelisysteemi on oltava koko ajan pelaajan tiedossa ja etenkin tiedostettuna.

Pelaajahan ei voi reagoida jokaiseen tilanteeseen samalla tavalla, mutta on tunnistettava tilannetyypit ja niihin on valmennuksen täytynyt antaa selkeät ohjeet reagoinnin suhteen. Vieläpä niin että jokainen samaan aikaan kentällä oleva pelaaja osaa reagoidan juuri tämän saman kaavan edellyttämällä tavalla.

Siis jos KooKoon viisikot ovat kyenneet toimimaan tiiviinä yhtenäisenä kokonaisuutena niin henkisestä kantista en tiedä, mutta keskittyminen täytyy olla kristallin kirkasta. MentalHockey from coast to coast (että minä vihaan tätä angloamerikanismia) voi vaatia ehkä enemmänkin sitä henkistä kanttia kun koko ajan on mentävä sata lasissa ja aina on myöhässä.
 

Patrick Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Katselin Liigan sivuilta KooKoon pelaajien tilastoja, niin silmiin pisti se, että +/- tilastossa jyrää viime kaudella Mestiksessä pelanneet pelaajat.

Hyökkäyksen osalta jopa 5 parasta pelasi KooKoossa myös viime kaudella. Oikeastaan 6 parasta, jos Julkunen hyväksytään listaan yhden pelin otannalla. Kangasmäki johtaa hyökkääjien tilastoa lukemalla +3.
Puolustajissakin Marlo jaetulla kärkisijalla. (+1)

Hyvin on jätkät onnistuneet Liigassa!
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kun Arskalla on vähän pidempi saikku niin Pelli varmaankin nähdään taas kokoonpanossa kun Västiläkin on Peliitoissa lainassa.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Kun luovutaan tulosta tekevästä pelisuunnitelmasta tai sitä ei pystytä enää toteuttamaan ja panostetaan enemmän hyökkäyspeliin niin tulos on karu: 2ottelua 1-7.

JYPiä vastaan viisikkopelissä ei ollut mitään järjestelmällistä ja tänään Pelicansia vastaan pystyttiin 2.erä pelaamaan viisikkona. Kolmanen erän ja koko ottelun tappoi "mielikuvituksellinen" 5min ylivoima.

Josko kiltisti palattaisiin pelaamaan tiiviinä viisikkona aina puolustuspää ensin. Kiitos!
 
K

Kiekkokatsoja

Jos pelaaminen on hidasta ja epävarmaa.. mestistasoa. Ja ylivoimapeli alasarjatasoa, on tie kohti sarjan häntäpäätä edessä.
Yleisöä on riittänyt, ja ottelutapahtuman myynti näyttää olevan runsasta.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Tässä voisi nostaa esiin muutaman pelaajan, vaikka ajatusmaailmani on yleensä se että tämä on joukkuepeli ja joukkue tekee tuloksen tai sitten ei.

1. #89 Lammassaari ???
2. #19 Hyvärinen ??? (olkoonkin että on pelannut poissaolonsa jälkeen vasta 2ottelua)
3. #71 Guttig ? (Miten AnttiKutti voi olla noin pehmeä)
4. #12 Ylirasitettu Kriini ?

ÄH! Ihan sama. Onhan meillä # 3 Arttu Pelli
 
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS, Toronto Maple Leafs, Leijonat
Vaikka viikonlopulta ei pinnoja herunut näyttää sarjasijoitus edelleen hyvältä. Nyt vain tarvitaan jotain toimia tehdä, jotta pisteistä edes pelattaisiin taas jatkossa. Aiemmin kirjoittelin KooKoon pärjänneen hienosti kun ei tappioasemassa tarvinnut juuri olla, mutta nyt ainakin kiekollisen pelaamisen taso oli aivan ö-luokkaa kun kaveri menikin edelle. Tästä mainio esimerkki kun saadaan vitosen ylivoima juuri ennen erätaukoa, eikä pukukopissa pystytty uusia juonia keksimään vaan koko ylivoima oli täysin surkeaa.

Rajala ja Rinkinen löysivät sitten Pelicansia vastaan itsensä katsomosta. Sen sijaan siellä painelee Toni "paska" Hyvärinen 19 minuutin peliajalla yv:t,av:t, ja kruununa Malisen ketjun laidalla. Jääkiekossa tarvitaan maaleja kun pelataan tappioasemassa ja niillä hetkillä Hyvärinen,Koivisto,Alikoski ym. herrat ovat aivan vääriä kavereita heittää jäälle. Rajalan 2+1 tehojen lisäksi hän on päässyt huippupaikoille Tappara ja TPS matseissa ja Rinkinenkin tarjoili komeasti Watkinsin paikan Jyväskylässä. Kokoonpanoon päästessäänkin tämä kaksikko on joutunut tyytymään yleensä n. 10-12 minuutin peliaikaan. Näitä miehiä tarvitaan jos joskus meinataan tehdä enemmän kuin 1-2 maalia ottelussa. Sattumaa tai ei, mutta KooKoo ei ole yhdestäkään pelistä poistunut voittajana kun Hyvärinen on ollut mukana. Guttigin käyrä on taas lähtenyt laskuun pienen ryhtiliikkeen jäljiltä. Näissä edelleen suurin ongelma on se, että meidän potentiaalisin kaveri pelaa tämän ketjun keskellä. Malisen alkukauden tietynlainen valovoimaisuus on hiipumassa kun hyökkäyspelissä ei saada riittävästi onnistumisia. Lammassaarelta ja Watkinsilta voidaan vaatia aika kovaa tasonnostoa myöskin. Toivottavasti saadaan peli takaisin raiteilleen!
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo on kahden ottelun tappioputkessa ja seuraava neljän ottelun sarja näyttää lievästi sanottuna haasteelliselta. KooKoo pelaa perjantai 9.10.- perjantai 16.10. välisenä aikana neljä seuraavaa ottelua vieraissa. Eilisen kaltaisella esityksellä lisäpisteitä ei näistä peleistä ole luvassa.

Pe 9.10.2015 18:30 Sport - KooKoo
La 10.10.2015 17:00 Kärpät - KooKoo
Ke 14.10.2015 18:30 KalPa - KooKoo
Pe 16.10.2015 18:30 Tappara - KooKoo
 
Eilisen kaltaisella esityksellä lisäpisteitä ei näistä peleistä ole luvassa.

Pe 9.10.2015 18:30 Sport - KooKoo
La 10.10.2015 17:00 Kärpät - KooKoo
Ke 14.10.2015 18:30 KalPa - KooKoo
Pe 16.10.2015 18:30 Tappara - KooKoo
Ainakaan ei tarvitse pyrkiä hallitsemaan hyökkäämällä ja paineistamalla joka Pelsua vastaan kusi. Voidaan palata takaisin tiiviisti puolustavaan ja joko nopeasti vastaan iskevään tai muuten peliä tappavaan pelaamiseen jolla niitä pinnoja tulee.

Vaasa 2p, Oulu 0p, Kuopio 3p, Tampere 0p.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Hälyttävää oli, että Mattila kommentoi Pelicans pelin olleen hyvä suoritus. Kyllähän se aika tukkoinen kokonaisuus oli ja ylivoimasta on lienee kaikki tarpeellinen todettu. Rajala on päästettävä viikonlopuksi pois kopista (jos siellä oli). Sitten saadaan rakenne kuntoon 2YVhen, Watkins ei oikein lähde siinä roolissa.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vaasasta ja Kuopiosta olisi hyvä jotain pisteitä saada mukaan tai hyvin pian ollaan siellä missä ennekkoarvailut meidät sijoittikin. Guttigissa pistää silmään että laittaa toivotaan toivotaan kiekkoja maalille eikä siellä välttämättä ketään edes ole. Tekisi Guttigille hyvää istua joku peli syömässä poppareita ja katsoa peliä vähän ylempää niin ehkä oppisi jotain.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Saas nähdä kuinka kauan AnttiKutilla on sementoitu paikka Malisen vasemmassa laidassa. Samaa voi kysyä Lammas... Riinin oikeassa laidassa.

Toni Hyvärisen olisi myös hyvä opetella viisikkopelaamista. Käsittämätöntä ryntäilyä kiekon perään eli junnukiekkomaista toimitaan, jossa kiekko vie viisikkoa. Ehkä on annettava vähän anteeksi kun pelejä on niin vähän alla, mutta jos hän nyt yhtään on harjoitellut joukkueen mukana niin jotain olisi pitänyt tarttua kyprän alle.

Puolustuskin on ollut omassa päässä helisemässä, kun hyökkäyskolmikko ei ole tukenut tarjoamalla paikkoja niille ns. helpoille ykkössyötöille.

Kun hyökkäys päättyy huonoon puolustusvalmiuteen ja aina 1 tai 2 hyökkääjää juoksee vastustajan hyökkäystä kiinni takamatkalta niin omassa päässä on vaikeaa.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Nälkä myös kasvaa syödessä. Jos esim. verrataan Sportin vuoden takaiseen nousukauteen, niin KooKoo saa vetää _yhdeksän_ seuraavaa matsia puhtaasti nollilla, jotta edes oltaisiin pisteissä tasoissa ko. vaiheessa (18 matsia). Tämä vain näin huomiona siitä miten hyvin alkukausi on mennyt.
 
Suosikkijoukkue
KooKoo, TPS, Toronto Maple Leafs, Leijonat
Nälkä myös kasvaa syödessä. Jos esim. verrataan Sportin vuoden takaiseen nousukauteen, niin KooKoo saa vetää _yhdeksän_ seuraavaa matsia puhtaasti nollilla, jotta edes oltaisiin pisteissä tasoissa ko. vaiheessa (18 matsia). Tämä vain näin huomiona siitä miten hyvin alkukausi on mennyt.

Nälkä kyllä kasvaa syödessä ja alkukausi on ollut kokonaisuutena yllätävä ja loistava. Itselleni on myöskin ihan ookoo jos joukkue häviää niin, että parhaat ovat pelanneet ja joukkue on kaikkensa yrittänyt ja pelanneet ainakin hyvin lähellä omaa suoritustasoaan. Näitä asioita ei mielestäni viime viikonloppuna nähty ja varsinkin siipirikkoista Pelicansia vastaan olisi pitänyt pystyä parempaan suoritukseen kun vielä kotona pelattiin. Notkahduksia toki tulee kovemmillekkin porukoille ja ei tässä vielä mitään hätää todellakaan ole kunhan vaan palataan sille paremmalle suoritustasolle. Hyökkäyspeliä pitää vaan pystyä kehittämään sille tasolle, jotta sillä voidaan tarvittaessa tehdä kolme maalia tai enemmän saman illan aikana. Silläkään ei ole väliä jos KooKoo häviää kärkeen povatuille joukkueille, koska sieltä tulevat pinnat ovat sitä bonusta, mutta vastaavasti jokaiset ottelut alakerran joukkueita vastaan ovat ns. kuuden pisteen pelejä, joissa toivoisi näkevän parasta peliään esittävän ja taistelevan KooKoon!
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Nälkä myös kasvaa syödessä. Jos esim. verrataan Sportin vuoden takaiseen nousukauteen, niin KooKoo saa vetää _yhdeksän_ seuraavaa matsia puhtaasti nollilla, jotta edes oltaisiin pisteissä tasoissa ko. vaiheessa (18 matsia). Tämä vain näin huomiona siitä miten hyvin alkukausi on mennyt.

Omatoiminen excel-seurantani kertoo, että näin on.

Jos näitä nyt verrata halutaan (ja miksi emme haluaisi), niin Sportilla kului 12 pisteen saamiseen 18 ottelua (13 pistettä). KooKoolla 7 ottelua. Sportilla osui alkukauteen 12 pelin jakso (ottelut 6-17), josta tuli vain 4 pistettä. Nuo pitkät pisteettömät putket pitäisi välttää, KooKoolla on nyt 2 pelin pisteetön putki. Laskin, että viime vuonna sääleihin mentiin noin 1,47 pisteen keskiarvolla (Ilves), KooKoon pistekeskiarvo on tällä hetkellä 1,33/ottelu.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Semmoinen ulospuhallus sitten.. Nooh, huomenna taas 3 pts jaossa.

Osaako joku kertoa, että mikä on Toni Hyvärisen funktio joukkueessa? En ole vielä keksinyt vastausta..
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Hyvärisen roolia en ole keksinyt, mutta valmentajan suosiossa näyttää olevan. Entä Lammassaaren rooli, yv-tykki on enemminkin tukki joka ajelehtii virran mukana kentällä. Yv on kaikkiaan aika huolestuttavaa ja huolestuttavaa on myös Malisen lamaantuneen oloinen habitus muutamassa pelissä. Harjoitus ja alkukauden jämäkkä suorittaminen on kadoksissa ja tähän joukkueella ei ole varaa.

Puolustuksessa Eklund ei palannut, vaikka kai piti? Ikonen tai Lehikoinen tms laina alkaa olemaan kohta paikoillaan, Pelli on kaikki asiat huomioiden ollut loistava, mutta hänellekin on nyt tippunut vähän liian iso rooli täytettäväksi. Tänään tuli kauhea virhe, toisaalta niistä oppii ja noita D-juniorivirheitä on kuitenkin reilusti enemmän esimerkiksi OPGllä.

Huomenna uudestaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös