Philadelphia Flyers 2015–2016

  • 262 692
  • 1 112

Baldrick

Jäsen
Varmasti parannus Berubeen, mutta itse olisin muutaman muun tapaan toivonut kokeneempaa konkaria Flyersin peräsimeen. Harmittaa vain siinä vaiheessa, kun huomataan, että taas jäi luu käteen. Toki Broadstreehockeyn artikkelissa (linkki alhaalla) mainitaan lupauksia herättävästi seuraavaa: "His teams play a tough, very physical style of hockey." Toivottavasti pientä Bullies-ilmiötä olisi tulossa takaisin ja Philly alkaisi taklaamaan ja pelaamaan kovaa, vähän viime aikojen Bruinsin tapaan. Artikkelissa myös mainitaan, että valmentajan joukkueiden hyökkäyspelaaminen on aktiivista maalille menemistä ja laukomista, joten highlightseissa tuskin nähdään eroa maalien kohdalla viime vuotisiin riparin mätkimisiin. Artikkelissa asiantuntijan kommentit kyllä vaikuttavat epävarmoilta, mutta katsotaan sitten kauden päätteeksi, että mitä jäi käteen...

The scouting report on Dave Hakstol from a college hockey expert - Broad Street Hockey
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Olipahan erikoinen hankinta päävalmentajan pallille, etenkin kun peräsimeen odoteltiin täälläkin Babcockia tai McLellania. Päälimmäinen tunne on pettymys, eikä tätä nyt saa tässä vaihessa mitenkään päin käännettyä positiiviseksi jutuksi, vaikka miten päin yrittäisi. Katsotaan kauden jälkeen ja Berubea huonomminkaan ei voi vetää, mutta skeptisyyttä on ilmassa.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
No eipä ainakaan ennalta-arvattavuudesta voi Hextallia syyttää. Oikein kunnon out-of-the-box veto, jota ei varmasti kukaan ollut veikannut. Michael Parksin takia on viime kausien aikana tullut muutamia North Dakotan pelejä väijyttyä ja ihan mukavaa sekä tuloksekasta tiiviiden viisikoiden työteliästä, nopeaa ja fyysistä reagointikiekkoa ovat pelanneet, mutta onhan NCAA:ssa valmentaminen ja menestyminen eri juttu mitä NHL:ssä. Pelkona on lyhyeksi jäävä oppireissu NHL-maailmaan, mutta aikahan sen näyttää ja onhan joukkueessa jonkinasteinen reload vaihe meneillään, johon tällainen nuori ja ilmeisen intohimoinen kiekkoniilo, joka todistettavasti osaa työstää nuoria kykyjä eteenpäin käy järkeensä. Uusia tuulia kohti…

Todetaan nyt vielä, että itse toivoin vähän erilaista ukkoa penkin taakse, mutta näissä valmentajaratkaisuissa tulokset nähdään vasta paljon myöhemmin ja erilaiset pika-arviot ovat lähinnä oman tyhmyyden alleviivaamista, mikä oikein korostuu kun valinta osuu mieheen josta ei tiedetä nimeä enempää. Jään odottamaan mielenkiinnolla, mitä tulevaisuus tuo.

Seuraavaksi sitten odotellaan uutisia apuvalmentajista. Voisi myös kuvitella, että Hakstolin pestin myötä ainakin entinen UND-peluri Chris VandeVelde saisi jatkonsa.

Tampan pick on korkeimmillaan 27th overall, joten ei Flyersilla ole sitten yhtään mitään mahdollisuuksia nousta varaamaan kolmantena pelkästään antamalla tuon. Tuossa draftissa tulee selkeä pudotus 5. pickin jälkeen. Devilsin kanssa pystynee vaihtamaan paikkoja, jos Flyers antaa oman 2nd round pickin, mutta siitä ylemmäs ei kyllä tule pääsemään kovin helpolla ellei sitten heitä tiskiin oikeasti isoa pakettia.

Tästä vähän eri mieltä. McDavid ja Eichel ovat toki omissa sfääreissään, muttei top5:n jälkeen ole mielestäni samankaltaista päivän selvää kuilua havaittavissa. Vaikkapa Matt Barzal on todella kova ja edelleen ihmeen aliarvostettu sentteri, jolla ei ole mainittavia heikkouksiakaan verrattuna Marneriin (koko) ja Stromeen (liike). Uskon, että tulee menemään paljon aikaisemmin, mitä kaikki rankingin väittävät. On todella dynaaminen ja tasapainoinen sentteri korkealla peliälyllä ja huippuun hiotuilla taidoilla. Liikkeessä on vuorostaan vähän sellaista Eichelmäistä sulavuutta ja voimaa, joilla irtoaa muista. Normivuotena kaverista puhuttaisiin paljon enemmän, mutta nyt Eichel tarjoaa oikeastaan kaiken saman vielä paremmilla mausteilla, jolloin on jäänyt jotenkin pimentoon, mihin tietysti vaikuttaa myös loukkaantumisen vaivaama rikkonainen alkukausi.

Marnerista pidän hienoisesta pienuudesta huolimatta todella paljon mutta kyllähän Dylan Stromea nuo kovat tehot ja O:n pistekuninkuus mielestäni mairittelevat. En pidä läheskään yhtä varmana bettinä, mitä yleisesti tunnutaan ajateltavan. Peliäly ja taidot ovat huippuluokkaa, mutta ei tuolla liikkeellä vain siirrytä kivuttomasti ammattilaiseksi sitten mitenkään, vaan työtä on vielä reilusti edessä. Kokonsa vuoksi tämän ei tarvitse miksikään huippuluistelijaksi koskaan nousta, mutta nykytilanteeseen tarvitsee ehdottomasti parannusta, jotta saa tulosta aikaan aina vain nopeammaksi muuttuvassa NHL:ssä. Suurempana ongelmana näen kuitenkin, ettei laita itseään riittävästi likoon ja ns. syöksy tilanteisiin kunnon ”sykkeellä” vaan on kovin pehmeä. Vaikkapa McDavid on tässä ihan eriplaneetalta, vaikkei sen fyysisemmin pelaakaan, mutta menee tilanteisiin, pelaa tarvittavan suoraviivaisesti, työntyy pieniin väleihin, ottaa iskut vastaan, antaa takaisin jne. Pelaa impulsiivista ja röyhkeää kiekkoa kun sitä tarvitaan, siinä missä Strome tuntuu liukuvan jatkuvasti jossain mukavuusalueellaan jääden intensiivisissä ja korkeatempoisissa matseissa helposti pimentoon. Isokokoisena ja verkkaisena sentterinä Strome toki antaa tämän suuntaisen kuvan helpommin, mutta kyllä kaverilta vain liian usein puuttuu sitä viimeistä puristusta, uhrautumista ja heittäytymistä peliin mukaan missä annetaan itsestä kaikki mahdollinen ja vielä vähän enemmän. Itsensä uhraaminen myös puolustuspelaamiselle on ollut vähän niin ja näin. Ottaa vapauksia puolustussuuntaan kun ne ratkaisevat potkut jäävät ottamatta ja edessä menevän lapa pitämättä tms.

Muista Mikko Rantanen on yhtälailla loistava prospecti ja Crouse tuo taas tarjolle aivan oman ulottuvuutensa ja pelaajatyyppinsä. Ja vaikka Noah Hanifinista kovasti pidän, niin epäilen, ettei ole jokaisen organisaation listoilla draftin paras puolustaja. Ei tilanne ole läheskään viime kesän Ekblad vs. Fleuryn kaltainen, vaan marginaalit ovat selvästi pienemmät. On sitten kyseessä Ivan Provorov ja vaikka itse en joukkoon kuulu, niin osa pitää Zach Werenskistä todella paljon.

Onhan tuo varmasti se todennäköisin skenaario, että Hanifin, Strome ja Marner menevät satunnaisessa järjestyksessä sijoilla 3-5, mutten pidä tilannetta läheskään yhtä selvänä, mitä yleinen fanien konsensus tuntuu olevan. Tämä puolestaan laskee sitä hintaa/kynnystä mitä liikehdintään vaaditaan. Joskaan en myöskään näe Flyersin kannalta hirveän pakottavaa tarvetta tällaiselle nousulle kun top2:seen ei muilla ole mitään asiaa. Itse pidän vaikkapa Barzalia Stromea parempana valintana, jolloin hyvä vain, mikäli menee top5:ssä alta pois. Noah Hanifin on oikeastaan ainoa syy, miksi tällaisen nousun näkisin Flyersin toimesta.

Phoenix nyt tuskin tulee pickiään kauppaamaan kun mitään yllättävää ei näiden kannalta tule draftissa tapahtumaan, vaan tietävät McDavidin ja Eichelin menneen, jonka jälkeen sitten käyvät ottamassa mielestään parhaan jäljellä olevista. Torontolle luulisi kanssa löytyvän käyttöä 4. pickille ja eiköhän Shanny&co halua heti mahdollisimman kirkkaan talentin palapeliinsä kun tuskaisia vuosia on noin muutoin edessä. Sen sijaan Carolinasta en sanoisi. Mikäli näiden päätargetit ovat jo menneet vuoroilla 3. ja 4. ja jäljellä on viidenneksi rankattu, niin ei mielestäni ero 5 ja 7 vuoron välillä ole tässä(kään) draftissa hirveän iso. Jos taas Flyersin listoilla kolmanneksi rankattu on vielä Canesin vuoron kohdalla boardilla, niin parin pykälän nousu olisi enemmän kuin perusteltua. Mutta näitä nyt voi täällä pyöritellä mielin määrin ja eiköhän Flyers kuitenkin varaa tilaisuuden seitsemäntenä.

--------------------------

Organisaatiossa olisi kolme tuoretta maailmanmestariakin. Schenn oli aika statistin roolissa eikä paljoa pelannut, mutta Giroux’lta ja Couturierilta rooleissaan vahvat turnaukset. Couturier osoitti, jos ei muille tarvinnut niin ainakin Berubelle, että kyllä niitä tehojakin tulee kun pääsee parempien kaverien kanssa pelaamaan ja aloittamaan välillä muualtakin kuin omasta päädystä.

Muista Raffl pelasi parin pelin perusteella Itävallan putoamisesta huolimatta hyvän turnaukset tasapaksun joukkueen ykkössentterinä. Kaapi mukavasti aloituksiakin. Voracek ei päässyt oikein missään vaiheessa todelliseen lentoon, mutta sellaista perusvaarallista ottelusta toiseen ja tehoja sinne tänne. Streitilta en tainnut nähdä kuin yhden pelin, jossa oli ok, mutta tehot jäivät turnauksessa piippuun.

PS. Kai me keksitään joku näppärä lempinimi Hakstolille kun nuo kolme peräkkäistä konsonanttia jotenkin tökkivät kun sormet meinaa väkisin heittää vokaalia väliin. No ehkäpä se tästä vielä lutviutuu vai huudetaanko Janne Porkka hätiin?
 
Suosikkijoukkue
Flyers/RM
Nyt kun flyers on saanut uuden valmentajan myös uusi flyers fani ilmoittautuu palstalle.

Ensinnäkin haluan kehaista ketjun aktiivisimpia vakiokirjoittajia.
Joidenka ansiosta flyers osio on ollut mitä parhainta luettavaa itselläni jo muutaman vuoden.
Oma tietoni ei yllä samalle tasolle mutta pyrin tuomaan omia näkemyksiäni ja mielipiteitäni pöytään ja pitämään keskustelua yllä.

Päällimmäiset mietteet tämänhetken tilanteesta on että vaikka tuntematon nimi saatiin valmentajaksi niin ihan positiivisilla mielillä ollaan. Ja vain koska itsellä on todella suuri luotto hextalin tekemisiin. Coburn kauppa oli hyvä ja Gudas on jo yksi suosikeistani vaikkei peliäkään ole vielä pelannut. Muutama kyseen alainen sopimuskin siellä on peli esityksiin verrattuna. Toki viimekausi oli heikko monella niin tasonnostokin on mahdollista.

Toiveissani on hyvä kakkosvahti kun tuntui että masonilla oli vähän väliä pientä vaivaa ja jäi pelejä väliin. Raanta kelpais itelle ,ehkä lehner.
Kuitenkin joku joka pystyy voittamaan.
Omia puolustaja lupauksia odottelen innolla esiin marssivan. Josko sieltä nyt morin ja ghosti sais enemmän vastuuta. Ja ettei ghostin luokkaantuminen aiheuttanut takapakkia.
 
Hyvää pohdintaa veljet.

Uuden valmentajan scouting report on todella mieltä nostattava, jos saataisiin vihdoinkin sitä Bullies meininkiä sekä nykyajan kiekollista pelitapa osaamista kehiin. Saisiko tästä joku joka pelejä on nähnyt jonkin sortin raportin" väsättyä että millaista kiekollista peliä Hakstollin joukkue pelaa ?

Nyt kun uusi nimi on tiedossa niin löytääkö arvon scoutti kolleegat vapaista pelaajista Hakstollille sopivia palasia näihin meidän avain ruutuihin? Tai onko sieltä mahdollisesti tulossa treidejä kun jonkin pelaajan naama tai tyyli ei sovi kuvioihin?

Draftista tuli mieleen että mikäli tuo top6 alkaa olemaan selvääkin selvempi, McDavid, Eichel, Hanifin, Marner, Strome, Barzal. Kuinka paljon taso tippuu seuraavan ryhmän sisällä meidän silmissä?
Crouse
Provorov
Rantanen
Werenski
Zacha

Vai nouseeko tuohon ryhmään vielä muita?
Tätä pohdin siltä kannalta jos oltaisiinkin treidaamassa alaspäin ja lisättäisiin vuoroja / prospecteja.
Tuosta samasta ryhmästä on kilpailemassa nämä joukkueet, suluissa hallussa olevat varaus vuorot kahdelta ekalta kiekalta ja mahdollinen kiinnostava prospecti/nuori rosteri pelaaja:

Columbus
8.
34.
38.
Kerby Rychel
Boone Jenner

San Jose
9.
39.
Mirco Mueller
Tommy Wingels

Colorado
10.
40.
-

Florida
11.
Erik Gulbranson
Dmitri Kulikov


Dallas
12.
Brett Ritchie
Julies Honka
Jamie Oleksiak
Antoinne Roussel
Ryan Garbutt

Ja tuon kauemmas en lähtisi tippumaan oikeastaan muuta kuin silloin jos vaihdossa tulee tulevaisuuden kahden ekankentän LW tai pakistoon se tuleva ykkösmies.

Myöskään ylöspäin en vain millään näe syytä. Hanifin ainoastaan mikäli tippuu top5 ulkopuolelle ja mieheen päästään käsiksi pelkkiä varausvuoroja ja b-luokan prospecteja käyttämällä. Keskikaista meillä on täynnä ja itsellä ainakin luottoa löytyy etenkin Schenn&Laughton kaksikolle. Myös Coutsie on omissa papereissa mukana vaikka ei itsellä jostain syystä kulmaa otakkaan hänen kohdallaan.

Best case scenariona voisin käyttää Columbuksesta tulleita huhuja, Keklu olisi luopumassa Rychelistä vaihdossa pakkilupaukseen tai varausvuoroon koska Rielly ei ole tekemässä sopimusta heidän kanssaan(Eli olisivat Provoronin perässä). Joten Columbuksen 8. 34. ja 38. sekä Rychell vaihdossa Flyersin 7. 20. 70. 88. vuoroihin. Fantasiaahan tämäkin mutta mielenkiintoinen vaihtoehto, joku voisi korjata tuon valuen realistisemmaksi.

Me päästäisiin valitsemaan Crouse sekä laituri poolia vahvistaisi Rychell. Toisella kierroksella valitsisimme 34. 38. ja 59 vuoroilla.
 

Golden Brett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Kings, Tappara, Chelsea, QPR, Phi Eagles
Ei tullut Babcockia eikä McLellania. Koska näitä herroja ei saatu, niin aivan loistavaa, ettei tullut mitään keskinkertaista 3 vuotta valmentanutta entistä pelajaa harjoittelemaan. Hakstol on uusi kasvo änärissä, mutta valmentajakokemusta ja tilanteeseen sopivaa nälkää löytyy varmasti. Kaikissa valmentajavalinnoissa on omat riskinsä, mutta eiköhän Hakstol ole oppinut miten laitetaan ohjauspeli kuntoon, rakentamaan joukkueen kiinteyttä, ratkomaan ristiriitoja, kestämään painetta, kehittämään pelaajia jne .. Oppinut mitä voittava valmentaminen vaatii.

Onhan nuo rekordit ihan mukiinmenevät. Hextallin poika on pelannut 3 vuotta Hakstollin alaisuudessa, joten scouttaus on varmasti ollut kunnossa ja saatu luotettavaa tietoa mihin äijästä on. Itse odotan innolla ja jopa osin luottavaisella mielellä. Luotto tulee enenmmänkin siitä, että luotan nuorten pelaajien eteenpäin viemiseen ja siihen että koko organisaatio saa uuden "startin". Mielenkiintoista muuten nähdä miten apuvalmentajien palikat jaetaan.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
ihan mielenkiintoinen valinta penkin taakse. Luulis että intoa ja virtaa riittää. Ei ainakaan ole leipiintynyt hommaansa kun pääsee ekan kerran isoihin valoihin. Lempinimi tosiaan pitää keksiä äijälle. Siinä homma ennen draftia :)

Tervetuloa Edu joukkoon oranssiin. Tietämyksestä ei tartte ressiä ottaa. Tunteen ja fiiliksen mukaan vaan niin hyvä tulee
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
ihan mielenkiintoinen valinta penkin taakse. Luulis että intoa ja virtaa riittää. Ei ainakaan ole leipiintynyt hommaansa kun pääsee ekan kerran isoihin valoihin. Lempinimi tosiaan pitää keksiä äijälle. Siinä homma ennen draftia :)
Eiks Haksy ois ihan menevä? Haksy and Hexy.

Seuraavana sitten odotellaan draftia, ei siihenkään kauaa ole.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Samuel Morin voitti joukkueensa Oceanic de Rimouskin kanssa QMJHL mestaruuden. Game 7 ja toinen jatkoaika tarvittiin että mestaruus tuli. Hemmetin hieno pytty on tuossakin liigassa.
 

Liitteet

  • Morin.png
    Morin.png
    576,2 KB · kertaa luettu: 455
Suosikkijoukkue
Flyers/RM
Boardstreethockeyn sivuilla kerrotaan Daven välittömästi korjaavan yhden beruben suurimmista ongelmista

One of the biggest problems that plagued him and his team in 2014-15 was the lack of accountability in the locker room, and the bizarre decisions he made with his personnel that had no true rhyme or reason behind them. Maybe lack of accountability isn't the way to put it. More like unexplained accountability.

Eli näin lyhyesti ei ole ollut selkeää vastuuta kenelläkään ja miten sitä vastuuta on jaettu niin berubella ei ole ollut mitään järkevää perustelua sille. Tarkentakaa ihmeessä jos tulkintani on ontuvaa. mm vinny vaikka olisi varmasti annettavaa joukkueelle

Sam Carchidilta oli kysytty miten näkee phillyn toimivan offseasonilla ja vastasi:"@BroadStBull: Signing MDZ, trading Grossmann, signing a winger, adding a No. 2 G."
Miten näette onko grosmannista mahdollista päästä eroon ja tarkoittaako tuo adding että maalivahti tulisi vapailtamarkkinoilta
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Boardstreethockeyn sivuilla kerrotaan Daven välittömästi korjaavan yhden beruben suurimmista ongelmista

One of the biggest problems that plagued him and his team in 2014-15 was the lack of accountability in the locker room, and the bizarre decisions he made with his personnel that had no true rhyme or reason behind them. Maybe lack of accountability isn't the way to put it. More like unexplained accountability.

Eli näin lyhyesti ei ole ollut selkeää vastuuta kenelläkään ja miten sitä vastuuta on jaettu niin berubella ei ole ollut mitään järkevää perustelua sille. Tarkentakaa ihmeessä jos tulkintani on ontuvaa. mm vinny vaikka olisi varmasti annettavaa joukkueelle

Eikös tuossa puhuta enemmänkin edesvastuusta. Eli lähinnä siitä, että pelaajia rangaistiin/koirankopitettiin ilman, että pelaajat kunnolla ymmärsivät, minkä takia mitäkin tapahtui - toisin sanoen kokivat toiminnan epäoikeudenmukaiseksi. Eikös ainakin Masonin kohdalla ollut hieman tällaista, että Berube ei antanut tälle minuutteja, ja maalivahtivalmentajakin ihmetteli tätä ja lähti sitten kävelemäänkin. Vai muistanko tuon nyt ihan päin honkia?
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Saisiko tästä joku joka pelejä on nähnyt jonkin sortin raportin" väsättyä että millaista kiekollista peliä Hakstollin joukkue pelaa ?

Nyt kun uusi nimi on tiedossa niin löytääkö arvon scoutti kolleegat vapaista pelaajista Hakstollille sopivia palasia näihin meidän avain ruutuihin? Tai onko sieltä mahdollisesti tulossa treidejä kun jonkin pelaajan naama tai tyyli ei sovi kuvioihin?

Näihin tuskin kukaan meistä osaa sen kattavammin vastata, vaan selviävät sitten aikanaan. Henkilökohtaisesti en usko nähtävän rosteriin kovinkaan radikaaleja muutoksia vaan eiköhän tämä Hakstolin palkkaaminen ole vain yksi Hextallin pidemmän tähtäimen ratkaisuista, jolla joukkue nostetaan hiljakseen laadukkaalla varaamisella ja pelaajakehityksellä takaisin huipulle.

North Dakotalta tuli tosiaan nähtyä päättyneellä kaudella tasin yksi peli Frozen Fourin välierässä Bostonin Yliopistoa vastaan, jonka hävisivät. Tuossakin matsissa seurasin enemmän Parksin ja Eichelin kaltaisten yksittäisten pelaajien suorituksia kuin kummankaan joukkueen pelaamisen toteutumista, aiemmilla kausilla sama stoori. Pintahuomioina North Dakotasta on jäänyt kuva liukkaasti liikkuvana ja fyysisenä duunarijoukkueena, joka pelaa tiivistä ja kurinalaista viisikkopeliä, kuten jo aiemmin kirjoitin. Muuta en osaa sanoa ja varmasti parempi niin, ettei tule luotua mitään olkiukkoa.

Tähän voisi linkata Bill Meltzerin laadukkaan kirjoituksen, jossa pureudutaan vastaan tulleista jutuista ehdottomasti parhaiten Hakstoliin: http://www.hockeybuzz.com/blog/Bill...stol-Plus-Sam-Morin-Wins-QMJHL-Title/45/68739 Tuota enemmän tuskin kukaan organisaation ulkopuolinen osaa asiaan vielä tässä vaiheessa kantaa ottaa.

On myös hyvä muistaa, että hyvän valmentajan merkki on kyky mukauttaa pelitapaansa joukkueen materiaalin ja vahvuuksien mukaan, jolloin aiempaan tuijottaminen on monesti vähän sokeaa ja harhaan johtavaa. Ennen syksyä en suoraan sanoen edes halua luoda mitään etukäteiskuvitelmia miten Hakstolin Flyers tulee pelaamaan, vaan näyttäkööt sen itse.

Se, että päätös tuli jo tässä vaiheessa kun markkinoilla oli vapaana läjä entisiä NHL-päävalmentajia, kertoo kyllä Hextallin luotosta ja uskosta Hakstolia kohtaan. Toinen mitä on jo paljon nostettu esiin, niin nyt rekrytointi ei osunut kehenkään ex-Flyersiin, mihin organisaatiolla on ollut aiemmin taipumusta. Voihan se olla, että sattuman kautta se paras ratkaisu erilaisiin toimenkuviin on ollut kerta toisensa perään juuri ex-Flyers, mutta tuskinpa tämä kauhean todennäköistä on vaan ovat mieluummin valinneet ns. tutun (sauna)kaverin tuntemattomamman nimen sijaan. Nyt kun valinta ei osunut edes NHL-piireihin, niin ainakaan minkäänlaista kotiinpäin vetämistä ammattitaidon kustannuksella ei voi tässä valinnassa nähdä, millään kiikareilla.

Draftista tuli mieleen että mikäli tuo top6 alkaa olemaan selvääkin selvempi, McDavid, Eichel, Hanifin, Marner, Strome, Barzal. Kuinka paljon taso tippuu seuraavan ryhmän sisällä meidän silmissä?
Crouse
Provorov
Rantanen
Werenski
Zacha

Vai nouseeko tuohon ryhmään vielä muita?

En oikein lämpene tällaiselle varausikäisten lokeroinnille ja ryhmittelylle, jossa yhden vuoron välissä tapahtuu joku mullistava pudotus ”ryhmien” välillä. Kenen mukaan? Kuka on se suuri totuus ja tulevaisuuteen näkijä, joka tämän varmaksi tietää? Ihan ensimmäisille vuorolle tai parille voi osua näitä harvinaislaatuisuuksia, jotka ovat omalta planeetaltaan ja tullaan varaamaan tasan siinä järjestyksessä kuin on ennakoitu, mutta sen jälkeen erot alkavat olemaan vuorojen välillä kohtuullisen pieniä ja marginaalisia. Toiset näkevät pelaajassa x enemmän kuin pelaajassa y, joku toinen taas toisin päin. Erot organisaatioiden välillä ovat varmasti vuodesta toiseen huomattavia, siinä missä fanien määrä mukailee enemmän näitä vuorostaan yleistä ajattelua välillä liiankin kiltisti mukailevia draftsivustoja ja lehtiä. Sitten ihmetellään joukolla kun tekevät ”vääriä” valintoja. X pelaajanhan olisi pitänyt mennä vasta vuorolla xx? Kaikille kenkää!

Enemmän on kyse siitä miten nämä organisaation ajatukset osuvat yksiin muiden kanssa. Mikäli joku omalla listalla korkealla oleva on saatavissa vielä selvästi myöhemmin ja ns. reagoitavissa kohtuullisella korvauksella omalta pickiltä niin totta kai kannattaa nousta tai ideaalitilanteessa tietysti napata ilman reagointia, mikäli hyvin käy. Jos taas omalla listalla varausvuoron osuessa kohdalla korkeimmalla olevat pelaajat ovat sellaisia, joiden ei uskota olevan seuraavana varaavien silmissä yhtä arvostettuja tai ennemmin listan sen hetkisillä kärkinimillä ei nähdä suurta eroa eikä esiin nouse mitään selvää valintaa, niin tarjouksen tullessa pudottautuminen muutaman pykälän verran ja ylimääräisen pickin/pickien nappaaminen voi olla vuorostaan kannattavaa. Tietysti mitä enemmän siirrytään ylemmäs tai alemmas sitä suurempia eroavuuksia pelaajien välillä löytyy, tämä on selvä, mutta ei se ole yhtä selkeää ja mustavalkoista kuten meidän kannattajien kirjoituksista voisi päätellä. Lopussa ratkaisee, kuka kykenee ennustamaan ja edistämään varaustensa kehitystä parhaiten, ei se mitä näistä ollaan mieltä varauksen aikaan, vaikka oraakkeleita tuntuu aina löytyvän.

Mikäli Flyersilla on seiskapickin kohdalla selvää kenet haluavat ja näkevät kyseisen pelaajan jäljellä olevista selvästi parhaana, niin totta helvetissä varaavat tämän tuli sieltä tarjouksia tai ei. Jos taas yksikään ei nouse erityisemmin esiin ja tulee tarjous, jossa muutaman pykälän pudottautumisen jälkeenkin voivat yhä edelleen varata yhden näistä hyvistä ja tasavahvoista vaihtoehdoista, niin tarjousta ainakin harkittaneen vakavasti. Ei sillä mitä minä tai muut kannattajat asiasta ajattelemme ole mitään merkitystä. On jotenkin tyhmää ajatella ja luoda päässään suoranaisia totuuksia että x on parempi kuin y jne. kun se on ainoastaan oma tai muilta omaksuttu mielipide ei mikään fakta. Näitä mielipiteitä riittää kuten esittäjiäkin. Ainoa mikä tässäkin merkitsee on mitä Flyersille oman työpaikansa puolesta tulosvastuussa olevat ammattilaiset yhteistuumin ajattelevat sekä tietysti se mitä edellä varaavat organisaatiot tekevät, mikä luo lähtökohdat Flyersin päätökselle.

Ja vastauksena kysymykseesi on siellä muitakin hyviä prospeteja tarjolla alkaen vaikkapa Timo Meierista ja Kyle Connorista jatkuen pitkälle eteenpäin. Näitä on tullut jo käytyä läpi. Mahdotontahan sitä on sanoa kenestä näistä se paras pelaaja kehittyy ja kuka pitäisi varata, mutta toivon mukaan Flyersin scouteilla on hyvä aavistus tästä. Paras kombinaatio voi syntyä nousulla ylemmäs + kauppaamalla muita pickejä tästä hyvästä, pitämällä nykyiset asemat tai pudottautumalla ja lisäämällä varausten määrää. Who knows?

Eikös ainakin Masonin kohdalla ollut hieman tällaista, että Berube ei antanut tälle minuutteja, ja maalivahtivalmentajakin ihmetteli tätä ja lähti sitten kävelemäänkin. Vai muistanko tuon nyt ihan päin honkia?

Berube peluutti loukkaantumisestaan vielä toipunutta Masonia ennenaikaisesti ilman Reesen hyväksyntää. Mason oli muistaakseni tuolloin Emeryn loukkaantumisen seurauksena back uppina Zeppille kun eivät voineet palkkakaton vuoksi nostaa Stolarzia mukaan. Emeryn vamma ei edellyttänyt LTIR-listausta. Ennen peliä Masonin ja Reesen kanssa oli ilmeisesti sovittu, että Mason pelaa ainoastaan Zeppin loukkaantuessa, mutta tappiotilanteessa Berube muutti lennosta suunnitelman ja luistelutti Masonin maalin suulle. Tiedä sitten kuinka kovalla riskillä siinä vedettiin, mutta Reese veti tästä omat johtopäätöksensä ja lähti. Eli jos henkilökemiat eivät aina pelanneet pelaajiston kanssa mm. Lecavalier, niin ongelmia oli myös apuvalmentajien kanssa.

Kyllähän Berubea aika yleisesti kritisoitiin vuorovaikutuksen puutteesta. Päätöksiä tehtiin, mutta niitä ei ilmeisesti suuremmin perusteltu, eikä mieli kovin helposti muuttunut tilanteiden edellyttämällä tavalla, vaan jos olit valmentajan epäsuosiossa, niin sitten olit. Sama toisinpäin. Lecavalierin kaltaista has been staraa on varmasti vaikea valmentaa kun on koko aiemman uransa tottunut tähden kohteluun ja oikeuksiin, joita ei enää pelitason laskiessa lehmänhännän tavoin voi ylläpitää, mutta kaipa tuotakin olisi voinut paremmin hoitaa. Nythän välit olivat kauden päätteeksi täysin tulehtuneet, mikä ei varmasti joukkueen ilmapiiriä ja henkeä ainakaan nostanut.

Minnekäs tuo Timosesta saatu vastine on jo kivunnut Chicagon etenemisen johdosta?

2016 CHI 4 becomes:

2016 CHI 3: IF Chicago wins 2 playoff rounds in 2015 playoffs and Kimmo Timonen plays in 50% of playoff games
2016 CHI 2: IF Chicago wins 3 playoff rounds in 2015 playoffs and Kimmo Timonen plays in 50% of playoff games


Tällä hetkellä Hawksit ovat siis voittaneet kaksi sarjaa ja Timonen pelannut kaikissa 12 ottelussa eli neljännen kierroksen vuoro on jo vaihtunut kolmanteen, sillä Chicagon kevään pelien teoreettinen maksimimäärä on kahdella seitsemän ottelun sarjallakin tällä hetkellä 24, ei yhtään enempää, niin tuo 50% tulee täyttymään pelasi Timonen jatkossa tai ei.
 

Skeleton Crew

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PHI, BMG
Eikös tuossa puhuta enemmänkin edesvastuusta. Eli lähinnä siitä, että pelaajia rangaistiin/koirankopitettiin ilman, että pelaajat kunnolla ymmärsivät, minkä takia mitäkin tapahtui - toisin sanoen kokivat toiminnan epäoikeudenmukaiseksi. Eikös ainakin Masonin kohdalla ollut hieman tällaista, että Berube ei antanut tälle minuutteja, ja maalivahtivalmentajakin ihmetteli tätä ja lähti sitten kävelemäänkin. Vai muistanko tuon nyt ihan päin honkia?
"Case-Mase":ssahan oli kyse peluuttamisesta liian nopeasti loukkaantumisen jälkeen. Mutta epäoikeudenmukaisuudesta mieleen tulee Coutsin haukkuminen julkisesti tehojen puuttumisesta, vaikka peluutus oli mitä oli.

E. Olisi niitä viestejä voinut lukeakin, tuohan oli mainittu monta tuntia sitten

Flyers on solminut sopimuksen Venäjän maajoukkueen vakiopakki Yevgeni Medvededin kanssa.

Flyers sign D Yevgeni Medvedev - Philadelphia Flyers - News
Eli tällä hetkellä sopimuksenalaisina joukkueessa on Streit, Schultz, AMac, LSchenn, Grossmann, Gudas, Manning, Medvedev + Ghost, Morin, Sanheim yms. DelZottokin on RFA. Onpahan ainakin lukumääräisesti on riittävästi pakkeja...
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Enpä kyllä itse Flyers-fanina hirveästi innostu tosta Medvedevistä. Tulee mieleen joku Anton Belov, joka kävi Oilersissa ja lähti vähin äänin takaisin. Sais alkaa tästä nuorisokolmikostakin jo joku saamaan hieman vastuuta.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Medvedeville peukkua ja toivottavasti tämä kielii Flyersin olevan hiljakseen pääsemässä eroon tästä venäläispelaajien karsastamisesta pelkän kansalaisuuden vuoksi. Se 70-luvun kohtaaminen punakonetta vastaan oli ja meni. Vielä tosiaan Zaitsev tai MDZ tuohon ja toisesta ovesta Grossmann&Schenn ulos, niin puolustuksen päivitys vuoden 2015 vaatimuksiin saisi hyvän startin. Ei tässä nyt viime kauden alakertaa verrattaessa ole mitään hävittävääkään. Tietääkö kukaan puhuuko kaveri miten englantia?

Miten näette onko grosmannista mahdollista päästä eroon ja tarkoittaako tuo adding että maalivahti tulisi vapailtamarkkinoilta

Jäi aikaisemmin huomaamatta. Grossmannin kohdalla uskon kauppaamisen olevan ensimmäistä kertaa mahdollista. Sopimusta on enää tuleva kausi jäljellä ja mikäli Flyers kykenee säilyttämään siivun cappia itsellään, niin eiköhän ruotsalainen kelpaa ihan jo tuomaan johtajuutta ja työnteonkulttuuria johonkin kokemattomaan koppiin tai puolustukseen. On edelleen ok kolmosparin luuta ja av-pakki, joka tietää rajansa. Vierelle sopivasti liikkuvampi ja kiekollisempi pari, niin pitäisi sujua. Mielestäni vain Grossmann, L. Schenn ja Gudas samassa pakistossa tekevät alakerrasta aivan liian raskastekoisen nyky liigaan. Vaikkei tässä mistään contenderista puhutakaan, niin kyllähän tuolta vähintään yksi tulisi hävittää. Kauden 2016-17 rosterista löytyy toivottavasti enää Gudas.

Kakkosmaalivahdin pitää tulla organisaation ulkopuolelta, omia vaihtoehtoja ei ole. Stolarz vaatii kausia AHL:ssä ja Madsen pelaa vasta NCAA:ssa. Zeppistä en usko olevan hätäapua suurempiin saappaisiin.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Jäi aikaisemmin huomaamatta. Grossmannin kohdalla uskon kauppaamisen olevan ensimmäistä kertaa mahdollista. Sopimusta on enää tuleva kausi jäljellä ja mikäli Flyers kykenee säilyttämään siivun cappia itsellään, niin eiköhän ruotsalainen kelpaa ihan jo tuomaan johtajuutta ja työnteonkulttuuria johonkin kokemattomaan koppiin tai puolustukseen. On edelleen ok kolmosparin luuta ja av-pakki, joka tietää rajansa. Vierelle sopivasti liikkuvampi ja kiekollisempi pari, niin pitäisi sujua. Mielestäni vain Grossmann, L. Schenn ja Gudas samassa pakistossa tekevät alakerrasta aivan liian raskastekoisen nyky liigaan. Vaikkei tässä mistään contenderista puhutakaan, niin kyllähän tuolta vähintään yksi tulisi hävittää. Kauden 2016-17 rosterista löytyy toivottavasti enää Gudas.
Schenn ja Grossmannhan tuolta olisivat lähtösuuntaan menossa, jos näikseen on. Seuraavaksi isoin ongelmasopimus on MacDonald, mutta hän ei muodostu yksin ongelmaksi jos vain pelaa paremmin palkkaansa kohden. Schenn sai hikikarpaloita otsalleen kun Gudas hankittiin, ja nyt kun Medvedev tulee ensi kaudeksi, tarkasti katsottuna Luken pelihousuista voi jo löytää Hextallin kenkää vastaavan jäljen.

Ilman junnuja arvioituna pakisto voisi olla seuraavanlainen:

MacDonald - Streit
Medvedev - (MDZ)/Zaitsev
Schultz - Gudas

Junnuja jos alkaa lisäämään, niin Gostisbeherellä lienee ensimmäisenä näytön paikka? Tietysti tilanteen ja pelaajien kehityksen mukaan mennään, mutta Ghost olisi kiva nähdä ainakin ylhäällä.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Viimeksi muokattu:

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Medvedev on kyllä ihan kiinnostava haku. MM-kisoissa Venäjän paidassa pelanneena on itselleni jäänyt mielikuva ihan varmakätisestä pakista. Palkkakin on kyllä miehelle kova ensi kaudelle, joten jotain odotuksiakin on. Jos kerta aikoo näitä KHL-miehiä NHL:ään hankkia, niin pitää tarjota lähes vastaavaa palkkaa mitä siellä Venäjällä ansaitsevat. Zaitsevin hankinta vielä päälle kyllä maistuisi. Luottoa löytyy, että nämä pelaajat onnistuisivat Flyers-paidassa, sillä viime vuosien Euroopan haut ovat onnistuneet ihan hyvin, kuten Raffl ja Bellemare.

Uudesta valmentajasta en kyllä osaa sanoa mitään näin ennakkoon. Varmaan tuo oman mausteensa soppaan, mutta tässä joukkueessa on potentiaalia viime kautta parempaan suorittamiseen.
 
Suosikkijoukkue
Flyers/RM
Meikäläistä kyllä hämmentää nyt tämä puolustaja tilanne. Oletetaan että MDZ allekirjoittaa jonkunlaisen parerin niin laskin että olisi 9 puolustajaa tällä hetkellä. Pakkohan sieltä on jonkun lähteä. Ei kai siinä niin voi käydä ettei ketäänsaada liikuteltua. Olikohan se manningin sopimuskin 1-suuntainen en muista.
Venäjän mediasta oli kuultu että Medvedevin perässä olisi ollut jokunen muukin seura niin juuri kysynnän vuoksi oli jouduttu tuo 3-milliä maksamaan. Ja kun flyers hänet niin kovasti halusi niin voidaanko tästä heittää huhu ilmoille että draftista tulisi mahdollisesti Provorov.

Mark Streit - Michael Del Zotto
Yevgeni Medvedev - Andrew MacDonald
Luke Schenn - Nick Schultz
Nicklas Grossmann - Radko Gudas
Brandon Manning
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Pistetäänpä vähän omia ajatuksia, kun taas on ehtinyt tapahtumaan sitä sun tätä.

Haxin (Eager, miten ois?) hommaamiselle varovaista peukkua. Se, että tarjolla olisi ollut jo tasonsa NHLssä todistaneita huippu- ja vähemmän huippunimiä, on taas tätä perinteistä Flyers-kulttuuria. Heh, mitäs me taidolla... Joka tapauksessa, pienempien piirien lupaava nimi ja mielummin katselen nykytilanteessa koutsia, joka tulee laatikon ulkopuolelta, ja jonka tekeminen on todistettavasti ollut toimivaa ja tehokasta, vaikkakin ihan eri kalibeerin liigassa. Positiivistakin pitää nähdä, sillä vihdoin siellä on valmentaja, joka on ollut pitkään tekemisissä nuorten, eteenpäin pyrkivien pelaajien kanssa, ja joka on tehnyt kovaa duunia kehittäessä nuoria pelaajia. Berube on sitten ihan toisen rajan tapaus; mies, joka suorastaan välttelee sanoja "nuori", "kehittyminen" ja "mobiili", ja suosii näiden sijasta mm. "vahvaa" (lue: Grossmannia). Jason Akesonin, Erik Gustafssonin ja miksei Brayden Schennin urien paikallaan seisominen: omissa papereissa suurin osa paskasta Beruben niskaan, vaikka eihän se Lavikaan mikään virtuoosi ollut, mutta sentään päävalmentaja ja näyttänyt nyt Predsissä, mikä on miehiään kun homma toimii nuorempienkin kanssa. Filip Forsberg kiittää.

Plussaa myös siitä, että penkin taakse hommattiin oikea päävalmentaja ja vieläpä täysin ulkopuolinen Flyersiin liittyen, kuten joku (puhelimella nyt, en viitsi ruveta räpläilemään mitään ylimääräistä) mainitsikin jo. Vaikka tämä nyt onkin vain fanipuhetta, mutta uskon Haxin nostavan väh. muutaman nuoren tasoa pykälällä miksei toisellakin. Couturier on loistava pelimies, ja kehitys sen kuin jatkuu jos/kun roolia tarjotaan, ja nythän sitä tarjotaan! Hakstollin työ Jonathan Toewsin kanssa, vaikka onkin yksilönä ihan omaa laatuaan, tuskin lienee haitaksi, mitä tulee tulevan Selke-finalisti Couturierin kehitykseen. Toinen on sitten tietysti huippupotentiaalisen B. Schennin nostaminen sille +60p pelaajan tasolle - pelaajan, joka menettiin muutama vuosi sitten JVRn muodossa. Schennin pelaamiseen ripaus lisää työmoraalia omaan suuntaan, niin voidaan puhua jo pätevästä nimellisestä kakkossenasta, Couts perinteisenä kolmossentterin tyyppinä sitten "kolmossena", vaikka suht. samoilla viivoilla em. nuoret edelleen ovat. Tuon, jo valmiiksi tasonsa todistaneen kaksikon kylkeen joku pienemmällä profiililla pelaava potentiaalinen kaveri, jos ei nyt enää se Akeson, niin joku muu. Jotenkin vain hyvät fiilikset tästä valmentajahankinnasta, koska vihdoinkin Phillyssä on paljon potentiaalisia, nuoria u20 ikäsiä pakkeja sekä sitten Schenn+Couts+Laughton hyökkäyksessä, ja tuohon päälle vielä tämän kesän draftin nimet, niin jo alkaa olemaan koossa todella vahva osasto mitä tulee 17-24v nimiin.

Medvedevin hankinnalle myös plussaa heti, kun Grossmannista ollaan päästy eroon tavalla tai toisella. Schultzin sopimuksen sekä caphitin ollessa pienempi, ja pelaajan itsensä ollessa kyvykkäämpi pelaamaan nykyaikaista jääkiekkoa, niin kyllähän tuo tuolla menee sen vuoden pari kivuttomasti esim. Streitin parina. Medvedevin sopparin ollessa vielä artistityylinen, niin eipä tuo nyt paljoa paina. Joko onnistuu ja breikkaa top-4 osastoon muutaman vuoden ajaksi, kun sitä ikääkin miehellä on jo yli kolmenkymmenen, tai sitten kokeilu epäonnistuu ja mies lähtee em. Belovin tapaan vähin äänin takaisin.

Tosiaan, tällä hetkellä pakistossa ne 9 nimeä ja joku on vähän väkisinkin jo ulostettava.

Ykköskori: Streit, MacDonald, MDZ
Kakkoskori: Gudas, Medvedev, Schultz
Kolmoskori: L. Schenn, Manning, Grossmann
Junnut: Gostisbehere, Sanheim, Morin, Hägg

Loppuun voidaankin heittää muutamat hashtagit nykyaikaseen tyyliin: #MDZ #Draft #praisehextall #hexi&haxi #summer #5months...
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös