Chicago Blackhawks 2015–2016

  • 457 800
  • 1 994

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Scrimmage numero kaksi.

Teräväinen sentteröi Panarinia sekä Tikhonovia, mielenkiintoinen kombinaatio kyllä. Teuvo myös jatkaa siitä mihin kesäkuussa jäi, verkot tötterölle samantien ensimmäiseen vaihtoon. Panarinille sekä Garbuttille syötöt tähän. Ja koska jääkiekkoon kuuluu tappelut, katsojille myös tarjotaan sitä. Hanskat tippuvat Sam Jardinelta sekä Brandon Mashinterilta. Tämä Jardine tiputti kuulemma myös yhdessä ottelussa Traverse Cityn turnauksessa kahdesti hanskat.

Koska Twitterin avustuksella tässä "raporttia" kirjoitetaan, niin heitetään näitä twiittejä tänne väliin:

Scott Powers ‏@ESPNChiPowers 43 s43 sekuntia sitten
Toews and Hossa had a lot of positive things to say about Dano's game. That certainly could be a line this season.

Jotkut myös epäilivät täällä sitä onko Patrick Kane kunnossa. Ainakin Toewsin mukaan "he makes it look easy". Tietenkään näissä ei vedetä sata lasissa, varsinkaan varmojen rosteripelaajien osalta, mutta minä kyllä vähän nokitan teitä enkä usko, että Kane olisi huonossa kunnossa eilisen pressitilaisuuden yleisen habituksen perusteella. Hermostuneisuus ja tämä vallitseva tilanne ovat varmasti vaikuttaneet Kanen treenaamiseen sekä koko elämään negatiivisella tavalla, mutta jos ja kun syyttömäksi todetaan/syytteitä ei nosteta, voin kuvitella ja uskon, että henkisesti niin vahva kaveri kuin Kane on kyllä näyttää koko maailmalle jälleen kerran kuinka hyvä pelaaja hän oikeasti on.

Ja jälleen kenttätapahtumiin. Pitkään oli Twitter hiljaa, kunnes kerrottiin van Riemsdykin pelaavan Team C:ssä. Hymyili kuulemma kentällä. Pian tämän jälkeen Artem Anisimov avasi maalitilinsä Blackhawk-uniformussa ja tasoitti ottelun, Bickelille sekä Mashinterille syöttöpisteet tuohon osumaan.

Ja jotta nimimerkkiä @Artyukhin hämmenetään lisää, niin jo toisessa erässä Tikhonovin tilalla Teuvon sekä Pannarin kanssa kokeilee Ryan Garbutt. Teuvo edelleen sentterinä eli taitaa se Quennevillen draft-päivänä tehty spekulointi pitää ainakin vielä paikkaansa.Tikhonovista ei mainintaa, ketjut selkeästi elävät koko ajan. Ainakin campilla opetetaan jo Quennevillen tavoille.

Ville Pokka on saanut parikseen Niklas Hjalmarssonin ja pojat ovat olleet solideja yhdessä. Pokka tuskin aloittaa kautta ylhäällä, mutta saanee mahdollisuuden kauden edetessä, jos palkkakattokikkailut antavat myöten nostaa pelaajia ylös. En vetäisi tästä vielä johtopäätöksiä sen suhteen pelaako Hjalmarsson vasemmalla vai oikealla, vaan tässä selkeästi katsotaan missä Pokka menee tällä hetkellä. Ville taitaa pelata luontaisesti oikealla puolella ja on kuitenkin kiekollinen puolustaja, joten parina paperilla pelityylien puolesta ihan mukavan näköinen.

Ja kuinka ollakaan, Ville Pokka scooores again, toki jälleen 3vs3 tasavajaalla. Team C ottaa maalivahdin pois ja samantien Teräväisen ykkössyötöstä jo kerran tapellut Jardine tasoittaa ottelun lukemiin 2-2.

Päättyiköhän tuo nyt sitten tasatilanteessa 2-2, kun ei mitään kuulu. Kane ollut median edessä, jutellut niitä näitä taas. Seuraava on kyllä mielenkiintoinen tieto:

Chris Kuc ‏@ChrisKuc 35 s36 sekuntia sitten
Bryan Bickell said he still has vertigo symptoms. Expects to be able to control them well enough to play. #Blackhawks

Huimausoireet vielä kuulostavat kyllä outoja, jos oireet johtuivat tosiaan siitä hammastulehduksesta. Omassa tapauksessani toki lääkärini kertoi, että tulehdus voi kestää hampaan poiston jälkeen vielä pitkään, tosin tulehdus oli edennyt erittäin pitkälle eikä pelkkä hampaanpoisto sitä poistanut. Ei siitä sen enempää kuitenkaan. Bickell pelasi molemmissa scrimmageissa, joten ainakin jollain tavalla niitä on pystynyt hallitsemaan.

Päivä scrimmageiden osalta ohitse, Team C vielä ottaa treenit. Huomenna sitten jatkuu. Raportteja varmaan tulee nettiin enemmänkin, vaikea arvioida miten pelaajat sitten vedellyt tuolla. Jos kuitenkin muutamat pointit:

- Pokka ollut hyvä, kaksi maalia myös 3vs3-formaatilla
- Teräväinen maali ja ykkössyöttö
- Dano ja koko Toewsin johtama ykkönen kera Hossan oli vakuuttava
- Anisimov myös syötti ja maalasi kerran kahteen otteluun, jälkimmäisessä sentteröi vähän heikkotasoisempia pelaajia kuin Kanea

EDIT:

Scott Powers ‏@ESPNChiPowers
37 s38 sekuntia sitten
Panarin spoke Russian & was translated his entire interview until asked what it was like to play with Teravainen. He said, "Very nice."
 
Viimeksi muokattu:

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Scrimmage numero kaksi.

Teräväinen sentteröi Panarinia sekä Tikhonovia, mielenkiintoinen kombinaatio kyllä. Teuvo myös jatkaa siitä mihin kesäkuussa jäi, verkot tötterölle samantien ensimmäiseen vaihtoon.
Kiitokset tästä! Epäilen tuota Tihonovin "läpimurtoa" Chicagon miehistöön, mutta saatan olla väärässäkin.
Toivoisin näkevän kaudellakin Panarinin ja Teräväisen samassa kentässä
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Scott Powers ‏@ESPNChiPowers 8 min8 minuuttia sitten
Teravainen said he went from about 78 kilos last season to 82 kilos this season. In other words, he's gained close to 10 pounds.

Tiedä sitten onko kesän aikana saadut massat, mutta on tuokin edistystä, jos pelkkää lihasta tullut kroppaan.

Panarin tykkäs pelaamisesta Teuvon kanssa, tämän osasi jo englanniksi vääntämään kommentoimalla "very nice". Nähtävästi ei ole liiemmin englantia kerennyt treenaamaan, kun tulkki oli mukana haastatteluissa. Tikhonov oli siinä vierellä auttamassa parempana englannin kielen taitajana.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Vaikuttaisi tosiaan kentät olevan hakusessa näin.

Dano-Toews-Hossa
X-Anisimov-Kane
Panarin-Teuvo-X

Aika hyvältä vaikuttaa omaan silmään, kun haetaan kolmea hyökkäävää kenttää.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Muokkaukset kun menevät kiinni suht nopiaan, niin joutuu erilliseen viestiin laittamaan:

Quennevilleä haastateltiin näistä uusista kavereista ja hän nosti esille ensimmäisenä Panarinin, jonka jälkeen kertoi tykänneensä siitä miten Teuvo esiintyi, mainitsi myös hänen menneen eteenpäin (tiedä sitten yhden scrimmagen perusteella mitä tuo tarkoittaa). Myös Bryan Bickelliltä kysyttiin näistä uusista venäläisistä ja kyllä näyttää siltä, että nämä pojjaat osaavat kyllä jääkiekkoa pelata jokainen, joskin englannin kieli on vielä hakusessa (varsinkin Panarinilla). Tämä aikoo kyllä parantaa englannin kielen osaamistaan, koska ei kuulemma vielä ole sinut elämiseen Yhdysvalloissa juurikin puutteellisen kielitaidon vuoksi. Eiköhän se siitä. Marko Dano sai myös kehuja fellow countrymanilta, mutta se tulikin jo mainittua aikaisemmin.

Kokoonpanoa tullaan harventamaan ensi viikolla kunhan pre-seasonottelut käynnistävät, lukumääristä ei mitään kerrottu, mutta selkeästi se tietty porukka on tiedossa, jotka näihin lähtevät taistelemaan pelipaikoista. Kaikkia pelaajiahan on sinne aivan turha ottaa, koska pelaajamassa on kuitenkin niin laaja.

Quenneville paljon kehuu näitä uusia tulokkaita yleisestikin, mutta kyllä mulla jäi semmonen kuva tuosta kommentista Panarinin suhteen, että high-end talenttia sieltä löytyy myös tällä tasolla. Toki Notre Damessa pelattiin isossa kaukalossa (en tiedä onko niin iso kuin KHL:ssä pahimmillaan), mutta kunhan tuosta kausi pääsee starttaamaan ja treenit alkavat niin eiköhän se lähde siitä. Odotukset ovat kovat, mutta samalla maltilliset. Optimistista on odottaa kuitenkin hyvää tulokaskautta.

Kirjoittakaas muutkin jotain taas.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kirjoittakaas muutkin jotain taas.

Eipä tässä mitään lisättävää oikein ole, kun näytät olevan selvästi liekeissä ;-) Kyllä tämä hokikeskustelu on raikas ja toivottu tuulahdus tämä kesän jälkeen. Sen verran ollaan vielä lähtötelineissä tosin, että henkilökohtaisesti taidan nyt vaan seurata mitä leirillä tapahtuu ja palataan analyyseihin sitten myöhemmässä vaiheessa.

***

Brent Seabrookin jatkosopimukselle isoa peukkua. Tietenkin caphit on se asia joka tässä mietityttää, mutta meikäläisellä ei olisi lainkaan sitä vastaan että #7 lopettaisi uransa Hawks-paidassa. Brent Seabrookin kaltaista pakkia on kyllä helvetin vaikea korvata. Pelillisestä laskusta voidaan veikkailla sitä sun tätä, mutta kyllähän taas kevät näytti missä mennään. Joukkue on enemmän kuin osiensa summa ja Seabrookin arvo Blackhawksille on varmasti hyvin tiedossa front officen väellä. Viiksikin on kyllä melkoinen velho pitämään huolen siitä miten pelaajia kannattaa rasittaa ja miten ei. Runkosarjassa Seabrook pelasi ottelua kohti noin 22 minuuttia ja pudotuspeleissä olosuhteiden pakostakin peliaika nousi päälle 26 minuutin. Peliaika on yksi asia josta me voimme todeta rasituksen määrän, mutta siellä myös harjoitellaan ja tästähän puolesta on annettu tietää, että Blackhawks harjoittelee määrällisesti kenties NHL-joukkueista vähiten. Ilman pahempia loukkaantumisia laadukkaita pelivuosia on vielä varmasti jäljellä.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Vaikuttaisi tosiaan kentät olevan hakusessa näin.

Dano-Toews-Hossa
X-Anisimov-Kane
Panarin-Teuvo-X

Aika hyvältä vaikuttaa omaan silmään, kun haetaan kolmea hyökkäävää kenttää.

Hyvältä näyttää ja on mielenkiintoista nähdä nostaako Anisimov profiiliaan pistemielessä kun pääsee laadukkaiden laitureiden keskelle. Omaan silmäänhän tuo kaveri on ominaisuuksiltaan lähempänä kolmosen centteriä.
Täällä on kova usko Panarinin ja Danon läpimurtoon. Ja Teukan finaalivire tulee jatkumaan nousuna kärkikastiin :)

Kyllä se yksi syy Bickellin Chicagoon ankkuroitumiseen ja varmaan keposempiin otteisiin viime kaudellakin on näissä humikoon liittyvissä oireissa.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Tosiaan yksi pelaaja, joka jää aivan turhan pienelle huomiolle on tuo Pokka. Olen lähes varma, että tässä on varmasti tuleva NHL-pakki. Pokka tulee varmasti olemaan merkittävässä roolissa jo ensi kesän joukkueen rakennusta, kun hänestä saadaan toivottavasti halpa ja laadukas pala palkkakattoa vastaan taistellessa. Saattaapi olla ettei Daley toista kautta Chicagossa nää, ja Pokka istutetaan sille pelipaikalle saaden yli 2 miljoonaa hyvää kattoon.

Panarin Teuvo parivaljakosta on lupa odottaa yhtä NHL:än näyttävimpiä kuviota esittäävää tutkaparia, jos tuo homma lähtee natsaamaan.

Yksi asia harjoitus juokkueissa ihmetyttää. Miksi Shaw on team b:ssä ja Garbutt team c:ssä? Shaw pelaa käsittääkseni mielummin rw:tä ja Garbutt lw:tä, joten ikäänkuin ovat väärissä joukkueissa.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Eipä tässä mitään lisättävää oikein ole, kun näytät olevan selvästi liekeissä ;-) Kyllä tämä hokikeskustelu on raikas ja toivottu tuulahdus tämä kesän jälkeen. Sen verran ollaan vielä lähtötelineissä tosin, että henkilökohtaisesti taidan nyt vaan seurata mitä leirillä tapahtuu ja palataan analyyseihin sitten myöhemmässä vaiheessa.

Muistan joskus lukeneeni viestejäsi, joissa olet kertonut näiden nuorien pelaajien ja heidän kehityksen seuraamisen olevan yksi suurimmista intohimoistasi NHL:ää kohtaan. "Muutaman" kauden tässä on vierestä saanut seurailla ja opetella paremmiltaan esimerkiksi lähteistä sekä uutisten kaivamisesta ja täytyy nyt sanoa, että kyllä tästä on itsellekin tullut intohimo kaiken muun ohella. Totta kai nyt on kyseessä training camp, mutta tutustuminen (rekisteröityminen) Twitterin maailmaan vasta viime keväällä auttaa kyllä kummasti. Mukava noista on pientä koontia tehdä varsinkin niille, jotka eivät kerkeä seuraamaan uutisvirtaa ja saavat tästä ainakin jotain osviittaa mitä siellä tapahtuu.

Hyvältä näyttää ja on mielenkiintoista nähdä nostaako Anisimov profiiliaan pistemielessä kun pääsee laadukkaiden laitureiden keskelle. Omaan silmäänhän tuo kaveri on ominaisuuksiltaan lähempänä kolmosen centteriä.

Anisimovin ominaisuudet ovat tosiaan lähempänä kolmossentteriä, mutta jos vertaa esimerkiksi viime kauden Brad Richardsiin on Artem runsaasti edellä myös offensiivisesti. Anisimovilla jalat toimii ja liike on parempaa kuin vanhemmalla Bradilla, aloitustaito sekä puolustusorientoituneisuus näkyy toki hänen pelissään, mutta siellä on myös se perivenäläinen yksilötaito korkealla tasolla. Ja niin kuin useaan otteeseen on nähty, ei siinä Kanerin vieressä tartte olla mikään Sidney Crosby. Anisimov on lähtökohtaisesti paras kakkossentteri useaan vuoteen, jonka kanssa pääsee pelaamaan.

Tosiaan yksi pelaaja, joka jää aivan turhan pienelle huomiolle on tuo Pokka. Olen lähes varma, että tässä on varmasti tuleva NHL-pakki. Pokka tulee varmasti olemaan merkittävässä roolissa jo ensi kesän joukkueen rakennusta, kun hänestä saadaan toivottavasti halpa ja laadukas pala palkkakattoa vastaan taistellessa. Saattaapi olla ettei Daley toista kautta Chicagossa nää, ja Pokka istutetaan sille pelipaikalle saaden yli 2 miljoonaa hyvää kattoon.

Vaikka olen hirveästi puoltanut sitä, että tuo Hammer jatkaa oikealla kaikista hahmotelmista huolimatta, näkisin puolustuksen tilanteen ensi kesänä seuraavanlaisena, jos kaikki menee putkeen:

Keith - Seabrook
Daley - van Riemsdyk
Hjalmarsson - Pokka

Ville Pokka on varmasti tuleva NHL-tason puolustaja ja toivon suomalaislasien takaa, että tulee tekemään uran juurikin Chicagossa. Daleysta ei välttämättä tarvitse luopua, joskaan se ei mielestäni olisi välttämättä huono vaihtoehto juurikin palkkakustannus- ja säästömielessä. On siellä sitten Gustafsson kärkkymässä paikkaa ja oikeasti tällä hetkellä ehkä kovin puolustajaprospect Gustav Forsling, joka tulee tulevana kesänä tosissaan taistelemaan paikasta auringossa.

Mutta eipä tässä kai vielä ensi kesän palkkakatto-ongelmista tarvitse puhua. Vai? Ville Pokka saanee mahdollisuuden jo tulevalla kaudella loukkaantumisten vuoksi, iso rooli Rockfordissa tarjolla ja toivottavasti ottaa vielä yhden stepin siellä sekä saisi pelata terveenä.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
@Lico kyllä nyt on turha puhua ensi kauden palkka ongelmista, ja nautittaan nyt tästä kun tällä hetkellä minusta kaikki näyttää olevan hyvin. Pokasta puhuttaessa tosin tuo palkkakatto on yksi iso tekijä, koska tässä taas lisää tulossa putkesta näitä Saad, Dano, TVR ja Panarin tapaisia pelaajia, joilla on potentiaalia tulla auttamaan joukkuetta kauden pari eteenpäin. Näitä miljoonan maksavia laadukkaita pelaajia Chicago tarvitsee ja ilahduttavaa kuulla Pokan otteista, ja siksi erityis huomioni juuri on näissä pelaajissa.

Anisimov on kyllä miljoona kertaa parempi sentteri Kanelle, kuin Richards. Toki vain oma mielipide, mutta lähtökohtaisesti Richardsin puolustus pelaaaminen ei ollut minusta hyvä yhdistelmä Kanen kanssa. Kane oikeastaan välttämättä edes tarvitse kenttäänsä kovin hyökkäävää kaveria, koska itse sooloilee aika paljon.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Anisimov on kyllä miljoona kertaa parempi sentteri Kanelle, kuin Richards. Toki vain oma mielipide, mutta lähtökohtaisesti Richardsin puolustus pelaaaminen ei ollut minusta hyvä yhdistelmä Kanen kanssa. Kane oikeastaan välttämättä edes tarvitse kenttäänsä kovin hyökkäävää kaveria, koska itse sooloilee aika paljon.

Samaa mieltä, että lähtökohtaisesti Anisimov on sopivampi sentteri Kanelle, mutta Richards täytti tonttinsa paremmin kuin osasin toivoa. Oli varsinkin keväällä todella hyvä ja yhteispeli Kanen kanssa toimi ajoittain loistavasti. Tuossa puolustuspelaamisessa jäi kyllä toivomisen varaa. Katsotaan nyt sitten miten käytännössä Anisimovin kanssa käy, mutta ehkä hänenkin kohdalla on hyvä antaa aikaa tottua uusiin kuviohin ja löytää se punainen lanka tuoreiden ketjukavereiden kanssa. Ennen kivittämistä siis.

Ville Pokka voi hyvinkin onnistuessaan saada paikan jo tämän kauden kokoonpanosta. Jos yhtään voi vetää johtopäätöksiä edellisten vuosien toiminnasta, niin organisaatiossa ei kyllä jaeta pelipaikkoja ilmaiseksi. Viime vuonna hyvänä esimerkkinä Trevor VanRiemsdyk, joka tuskin oli kovinkaan monen ennakkokaavailuissa ennen harjoitusleiriä. Pokka voi hyvinkin syrjäyttää esimerkiksi juuri VanRiemsdykin tai sitten vaikkapa itsensä Runbladin. Tosin TVR:n kohdalla voidaan mies laittaa farmiin ilman waiver-polkua. Mikään ei ole mahdotonta. Sopimusteknisillä asioilla on merkityksensä, mutta lopulta Q päättää pelaajat joilla haluaa kauteen lähteä.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Samaa mieltä, että lähtökohtaisesti Anisimov on sopivampi sentteri Kanelle, mutta Richards täytti tonttinsa paremmin kuin osasin toivoa. Oli varsinkin keväällä todella hyvä ja yhteispeli Kanen kanssa toimi ajoittain loistavasti.

Kyllä Richards suoriutui tehtäväsään lopulta puhtain paperein, ja hänen panos oli joukkueelle merkittävä. Anisimovista odotan vain vielläkin enemmän. Richardsin kanssa tuota Kanen kenttän roolitusta Q muutti viellä hyökkäävämpään suuntaan mitä normaalisti. Nyt Anisimovin kanssa Q ehkä pystyy ottamaan napsun takaisinpäin, joka helpottaa peluutuksia etenkin vieraissa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Training Camp, day 2.

Katselen tässä samalla Jokereiden ottelua, mutta totta kai se organisaatio numero yksi on koko ajan takaraivossa. Toinen päivä harjoitusleirillä alkoi hetki sitten Team B:n harjoituksilla, Team B:ssä esimerkiksi siis muuan Patrick Kane. Edelliseltä sivulta löytää nuo rosterit vielä jokaisen joukkueen osalta. Ensimmäinen scrimmage alkaa tuossa puolen aikaan, kun Team B sekä Team C ottavat revanssin eiliseltä.

Bryan Bickellillä oli eilen lisää sanottavaa noiden huimausoireiden lisäksi ja sisältö koski uraa Chicagossa. Hän tiedostaa, että tämä on hänelle se vuosi, jolloin tason pitää nousta. Hän myös kertoi, että Chicago Blackhawks haluaa pitää hänet joukkueessa ja aikoo tehdä kaikkensa, jotta tämä on se vuosi, kun ottaa seuraavan askeleen pelillisesti. Quenneville myös kommentoi Bickellin tilannetta ja toivoo häneltä jatkuvuutta otteisiinsa, josta olemme täälläkin puhuneet useampaan otteeseen.

Ainakin asenne on hokijargonin puolesta kohdillaan Bryanilla, toivottavasti nousee omalle tasolleen ja saa pelata terveenä. On kuitenkin erilainen uhka kuin kukaan muu Blackhawksissa parhaimmillaan.

Tyly alku päivän ensimmäiselle scrimmagelle. Ottelun ensimmäisessä aloituksessa Teräväisen johtama ketju (laidoilla Tikhonov sekä Panarin) ja heitä vastassa Anisimovin johtama kenttä (laidoilla Bickell sekä #88). 26 sekuntia, Anisimov Patrickille ja Showtime jatkoi kiekon Bryanille, joka pamautti kiekon ensimmäisen kerran maaliin. Tässäkö on se ero NHL-pelaajien sekä nuorukaisten välillä?

Tracey Myers ‏@TramyersCSN 10 s11 sekuntia sitten
Even in scrimmages it seems like Keith's out there the whole time. #Blackhawks

Supermies? Kyllä saa nuoret pojat huikeita kokemuksia campilta, kun siellä on hyökkäyspäässä niin esimerkillisiä pelaajia kuin Toews sekä Hossa, sitten on virtuoosi aivan kärkipäästä Kanen muodossa sekä puolustuksesta löytyy tämä robotti sekä Hammer, eikä unohdeta Seabrookia.

Tuli mainittua tasoerosta NHL-pelaajien sekä nuorukaisten välillä, toisinpäin taisi sittenkin mennä ainakin kenttätapahtumien puolesta. Team B sai Bickellin maalin jälkeen vain yhden laukauksen kohti maalia ensimmäisessä erässä, kun taas vastaavasti Team C sai 24(!) laukausta. Michael Leighton pelaa B:n maalilla ja ollut kuulemma loistava, nollat taulussa ja tauolle lähdettiin tilanteessa 1-0. Toki Team B kokeneella rosterilla tietää jääkiekon olevan maalintekopeli ja yksi maali riittää, jos vastustaja ei tee ainuttakaan. Artemi Panarin sai erityismaininnan loistavasta pelisilmästä, järjesteli useamman laatupaikan ketjukavereilleen.

Brian Sandalow ‏@BrianSandalow 6 min6 minuuttia sitten
Teuvo, Tikhonov and Panarin looks like a thing. #Blackhawks

Tomas Kopecky tasoittaa ottelun, jonka jälkeen pian maanmies Radovan "jättiläinen" Bondra paukuttaa rannelaukauksella tolpan kautta jälleen Team B:n johtoon. Bondra tehnyt muutamia huikeita suorituksia harjoitusleirin aikana, toinen maali myös hänelle campin aikana. Kokonaisuudessa Team B on pelannut toisessa erässä paljon paremmin.

Scott Powers ‏@ESPNChiPowers 5 min5 minuuttia sitten
Hjalmarsson-Pokka, Keith-van Riemsdyk, Gustafsson-Visnovsky have been some of the defenseman pairings.

Hjalmarsson sekä Pokka olivat jo eilen parina, kuten myös Keith sekä van Riemsdyk. Hirveästi Twitteriin ei eilen päivitelty pareja puolustuksessa, mutta nyt jotain osviittaa kuitenkin. Daley sekä Seabrook olivat Team A:ssa yhtenä parina.

Scott Powers ‏@ESPNChiPowers 1 min1 minuutti sitten
Teravainen skates alongside the left side, finds Panarin at the net and Panarin finishes for the goal.

Brian Sandalow ‏@BrianSandalow 47 s47 sekuntia sitten
Panarin scores after a feed from Teuvo. Yes, that line is a thing. #blackhawks

Ei lisättävää, pojat pelaavat hyvin. Tikhonov edelleen ilmeisesti kolmantena lenkkinä. Tilanne tasan 2-2. Eikä kauaa, kun Team C menee ensimmäistä kertaa scrimmagessa johtoon, kun Chris DeSousa iskee läpiajosta joukkueensa johtoon 12 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Heti tämän jälkeen Columbuksesta naarattu Corey Tropp pudotti hanskansa Michael Liambasin kanssa, harjoitusleirin toinen tappelu.

Ja näin alkoi myös three on three overtime, selkeästi tätä halutaan nyt treenata (jokaisessa scrimmagessa 10 minuuttia tätä). Valmennusjohto haluaa käyttää kahta hyökkääjää sekä yhtä puolustajaa näissä tilanteissa eikä mennyt kauaa, kun van Riemsdyk lisää johtoa lukemiin 4-2 Team C:lle. Jos eilen teki Pokka kaksi maalia tasavajaalla, niin on TvR:llä vielä toinen tehtävänä kilpailuedun säilymisen vuoksi.

Ja nyt tulee maaleja sitten liukuhihnalta jatkoajalla, ensin Ryan Garbutt tekee harjoitusleirin ensimmäisen osuman ja lisää johdon jo numeroihin 5-2 ja heti tämän jälkeen Tanner Kero tekee myös avausosumansa. Tämä 3vs3-formaatti kyllä tulee olemaan mielenkiintoinen lisä, en oikein vielä osaa sanoa juuta enkä jaata. Ainakin hauskaa varmasti tulee olemaan katsojan kannalta. Kerokin tosiaan edustaa Team C:tä ja tilanne on 6-2, jos nämä nyt ketään kiinnostavat. Maaleja tuli myös sitten lisää, Tikhonoville ja Visnovskylle yhdet kumpaisellekin.

Ja niin päättyi päivän ensimmäinen scrimmage, lopetetaan viesti seuraavaan twiittiin:

Tracey Myers ‏@TramyersCSN 13 min13 minuuttia sitten
This Panarin guy: he's not bad. #Blackhawks
 
Viimeksi muokattu:

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ei hyvää päivää.... Ymmärtäisin ehkä jos joku olisi loukkaantunut, mutta mitä Hawks oikeasti tekee Rozilla vielä tällä kaudella? Toki jos et tämä pitää Bambin katsomossa niin kelpaa jotenkuten.

Onko liksasta vielä tietoa?

Caphit on $600,000, AAV $800,000 ($200,000 perustuu esityksiin, tarkemmin sanottuna pelattujen pelien määrään sekä mahdolliseen Stanley Cupin voittoon). Tämä $200,000 käsittääkseni sitten siirtyy ensi vuoden palkkoihin, mikäli mestaruus tulee ja tietty määrä otteluita.

Palkkakatossa tilaa vähän yli $300,000, kun Morin vaihdetaan Panariniin tuolla General Fanagerin puolella. Tiedä sitten mitä tämä tarkoittaa esimerkiksi Hejdan suhteen, täytyy myös huomioida ettei Rozsival ole käynyt jäällä vielä ollenkaan sen viime keväisen loukkaantumisensa vuoksi. Aloittaisiko jopa LTIR:ssä? Toki Tracey Myers twiittasi, että saattaapi Michal ensi viikolla olla jo jäillä, mutta ei kuitenkaan varmaa tietoa.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Scrimmagea osa kaksi en ole kerennyt tiivistellä eikä tuosta oikeastaan juurikaan ole informaatiota jaettu. Marko Dano kuitenkin tehnyt kaksi maalia, pelaa jälleen maanmiehensä Hossan sekä Toewsin kera. Quenneville kutsuu ketjua " thelottery line"-nimellä.

Syykin vähäisille twiittien määrille löytyi: pressiboksiin saapunut ruoka, ei siis mikään ihme. Joka tapauksessa scrimmagesta löytynee myöhemmin lisää infoa, suosittelen myös Blackhawksien sivustolta tsekkaamaan illan mittaan haastattelut. Eilen sieltä ainakin löytyi varsin kattavia haastatteluita useilta pelaajilta sekä Quennevillelta.

EDIT: Danolle hattu ja scrimmaget ohi tältä päivältä.
 
Viimeksi muokattu:

Defensefirst

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Gylfi Sigurdsson
Eiköhän Roszival ole puolustaja numero seitsemän ja syy on se että Ville Pokka ei ole vakuuttanut Quennevillea kuten odottaa sopikin. Oikea laita todennäköisesti järjestyksessä Seabrook, Hjalmarsson, van Riemsdyk ja neljäntenä Roszival. Hyvä näin.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Kyllä on Q:lla kova luotto Rozivaliin. Tuolla iällä tuommoinen loukkaantuminen, niin ei ole mitään takeita ettei taso ole romahtanut. Rozivalilta mennnyt koko kesä ohi, eikä ole vielläkään luistelu kunnossa, joten pelonsekaisin ajatuksin odotan tätä.

Tuota Panarinin kielitaitoa kuuntelin haastatteluista, niin sitä varmempi olen että Tikhonov pelaa samassa kentässä. Sen verran vaatii tulkkia, että pelin aikana tulee tarvitseemaan kyllä Venäläistä samaan kenttään, joka tulkkaa kentän kuviot ja huutelee pelin aikana tulkkina. Muutenhan Panarin on ollut ilmeisesti vakuuttava, mutta poikkeuksellisen huono kielitaito tuli hieman yllätyksenä, tai pitäisihän se nyt tietää pelkästään Venäjällä pelanneen pelaajan kohdalla.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
No nyt ei täysin avautunut tämä uutinen Rozsivalin sopimuksesta ihan ajankohdasta jne. lähtien. Täytyy olla persoonassa sellaisia piirteitä josta Q sekä front office pitävät. Siellä olisi esimerkiksi Hejda ja Vishnovski sentään jo jäällä näyttämässä kyntensä vai onko ja käykö tosiaan niin, että Rozsival pistetään LTIR-listalle kuten ylempänä jo veikkailtiin? Q vakuutteli joka tapauksessa, että kilpailu puolustuksen paikoista on yhä auki. Rozsival pelasi kyllä ihan hyvin pudotuspeleissä loukkaantumiseensa saakka, mutta että one more year.,go figure?
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Vähän veikkaan, että kyllä yksi näistä veteraaneista signataan vielä. Kuulostaa varsin erikoiselta, että PTO:lle kutsutaan kaksi puolustajaa, jotka ovat lähtökohtaisesti kovempia pelaajia kuin Rozsival ja hänet signataan ilman ensimmäistäkään harjoitusottelua, joissa sekä Hejda että Visnovsky tulevat pelaamaan. Olisi kyllä kumma, jos mitään liikehdintää ei enää tapahdu.

Joku väläytteli internetin syövereissä mahdollisuutta, jossa Rozsival aloittaisi LTIR:ssä ja kuntoutuessaan lähtee hakemaan vauhtia jopa Rockfordista asti, kun tuskin häntä kukaan nappaa waivereista. Tämä kirjoittaja tuskin tuntee Blackhawksin organisaatiosta ketään, mutta puhdas arvaus. Ville Pokka tuskin on ollut kertaakaan suunnitelmissa kauden avaukseen ykkösvaihtoehtona uudeksi puolustajaksi.

http://espn.go.com/blog/chicago/bla...ng-strong-first-impression-at-blackhawks-camp

Siitä vielä linkki Danoa että Panarinia koskevaan artikkeliin. On ne hurjia poikia kyllä kahden scrimmagen perusteella. #TeuvoTime-hype all over again?

EDIT:

Danon haastattelusta tulee ilmi, ettei ole ongelmia pelata vasemmalla laidalla. End of discussion siltäkin osilta sitten. Vaikuttaa kyllä fiksulta jampalta, tykkään enemmän ja enemmän.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Tuota Panarinin kielitaitoa kuuntelin haastatteluista, niin sitä varmempi olen että Tikhonov pelaa samassa kentässä. Sen verran vaatii tulkkia, että pelin aikana tulee tarvitseemaan kyllä Venäläistä samaan kenttään, joka tulkkaa kentän kuviot ja huutelee pelin aikana tulkkina. Muutenhan Panarin on ollut ilmeisesti vakuuttava, mutta poikkeuksellisen huono kielitaito tuli hieman yllätyksenä, tai pitäisihän se nyt tietää pelkästään Venäjällä pelanneen pelaajan kohdalla.

Oli kuulemma Panarin sanonut Quennevillelle, että "give me a month", kun on kuulemma molemmin puoleisessa ymmärryksessä vikaa. Pieni hymyn kaarre tuli esille sieltä viiksien alta.

Quenneville on kyllä mielenkiintoinen kettu tuon salamyhkäisyydensä kanssa. Ei mitään viitteitä ketkä pelaavat yhdessä ja milläkin paikalla, mutta kyllä tuosta haastattelussa (Blackhawksien nettisivuilta nähtävissä) oli luettavissa, että Panarin, Teräväinen sekä Tikhonov tulevat pelaamaan yhdessä. Viktor on epätyypillinen venäläinen siinä mielessä, että on tasapainoinen molempiin suuntiin, löytyy kaksinkamppailuhalukkuutta ja "nenää maalille menoon", joka vuorostaan antaa Teuvolla ja Artemille mahdollisuuksia toteuttaa itseään. Mielenkiintoista nähdä nämä veijarit yhdessä tiistaina ensimmäisessä pre-season ottelussa Detroitia vastaan.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Mielenkiintoista nähdä nämä veijarit yhdessä tiistaina ensimmäisessä pre-season ottelussa Detroitia vastaan.

Tuota ensimmäistä todellista peli tilannetta minäkin odotan. Vaikka onkin harjoitusottelu, niin kyseessä on aivan eri tilanne kun omaa joukkuetta vastaan pelaaminen.

Tuo kaavailtu kenttä Panarin- Teräväinen-Tikhonov toimiessaan voi saada yllättävän paljon tuhoa aikaan, koska kolmoskenttänä se pääsee iskemään vastustajiin puskista. Chicagolla muutenkin taas vaikuttaisi olevan sen verran laaja materiaali, ettei vastustajat oikein pysty peluuttamalla pelaamaan Chicagoa pois, kun materiaali riittää kolmeen vahvaan tulosyksikköön. Saattaa hyvin olla, että tuo kolmonen pelasi tänään kovempaa kenttää vastaan, mitä tulee koko kauden aikana pelaamaan Dano-Toews-Hossa :D

-Ykkönen Dano-Toews-Hossa on todella toimivan oloinen kokonaisuus. Hienoa tässä on se "päällikkö" kenttä 5vs5 peliin, jota ei kenenkään ole helppoa(lähes mahdotonta) voittaa 5vs5 tilanteissa.

- Kakkonen X-Anisimov-Kane, ehkä hieman hakusessa, mutta eiköhän sekin sieltä löydy kun hieman enemmän tosissaan aletaan pelaamaan. X-paikalle taitaa olla kilpailu Bickell, Shaw ja Garbutt akselilla.

-Kolmonen Panarin-Teräväinen- Tikhonov. Tästa tulee toteutuessaan yksi syömähammas, joka tulee ratkomaan paljon voittoja ja pisteitä tällä kaudella. Kausi kun etenee ja NHL- peli tulee tutuksi, niin odotan kaikkien herrojen vain parantavan otteitaan mitä pidemmälle kausi etenee.

-Nelonen tulee olemaan takuulla hyvä, siitä ei kenenkään tarvitse huolehtia.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
-Ykkönen Dano-Toews-Hossa on todella toimivan oloinen kokonaisuus. Hienoa tässä on se "päällikkö" kenttä 5vs5 peliin, jota ei kenenkään ole helppoa(lähes mahdotonta) voittaa 5vs5 tilanteissa.

- Kakkonen X-Anisimov-Kane, ehkä hieman hakusessa, mutta eiköhän sekin sieltä löydy kun hieman enemmän tosissaan aletaan pelaamaan. X-paikalle taitaa olla kilpailu Bickell, Shaw ja Garbutt akselilla.

-Kolmonen Panarin-Teräväinen- Tikhonov. Tästa tulee toteutuessaan yksi syömähammas, joka tulee ratkomaan paljon voittoja ja pisteitä tällä kaudella. Kausi kun etenee ja NHL- peli tulee tutuksi, niin odotan kaikkien herrojen vain parantavan otteitaan mitä pidemmälle kausi etenee.

-Nelonen tulee olemaan takuulla hyvä, siitä ei kenenkään tarvitse huolehtia.

Hyvältä kieltämättä näyttävät. Uskon vahvasti, että Bickell saa kunnossa (ilman huimausoireita) ollessaan kakkoskentästä tontin. Vaikkei Kane taaskaan saa optimaalisimpia pelikavereita vierelleen, on tuossakin ketjussa potentiaalia pisteiden tekoon valtavasti, jos kaikki vain natsaa. Mielelläni näen hyökkäyksen kannalta leveyttä kolmessa (ja Blackhawksin tapauksessa neljässä) kentässä pisteiden teon osalta, vaikka uskon Panarinin saavan vielä mahdollisuuden Kanen kanssa mitä pidemmälle kausi etenee. Parasta tuossa on se, että noita voi kierrättää miten tykkää ja kokoonpano näyttää silti ilman loukkaantumisia potentiaaliselta sekä herkullisen mielenkiintoiselta.

Vielä neloskentästä sen verran sekä Garbuttista. Uskon vahvasti ettei esimerkiksi Desjardins tule pelaamaan läheskään jokaista ottelua. Ei ole kevytrakenteisin pelaaja ja kuluttava pelityyli vaatii veronsa aina, niin mielelläni näen monipuolista rotaatiota hyökkääjien osalta. Jos arvata täytyy, niin Garbutt sekä Desjardins tulevat paljolti vuorottelemaan keskenään, kun kaikki pelaajat ovat kunnossa.
 

mutina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks, Fife Flyers
Ensimmäinen valonpilkahdus Kanen asiassa: Tytön sukupuolielimistä ei löytynyt Kanen DNA:ta. Kynsien alla sitä ilmeisesti oli, ja puremajäljissä. Mutta olisiko känniraiskaaja tarpeeksi tolkuissaan käyttääkseen kondomia?

Jos johonkin kysymykseen Kane olisi surkeassa tiedotustilaisuudessa voinut vastata, niin siihen, meinaako hakea apua alkoholinkäyttöönsä.

DNA:n löytymättömyydestä on uutisoitu jo laajasti, tässä yksi linkki: DNA results fail to confirm Patrick Kane rape allegations | NHL | Sporting News
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös