Jukurien talous

  • 256 055
  • 970

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Jukurien taloustilanteesta on vuosien varrella ollut varsin niukasti uutisointia ja keskustelua. Yhdistyksen aikana tämä oli tietysti ymmärrettävää, kun taloustiedot saattoi pitää salassa. Osakeyhtiön taloustiedot ovat julkisia, joten tässä ketjussa keskustellaan niistä.

Kolme viimeistä kautta ovat olleet Jukurien liikevaihdon osalta kasvua ja viime kaudella noustiin lukemaan 848 k€. Tuloksellisesti viime kausi oli floppi myös taloudessa. Tappiota tuli 119 k€ ja kaksi aiempaa olivat lähellä nollatulosta. Tulokseen vaikutti varmasti alakanttiin jääneet yleisömäärät, mutta varmasti myös putoaminen finaaleista.

Toivottavasti tämä(kin) kausi ei mene pahasti pakkaselle, kun yleisöä ei ole käynyt tavoitteiden mukaisesti. Lisäksi riippana on varmasti myös ollut halliremontti, joka on rajoittanut ainakin mainosmyyntiä. Play off -peleissä menestyminen ja erityisesti karsinnat korjaisivat kyllä runkosarjan vajausta mukavasti. Veikkaan kuitenkin tämän hetken katsojakeskiarvon heijastuvan tammikuun pelaajahankintoihin siinä määrin, ettei mitään ihmeitä kannata odotella. Vahvistusten tarpeellisuus onkin sitten toisen ketjun asioita.

Talouslukujen lähde: http://www.finder.fi
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tuloksellisesti viime kausi oli floppi myös taloudessa. Tappiota tuli 119 k€ ja kaksi aiempaa olivat lähellä nollatulosta.

Jukurithan ilmoitti kauden alla budjetikseen 950.000 euroa. Monesti seurat tekevät tappiota kaiketi silloin, kun budjetti ylitetään. Jukurit teki siitä huolimatta. Tosin Sportia lukuun ottamatta sarjan muut osakeyhtiöt näyttävät kunnostautuneen samalla saralla vielä karummin.

Mikkelissä ja Vantaalla on kulujen osalta pysytty suunnitellussa, mutta tulopuoli on pettänyt. Heinolassa on mennyt vähän kaavailtua enemmän rahaa, mutta myös tulot jääneet pienemmiksi.

Turussa on sen sijaan annettu budjetin paukkua (vissiin ihan tietoisesti) railakkaasti, mutta tulopuolella ei ole siitä huolimatta päästy tavoitteeseen. Savonlinnassa sama juttu, mutta huomattavasti pienemmässä mittakaavassa.

Kiekko-Vantaa Hockey Oy:
ilmoitettu budjetti: 390.000
liikevaihto: 331.000
tulos: -37.000

TuTo Hockey Oy:
ilmoitettu budjetti: 770.000
liikevaihto: 622.000
tulos: -368.000

Savonlinnan Pallokerho Oy:
ilmoitettu budjetti: 496.000
liikevaihto: 522.000
tulos: -63.000

Heinolan Peliitat:
ilmoitettu budjetti: 300.000
liikevaihto: 266.000
tulos: -66.000

Jokipojista ja LeKistä ei viime kauden tietoja löytynyt. LeKi taidettiinkin yhtiöittää vasta täksi kaudeksi?

Tää viesti olisi varmaankin pitänyt laittaa johonkin yleisempään ketjuun, mutta jääköön tänne, mihin aloitin kirjoittamaankin. Auttaa ainakin suhteuttamaan ja vertailemaan Jukureiden sekä muiden seurojen lukuja.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Jukurit HC Oy:n tappio kasvoi selvästi liikevaihdon reippaasta kasvusta huolimatta | Tulostiedotteet | Kauppalehti.fi

Eihän tästä nyt mitenkään erityisen hyvää saa vääntämälläkään. Mikkelissä tälläkään ei varmaan ole mitään merkitystä, mutta eihän tuo seura ihan oikeasti ole millään liigavalmis.
No ei todellakaan noilla taloustiedoilla. Noiden perusteella Jukureilla on velkaa lähemmäs miljoona euroa!

Varmaan joku osaa kohta kertoa tarkemmat tiedot, mutta melkoista selänpesua saa Toivakka harrastaa noilla meriiteillä. Nämä ovat vielä siis 2013-2014 kaudelta, jolloin Jukureiden yleisökeskiarvot olivat historiallisen korkeat, kunnes ne nyt taas tippuivat.

Kustannustehokasta? No sitä ei ainakaan.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eihän tästä nyt mitenkään erityisen hyvää saa vääntämälläkään. Mikkelissä tälläkään ei varmaan ole mitään merkitystä, mutta eihän tuo seura ihan oikeasti ole millään liigavalmis.

No ei. Kolmelta viimeisimmältä kokonaiselta tilikaudelta noin 350.000 euroa turskaa ja omavaraisuusaste heikko (-24%). Ja jokseenkin vaikea uskoa, että tämä kausi olisi kääntänyt kurssin.

Mikä se sana olikaan, mikä jukuriorganisaatiota kuvasikaan palstapropagandistien mukaan? Kustannustehokkuus? No, ehkä sitten niin. Pojat pelaa ja ♪♪♪kauppias hoitaa homman♪♪♪

Mutta ei edes paatunein optimisti voi väittää tilannetta terveeksi tulevaisuutta ajatellen. Nyt ollaan ihan sen varassa, että joku voi, pystyy ja haluaa maksaa omasta pussistaan. Näin ei tule olemaan loputtomiin.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Mutta ei edes paatunein optimisti voi väittää tilannetta terveeksi tulevaisuutta ajatellen.

Toisaalta, jos vain liigaportit aukenevat, niin silloinhan oikeastaan taloudellisella tilanteelle voi pyyhkiä... no vaikka kasvomaalit Sarvis-HC-jäseniltä. TV-sopimus tuo tietyn pötkön pöytään vuosittain ja toisaalta kun taloudelliset lähtökohdat eivät muutoinkaan ole kummoiset, mutta putoamispeikkoa ei ole, niin herran haltuun vain. Kyllä ~2500-2000 yleisökeskiarvo pystyttäneen liigassa kantamaan vetenä kaivoon ja se riittänee sinnittelyyn. Kolme-neljä vuotta sitten aina vähän huumorijengillä koustailua ja tämän jälkeen all-in. Jos ei toimi, niin kalliimmat pelurit joulua viettämään muualle ja palataan reseptin alkuun. Tämä mahdollisuushan ei ole missään tapauksessa Jukurien vika, mutta toki eri asia mitä lisäarvoa Liiga näkee ottaessaan tällaisen jengin mukaan. Eipä se multa ole pois eli sekaan vaan, jos rahkeet riittävät.
 
Viimeksi muokattu:

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
No ei. Kolmelta viimeisimmältä kokonaiselta tilikaudelta noin 350.000 euroa turskaa ja omavaraisuusaste heikko (-24%). Ja jokseenkin vaikea uskoa, että tämä kausi olisi kääntänyt kurssin.

Liigan lisenssitoimikunnalle täytyy liigapaikan hakijan toimittaa täydelliset tilinpäätökset kolmelta edelliseltä tilikaudelta. -
Erityisesti kiinnitetään huomiota taloudellisiin kriteereihin (mm. toiminta-, talous- ja rahoitussuunnitelmat, joilla osoitetaan kyky pelata pitkäaikaisesti Liigassa).
Eihän tämä nyt kovin hyvältä näytä Jukureiden kannalta. Kyllä saa Toivakka lämmittää saunaa vielä monta kertaa, jos meinaa saada noilla taloustiedoilla Jukurit hilattua liigaan.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Heikot luvut on toissa kaudelta esittää, ei sille mitään voi. Vaihtoehtoihin ei toisaalta ole mitään vaikutusta, joko liiganousu tai toiminnan ajaminen alas (jolloin tappiot voidaan siirtää halukkaalle emo-organisaatiolle, itsenäistä lätkää ei taida olla järkeä pelata nykysysteemillä pääsarjatason alapuolella enää jatkossa). Tulotaso olisi kuitenkin täysin eri liigassa, eli olettaisin auditeissa tutkailtavan enemmän organisaation valmiutta/kykyä suhteuttaa kasvavat tulot menoihin. Kukaan ei toivo @cottonmouth in kuvaamaa "4 kautta junnuilla ja joka viides vuosi all-in" -menoa, mutta toisaalta jos ei mitenkään muuten saa voitollista organisaatiota niin tuolla nyt ainakin.

Käytännössä liigan puolella on todella helpot auditit tulossa, jos sarjaan halutaan parillinen määrä joukkueita niin sanotaan että liiketoimintasuunnitelma on niin uskottava että kelpaa. Toisaalta jos Jukureita ei haluta, niin kyllähän suora tyrmäys on helppoa perustella näillä tunnusluvuilla. Liigan puolelta on luonnollisesti tehty päätös sarjan lopullisesta joukkuemäärästä (ja sinne haluttavista joukkueista) jo viimeistään syksyllä -13, mutta pitäähän nämä pystyä perustelemaan myös siten että auditointiprosessilla näyttäisi olleen jokin oikea funktio.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Sivuhuomautuksena vielä, että esim. TuToon verrattuna Mikkelissä on kuitenkin pullat ihan hyvin uunissa.

TuTon tappio kolmelta tilikaudelta on noin miljoona ja omavaraisuusaste ollut mukavasti -443%.

Eli varmaankin halutessaan velkoja saisi haettua melkein mitä tahansa Mestis-seuraa konkurssiin milloin haluaa. Tosin tätähän ei tapahdu, koska kyseessä on yleensä ns. omat rahat ja seuran mennessä konkurssiin olisi sitten mennyt teoreettisetkin mahdollisuudet siitä, että omia saisi joskus takaisinkin.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Käytännössä liigan puolella on todella helpot auditit tulossa, jos sarjaan halutaan parillinen määrä joukkueita niin sanotaan että liiketoimintasuunnitelma on niin uskottava että kelpaa. Toisaalta jos Jukureita ei haluta, niin kyllähän suora tyrmäys on helppoa perustella näillä tunnusluvuilla.

Näinpä. Ylipäätään kyllähän jokainen tietää auditointien olevan sinällään vain sumutusta ja jos joukkue oikeasti Liigaan halutaan, se nostetaan luvuista välittämättä tai päinvastoin.
 
Suosikkijoukkue
KK
En halua olla mikään ilonpilaaja tai muutenkaan vittuilla tai provota, mutta ei tuo kovin kustannustehokasta ole ollut moneen vuoteen. Toki noilla yleisömäärillä varmasti parasta mitä voi tehdä, mutta jotenkin tuntuu, että Jukurit eivät ole tajunneet realiteettejä yleisömäärän ja joukkueen budjetin suhteen. Ei tuossa oikein mikään muu voi olla taustalla.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kauppalehden sivuilla oli että jukureiden osakepääoma on 5000 euroa eli OY minimi. Jos tuo pitää paikkansa niin olisiko osake-anti mitä?
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Eli varmaankin halutessaan velkoja saisi haettua melkein mitä tahansa Mestis-seuraa konkurssiin milloin haluaa.
Siis mikä velkoja saisi halutessaan haettua TuTo Hockey Oy:n konkurssiin? Yleensähän verottaja ja eläkevakuutusyhtiöt ovat näissä asioissa aktiivisia ja TuTo Hockey on nuo velvoitteet tietääkseni hoitanut
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Siis mikä velkoja saisi halutessaan haettua TuTo Hockey Oy:n konkurssiin?

Kyseessä siis hypoteettinen tilanne, mutta viittaan seuraavaan lauseeseeni:

Tosin tätähän ei tapahdu, koska kyseessä on yleensä ns. omat rahat ja seuran mennessä konkurssiin olisi sitten mennyt teoreettisetkin mahdollisuudet siitä, että omia saisi joskus takaisinkin.

Yrityksen taloudellista tilaa voi mitata monin konstein ja omavaraisuus on yksi niistä. Jos joku perii saataviaan tuloksetta sellaiselta yritykseltä, jonka tilanne on huono, niin silloin täyttyy vaatimukset siitä että velkoja saa hakea velallista konkurssiin.

Eli lyhyt vastaus kysymykseesi: jos TuTon taloudellisesta tilanteesta ymmärrän mitään, niin todennäköisesti kuka tahansa velkoja (jolle ei ole maksettu ei-riitautettuja velkoja) voisi hakea konkurssia. Ei siis konkurssiin, vaan _konkurssia_.

Mutta ei tästä sen enempää, koska kyse on tosiaankin ihan vaan teoreettisesta asiasta. Enkä edes yhtään tiedä, miten TuTon rahakuviot on järjestetty. Paitsi että joku siellä on ne ~miljoonan euron tappiot jollain tavalla kuitannut. Tuskin kuitenkaan ihan ilman mitään vastinetta.
 
Viimeksi muokattu:

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Mutta ei tästä sen enempää, koska kyse on tosiaankin ihan vaan teoreettisesta asiasta. Enkä edes yhtään tiedä, miten TuTon rahakuviot on järjestetty.
Eli suomeksi sanottuna: ihan puuta heinää kirjoitit siinä, että velkojat voivat halutessaan hakea lähes minkä tahansa Mestis-seuran konkurssiin.
 

zlyvlk1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sparta Praha, Peliitat, Pelicans
Eikös Toivakka sanonut haastattelussa (Urheilusanomat) että yleisömäärä kun tuplaantuu niin talouskin on kivasti kunnossa?
 
Kauppalehden sivuilla oli että jukureiden osakepääoma on 5000 euroa eli OY minimi. Jos tuo pitää paikkansa niin olisiko osake-anti mitä?
Jukureiden osakepääoma on itseasiassa uusimman tilipäätöksen mukaan n 180 000 euroa miinuksella, joten omapääoma on menetetty jo aikoja sitten. Osakeanti olisi enemmän kuin paikallaan. Jännä, että nuo päätökset on kirjattu helmikuussa ja toimitettu vasta toukokuussa kaupparekisteriin. Aikamoista vitkuttelua ja olisiko sitten yritelty vähän viilailla asioita?
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eli suomeksi sanottuna: ihan puuta heinää kirjoitit siinä, että velkojat voivat halutessaan hakea lähes minkä tahansa Mestis-seuran konkurssiin.

Vaikka sitten näin, koska et selvästikään ymmärrä lukemaasi. Mikä ei kyllä ole mikään uutinen.

Jos sen sijaan jotakuta muuta vielä asia kiinnostaa, niin laissa on määrätty tietyt ehdot, joiden täyttyessä velkoja voi hakea velallisen asettamista konkurssiin. Uskoakseni nämä ehdot täyttyvät monen Mestis-seuran osalta. Maksamattomat velat (mikäli niitä on) on kuitenkin sellaisille tahoille, joilla ei ole mitään intressejä periä niitä. Eli esim. osakaslainaa tms.
 

Harppa-setä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kiinnostaako tämä aihe ketään muita kuin KooKoon fanaatikkoja juuri nyt?
Hus hus nyt sinne liigapuolelle takaisin. Mitä työ enää murehditte mutasarjan asioita!
 

Kioto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Voi voi pikku ressukat, missä on nyt se savolaisten kusipäiden uho kun lunta tulee tupaan vuosi toisensa perään?
Kyllä täällä positiivisilla asioilla rummutellaan ja keulitaan , mutta kun tulee vähänki negatiivista seuran suuntaan niin Mikkeliläiset vetäytyvät koloihinsa viettämään jo tutuksi tullutta radiohiljaisuuttaan.
Valitettavasti se ei välttämättä riitä että urheilullinen puoli on kunnossa jos amatöörit hoitavat teidän talousasiat em. tavoin.
 
Suosikkijoukkue
KK
Kiinnostaako tämä aihe ketään muita kuin KooKoon fanaatikkoja juuri nyt?
Hus hus nyt sinne liigapuolelle takaisin. Mitä työ enää murehditte mutasarjan asioita!
Mitä sitten vaikka muita ei kiinnostaisikaan? Onhan se hyvä, että edes jotkut pitävät keskustelua yllä, kun te Jukuri-fanit tungette pään perseeseen, kun jotain negatiivista ilmenee sekä hyssyttelette muita kertomalla, ettei mitään uutta ole moneen viikkoon ilmennyt. Mielestäni Mestis-joukkueiden talous on aina ollut kiinnostava puheenaihe. Viimeksi isosti juteltiin Jokipoikien taantumasta ja nyt puhutaan Jukurien taloudesta. Ihmetyttää vain, miten te Jukurit-fanit olette noin tyyniä, ettekä oikein kommentoi asiaa suuntaan taikka toiseen. Onko siellä parempaa tietoa, miten Jukurit meinaa operoida ensi kauden ja miten tästä jatketaan? Päätös Liigasta tulee vasta syksyllä ja joukkuetta pitäisi rakentaa vaikka tietoa Liigapaikasta ei tule vielä vähään aikaan. Onko siellä rahaa kuitenkin vai Toivakan pussistako otetaan taas?
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Muista Harppa ottaa täältä tekstit talteen kauden avauksen visuaalista ilotulitusta varten, kun vielä lisäät siihen parit pieruäänet, niin ollaan jo aika lähellä odotettua tasoa.

Itse aiheesta, varmasti on Mikkelissä tässä valtavasti tekemistä. Mutta kyllä on Kouvolassakin vielä paljon töitä edessä, että saadaan homma rokkaamaan kannattavasti uudessa ympäristössä.
 

Harppa-setä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Tuo teidän tietäminen on fanaattista arvailujen varassa vääntämistä. Jäällä oleva joukkue teki jo työnsä ja nyt on saunajoukkueen vuoro. Se finaali on vasta syksyllä. Sitten sitä faktaa on tarjolla.

On aika huvittavaa, että Jukureiden asiat kiinnostamat muutamia teistä enemmän kuin oman porukan. Muu Suomi jännittää MM-kisoja ja työ selaatte yötä myöten googlea ja etitte jotain negatiivista kirjoitettavaa Jukureista :)

Hyvää kesää ilman mitään pieruääniä teille. Myö tullaan masentamaan teidät sitten livenä toivottavasti syksyllä 2016.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KK
On aika huvittavaa, että Jukureiden asiat kiinnostamat muutamia teistä enemmän kuin oman porukan. Muu Suomi jännittää MM-kisoja ja työ selaatte yötä myöten googlea ja etitte jotain negatiivista kirjoitettavaa Jukureista :)

Hyvää kesää ilman mitään pieruääniä teille. Myö tullaan masentamaan teidät sitten livenä toivottavasti syksyllä 2016.
Ei tässä ole kyse mistään ajojahdista vaikka se teidän mielestä siltä vaikuttaa. Faktat mitä muut ovat tänne laittaneet ovat niitä tietoja joita meille on tarjottu. Kertoo sekin jotain, että teitä ei näytä kiinnostan tuon taivaallista Kauppalehden tiedotteet taloudestanne. Toki joukkue on tehnyt koko 2000-luvun hyvää työtä. Ainoa mikä ihmetyttää on edelleen tappion tekeminen, siintä vaikeneminen ja yleisön kiinnostus joukkuetta kohtaan (lue: yleisömäärät). Onko se tosiaan niin, että jos ja kun Jukurit Liigaan nousee niin hallille ilmaantuu yhtäkkiä pari tuhatta silmäparia lisää varsinkin niihin tiistain vääntöihin jotain ei niin mielenkiintoista joukkuetta vastaan, varsinkin jos ja kun Jukurit ei pärjää, niin kuin Mestiksessa. Ja onko se nyt niin vaikea käsittää, että ei me muiden joukkueiden fanit olla muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ajojahdissa vaan hieman huolissaan Jukurien pärjäämisestä Liigassa taloudellisesti.

Hyvää kesää myös sinulle ja muille Jukuri-faneille.

Ps. tämä oli osaltani nyt tässä.
 

Flyingbird

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey, Mestis, SJS
Totta kai muita seuroja kiinnostaa. Itseäni varsinkin Tuton kannattajana, jossa talous ollut pakkasella pahasti viime kausina. Silloin tiedetään missä menee rajat liiganousuun vaadittavien kriteerien saavuttamiseksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös