Ottawa Senators 2014–2015

  • 84 969
  • 339

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Cowenille tuli siis kolme peliä tuosta taklauksesta. Melko yliammuttua paskaa pelkästä estämisestä, mutta eipä voi mitään.

Anaheimista komea 3-0 vierasvoitto viime yöltä, mielestäni yhdellä kauden parhaista esityksistä. Hammondille uran eka nolla ja onhan tuo kaverin peli odotuksiin nähden aivan huikeaa. Kolmeen starttiin kaikista voitot ja 3 taakse. Toki joukkuepuolustus on ollut kovalla tasolla ja oli sitä varsinkin viime yönä. Ekan erän alkua lukuunottamatta vastustajaa ei päästetty vaarallisille maalipaikoille juuri ollenkaan. Maalit Condralle, Ziballe ja Turrisille vielä lopussa tyhjiin. Kova lento on päällä joukkueella ja mukavaa piristystä harmaaseen kevääseen on ollut tämä orastava voittoputki. Ens yönä se ilo taitaakin sitten loppua kun kevätvaihteen silmään lyönyt Kings on vastassa. Hammond jatkanee maalissa vaikka onkin back-to-back, Driedgeria ei varmaan harkita kuin hätätapauksessa. On siellä toki Andykin reissussa mukana, mutta ei vielä valmis pelaamaan.

+Ziban ketjulta hieno peli ja Ziba varsinkin oli kunnon beast-modessa.
+Condra-Pageau-Lazar on pelannut todella hyvin ku laitettiin pari peliä sitten yhteen. Rauhoittava vaikutus koko joukkueen peliin kun tuon vitjan laittaa jäälle. Condra vetää 5 pelin pisteputkessa ja omat ajatukset kaverista on taas menossa siihen suuntaan, että mukavahan tuo olis joukkueessa tämänkin kauden jälkeen pitää. Ei siitä koskaan mitään staraa tule, mutta erinomainen siinä mitä tekee. Takuuvarma taso pelistä toiseen nelosessa ja alivoiman tärkeimpiä pelaajia.
+Puolustuksessa vahva kokonaispanos, Boro-Gryballe erikoismaininta erinomaisesta tekemisestä. Ja Borolle Ryania tuuppineen Beaucheminin "kouluttamisesta". Karlssonilta kovat 2. ja 3. erä.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Onhan tämä joukkueen meno tällä hetkellä jotain ihan helvetin huikeaa. Hammond kävi nappaamassa nollat toisena iltana putkeen 35 torjunnalla ja Hoffin kolmannen erän maalilla 1-0 voitto kahdeksan pelin voittoputkessa painaneesta Kingsistä. Koko joukkueen panosta ei voi muuta kuin kehua, puolustus toimii ja hyökkäys painaa neljän ketjun voimin. Kerran jo haudatut pleijarisaumat nostaa varovasti päätään, 5 pistettä enään eroa Bruinsiin ja peli vähemmän pelattuna. Murrayn kommenteista päätellen ei ole kuitenkaan pelkoa että tässä alkais mopo keulimaan ja raahattais jengiin jotakin rentaleita. Huominen peli San Josessa on sitten todellinen testi että pystyykö joukkue pitämään tätä virettä ja itseluottamusta yllä.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Ei pitänyt Hammondin nollaputki sentään kolmatta peliä, mutta ihan sama, 4-2 voitto ja pisteet himaan San Josesta. Kaliforniasta ei normaalisti kannata "budjetoida" ainuttakaan pistettä, nyt niitä tuli sitten kuusi. Liekö koskaan ennen käynyt vastaavaa, tuskin. Sharks tuli kovalla tempolla matsiin ja oikeastaan eka kymppi oltiin liimattuna omassa päässä. Pikkuhiljaa Sens alkoi päästä hommasta jyvälle ja tasaisen toisen erän jälkeen tilanne oli kotijoukkueelle 2-1. Parin minuutin jälkeen tasoihin Stonen maalilla kolmannessa erässä ja Hoff pamautti ekalla yv-maalillaan joukkueen johtoon muutama minuutti myöhemmin. Tämän jälkeen Sens pelas erinomaista shutdown-kiekkoa ja Sharksia ei päästetty kunnolla edes hätyyttelemään Hammondia. Hoffille vielä päivän toinen tyhjiin lopussa ja homma oli paketissa. Koko joukkueesta huokuu tällä hetkellä sellainen positiivinen tekemisen meininki ja tulosta tulee. Karvaus on aktiivista, kaksinkamppailuissa ollaan terävänä, yv toimii ja puolustus pitää keskustan tyhjänä. Pitkä on vielä matka mutta toivo elää.

+Hammond jatkaa kovalla tasolla, 28 koppia ja varmaa tekemistä. Hienosti on koko ajan hereillä missä kiekko on ja kulmat pysyy kiinni.
+Huikeaa on kyllä kuinka tämä nuoriso kantaa joukkuetta, Hoff 2+1, Stone 1+1, Ziballe passi, Karlsson 1+1 ja Turris 0+2. Tuohon lisää vielä Ryanin ja puolustuksesta Methot'n ja Cecin niin nämäpä niitä pelejä voittavat.
+Boro-Gryba parivaljakko teki erinomaista työtä koko Kalifornian reissun ajan.
+Pageau-Condra kaksikon peliä on mukava seurata, hieman tosin ketju kärsi kun Lazar oli sivussa sairaana. Ei sillä, ihan hyvin Puempelkin siinä veti.

Hoff-Ziba-Ryan
Michalek-Turris-Stone
Puempel-Pageau-Condra
Greening-Legwand-Chiasson

Methot-Karlsson
Wier-Ceci
Boro-Gryba

Hammond

Wild ja Jets vielä vieraissa ti ja ke ennen seuraavaa kotipeliä. Toivottavasti hyvä fiilis ja lento jatkuu. Jännä nähdä pääseekö Cowen kokoonpanoon pelikiellon jälkeen, sen verran hyvin Wier on Cecin parina pelannut.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Katsoin aamulla uusintana SJ-OTT matsin nähdäkseni mimmosessa lennossa se Bostonin pahin uhkaaja on ja oli kyllä aika vakuuttava peli. Kumpikaan tiimeistä ei mitenkää erityisesti dominoinut ja laadukkaat paikat oli kortilla mutta tosi solidisti Ottawa veti. Näin ulkopuolisena jäin hieman ihmettelemään miksi siellä pelasi ylivoimassa Chiasson niin paljon? Luulisi löytyvän tehokkaampiaki kavereita ylivoimalle, toisaalta viimeksi kun katsellut Ottawan pelejä niin siellä oli Alfredsson rightin lapa pystyssä oottamassa Erikin passeja.....
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jännästi tosiaan Ottawa on tulossa puskista mahdolliseksi playoff-yllättäjäksi. Mikäs on joukkueen recordi valmentajan vaihtumisen jälkeen?
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Mikäs on joukkueen recordi valmentajan vaihtumisen jälkeen?

16-12-5 näkyy olevan Cameronin alaisuudessa, Mursulla mentiin 11-11-5 alkukausi. Recordeissa ei mitään dramaattista muutosta, joku aika sitten twitterissä oli adv. stats-grafiikkaa jossa näkyi sitten jo selvempää eroa Cameronin eduksi. Kuitenkin silmin on ollut nähtävissä että pelaamiseen on tullut rakennetta varsinkin puolustustyöskentelyyn.

Näin ulkopuolisena jäin hieman ihmettelemään miksi siellä pelasi ylivoimassa Chiasson niin paljon? Luulisi löytyvän tehokkaampiaki kavereita ylivoimalle, toisaalta viimeksi kun katsellut Ottawan pelejä niin siellä oli Alfredsson rightin lapa pystyssä oottamassa Erikin passeja.....

Nyt sattui kertymään melko reilusti minuutteja ykkösyv:lle jossa Chiassonia käytetään maalinedusroolissa, eikä siihen oikein parempia vaihtoehtoja tällä hetkellä ole. Stone samaa tasoa mutta tätä peluutetaan Turrisin yv:ssä.

----

Driedger lähetetty takaisin alas kun Andy alkaa lähestyä pelikuntoa. Näillä näkymin on Hammondin back-uppina Minnesotassa ja maalissa sitten seuraavana päivänä Winnipegissä.

Huomenna sitten deadline-päivä. Sillä rintamalla ei ole suurempia käänteitä tapahtunut, Wier/Gryba/Phillips-kolmikkoa kohtaan on ollut ilmeisesti jonkunlaista kiinnostusta. Murray oli myös eilen kuulostanut siltä ettei Condraa ollakaan välttämättä niin halukkaita liikuttamaan, ainakaan mitään olematonta vastinetta vastaan.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Deadline oli odotetun hiljainen Sens-rintamalla eikä Murraylta nähty ainuttakaan siirtoa. Condrasta ja jostakin pakista oli ollut kiinnostusta, mutta vastapuoli ei ollut valmis maksamaan mitä ois haluttu. Ihan hyvä näin.

----

Minnesotaan ja 3-2 rankkaritappioon päättyi voittoputki. Olipa varmasti kauden viihdyttävin Sens-matsi, nopeaa pystysuunnan kiekkoa päästä päähän ja tilanteita satoi jatkuvalla syötöllä. Tämä pätkä ehkäpä se pelin kohokohta: Wild vs Senators Intense Sequence (3/3/15) - YouTube Ottawan ylivoiman lopussa 2 tolppaa ja sitten jäätävä paine Wildilta perään. Hammondin torjunnat vielä lisäksi. Ainakin Karlssonilla oli tuon pätkän lopussa noin 3,5 minuutin vaihto takana. Kokonaisuutena matsi oli tasainen joka ois voinu kääntyä kumpaan suuntaan tahansa, harmi että ratkaisu piti hakea antiklimaattisesti rankkareilta.

+Ziban ketjulle molemmat maalit ja koko ketjulta vahvaa tekemistä alusta loppuun.
+Hammondin huikea taso vaan jatkuu. Cameron totesi pelin jälkeen ettei tuollaisen esityksen jälkeen tiedä voiko maalivahtia vaihtaa ensi yön Jets-matsiin. Eiköhän siellä Andy kuitenkin maalille laiteta ettei Hammondin kuorma kasva mahdottomiin. Joukkueen ykkösmaalivahdista nyt ei kuitenkaan ole epäselvyyttä tällä hetkellä, Hammondilla mennään.
+Karlsson urakoi reilut 35 minuuttia peliaikaa ja todella aktiivinen hyökkäyspäässä. Puolustussuuntaankaan ei valittamista.
+Wier pelasi varmaan kauden parhaan pelinsä.

Cowenin pelikielto loppui, mutta tippui samantien flunssan kanssa pois vahvuudesta. Toivottavasti tuo ei nyt isommin lähde kiertämään pukukoppia, Lazarilla se oli aiemmin ja jotaki huhua että ainakin Ryanillakin. Nyt ois todella tärkeää kuitenkin jatkaa kovaa tahtia pisteiden keruuta että Boston saavutetaan.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
Kylläpä on herkullista aikaa seurata Ottawa Senatorsin menoa. Muutama viikko sitten sitä tuli mietittyä, että milloin se seuraava kausi alkaa, mutta yhtä äkkiä Bruinsin ja Panthersien takavalot ovatkin jo täysin silmien ulottuvilla. Vilkku on jo laitettu päälle ainakin Floridan osalta - ohi pitäisi vielä päästä.

Andrew Hammond ohjastaa tämän hetkisti ohitustilannetta kyllä sellaisella tavalla, jota kukaan ei varmasti olettanut. Pisteitä on jo tullut niin monesta pelistä putkeen, etten edes lukua osaa ulkomuistista sanoa. Sen muistan, että muutaman viikon takaisessa Montreal pelissä tuli annettua kaverille varmat vinkit veikkauksien osalta - "Ottawan maalivahtina aloittaa kaiffari, jonka taso riittää nipin napin AHL:ssa pelaamiseen". Hiukan kaduttaa, eikä pelkästään kaverin pieleen menneen kupongin takia... Hammondilla taitaa olla edelleen korkeintaan kaksi päästettyä maalia peliä kohden, joka on huikea suoritus.

Tänään numeroiden valossa niukka voitto Sabresista. Hammond näytti avauserässä olevansa normaali ihminen, kun 0-2 tilanteessa molemmat ehkä olisivat olleet otettavissa. Hammond kuitenki tsemppasi ja hoiti hommansa hyvin loppupelin osalta. Toisen erän alkuun kaivattu nopea kavennusmaali "hiukan" tuurilla ja sen jälkeen hyökkäyspelikin alkoi rullaamaan vielä astetta isommalla vaihteella. Oli koko ajan sellainen tunne peliä katsoessa, että kyllä tästä ohi tullaan. Ohi myös tultiin.

Ottawalla on tällä hetkellä kolme hyökkäysketjua, jotka pelaavat todella korkealla tasolla. Ryan-Zibanejad-Hoffman on tuolla tasolla pelannut jo todella kauan. Michalek-Turris-Stone ketjun osaltakin voi jo sanoa, ettei kyse ole muutamasta yksittäisestä ottelusta. Lisäksi Condra-Pageau-Lazar kenttä on kyllä hoitanut oman tonttinsa erinomaisesti. Ovat myös saaneet paljon vastuuta Cameronilta, kuten myös monet muut nuoret, mikä on ehdottomasti hieno asia.

Yksi hyökkäysvitja jää jäljelle. Ei Legwandinkaan kenttä katastrofaalisesti ole pelannut, mutta on muita kenttiä selvästi jäljessä. Clarke MacArthur on nähtävästi palaamassa lähiaikoina mukaan? Tällä hetkellä tilanne taitaa olla se, että ehkä hiukan heikosti odotuksiin nähden aikaisemmin pelannut MacArthur ei ole sen arvoinen pelaaja, että kolmea toimivaa kenttää pitäisi muuttaa. MacArthur-Legwand-Chiasson saattaisikin jopa toimia.

Puolustuskin toimii loistavasti tällä hetkellä. Hyökkääjien työmoraali on todella kovalla tasolla, mikä toki helpottaa puolustajienkin suorittamista. Puolustus taitaa toistaiseksi toimia sitä paremmin, mitä kauempana Phillips ja Cowen pelaavasta kokoonpanosta on...

Marc Stone ansaitsee tämän kertaisen erityismaininnan minun viestissä. Uskomaton pelaaja.
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Kylläpä on herkullista aikaa seurata Ottawa Senatorsin menoa. Muutama viikko sitten sitä tuli mietittyä, että milloin se seuraava kausi alkaa, mutta yhtä äkkiä Bruinsin ja Panthersien takavalot ovatkin jo täysin silmien ulottuvilla. Vilkku on jo laitettu päälle ainakin Floridan osalta - ohi pitäisi vielä päästä.

Andrew Hammond ohjastaa tämän hetkisti ohitustilannetta kyllä sellaisella tavalla, jota kukaan ei varmasti olettanut. Pisteitä on jo tullut niin monesta pelistä putkeen, etten edes lukua osaa ulkomuistista sanoa. Sen muistan, että muutaman viikon takaisessa Montreal pelissä tuli annettua kaverille varmat vinkit veikkauksien osalta - "Ottawan maalivahtina aloittaa kaiffari, jonka taso riittää nipin napin AHL:ssa pelaamiseen". Hiukan kaduttaa, eikä pelkästään kaverin pieleen menneen kupongin takia... Hammondilla taitaa olla edelleen korkeintaan kaksi päästettyä maalia peliä kohden, joka on huikea suoritus.

Tänään numeroiden valossa niukka voitto Sabresista. Hammond näytti avauserässä olevansa normaali ihminen, kun 0-2 tilanteessa molemmat ehkä olisivat olleet otettavissa. Hammond kuitenki tsemppasi ja hoiti hommansa hyvin loppupelin osalta. Toisen erän alkuun kaivattu nopea kavennusmaali "hiukan" tuurilla ja sen jälkeen hyökkäyspelikin alkoi rullaamaan vielä astetta isommalla vaihteella. Oli koko ajan sellainen tunne peliä katsoessa, että kyllä tästä ohi tullaan. Ohi myös tultiin.

Ottawalla on tällä hetkellä kolme hyökkäysketjua, jotka pelaavat todella korkealla tasolla. Ryan-Zibanejad-Hoffman on tuolla tasolla pelannut jo todella kauan. Michalek-Turris-Stone ketjun osaltakin voi jo sanoa, ettei kyse ole muutamasta yksittäisestä ottelusta. Lisäksi Condra-Pageau-Lazar kenttä on kyllä hoitanut oman tonttinsa erinomaisesti. Ovat myös saaneet paljon vastuuta Cameronilta, kuten myös monet muut nuoret, mikä on ehdottomasti hieno asia.

Yksi hyökkäysvitja jää jäljelle. Ei Legwandinkaan kenttä katastrofaalisesti ole pelannut, mutta on muita kenttiä selvästi jäljessä. Clarke MacArthur on nähtävästi palaamassa lähiaikoina mukaan? Tällä hetkellä tilanne taitaa olla se, että ehkä hiukan heikosti odotuksiin nähden aikaisemmin pelannut MacArthur ei ole sen arvoinen pelaaja, että kolmea toimivaa kenttää pitäisi muuttaa. MacArthur-Legwand-Chiasson saattaisikin jopa toimia.

Puolustuskin toimii loistavasti tällä hetkellä. Hyökkääjien työmoraali on todella kovalla tasolla, mikä toki helpottaa puolustajienkin suorittamista. Puolustus taitaa toistaiseksi toimia sitä paremmin, mitä kauempana Phillips ja Cowen pelaavasta kokoonpanosta on...

Marc Stone ansaitsee tämän kertaisen erityismaininnan minun viestissä. Uskomaton pelaaja.
En ihan noin valoisana yöllistä Sabres matsia nähnyt!

Senatorsin pakeilta tuli kokoajan käsittämättömiä hazardeja alimpana miehenä/viivalla.. Ja Buffalolla oli tukku ppaikkoja päästä vastaiskuihin.. Mutta kun Sabresin miehistö on mitä on, niin Senators ei takaiskuja kärsinyt.

Myös Hammond oli aika yössä pariin kertaan, esim kun tuli vastaan Yv:llä katkaisemaan päätykiekkoa ja ei osunut kunnolla kiekkoon jonka jälkeen oli puolittain kylellään b-pisteiden kaarella maalityhjänä. Jos vastassa olisi ollut NHL-joukkue, niin tappio olisi Senatorsille tullut.
 

JeanGP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Senators
Täytyy toki muistaa että Ottawa oli pelannut viimeiset viisi ottelua vieraissa lähtien jokaiseen otteluun selkeästi altavastaajana, aiempaan vertaillen kaliforniassa jopa vailla mahdollisuuksia.
Tuollaisen paineettoman hienon esityksen jälkeen ei ole helppo lähteä kotiyleisön eteen pelaamaan nöyrää omaa peliä itseä selkeesti heikompaa joukkuetta vastaan.
Itsellä oli paha pelko ennen yöllistä peliä koskien juuri Hammondia. Kaveri tulee puolijumalana kotiyleisön eteen, oikeastaan ensimmäiseen peliin urallaan jossa sillä olisi ollut jotain hävittävää. Vastassa joukkue joka ei varmasti kassaria lämpöseks saa.

Nyt saatiin hieman onnella ja asiallisella duunilla löysät pois. Calgarya vastaan olisi hyvä palauttaa se ehyt ja vauhdikas viisikkopeli jota parhaimmillan vieraskiertuella nähtiin, koska sen jälkeen onkin taas ns. pakkovoitto.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators

Totta. Pääasiassa viesti koski useampaa edellistä peliä voittoputken aikana, mutta toki näin heräämisen jälkeen on helppo myöntää, että kyllähän se mopo hiukan yöllä keuli. Vähän pitäisi sulatella aina, ennen kuin viestejä pelin jälkeen kirjoittelee...

Joka tapauksessa tämän hetkinen tilanne Ottawassa näyttää pitkästä aikaa ihan hyvälle!
 
Viimeksi muokattu:

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Wild-tappion jälkeen napsunut taas pari voittoa. Jets-matsissa alkoi huomata että vieraskiertue painaa jaloissa ja esitys oli melko väsynyt, onneksi Hammond oli törkeässä vireessä ja käytännössä ryösti pelin. Sabres-matsi oli sitten tosiaan sellainen mitä sopii pelätä kun palataan tauon jälkeen kotiin ja vastassa vielä AHL-jengi. Siitäkin pystyttiin kuitenkin pisteet alun tappioasemasta huolimatta vääntämään, mikä on tässä vaiheessa tärkeintä.

Ens yönä sitten Flames vastassa ja iso peli taas edessä. Varsinkin nyt kun Boston nappasi kaksi voittoa ja ero on taas 7 pistettä. Hammond alkoi näyttämään pieniä väsymisen merkkejä viime matsissa ja ihan hyvä päätös Cameronilta lähteä Andylla tähän matsiin. Pakko tuota kuormaa on kuitenkin jakaa ja saada Andyllekin pelejä alle kun on tervehtynyt. Muita muutoksia kokoonpanossa ei pitäisi olla.

Clarke MacArthur on nähtävästi palaamassa lähiaikoina mukaan? Tällä hetkellä tilanne taitaa olla se, että ehkä hiukan heikosti odotuksiin nähden aikaisemmin pelannut MacArthur ei ole sen arvoinen pelaaja, että kolmea toimivaa kenttää pitäisi muuttaa. MacArthur-Legwand-Chiasson saattaisikin jopa toimia.

Viimeisin tieto taitaa olla, tai ainakaan muuta en ole huomannut, että MacA (ja Lehner) kärsii vielä aivotärähdyksen jälkioireista, joten ei siellä paluu taida kovin lähellä olla. Siitä olen kyllä samaa mieltä, että nuita erinomaisesti toimivia kolmea ketjua ei pidä hajottaa niin kauan kun homma toimii, vaikka MacA palaisikin.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
5-4 rankkarivoitto Flamesista eikä se nyt tullut ihan sitä normaaleinta reittiä. Kaks ekaa erää sitä samaa hyvää kiekkoa mitä nähtiin vieraskiertueella, karvaus on aktiivista ja vastustajalta otetaan aika pois omassa päässä. Kaikkien neljän ketjun voimin 4-0 johtoon ennen toisen erän puoliväliä, Chiasson, Michalek, Boro ja Hoff maalintekijöinä. Kolmanteen lähdettiin sitten liian löysästi, karvaus loppui ja jäätiin keskialueelle seisoskelemaan ja odottelemaan pelin loppumista. Lopputuloksena sitten Flames sai koko erän hirveän paineen Sens-päähän ja painoi tasoihin pari minuuttia ennen loppua. Kaikki krediitti Flamesin kovalle kirille, mutta ei tässä liigassa voi vaan istua perseelleen on johto mikä tahansa. Jatkoajalla ei sitten hirveitä paikkoja kummallakaan ja rankkareissa lopulta Karlsson kuudentena laukojana ratkaisi pisteet kotiin, onneksi.

-Ekat 2 erää tosiaan todella vahvaa tekemistä kaikilta neljältä ketjulta, jopa parjattu Legwandin ketju sai hyvää painetta hyökkäysalueella. Stone pisti ehkäpä kirkkaimpana silmään, hieno passi Michalekin maaliin.
-Boro-Gryba oli todella hyvä.
-Andylle 4 taakse, mutta eipä nuista oikein voi yhtään suoraan piikkiin laittaa. Otti isojakin torjuntoja kolmannessa erässä.

Seuraava matsi tiistaina onkin sitten kauden tähän mennessä isoin peli kun Bruins saapuu vieraaksi.
 
Aika vakuuttavaa sarjaa. 13 viime pelistä joko voitto tai tasapeli.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Tiistaisesta Bruins-pelistä 1-3 takkiin, eka varsinaisen peliajan tappio kolmeen viikkoon ja paha isku pleijarihaaveille. Laukaukset meni kotijoukkueen eduksi jotain 40-20 ja Sens oli ehkäpä parempi joukkue, vastustaja käytti kuitenkin paikkansa tehokkaammin ja Andy-Rask kamppailu meni melko selvästi jälkimmäiselle. Cameronin kokoonpanopäätöksiä ei ole tarvinnut hirveästi kyseenalaistaa, mutta tässä tapauksessa voisi jossitella että Hammondilla olisi kannattanut jatkaa. On selvää että joskushan tuo älytön suoritustaso laskee, mutta kuuman käden istuttaminen vasta toipuneen veteraanin edestä on melko Mursumainen päätös. Noh, positiivista kuitenkin matsista Puempelin eka NHL-maali.

Hammond sitten ensi yönä maalissa Montrealissa, Cowen palaa pitkästä aikaa puolustukseen Gryban tilalle, muuten ei muutoksia. Kovaa testiä tänään Habsia ja huomenna Islesia vastaan vieraissa.

Hoff-Ziba-Ryan
Michalek-Turris-Stone
Condra-Pageau-Lazar
Puempel-Legwand-Chiasson

Methot-Karlsson
Wier-Ceci
Cowen-Boro

Hammond
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Habsista tyylikäs 5-2 voitto ja smurffeja ownattu nyt tämän vuoden puolella kolmessa pelissä maalierolla 13-5. Hidas startti matsiin aivan kuten Bruinsiakin vastaan ja ekalle kympille ei tainnut kertyä ainuttakaan vetoa Pricea kohti. Habs iski Paciorettyn voimin samassa ajassa kahdesti. Hyvin saatiin rivit kuitenkin kasaan erän loppupuolella ja toisen erän alkuun heti kavennus, jonka jälkeen hommat lähtikin sitten luistamaan oikeaan suuntaan. Condran tasoitus vielä erän loppuun ja kolmannessa tehtiin liigan parhaasta vahdista reikäjuustoa Stonen, Karlssonin ja Methot'n voimin.

-Hamburglarilta jälleen erinomaista tekemistä maalilla ja useampi iso torjunta. 9 starttia nyt kasassa ja kaikissa taakse mennyt 2 tai vähemmän maaleja. Ei välttämättä kuulosta hirveän harvinaiselta tempulta, mutta eipä vastaavaan ole pystynyt NHL:n historiassa kuin 3 muuta maalivahtia, viimeksi vuonna 1938.
-Karlssonilta pientä tunarointia viivassa Paciorettyn av-maalissa, mutta sen ulkopuolella erinomainen esitys ja 2+1 tehot tuloksena. Methot'lta myös vieressä vahva peli ja kauden eka maali.
-Pageaulta hieno tarjoilu Condran maaliin, mutta loisti erityisesti alivoimalla. Isossa roolissa kun 3-2 tilanteessa piti tappaa Puempelin hankkima neljän minuutin alivoima. Kaveri kyllä sementoi peli peliltä vahvemmin itseään pysyvästi joukkueeseen.
-Stone ja Michalek myös mainitsemisen arvoisia positiivisia suorittajia.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Voittokulku jatkui Nassaulla 1-2 vierasvoitolla. Tasainen ja maaliton, ehkä hieman tylsäkin eka erä. Sens avas maalinteon toisen erän alkupuolella kun Puempel pääsi lämäämään uran toisen vapaasti b-pisteiden välistä. Tämän jälkeen Isles otti kontrollin pelistä ja sai osin Sens-jäähyjen johdosta kovaa painetta Hammondin päähän. Maalinteossa eivät kuitenkaan onnistuneet ja Turris lisäsi johdon vielä kahteen maaliin erän lopussa. Kolmas erä sitten taas tasaisempi ja vaikka Isles tuli maalin päähän 8 minuutti ennen loppua, ei siellä mitään Flames-peliin verrattavaa paniikkia iskenyt. Jälleen yksi vahva vierasesitys joukkueelta ja Hammond otti viimeisenä lukkona ne muutamat tarvittavat game-saverit. On se vaan uskomaton äijä.

-Turrisin ketjulta hyvä esitys. Hienoa on ollut kuinka Michalekin taso on noussut helposti palkkaa vastaavalle tasolle tämän vuoden puolella.
-Pageaun ketjulle ei tehoja, mutta taas vahvaa aktiivista tekemistä kahteen suuntaan.
-Karlsson porskuttaa sillä vanhalla kunnon Norris-tasolla illasta toiseen.

Kotona sitten seuraavaa sunnuntaina kun Flyers tulee vierailulle. Kova on tahti runkosarjan loppuun, ainoastaan yksi kahden päivän paussi pelien välissä. 15 peliä jäljellä ja ero Bruinsiin 5 pistettä. Capskin vain 7 pisteen päässä kaksi peliä enemmän pelanneena ja vetäneet viimeiset kymmenen peliä 4-6-0.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
2-1 kaatui Flyers rankkareilla. Hyvin tultiin heti matsin alkuun ja agressiivisella karvauksella saatiin jatkuvaa painetta Flyers-päähän. Ekaa maalia sai kuitenkin odottaa 25 minuutin kohdalle, Pageau näpäytti ilmasta Boron lämäristä tulleen riparin sisään. Flyers tasoitti kuitenkin Voracekin voimin muutama minuutti myöhemmin. Enempää maaleja ei sitten tullutkaan, rankkareilla Hamburglar otti kaikki ja Ryan upotti viimeisenä laukojana. Solidi peli joukkueelta jälleen kerran ja pisteet kotiin.

-Hammondin korkeintaan 2 maalia per peli putki jo 11 matsia. Huikea varmuus vaan jatkuu. Yksi parhaista Sens-kuvista tällä kaudella kun pelin jälkeen nosteli jäälle heitetyn hampurilaisen: Ottawa Senators Twitterissä: ""I got this!" http://t.co/tUB03wylNg" Palkittiin myös NHL-viikon kolmostähtenä.
-Pageau kentän paras pelaaja ja ketju toimi taas erinomaisesti. Iski maalin ja aiheutti vastustajalle 2 jäähyä todella aktiivisen pelin tuloksena. Pageaulla muutes waiver-vapaus loppunut ja tälle oltiinkin ilmoitettu ettei tarvi Bingoon enään mennä.
-Cowen-Boro toimii parina oikein mukavasti. Boro otti taas osumaa, Habsia vastaan tuli lämäri poskipäähän ja tällä kertaa jalka vääntyi. Semmonen taistelija kuitenkin että jos ei ole raaja tai pää irti niin peli jatkuu. Asenne kohdillaan.

Carolinassa sitten seuraava peli, melko surullinen on ollut saldo viime vuosina 1-10-1. Loukkantumisrintamalta kuului eilen sellaisia uutisia että Smith on jo pelikunnossa ja koutsista kiinni koska pelaa. MacA ja Lehner kärsii edelleen aivotärähdyksen jälkioireista, MacA vähän pidemmällä parantumisessa ja aloitti eilen luistelun. Neilin ja Phillipsin tilanteesta ei ainakaan Cameronilla ollut mitään tietoa.
 

Agony Aunt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sens, MG64
On kyllä käsittämättömässä tikissä Hammond, viime yönä jaettu NHL-ennätys perättäisistä otteluista uran alusta lähtien joissa päästetty kaksi maalia tai vähemmän (12 peliä nyt, yksi vielä niin pääsee yksin ennätyksenhaltijaksi). Reilu vuosi sitten ei mennyt ihan niin hyvin, kun AHL:n puolella ei vaadittu kolmen maalin tekemiseen kuin ensimmäiset 36 sekuntia: Video: Hurjaa pommitusta AHL:ssä - maalivahti vaihtoon 36 sekunnissa | Yle Urheilu | yle.fi (linkki vie YLE:n sivuille). Eteenpäin on menty!
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Uskomaton sisääntulo kyllä Hammondilta, joka kuitenkin ikänsä puolesta ehtii tekemään taikojaan vielä pitkään. Ei tee juurikaan mitään ylimääräistä maalilla, tulee paljon vastaan ja osaa peittää koko kropalla hienosti.

Olihan muuten hieno tuo eilisen Canes-ottelun voittomaali jatkoajalla. Turrisin veivit veivät ihan solmulle kotijoukkueen alimman puolustajan ja sieltä tärkeä lisäpiste Bostonin takaa-ajoa ajatellen. Ottelu oli muutenkin todella viihdyttävä, vähän playoffsmainen jopa, kun mentiin nopeasti päästä päähän ja ilman molempien maalivahtien muutamia ryöstöjä olisi maalejakin saatu enemmän.

Hyvä näin ja huomenna karhujen kaatoon!
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Tiukkaa oli Canesin kanssa taas kerran, mutta onneksi Turrisin jäätävä yksilösuoritus toi 2 pistettä himaan. Tosiaan todella viihdyttävä peli. Tasainen eka erä, toisessa Sens oli niskan päällä ja Khudobin piti Canesin pelissä, kolmannessa sitten liike ei pysynyt riittävällä tasolla ja Hammond joutui venymään. Hammondin ennätyksen saavutus yllä jo mainittiin, huikea tarina tämä on kaikkinensa ja melko poikkeuksellinen Sens-historiassa. Ja vastuu jatkuu kun Andyn käsivamma oli taas ärtynyt Flyers-pelin lämmittelyissä ja on ainakin viikon sivussa. Muuten pelistä mainintoja yksilötasolla: 3 ensimmäistä kenttää kokonaisuutena hyvällä tasolla, Karlssonilta vahvaa peliä ympäri jäätä ja Wierciochilta erinomainen esitys. Nyt kun pelejä ja vastuuta on tullut tasaisesti Wierin peli on ottanut isosti askelia eteenpäin.

Huomenna sitten ei ehkä pakkovoiton paikka, mutta aivan helvetin tärkeä peli Bruinsia vastaan. 4 pistettä eroa ja peli vähemmän pelattuna.
 

Ralph

Jäsen
Mielenkiintoista nähdä, mitä Andrew Hammond tekee kesällä tai miten Senators asiaan takertuu. Senators ei varmastikaan lähde ensi kauteen kolmella veskarilla, Hammondia ei tulla AHL:ään heittämään. Hammond on kesällä kuitenkin UFA ja saa varmasti yksisuuntaisen jostakin joukkueesta, jos ei Senatorsista.

Antaako Senators Hammondin mennä vai lähtevätkö kauppaamaan Robin Lehneriä tai Craig Andersonia? Viimeksi Ben Bishopin kanssa oli hyvin samankaltainen tilanne, kun loukkaantumisten vuoksi Senators joutui nostamaan Bishopin farmista ja lopulta kauppasivat pois. Ja tuon kaupan vei lopulta Lightning ylivoimaisesti.

Miten @Kily näkee ensi kauden maalivahtikaksikon? Anderson-Hammond, Anderson-Lehner vai Hammond-Lehner?

Toki tämä kausi on vielä kesken ja Senatorsilla on kova tilanne päällä, mutta silti voi kai jo vähän pohtia tulevaa.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Miten @Kily näkee ensi kauden maalivahtikaksikon? Anderson-Hammond, Anderson-Lehner vai Hammond-Lehner?

Enpä kyllä osaa vielä tässä vaiheessa sanoa. Riippuu jatkaako Hammond tällä tasolla, tai edes lähellä sitä vielä loppukauden, niin että voisi sanoa kyseessä olevan muutakin kuin pelkkä suonenveto. Ilmaiseksi luopuminen olisi tällöin mahdollisesti huono ratkaisu. Toisaalta sitten Andysta tai Lehneristä on melko vaikea luopua. Andy varma ykkösvahti jolla hyviä pelivuosia jäljellä, ja vaikka Lehnerin taso on ailahdellut ja kehitys vähän sakannut, niin silti nuori potentiaalinen kaveri. Sitten taas näistä sais treidissä jotakin takaisin päinkin. Kinkkinen tilanne.
 

Kily

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators, Alfie 1995-2013, HIFK
Ensi yölle yks muutos kokoonpanossa kun Cowen saa väistyä Gryban tieltä katsomoon. Hyökkäyksessä ei muutoksia ja Hamburglar tietenkin maalilla. Smith muutes lähetetty Bingoon ottamaan pelituntumaa.

Hoff-Ziba-Ryan
Michalek-Turris-Stone
Lazar-Pageau-Condra
Puempel-Legwand-Chiasson

Methot-Karlsson
Wier-Ceci
Boro-Gryba

Hammond

Pleijarifiilikset yötä odotellessa, nitroja saa hapuilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös