Calgary Flames 2015–2016

  • 102 925
  • 342

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Flames on tehnyt Mikael Backlundin kanssa kolmevuotisen sopimuksen, jonka cap hit on 3.575 miljoonaa dollaria: Flames Sign Mikael Backlund To Extension | FlamesNation

Minusta tämä on hyvä sopimus Flamesilta. Backlund on tasainen kahden suunnan sentteri, joka pelaa erittäin hyvin puolustussuuntaan. Lisäksi Backlund pelasi vahvat pudotuspelit: hänellä oli Flamesin pelaajista eniten laukauksia maalia kohti (30) ja hän pelasi kolmanneksi eniten Monahanin ja Gaudreaun jälkeen. Backlund ei tee välttämättä paljon maaleja, mutta hänen kaltaisiaan luotettavia senttereitä tarvitaan laadukkaassa joukkueessa.

Tässä vielä Backlundin tilastoja menneeltä kaudelta: http://i.imgur.com/y6tRqce.png
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Hyvä sopimus sekä kestoltaan että hinnaltaan. Mikael on viimeisten vuosien aikana nostanut tasoaan reippaanlaisesti ja vaikkei hänestä koskaan tulekaan mahtipisteitä takovaa ykköshyökkääjää, on hän silti yksi arvostetuimmista Flamesin pelaajista juurikin puolustuspelaamisensa ansiosta.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Backlundin soppari oli kestoltaan ja hinnaltaan varsin odotettu. En sano kyseistä diiliä halvaksi, enkä myöskään kalliiksi. Tuollaisen rahan arvoinen Backlund on, ja todennäköisesti tulee pelaamaan siinä kolmossentterin roolissa viimeistään ensi kauden jälkeisellä kaudella, kun Monahan ja Bennett puskevat kahteen ekaan ketjuun. Backlund onkin siihen hommaan juuri sopiva palanen, ja esim. viime kaudella ruotsalaisen palattua loukkaantumisen jälkeen, Monahanin pistekeskiarvot nousivat varsin railakkaasti ylöspäin, kun nuorukainen pääsi keskittymään enemmän hyökkäämiseen.

Ensi viikonloppuna olisi sitten draftin paikka. Flamesillä periaatteessa yksi parhaimmista drafteista etukäteen koko 2000-luvulla, kun pickejä on kierroksiin nähden nyt kaikkein eniten, joista siis kuusi kappaletta kolmella ekalla kierroksella. Jos ensimmäistä varausta, eli 15th overallia miettii, niin eri draftirankingeissa on ollut enemmän tai vähemmän sellainen konsensus, että A-tason ryhmässä on 2 pelaajaa (McDavid & Eichel), B-tasossa 3 (Hanifin, Marner & Strome) ja C-portaassa 7 ukkoa (Barzal, Connor, Crouse, Provorov, Rantanen, Werenski & Zacha), jonka jälkeen sitten löytyy jo vähän enemmän hajontaa. Nämä siis puhtaasti sen perusteella, että laskeskeli keskimääräisiä sijoituksia kullekin pelaajalle rankingeista. Tuossa on kaiken kaikkiaan 12 pelaajaa, joista en jaksa millään uskoa kenenkään tippuvan Flamesille asti. Siihen sijoille 13-18 osuu sitten tällaisia nimiä: Meier, Konecny, Merkley, Svechnikov, White & Zboril. Meier on näistä eniten itseäni houkuttava pelaaja, mutta tuollainen paketti kiinnostaa aivan varmasti muitakin sijoilla 10-15 varaavia joukkueita (varsinkin Panthersia & Bruinsia). Meier on muutenkin tahkonut sellaisia tehoja, että eiköhän varata siinä TOP14:ssa. Mutta mikään ei ole varmaa ennen kuin pelaajat on draftattu. Kyllähän siellä yleisesti on aina joku pelaaja, joka tippuu ekan kierroksen rankingeissa ennakoitua alemmas (mm. Tarasenko, Forsberg, Teräväinen jne.).

Flames-GM Treliving on jo pariin otteeseen sanonut, että BPA-periaatteella ensimmäinen varausvuoro laitetaan haisemaan. Itselleni se BPA tuossa kohtaa draftia olisi Nick Merkley, (jos siis Meier & Konecny ovat menneet). Merkley myös sattuu pelaamaan oikeassa laidassa, joka on periaatteessa puolustuksen ohella niitä osioita Calgarylle, joita kohentaa eniten. Lisäksi Merkley olisi ns. oma poika, kun on kotoisin Calgarystä. Toisaalta pituutta ei ole kuin 179 cm, ja vaikkei tuo nyt mikään ihan johnnygaudreau 2.0 olekaan, niin Flames on perinteisesti draftannut mieluummin isokokoisia pelaajia. Tätäkin Treliving puhui, että nopeus, taito ja koko ovat niitä erityisiä ominaisuuksia, joiden kautta niitä mestaruuksia voitetaan. Taustalla vaikuttanee esimerkiksi se, että esim. Ducks-playoff-sarjassa fyysisyydessä ja koossa jäätiin kieltämättä jälkeen. Tätä fiilistä vain vahvistaa se seikka, että esim. viime vuoden draftissa Flames varasi käytännössä pelkkiä isokokoisia pelaajia (Bennett oli kooltaan varatuista pelaajista pienin 185 cm:n pituudella varustettuna).

Eli mikäli Merkley ei olekaan se valinta, niin suositumpia ehdokkaita lienevät Evgeni Svechnikov, Colin White, Joel Eriksson Ek tai Jakub Zboril. Svechnikov olisi ominaisuuksiltaan aika lailla sitä, mitä Flames tarvitsee, mutta pelkästään se venäläisleima on perinteisesti ollut niin vahva vaikutin Flamesin varaamisille, etten usko hänen varaamiseen, vaikkei kyllä mua haittaisi yhtään. White ei ole hänkään se kookkain pelaaja, mutta rightin laukauksella varustettu työteliäs äijä, jolta löytyy myös oikean laidan kokemusta, kuulostaa myös varsin potentiaaliselta Flamesin targetilta. Eriksson Ek on nostanut asemiaan rankingeissa mitä pidemmälle kevääseen on tultu, ja kun sitä kuuluisaa kokoakin piisaa, niin siinä olisi myös vaihtoehto. Jos taas lähdetään pakkia varaamaan, niin Zboril on se todennäköisin nimi. TOP3-pakit Hanifin, Provorov ja Werenski ovat varmasti jo menneet, joten Zboril draftin neljänneksi korkeimmaksi rankattuna pakkina ja hyvällä upsidella varustettuna on ennakkoon paras vaihtoehto. Kylington, Roy tai Chabot jos on kiikarissa, niin sitten vaan treidaamaan alaspäin.

Mutta palataas taas isompaan kuvaan, eli Flamesin varaustrategiaan ja siihen, ketä naarata toisella ja kolmannella kierroksella. Kuten jo mainitsin, Flames on perinteisesti varannut sellaisia kahden suunnan peliin pystyviä isohkoja pelaajia, vieläpä niin, että selkeä valtaosa on kanadalaisia. Myös se on huomattavaa, että Flames on koko NHL:n ahkerin WHL:stä pelaajia varaava joukkue. Kun ne suurimmat puutteet ovat pakistossa ja oikeassa laidassa, niin pitemmittä puheitta heitän jo nyt tähän alle oman ennustukseni (ja suluissa optimistisen toiveeni) Flamesin kolmen ekan draft-kierroksen osalta. Pitää se kuitenkin toki muistaa, että kun pickejä on näin paljon, on esimerkiksi A) ylöspäin draftissa nouseminen tai B) jonkun pelaajan hankkiminen varausvuoroa vastaan mahdollista.

1st round, 15th overall: Nick Merkley, Kelowna Rockets, C/RW (Timo Meier, Halifax Mooseheads, C/RW)
2nd round, 45th overall: Nicolas Meloche, Baie-Comeau Drakkar, D (Jack Roslovic, USA NTDP, C/RW)
2nd round, 52nd overall: Gabriel Gagné, Victoriaville Tigres, C/RW (Nicolas Meloche, Baie-Comeau Drakkar, D)
2nd round, 53rd overall: Ryan Pilon, Brandon Wheat Kings, D (Jonas Siegenthaler, ZSC, D)
3rd round, 76th overall: Mitchell Vande Sompel, Oshawa Generals D (Rasmus Andersson, Barrie Colts, D)
3rd round, 83rd overall: Jesse Gabrielle, Regina Pats, LW (Jens Lööke, Brynäs, LW/RW)
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Backlundin sopimus hoidettu, mutta monta muuta on vielä jäljellä. Eiköhän niidenkin suhteen tapahdu jotain lähipäivinä.

Backlundin soppari oli sopivan pituinen, mutta itse toivoin kakkosella alkavaa summaa, mutta eipä tuolla erolla nyt ole juurikaan käytännön merkitystä. Backlund tienaa tulevalla kaudella siis saman verran kuin kolmella edellisellä kaudella yhteensä. Sopimus on kuitenkin ihan ok ja siitä varmasti pääsee tarpeen tullen myös eroon.

Draftin suhteen en ole juurikaan miettinyt mahdollisia varauksia, kun noilla sijoilla se on kuitenkin melkoista lottoa, mutta on erittäin mielenkiintoista nähdä mitä joukkue tekee noilla kolmen ensimmäisen kierroksen varauksilla.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Joo, se kahdeksan milliä on mielestäni aika maksimi caphitin suhteen. Viisi vuotta on munkin mielestäni varsin hyvä kesto. Tekee muuten ihan helvetin gutaa se, jos Giordano saadaan Flamesissä pidettyä, ei nimittäin kovin moni siihen uskonut vielä kauden alkupuolella.

Giordanon kohdalla tavoitteena kuulemma on, että kauden alkuun mennessä oltaisiin jo neuvottelujen loppusuoralla, ellei jopa kokonaan maalissa. Tässä on kuitenkin muitakin tärkeitä jatkosopimusten rustauksia edessä. Etenkin Bouma ja Ferland ovat täysin päivänselviä jatkopahvien ansaitsijaa, kuin myös mm. Jooris ja Arnold. Noiden lisäksi niistä sopimuksettomista ukoista löisin jatkon Shorelle ja Wolfille, ehkä myös Schlemkolle. Siinä olisi sitten syvyyttä jo ihan riittämiin bottom6:een. UFA-markkinoilta voisi koittaa vaikkapa Wardia/Frolikia/Beleskeytä/Williamsia sekä Fransonia. Kokoa, nopeutta ja voimaa, kiitos. Samaan hengenvetoon pitää tosin todeta, ettei mihinkään hirveisiin tarjouskilpailuihin kannata lähteä, etenkin jos kyseessä on pitkäkestoinen pahvi. Jos esim. joku Söderberg kinuaa viittä milliä per vuosi, niin hyvää päivää. Itse pitäisin ehdottomana ylärajana sellaista 4M$ per vuosi akselilsta Frolik-Beleskey Flamesin tilanteessa, ja täten voidaan olla myös varmoja, että jostain muualta kumpikin noista tulee isommat massit saamaan. Täten pidänkin todennäköisempänä tuollaista Wardin tyyppistä hankintaa pariksi vuodeksi. Sekin on tosin vaikea toteuttaa, kun Ward käsittääkseni haluaisi kolmen vuoden pahvia, ja jos kahden vuoden sopparin kelpuuttaa, niin todennäköisimmin ura myös jatkuisi Capsissä. Turha lähteä hutkimaan UFA-markkinoille, kun runko on vielä niin nuori ja laitureitakin kasvamassa kohti NHL-tasoa. Se on kuitenkin positiivista, että tuollaisia suht fyysisiä oikeita laitureita on useita vapaana.

Loppuun vielä ensi kauden hassutteluhahmotelma:

Gaudreau (0,925 M$) - Monahan (0,925 M$) - Hudler (4,000 M$)
Frolik (4,000 M$) - Backlund (3,575 M$) - Jones (4,000 M$)
Bouma (2,333 M$) - Bennett (0,925 M$) - Colborne (1,275 M$)
Ferland (1,000 M$) - Stajan (3,125 M$) - Jooris (1,000 M$)


+ Granlund (0,768 M$), Bollig (1,250 M$), Raymond (3,150 M$), Poirier (0,894 M$) jne...

Giordano (4,020 M$) - Brodie (4,650 M$)
Russell (2,600 M$) - Wideman (5,250 M$)
Schlemko (0,850 M$) - Engelland (2,916M$)


+ Smid (3,750 M$), Wotherspoon (0,925 M$), Morrison (0,925 M$) jne...

Rämö (3,750 M$)
Ortio (0,600 M$)


- Hiller lihoiksi ja Rämölle 3v jatko, 11,25 M$.
- Giordanolle 5v sopimus, 37,5M$ (8,5-8,5-7,5-6,5-6,5, AVV 7,5M$).
- Boumalle 3v sopimus, 7 M$.
- Ferlandille 2v sopimus, 2 M$.
- Joorisille 2v sopimus, 2 M$.
- Schlemkolle 2v sopimus, 1,7 M$.
- Frolikille 3v sopimus, 12 M$.

Otin sen Frolikin tuohon nyt kuitenkin, kun Coxin Twitterin mukaan siellä on Flamesillä ainakin kiinnostusta Frolikiin. Tosin olen samalla sitä mieltä, että halvempikin vaihtoehto käy hyvin (esim. Fehr), ja omillakin kyllä pystytään pärjäilemään jollain tapaa. Pakiston suhteen vähintä mitä voi tehdä, on se Schlemkon jatko, mutta kelpuutan kyllä paremmankin UFA-nimen, mikäli saadaan sopivalla hinnalla. Hiller-treidi myös haaveissa höystettynä Rämön Hilleriä halvemmalla jatkolla. Katsotaan, josko jo draftissa tapahtuisi jotain jännää.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Minusta Fehr ei oikein sovi tuohon rosteriin. Isohan mies on ja kohtalaisen nuori, mutta jotenkin hän tuo mieleen sen flegmaattisen David Jonesin, joka sähelsi ensimmäisen kautensa Flamesissa. Mies kyllä liikkui, mutta ei saanut mitään aikaiseksi. Toinen pelaaja, johon häntä vertaisin, on ex-Flames David Moss.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Giordanon suhteen sellainen 5v sopimus 7,5M capilla on aika realistinen, mutta vaikka siinä olisi 1-2v ja 1M enemmän, niin ehdottomasti se olisi silti järkevä sopimus.

Jos Ferland ja Jooris suostuisivat tuollaisiin 2v/2M sopimuksiin, niin se olisi erittäin hyvä juttu, en vaan ihan siihen itse usko.

Itse ottaisin ennemmin Beleskeyn kuin Frolikin, mies oli pudotuspeleissä sen verran vaarallinen Flamesia vastaan, cap menisi varmaan sinne 4,5-5 väliin, mutta kuitenkin. Myös Franson kiinnostaisi ehdottomasti.

Rämö sisään tuolla sopimuksella ja Hiller ulos, olisi tietenkin loistavaa, mutta en vaan jaksa uskoa siihen.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Nyt on hyvä olla, tervetuloa Dougie! Juuri sitä, mitä tänne tarvitaan, ihanaa!

Giordano -Brodie
Russell - Hamilton
X- Engelland

BT ja BB hommasivat siirtotakarajalla pari kipaletta kakkoskierroksen varausvuoroja, ja tässä lopputulos. (Wideman kaupataan todennäköisesti) Periaatteessa siis treidattiin 15th overall + Glencross (no joo, Glencrossista sai 2nd ja 3rd rounderit, mutta aika lähellä. Tämä treidi maistuu siinäkin mielessä, että omissa papereissani ei ollut yhtään sellaista sykähdyttävää pelaajaa, ketä olisin hampaat irvessä halunnut draftata tuolta sijalta. Hamiltonin tasoisen pelurin hankkiminen olisi ainakin haasteellista.

E: Eli siis 1st round pick #15, Bärtschi, Glencross <-> Hamilton, 3rd round pick. Noin se meni. Treliving ja Burke alistaa!
E2:
Kevin Paul Dupont ‏@GlobeKPD 4 min4 minuuttia sitten

One source has Hamilton's ask at $5.5 million per.

Käy.
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Mahtava homma! :D Nuori pakki, jolla uran parhaimmat vuodet vielä edessä. Helvetin iso roikale. Kyllä meillä on sitten upea GM ja Burkekin on ihQ.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Huikea treidi ainakin näin ensivaikutelmalta. Ei luovutettu ketään tulevaisuuden kulmakivistä, kuten Bennett tai Gaudreau ja annettiin vain varausvuoroja vasta 21-vuotiaasta tulevasta huippupuolustajasta. Ei ole varmaa, että Bruins saisi varattua edes Hamiltonin tasoista pelaajaa noilla vuoroilla. Tämä kauppa ainakin vie Flamesin rebuildia reilusti eteenpäin. Pakiston tulevaisuutta ei tarvitse ainakaan murehtia nyt hetkeen etenkin jos Giordano (ja Hamilton) saadaan uuteen sopimukseen kiinnitettyä.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Eli siis 1st round pick #15, Bärtschi, Glencross <-> Hamilton, 3rd round pick.

Mitäs tuohon nyt voi oikein kommentoida, paitsi aika pirun uskomatonta. En edes odottanut, että Flames saisi hommattua tuon tason pakkia ja varsinkaan tuolla vastineella. Tuostakin huolimatta pitäisi Gion, maksoi sitten melkein mitä vaan. Mielenkiintoista myös nähdä mikä Widemanin ja Smidin tilanne on tämän jälkeen.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Jos ja kun Hamiltonin kanssa päästään sopimukseen, niin ensi kauden top-4 on kyllä todella kovaa valuuttaa. Mielessä on silti ihan pieni pelko siitä, että neuvottelut Giordanon kanssa ovat umpikujassa ja Hamilton hankittiin sen takia. Ei kai nyt silti sentään.

Kolmospari onkin sitten ihan kysymysmerkki ainakin itselleni. Toivon vaan syvästi, ettei se ole Smid-Engelland. Vaatisi varmaan aika suuren ihmeen, että Smid ja Raymond saataisiin jotenkin pakettina ulostettua :) Toki Wideman kannattaa tässä vaiheessa kaupata jos vaan vastine on oikeasti jotain hyödyllistä. Muussa tapauksessa itseäni ei haittaisi vaikka Wideman pelaisi joukkueessa vielä ensi kaudella pienemmässä roolissa tasakentällisin ja sitten ylivoimaa. Palkkakattoon olisi kuitenkin vielä paljon matkaa vaikka Hamilton saisi ison sopimuksen.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Onnea Calgaryn faneille, melkein tekisi mieli sanoa, että kateellisena katson tuota top-4 puolustusta. En kuitenkaan vielä, mutta tuossa on tällä hetkellä hirveä kasa potentiaalia ja jos Giordano jää, vuoden päästä tuo nelikko voi olla NHL:n paras.
 

Pitbat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames
Kohta alkaa toinen varauspäivä ja Hamiltonin kaupan jälkeenkin meiltä löytyy 6 varausvuoroa: 53, 76, 83, 136, 166 ja 196. Toiveissa 1-2 pakkia ja muutama laituri.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Fanin kannalta ollut erittäin hieno viikonloppu. On toki täysin mahdollista, ettei Kylingtonista tule koskaan kunnollista NHL-pelaajaa, mutta tuo vaihto kannatti silti ehdottomasti tehdä. 76. ja 83. pick pelaajasta, joka parhaassa tapauksessa on yksi draftin parhaita pelaajia. Ilmeisesti kaverilla on jotain asenneongelmaa ollut havaittavissa ja sen takia varaus putosi noin alas. Sekin ongelma voi vielä korjautua iän myötä, mutta lahjakkuutta ei taas saa iän myötä ja sitä kaverilla on ja paljon. Jos Kylington yhtään lunastaa tuota potentiaaliaan, niin se kyllä mielestäni aika lailla jo korvaa tuon 15. pickin menetyksen.
 

Hockey 24/7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Fights and Fighters
Aivan huikeaa tuo Hamiltonin hankkiminen. Nyt Giordanolle soppari ja liigan kovin puolustus on valmis.
Dynastian palikat on hyvin kasattu. Junnut/nuoret on hyvin edustettu kautta organisaation ja jokaiselle paikalle löytyy kilpailua. Ja mahdolliset kaupat on helppo tehdä, koska on poolia mistä ammentaa.
Helposti voidaan myydä kuka tahansa seuraavasta porukasta Hiller/Rämö/Wideman/Jones/Raymond jos hyvää takaisin saadaan. Mikään pakko ei tietenkään myymisen ilosta markkinoille lähteä, vaan omilla ehdoilla voidaan mennä.
Smid myös myynti listalla on edellyttäen terveydentilan. Ettei olisi uran lopettava vamma kysessä?
Nyt on kivaa olla Flames fani.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Ne ajat, jolloin Calgarya persraiskattiin oikealta ja vasemmalta erinäisissä treideissä, ovat takanapäin. Nyt on meidän vuoromme. Jotenkin tulee mieleen Phaneufin treidi, jossa vastineeksi saatiin melkeinpä pelkkää paskaa (Stajan on viime vuosina alkanut tuottamaan tulosta, mutta Hagman, White ja Mayers ovat joko lopettaneet tai siirtyneet muille maille).
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Ei perkele, pakkohan se on hypätä bandwagoniin. Toivon kaikkea parasta Calgaryyn, toivottavasti pistävät kunnolla hanttiin Edmontonille tulevaisuudessakin. Mukava huomata, että parin vuoden sisällä Kanada on todella hyvin edustettuna pleijareissa. Kaikki jengit runkosarjasta eteenpäin viimeistään vuonnna 2018? Toivottavasti. Nyt tehdään oikeita asioita monella eri osa-alueella. En vaihda Calgarya suosikkijoukkueeksi, enkä edes osta fanipaitaa(Ferland vähän siinä ja siinä), mutta pidän todella paljon siitä mihin suuntaan tätä joukkuetta ollaan viemässä. Iso peukku tältä suunnalta.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Flamesilla on nyt 10 pakkia ykkösjoukkueessa, joista Diaz ja Potter ovat vapaata riistaa. Noista kahdesta jos pitäisi valita se pelaaja, jolle soisin halvan jatkopahvin, niin kyllä se olisi Diaz. Liikkuva pakki, joka on riittävän taitava pärjätäkseen muiden pelaajien tahdissa.
Smidin voisi treidata jonnekin, koska hän fyysisestä preesensistään huolimatta aikamoinen turhake.
 
Suosikkijoukkue
Calgary Flames
Toivottavasti Hamilton laittaa nimen sopimukseen ennen keskiviikon hulinoita ja sopimus on sitä luokkaa mitä Bruins tarjosi. En tiedä onko Hamilton yhtä lupaava pelaaja, kuin Oliver Ekman-Larsson oli pari vuotta sitten, mutta silloin OEL teki juuri tuollaisen 6v/33M sopimuksen. Palkkakatto oli silloin toki alempi, mutta antaa vähän suuntaa. Jos Hamiltonin palkka nousee sinne 6,5M asti, niin se varmasti näkyy noissa tulevissa jatkosopimuksissa (Monahan, Gaudreau, Giordano, Hudler, Russell). Sen jälkeen palkkakaton kanssa voi jo tulla ongelmaa.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
1st round, 15th overall: Nick Merkley, Kelowna Rockets, C/RW (Timo Meier, Halifax Mooseheads, C/RW)
2nd round, 45th overall: Nicolas Meloche, Baie-Comeau Drakkar, D (Jack Roslovic, USA NTDP, C/RW)
2nd round, 52nd overall: Gabriel Gagné, Victoriaville Tigres, C/RW (Nicolas Meloche, Baie-Comeau Drakkar, D)
2nd round, 53rd overall: Ryan Pilon, Brandon Wheat Kings, D (Jonas Siegenthaler, ZSC, D)
3rd round, 76th overall: Mitchell Vande Sompel, Oshawa Generals D (Rasmus Andersson, Barrie Colts, D)
3rd round, 83rd overall: Jesse Gabrielle, Regina Pats, LW (Jens Lööke, Brynäs, LW/RW)

Tuossa oli omaa ennakointiani/toivomistani kolmen ekan kierroksen suhteen. Lopulta noita vuoroja ei ollut sitten kuin 2 kpl käytettävissä, tai siis alkuperäisistä vaan yksi, kun siihen 60:een sijaan treidattiin ylöspäin. Andersson tuli tuonne toivomuspuolelle heitettyä, ja hänet myös joukkueeseen saatiin. Kylingtoniin tarttuminen oli hieno veto BB:ltä ja BT:ltä.

1st round, 15th & 2nd round, 45th, 52nd pick: Dougie Hamilton, Boston Bruins, D
- Tämä oli kieltämättä se kovin, yllättävin ja ensimmäinen veto Flamesin pelikorttipakasta. Ja eihän tätä millään saa paskalta maistumaan, vaan pikemminkin tarkemmin ja tarkemmin kun asiaa ajattelee, niin pitää olla todella tyytyväinen. Draftiin lähdettäessä Flamesillä oli ehdottomasti suurimmat puutteet vielä tuolla pakkiprospektipuolella, etenkin oikea käsi alhaalla pelaavista pakeista oli pulaa. Ennen draftia tuli lähinnä pyöriteltyä noita potentiaalisia sille paikalle soveltuvia pakkinimiä (Roy, Meloche, Andersson jne.), mutta missään vaiheessa ei edes tullut ajatelleeksi sitä, että tällainen liike olisi mahdollista. Etenkin kun seurasi noita Trelivingin pre-draft -jutusteluja päivää ennen draftia (puhui mm., että todennäköisesti varataan omalla vuorolla ekalla kierroksella, jne.). Hamilton on Flamesin tilanteen kannalta juuri sopivan ikäinen ja kokoinen lisäys, ollen jo nyt kirkkaasti valmis NHL-pelaaja, ykköspakin potentiaalilla. Nyt vaan odotellaan ja jännitetään sitä, millaista sopimusta Hamiltonille rustataan. Itse veikkaan jotain sellaista 6v/6M$ per vuosi. Miestä on tietyllä tapaa helpohko verrata TJ Brodieen, koska tasoltaan ovat aika samanveroisia pakkeja, mutta tuollaista Brodien kaltaista unelmasopparia ei varmasti pystytä sorvaamaan.

2nd round, 53rd overall: Rasmus Andersson, Barrie Colts, D
- Ruotsalaispakki on yksi rightin pelaaja lisää Flamesin puolustusprospektiosastoon. Tykkään todella paljon tästäkin hankinnasta paitsi kätisyyden, niin myös sen takia, että Andersson on aika monipuolinen pakki. 182 cm on ehkä vähän alamittainen koko keskimäärin NHL-puolustajalle, mutta massaa on miltei sata kiloa, ja Andersson pystyykin tällä patukkamaisella vartalolla voittamaan pidempiä vastustajiaan kaksinkamppailuissa. Pelaajakuvauksen perusteella sopii Flamesin peli-identiteettiin varsin hyvin. Andersson oli 64 pisteellä OHL:n tehokkain varausikäinen puolustaja ja jäähyminuutit kertovat myös siitä, että omaa aika aggressiivisen luonteen. Pelasi jo viime kaudella miesten seassa Ruotsin Allsvenskania varsin hyvillä statseilla. On kiekkosukua, sillä isä pelasi NHL:ssä 47 peliä ja teki hienon uran Ruotsissa voittaen kolme mestaruutta.

2nd round, 60th overall: Oliver Kylington, AIK, D
- Ruotsalais-eritrealainen pakki oli ennen draftia yksi puhutuimmista pelaajista. Lähes jokaisen Kylington-keskustelun asiayhteydessä tuli esille se, että miehellä on mittava potentiaali ja hän lieneekin tämän draftin selvin boom or bust -pelaaja. Kylington oli ennen kauden alkua jopa TOP3:ssa eri draft-rankingeissa, mutta epätasainen kausi ja itseluottamuksen puute laski sijaa lopulta tänne asti, vaikka suurin osa asiantuntijoista uskoi, että mies menisi viimeistään ensimmäisen kierroksen lopulla. Sijoitus tippui ensimmäiselle kierrokselle ennustetuista pelaajista kaikkein eniten, joten pelkästään se seikka tekee tästä periaatteessa varsin hyvän kaappauksen, ja Flamesin kohdalla Kylington sopii kuin nenä päähän tuomaan syvyyttä pakkilupausten osastolle. Kylington on ehkäpä koko ikäluokkansa paras luistelija ja kiekolliset avut ovat varsin korkealla tasolla. Syy, miksi Kylington tippui draftissa näin alas, johtunee miehen jonkin sortin asennepuolen ongelmista. Oli ilmeisesti pettynyt jääaikaansa Färjestädaissa ja pyysi siirtoa muualle. Lopulta päätyi AIK:hon, jossa aloitti kuulemma erittäin hyvin, ennen kuin loukkaantui ja junnukisat jäi sitten väliin. Toivottavasti ottaa itseään kunnolla niskasta kiinni, ja pelaa hyvän ja ehjän kauden AIK:ssa. Upsideä on hyvällä tuurilla ehkä jopa ykkösparin pakiksi, mutta Flamesin kohdalla riittää sekin, että kehittyy kakkosparin kiekolliseksi pakiksi (onhan meillä jo Brodie ja Hamilton ;)). Puolustuspään ongelmat saavat kuitenkin lisää jäitä hattuun näiden odotusten kanssa, kyllä Kylington muutaman vuoden aikaa tarvitsee.

5th round, 136th overall: Pavel Karnaukhov, Calgary Hitmen, LW/C
- Karnaukhov on isokokoinen sentterilaituri, joka oli ilmeisesti aika perusteellisesti tutkittu pelaaja Calgaryn WHL-joukkueesta. Vaikuttaisi ihan hyvältä haulta, sillä rookie-kautenaan pystyi rikkomaan 20 maalin rajan varsin syvän materiaalin omaavassa Hitmenissä. Vahva kiekon kanssa, melko hyvät kädet ja pelisilmä. Nopeuden kanssa voi ilmeisesti vielä petrata, kun luistelu on skouttiraporttien mukaan vähän harppovaa. Ilmeisen fyysinen ja taklaa paikan tullessa, sellainen kahden suunnan hyökkääjä kokonaisuudessaan. Mies itse pitää myös itseään fyysisenä pelinrakentajana. Loppukaudesta vähän hyytyi tehopisteiden valossa (syyskausi 0,73:n ja kevät 0,47:n PPG:llä). Tiedä sitten, vaikuttiko rookie-kauden suuri pelimäärä sitten tuohon. Joka tapauksessa playoffeissa sitten pystyi jälleen petraamaan. Upsideä joka tapauksessa löytyy mukavasti, joka olikin Flamesin tämän kauden draftin vahvana teemana. Skoutit pitävät Karnaukhovia sellaisena prospektina, että mahdollisuuksia sellaiseksi TOP9-hyökkääjäksi löytyy NHL-tasolle, mutta matkaa riittää kuljettavana. Englannin kielessä myös näköjään vielä petrattavaa. ;)

6th round, 166th overall: Andrew Mangiapane, Barrie Colts, LW/C
- Mangiapanea ei varattu viime vuonna, vaikka hän oli jo silloin draftauskelpoinen. Jannu teki lujasti töitä, ja selkeät kehitysaskeleet palkittiin Flamesin toimesta kutoskierroksen varauksella. Mangiapane oli koko OHL:n pistepörssin kasi, kun kertymää tuli komeat 43+61=104p. Kooltaan pienehkö Mangiapane on todella nopea offensiivinen pelaaja, joka uskaltaa mennä tilanteisiin vastustajasta välittämättä. Anderssonin seurakaveri, jota monet skoutit ovat verranneet Ondrej Palatiin. Mies oli Buttonin listauksessa jopa sijalla 44 (siis se lista, jossa Button ennustaa sitä, kuinka kovaksi kukin kehittyy). Kun Mangiapanelta kysyttiin, että mitä tietää Flamesistä, niin vastaus oli aika lyhyt: En juuri mitään, mutta Johnny Gaudreau on kova äijä. Selkeä skill-speed -haku Flamesin skouteilta, ja kutoskierroksen pickiksi oikein mukava nappaus.

7th round, 196th overall: Riley Bruce, North Bay Battalion, D
- Seiskakierroksella ei enää hirveästi ole mitään erityistä tarjolla, mutta siltikin Bruce oli siihenkin näkökulmaan suhteutettuna mielestäni huonoin varaus ensivaikutelman perusteella. Se pakollinen truculency-haku, jonka Burke on varmasti jyrähtänyt. No joo, onhan meidän Riley iso ja ulottuva (ja komea fleda), mutta muuta plussaa tästä on vaikea löytää. NHL-uraan on kovin vaikea uskoa, ja olisin ehkä mieluummin nähnyt Flamesin varaavan esimerkiksi maalivahdin, kun sieltä jäi kokonaan varaamatta esimerkiksi Vehviläinen ja Georgiev. Vai olisiko Bruce oikein kunnon kevään pelaaja (tekihän hän kauden ainoan maalinsa playoffeissa)?

Jos draftista pitäisi antaa jotain kokonaisarvosanaa, niin lähtökohdat huomioon ottaen 9,5 on helppo lätkäistä. Hamilton-treidi oli aivan mahtava, ja kun vielä siitä perään saatiin pari hyvää ruotsalaista pakkiprospektia, voi olla tilanteeseen tosi tyytyväinen. Karnaukhovin ja Mangiapanenkin valinnat olivat mielestäni jees, mutta ainoat miinukset tulevat Brucen varaamisesta, sekä siitä, että oikean laiturin tontille ei varsinaisesti täytettä tullut, vaikkakin Mangiapane on ilmeisesti sielläkin joskus urallaan viilettänyt.

-------------------------------------------

Draftin ulkopuolelta voisi sen mainita, että Ferlandille on ainakin jo lyöty qualifying offeria, joka on tietenkin selviö ja oikein.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Draftin ulkopuolelta voisi sen mainita, että Ferlandille on ainakin jo lyöty qualifying offeria, joka on tietenkin selviö ja oikein.

Sieltä tulikin myös lista pelaajista, joille QO lähetettiin...:

Agostino
Arnold
Bouma
Byron
Elson
Ferland
Hamilton
Jooris
Reinhart
Shore
Van Brabant
Wolf


...ja ilman jäivät:

Acolatse
Hanowski
Ramage


Ei nyt mitään ihmeellisyyksiä sen enempää. Ehkä se oli hieman yllättävää, että Van Brabant sai QO:n, mutta Ramage ei, joka kuitenkin pelasi päätösrunkosarjamatsissa Jetsiä vastaan. Treliving sen myös haastattelussa sanoi, ettei tässä listassa taida mitään yllättävää olla. Korosti neuvotteluja Hamiltonin kanssa, kuten myös Bouman jatkosopimusta. Wolfin QO:lle erityispeukku, ja jos Byronkin pidetään, niin toivottavasti Raymond pystyttäisiin kuoppaamaan pellolle.
 

Käräppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Calgary Flames
Flamesilla on nyt 10 pakkia ykkösjoukkueessa, joista Diaz ja Potter ovat vapaata riistaa. Noista kahdesta jos pitäisi valita se pelaaja, jolle soisin halvan jatkopahvin, niin kyllä se olisi Diaz. Liikkuva pakki, joka on riittävän taitava pärjätäkseen muiden pelaajien tahdissa.
Smidin voisi treidata jonnekin, koska hän fyysisestä preesensistään huolimatta aikamoinen turhake.

Schlemko on myös UFA. En tosin varmaksi tiedä, mutta luulen että katsotaan tuota samaa kymmenen pakin ryhmää. Tämän hetken pakistoon ottaisin mielelläni Schlemkon sinne pelailemaan 6/7 pakiksi Engellandin kanssa. Pudotuspeleissä oli paras TOP4 pakkien ulkopuolelta, mutta ehkä juuri sen takia voi saada jostain paremman tarjouksen, kuin mitä BT tarjoaa. Mielestäni toinen kaksikosta Schlemko & Diaz olisi hyvä pitää. Smid toivottavasti saadaan jonnekin heivattua ja Wideman jos näkee kauden alun Calgaryssä, niin tälläistä pakistoa en näkisi ollenkaan pahana.

Giordano - Brodie
Russell - Hamilton
Wideman - Engelland/Schlemko
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös