NHL-otteluiden selostus

  • 34 660
  • 114

VilleSeina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
Washingtonin selostus on omaan korvaani ylivoimaisesti pahinta mitä on tarjolla. Nimenomaan tämän toisen kaverin ääni ja tyyli puhua saa veren vuotamaan korvista.

Ampi-n Hayzy-viha ei oikein mahdu ymmärrykseeni tuossa mittakaavassa mutta todettakoon, että olen itsekin viimeaikoina valinnut suosiolla vastustajan fiidin. Lähinnä tällä kaudella on pistänyt vituttamaan tiettyjen suosikkipelaajien jatkuva (aiheeton) ylistys.

Joten pientä ymmärrystä sillekin!
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Steigyn ja Erreyn kotiinvetoa ei jaksa edes omat kannattajat kuunnella.

Ymmärrän kyllä. Errey oli pelaajana ihan hauska veijari, mutta selostuskopissa aika rasittava kaveri. Steigerwald on noista kuitenkin mielestäni se pahempi. Tietty kotiinpäin veto on hyväksyttävää ja jopa toivottavaa ja siinä mielessä suurin osa selostajista ja kommentaattoreista on hyviä. Mutta ei tuollaista Avs tai Penguins-selostajien tasoista settiä vaan jaksa kuunnella. Jack Edwards on myös tietysti oma lukunsa, mutta kaveri vetää settinsä aina välillä niin yli että se on jo hauskaa. Ja Brickley joka Edwardsin kaverina on kopissa hoitaa leiviskänsä omaan mieleeni varsin hyvin ja korjailee Edwardsin pahimpia aivopieruiluja.

Penguins-lähetykset ovat kuitenkin mielestäni surkuhupaisuudessa ihan omaa luokkaansa. Kaikki vastustajan jäähyt ovat aina ansaittuja ja niitä pitäisi tulla vielä lisääkin. Kyseenalaisissa tilanteissa ei näytetä uusintoja jne. Se Islanders-Penguins brawl-ottelu parin kauden takaa oli itselle se viimeinen pisara tuota kaksikkoa. Islanders haukuttiin NHL:n häpeäksi ja pelaajat gooneiksi jotka eivät osaa pelata ja koko organisaation touhusta mainittiin ettei siellä osata tehdä mitään oikein. Sä olet vittu telkkarissa ja ainakin välillisesti myös NHL:n palveluksessa. Ei siellä silloin vaan voi puhua tuollaisia.

Myös Wings-sankari Mickey Redmond on aivan käsittämätön homer, mutta nykyisin pystyy jo myöntämään jos vastustajan jäähy on kyseenalainen. Yleensä naureskelemalla ja 'oh boy' -lausahduksilla.

Joten pientä ymmärrystä sillekin!

En jaksa ymmärtää kaveria joka toivoo vastustajan loukkaantumisia ja valehtelee lähetyksessä ummet ja lammet läpi. Sitä väittelyä en nyt tosin halua enää uudestaan käydä läpi kun ei siitä taida olla kuin pari kuukautta kun se viimeksi väännettiin.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Anaheimin ja Pittsburghin jannut on ylivoimaisinta kuraa mitä selostajiin tulee. Phoenixin setti ilman Nashia on hyvä. San Josen paketti kans ihan kiitettävä. Kotipeleissä vaan ne gay-urkuroinnit repeilyttää (joo ei liity selostukseen, mutta oli pakko). Oma Red Wings paketti sen sijaan valuu pahasti alaspäin. Larry potkittiin pihalle ja 100v Redmond piirtelee ruudulle kaikkea kivaa ja yhyttelee kokoajan kuin Pietilän Sakke pahimpina päivinä.

Erityismaininta Dallasin kaksikolle. Siinä on laatua. Mielellään ottaa heidän feedin jos vahingossa eksyy Starsin peliä katsomaan.
 

QuackQuack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Les Ducks d'Anaheim, Nick Bonino 2009-2014
Itselläni ei ole juurikaan ”selostaja-asiantuntemusta”. Kuuntelen yleensä selostusta joka minua eniten miellyttää, enkä juuri muuta mieti.

Tämänhetkisistä selostajista suosikkini on Phillyn Jim Jackson. Johtunee siitä, että hänellä on melko korkea ja voimakas ääni, joka minua syystä tai toisesta miellyttää. Totta kai hän on aina Flyersien puolella joka hieman selostuksessa näkyy, ei kuitenkaan liikaa. Myös Tastykakes-maininta on hauska ominaispiirre.

Jacksonin jälkeen pidän eniten Detroitin Ken Danielsista ja NHL:n ”nimikkoselostaja” Doc Emrickistä. Danielsin ääni muistuttaa hieman Jacksonin ääntä, joka on varmaan syy miksi hänestä pidän. Kuitenkin hänen Detroit-kannatus näkyy enemmän hänen selostuksissa. Emrick on aika itsestäänselvyys; ketä hänen äänensä ei edes jonkin verran viihdyttäisi? Kaveri on asiantunteva ja hänen kanssaan on aina hyviä kommentaattoreita. Hänen selostuksensa isojen maalien yhteydessä iskee ihon kananlihalle, totta kai hyvässä mielessä.

Toronton Joe Bowenia jaksaa kyllä myös kuunnella. Kaverilla on huikea ääni ja osaa selostaa myös Maple Leafseja vastaan isketyt maalit. Viime aikoina olen alkanut myös pitää Bob Colesta (MTL), Rick Jeanneretistä (BUF) ja John Forslundista (CAR). Colen ja Jeanneretin yhteydessä heidän useat legendaariset selostukset vuosien varrelta ovat varmaan tehneet tehtävänsä. Forslundista aloin erityisesti pitämään Anaheim-Detroit – sarjassa kun hän toimi useamman ottelun pääselostajana. ”Hey, hey whaddya say!” – ominaispiirre kertoo Forslundista aika paljon. Kaveri on usein erilainen ja oma itsensä joka on kunnioitettavaa.

Kunniamaininnat saavat Jim Hughson (VAN), Jeff Rimer (CBJ), Rob Kerr (CGY), Anthony Laplanta (MIN), Joe Beniati (WSH), Randy Hahn (SJ), Sam Rosen (NYR) ja Jack Edwards (BOS). Toivottovasti menivät kaikki nimet ääneen yhdistettynä oikein. Huh, noita kunniamaintoja tulikin aikamoinen määrä. Hienoja selostajia kaikki kylläkin!

Ei NHL:ää ketkään oikeasti huonot selosta. Kaikki eivät vain ole kaikkien mieleen eikä kukaan ole täydellinen. En osaa nimetä ketään kenestä en erityisemmin pitäisi. Esim. Paul Steigerwald jota on kritisoitu, ei hän huono ole. Hänen puolueellisuus heijastuu vain liikaa selostuksiin. Selostaa Penssien maalit itse asiassa aikas hyvin. Tämä, että minulla ei ole ketään kenestä pitäisin vähiten, johtuu varmaan siitä, että monia selostajia kuulen vain highlighteissa. Kriittinen pitää olla, ei ylinegatiivinen!

Saatoin missata joitain oikeasti hyviä selostajia; en tunne kaikkia selostajia tarpeeksi hyvin. Gary Thornea en usko, että kukaan tulisi päihittämään. Kaikkien aikojen NHL-selostaja. Piste.

Selostus on minulle urheilussa hyvin tärkeää ja hienoa, että meillä on näin loistavia selostajia.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Tohon edeliseen viestiin sen verran, että ei siellä periaatteessa huonoja selostajia ole. En vaan ole ikinä ymmärtänyt enkä tule koskaan ymmärtämään mikä lisäarvo sillä on, että selostajalla on ns "värilasit" päässä. Äänelle ei mitään voi ja esim. mainittu Jim Jackson ei ääneltään miellytä allekirjoittanutta.

Steigerwald on liian puolueellinen ja on esim. Avalanchen selostajakin. Sitä en tiedä onko kaikilla seuroilla selostajille sanottu ettei saa "puhua pahaa" joukkueesta (ainakin Avalanchen selostajat eivät saa kritisoida jengiä). Silti voihan sitä olla toisen puolella vaikka sitä ei selostuksessa anna kuulua. Toki voi hehkuttaa sitä joukkuetta jota selostaa, mut myös pitää hehkuttaa vastustajaa jos tulee hyviä suorituksia. Jäähyistä valittaminenhan on oikeastaan merkki tyhmyydestä, tuomarit on ihmisiä eikä koneita joten virheitä tulee ja naurettavaa valittaa jos sillon tällön menee joku jäähy väärin. Harmittaa sillei, että katot peliä ja "kotiselostajan" jengillä menee huonosti niin sitten alkaa mökötys.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Edmonton Oilersin pelejä selostava kaksikko Kevin Quinn - Louie DeBrusk on mielestäni todella hyvä. Tosin aika usein vastustajan tehdessä maalin kuuluu vain lakoninen "scores.". Mutta asiantuntemusta kaksikolta löytyy. Osaavat myös tarpeen tullen hehkuttaa hienoja yksilösuorituksia.
 
Viimeksi muokattu:

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Rick Jeanneret jatkaa Buffalon äänenä ainakin seuraavat 3 kautta, twitteristä bongasin. Jakaa mielipiteet, mutta itse diggailen omaperäisestä äänestä ja kunnon hehkutuksesta. Muutenkin nämä old-school -selostajat ovat parhaita. Toivottavasti Leafs-äänen, eli Joe Bowenin ura jatkuu vielä vuosia. Harmi kun Pens-selostaja Mike Lange on sysätty syrjään telkkarista.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Rick Jeanneret jatkaa Buffalon äänenä ainakin seuraavat 3 kautta, twitteristä bongasin. Jakaa mielipiteet, mutta itse diggailen omaperäisestä äänestä ja kunnon hehkutuksesta. Muutenkin nämä old-school -selostajat ovat parhaita. Toivottavasti Leafs-äänen, eli Joe Bowenin ura jatkuu vielä vuosia.

Itsekkin bongasin Sabresin Facebook -sivulta. Hieno juttu ja on tämän kesän paras signaus Sabresin osalta tähän mennessä! Ensimmäisen Sabresin pelin, kun näin, tämä kaveri oli puikoissa. Rakastuin ääneen välittömästi ja on kyllä erittäin pidetty ihminen Buffalossa. Kolme pitkää vuotta siis vielä edessä tätä herkkua, ai että!

Turderia kompaten, myös Leafsin selostaja on huippuluokkaa, ja hänenkin selostusta on ollut ilo kuunnella.

EDIT:http://video.nhl.com/videocenter/console?catid=0&id=105853&cmpid=embed-share-video

Video pätkä huippuhetkestä.
 
Viimeksi muokattu:

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Nyt kun on tullut seurattua otteluita Viaplayn kautta vähän päälle kauden ajan, niin mietin, että vois laittaa muutaman hyvän selostajan:

Mike Emrick (NBC): Taitaa olla niin, että joko tästä kaverista tykkää tai ei? No, mielestäni on erittäin hyvä työssään, ollut pitkään mukana!

Howie Rose (NYI): Tietää paljon pelaajista ja joukkueista eikä ole omasta mielestäni kovin puolueellinen myöskään. Tapana ottaa esille myös vastustajan pelaajia, mikä on ainoastaan hyvä asia!

John Forslund (Carolina): Harvoin tulee katseltua Carolinan otteluita, mutta Forslund on jäänyt mieleen kyllä hyvänä selostajana. Hyvä ääni ja luo tunnelmaa hienosti.

Steve Goldstein (Florida): Hyvä selostaja ehdottomasti, joka yhdessä kommentaattori Bill Lindsayn kanssa on ollut Floridan peleissä pitkään.
 
Viimeksi muokattu:

avs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche
Nyt kun on tullut seurattua otteluita Viaplayn kautta vähän päälle kauden ajan, niin mietin, että vois laittaa muutaman hyvän selostajan:

Mike Emrick (NBC): Taitaa olla niin, että joko tästä kaverista tykkää tai ei? No, mielestäni on erittäin hyvä työssään, ollut pitkään mukana!

Selosti viime kauden Stanley Cup -finaalit ja en olisi voinut parempaa ukkoa toivoa. Toki oman joukkueen selostaja Mike Haynes on oma suosikki, mutta tämä herra on kyllä hyvä kakkonen. Aika vähän tulee kateltua muita kuin Avalanchen matseja, joten ei ole kyllä sanottavaa tähän ketjuun tämän enempää.

PAKOLLINEN AVS_EDIT: eikös tää Emrick ollut NJ:n hoviselostaja? Vai pettääkö nyt muisti ihan tyystin?

Niin ja videopelaajalle on aina hauskaa kun nää EA-peleistä tutut jampat selostaa.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
PAKOLLINEN AVS_EDIT: eikös tää Emrick ollut NJ:n hoviselostaja? Vai pettääkö nyt muisti ihan tyystin?

Oli. Mutulla heitettynä 2010-2011 kaudeksi siirtyi pois sieltä ja täyspäiväisesti NBC:lle hommiin. Saatan toki muistaa kauden väärinkin.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Mike Emrick (NBC): Taitaa olla niin, että joko tästä kaverista tykkää tai ei? No, mielestäni on erittäin hyvä työssään, ollut pitkään mukana!

Itse en kauheasti lämpene NBC:n selostajille. Toki "Doc" on selostajana hyvä ja voisin hänet listata toiseksi parhaaksi selostajaksi, mutta silti matka parhaaseen on aika pitkä. Omasta mielestä on välillä vähän rasittavan kuuloinen. YouTubea selatessa löytyi dokumentti Emrickistä.

Oma lista sisältää oikeastaan vaan yhden nimen: Jack Edwards
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Itse en kauheasti lämpene NBC:n selostajille. Toki "Doc" on selostajana hyvä ja voisin hänet listata toiseksi parhaaksi selostajaksi, mutta silti matka parhaaseen on aika pitkä. Omasta mielestä on välillä vähän rasittavan kuuloinen. YouTubea selatessa löytyi dokumentti Emrickistä.

Siis tämä on joku legenda? Toi rasittava on kyllä todella kuvaava. Oikeasti en ole törmännyt yhtä ärsyttävään ääneen ihan vähään aikaan ja aina vituttaa kun NBC:n lähetys osuu Rangersin peliin. Playoffeissa oli kyllä joku huomattavasti neutraalimpi (ja nuorempi?) äänikin selostamassa NBC:llä, joten sitä kyllä jaksaisi kuunnella mielummin heidän lähetyksessään. Mutta jos joku asia NHL:ssä saa ärsyttämään heti, niin se on tämä varis, joka on vielä valitettavasti valtakunnallisella kanavalla.

Lisätään vielä, että itse tykkään niistä paikallisselostajista (joita lähetykset pääasiallisesti ovat), jotka osaavat nostaa hyviä suorituksia esiin vastustajaltakin, eikä vaan mennä värilasit päässä 60 minuuttia.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Lisätään vielä, että itse tykkään niistä paikallisselostajista (joita lähetykset pääasiallisesti ovat), jotka osaavat nostaa hyviä suorituksia esiin vastustajaltakin, eikä vaan mennä värilasit päässä 60 minuuttia.

Harmi kun yleensä noiden paikallisselostajien play-by-play oikeudet loppuu playoffien ekan kierroksen jälkeen. Näin ainakin tapahtui Bostonissa viime vuonna, eikä NESN enään ollut mukana Leafs sarjan jälkeen.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Nostellaan vuoden vanha ketju osoittamalla virtuaalinen hatunnosto Rick "RJ" Jeanneretille, joka palasi viime yönä selostuskoppiin Sabres-Maple Leafs -ottelussa. Herralla diagnosoitiin kurkunpään syöpä viime kesänä ja vauhdilla on vanha setä toipunut ja tekemässä paluuta Sabresin play-by-play -selostajaksi. Viime yönä RJ selosti vain ensimmäisen erän ja kyllähän tuo miehen äänessä kuului, että toipilaana vielä ollaan. Joka tapauksessa hienoa, että konkari on paluuta tekemässä ja selostusura ilmeisesti on jatkumassa tuonne 2016-kauteen.

Rick Jeanneret Top Hockey Calls
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Samalla kun NHL-kaukaloissa pelataan kauden parhaita pelejä eli pudotuspelejä, niin on myös mukava kuunnella kun äänessä on jokin muu kuin joukkueen "paikallisselostaja", kansallisella kanavalla kun suurin osa lähetyksistä tulee, ainakin tuolla GCL:n puolella.

Doc Emrick jakaa mielipiteet, mielestäni aika paljon negatiivistakin palautetta kuulee tämän kokeneen selostajan suorituksista. Itse tykkään, tulee aina fiilis että on iso peli kun Emrick on tähän aikaan kaudesta äänessä. Paras veto NBC:ltä on kuitenkin värvätä John Forslund selostamaan jotain sarjaa, tänä vuonna tuo runkosarjassa Hurricanesin pelejä selostava herra on ollut äänessä Lightningin ja Red Wingsin välisissä peleissä. Hey hey, whaddaya say jne.. Myös Predators-Blackhawks sarjaa selostanut, aikasemmin TSN:n puolella toiminut Gord Miller toimii hyvin, ja hänen tutkaparinaan, kommentaattorina toimiva Joe Micheletti tekee hyviä huomioita pelistä. Paremmin Micheletti toimii MSG:n puolella Sam Rosenin parina Rangers-peleissä, mutta hyvin tuo toimii nytkin.

Kun tuli Gord Miller ja TSN mainittua, niin harmi että TSN:llä ei ole enää oikeuksia näihin pudotuspeleihin. Sentään Miller on saatu ääneen, mutta todella viihdyttävä kaksikko Chris Cuthbert - Ray Ferraro taitaa olla nyt kokonaan sivussa näistä karkeloista.

Tästä päästään sitten aasinsillalla Rogers SportsNetiin, joka taisi tehdä aika pitkän sopimuksen NHL:n kanssa näistä Stanley Cup playoffien tv-oikeuksista. Sentään on vielä Jim Hughson (oma henk.koht. suosikki) palkkalistoilla ja 1. kierroksella selostanut Canucks-Flames ottelusarjaa, mutta muuten ei ole niin kehumista. Bob Cole on ok, vaikka monen olen kuullut häntäkin parjaavan tylsänä selostajana. Mielestäni kyseessä on omalla tavallaan viihdyttävä selostaja ja osaa luoda sen sopivan jännitteen pelin seuraamiselle, mutta onhan Colella jo ikää ja aika paljon siellä virheitä ja epämääräisiä katkoksia selostukseen tulee. Sekin parempi, kun verrataan tuohon Canadiens-Senators sarjaa selostavaan Paul Romanukiin. Ei kyllä toimi itselle yhtään, ärsyttävä ja tylsä selostaja samanaikaisesti. Äänen sävy ei muutu koskaan, äänen voimakkuus kylläkin. Ärsyttävää rääkymistä ja melkein mieluummin selostuksen kuuntelee ranskaksi vaikkei tuosta mitään ymmärräkään. Ducks-Jets -sarjaa SportsNetille selostanut kaveri on aika neutraali, vähän tylsä samalla tavalla kuin Romanuk muttei sentään ärsytä, ja ihan hyvin on pelissä tapahtuvista asioista perillä.

Tähän loppuun vielä todettakoon vähän ohi aiheen, että samalla kun SportsNet hankki nuo tv-oikeudet itselleen, niin aiempina vuosina CBC:lla nähdyt otteluintrot ym. fiilistelyvideot ovat tainneet jäädä pois? Oli siellä playoffien alkuun HNIC:lla joku playoff intro, mutta nähtävästi ennen jokaista peliä näitä ei enää ilmesty. Harmi homma, noihin videoin oli kyllä kiteytetty playoffien fiilikset toimivalla tavalla.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Starsin pelejä pitkään selostanut Ralph Strangis jättää paikkansa muiden hoidettavaksi. Strangis oli oma suosikkini Jim Jacksonin lisäksi, hän oli hauska ja kykeni katsomaan peliä värittömien lasien läpi. Ehdottomasti viihdyttävin kaksikko Razorin kanssa mielestäni. Hyvät jatkot Ralphille.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Omaan korvaani miellyttävimmät selostajat: Dave Strader (NBC), Ken Daniels (DET), John Forslund (CAR/NBC), Doc Emrick (NBC), John Kelly (STL) ja Yotesin selostaja.

Ei jaksa kuunnella -osasto: Kenny Albert (NBC), Paul Steigerwald (PIT), Jim Jackson (PHI) ja suurin osa SportsNetin selostajista.

Ja mitä tulee kevään selostajiin, niin itseäni ärsyttää tuo politiikka. Hauskempaa olisi kuunnella jonkun paikallisselostajan huutoa finaalipaikan varmistuttua kuin suht neutraalin NBC:n selostajan pientä hehkuttamista. Paitsi silloin, jos kyseessä olisi Pensin selostajakaksikko, sitä ei jaksa kuunnella kukaan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Viaplayn GameCenterissä oli Chicago Blackhawksin feedissä mahdollista kuulla Pat Foleyn sekä Eddie Olczykin ääntä tuossa neljännessä ottelussa. Tykkään, eivät mielestäni selosta värilaseilla (eivät toki hehkuta vastustajan maalia aivan yhtä paljon kuin Chicagon) ja osaavat tulkita puolueellisesti tapahtumia jäällä. Myös faktatiedot vastustajien pelaajista ovat mukavaa kuunneltavaa, kun ei ihan jokaista organisaatiota tule seurattua.

Doc Emrick on mulle se ykkönen kuitenkin, jokin siinä vaan iskee. Ymmärrän kyllä, ettei kaikille uppoa. Dave Strader on myös noussut kolmen parhaan selostajan joukkoon omalla listallani, hänkin NBC:n poikia. Briang Engblomilla on miellyttävä ääni siellä inside the glassissa, mutta ei ihan parasta A-luokkaa pysty sisällön puolesta tuottamaan. Joe Micheletti on ollut hyvä tässä Chicagon sekä Nashvillen välisessä sarjassa, mutta Gord Miller ei taas toimi yhtään.

Mielipiteitä on kyllä monia.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Itsekin kyllä kuuntelisin mielummin seurojen omia selostajia, vaikkei tuo Hurricanesien selostajakaan huono ole. Emrick on ihan ok, mutta jotenkin se huutaminen ja "innostus" tuntuu aika teennäiseltä.
 
Uskallan väittää, että suurin osa tänne kirjoittavista ja Jatkoajan kautta amerikkalaisia selostajia hehkuttavat ymmärtävät englantia riittävän hyvin vai voitko esittää jotain faktaa tuon väitteesi ympärille?

Tämän palstan NHL-osion kirjoittajista varmasti lähes kaikki kuuluvat ikähaarukkaan 15-40 vuotta. Tuon ikäisistä suomalaisista selkeä enemmistö osaa englantia huonosti. NHL ei myöskään ole sellainen viihdebisneksen osa-alue, joka vetäisi puoleensa ainakaan keskivertoa kielitaitoisempia suomalaisia.

Antti Mäkinen on hyvä selostaja, omassa roolissaan valtakuntamme yksi parhaista ellei paras.

Ja silti katsot aiheelliseksi kysyä, että "katsotteko oikeasti Mäkisen selostuksella näitä matseja?". Siitä kysymyksestä paistaa läpi melkoisen väheksyvä asenne.
 
Viimeksi muokattu:

B4rre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Blackhawks ja CBJ (tyttöystäväjoukkue)
Tämän palstan NHL-osion kirjoittajista varmasti lähes kaikki kuuluvat ikähaarukkaan 15-40 vuotta. Tuon ikäisistä suomalaisista selkeä enemmistö osaa englantia huonosti. NHL ei myöskään ole sellainen viihdebisneksen osa-alue, joka vetäisi puoleensa ainakaan keskivertoa kielitaitoisempia suomalaisia.

Ja silti katsot aiheelliseksi kysyä, että "katsotteko oikeasti Mäkisen selostuksella näitä matseja?". Siitä kysymyksestä paistaa läpi melkoisen väheksyvä asenne.

Minulle ei ole syntynyt mielikuvaa, että ainakaan näillä palstoilla kirjoittelevat osaisivat englantia huonosti - päinvastoin. Suurin osa lähdemateriaalista on englannin kielistä, joten jos ylipäänsä haluaa "tosissaan" NHL:ää seurata, täytyy englantia osata ainakin lukea ja kuunnella jollain tasolla.

Itse katselen pelejä useimmiten TV:n omasta Viaplay sovelluksesta, joten Mäkistä tulee kuunneltua aika usein. Toki myös GC:n kautta pelejä tulee katsottua, mutta koska GC:stä pelit tulevat vähintään minuutin jopa puolitoista myöhässä ja jos on pelko, että joku spoilaa pelitapahtumat, katson TV:stä.

Mikään selostaja ei luonnollisesti voi miellyttää kaikkia eikä kaikki voi olla hänen mielipiteidensä kanssa samaa mieltä. Se, että ei allekirjoita Mäkisen näkemyksiä asioista, ei kuitenkaan nähdäkseni tarkoita, että hän ei olisi hyvä selostaja. Ainoa asia, joka Mäkisessä itseäni joskus ärsyttää, on se, että hän ei etenkään runkosarjan tusinapeleissä välttämättä pelin käynnissä ollessa juurikaan selosta peliä, vaan kertoo omia mielipiteitään tai tarinoitaan mm. pelaajista tai organisaatioista. Pleijareissa tätä ei ole ollut havaittavissa. Mielestäni Mäkistä parempaa selostajaa ei Suomesta löydy. Esimerkiksi tuulipukukansan suosikki Mertarannan kuunteleminen MM-kisoissa oli verrattavissa lähinna kidutukseen.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Ja silti katsot aiheelliseksi kysyä, että "katsotteko oikeasti Mäkisen selostuksella näitä matseja?". Siitä kysymyksestä paistaa läpi melkoisen väheksyvä asenne.

Niin kuin jo mainitsin, itselleni kolahtaa Doc Emrick paremmin ja toin sen ehkä varsin kärkkäästi esille. Ja tarkennan vielä omaa mielipidettäni Mäkisestä: jotenkin se tietotaito sopii paremmin KHL-otteluiden selostamiseen ja se taitaakin olla pääroolissa hänen asemassaan tällä hetkellä. Kuuntelen paljon mielummin jopa Pierre McGuiren selityksiä pelaajien yliopistotaustoista kuin Mäkistä selostamassa NHL:ää.

@B4rre ottikin kiinni tuon englannin kielen taidon ja siihen liittyvän viestin pitkälti ellei täysin samoilla arvauksilla/tiedolla.
 

JP900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tämän palstan NHL-osion kirjoittajista varmasti lähes kaikki kuuluvat ikähaarukkaan 15-40 vuotta. Tuon ikäisistä suomalaisista selkeä enemmistö osaa englantia huonosti.

Tuo jälkimmäinen lause on kyllä mahdotonta allekirjoittaa. Siis juuri tuon ikäiset suomalaiset osaavat englantia hyvin, koska median kansainvälistyminen ja englannin kielisten sanojen lisääntyminen kotimaista puhuttaessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös