Jokerien mediaketju

  • 2 138 930
  • 8 710

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Jos siis olet kotoisin Seinäjoelta niin sinun ei edes kuuluisi kannattaa Jokereita vaan vaikka juuri sitä paikallista (varsin muovista tosin) jalkapallojoukkuetta. Futiksen puolella on tosiaan yleisömäärissä paljon parantamisen varaa mutta itse kannattajien pitämä ääni ja meno on yleensä paljon parempaa kuin lätkässä. No ok polvissa asti roikkuvat pelipaidat ja fanikrääsän överiksi menevä käyttö puuttuu mutta muuten voisi sieltä ottaa monissa asioissa mallia. Mieshuorien rakastaman potkupallo-termin käyttö kertoo kyllä yleensä kirjoittajasta kaiken.

Ai koska asun Seinäjoella en saa kannattaa Jokereita? Tekeekö se minusta huonon fanin jos en asu Helsingissa? Aika hyvä logiikka sinulla. Koko elämäni olen Jokereita kannattanut ja kaikki pelit seurannut ja sinä tulet kertomaan että minun ei pitäisi kannattaa Jokereita. Pitkän välimatkan takia en ymmärettävästi voi ostaa kausikorttia ja sen ostaisin heti jos asuisin lähempänä. Mainittaakoon että viime kaudella kävin 12 kotipelissä ja sen pitäisi kertoa omasta suhtautumisestani Jokereihin.

Olet kyllä oikeassa että Sjk ei ole perinteinen seura, mutta täälläkin asioita tehdään tällä hetkellä hyvin. Olosuhteet ovat suomen parhaimpia ja juniorituotanto hyvää. Onhan noita ulkomaalaisia liikaa joukkueessa ja sen takia ehkä katsojatkaan eivät löydä paikalle. Valitettavasti Suomi futiksen taso on potkupallo. Sitähän se pääasiassa on. Sitä on turha kieltää. Jos sinä pidät potkupallon tunnelmaa pääasiassa hyvänä niin hyvää yötä vain. Pääasiassa mökää pitävät noin 50 hengen faniryhmät ja muut istuvat hiljaa ja ihmettelevät meneekö yksikään syöttö omille. Ei sinulle pitäisi mitään vastata, mutta vastasin nyt kuitenkin.
 

KuumaaKamaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Jokerien toiminnasta on katsomossa ja muutenkin kentän ulkopuolella kadonnut sielu. Jos väittää nykyisen Eteläpäädyn pitävän entisen kaltaista menoa hallissa niin on sekä kuuro, että sokea. Joidenkin mielestä saattaa toki olla hyvä, että Jokereiden kannattajatoiminta on muuttunut munattomaksi ja salonkikelpoiseksi hissutteluksi. Kannattaa siis nauttia nyt huivien vaihtamisesta, yhteiskuvista. vastustajan fanituotemyymälöistä kotihallissa ja ties mistö muusta unitedsmile-spedeilystä. Kotimaan sarjajärjestelmään palatessa on taas ''kauheiden'' vihachänttien, keskareiden, tervehenkisen vihanpidon ja kuumien derbyjen aika. Sitä odotellessa siis.


Sielu, mikä sielu? Se ydinporukkako joka siellä piti hyvää meteliä, mutta nyt eivät enää juuri Eteläpäädyssä naamaansa näytä. Just joo. Jos eivät halua hallille tulla huutamaan, niin pysykööt sitten poissa. Kyllä me ilman heitäkin pärjäämme ja viime kaudella hallissa oli ajoittain kyllä erinomainen tunnelma, ihan ilman mitään saatanan sielujakin. Eteläpäädystä poistuu sielu silloin jos Ville päättää laittaa penkkiurheilijan hokkarit naulaan.

Kuuroksi meinasi tehdä se, kun Ilja lensi pihalle tai Raduloville buuaukset pudotuspeleissä. Kyllä siinä minusta oli kiimaa, ilman sielujakin.

Ai siis sielu olikin se kun pääsi näyttämään keskisormea pohjoispäädyn faneille? Ja se kun pääsi huutamaan pissa på ifk:ta? Kukin tyylillään, mutta kyllä minä tulen peliin seuraamaan ja kannustamaan Jokereita, enkä ilmaisemaan inhoani vastajoukkueelle. Siispä jätän sen "oikean kannattamisen" teille viisammille tahoille.

Ainut mikä tästä nykyisestä tilanteesta puuttuu on vierasmatkat ja niitä kaipaa varmaan useampi.

Mitä noihin huivien vaihtamisiin sun muihin tulee, kyllähän sitä ajoittain näki, että huiveja vaihdettiin keskenään, mutta kyllähän suurin osa Eteläpäädyn porukasta katsoi vähän kieroon niitä jotka sitä harrasti. Jos se onkin se syy jättäytyä pois rakastamansa seuran pelistä, niin voin vaan suoraan ilmaista, että sitten paikallasi istuu joku paljon tärkeämpi henkilö. Ehkä typerää vastata Max Powerin yhteenkään viestiin, mutta huvittaa kuinka hänen trollaamisensa on noin heikolla tasolla.

Ja joo pysykää poissa myös silloin, kun on niiden kuumien derbyjen aika.

Huutonaurua kyllä tuolle Seinäjoki keissille, huhhuh mikä äijä tää meidän Max.
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Minua ihan rehellisesti kiinnostaisi miten nämä jeesustelijat muutoin ovat vastustaneet Ukrainan sotaa, paitsi tietysti boikotoimalla Jokereita, joka onkin se tehokkain keino käydä itse Putinia vastaan?

Naapurin leiristä huutelijoilta on vaikea käsittää tälläistä kaksinaamaisuutta. Aina on inhottu Jokereita, mutta nyt sitä inhotaan muka suuren oikeudenmukaisuuden glooriaa havitellen. Oletteko ihan tosissanne?
Minä voin puhua vain omasta puolestani, kiitos siitä hienosta vastaanotosta. Minusta koko pakotteet on yksi perkeleellinen vitsi ja niihin ei olisi pitänyt edes lähteä mukaan. Rajat kiinni kokonaan tai sitten tälläset pelleilyt voisi jättää sikseen. Se ei vaan silti muuta sitä tosiasiaa että se "Putin vastaisuus" loppuu tasan silloin aina seinään kun itse pitäis asiaan jollain tavalla reagoida. Sama pätee ihan kaikkeen muuhunkin maailmassa, leikata saa, kuhan ei minulta. Lisää sääntöjä vaan, kuhan ne ei haittaa mua jne.

Minusta on ihan oikein ravata Jokereiden peleissä, mutta sillon ei kauheasti pitäisi olla varaa äänestellä Putinin toimia vastaan, tai puolustella pakotteiden tarpeellisuutta, päin vastoin. Johan sitä on omalla tekemisellään silloin osoittanut jotain ihan muuta kuin mitä kovaan ääneen säkättää sitten menemään ympäri maita ja mantuja. Enkä minä nyt yleisesti väitä että kyse olisi edes nimen omaan kannattajista, pahiten tässä touhussa se syyllisyys lankeaa varsinkin yritysten niskaan. On jees ettei Valio saa viedä tavaraa Venäjälle, koska pakotteet, mutta samaan aikaan on myös jees tukea Jokerien toimintaa hallissa, jonka omistaa pakotelistalla olevat tahot ja joukkue jonka omistaa samaten pakotelistalla olevat (omisti). Jokainen on aina vapaa toimimaan oman moraalinsa mukaan, kunhan myös toimii meidän yhteisten lakien mukaan, niitä ei kukaan riko menemällä Jokereita katsomaan. Se ei vaan muuta sitä, että samalla antaa hiljaisen hyväksynnän Krimin ja Ukrainan toimille, sekä Putinille ja tämän lähipiirille, koska se Jokerit on tärkeämpi kuin se Ukraina. Moraalisia valintoja tuollaiset.
 
Viimeksi muokattu:

Chespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jää-Ahmat & HPK
Jokainen on aina vapaa toimimaan oman moraalinsa mukaan, kunhan myös toimii meidän yhteisten lakien mukaan, niitä ei kukaan riko menemällä Jokereita katsomaan. Se ei vaan muuta sitä, että samalla antaa hiljaisen hyväksynnän Krimin ja Ukrainan toimille, sekä Putinille ja tämän lähipiirille, koska se Jokerit on tärkeämpi kuin se Ukraina jne. Moraalisia valintoja tuollaiset.
Jos menee katsomaan pitkään kannattamansa seuran peliä niin se ei liity pätkääkään mihinkään helvetin Krimiin, Ukrainaan tai moraalisiin valintoihin. On se vaan niin helvetin hienoa kun kaikkien muiden joukkueiden fanit ovat niin paljon moraalisesti Jokeri fanien yläpuolella.
 

Veri

Jäsen
Olen samaa mieltä - osittain. Oma kaudesta 04-05 alkanut kausariputkeni katkeaa tulevaan kauteen, koska minähän en ****** tue. On kuitenkin olemassa niin Jokereille uskollisia tapauksia, jotka haluavat seurata joukkuetta taustoista huolimatta. Tuskin hekään ovat tyytyväisiä siihen, että Putinin toverit häärivät taustalla, mutta joukkuetta ei silti jätetä.
Pakko arvostaa kyllä Jack Danielsim tekoa. Joukkuetta ei tarvitse hylätä, päin vastoin. Jokereiden puolesta pitää taistella, jotta se saadaan loppumaan tämä Putinin hännystelijöiden aiheuttama maineen tahriminen. Jokerit ei ansaitse tätä paskaa! Tähän pitäis pyrkiä varsinkin silloin jos on ollut sydämmeltään Jokeri jo 40 vuotta.

Joukkue tarvitsee faneja elääkseen, mutta fanit eivät tarvi joukkuetta. Tarpeeks moni kun jättää kausarit ostamatta ja matseissa käymättä niin viesti joukkueen johdolle on selvä! Myöhemmin joukkue palautuu takaisin teille faneille sellaisena josta jokainen fani voi olla aidosti ylpeä joka hetki!

Kun Jokerit meni KHL.ään jotkut ajatteli että Jokereista tulee koko kansan joukkue. Jos Jokerit irtautuu pois Putinin jengin talutushihnasta ja aloittaa uuden taipaleensa, vaikka sitte pelkillä omilla junnuilla ja pohjalta. Vasta silloin Jokerit on hetken aikaa koko kansan joukkue ja hyvä esimerkki meille kaikille muille.

Minun osalta keskustelu aiheesta päättyy tähän, tsemppii kaikille teille faneille.
 

Chespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jää-Ahmat & HPK
Minun osalta keskustelu aiheesta päättyy tähän, tsemppii kaikille teille faneille.
Jeij! Arvasin että ei se ripuli voi loputtomiin kestää.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pienestä työläisseurasta maan suurimmaksi urheilubrändiksi.

Sorry, että otan vain pienen pätkän hyvästä tekstistäsi, mutta mielestäni tuo on jo hieman liian rohkeasti sanottu. Joo, Euroopan kovimmassa kiekkoliigassa pelaaminen (ja siellä aidosti pärjääminen) on hieno juttu, mutta en minä ainakaan miellä sellaista seuraa Suomen suurimmaksi urheilubrändiksi. Seura, joka oli suomalaisomistuksessa täysi vitsi resursseihin nähden 2000-luvulla ja nyt vasta venäläisen rahalla ja palkkaratsuilla pääsi ns. kukoistukseen heti ensimmäisellä KHL-kaudella. Ja jostainhan sekin kertoo, että Jokereiden tulokset kerrottiin samoina peli-iltoina Urheiluruudussa ja Tulosruudussa vasta SM-liigan jälkeen. Joka tapauksessa, Jokereiden KHL-taipaleen alulle täytyy nostaa hattua täältä Liigan puolelta. Organisaatiossa vaikuttaisi vihdoinkin olevan ammattimainen meininki, harmi sinänsä että se vaati KHL:ään siirtymisen.

Ymmärrän kyllä, miksi suurin osa Jokereiden faneista ei pidä SM-liigaa enää juuri minään. Miksi seurata liigaa, johon ei ole mitään tunnesidettä enää? Jos SaiPa siirtyisi KHL:ään niin kyllä minunkin SM-liigan seuraaminen putoaisi radikaalisti, vaikka en liigan vaihtamisesta pitäisikään.

Mutta sitten toisaalta minä taas ajattelen niin, että KHL on huomattavasti mielenkiintoisempi Jokereiden pelatessa siellä. Jokereilla oli viime kaudella mielenkiintoinen joukkue, ja niin on ensi kaudellakin. Sen vuoksi aina kun paikka SaiPan seuraamiselta tulee, niin varmaan tulee väijyttyä Jokereidenkin pelejä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Sorry, että otan vain pienen pätkän hyvästä tekstistäsi, mutta mielestäni tuo on jo hieman liian rohkeasti sanottu. Joo, Euroopan kovimmassa kiekkoliigassa pelaaminen (ja siellä aidosti pärjääminen) on hieno juttu, mutta en minä ainakaan miellä sellaista seuraa Suomen suurimmaksi urheilubrändiksi...

Jos HJK pelaa korttinsa oikein aivan lähivuosina, niin siitä tullee Suomen suurin yksittäinen urheilubrändi. Toisin kuin Jokerit, nauttii HJK ihan mukavaa suosiota ympäri maata, ikään kuin Suomen "edustajana" europeleissä.

Mutta jos puhtaasti taloudesta ja rahasta puhutaan, niin Klubi on erittäin hilkulla nousta kunnon "Rosenborgiksi", vielä pitää hetki tehdä kärsivällistä duunia.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Jos menee katsomaan pitkään kannattamansa seuran peliä niin se ei liity pätkääkään mihinkään helvetin Krimiin, Ukrainaan tai moraalisiin valintoihin. On se vaan niin helvetin hienoa kun kaikkien muiden joukkueiden fanit ovat niin paljon moraalisesti Jokeri fanien yläpuolella.
Hienoa vetää herneet nenään ihan turhaan. Totta helvetissä se on moraalinen valinta. Ihan sama miten sinä yrität sitä itsellesi tai muille selitellä, se silti vain on. Ei siinä ole mitään pahaa että menee katsomaan Jokerien peliä. Silti se moraalinen valinta on juurikin sillä tasolla, että asettaa Jokerit isommaksi asiaksi kuin Putinin, Ukrainan, Krimin ja pakoitteet. Ei siinä ole mitään väärää, mutta kai sen nyt voi edes myöntää ihan rehellisesti, eikä alkaa vääntään mitään skeidaa siitä? Onko oikeasti niin vaikeaa myöntää että yks Ukraina ja ne pakoitteet on ihan paskan hailee?
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
...
Jos HJK pelaa korttinsa oikein aivan lähivuosina, niin siitä tullee Suomen suurin yksittäinen urheilubrändi. Toisin kuin Jokerit, nauttii HJK ihan mukavaa suosiota ympäri maata, ikään kuin Suomen "edustajana" europeleissä.
Mitä tarkoittaa aivan lähivuosina? Jokereiden katsojakeskiarvo on yli kaksinkertainen Klubiin verrattuna ja budjetti n. kuusinkertainen. Pelaajabudjetissa ero on vielä merkittävämpi. Ihan suht hyvin saa niitä korttejaa lätkiä, että Veikkausliigan kaltaisessa sarjassa pääsisi edes melkein samanlaisiin lukuihin kuin Jokerit.

Klubi on hieno seura, mutta vaadittaisiin melko suuria asennemuutoksia suomalaisessa urheilukultttuurissa sekä säännöllistä euromenestystä, jotta pystyisivät haastamaan edes Liigan isoimmat brändit. Kyllä tilanne saattaa joskus muuttuakin, mutta lähivuosina ei mitenkään.

Ja mikä toi viimeinen lause oli? 90-luvun Jokeri-ilmiöstä olin aikanaan liian nuori ymmärtämään mitään, mutta ainakaan sen jälkeen Jokerit ei koskaan ole olluit näin suosittu ympäri maata. Tunteita on herätetty aina, mutta varsinkin positiivista huomiota on valunut maakunnista merkittävästi Liiga-aikoja enemmän. Siinä missä Klubi edustaa Suomea muutamassa hassussa matsissa pitkin kautta, tekee Jokerit sitä joka ilta.

En kyllä sitten yhtään tiedä miten tämä liittyy Jokereiden mediaketjuun, mutta menköön nyt.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Mitä tarkoittaa aivan lähivuosina? ...

Äh, ei ollut edes tarkoitus verrata mitenkään Jokereihin, kunhan lipsahti vähän ot:ta tähän ketjuun. Eli ei tarvitse pahoittaa mieltään. Jos Klubin kehitys jatkuu seuraavan parin, kolmen vuoden ajan samalla tavalla (hyviä europelejä ja pelaajakauppoja), niin ei ole täysin mahdotonta päästä lopulta myös Mestareiden Liigaan.

Mutta ei tästä sen enempää.
 
Puuuhasteluliigassa kun ei ole vanhan ajan kunnon fanitoimintaa kuin muutamalla joukkueella (Sport kai lähinnä, ehkä Ässät) niin sellainen termi kuin LOVE urheiluseuran kannattamisen yhteydessä saattaa olla vieras.

Sinä olet heittämällä yksi suosikkikirjoittajiani tällä palstalla, koska sinulla on sellainen täysin poikkeuksellinen kyky (joka noin 99 prosentilta tämän palstan kirjoittajista puuttuu), että osaat suhtautua myös oman suosikkijoukkueesi tekemisiin kriittisen analyyttisesti. Mutta nyt päästelit kyllä näppäimistöltäsi sellaista sontaa, että tähän on pakko puuttua. Ensinnäkin Jokeri-fanin on jo seuran nuoren iän vuoksi hieman kornia ruveta selittämään jostain "vanhan ajan fanimeiningistä". Lisäksi mua tökkii tuon viestisi logiikka muistakin syistä aika lujaa. Koska nostat esiin juuri Sportin, pidän melko ilmeisenä, että viittaat tällä "vanhan ajan fanimeiningillä" siihen eurooppalaiseen kannatuskulttuuriin, jossa fanikatsomo harjoittaa kuorolaulua ja hyppii tahdissa läpi ottelun. Tämä (sinällään ihan tervetullut) kulttuurihan on apinoitu esim. Olympiastadionin pohjoiskaarteeseen, Jokerien eteläpäätyyn ja Sportin fanikatsomoon vasta tällä vuosituhannella jostain Saksasta ja Tukholmasta. Todennäköisesti se olisi apinoitu tänne jo aiemminkin, jos silloin olisi ollut olemassa internet ja halpalennot, mutta koska ne yleistyivät tuossa vuosituhannen vaihteessa, tuli myös tämä eurooppalainen fanikulttuuri tänne tuolloin.

Minua tässä ihmetyttää se, että kun sinullakin ikä alkaa kaikesta päätellen pyöriä jo ihan kunnioitettavissa lukemissa, miksi ihmeessä puhut tällaisestä ~15 vuoden ikäisestä ilmiöstä jonain "vanhan kunnon ajan" meininkinä. Vanhan kunnon ajan meininkiä on Suomessa nimenomaan se, että istutaan katsomossa tuppisuuna ja keskitytään lähinnä naureskelemaan omien mokille, vittuilemaan vastustajille ja huutamaan kuorossa nuijaa, kun oma suosikkijoukkue saa jäähyn. Voimmehan me tietysti ajatella, että se eteläpäädyssä oikeaoppisesti kuorolaulava, Stone Islandiin pukeutunut jonne rakastaa suosikkijoukkuettaan enemmän kuin Hakametsässä Ilveksen (tai paskavasaran) puolesta tuppisuuna jännäävä papparainen, joka kannatti Ilvestä (tai paskavasaraa) jo kauan ennen kuin Helsingin Jokereita oli edes keksitty. Edustaahan hän tätä kannatussuuntausta, jota sinä jostain käsittämättömästä syystä kutsut "vanhan hyvän ajan toiminnaksi". Mutta henkilökohtainen mielipiteeni on se, että jos ihminen RAKASTAA jotain helvetin jääkiekkojoukkuetta tai -seuraa, silloin on elämässä prioriteetit vähän pielessä. Minun mielestäni rakkaus on sellainen tunne, jota äiti tuntee lastaan kohtaan ja ehkä varauksin ihmiset noin muutenkin kaikkein lähimpiään kohtaan.

Huvittavaa, että olet ylentänyt itsesi kaikkien muiden yläpuolelle ja osaat kertoa faktaa tunnelmasta siinä missä muut ovat väärässä.

Kävin menneellä kaudella yhdessä Jokerien kotipelissä (Jokerit-ZSKA tammikuussa) ja istuin suunnilleen eteläpäädyn puoleisen siniviivan kohdalla. Fanikatsomon laulujen voluumi oli niin hiljainen, että sanoista ei saanut selvää. En lähde kuitenkaan väittämään, että muissa Suomen halleissa kannatus olisi sen äänekkäämpää, koska niistä minulla ei juuri ole kokemusta. Sen voin kuitenkin todeta, että Tammelan stadionilla HIFK-fanien laulut kuuluivat pari viikkoa sitten paljon paremmin kuin Jokeri-fanien laulut tuossa KHL:n kärkimatsissa.

Tietysti se on varmaan kiva ajatella niin, kun suomalaisuus sinänsä asia, jota ei kauheasti viitsi monessakaan paikassa ääneen huudella.

Jaa tuntuuko sinusta siltä? Minulle on ulkomailla käynyt kotimaani kerrottuani aika monesti niin, että ihmiset ovat alkaneet kehua sitä miten mahtavia maita pohjoismaat ovat. Huhtikuussakin jouduin toppuuttelemaan yhtä herraa, joka kehui Suomea maailman parhaaksi maaksi. Minä totesin, että kyllä ainakin Ruotsi on heittämällä parempi. Jos olisin muistanut, olisin maininnut samaan syssyyn heti myös Monacon ja Sveitsin.

Siitä olen ihan samaa mieltä, että ei Suomea ihan länsimaaksi kannata välttämättä kutsua, mutta ei tässä toisaalta ihan täysin itäeurooppalaisiakaan olla. Vähän sellaisia väliinputoajia enemmänkin.
 
Viimeksi muokattu:

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
...

Jos HJK pelaa korttinsa oikein aivan lähivuosina, niin siitä tullee Suomen suurin yksittäinen urheilubrändi. Toisin kuin Jokerit, nauttii HJK ihan mukavaa suosiota ympäri maata, ikään kuin Suomen "edustajana" europeleissä.

Mutta jos puhtaasti taloudesta ja rahasta puhutaan, niin Klubi on erittäin hilkulla nousta kunnon "Rosenborgiksi", vielä pitää hetki tehdä kärsivällistä duunia.

Sanotaan heti ensi alkuun, että itselleni Klubi on ollut ja on edelleen punainen vaate, mutta toivoisin silti, että olisit oikeassa, koska se tarkoittaisi samalla sitä että jalkapallo nousisi myös suomessa valtalajiksi, toisi kaikille seuroille enemmän fyrkkaa, pelaajille enemmän fyrkkaa, joka taas tekisi jalkapalloilijan urasta houkuttelevamman vaihtoehdon sille asian kanssa kamppailevalle 17-22v pelaajalle, joka tiedostanut että realistisesti hänen kykynsä voisivat kauhealla duunilla riittää sinne asti, jos heittäisi vähän duuneja/ opintoja sivuun ja hakisi maksimipotentiaaliaan sen x-vuotta ja lähtisi yrittämään. Kun eletään kuitenkin maailmassa, jossa pitää olla joku toimeentulo, niin moni pelaaja hyppää sivuun jo ihan siksi, että jalkapallo ei tuo leipää pöytään, vaikka olisit ihan siinä kansallisen huipun tuntumassa. Lisää fyrkkaa = taso nousee kun isompi massa lahjakasta ainesta yrittää katsella fudiskortin loppuun asti ja tehdä siitä duuninsa.

Ihan lähitulevaisuudessa en siihen valitettavasti kuitenkaan usko, koska meidän kulttuurimme on niin perseestä, että ainoa asia joka voisi oikeasti saada massat sinne katsomoihin ympäri suomea olisi joku maajoukkueen antama sysäys, joka tekisi teppo tuulitakille Veikkausliigasta heti vähän hohdokkaamman, vaikka sisältö sinällään olisikin samaa kuin ennen maajoukkueen antamaa buustia. Kun taas maajoukkuetta katsoo, niin valitettavasti ihan lähivuosina ei moista tulle tapahtumaan ja Klubistakaan en usko ihan säännölliseksi euroliigan lohkovaiheen jengiksi tässä olevan valitettavasti.
 
Ihan lähitulevaisuudessa en siihen valitettavasti kuitenkaan usko, koska meidän kulttuurimme on niin perseestä, että ainoa asia joka voisi oikeasti saada massat sinne katsomoihin ympäri suomea olisi joku maajoukkueen antama sysäys, joka tekisi teppo tuulitakille Veikkausliigasta heti vähän hohdokkaamman, vaikka sisältö sinällään olisikin samaa kuin ennen maajoukkueen antamaa buustia.

Minä en usko, että se maajoukkueen antama buusti nostaisi Veikkausliigaa yhtään sen enenmpää kuin Bilbaon MM-huuma nosti Korisliigaa. Käytännössähän tuo "buusti" olisi mahdollista saavuttaa EM-kisapaikan myötä, sillä MM-kisoihin Suomella ei tule ainakaan tällä vuosisadalla olemaan mitään palaa. Ja siellä EM-kisoissakin Suomi olisi täysi statisti.

Tuo ihmisten haukkuminen "teppotuulitakeiksi" sen takia, että eivät käy katsomassa suomalaista futista, kertookin sitten jo aika paljon. Itse käyn Ilveksen futismatseissa, mutta toisin kuin nämä luturisit, mä en koe että se tekisi musta jotenkin paremman ihmisen. Ei minun mielestäni suomalaisilla ole mitään kansallista velvollisuutta käydä katsomassa tuollaista melkoisen heikkotasoista jalkapalloa.
 
Viimeksi muokattu:

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Winnipeg, Vancouver, Calgary, Edmonton, Ottawa, Toronto, Montréal. Siinä on seitsemän joukkuetta.

Olen syvästi pahoillani huolimattomuudestani. Korjataan nyt sitten tilanne NHL:n osalta: 30 joukkueesta 7 oli USA:n ulkopuolelta eli yhtä kuin 23 %. Viestin sisältöä tai tarkoitusta se ei kuitenkaan heilauta yhtään mihinkään suuntaan. KHL on venäjän mestaruussarja siinä missä NHL on USA:n mestaruussarja. Tosin omasta mielestä kumpikaan ei ole vain yhden maan mestaruussarja, mutta olisi toki ihan yleisesti toivottavaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä ja olevansa myös johdonmukainen päätelmissään. Pedofiili on Venäjällä ihan yhtälailla pedofiili kuin Pohjois-Amerikassa tai Euroopassa, eikä noihin päivänselviin päätelmiin tarvita edes yhtään mitään Venäjä-myönteisyyttä.
 
KHL on venäjän mestaruussarja siinä missä NHL on USA:n mestaruussarja. Tosin omasta mielestä kumpikaan ei ole vain yhden maan mestaruussarja, mutta olisi toki ihan yleisesti toivottavaa puhua asioista niiden oikeilla nimillä ja olevansa myös johdonmukainen päätelmissään.

Onko mielestäsi Valioliiga Englannin mestaruussarja? Onko oikein nimittää Manchester Cityä kauden 2013-14 Englannin mestareiksi?
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onko mielestäsi Valioliiga Englannin mestaruussarja? Onko oikein nimittää Manchester Cityä kauden 2013-14 Englannin mestareiksi?

Saivartelua taas ymmärtämättä isoa kuvaa. Mulle City on kuitenkin Valioliigan mestari, siinä missä Kärpät on SM-Liigan mestari, SKA KHL:n mestari, Barcelona La Ligan mestari jne. En ole koskaan itseasiassa edes miettinyt tai puhunut Valioliigan mestarista Englannin mestarina. Puhutko itse Valioliigasta Englannin mestaruussarjana, La Ligasta Espanjan mestaruussarjana, Bundesliigasta Saksan mestaruussarjana, NHL:stä Pohjois-Amerikan mestaruussarjana? Jos et, niin miksi siis puhua KHL:stä Venäjän mestaruussarjana?
 
Puhutko itse Valioliigasta Englannin mestaruussarjana

En. Mutta kun kuulin Englannissa City-fanien laulavan Liverpool-faneille provoilumielessä "we know what we are, we know what we are, champions of England, we know what we are", ei mulle tullut mieleenkään, että onpas vähän hölmö laulu, kun sarjaan osallistuu myös walesiläisiä joukkueita. Liverpool-fanien vastauskaan ei koskenut termin "Englannin mestari" oikeellisuutta, vaan he huusivat "eighteen times, eighteen times, eighteen times, eighteen times, eighteen times, eighteen times".

Jos et, niin miksi siis puhua KHL:stä Venäjän mestaruussarjana?

Minä kutsun KHL:ää ihan KHL:ksi, mutta voisin silti koittaa arvata, miksi KHL:ää kutsutaan Venäjän mestaruussarjaksi mieluummin kuin Valioliigaa Englannin mestaruussarjaksi. Puhumalla Venäjän mestaruussarjasta pystynee provosoimaan monia Jokeri-kannattajia, mutta ihmisten provosoiminen puhumalla Valioliigasta Englannin mestaruussarjana voi Suomessa olla hitusen hankalampaa. Sitä en sitten tiedä, miten pahana provokaationa paikalliset jossain Cardiffissa ja Swanseassa pitävät sitä, jos sanotaan Valioliigassa taisteltavan Englannin mestaruudesta.

Lisäksi haluun provosoida ihmisiä käyttämällä KHL:stä nimitystä Venäjän mestaruussarja vaikuttanee myös se, että Suomessa noin keskimäärin suhtaudutaan huomattavasti myönteisemmin esim. Barack Obamaan ja David Cameroniin kuin Vladimir Putiniin.
 
Viimeksi muokattu:

faro

Jäsen
Totta helvetissä se on moraalinen valinta.
Sinulle se sellainen ehkä on, mutta monelle muulle ei ole.
Silti se moraalinen valinta on juurikin sillä tasolla, että asettaa Jokerit isommaksi asiaksi kuin Putinin, Ukrainan, Krimin ja pakoitteet. Ei siinä ole mitään väärää, mutta kai sen nyt voi edes myöntää ihan rehellisesti, eikä alkaa vääntään mitään skeidaa siitä? Onko oikeasti niin vaikeaa myöntää että yks Ukraina ja ne pakoitteet on ihan paskan hailee?
Kun nyt alkaa tarkemmin miettimään, niin tuolla ajattelutavalla kaikki Hartwallin muissakin tapahtumissa kävijät, kaikki Jokereiden yhteistyökumppanit (+kaikkien muiden tapahtumien yhteiskumppanit) ja kaikki urheilijat, jotka harjoittavat ammattiaan Hartwallilla (mm. kaikki Jokereiden pelaajat), ovat joko Putinin kelkassa tai sitten heille koko Ukraina on paskan hailee(?)

Myös suosikkiseurasi HPK:n voitanee laskea tähän sakkiin, koska se teki yhteistyötä viime kesänä näiden Putinin seuroja kanssa pelaamalla harjoitusotteluita näitä vastaan. Moraalinen valinta jne.
 
Viimeksi muokattu:

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En. Mutta kun kuulin Englannissa City-fanien laulavan Liverpool-faneille provoilumielessä "we know what we are, whe know what we are, champions of England, we know what we are", ei mulle tullut mieleenkään, että onpas vähän hölmö laulu, kun sarjaan osallistuu myös walesiläisiä joukkueita. Liverpool-fanien vastauskaan ei koskenut termin "Englannin mestari" oikeellisuutta, vaan he huusivat "eighteen times, eighteen times, eighteen times, eighteen times, eighteen times, eighteen times".

Hohhotihoijaa... Mikähän sun pointti nyt tässä kaikessa onkaan Jokereihin ja KHL:ään liittyen? Se, että KHL on Venäjän mestaruussarja, vaikkei sitä kuitenkaan ole? Pystytkö sä nyt kaikesta huolimatta kuitenkin hyväksymään sen aivan yksinkertaisen faktan, että KHL:n mestari ei välttämättä ole Venäjän mestari, jos joukkue tulee jostain muusta maasta kuin Venäjältä ja Venäjän mestari on sarjassa pisimmälle edennyt venäläinen joukkue? Tämä kaikki riippumatta siitä mitä City-fanit laulaa Liverpoolia vastaan pelatessaan. Ja eihän hekään tuon logiikan mukaan mitenkään väärässä ole, jos ajatellaan Englannin mestariksi englantilaista joukkuetta, joka on sijoittunut korkeimmalle Valioliigassa. Uskoisitko Cardiffin fanien laulavan "we are champions of England", jos sattuisivat kaikkia todennäköisyyksiä vastaan voittamaan Valioliigan? Tämä rupeaa muutenkin jo menemään niin kauas itse aiheesta, että eiköhän oma panostus ja rautalangasta vääntäminen tähän aiheeseen rupea taas riittämään.
 
Ja eihän hekään tuon logiikan mukaan mitenkään väärässä ole, jos ajatellaan Englannin mestariksi englantilaista joukkuetta, joka on sijoittunut korkeimmalle Valioliigassa.

Olet tässä ihan oikeassa. Wikipediassa kuitenkin todetaan Englannin jalkapallomestaruudesta näin:
List of English football champions - Wikipedia, the free encyclopedia

The English football champions are the winners of the highest league in English football, which is currently the Premier League.

Eikä siinäkään ole tuon logiikan mukaan mitään väärää, jos Montréal Canadiensin fanit kuittailisivat ensi kaudella Toronton faneille laulamalla siitä, miten Habs on kauden 2014-15 jääkiekkoilun Kanadan mestari. Jostain syystä ainakaan NHL:n Wikipedia-artikkelissa ei kuitenkaan puhuta mitään siitä, että NHL.n parhaiten menestynyt kanadalaisjoukkue olisi Kanadan mestari ja parhaiten sijoittunut yhdysvaltalaisjoukkue USA:n mestari.

Sen sijaan KHL:n Wikipedia-artikkelissa todetaan, että KHL:n parhaiten menestynyt joukkue on Venäjän mestari. Eli kun tuolla aiemmin kyselit, että "pelataanko NHL:ssä USA:n mestaruudesta", oma vastaukseni tähän on, että ei pelata. KHL:ssä sen sijaan pelataan Venäjän mestaruudesta.

Mitä taas Oulun Kärppiin tulee, itse kutsun heitä mieluummin Suomen mestareiksi kuin "SM-liigan mestareiksi". Tuo titteli toki on hieman kyseenalainen siksi, että päättynen kauden paras suomalaisjoukkue ei osallistunut taisteluun tuosta Suomen mestaruudesta.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sen sijaan KHL:n Wikipedia-artikkelissa todetaan, että KHL:n parhaiten menestynyt joukkue on Venäjän mestari. Eli kun tuolla aiemmin kyselit, että "pelataanko NHL:ssä USA:n mestaruudesta", oma vastaukseni tähän on, että ei pelata. KHL:ssä sen sijaan pelataan Venäjän mestaruudesta.

KHL:ssä toki palkinto Venäjän mestaruudesta annetaan parhaiten KHL:ssä menestyneelle venäläiselle joukkueelle. Jokerit ei kuitenkaan pelaa Venäjän mestaruudesta sen paremmin kuin Venäjän mestaruussarjassakaan, vaan KHL:ssä KHL:n mestaruudesta. Ihan siinä missä Montreal pelaa NHL:ssä NHL:n mestaruudesta, sanoi Wikipedian totuudet mitä tahansa. Itselläni ei tähän asiaan tosiaan ole enää lisättävää ja toivottavasti säkin pääset saivartelusta ja väkisin keksitystä rautalangan vääntämisestä pikku hiljaa mukavampien puuhien pariin.
 

PPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Minusta on ihan oikein ravata Jokereiden peleissä, mutta sillon ei kauheasti pitäisi olla varaa äänestellä Putinin toimia vastaan, tai puolustella pakotteiden tarpeellisuutta, päin vastoin. Johan sitä on omalla tekemisellään silloin osoittanut jotain ihan muuta kuin mitä kovaan ääneen säkättää sitten menemään ympäri maita ja mantuja. Enkä minä nyt yleisesti väitä että kyse olisi edes nimen omaan kannattajista, pahiten tässä touhussa se syyllisyys lankeaa varsinkin yritysten niskaan. On jees ettei Valio saa viedä tavaraa Venäjälle, koska pakotteet, mutta samaan aikaan on myös jees tukea Jokerien toimintaa hallissa, jonka omistaa pakotelistalla olevat tahot ja joukkue jonka omistaa samaten pakotelistalla olevat (omisti). Jokainen on aina vapaa toimimaan oman moraalinsa mukaan, kunhan myös toimii meidän yhteisten lakien mukaan, niitä ei kukaan riko menemällä Jokereita katsomaan. Se ei vaan muuta sitä, että samalla antaa hiljaisen hyväksynnän Krimin ja Ukrainan toimille, sekä Putinille ja tämän lähipiirille, koska se Jokerit on tärkeämpi kuin se Ukraina. Moraalisia valintoja tuollaiset.

Juuri näin. Putinin ja hänen lähipiirinsä toimia voi aktiivisesti vastustaa (harvat kuuluu tähän), passiivisesti vastustaa (suurin osa suomalaisista), eli ei tehdä mitään tai aktiivisesti tukea (mm. Jokerifanit). Jokerifanien mielestä pitäisi kuulua ensimmäiseen ryhmään jotta saisi täällä kritisoida.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Sen sijaan KHL:n Wikipedia-artikkelissa todetaan, että KHL:n parhaiten menestynyt joukkue on Venäjän mestari.

En tiedä, mitä Wikipediassa lukee, mutta Jokerit ei voi voittaa KHL:ssä Venäjän mestaruutta. Siitä jaetaan erillinen palkinto parhaiten sijoittuneelle venäläiselle joukkueelle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös