Ke 15.4.2015 Kärpät - Tappara (1. finaali)

  • 14 308
  • 85

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Se oli Dixon, ja jalat nousi kontaktin jälkeen. Mutta muuten katoit tilanteen tarkasti. Selän kun kääntää, niin joskus sattuu, josku ei, nyt onneksi ei Ladaa sattunu pahasti.

Näin. Katsoin itsekin nyt oikein pysäytyskuvien kanssa monta kertaa tuon taklauksen, että näinkö tuon hypyttömyyden vain värilaseilla.

Mutta täysin puhdas on taklaus. On erikoista nähdä tilanteessa edes sitä päähäntaklausta (copyright Niinimaa).

Erityisen hyvin tilanteen näkee siitä "huippuhetkissä" olevasta lähikuvahidastuksesta, jos sitä pysäyttää kohtaan, jossa Dixon osuu Laatikaiseen ensimmäisen kerran. Molemmat luistimenterät koskevat tuossa kohtaa jäähän. Tämän osuman jälkeen Dixon nousee välittömästi ilmaan ja samaan aikaan pyörähtää ympäri.

Onneksi Laatikainen ei tilanteessa loukkaannu. Teki muuten Laatikainen pelissä vähän myöhemmin samanlaisen selänkäännön laidassa, mutta siinä karvaajana oli joku muu kuin Dixon ja tyytyi enemmän halauksen kaltaiseen taklaukseen. Toivottavasti nyt menisi kuitenkin oppi perille, että miestä ei tarvitse seuraavan Dixonin taklauksen jälkeen kaapia Hakametsän laidasta lusikalla irti.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Olenko nyt ainoa, jonka mielestä dumarit vihelsi OK, jopa hyvin? Jormakan kakkonen oli kevyt, mutta muutoin mielestäni oikein mallikas peli.
Ihan ok. Mutta Greenin molemmat jäähyt kyllä pisti vähän vtuttaan. Eka poikkarijäähy ei oikeen sopinut finaalien luonteeseen ja toisessa Niemelältä? kauhee loikka.
 

JP900

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Niemelä pelas hyvin. Ei tullut tietenkään yllätyksenä. Pusi tuomari antoi väkivaltaisuudesta jäähyn vaikkei Mise edes osunut kunnolla.

En tiiä, Tappara oli hyvä, mutta ei mikään mahdoton vastustaja. Viime vuotta muistellessa ei yksi tappio tunnu missään. Tää hoidellaan vielä :)
 
Ihan ok. Mutta Greenin molemmat jäähyt kyllä pisti vähän vtuttaan. Eka poikkarijäähy ei oikeen sopinut finaalien luonteeseen ja toisessa Niemelältä? kauhee loikka.

Molemmat tilanteet olivat kyllä täysin selviä. Green tuskin olisi saanut jäähyä, jos olisi tyytynyt yhteen poikkariin mutta minkä takia piti vielä pistää se toinen poikkari? Ihan Greenin omaa typeryyttä, josta tuomarin oli helppo viheltää. Tuomarit tänään tosiaan ihan ok.
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Jännä nähä mitä Marjamäki tekee kokoonpanon kanssa. Tänään junnut oli vähän jaloissa, ja voipa se olla että Kaspar tai Davis tai jopa molemmat hyppää kehiin Tampereella.

Mä sanosin tähän kanssa että miälellään, molemmat kehiin. Kaikki kunnia junioreille mutta kun nämä ovat jo niitä miesten pelejä niin jotain pientä lisäarvoa tekemiselle kuitenkin jo odotetaan, siis muutakin kuin että omissa ei heti soi.

Vaikka JJJ-ketju pelasi hyvän pelin, parantamisen varaakin jäi. Junttilalla liian monta kiekonmenetystä ja huonoa ratkaisua, liekö vähän jännitystä ollut? Koko ketjulla vähän liikaa heikkoja syöttöjä kautta linjan jotka rikkoivat ketjun peliä johtaen turhiin kiekonmenetyksiin ja paineen purkautumiseen. Okei, kukaan ei ole kone mutta läheskään täydellistä peliä ei tämäkään osasto suorittanut tänään.

Mäenalanen, Pirnes ja Aho eivät tuossa kokoonpanossa saaneet oikein mitään aikaiseksi. Mäenalanen pelasi energisesti mutta ei riittävästi Pirnekselle tutkapariksi, ja Aho nyt oli rehellisesti pimennossa koko ottelun, saamatta mitään merkittävää aikaan. Ei toki mitään virheitäkään, mutta ei tuosta miksikään pelotteeksi ole ja kauan saa tuo kokonpano pelata Tapparaa vastaan maalin tehdäkseen. Jotakin vaihdosta tähän asap. Aholla oli kai kiire sinne U18-alppimaisemiin.

Huml ja Pyörälä olivat omasa mielestä ihan pelipäällä, mutta Maxwellin illan kruunasi tietysti tuo jatkoerän oma maali. Humlilla oli puolittainen paikka, muuten 5-5 -pelissä aika hampaattomia. Sellainen systemaattinen pelitapa uupuu, Humlin karvaukset syvään mahdollisena syynä plus tietty terävyyden puuten kaksinkamppailuissa, joita hävittiin melko paljon.

Mannisen esitys oli omaan silmään pirteä kuten Keräselläkin, mutta nelosen roolissa taas tuli tunne että Mannisen olisi pitänyt tässä pelissä pelata esim. Ahon paikalla josta olisi saatettu saada jotain konkreettista hyökkäyspäähänkin. Ahoa nyt tietysti ei oikein neloseenkaan voi laittaa, joten;

Kasparia ja Davista kehiin. Maksakaa niille vaikka lisää jossei peli muuten maistu :)
 
Erityisen hyvin tilanteen näkee siitä "huippuhetkissä" olevasta lähikuvahidastuksesta, jos sitä pysäyttää kohtaan, jossa Dixon osuu Laatikaiseen ensimmäisen kerran. Molemmat luistimenterät koskevat tuossa kohtaa jäähän. Tämän osuman jälkeen Dixon nousee välittömästi ilmaan ja samaan aikaan pyörähtää ympäri.
Samaa katsottiin kotikatsomosta ja liigassahan tuo ylöspäin ponnistaminen ei ole kielletty, niin kirjan mukaan ihan oikein. Kokenut "Lada" pelasi tilanteen kyllä päin seiniä, kirjaimellisesti.

Ihmeellisemmät hetket tuomareilla sattuivat molemmissa Greenin jäähyssä. Myös siitä kun Kankaanperä kolaa kiekottoman Donskoin Tapparan maalia päin olisi pitänyt antaa rangaistus, vai onko siinäkin joku sääntö, että jos ei mene pää edellä tolppaan tai loukkaannu, tuo on ihan ok? Huml sai myös yv:llä niin päivänselvän koukun takaapäin kuin vain missään oppikirjassa voi olla, mutta ei ollut pokkaa viheltää 5-3 yv:tä. Nuo lähinnä jäivät mieleen, mutta niitä tuli mielestäni molemmille tasaisen paljon, mutta en sanoisi sitä hyväksi tuomaritoiminnaksi jos molemmilta jää yhtä monta virhettä viheltämässä. Liigassa se tosin taitaa valitettavasti sitä olla.

. Humlkin löi muuten yhdessä tilanteessa kaksi poikkaria putkeen.

Tuota en muista mutta tosiaan se Humlin ankara viikateisku mistä Tapparapelaajan maila rikkoontui olisi myös pitänyt viheltää mielestäni pois. Siitä jos Huml olisi saanut kiekon olisi Kärpät saanut erinomaisen maalipaikan.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
No, tässä on kaks puolta. Oon nähnyt huomattavasti huonompaakin tuomarointia, myös näissä pudotuspeleissä monesti, mutta eihän tänään ihan finaalitasolla vedetty. No, oikeastaan TomTom on varmaan ollut playoffien paras raitapaita, ja voisin jopa haluta nähdä miehen seuraavassa pelissä. Kysehän ei ole siitä, etteikö Tapparan jäähyt olleet aiheellisia, jos katsotaan sääntökirjaa, mutta ei siellä mitään linjaa ollut. Kärppien kahta jäähyä en olisi viheltänyt ollenkaan. Ainakaan Niemelän kakkosta. Humlkin löi muuten yhdessä tilanteessa kaksi poikkaria putkeen.

No, se siitä. Kumpikin pelasi omaa peliä ja pienet marginaalit ratkaisi. Kärpät lisäsi luistelua kolmanteen, mutta Tappara oli kärsivällinen ja teki jatkoajalla ison maalin. Nää playoffit tulee katsottua sen verran tunteella, ettei oikein pysty mihinkään pelillisiin juttuihin tarttumaan.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Ihan ok. Mutta Greenin molemmat jäähyt kyllä pisti vähän vtuttaan. Eka poikkarijäähy ei oikeen sopinut finaalien luonteeseen ja toisessa Niemelältä? kauhee loikka.

Molemmat tavallaan harmaalla alueella, eli sekä viheltäminen, että viheltämättä jättäminen olisivat olleet hyväksymisen rajoissa.

Rehellisesti sanottuna ensimmäinen oma reaktio Greenin jäähyyn oli "ei tuosta voi antaa".

Case Laatikainen/Dixon:

1: Helvetin iso lampaanperse Laatikaiselle, en tiedä sitten mitä odotti tapahtuvan - Jos katsoi, että perässään tulee joku henrikhaapala 34kg, voi kenties noin pelata, muutoin ei.

2: Helvetin iso leijonanharja tuomareille, olisivat voineet pelata safetya ja antaa vitosen - ennenkin annettu

3: Helvetin iso leijonanharja Ladalle, jos olisi jäänyt makoilemaan, olisi voinut saada reaktioita aikaan myös tuomareilta. Muutoinkin soturin ratkaisu lähteä bambina vielä puolustamaan
 

Kukko

Jäsen
Tuomarit eivät totaalisesti munanneet itseään. Tulihan sitä muutama erittäin kevyt Tapparalle ja puolestaan Kärpille ei kevyitä vihelletty. Toisaalta Dixonin taklauksesta olisi voinut antaa jäähyn. Jormakan jäähy naurettava, Greenin ensimmäinen kevyt ja Greenin toisessa jäähynkalastelu. Tuota kalastelua tosin vaikea tuomarin nähdä, sen verran ammattimaisesti pyörähdetty ja kaaduttu.

Tappara oli ensimmäiset kaksierää OK. Kolmanteen erään surkea + Kärpät paransi. Mikäli pelataan kotona niin kuin viime aikoina on ollut tapana pelata, niin ainakin kaksinapsua pystyy Tappara parantamaan.

Peltola oli jälleen liekeissä ja täytyy vain ihmetellä miehen kokonaisvaltaista pelaamista. Donskoista ei tarvi sanoa muuta kuin että vitun hyvä. Saravo täyttä kuraa, toivon mukaan Tapola osoittaisi selkärankaa mikäli otteet eivät muutu. Ei täällä kuulu olla kellään suojatyöpistettä, mikäli ei pysy vauhdissa. Enemmän Elorantaa ja vähemmän Saravoa kiiitos. Tappara av paikoitellen täyttä paniikkia ja tuohon tämä sarja hävitään, jos hävitään. Metsola ei sulanut vielä...
 

axe

Jäsen
Pari jäähyä tuli vähän helposti mun makuun jopa runkosarjalinjalla saati sitten finaalipeleissä, mutta olihan tätä nyt silti paljon kivempi katsoa kuin sitä aiempaa lukkopainia. Dixonille olisi ehkä voinut ryntäyskakkosen antaa kun jalat nousi, mutta kaikki muu oli kyllä vaan vastaanottajan hölmöilyä. Mutta olisin mää kyllä Kärpillekin parikin jäähyä helpostikin löytänyt lisää. Mutta hyvin meni, toivottavasti jatkuukin. Tuomarit Lukko-sarja 0 - Tuomarit Kärppä-sarja 6.
 

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ihan ok. Mutta Greenin molemmat jäähyt kyllä pisti vähän vtuttaan. Eka poikkarijäähy ei oikeen sopinut finaalien luonteeseen ja toisessa Niemelältä? kauhee loikka.

Näin. Jäähymäärät per joukkue oli ihan tasapuoliset, mutta hiukan randomilla ne vihellykset sitten kuitenkin tulivat. Kärpiltä kaksi sukellusta, joista Tapparalle jäähy, ja kommenttien perusteella myös Marjamäki sukelsi yhden Kärpille, mutta olin juuri tämän jäähyn tullessa pois vastaanottimen äärestä. Tämän on ilkeätä. Sukelluksista pitäisi tulla vaikka jälkikäteen aina riittävän isot tuomiot, että siellä kentällä ei yksinkertaisesti "korostaisi" kukaan yhtä ainuttakaan tilannetta. Okei, Pirnes saattoi myös kaatua johonkin railoon kentällä, mutta vahvasti näytti hypyltä, mikä kyllä herran historian tuntien todella ihmetyttää.

Hienoa kuitenkin, että mitään tuomarien totaalisulamisia tyyliin "Laatikaista sattuu ja yleisö ulvoo -> Dixon ulos" -tullut. Tai kuka muistaa viime vuoden finaaleista sen episodin, kun tämä Kärppien hyvä nuori pakki (jonka nimeä en nyt muista) vähän puolihuolimattomuuttaan törmäilee kiekottomalta Jormakalta ilmat pihalle? Tuomari laittaa ensin miehen suihkuun, mutta sitten tuleekin pissi housuun, ja mies haetaan takaisin kaukaloon.

Tuomarit ovat ihmisiä, ja yrittävät kuitenkin parhaansa. Sen on pakko riittää, varsinkaan kun heille ei mitenkään törkyisesti tuosta epäkiitollisesta hommasta makseta. Unohdetaan pillipiiparit.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tappara oli parempi, mutta en varmaan ollut ainoa, jonka mielestä Kärppien pelistä puuttuu vieläkin se jotain. Potentiaalia on vaikka muille jakaa, mutta peli näyttää vähän siltä, että kaveria yksinkertaisesti kiinnostaa enemmän. Ei mitään Tapparalta pois erittäin hyvin pelasivat, mutta eikö Kärpissä ole henkeä ilman Kukkosta? Ansaittu voitto kuitenkin Tapparalle. Olivat 2 erää terävämällä jalalla liikkeellä.

Tuomarit vihelsivät vähän oudosti. Mielestäni jäi isoimmat viheltämättä, mutta vihellettiin sitten pienempiä. Donskoita otettiin pariin kertaan aika rajusti ja sitten jäähyt tulivat ehkä vähän pienemmistä rikkeistä. Kuitenkaan virheitä ei tullut kuin yksi, joka oli se Pirneksen kompurointi, joten ihan ok suoritus. Itseäni ei haittaa, vaikka jäisi vähän noita vahinkokorkeita viheltämättä. Toki jokainen vastaa mailastaan, mutta onhan ne aina tälläisessä kamppailupelissä vähän harmittavia. Nytkin jäi varmaan jotain 3-4 viheltämättä, joista ainakin yksi olisi ollut 2+2, jolla olisi turhan iso merkitys pelin kannalta omaan makuuni.

Korjataan nyt omaakin kommenttia sen verran, kun tuolla otteluketjussa sanoin, että Dixonilla oli jalat ilmassa, niin kapusi Ladan selkää pitkin, eikä ainakaan nopealla pysäyttelyllä hypännyt. Lada vilautteli numeroita, mutta propsit miehekkäästä ylöstulosta. Olisi voinut filmailla ulosajon.

Hyvät finaalit näistä on tulossa. Rupeaa Kärpiltäkin sitä fyysistä puolta tulemaan enemmän esiin. Voi olla, että Tampereella on jo vähän lämpimämpi peli. Kukkosta tuo finaali kuitenkin vielä kaipaa.
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Tappara oli parempi, mutta en varmaan ollut ainoa, jonka mielestä Kärppien pelistä puuttuu vieläkin se jotain. Potentiaalia on vaikka muille jakaa, mutta peli näyttää vähän siltä, että kaveria yksinkertaisesti kiinnostaa enemmän.
En tiedä mikä joukkuetta vaivaa, sama tunteen palo puuttui jo Saipa ja Jyp sarjoissa ja joukkue oli/on liikaa yhden ketjun varassa. Kärpissä on kuitenkin sen verran pelimiehiä, että muidenkin ketjujen pitäisi saada jotain aikaan. Esim. Pyörälä ja Pirnes nakuttavat kyllä yv:lla pisteitä, mutta tasakentällisin ovat aika vaisuja Humlista puhumattakaan. Maxwellin pitäisi myös nostaa tasoaan huomattavasti kuten myös Kasparin. Pakisto on ollut myös pettymys ja todellakin kaipaisi Kukkosta takaisin. Niin kuin koko joukkue.
 

Krutov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mäenalanen, Pirnes ja Aho eivät tuossa kokoonpanossa saaneet oikein mitään aikaiseksi. Mäenalanen pelasi energisesti mutta ei riittävästi Pirnekselle tutkapariksi, ja Aho nyt oli rehellisesti pimennossa koko ottelun, saamatta mitään merkittävää aikaan.

Marjamäki todisti varmasti tämän saman aitiopaikalta. Pirneksen ketju uusiksi, laidoille Kaspar ja Davis
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Hyvät finaalit näistä on tulossa. Rupeaa Kärpiltäkin sitä fyysistä puolta tulemaan enemmän esiin. Voi olla, että Tampereella on jo vähän lämpimämpi peli. Kukkosta tuo finaali kuitenkin vielä kaipaa.

Tähän vahva sama. Hyvät finaalit tulossa, joka tietysti tämän sanoen menee 4-0 Tapparalle...

Onhan Kärpissä fyysisyyttäkin mutta se ei ole vain se joukkueen pelitapa. Liekö tuolla joku laskenut että ne sekunnit ja energia jotka kuluvat taklaamiseen, eivät yksinkertaisesti vain edistä omaa peliä - jollain Westerlundin/Marjamäen matematiikalla. Siispä Kärpät ei juuri taklaa ja ainoastaan ottaa taklaukset vastaan. Kaikki munat liikkeeseen ja omaan peliin, ja vastustaja sitten tuhlaa energiansa merkityksettömään fyysisyyteen, joka otetaan vain tyynesti vastaan.

Kukkosen naamassa haastattelussa vähän oli sellaista epävarmuutta, että enpä usko että Lasse enää tällä kaudella pelaa yhtään peliä. Mahtoi siellä Tuppurainenkin reaktioista päätellen kuulla että nyt meni luita poikki ja end of that story for this season.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Tähän vahva sama. Hyvät finaalit tulossa, joka tietysti tämän sanoen menee 4-0 Tapparalle...

Mikäs tuossa olisi huonoa?

Lasse muuten näyttää ja kuulostaa aika paljon Jäälin Jannelta, hymyilee toki vähemmän.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Tappara ei ollut ihan tuoreella jalalla mun silmin liikkeellä, silti ryöstö vieraskentältä. Tämä lupaa hyvää.
Ottelu oli tyystin erilainen kuin Lukkoa vastaan välierät, toki iloisesti yllätyin kun Tappara edelleen taklasi.
Tykkäsin kyllä kun tuomarit eivät antaneet jäähyä Dixonin niitistä. Olisihan siitä ryntäyksestä joo voinut kakkosen antaa, mutta kyllä oli tyypillisen kääntyilyn summa että niinkin pahalta näytti. Ehkä on miehekkäämpi ensikerralla.
Dixon on hieno äijä, kun sillä statuksella taklaa varmaan eniten joukkueesta.
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Mikäs tuossa olisi huonoa?

No ei tietysti mitään muuta kuin että ei täällä Kärpissä tuollaista 4-0 -tappiota sallita. (2009 se opittiin)

Kuten ei varmaan teilläkään kolmea perättäistä finaalitappiota, joka tästä nyt kuitenkin Tapparalle lopulta on tulossa. Kiinnostaa lähinnä että millaisten vaiheiden jälkeen tuo tänä keväänä tapahtuu.

Veikkaan että Metsola sulaa, Palola jäätyy ja Donskoi on liekeissä. Ja Tapola höyrystyy, että saadaan kaikki olomuodot mukaan.
 
Viimeksi muokattu:

Kaijokelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvä ottelu, viihdyttävä ! Vitun runkosarja-näppäilyt, toi näytti ihan oikealta jääkiekolta. Kärpillä mahikset lyyä hyvät lukemat tauluun, vaan Metsola oli mies paikallaan. Karhuselle myös täydet pinnat. Millon Herää Humli ku äijä meinas, että vetää vitun täysillä nämä pleijarit. Siellä alkaa olemaan kohta jopa gorillaakin isompi elukka selässä.....Perjantaina ryöstö!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Maalintekoyrityksiä tuli tsiigailtua, ja jotenkin näin tuli peli nähtyä.

huomioin siis laskuissani vedot lähisektorista maalia kohti, vedot lähisektorista vähän maalin ohi ja vedot kaukaa/huonosta kulmasta, jos maalilla on tehokas maski, eli maalivahti ei kiekkoa näe. raakkaan siis pois turhat nepit maalivahdille, jotka mokke selvästi näkee, mutta lisään ohivedot läheltä. onhan se nyt tolppakutikin monesti arvokas maalipaikka, josta ei edes mokelle merkata torjuntaa. parempaa keinoa en ole keksinyt tilastoida ns. "oikeita" maalipaikkoja.

Kärpät - Tappara 2-3 (ja.)

Maalintekoyritykset:
Tasakentin 11 - 14
Ylivoimalla: 14 - 2
Yhteensä: 25 - 16

Kyllähän Kärpät enemmän loi paikkoja, erityisesti ylivoimalla niitä tuli noin 3/ylivoima, mutta onnistuivat Tapparan onneksi vain kertaalleen. Ylivoimansa saivat hieman Tapparaa kevyemmin (kiitos dumareiden), joten onneksi peli ei ratkennut näihin jäähyvihellyksiin. Yv-maalit meni tasan 1-1, kun Tappara onnistui heti ekasta yv-paikastaan ekassa erässä.

Maalintekoyritykset 10min sykleissä:

Kärpät - Tappara
0 -10min, 4-4
10-20min, 8-2 (peräti 7 paikkaa Kärpillä tässä erän lopun ylivoimassa)
20-30min, 1-5 (Kärpät ei saanut erän ekalla kympillä yhtään paikkaa tasakentin, yksi tuli juuri erän puolivälissä ylivoimalla ja saman yv:n aikana 2-2 tasoitusmaali)
30-40min, 4-2 (tasakenttäpaikat tällä kympillä tasan 2-2)
40-50min, 4-1 (Tappara nukkui erän alun täysin)
50-60min, 4-2 (Kärppien yv lopussa jälleen vaarallinen Pirneksen johdolla)
Jatkoaika, 0-1 (Tappara ratkaisi pelin ekasta paikasta)

Vielä erilaista jaottelua:

Kärpät - Tappara
1.erä paikat tasakentin, 5-5
1.erä paikat ylivoimalla, 7-1
2.erä paikat tasakentin, 2-7
2.erä paikat ylivoimalla, 3-0
3.erä paikat tasakentin, 4-2
3.erä paikat ylivoimalla, 4-1
Jatkoaika, paikat tasak. 0-1

Kuten tuosta näkyy, eka erä oli tasakentin erittäin tasainen, Tappara hallitsi kakkoserää selvästi tasakentin, mutta Kärpät oli parempi kolmannessa. Ylivoimassa Kärpät oli läpi pelin suvereeni luomaan paikkoja.

Merkinnät yksilöittäin:
Pisteitä annan seuraavasti: Maali + Syöttö + Maalipaikka + Syötetty paikka + Viivavetoon tehty maski = Yhteensä

Kärpät
---------
LW huml, 0+0+2+0+0 = 2
C Maxwell, 0+0+2+0+0 = 2
RW Pyörälä, 1+0+1+0+0 = 2
--------------------------------- Suht hiljaista tällä ketjulla, tasakentin vain 3 merkintää, loput 3 tuli ylivoimassa.
LW Mäenalanen, 0+0+0+0+0 = 0
C Pirnes, 0+0+6+0+0 = 6
RW Aho, 0+0+0+0+0 = 0
---------------------------------- Täysin nollilla tämä ketju tasakentin. PIrneksen kaikki 6 paikkaa ylivoimalla, ja siellä mies oli Kärppien eniten paikkoja kerännyt/luonut äijä.
LW Junttila, 0+1+2+2+0 = 5
C Kemppainen, 1+0+0+1+0 = 2
RW Donskoi, 0+1+5+1+0 = 7
---------------------------------- Junnukenttä oli Kärppien paras, kuten nyt kaikkialla on tullut selväksi. Donskoi Kärppien näkyvin pelaaja. Tämä kenttä sai luotua 6 tasakenttäpaikkaa, eli yli puolet Kärppien 11 tasakenttäpaikasta. 4 tonttia ylivoimalla.
LW Suoranta, 0+0+0+0+0 = 0
C Manninen, 0+0+0+0+0 = 0
RW Keränen, 0+0+0+0+0 = 0
---------------------------------- Eivät saaneet mitään aikaan hyökkäyspäässä.
LD Nutivaara, 0+0+2+0+0 = 2
RD Masuhr, 0+0+0+0+0 = 0
LD Laatikainen, 0+0+2+0+0 = 2
RD Spang, 0+0+1+0+0 = 1
LD Glenn, 0+0+0+0+0 = 0
RD Niemelä, 0+1+0+0+0 = 1

Pakiston statsit ei ihmeelliseksi tilastomallissani nouse. Kärppä-pakkien offensiivinen suorittaminen silti tasaisempaa mitä Tapparalla.

Tappara
------------
LW Kuusela, 0+1+1+0+0 = 2
C Malinen, 0+0+0+0+0 = 0
RW Palola, 0+0+1+1+0 = 2
-------------------------------- Ykköskenttä ei otteillaan häikäissyt. Tasakentin vain 2 paikkaa.
LW haapala, 0+1+0+2+0 = 3
C Dixon, 0+1+0+0+0 = 1
RW Erkinjuntti, 0+0+3+0+1 = 4
-------------------------------- Tapparan toisiksi näkyvin kenttä. 4 paikkaa tasakentin ottaen huomioon Aallon jatkoaikamaali.
LW Peltola, 0+0+2+0+0 = 2
C Järvinen, 0+1+1+2+0 = 4
RW Jormakka, 1+0+2+1 = 4
--------------------------------- Tapparan paras ketju. 5 paikkaa tasakentin.
LW Marjamäki, 0+0+1+1+0 = 2
C Green, 1+0+0+0+0 = 1
RW Karjalainen, 0+0+1+0+0 = 1
--------------------------------- Nelosella nihkeää, yksi paikka tasakentin. Greenin ja Marjamäen tontit tuli ylivoimassa.
LD Saravo, 0+0+1+0+0 = 1
RD Aalto, 1+1+1+1+0 = 4
LD Kankaanperä, 0+0+0+0+0 = 0
RD Tömmernes, 0+0+0+0+0 = 0
LD Bonsaksen, 0+0+0+0+0 = 0
RD Elorinne 0+0+0+0+0 = 0

Todella kova peli Teemu Aallolta. Jatkoaikamaali + YV-maali hänen kudistaan (Greenin 1-1 osuma) ja rakensi pari lisäpaikkaa tasakentinkin.

***

Kokonaisuudessaan maalipaikat meni siis Kärpille 25-16 ja sillä jakaumalla yleensä voittaa pelin noin 3-2. Nyt niin ei käynyt, joten Tappara voitti pelin ehkä hieman epäansaitusti "huonollakin" pelillä. Ryöstöstä voidaan puhua juuri tällaisissa otteluissa, kun voitat vähemmillä maalipaikoilla.

Kärppien ylivoima todellakin on erittäin vaarallinen, Tapparan pitää saada jäähyt pois ja pitää peli mahdollisimman pitkälle 5 vs. 5 pelinä, jota joukkue näyttää hallitsevan. Silloin mestaruus alkaa olla lähellä.
 
Viimeksi muokattu:

HAL9000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki tamperelaiset käy paitsi Ilves
Olipa kyllä kömmähdys Kärppä-pakilta tuohon maaliin. Enkä nyt tarkoita sitä osumaa, vaan että teki aika täydellisen maskin Karhuselle, mitä sitten Erkinjuntti vielä täydensi. Suora veto ei kuitenkaan olisi välttämättä mennyt suoraan maaliin, joten ohjaus sitten siihen vielä boonuksena.

Tahaton ohjaus reidellä oli ehdottomasti se pahempi juttu Karhuselle. Maskia tai ei, Karhunen tiesi kyllä tasan tarkkaan mistä veto oli tulossa, sen näki Karhusen sijoittumisesta ja hanskan asennosta. Mutta pirustako se osasi odottaa, että kiekko ottaa kimmokkeen omasta pelaajasta ja tuleekin paljon korkeammalle.

Näin. Jäähymäärät per joukkue oli ihan tasapuoliset, mutta hiukan randomilla ne vihellykset sitten kuitenkin tulivat. .

Siinä oli useampi tilanne (molemmilla joukkueilla), joita vieruskaverien kanssa ihmeteltiin, että miten noi jäi viheltämättä, eikö nyt pitänyt olla joku tarkka linja. Oltiin yhtä mieltä, että "seuraavasta tollaisesta varmaan pilli jo soi". Näin kävikin - pian viheltämättä jääneiden pikkurikkeiden jälkeen rikkonut joukkue sitten saikin jäähyn jostain itsessään melko kevyen näköisestä tilanteesta, jota oli kuitenkin edeltänyt yksi tai useampi viheltämättä jäänyt pikkurötös. Eräänlaisia "paikkojäähyjä" mielestäni, eli helpon näköisessä jäähyssä varmasti tavallaan huomioitiin aiemmat viheltämättä jääneet.

Kokonaisuutena tuomarit suoriutuivat mielestäni kunnialla, tasapuolisesti ja omalla tavallaan johdonmukaisesti.

Sekin olisi tosin ollut ok, että Ladan niittaamisesta olisi tullut penalttia. Ikävän näköinen tilanne, onneksi selvittiin säikähdyksellä.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Dumarit veti ihan hyvin, se Greenin(?) poikkari oli kyllä tosin heikko vihellys.

Mutta pakko myöntää, että Tappara oli kyllä tosiaan tasaviisikoin sen kuuluisan potkun edellä.
Mäenalanen oli ehkäpä se heikoin lenkki mun lasien silmin. Ja Glenn nyt ainakin yhden totaalihasardin pisti, onneksi ei maalia tullut.

Jotain tarttis tehrä huomista varten, samalla pelillä ei pärjätä. Mutta onneksi se Latekin osaa peliä muutella keskenkaiken.

Joulupukille;
Saatasko me se Lasse nyt kuitenkin takaisin, lauma ny tarttis sitä johtajaansa. Kiitos.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Loistavaa tilastoa Henkalta tuossa edellä. Tuostahan se näkyy, että Pirneksen ketju ja nelonen eivät saaneet mitään aikaiseksi eilen hyökkäyspäässä, ja siellä täytyy asioiden muuttua, mikäli tässä aiotaan vielä tasapäisesti mestaruudesta taistella. Kyllä Tapparakin jossain vaiheessa oppii sen Pyörälän sulkemaan yv:llä, koska Jyppikin siihen lopulta pystyi.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllä Tapparakin jossain vaiheessa oppii sen Pyörälän sulkemaan yv:llä, koska Jyppikin siihen lopulta pystyi.

Ehkä joo.
Mutta sen jälkeen sitä tilaa on Donskoilla entistä enemmän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös