Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 274 609
  • 28 700

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eli yksi mies riittää karkoittamaan sijoittajat? Aika yksinkertaista ajattelua..

Ihmiset eivät näytä ymmärtävän, mitä Ku Klux Klan edustaa maailmalla. Yksi mies nosti Suomen esille, toimittajat kertoivat suomalaisten maahanmuuttovastasuudesta ja sen erilaisista ilmenemismuodoista.
 
Ja siinä sivussa kaveri pilasi Suomen mainetta ulkomaisten sijoittajien silmissä, mutta eihän tänne ulkomaisten sijoittajien rahaa tarvita, talous on sen verran vahvassa kunnossa.

Olemmeko siis kiitoksen velkaa siitä että karkoitti puuhastelijat ketkä sijoittavat rahaa sen perusteella kuka vetää lakanan päälle ja jätti pelkästään ammattilaiset sijoittamaan?
 
Huvittavaa miten tämänkin köyhän valtion virkakoneisto käyttää suuria resursseja siihen, että löydetään joku äijä, joka veti tuollaisen huonolla maustetun teekkaripilan. Missään muussa yhteydessä asiasta ei tietenkään olisi syntynyt mitään kohua, mutta herranen aika, kun kyse on rasismista ja ihmisarvon riistämisestä, niin nyt kansan on noustava barrikaadeille.

Samaan aikaan vastuulliset anarkistimme hakkaavat ja estävät busseja etenemistä Helsingissä, mutta eihän tämä nyt sen suurempaa ole.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Yhdellä hattivatti-aktivistilla ei ole suurta vaikutusta Suomi-imagoon (pitkässä juoksussa), ei sijoittajien eikä laajempien ihmisjoukkojen mielissä. Jos näitä pomppisi esiin joka viikko ja eri paikkakunnilla, asia olisi eri. Tänään YLE:llä oli yksi tuomiopäivänpasuuna kertomassa miten Suomen maine on nyt mennyttä ja nyt ollaan jopa "Itä-Euroopan maiden joukossa" (vakaasti painottaen ja ääni hieman väristen). Lahden idiootin toiminta oli - no, idioottimaista - mutta en myöskään ymmärrä, miksi ko. tapausta pitää ylidramatisoida?
 
Yhdellä hattivatti-aktivistilla ei ole suurta vaikutusta Suomi-imagoon (pitkässä juoksussa), ei sijoittajien eikä laajempien ihmisjoukkojen mielissä.

No ei tietänkään ole, vihervasemmistolla on vaan harhakuva siitä että keskimääräistä ihmistä kiinnostaisi paskan vertaa niitten haihattelut ja mouhoamiset. Suomen maine on nyt lähiaikoina mennyt jo kaksi kertaa kun joku heitti lakanan päälle ja Suomi ei lahjoittanut 6 miljoonaa johonkin mistä kukaan ei ollut ikinä kuullutkaan. On kyllä niin saatanan tyhmää sakkia nämä maailmanparantajat.

Niinistö toteaa, että jo kuuden miljoonan euron poisvetäminen YK:n ympäristöohjelmakta aiheuttaa syntyviä säästöjä paljon suuremman mainetappion.

”Ennenkuulumatonta. Ajaudumme EU-politiikan sisällä Itä-Euroopan maiden viiteryhmään. Tämä vaikuttaa Suomen valtaan YK:ssa, siihen valitaanko suomalaisia ihmisiä puheenjohtajiksi ja asiantuntijoiksi kansainvälisissä hankkeissa. Suomalaisia ei jatkossa enää kuunnella.”
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
No ei tietänkään ole, vihervasemmistolla on vaan harhakuva siitä että keskimääräistä ihmistä kiinnostaisi paskan vertaa niitten haihattelut ja mouhoamiset. Suomen maine on nyt lähiaikoina mennyt jo kaksi kertaa kun joku heitti lakanan päälle ja Suomi ei lahjoittanut 6 miljoonaa johonkin mistä kukaan ei ollut ikinä kuullutkaan. On kyllä niin saatanan tyhmää sakkia nämä maailmanparantajat.

Voi ei, mitähän ne muualla maailmassa ajattelevat suomalaisista? On kyllä taas niin tragikoomista tämä suomalainen sielunmaisema. Ja mitä väliä vitun väliä on sillä, että Suomi luetaan Itä-Euroopan maiden joukkoon? Eivät kai suvaitsevaiset pidä Itä-Eurooppalaisia jotenkin alempiarvoisina ihmisinä?

Voisiko joku vielä kertoa minkä takia poliisi etsii sitä KKK-miestä? En tunne niin hyvin lainsäädäntöä. Joku rasismipykälä? Vai kävivätkö @Ahar ja @Anssi #5 muutama sivu sitten keskustelua juuri tästä? En vain jaksanut lukea sitä jankkaamista.
 
Viimeksi muokattu:

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Yksitoista vuotta sitten Suomeen saapunut ja hyvin kotiutunut kiintiöpakolaisena tullut Cyrys Jebraeil väittää, että nyt tänne tulevien voi olla lähes mahdotonta kotoutua Suomeen (Linkki YLEn uutiseen). Ainakin kaverilla on kosketuspintaa, kun itse aikanaan tullut pakolaisena ja on nyttemmin toiminut tulkkina pakolaisille.

Sehän tämän invaasion ongelma on, että emme pääse valitsemaan maahantulijoita ja sopeutumattomia on vaikeaa palauttaa. Aivan satavarmasti on joitakin Cyryksen kaltaisia, joista tulee lähes suomalaisempia kuin monista paikallisista, mutta sitä suurempi on niiden joukko, joiden arvomaailma on lähtökohtaisesti hyvin kaukana täkäläisestä. Arvomaailmaa nyt ei voi noin vain muuttaa kotouttamalla. Arvomaailmoiden ristiriidat purkaantuvat sitten Ranskan mellakoiden tapaan tai muodostuu Malmön lähiöiden kaltaisia alueita, joihin paikalliset viranomaiset eivät voi mennä ollenkaan.

Olisikin erittäin tärkeää pystyä nopeasti tiukentamaan seulaa. Pakolaiset pitäisi saada pysymään leireillä, joista sopeutuvimmat voitaisiin ottaa Suomeen kiintiöpakolaisina, aivan kuten herra Jebraelin kohdalla aikanaan toimittiin. Kiintiöpakolaisjärjestelmä toimii - tämä avoimet ovet invaasiolle ei.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No ei tietänkään ole, vihervasemmistolla on vaan harhakuva siitä että keskimääräistä ihmistä kiinnostaisi paskan vertaa niitten haihattelut ja mouhoamiset. Suomen maine on nyt lähiaikoina mennyt jo kaksi kertaa kun joku heitti lakanan päälle ja Suomi ei lahjoittanut 6 miljoonaa johonkin mistä kukaan ei ollut ikinä kuullutkaan. On kyllä niin saatanan tyhmää sakkia nämä maailmanparantajat.

Siinä vaiheessa kun Suomen maahanmuuttokriitikot ylittävät kansainvälisen median kynnyksen, ei ole enää kyse siitä ettei keskimääräistä ihmistä kiinnostaisi paskan vertaa nämä asiat. Joitakin ne kiinnostavat, ei ne muuten saisi palstatilaa. Suomen imago on siirtymässä Unkarin ja Venäjän suuntaa, Tervo on aivan oikeassa. Hän on myös siinä oikeassa, että huppupää saa taakseen selittelijöiden armeijan, tämä ketju on todiste siitä.

Maahanmuuttokriitikot vähättelevät Tornion mielenosoituksia, Immosen kirjoituksia, KKK:n kaapuun pukeutumista, SPR:n avustustyöntekijöiden kivityksiä, paukkupommien heittelyä. VOK:n tuhopolttoyritystä jne. Nämä ovat vaan sellaisia hassun hauskoja mielenilmaisuja. Kun tähän lisätään mielipideilmasto mikä Suomessa valitsee turvapaikanhakijoita kohtaa, muodostuu Suomesta ulospäin tietynlainen kuva. Tuo kuva ei ole dynaaminen länsimaa vaan enemmänkin Venäjän kainalossa oleva Itä-Eurooppaan kuuluva sisäänpäin kääntynyt maa.

Nämä maahanmuuttokriitikoiden touhut eivät varmasti ole parantaneet Suomen houkuttelevuutta kansainvälisillä rahamarkkinoilla. Jos emme pysty tällaista tilannetta kansakuntana hoitamaan, miten maamme pystyisi hoitamaan itsensä ulos nykyisestä taloustilanteesta. Imagolla on merkitystä ja nykyinen pakolaistilanteen aiheuttamat reaktiot eivät ole Suomen imagoa parantaneet. Täytyy muistaa, että Suomi ei ole muutenkaan kovin kiinnostava sijoituskohde, pieni, kylmä maa, hankalien liikenneyhteyksien takana. En tiedä maksaako nämä hölmöilyt Suomelle miljoonia tai miljardeja, mutta se on varma että jotain se maksaa.
 
Jos emme pysty tällaista tilannetta kansakuntana hoitamaan, miten maamme pystyisi hoitamaan itsensä ulos nykyisestä taloustilanteesta.

Pystyisihän tämän hoitamaan vaikka heti huomenna mutta te TosiFanit jarrutatte vastaan. Vai luuletko että näitä ongelmia olisi jos pistettäisiin rajat kiinni elintasopakolaisten osalta? Ei epäonnistunutta maahanmuuttoa, ei ongelmia. Tämä ketju on todiste siitä.
 

BaronFIN

Jäsen
En ole halunnut koskea tähän keskusteluun pitkällä tikullakaan, mutta en voi välttyä ajatukselta olisiko musta kaapu (Burkha) päässyt samalla tavalla kauhistelevassa mediassa läpi, jos sellainen olisi ollut Lahdessa pakolaisia vastassa KKK-heebon sijasta?

Lähtökohtaisesti pidän sukupuolten tasa-arvottomuutta yhtä tuomittavana kuin rasismia. Mutta nykyisessä ilmapiirissä huntuja (tai burkhia) tulee vain ymmärtää ja suivaita ja on ihan ok, että naisen paikka on pari askelta miehen perässä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Muutamien kirjoituksista on täällä saanut kuvan että kaikki jotka eivät ole laittamassa rajoja kiinni ovat vihervasemmistoa. Ilmeisesti sitä on myös Elinkeinoelämän Keskusliitto jonka toimitusjohtaja Häkämies käytti erittäin "suvakkimaisen" puheenvuoron viime lauantain ykkösaamussa. Myös Evankelisluterilainen kirkko, Suomen punainen risti, RKP sekä iso osa Kokoomusta ja Suomen Keskustaa ovat vihervasemmistoa. Pääministeri Sipilä taitaa olla kaikkein pahin vihervassarisuvakki.
 
Pystyisihän tämän hoitamaan vaikka heti huomenna mutta te TosiFanit jarrutatte vastaan. Vai luuletko että näitä ongelmia olisi jos pistettäisiin rajat kiinni elintasopakolaisten osalta? Ei epäonnistunutta mmaahanmuuttoa, ei ongelmia.

Tuntuu siltä, että jotkut ihmiset eivät ymmärrä mihin tämä rajojen vuoto voi pahimmillaan johtaa. Kohta jokaisen kriisin jälkeen pakolaiset lähtevätkin pois leireiltä kohti Eurooppaa ja sosiaalitukia. Hädässä olevia täytyy tottakai auttaa, mutta auttaminen Suomessa tulee paljon kalliimmaksi kuin auttaminen pakolaisleireillä tai jossain muussa turvallisessa maassa lähtömaiden lähellä. Maailmasta eivät autettavat lopu ja luulen, että muutaman vuoden päästä Euroopan on pakko pistää rajat kiinni ja alkaa tosissaan vartioimaan rajojaan, ellei tänne haluta miljoonia pakolaisia ja miljoonia laittomia siirtolaisia, jotka käyttävät tilannetta hyväkseen.

Kun lukee amerikkalaisten uutissivustojen (esim USA today) uutisten kommentteja, niin tuntuu, että Amerikassa jokainen on rasisti, vaikka monikulttuurisuus on ollut osa heidän elämäänsä jo satoja vuosia. Jotenkin tuntuu, ettei "muukalaispelkoa" saada ikinä kokonaan pois mistään kulttuurista, sillä kaikki haluavat puolustaa sitä, minkä kokevat omakseen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pystyisihän tämän hoitamaan vaikka heti huomenna mutta te TosiFanit jarrutatte vastaan. Vai luuletko että näitä ongelmia olisi jos pistettäisiin rajat kiinni elintasopakolaisten osalta? Ei epäonnistunutta maahanmuuttoa, ei ongelmia. Tämä ketju on todiste siitä.

Niin, tämähän teidän maahanmuuttokriitkoiden ratkaisu on. Oletko miettinyt miten ajatuksesi käytännössä toteutettaisiin tai mitä siitä saattaisi seurata?
 
Niin, tämähän teidän maahanmuuttokriitkoiden ratkaisu on. Oletko miettinyt miten ajatuksesi käytännössä toteutettaisiin tai mitä siitä saattaisi seurata?

En tiedä. Ei kun hetkinen, jotain kokeilujahan on toteutettu missä ei kuka vaan pääse rajan yli. Oliko jopa jotain maiden välisiä rajoja.
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
Maahanmuuttokriitikot vähättelevät Tornion mielenosoituksia, Immosen kirjoituksia, KKK:n kaapuun pukeutumista, SPR:n avustustyöntekijöiden kivityksiä, paukkupommien heittelyä. VOK:n tuhopolttoyritystä jne. Nämä ovat vaan sellaisia hassun hauskoja mielenilmaisuja. Kun tähän lisätään mielipideilmasto mikä Suomessa valitsee turvapaikanhakijoita kohtaa, muodostuu Suomesta ulospäin tietynlainen kuva. Tuo kuva ei ole dynaaminen länsimaa vaan enemmänkin Venäjän kainalossa oleva Itä-Eurooppaan kuuluva sisäänpäin kääntynyt maa...

En tiedä maksaako nämä hölmöilyt Suomelle miljoonia tai miljardeja, mutta se on varma että jotain se maksaa.

Jos et vielä ole ymmärtänyt niin voin kertoa sinulle, että kaikki luettelemasti tapaukset ovat olleet yksittäistapauksia. Et voi Suomea kansakunta leimata näiden tekojen perusteella. Jos näihin tempauksiin on osallistunut vaikka 100 henkeä niin se n. 0,002% suomen kansalaisista. Näiden lukujen perusteellako tuomitset koko kansakunnan? Pientä yleistämistä?

Nämä hölmöilyt eivät tule maksamaan Suomelle yhtikäs mitään. Mikään yritys ei tämän takia tule vetämään sijoituksiaan pois. Tämä on fakta.
 
Ei kun kerro nyt vaan miten toteuttaisit rajojen sulkemisen ja mitä siitä mahtaisi sinun mielestä seurata.

Ethän sä nyt TosiFani oikeasti niin tyhmä ole että et tiedä miten rajoja vartioidaan. Tai käy joskus ulkomailla niin näet. Ei ole mitään erikoista, sitä on toteutettu vaikka kuinka kauan. Siitä seuraisi hallitsemattoman maahanmuuton hillitseminen.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Voi ei, mitähän ne muualla maailmassa ajattelevat suomalaisista? On kyllä taas niin tragikoomista tämä suomalainen sielunmaisema. Ja mitä väliä vitun väliä on sillä, että Suomi luetaan Itä-Euroopan maiden joukkoon? Eivät kai suvaitsevaiset pidä Itä-Eurooppalaisia jotenkin alempiarvoisina ihmisinä?

Aika pelottavaa, että suvaitsevaisten kannanotoista alkaa kaikua länsimaalaisuuden ylistys ja itä-Eurooppalaisuuden alistus. TosiFaninkin julistaminen Itä-Euroopan pahuudesta on sitä luokkaa, että Vikki Kosola olisi näistä russo ja slaavilaisfobiaa tihkuvista lapsosistaan ylpeä. Suomalainen paremmisto luokittelee itsensä
ylempiarvoisiksi, saksalaisen herraskansan yhteyteen. Sama kaiku on askelten...

Mua niinku pelottaa tommonen...
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos et vielä ole ymmärtänyt niin voin kertoa sinulle, että kaikki luettelemasti tapaukset ovat olleet yksittäistapauksia. Et voi Suomea kansakunta leimata näiden tekojen perusteella. Jos näihin tempauksiin on osallistunut vaikka 100 henkeä niin se n. 0,002% suomen kansalaisista. Näiden lukujen perusteellako tuomitset koko kansakunnan? Pientä yleistämistä?

Nämä hölmöilyt eivät tule maksamaan Suomelle yhtikäs mitään. Mikään yritys ei tämän takia tule vetämään sijoituksiaan pois. Tämä on fakta.

Tätä ei välttämättä ymmärretä Lontoossa tai New Yorkissa, jossa luetaan paikallisen median luomaa kuvaa Suomesta. Ei siellä viitsitä tarkistaa lukumääriä, siellä yleistetään. Ihan kuin tässäkin ketjussa, linkitetään uutinen pakolaisten tappelusta, jossa on mukana kymmenen ihmistä ja sitten kauhistellaan.

Se on hyvä, että sinulla on faktat hallussa. Uskon mielummin entistä Kauppiksen opettajaani, joka kertoi imagon tärkeydestä, siitä miten sen rakentaminen kestää pitkään ja siitä miten se romahtaa hetkessä. Tätä voi tietysti kysyä myös Volkswagenin entiseltä johtajalta.

En väitä, että kansainväliset sijoitukset Suomeen romahtavat huppumiehen takia, mutta kansainvälisen julkisuuden ansiosta hän on aiheuttanut kolhun Suomen imagoon. Ja tämä vaikuttaa varmasti joidenkin kansainvälisten yritysten suhtautumiseen, haluttiin tai ei.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Voisiko joku vielä kertoa minkä takia poliisi etsii sitä KKK-miestä? En tunne niin hyvin lainsäädäntöä. Joku rasismipykälä? Vai kävivätkö @Ahar ja @Anssi #5 muutama sivu sitten keskustelua juuri tästä? En vain jaksanut lukea sitä jankkaamista.

Voiskohan tuo olla vaiks Rikoslain 17. luvun 13 a pykälä, eli laiton naamioituminen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös