Helsingin Jokerit kaudella 2015–2016

  • 276 885
  • 883

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tommi Huhtala ja Jere Sallinen ovat (toki vain merkityissä) 1. ja 2. ketjuissa. Luuletko, että Hännikäinen olisi yhtään sen huonompi vaihtoehto. Ei.

No onhan Huhtalan ja Sallisen näytöt kokonaisuudessaan ihan eri tasoa kuin Hännikäisellä. Huhtala ja Sallinen olivat EHT-rinkiä jo parin kauden ajan ennen Jokeri-pestiä ja viime keväänä molemmat debytoivat MM-kisoissakin. Hännikäinen taas ei ole koskaan vielä kelvannut Leijoniin.

Minusta tuntuu, että nämä Jypin pelaajat eivät oikeasti ole niin hyviä kuin teksti-tv:tä katsomalla voisi ajatella. Hännikäinen, Pihlman, Tuppurainen, Perrin, Luoma... Kaikki pelaavat hämmentävän tehokasta kautta. Jypin pelityyli on tätä nykyä aika hyökkäävä ja maaleja syntyy kovaa tahtia molempiin päihin.
 

joceri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No onhan Huhtalan ja Sallisen näytöt kokonaisuudessaan ihan eri tasoa kuin Hännikäisellä. Huhtala ja Sallinen olivat EHT-rinkiä jo parin kauden ajan ennen Jokeri-pestiä ja viime keväänä molemmat debytoivat MM-kisoissakin. Hännikäinen taas ei ole koskaan vielä kelvannut Leijoniin.

Täytyy kuitenkin muistaa, että Hännikäinen on Huhtalaa ja Sallista selvästi nuorempi ja jo tämän kauden näytöt Liigasta ovat samaa luokkaa kuin Huhtalalla ja Sallisella parhaimmillaan. Saman ikäisenä Liigassa Huhtalan saldo oli 12+16=28 ja Sallisella 2+4=6. Hännikäisellä siis tällä kaudella jo 13+21=34 ja +22.

Hännikäisen kohdalla todennäköisempänä vaihtoehtona pidän kuitenkin siirtymistä Pohjois-Amerikkaan kuin paluuta Jokereihin.
 

Gemondo

Jäsen
Tervehtisin ilolla ensi kaudella Broc Littlen toista tulemista Jokeripaitaan. Miehen potentiaalin näki jo viime kaudella mutta valitettavasti se ei joukkueen sekoiluista johtuen ikinä Jokeripaidassa päässyt kunnolla realisoitumaan, patsi ensimmäisessä pelissään Turussa TPS:ää vastaan.

Little johtaa tällä hetkellä SHL:n maalipörssiä, näkisin hänessä varsin potentiaalisen korvaajan Mosesille joskaan ihan samankaltaista maalimäärää nyt on ihan turha odotella. Tosin niin on ihan keneltä vain muultakin.
Sopimus Linköpingin kanssa kattaa myös ensi kauden mutta eihöhän sieltä jonkinlainen KHL-pykälä löydy.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Koska saa taas alkaa haaveilemaan? Stapletonin Timppa ei ainakaan vielä ole roihahtanut liekkeihin Magnitkassa, vaikka on saanut ihan kohtalaista roolia. On hyvin mahdollista, että Niitti on kesällä ilman sopimusta ja siinä olisi jälleen kerran paikka tehdä paluu kotiin. Varsinkin, kun meillä taitaa olla yhden alimittaisen, mutta pirun nopean ja näppärän rightin jenkkisnaipperin vajaus joukkueessa.

Kurri ja Vuorinen, juu duu jotakin. Ihan sama mitä maksaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kurri ja Vuorinen, juu duu jotakin. Ihan sama mitä maksaa.
JEP! Ja. Huh, Leino liikkui pois KHL:stä Sveitsiin joukkueeseen, joka ei varsinaisesti ole urheilullisesti lähellä eurooppalaista eliittiä. JOS Omark lähtee Mosesin mukana, miten olisi "SKL"?
 

faro

Jäsen
Immosen kohdalla reaktio aika neutraali, enpä jaksa uskoa että kiinnostusta olisi ollutkaan.
Miksi?

Immonen on pelaajana kuin tehty Erkan joukkueeseen. Tunnollinen kahden suunnan sentteri, jolta löytyy potentiaalia hyökkäyspäähän, enemmän kuin esim. Niko Kapaselta.

Ehdottomasti mies mahtuisi ensi kauden joukkueeseen, mutta harmi, että ei ilmeisesti ole tulossa. Toki pakko tuollaista seurauskollisuutta on myös arvostaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Toki pakko tuollaista seurauskollisuutta on myös arvostaa.

Ehkä ymmärretään seurauskollisuus sitten eri tavalla, mutta kyse lienee siitä että ulkomailla tienaa paremmin kuin Jypissä ja myös Jokereissa, jotka eivät suostu ylihintoja maksamaan. Kun on tilit tehty, paluu Jyppiin on helppo koska isommalla rahalla ei sopimusta enää saa minnekään. Mun silmin se olisi seurauskollisuutta jos tämä häiskä pelaisi nyt Jypissä halvemmalla kuin Jokereissa, mutta siinä ei todellakaan ole edes rahtusta seurauskollisuutta että pelaa isolla sopimuksella Suomen ulkopuolella. Ainoastaan fiksuutta, ei siinä mitään, mutta ei seurauskolllisuutta.

Leinosta sen verran, että eipä ole pelaaminen tälläkään kaudella kiinnostanut. Aika kitkeriä oli Sheddenin kommentit. Niissä Shedden antoi ymmärtää, että Leino ei pitänyt osuuttaan sopimuksesta ja epäili motivaatiota... Jokereita vastaan Leinoa kiinnosti, mutta siinä on sellainen pikkuongelma, että Jokereissa pelatessaan pitäisi kiinnostaa muutkin ottelut kuin pelit Jokereita vastaan :)

Leinolle pelaaminen on nykyään tapa viettää aikaa ja kuten hän itsekin sanoi haastattelussa, tärkeintä on se että on hauskaa ja viihtyy. Samassa Urheilusanomien haastattelussa Leino myönsi olevansa laiska harjoittelija, mutta harjoittelevansa kyllä omia juttujaan. Näillä spekseillä Leino pelaa Erkan ja Kurrin Jokereissa noin 0 prosentin todennäköisyydellä. Ja puhdas 0 prosenttia tulee siitä, että Leinon ulosostokorvausta ei ole taloudellisesti järkevää laittaa verolle Suomessa. Jokunen vuosi taitaa tähänkin vielä mennä. Hieno taiteilijahan Leino on. Kuten on Niinimäkikin. Heissä on paljon samaa. En pitäisi mahdottomana, että Leino pelaa Liigassa lähivuosina. Kunhan se verotuksen kannalta on järkevää.
 
Viimeksi muokattu:

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Immosta on varmaan sitten kysytty montakin kertaa, koska antoi tuollaisen lausunnon. Arvostan sitä. Jokereihin pitäisi tulla vain sellaiset, jotka nimenomaan ovat erittäin motivoituneita ja sitoutuneita joukkueeseen.
 
Jypin pelityyli on tätä nykyä aika hyökkäävä ja maaleja syntyy kovaa tahtia molempiin päihin.

On kyllä ihmeelliseksi menneet nuo SM-liigan maalimäärät, kun JYP:in päästäessä omiin 2,43 maalia per ottelu kyseessä on "kova tahti".

Ja puhdas 0 prosenttia tulee siitä, että Leinon ulosostokorvausta ei ole taloudellisesti järkevää laittaa verolle Suomessa. Jokunen vuosi taitaa tähänkin vielä mennä. Hieno taiteilijahan Leino on. Kuten on Niinimäkikin. Heissä on paljon samaa. En pitäisi mahdottomana, että Leino pelaa Liigassa lähivuosina. Kunhan se verotuksen kannalta on järkevää.

Buffalo maksaa Leinolle kuuden kauden ajan (2014-2020) 1,22 miljoonaa dollaria kaudessa siitä hyvästä, että Leino lähti sieltä pois.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Kirjoittelija kirjoitti:
Buffalo maksaa Leinolle kuuden kauden ajan (2014-2020) 1,22 miljoonaa dollaria kaudessa siitä hyvästä, että Leino lähti sieltä pois.

On kyllä usein mietityttänyt, että pitäisi ehdottaa omalle työnantajalle tuollaista. Vähän ikäväähän se olisi joutua lähtemään, mutta menettelisi noilla ehdoilla.

No, vakavammin puhuen näyttää entistäkin selvemmältä, että tuo Leinon Buffalo-siirto oli yksi suomalaisen urheiluhistorian erikoisimpia sopimuksia: taloudellinen lottovoitto, mutta lopulta kuolemantuomio Leinon uralle, kuten tämä kevät viimeistään osoittaa. Tuo Sheddenin kommentti kai todistaa sen, mistä on kyse. Leino ei varmaankaan koskaan tule enää pelaamaan kunnollista kautta missään ammattilaissarjassa, koska motivaatio on höntsätasolla eikä syytä muuhun enää löydy. Silloin varmaankin voi olla hyvä korkeintaan yksittäisissä peleissä, koska lopulta marginaalit ovat sen verran pieniä. Ja samasta syystä (taloudellisten lisäksi) en ole kovin pahoillani siitä, että Leino tuskin KHL-Jokereissa pelaa, vaikka hyvät muistot siltä yhdeltä kaudelta onkin. Silloin jäbällä oli vielä motivaatiota päästä eteenpäin urallaan. Nyt kun ikääkin on jo yli 30, en ihmettelisi jos ura päättyisi pian, koska vähän umpikujalta tuo näyttää. Jos olisi olemassa joku jääkiekon Harlem Globetrotters, sinne Leino sopisi mainiosti vielä moneksi vuodeksi!
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Google-kääntäjä

Tuosta Google kääntäjän kautta Tassin uutinen käännettynä englanniksi. Käytännössä siis venäläislähteet toteavat mm. SKAn olevan erittäin kiinnostunut Mosesista ja taloudellisesti voisi olla jopa NHL:aa parempi ratkaisu. Päätöksen Moses tulee lopullisesti tekemään tuon mukaan kesällä kun NHL-kuviot on paremmin selvillä, miehen oma unelma on ison veden tuolla puolen. Jokereilla ei ole budjetissa tarpeeksi pätäkkää kilpaillakseen Mosesista, mutta mies on hyvin viihtynyt organisaatiossa.

Se suurempi uutinen on mielestäni kuitenkin: "Club of St. Petersburg in the offseason is going to make serious changes in the composition, including rotation among foreign players". Kun laskee Rotenbergin, SKAn ja Jokerien osalta 1+1+1, niin hiemanhan sitä pelottaa. Omark ja Gunderson nyt esimerkiksi on varmasti "hyvin skoutattuna" ja keskusteluyhteys on ollut olemassa kuin itsestään. Vaikka Rotenberg ei jengejä ainakaan julkisesti kokoa, niin joku omistajavetoinen kehityskeskustelu olisi mielenkiintoista kuulla... "Sjina oled pjelannut hjuvan kauden... Sjina saada palkankorotus. Miljoona jevro. Lening...Pietari. Jokeri sjina ei pjelata enää."

Mielenkiintoinen kesä kyllä tulossa. Jokerien vetovoima pelaajamarkkinoilla tuskin on ainakaan heikompi kuin vuosi takaperin, nimittäin KHL:n länsijengejä on vähemmän markkinoilla ja Venäjän talousnäkymät, ruplan kurssin heilahtaminen ja vastaavat tuskin ainakaan lisäävät imua itään. Toisaalta joukkueen ehdoton kärkiosaaminen mennee hyvin pitkälti uusiksi, olettaen että "alennussoppareita" ei saada tehtyä. Rahalla ei pystytä kilpailemaan ja kun nettoliksoissa mitattuna ero voi kärkiäijien kohdalla olla järkyttävä, niin tiukkaa tekee.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Mielenkiintoinen kesä kyllä tulossa. Jokerien vetovoima pelaajamarkkinoilla tuskin on ainakaan heikompi kuin vuosi takaperin, nimittäin KHL:n länsijengejä on vähemmän markkinoilla ja Venäjän talousnäkymät, ruplan kurssin heilahtaminen ja vastaavat tuskin ainakaan lisäävät imua itään. Toisaalta joukkueen ehdoton kärkiosaaminen mennee hyvin pitkälti uusiksi, olettaen että "alennussoppareita" ei saada tehtyä. Rahalla ei pystytä kilpailemaan ja kun nettoliksoissa mitattuna ero voi kärkiäijien kohdalla olla järkyttävä, niin tiukkaa tekee.

Oppii ne sit muutamassa vuodessa, ettei se ole pelkästään se yksittäinen pelaaja kun joukkueurheilussa menestyy. Ne kyllästyy kunhan ensin ostaa pari vuotta meiltä kaikki "huipun veljekset" ja aina ne meidän uudet pelaa taas hyvin ja ne pois ostetut ei (välttämättä) natsaakaan uudessa joukkueessa. Venäläisillä on paljon oppimista siinä mitä merkitsee menestyksessä joukkuepelaaminen, joukkuehenki, kommunikointi ja mukava työympäristö. Toki yksilötaito on tärkeää, mutta esimerkiksi Moses ja Omark ovat molemmat pelaajia jotka vaativat sopivat olosuhteet ja jopa henkimaailman "flown" jotta niitä maagisia peliesityksiä tulee.

Jokereiden tilanne on hyvä siinä mielessä, että vetovoimaa kuvittelisi riittävän. Pitää vaa löytää ne sopivat uudet palaset jotta homma rullaa. Luotto on kuitenkin hyvällä tasolla, sillä Erkka tietää kokeneena valmentajana millaisia paloja haluaa/tarvitsee lähtijöiden tilalle ja Kurri on niin arvostettu mies maailman kiekkoskenessä, että harvassa on pelaaja joka kieltäytyy ainakaan ensikontaktista. Suomessa taitaa jo lainsäädäntökin pakottaa tekemään taustatyöt itäveljiä paremmin kun miehiä ei voi miten vaan liikutella toisiin seuroihin lupaa kysymättä ja purkaa sopimuksia parin viikon varoitusajalla.

edit. Aiempiin postuksiin kommenttina, että Omark on muuten hieman Leinon tapaan pelaaja joka omien sanojensa mukaan on urallaan tilanteessa jossa pääasia on pelistä nauttiminen. Hänen kohdallaan se toki ei tarkoita laiskaa harjoittelua vaan sitä, että haluaa olla paikassa missä saa pelata paljon ja haluamassaan roolissa. Jokereilla on se etu juuri näiden pelaajien kohdalla, että koko systeemin ja valmennuksen linja on erittäin selkeä ja pelaaja tietää mitä on tulossa, toki Jokereissakin voi poppareille joutua jos pelaa aivan paskasti mutta aivan mahdotonta koko kauden jatkuvaa kokoonpanotuuletusta ei tarvitse pelätä niin kuin tietyissä venäläisseuroissa pahimmillaan.
 

Ihmepeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikä meiän maalivahtien sopimustilanne on? Leland Irving sai kenkää Ufasta, joten sieltä voitaisiin kotiuttaa mies meille tandemin toiseksi pariksi. Ei tarttis maskiakaan maalauttaa uudestaan.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Seuraavaa kautta silmälläpitäen tulisi mielestäni Jokereiden hankkia pelintekotaitoa erityisesti keskikaistalle. Kaikkien Jokerisenttereiden vahvuudet olivat kahdensuunnan pelaamisessa ja vaikka se Erkan pelifilosofiaan istuukin luonnollisesti tasoitusta taitovajeeseen ei voi liikaa antaa. Jokereista poistuu mitä todennäköisimmin joukkueen taitavin pakki, joukkueen taitavin laituri ja joukkueen taitavin snaipperi. Mikäli huhut Olimbista ja Palolasta pitävät paikkaansa ovat he lähtökohtaisesti Omarkin ja Mosesin korvaajia. Pitää käydä suoranainen ihme, että he korvaavat yhden suhde yhteen Mosesin ja Omarkin. Siksi muut hankinnat pitää olla selkeitä parannuksia etenkin joukkueesta poistuviin ja jo poistuneisiin Ritaa, Ben-Amoriin, Karalahteen ja Harjuun. Gundersonin paikkaaminen tulee olemaan myös vähintäänkin haasteellista. Jos myös Karlsson lähtee isomman liksan perään on ykkösmaalivahdin hankintakin edessä. Paljon on haasteita Kurrilla ja Vuorisella edessään.
 
Viimeksi muokattu:

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Toki kausi on vielä kesken, mutta pistetään vähän ajatuksia ensi kaudesta lisää.

Veskariosastolle käy toki Karlsson-Helenius parivaljakko. Karlsson pelasi alkuhapuilun jälkeen hienon kauden ja Helenius on ollut kyllä pelaamissaan otteluissaan hyvä. Toki olisi kiva nähdä joku suomalainen ykkösveska tyyliin Koskinen, Raanta tms.

Puolustus on suhteellisen valmis jo nyt. Korpikari, Väänänen stay at home. Jaakola, Ohtamaa yleispuolustajat ja Lajunen, Todd kiekolliset. Tulopuolelle Gundersonin mahdollinen korvaaja. Mielellään ylivoimapommittaja. Olisiko Hietasesta siihen? Lisäksi ihmettelen, jos Lepistön nimeä ei löydy ensi kauden sopparipapereista.

Senttereinä luutii huhuttu Olimb, Koukal ja Wirtanen suhteellisen varmasti. Kapasen näkisi kyllä mielellään "kolmosen" keskellä. Riittääkö paalut? Toki Hahl nelosena ja Wirtanen kolmosena sopii myös.

Laitureista Aaltosella, Hagmanilla, Huhtalalla, Sallisella ja Pöystillä on sopparit. "Blues-kolmikko" on loistava ja käyrä kaikilla vahvasti ylöspäin. Aaltosella on kyllä potentiaalia paljon parempaan. Hagmanin käyrä taasen näyttää pahasti alaspäin. Toki, jos syksyn vireeseen pääsee, niin vahva maalintekijä edelleen Hakki on. Mäen soppari olisi tärkeä ja varmaankin parin vuoden jatkot nähdään. Omarkin ja Moseksen jatkot näyttää pahalta. Omarkin jatko olisi lottovoitto. Janeckyn jälkeen mahtavin ulkkari meillä ikinä. Palola taitaa olla suht varma. Paikkaa ilmeisesti Mosesta. Muita varmoja huhuja laituriosastolle ei hirveesti ole. Erkan tuntien Pihlström voisi löytyä sieltä. Ja jos Magni tippuu jo tässä vaiheessa, niin aivan varmasti tuuletusta tulee. Joten Timi meille Kurri kiitos!

Laajuutta joukkue kaipaa kyllä. Nyt selkeästi bensatankki on aika tyhjä TSKA:ta vastaan. Kaveri pyörittää joka peliin vähintään neljä uutta pelaajaa sisään. Mutta millä resurseilla me saadaan motivoituneita laatupelaajia pelaamaan joka kolmatta peliä?? Jollain ilveellä jonkinlainen "farmijengi" liigasta pitäisi saada, mutta aika mahdottomalta se näyttäisi vaikuttavan.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ensi kautta kun katselee niin perusrunko joukkueessa on hyvä. Näkisin isoimman haasteen ensinnäkin kärjen Moses, Omark, Gunderson ja Karlsson korvaamisella ja toisekseen vahvistamisella. On hyvin epätodennäköistä, että korvaajat tulevat onnistumaan samalla tavalla yksi yhteen kuin edellä mainitut herrat tällä kaudella joten leveyttä tarvitaan lisää. Näin ollen Omarkin pitämiseksi tekisin kaiken mahdollisen ja mahdottoman. Näen esimerkiksi Moseksen korvaamisen helpompana kuin Omarkin. Omark pystyy omalla panoksellaan tekemään ketjukavereista parempia.

Kaksi ensimmäistä ketjua kaudella 15-16?
Omark-Koukal-Palola
Huhtala-Olimb-Aaltonen
 

Moses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kaksi ensimmäistä ketjua kaudella 15-16?
Omark-Koukal-Palola
Huhtala-Olimb-Aaltonen
Jos Huhtala, Sallinen ja Pöysti jatkavat joukkueessa, niin näkisin heidät mieluusti yhdessä. Sen verran ovat kohdanneet kemiat ja sen verran tuntuvia pommeja jakelevat vaihdosta toiseen (ainakin näin playoffeissa), että kyllä tuo ketju saisi varmasti runkosarjassakin (jos ei pelkästään tehoja niin pahennusta ainakin) aikaan. Hagmanilla taisi olla sopimus ensi kaudeksi myös, joten terve treenikesä alle ja syksyllä Hagman - Olimb - Aaltonen kasaan. Omarkilla taisi sopimus kattaa ensi kaudenkin, ja jos Koukal jatkaa ja Palola tulee jengiin, voisivat ensimmäiset kolme ketjua olla omasta mielestäni seuraavanlaiset:

Omark-Koukal-Palola
Hagman-Olimb-Aaltonen
Huhtala-Sallinen-Pöysti
Neloseen sitten Mäkeä, Wirtasta jne.
 

Gemondo

Jäsen
On hyvin epätodennäköistä, että korvaajat tulevat onnistumaan samalla tavalla yksi yhteen kuin edellä mainitut herrat tällä kaudella joten leveyttä tarvitaan lisää.

Toisaalta taas on myös hyvä muistaa että ainakin Huhtalalta, Salliselta ja Pöystiltä on lupa odottaa ensi kaudella parempaa tulosta kuin tällä kaudella on nähty. Kehitystä on lupa odottaa jokaiselta ensi kaudeksi, toki sen varaan ei voi liikaa laskea vaan kärkiäijät on korvattava siltikin mahdollisimman kovilla tekijöillä.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mielenkiintoista on myös seurata minkälaisia suunnitelmia Kurrilla on ensi kaudeksi niille nuorille pelaajille joille viime kesänä tehtiin pidempiä sopimuksia kuten esim. Frank Gymer, Teemu Turunen (optio ensi kaudesta), Mäkisen veljekset, Jere Sneck jne. Löydetäänkö molemmin puolin kiinnostavaa kokonaispakettia vai tapahtuuko näissäkin tapauksissa sopimuksen purku kuten kävi Santeri Saaren kanssa kesken kuluvaa kautta.

Näillä ratkaisuilla on varmasti vaikutusta myös tulevaisuuteen, eli kuinka paljon nuoret omat kasvatit haluavat jatkossa tehdä sopimuksen Jokereiden kanssa.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Toivottavasti saataisiin myös massaa ensi kauden Joukkueeseen. Tämä kevät on osittanut että maalin edessä hävitään 100-0 ja sille osastolle kaivataan parannusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös