Columbus Blue Jackets 2015–2016

  • 154 082
  • 575

Flagger

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Columbus Blue Jackets
Draftia täälläkin odoteltu vesi kielellä. Jarmo kertonut että keskusteluja on käyty edellä olevien joukkueiden kanssa mahdollisista treideistä ja ylöspäin treidauksesta, mutta myös todennut, että ei ole kiinnostunut vaihtamaan useita pickeja muutaman sijan nousuun. http://bluejackets.nhl.com/club/news.htm?id=772240

Joukkueen tilanne hyökkääjäprospectien osalta on niin hyvä (Milano, Bjorkstrand, Dano, Rychel, Wennberg), että pakkia kaipaisin itse draftista. Todennäköisesti ilman ylöspäin treidausta Hanifin on mahdotonta napata, mutta luultavasti ainakin toinen kaksikosta Provorov/Werenski olisi saatavilla. Harmittavasti molemmat (kuten myös Hanifin) pelaavat vasen käsi alhaalla, kun Jacketsin suurin puute on tällä hetkellä rightin pakit. Voi toki olla että sieltä haetaan rehellisesti BPA ja silloin esimerkiksi Rantanen on mahdollinen valinta.
Toisaalla Vancouverin Kevin Bieksaa huhutaan treidattavaksi. Olisiko siinä sopivan näköinen palanen top-4 pakiksi ensi kaudelle ja millä hinnalla?

Mike Reilly tosiaan hylkäsi draftaajansa ja vaikka miehellä oikeus siihen on niin mulkkuna miestä pidän kunnes toisin todistetaan. Vaikka asian olisi pukea vähemmän lapselliseen muotoon Ryan Johanssenin twiitti aiheesta oli ihan arvostettava. We didn't want him anyway. http://www.sportingnews.com/nhl/story/2015-06-17/ryan-johansen-tweet-mike-reilly-blue-jackets

MacBackuppin signauksesta en osaa enää innostua. Kakkosveskarin roolin on hoitanut kelvollisesti, mutta jouduttuaan maalin suulle useamassa pelissä peräkkäin taso heilahtelee ihan liikaa. Kuitenkin onnistunut aina jollakin ihmeellä sen verran hyvin, että jatkolappua on saanut. Esimerkiksi Raanta olisi ollut IMO huomattavasti parempi vaihtoehto kakkosveskariksi jopa pienellä potentiaalilla torjua NHL:ssä ykkösenä.
 

torskine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets, NHL
Kirjoitellaas tännekin vähän, kun Keklu suomalaisena GM:nä on parrasvaloissa. Werenski, ja Carlsson tuli eka kierroksella (molemmat puolustajia, joista sinitakeilla on huutava pula, koska esim Reilly kirjoitti sopimuksen Wildiin), ja toivoisin, että Columbus saisi varattua toisella kierroksella Bittnerin. Bittner on tehnyt tuhoisaa jälkeä Bjorkstrandin kanssa, ja tämä parivaljakko ei olisi ollenkaan huono yhdistelmä tulevaisuutta silmälläpitäen. Tykkään muutenkin Keklun tavasta toimia. Aivan liian pikkuisen kova on suomalaisia pelaajia kohtaan, mutta se tiedetään, että jos suomalainen pääsee joskus sinitakeissa pelaamaan, niin tämä pelaaja on varmasti hyvä. Työteliäs joukkue, josta varmasti vielä kuullaan.

E: Columbuksella on 38.pick. Saisikohan sillä vielä Bittnerin, vai menikö 38.vuoro eilen varausvuorokaupassa?
 
Viimeksi muokattu:

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
E: Columbuksella on 38.pick. Saisikohan sillä vielä Bittnerin, vai menikö 38.vuoro eilen varausvuorokaupassa?

34. vuoro meni, mutta 38 on jäljellä. Bittner olisi varmasti hyvä aisapari Björkstrandille ja suotuisa varata, mutta toisaalta ei yllättäisi jos sieltä otetaan Kylington jos hän sattuu niin alas vajoamaan.
 

torskine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets, NHL
34. vuoro meni, mutta 38 on jäljellä. Bittner olisi varmasti hyvä aisapari Björkstrandille ja suotuisa varata, mutta toisaalta ei yllättäisi jos sieltä otetaan Kylington jos hän sattuu niin alas vajoamaan.
Voisiko olla mahdollista, että Keklu ottaisi kolmannen pakin? Jotenkin tuntuu, että olisi hyökkääjän aika, ja Bjorkstrand on parilla viime kaudella tehnyt yli 50 maalia kaudessa, 59 ottelussa huimat 63 maalia ja 118 tehopistettä edelliskauden 50 maalin ja 108 pisteen jatkoksi (lainaus jatkoaika.comin jutusta) Bittnerin rinnalla, niin jos vain Bittner on saatavilla vielä Columbuksen vuorolla, niin ottaisin kaverin ehdottomasti ennen Kylingtonia. Lisäksi luulen, että Kylington menee ennen Columbuksen varausvuoroa, ja niin voi olla myös Bittnerin kohdalla, pahoin pelkään.

E: Tutkaparien löytäminen on jääkiekossa mielestäni äärimmäisen tärkeää, ja siksi kuulutan kovasti Bittnerin varaamisen puolesta. Bittner, Bjorkstarandin kanssa on löytänyt toisensa jo junnuissa, ja toisen tyyli on iskostunut takaraivoon hyvin, ja siksi Keklun kannattaisi jatkaa tämän parin yhteistyötä ehdottomasti (mikäli se varaamisen kautta on mahdollista) kolmosketjussa, jos ei tulevalla kaudella vielä, niin seuraavalla, ja vahva jässikkä toiseksi laituriksi tilaa tekemään, ja maalin edustalle, niin hyvä tulee. :)
 
Viimeksi muokattu:

torskine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets, NHL
Veeti Vainio Columbukseen! :) Uskon että on tulevaisuuden kaveri, kun Keklu kaverin varasi. Puolustaja 188 cm, ja 82 kg. Mitat kertoo sen, että lihaa on saatava luiden ympärille. Bluesin junnuissa aika tehokas viime kaudella 42 matsia tehoin 13+31, ja poffeissa vielä 5 matsia tehoin 2+5. Ikinä ei tiedä mitä tulevaisuus tuo, mutta potentiaalia on.
 

Sinitakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvät organisaatiot
Aikamoinen ryöstö toi Bittner, jonka esimerkiks TSN:n McKenzie rankkas sijalle 20. Ja jos nyt jollekki jääny epäselväks, niin tää kyseinen hemmo pelas WHL:ssä Oliver Bjorkstrandin ketjukaverina.

Kokonaisuudessaa tyytyväine draftin saalisee. Puolustusta piti vahvistaa ja sitä vahvistettii Werenskin johdolla kuudella varauksella. Mielenkiintoisin näistä oli varmasti jo aiemmin mainittu Vainion Veeti. Liigaa kattoessa pitää pistää tää jamppa ison suurennuslasin alle.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Morin, Tropp, Anisimov and Dano and 4th in 2016 for Saad, Paliotta and Alex Broadhurst.

Kova veto Keklulta. Yksi parhaista nuorista voimahyökkääjistä NHL:ssä. Toki Marco Dano on tulevaisuuden voimahyökkääjä, että voi olla että treidi menee vielä joskus win-win linjalla mut silti, oli kyllä mielenkiintoinen kauppa kun kaikki odottivat kauppaa Sharp-Bickell akselilta.
 

Flagger

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Columbus Blue Jackets
Kaikkea sitä näkee. Saad on kyllä niin Columbuksen näköinen hyökkääjä, kun vaan olla ja voi. Iso, nopea sekä edelleen kehittyvä nuori. Hawks-fanien mukaan myös Palliotta on mahdollinen kova tekijä tulevaisuudessa, niin entistä paremmaltahan tuo maistuu. Danon menetys tuntuu hieman kurjalta, mutta pakkohan jostain on luopua saadakseen Saadin kaltaisen pelaajan. Kunhan nyt ei sentään ns. Voracekit kävisi.

Anisimov ei missään vaiheessa noussut omien suosikkien joukkoon B-Jackets aikana, mutta korvannee Vermetteä Chicagossa kelvollisesti. Tropp ja Ohiossa pikavisiitillä käväissyt Morin puolestaan aivan joutavia palasia.

Ja jotta hyvät uutiset eivät tähän lopu niin ainakin @grace lienee tyytyväinen.
@Aportzline: So after that massive deal w #Blackhawks ... talks back on between #CBJ and center Mark Letestu toward a multi-year deal.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan hyvän tuntuinen treidi Keklulta. Hyvä että näitä vähän isompiakin kauppoja tulee, saisi tulla enemmänkin. Dano oli tietysti helvetin arvokas nappula tuossa treidissä, jonka käyttämistä on todennäköisesti vakavasti harkittu myös puolustusosaston vahvistamiseen. Saadilta varmasti odotetaan todella paljon Columbuksen officella moneksi vuodeksi eteenpäin, kunhan saavat sopimuksen rustattua. Tulee varmaan pitkää pahvia, n. 6M$ caphitillä?

Mites tuo sinitakkien puolustus sitten? Jotain treidiä on varmasti odotettavissa. Columbus on hiljalleen nousemassa mustien hevosten joukkoon ihan playoffs-menestystäkin silmällä pitäen, kunhan vain saisivat pari kokenutta pakkia lisää rosteriin.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Upea fiilis tuosta kaupasta, vaikka Danon menetys harmittaa. Silti, ei isoja palasia saa ilmaiseksi vaan jostain pitää luopua - paitsi jos toisen seuran GM on Don Sweeney. Saatiin sieltä nyt valmis laituri Saadin muodossa ja vielä ilmeisen lupaava pakki eli Paliotta. Hyvät fiilikset tästä kaupasta.

Jarkko Ruutu palkattiin muuten Jacketsien toimesta skoutiksi kertoo Ilta-Sanomat: Jarkko Ruutu sai työpaikan NHL-seurasta - NHL - Ilta-Sanomat
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Onnittelut Columbuksen leiriin loistavasta hankinnasta! Brandon Saad pelaa varmasti nopeasti itsensä teidän fanien sydämiin. Saitte nopean, vahvan ja kokonaisvaltaisen nuoren pelaajan, joka todennäköisesti kehittyy vielä entisestään. Joku 6,5 miljoonaa kaudessa ei parin vuoden päästä ole summa eikä mikään Saadin palveluksista.
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Vaikka miten tätä treidiä nyt pyörittelee niin eihän tästä paskaa saa millään. Saadista on varmaan sanottu kaikki mitä voidaan, mutta henkilökohtaisesti minua sytyttää erittäin paljon Michael Paliottan hankinta. Keklulla oli ongelmana pakkiprospectien vähyys, nyt sieltä löytyy Paliotta, Werenski ja Carlsson.

Saadiin ja Paliottaan ei käytännössä menetetty kuin Dano. Anisimov olisi todennäköisesti jäänyt hieman paitsioon, koska senttereitähän löytyy ja RyJo ja Dubi vievät ne kaksi kärkipaikkaa ja toisaalta kolmoskenttään on heittää äijää myös. Troppille ja Morinille ei sitä käyttöä sitten edes ollutkaan.
 
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Pakkia odoteltiin, Saad saatiin. Ei voi valittaa. Pitäisin jonkinasteisena ryöstönä Keklulta.
Rosteri ei heikentynyt pätkääkään ja saatiin 22v kahden sormuksen mies. Dano on edelleen lupaus, samoin nuttuihin saapunut pakkipaliotta.
Voittamisen kulttuuria kaipasin ja sitä saatiin. Mitä kauppa sitten tarkoittaa?
A: uskotaan että Murrayn Ryani vihdoin pysyy kasassa ja täyttää koon 49 saappaat eikä puolustusta enempää vahvisteta. Toivotaan muidenkin junnujen nostavan tasoaan. Olisiko Werenskistä ekbladmaisesti jo ensi kaudella pelimieheksi?
B: naarataan vielä ufa, mutta kuka?

Uskoin jonkun Seabrookin kaltaisen veteraanin saapuvan, mutta onhan Keklun tapa haalia veteraani junnuja aivan erinomainen. Kyllähän hyökkäys näyttää jo aika kivalta, akilleen kantapäänä kuitenkin tuo puolustus ainakin näillä näkymin.
Ensi vuonna näihin aikoihin Saadi on jo kolmen sormuksen mies, eiks jeah?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Uskoin jonkun Seabrookin kaltaisen veteraanin saapuvan, mutta onhan Keklun tapa haalia veteraani junnuja aivan erinomainen. Kyllähän hyökkäys näyttää jo aika kivalta, akilleen kantapäänä kuitenkin tuo puolustus ainakin näillä näkymin.

Omasta mielestä tuo puolustus tulee nopeasti ns valmiiksi jos sinne Kekäläinen onnistuu hankkimaan Paul Martinin, Andrej Sekeran tai Christian Ehrhoffin. Noista tuo Martin kuulostaisi eniten Keklun hankinnalta ja tilaa on capissä, joten miksipäs ei. Voihan sieltä tulla ässä hihasta ja Mike Green, mutta tuohon en oikein usko. Tuollaisen kovan nimen lisäksi saattaa lisäpalasena ilmestyä esim Marek Zidlicky tai Barret Jackman edullisella vuoden-parin sopparilla.

Saad 6,0, Martin 6,0 ja Zidlicky 1,5 mahtuis vielä cappiin jotenkin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Saad-Johansen-Foligno
Jenner-Dubinsky-Atkinson
Hartnell-Wennberg-Clarkson
(Neloskenttään Calvert, Boll, Bourque jne.)

Onhan siinä ihailtavan kova hyökkäyskalusto ensi kaudeksi. Siinä on kokoa, voimaa, taitoa ja vauhtia. Jopa David Clarksonista saa varmastikin parhaan irti tuollaisessa roolissa, vaikka eihän se sen sopimusta hyväksi siltikään tee.

Kun taustalla on sitten vielä Milanon, Rychelin ja Bjorkstandin kaltaisia lupauksia kehittymässä, niin Blue Jacketsin laituriosasto on kyllä mallillaan vuosiksi eteenpäin. Wennbergin pystyessä vakiinnuttamaan paikkansa kakkos-tai kolmoskentän sentterinä, ei silläkään osastolla ole mitään hätää.
 
Todella hyvä kauppa Kekäläiseltä, Saad olisi nimittäin aika moneen muuhunkin seuraan kelvannut!
Hyvät palaset sai myös Chicago, onpa Dano ensi kaudella farmissa tai ylhäällä, ja vaikka Anisimovin sopimus loppuu vuoden päästä.

Aika kovalta tosiaan näyttää tuo Columbuksen hyökkäysosasto, ei voi valittaa. Eiköhän sillä jo aika tiukasti haasteta kaikki itäisen konferenssin joukkueet, eikä jää maalivahtipelistäkään kiinni.

Melko nimekkäitä pelaajia kyllä Kekäläinen saanut hankittua Columbukseen. Gaborik, Dubinsky, Horton, Hartnell, Saad...
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Näin Columbus-symppiksenä ainoa mikä harmittaa, on Danon menetys. Tosin Jacketsillä on niin laaja prospektiosasto, että sieltä olisi joka tapauksessa joku lähtenyt toisen edestä ja Saad auttaa joukkuetta jo nyt eteenpäin. Dano voi olla tulevaisuudessa kovempi tekijä, tai sitten ei. Kuka tietää. Muutenhan tuo näyttää aika win-win treidiltä jo nyt, Hawks sai Anisimovin, eli Teuvon ei ole mikään pakko siirtyä heti kakkossentteriksi. Morin vaikuttaa jäävän ns. "ikuiseksi lupaukseksi". Sen sijaan mitä Paliotasta lukenut, niin tässä voi olla kova kaveri tulevaisuudessa. Erinomainen diili molemmilta osapuolilta, vaikka Hawks ehkä näyttääkin häviäjältä nyt.

Pian siellä kolkuttelee NHL-rosterin ovia myös Sonny Milano. Hyvän tiimin Keklu saanut aikaan.
 

Kaarle6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Eisbären Berlin
Saad-Johansen-Foligno
Jenner-Dubinsky-Atkinson
Hartnell-Wennberg-Clarkson
(Neloskenttään Calvert, Boll, Bourque jne.)

Aijai kylläpä näyttää hyvältä! Sinitakkien loppukausihan oli suoraan sanoen loistava joten odotukset ovat hyvinkin korkealla että tänä vuonna mennään pitkälle.

Nyt vaan vielä kun saataisiin vähän apua myös ylemmältä taholta ettei kausi ala taas jollain loukkaantumissumalla ja vedetä koko kautta läpi AHL-jämien varassa.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kuuntelin tuon Kekäläisen eilisen (tai pikemminkin öisen) conference callin Saad treidin jäljiltä ja sen perusteella vaikuttaisi, että mitään isoa nimeä ei olla free agencylta naaraamassa Columbukseen. Sen verran maltillisesti Kekäläinen vastaili noihin kyselyihin pakkiosaston vahvistamisesta isolla "splash" hankinnalla. Sanoi useampaan otteeseen, että jossain vaiheessa on tarkoitus puolustaja isoon rooliin hankkia, mutta sen ei tarvitse tapahtua nyt vaan ensi kausi voidaan huoletta aloittaa nykyisellä pakistolla. Mitään Martin/Seabrook -tason hankintaa siis lienee turha odotella, todennäköisempiä lienevät lisää syvyyttä tuovat hankinnat nelosketjuun ja farmijoukkueeseen.

Toivottavasti saavat Saadin kanssa tehtyä nopeasti pitkän jatkosopimuksen. Kekäläisen tekemät siirrot draftissa ja nyt treidin avulla ovat vahvistaneet merkittävästi Columbuksen tulevaisuuden näkymiä, ja onkin erittäin mielenkiintoista seurata tulevalla kaudella Blue Jacketsin pelejä. Pitääpä ottaa sinitakit jatkossa tarkempaan seurantaan, mielenkiintoinen joukkue on siellä kehittymässä.
 

grace

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ
Letestu Edmontoniin kolmen vuoden sopparilla. Columbus tarjosi ilmeisesti yhtä vuotta ainoastaan. Meillä ei oo vieläkään NHL-tason nelosketjua. Saad-treidi oli hieno suoritus Kekäläiseltä, vaikka Dano toiseen suuntaan siirtyikin.
 

Baldrick

Jäsen
Onkos Columbuksella nyt minkälaista nuoriso-osastoa olemassa hyökkäyksen osalta? Mietin vain, että onko sieltä ketään nostettavissa kokeilemaan jahka loukkaantumisia tapahtuu? Enää tällä kaudella ei voi tulla yhtä paljoa kuin menneellä, mutta ainahan tuolla silloin tällöin joku lukua ottaa ja elän käsityksessä, ettei Columbuksen hyökkäys ole valitettavasti kovin leveä. Nuoret hyökkääjät lienevät jo ylhäällä, keillä siihen nyt potentiaalia olisi (esim. Wennberg) tai sitten treidattu muille maille (esim. Dano). Mutta kertokaahan vähän hyökkäyksen syvyydestä mulle...
 

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Onkos Columbuksella nyt minkälaista nuoriso-osastoa olemassa hyökkäyksen osalta? Mietin vain, että onko sieltä ketään nostettavissa kokeilemaan jahka loukkaantumisia tapahtuu? Enää tällä kaudella ei voi tulla yhtä paljoa kuin menneellä, mutta ainahan tuolla silloin tällöin joku lukua ottaa ja elän käsityksessä, ettei Columbuksen hyökkäys ole valitettavasti kovin leveä. Nuoret hyökkääjät lienevät jo ylhäällä, keillä siihen nyt potentiaalia olisi (esim. Wennberg) tai sitten treidattu muille maille (esim. Dano). Mutta kertokaahan vähän hyökkäyksen syvyydestä mulle...

Siis nimeomaan hyökkäyksen osalta siellä vasta olikin leveyttä. Wennbergin ja treidatun Danon lisäksi Sonny Milano, joka on ihastuttanut kehitysleirillä. Lisäksi Kerby Rychel ja etenkin osakkeitaan huimasti nostanut Oliver Björkstrand, jota mm. Keklu hehkutti ja kertoi, että kyselyitä Björkstrandista on tullut paljon. Edelleen löytyy Anaheimista treidattu William Karlsson, joka sai jo NHL-pelejä vyölleen + alakenttiin on tarjolla mm. Markus Hännikäistä. Summa summarum Columbuksella on yksi liigan kovimmista nuoriso-osastoista hyökkäyksen osalta.
 

Baldrick

Jäsen
Siis nimeomaan hyökkäyksen osalta siellä vasta olikin leveyttä.

No kun helvetti mietinkin, että olihan siellä noita, mutta en saanut nimiä päähäni ja helpoimmalla pääsin kysymällä täällä. Rychel ja Björkstrand nyt ainakin olisi pitänyt muistaa. Näistä varmaan Karlsson ja Rychel lähimpänä, mikäli paikkaamisen tarvetta tulee. Karlssoninkin tässä kirjoittaessani muistan nyt lukeneeni pelanneen, mutta en päässyt katsomaan pelejä tammikuun puolivälistä aina playoffien toiselle kierrokselle asti, joten ei ole jäänyt syvälle mieleen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös