Pienpuoluevaalit

  • 4 227
  • 34

Mitä pienpuoluetta äänestäisit pakkotilanteessa?

  • Suomen Työväenpuolue

    Ääniä: 2 1,6%
  • Suomen Kommunistinen Puolue

    Ääniä: 8 6,2%
  • Kommunistinen Työväenpuolue - Rauhan ja sosialismin puolesta

    Ääniä: 1 0,8%
  • Piraattipuolue

    Ääniä: 90 69,8%
  • Köyhien Asialla

    Ääniä: 4 3,1%
  • Muutos 2011

    Ääniä: 15 11,6%
  • Itsenäisyyspuolue

    Ääniä: 9 7,0%

  • Äänestäjiä
    129

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Pienpuoluetentin Twitter-seurannassa oli mielenkiintoinen ajatusleikki, jonka heitän tänne. Homman nimi on se, että isot puolueet sanovat moro ja vaihtoehdoiksi jää vain pienpuolueet eli Suomen Työväenpuolue, Suomen Kommunistien Puolue, Kommunistien Työväenpuolue, Köyhien Asialla, Itsenäisyyspuolue, Piraattipuolue ja Muutos 2011. En ala esitellä näitä sen kummemmin, kukin kaivakoon tietonsa itse, ellei satu tuttuja olemaan.

Mutta, kelle menee äänesi?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Oma ääneni menisi Piraattipuolueelle. Pj vaikuttaa tolkulliselta, vaikka hiukan sinisilmäisiä visioita heitteleekin. Ehdokkaat kaikilla vaikuttavat olevan enemmän tai vähemmän friikkisirkus ja muiden pj:t ovat ihan pihalla.
 
Piraateille. Vaikka siellä on idiootteja mukana, niin siellä on yllättäen ihan järkevääkin porukkaa 1-3 riippuen vaalipiiristä. Liberaalit arvot ovat vahvasti esillä, ja vaikka siellä on onnistuttu pilaamaan omaa mainetta esim tekijänoikeuden ja kovien huumeiden kannan suhteen, niin onhan siellä helvetisti hyvääkin ajatusta.

Eli itseasiassa äänestän piraatteja tänä vuonna joka tapauksessa. Luotto vanhoihin vaan on niin rapautunut.
 

Höylis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos noista olisi pakko jotakin äänestää niin valitsisin Piraatit. Tämä valinta pelkästään tuon äskeisen tentin perusteella, ja enemmänkin muiden järjettömyyden ja sekavuuden takia valinta kääntyi Piraattipuolueeseen.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Piraateille, siellä on muutama toimija, jotka luen suht koht sivistyneiksi ja järkeviksi ihmisiksi. Kaikki muut ovatkin sitten totaalisia friikkisirkuksia ja saisivat tämän maan palaamaan ajassa reilusti taakse päin (yksi toki vain 4 vuotta).

E: Ja tähän pitää lisätä, että jos asuisin Lapissa, olisin äänestänyt Piraatteja. Eikä tämä johdu huumoripläjäyksestä, vaan sen perustelusta, ja toisaalta myös jonkinlaisena protestiäänenä menisi. Oikeasti osoittaa jo jonkunlaista aivosolujen kulkua, vetää EU-direktiivin toteuttamiseksi improvisaatioteatteria, olkoot se miten laadutonta hyvänsä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Itseasiassa näissä vaaleissa äänestinkin pienpuoluetta, Piraattipuolueelle helähti ääni. Osittain takana on toki protestihenkeä edellisen hallituksen suuntaan, mutta myös pientä "hentomielisyyttä". Tuolla tuntuu olevan oikeasti ajassa kiinniolevia henkilöitä, joilla on vieläpä varsin samansuuntaisia ajatuksia kuin allekirjoittaneella. Toki kunnolliseen pienpuoluehenkeen sitten mukana on sitäkin väkeä, joka poseeraa tyyliin kirjaimellisesti sarvi päässä kuvissa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Piraatteja olen parikin kertaa äänestänyt. Liberaaleja ja lisäksi tiukasti kartalla nykypäivän tietoyhteiskunnasta, osaamisalue mitä kaipaisi lisää eduskuntaankin.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Jos tämän äänestyksen äänimäärät jaetaan varjoäänestyksen Muut-valinnalle ja verrataan niitä suurempiin puolueisiin, Piraattipuolue on jatkoajassa lähes yhtä suosittu kuin demarit.

Mikä ei kyllä lupaa Demareille kovin hyvää sanotaanko vaikka parin-kolmen eduskuntavaalikierron päähän.
 

ernestipotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mikä ei kyllä lupaa Demareille kovin hyvää sanotaanko vaikka parin-kolmen eduskuntavaalikierron päähän.

Piraateilla sen sijaan suunta on toisenlainen. Ensimmäisissä eduskuntavaaleissa yli puolen prosentin kannatus, jolla olisi pitänyt yksi paikka (1/200) tulla ilman suuria puolueita suosivaa vaalitapaa. Tuleva hallituskoalitio tulee todennäköisesti olemaan muotoa 80-luku + 70-luku + keskiaika ja piraatit ovat nuorekkain puolue. Seuraavien n. kymmenen vuoden aikana useampi kymmenen tuhatta änkkykänkkydemarimummoa kuolee pois ja Piraatit (tai muu liberaali puolue) tulee nousemaan.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Olisin äänestänyt Piraatteja jos olisi Oulussa ollut paremmalla ulosannilla varustettuja ehdokkaita.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eilisen pienpuoluetentin perusteella Piraattipuolue saa äänen. Ainakin pj vaikuttaa selväjärkiseltä mieheltä, vaikka ihan kaikesta en ole olekaan samaa mieltä. Ei sellaista ehdokasta tosin olekaan, jonka kanssa olisin täysin samaa mieltä kaikessa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Piraatteja olisin äänestänyt itsekin ja esim vaalikoneet tarjoavat minulle usein PP:n ehdokkaita. Pragmaatikkona/pessimistinä on vaan äänestettävä jotain suurista ainakin niin kauan, kun vaalitapa ja vaalipiirijako estää käytännössä pienpuolueiden ehdokkaiden läpimenemisen.
 

Runtulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Laitanpa tännekin kirjoitukseni tuolta Eduskuntavaalien varsinaisesta ketjusta, kun se niin kovasti pienpuolueita koskee:

Oli kyllä hauskaa katsottavaa tuo pienpuoluetentti. Kommunistit ja (montako niitä nyt oli, ainakin kolme) köyhien asialla olivat aivan pihalla. En kuullut heiltä yhtään ehdotusta lisätyöpaikoista, vaan heidän ainoa agendansa oli ottaa rahat hyvätuloisilta.

Hetkinen, olihan siellä ehdotuksia! Köyhien asialla puolueen pj ehdotti, että voitaisiin palkata ihmisiä ulkoiluttaman vanhuksia työllisyyden parantamiseksi. Sinänsä kaunis ajatus, mutta kertoo melko paljon puolueen ideologiasta - ei paljoa mietitä, mistä rahat moiseen saadaan. Ja sitten toinen ehdotus oli tosiaan tuo 200k työpaikkaa julkiselle sektorille.

Pienpuolueista erottuivat jonkin verran edukseen (tai ainakin noista väsyneimmistä) Piraattipuolue, Itsenäisyyspuolue ja Muutos2011. Piraattipuolueelta tulee välillä fiksujakin heittoja, kuten puoluetukien jakamisesta. Piraattipuolue erosi selkeästi koko muusta porukasta, mutta puolueesta ei saa oikein selkeää kuvaa perinteisellä oikeisto-vasemmisto akselilla.

Itsenäisyyspuolueen pj Antti Pesonen tykitti hänelle ja puolueelleen tyypillistä puolustuspoliittista agendaa liittoutumattomuudesta. Pesonen on selvästi puolueensa asiallisimpia kavereita ja osaa piilottaa Putinin nuoleskelun melko hyvin. Pesosen argumentointi on kuitenkin ihan vakuuttavaa ja hänestä voisi jonkinlainen poliitikko tullakin.

Muutos2011:n Jari Leino sen sijaan on kunnostautunut kenties maahanmuuttovastaisimpana ehdokkaana. Viimeksi eilen oli kohu hänen mainoksestaan Vantaan Sanomissa. Leino on kuitenkin, Pesosen tavoin melko hyvä argumentoimaan, eikä ole talouspoliittisesti yhtä pihalla kuin nämä kommarit.

Ehkä huvittavinta tentissä oli se, kun nämä "työväenpuolueet" ilmoittivat yhteen ääneen kuinka puoluetuet pitäisi poistaa kokonaan. Tähän piraattien pj heittikin hyvän vastineen, että "sen jälkeen vain porvaripuolueet kampanjoivat". Lähinnä tämä kertoo kommareiden täydellisestä kyvyttömyydestä, mitä tulee rahaan tai talouteen. Toinen hauska piirre oli, kun näytettiin näitä katsotuimpia ehdokkaita vaaligalleriasta: no tietysti siellä oli eniten katsontoja näillä huumoriehdokkailla, jotka sattuvat tulemaan pienpuolueista.

Se pisti vielä korviini, että ainakin Leino (M11) ja Pesonen (IPU) olivat kovasti varmoja, että ainakin yksi ehdokas menee läpi. En jaksa uskoa, että molemmat saisivat ehdokkaan läpi, mutta arvaan, että yksi kolmesta (M11, IPU, Piraatit) saa yhden ehdokkaan läpi. Jos vielä tarkemmin pitää veikata, niin sanotaan nyt vaikka M11 James Hirvisaari.

Jos nyt jotain näistä pitäisi äänestää, niin se olisi akselilla Piraattipuolue - Muutos2011. Molemmilla puolueilla on muutamia asiallisia ehdokkaita, mutta sitten se hajonta (pienpuolueille tyypillisesti) on suurta. Raikkaiden ideoiden takia valitsen näistä Piraattipuolueen
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ketjun äänestysvaihtoehdoista ainoastaan Piraattipuolue on jollakin tasolla relevantti. Itse asiassa hyvinkin relevantti. Piraattien sanoma on kirkastunut huomattavasti sitten edellisten vaalien. Liberaalius ja monitasoinen järkiperäisyys nousevat tekijänoikeuksia polkevan vouhottamisen sijasta paremmin esille. Piraateista sai aikoinaan sen käsityksen, että puolue on vapaata musiikin ja elokuvien warettamista ja pilvenpolttoa sympatiseeraava eksentrikkoporukka, mutta näissä mielikuvissa on tapahtunut paljon myönteistä edistystä valistuneempaan suuntaan. Muutamat Piraattien ehdokkaat ovat erittäin fiksuja ja teräviä tyyppejä, joiden arvomaailma ja ajamansa asiat ovat oikein mainiosti esimerkiksi kaltaiseni mustan porvarin hyväksyttävissä. Esimerkiksi Helsingin piirin osalta kannattaa ottaa lähempään tarkasteluun ainakin Petrus Pennanen ja Amos Ahola. Yhtäältä idealistista vilpittömyyttä, toisaalta pragmaattista oikeistoliberalismia. Tuossa on jo ihan vakavasti otettavaa meininkiä.

Kaikki muut pienpuolueet ovat turhaa jämäjengiä. Kuka helvetin riemuidiootti äänestää kommunisteja? Kommarit ovat riidanhaluisia paskiaisia, joiden eripuraisuutta kuvastaa sekin, ettei Suomessa riitä yksi kommaripuolue vaan niitä tarvitaan kolme. Suunnilleen joka kommarille pitää olla oma hiekkalaatikko, jossa voi temmeltää rauhassa ja vastustaa kaikkea järkevää. Nämä kolme puoluetta saavat tosin niin vähän ääniä, ettei niillä saisi edes yhteen koottuna ja yhteen vaalipiiriin keskitettynä ensimmäistäkään edustajaa Arkadianmäelle. Niin kauan kuin tilanne pysyy näissä uomissa, kommarien puoluetoiminnan voi kuitata jonkinlaisena karvaperseiden ajanvietteenä, toisin sanoen yhteiskunnan kannalta harmittomana harrastuksena. On toisaalta ihan hyvä, että tollot päästetään noin joka neljäs vuosi televisioon, muistutuksena siitä, etteivät kommunistit ole minkäänlainen vaihtoehto millekään.

Muutos 2011, Itsenäisyyspuolue ja Köyhien asialla ovat osaamattomien ja oppimattomien mouhottajien porukoita. Kerta kaikkiaan tyhjiä arpoja, joita raaputtamalla ei voita ikinä mitään.
 
Piraattien kaveri oli eilisen tentin selkeä voittaja. Maanpuolustuksen näivettämisen vuoksi en kuitenkaan heitä äänestäisi. Eilisessä tentissä Muutos oli ainoa puolue, jonka edustaja esitti puolustusmäärärahojen korottamista. Antaisin siis ääneni heille.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
En äänestäisi näistä porukoista ketään koskaan, mutta hypoteettisessa äänestyksessä annan ääneni Itsenäisyyspuolueelle. Mouhottajiahan nekin ovat, kuten @Pisin Kääpiö 186cm hyvin totesikin (ja vielä paremmin hän kiteytti näkemykset kommareista viemällä suorastaan sanat suustani), mutta koska en jaa juurikaan näkemyksiä Piraattipuolueen oikeistoliberalistisen arvomaailman kanssa (waretusporukasta nyt puhumattakaan), niin joku jotain pienhäirikköpuoluetta tässä on äänestettävä, ja ennemmin sitten Itsenäisyyspuolue, vaikka sen lähtökohdat ovatkin täyttä haihattelua.

Muutos2011 meni jo neljä vuotta sitten, eikä sillä ole sitäkään vähää linjaa mitä Ipulla tai Piraateilla.

Missä muuten on äänestysvaihtoehdoissa Sinivalkoinen Rintama? Sekin on pienpuolue ja ansaitsisi yhtä lailla paikkansa äänestysvalinnoissa. Antaisin sille ääneni jos pienpuoluetta pitäisi äänestää, sillä vanhoista uusnatseista, partapopulisteista sun muista koostuva vouhottajaporukka olisi hyvä pitää remmissä sen takia, että tällöin saisivat mediankin edustajat referenssiä siitä, minkälainen on oikea äärioikeistolaispuolue. Vinkki: Perussuomalaiset ei sitä ole.

Huhtikuisten vaalien jälkeen muuten moni pikkupuolue saa puoluerekisteristä kenkää: Tuomas Tähden blogissa muistutetaan, että
Puolue poistetaan puoluerekisteristä, jos se jää kaksissa peräkkäisissä eduskuntavaaleissa ilman yhtäkään kansanedustajaa. Suomessa pidetään huhtikuussa 2015 eduskuntavaalit, joiden yhteydessä puoluerekisteristä poistaminen uhkaa peräti kuutta puoluetta. Vertailun vuoksi todettakoon, että viime eduskuntavaalien jälkeen puoluerekisteristä poistettiin vain kolme puoluetta.

”Poistovuorossa” ensi vuonna olevat puolueet ovat (rekisteröintijärjestyksessä) Suomen Työväenpuolue, Itsenäisyyspuolue, Köyhien Asialla, Piraattipuolue, Muutos 2011 ja Sinivalkoinen Rintama. Näistä kuudesta Muutos 2011 on eduskuntapuolue, mutta sitä uhkaa silti rekisteristä poistaminen, koska puolueen ainoa kansanedustaja James Hirvisaari valittiin kansanedustajaksi Perussuomalaisten eikä Muutoksen ehdokaslistalta.

Ilolla tervehdin yhden kommaripuolueen manalle menoa, enkä jää mitään näistä kaipaamaan. Piraattipuolue tosin saanee helposti kerättyä vaadittavat 5000 ääntä uudelleenrekisteröintiin, muilla onkin sitten hankalampaa. Ja takaa on tulijoita, sillä Tähden blogissa muistutettiin, että
Kahdeksan viime vuoden aikana puoluerekisteriin ovat yrittäneet päästä ainakin Suomen Islamilainen Puolue, Liberaalit, Toisten Puolue, Nettipuolue, Suomalainen Puolue, Suomen Kansallissosialistinen Työväenpuolue, Isänmaallinen Kansanliike, Kansallinen Edistyspuolue, Suomen Laillisuuspuolue, Suomen Senioripuolue, Suomidemokraatit, Kansanliike Aitosuomalaiset Siniset ja Kristallipuolue. Ne ovat kuitenkin epäonnistuneet.

Tästä sitten lisää pienpuoluevaihtoehtoja seuraaviin kekkereihin. IKL:n toivottaisin tervetulleeksi puoluekenttään, ja ihan natsistisesta pekkasiitoismaisesta mielihyvästä myös Suomen Kansallissosialistisen Työväenpuolueen.

Mutta "Toisten Puolue"? Kenen asialla se mahtaisi olla? Niiden toisten? Toiseuden?
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
@Musta Nuoli, päädyin noihin seitsemään pienpuolueeseen ihan puhtaasti eilisen tentin pohjalta. Tsekkasin kyllä puoluerekisterin, mutten kokenut tarvetta lisäyksiin.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
@Musta Nuoli, päädyin noihin seitsemään pienpuolueeseen ihan puhtaasti eilisen tentin pohjalta. Tsekkasin kyllä puoluerekisterin, mutten kokenut tarvetta lisäyksiin.

No, ehkä selviämme ilman Sinivalkoista rintamaa. Taitaa kyseinen ns. puolue olla muutenkin melkoisessa käymistilassa, eikä pienpuoluegeneraattori Olavi Mäenpää taida enää jaksaa perustaa uusia vastaavia, hänhän ei tällä kertaa lähtenyt enää edes ehdolle vaaleihin vaan testamenttasi äänensä Petteri Orvolle.

Mäenpää on kyllä ollut monessa mukana, nimi vaihtuu puolueella yleensä lähes vaaleittain, oli kyse sitten Turun Parhaaksi -yhteislistasta, Kansallisesta Rintamasta, Suomen Kansan Sinivalkoisista, Vapauspuolueesta tai Sinivalkoisesta Rintamasta. Yhteistä näille on se, että listassa on kansansuosikki Olkku ja muina ehdokkaina erilaisia tuntemattomia suuruuksia, joista Olavi on aina joskus vetänyt jonkun mukaansa kunnallisvaaleissa valtuustoon.

Ei sen puoleen, ettenkö minäkin olisi aikoinani Mäenpäätä Turun kunnallisvaaleissa äänestänyt kyllästyttyäni Turun tautiin ja valtuuston "aseveliakselin" (KOK+SDP+perseennuolijat) mädännäiseen koplaamiseen ja keinotteluun, jossa kaikki isommat porukat tuntuivat aikoinaan olevan tavalla toisella mukana. Siksi Sinivalkoinen Rintama olisi voinut olla hyvä lisä tähänkin äänestykseen, mutta ei heillä taida tosiaan olla edes ehdokkaita eduskuntavaaleihin.
 
Hypoteettisessa tilanteessa järjestykseni olisi seuraava:
1. Muutos 2011
2. Piraattipuolue

Loput ovatkin sitten kommareita ja putinisteja, joita en kyllä missään tilanteessa äänestäisi. Kenties iljettävin poppoo on silti Itsenäisyyspuolue ihan jo nimen takia. Itsenäisyyspuolueen harjoittamalla politiikalla Suomi olisi kaikkea muuta kuin itsenäinen ja heidän jäsenistönsä sympatiat ovat kyllä hyvin tiedossa. Näiden kommaripuolueiden nimissä sentään kerrotaan kyseessä olevan kommaripuolue, joten siinä mielessä rehellisempää toimintaa heiltä..
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Piraatit olisivat oma valintani näistä vaihtoehdoista. Pienpuolueiden yleinen ongelma on puolueissa vaikuttavien hörhöjen liiallinen määrä, mikä aiheuttaa sen, että pienryhmien järki-ihmiset kärsivät urpojen toilailuista.

Kamalimmat puolueet ovat Itsenäisyyspuolue ja kommarit. Kommunistit nyt ovat aina vastenmielisiä, mutta Itsenäisyyspuolueessa iljettää kyseisen puolueen Venäjän perseennuolenta ja YYA-ajan selvä ihaileminen. Toivottavasti nämä idiootit eivät koskaan pääse eduskuntaan ajamaan "itsenäistä Suomea".
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Piraateissa näyttää edelleenkin vellovan toiveita nykyistä huomattavasti liberaalimmasta huumausainepolitiikasta. "Ihmiselle oikeus valita millä tavalla on päihtyneenä", summaa Uusi Suomi puheenjohtaja Tapani Karvisen huumenäkemykset otsikossaan.

Huumeasia on varmaan ihan tärkeä nuorille pilvispedeille, mutta keskittämällä liberaalit pontensa hieman toisentyyppisiin asioihin Piraattipuolue voisi mielestäni nousta menestyksekkäämmin ns. uskottavien politiikantekijöiden joukkoon. Sitä en tiedä, onko tällainen heillä edes tavoitteena. Kuten edellä kirjoitin, Piraateissa on kuitenkin viime aikoina kehitytty vakuuttavampaan suuntaan, mutta yltiöliberaalit puheenvuorot huumekysymyksissä eivät joka suhteessa edistä tätä kehitystä, olkoonkin että Piraatit on leimallisesti liberaaleja arvoja korostava ryhmä.
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Minusta olisi hienoa saada kunnon hallitus, Sdp, Vasemmistoliitto, Vihreät ja sitten vielä pienpuolueista Köyhien asialla, Skp, Suomen työväenpuolue sekä Kommunistinen työväenpuolue. Ihan sama miten jakaisivat salkut, Suomen loppu tulisi muutamassa kuukaudessa. Totaalinen loppu.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Minusta olisi hienoa saada kunnon hallitus, Sdp, Vasemmistoliitto, Vihreät ja sitten vielä pienpuolueista Köyhien asialla, Skp, Suomen työväenpuolue sekä Kommunistinen työväenpuolue. Ihan sama miten jakaisivat salkut, Suomen loppu tulisi muutamassa kuukaudessa. Totaalinen loppu.
Vähän olisi kuin poltetun maan taktiikkaa soveltaisi kuvitteellisen hyökkääjän invaasiota ennakoiden.

Joskus pentuna isot pojat valistivat, että SKDL on lyhenne sanoista Suomen Kansan Dorka Loppu. Oikeassa olivat. Onneksi lakkoilevilta kansandemokraateilta loppui puuro ennen kuin isä-Herlinin folkkarista bensa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös