Peliesitykset kaudella 2014–2015

  • 670 277
  • 3 844

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@tommy36 ja @JHag ovat asian ytimessä. Menestyvillä seuroilla on se oma identiteetti mitä valmentajat pyrkivät sarjatasosta riippumatta toteuttamaan. Se identiteetti, HIFK:n tapauksessa ''brandy,'' on luotava johtoportaassa ja sitä on pyrittävä valamaan kaikkiin seuran elimiin. Tompan vastuulla on luoda HIFK:lle urheilullinen identiteetti, ja mielestäni TomTom on epäonnistunut siinä työssä ihan kardinaalisesti. Kirsikkana kakun päälle Tomppa päätti palkata HIFK:n valmentajaksi kaverin, joka ei suostu toteuttamaan HIFK:n vuosia vaalimaa identiteettiä. Stögö jopa julkisesti irtisanoutui sen toteuttamisesta, mikä minun korvaani kieli tiettyä halveksuntaa meidän identiteettiä kohtaan. Ne hälytyskellot?

Nokka tajusi, että hänen on hyödynnettävä brandyä hyväkseen jos hän meinaa saada HIFK:n menestymään, ja tukijoukkoja taustalleen. Vaikka Stögön HIFK voitti otteluita syksyllä, niin silti mm. kannattajissa oli havaittavissa vastarintaa nykyistä linjaa kohtaan. Ei se syksyn HIFK ollut ''meidän HIFK'' vaikka voittoja tulikin.

''Menestys vai ryminä?'' Moni unohtaa, että menestystä ei tule ilman ryminää. Ainakaan HIFK:lle.

E: ja @Apassin kanssa tuttuun tyyliin samaa mieltä
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Häviäminen on paskaa. Sitä pihaa vihata ja tappiomatsien jälkeen ei saa olla liian ymmärtäväinen ja maailmojasyleilevä.
Tässä lainauksessa tiivistyy totuus.

Puhtaimmillaan häviämisen vihaaminen jalostuu vahvuudeksi. Ymmärrys häviämistä kohtaan on epäolennaista eikä sillä saisi olla mitään sijaa huippu-urheilussa.

Huippupelaajilla kilpailuvietti on ehkä suurin yksittäinen tekijä mentaalipuolella joka on tehnyt heistä huippupelaajia. Aikoinaan Jenkeissä duunissa ollessani firma osallistui erääseen konferenssiin, jossa teemana oli henkisten ominaisuuksien merkitys työyhteisön johtamisessa tai jotain sinne päin. Eräs luennoitsija jäi erityisesti mieleeni. Hän kertoi, että parhaat pokeriammattilaiset himoitsevat voittamista niin paljon että he eivät käytännössä pelkää häviämistä ollenkaan. Fokus on vain ja ainoastaan voittamisessa jossa pelko häviämisestä puuttuu eikä näin pysty häiritsemän fokusta olennaiseen. Tämä nostaa suoritustasoa riittävästi tehdäkseen eron keskivertopelaajaan. Voittamisen halu syntyy kilpailuvietistä, mitä suurempi kilpailuvietti sitä suurempi voittamisen halu. Tällainen ominaisuus eli rajaton kilpailuvietti on varsin harvinainen ihmisellä, mutta kyseinen luennoitsija totesi, että ne jotka pystyvät ottamaan tällaisista ihmisistä esimerkkiä menestyvät itsekin keskivertoa paremmin. Tämä luennoitsija toimi monikansallisessa konsulttifirmassa, joiden asiakkaina oli mm. NHL, NBA ja NFL-joukkueita ja otti urheilumaailmasta mielenkiintoisen esimerkin. Joukkuelajeissa on keskivertoyritystä enemmän korkean kilpailuvietin omaavia ihmisiä muistaakseni noin viisitoista kertaa enemmän mutta näitä rajattoman kilpailuvietin omaavia vain 1,5 kertaa enemmän, joukkuelajeissa nämä henkilöt seuloutuvat usein joukkueensa tähtipelaajiksi jo varsin nuorella iällä ja yritysmaailmassa organisaation johtotehtäviin tai yrittäjiksi. Ongelma on molemmissa se, että edelleen näiden rajattoman kilpailuvietin omaavista ihmisistä ei osata tai ymmärretä ottaa kaikkea irti.

Esimerkki HIFK:sta: Zabo on mitä suurimmalla todennäköisyydellä tällainen rajattoman kilpailuvietin omaava henkilö, joka ilmenee kokonaisvaltaisena suorittamisena ja käyttäytymisenä (kaukalossa ja sen ulkopuolella) Sitten jengissä on paljon näitä korkean kilpailuvietin omaavia jätkiä ja ilmiselvästi myös niitä joiden vahvuus kilpailuvietti ei ole. Jos erityisesti ne, joilla on keskivertoa vaatimattomampi kilpailuvietti oppisivat ottamaan tai opetettasiin ottamaan esimerkkiä muuttuisi näillä henkilöillä asenne ja sitä kautta suoritustaso pelaamiseen. Häviämisen pelko muuttuisi voittamisen himoksi ja sitä kautta viha häviämistä kohtaan olisi vahvuus eikä heikkous. Mä olen hieman pettynyt Stögön asenteeseen häviämistä kohtaan, ihan liikaa ymmärrystä ja selittelyä. Selkeästi suuremman kilpailuvietin omaava valmentaja K.Jalonen ei halunnut oppia ymmärtämään häviämistä vaan vihasi sitä ja tartutti sen koko organisaatioon. Tällä hetkellä tuosta tartunnasta on rippeet jäljellä.
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Moi kaikki,

Täällä on todella hyviä ja rakentavia kirjoituksia HIFK:n nykytilasta ja siitä miten asiat pitäisi tehdä. Olisiko mitään ideaa kirjoittaa yhteinen kirje Nybarille, Törmäselle ja hallitukselle? Yhdisteltäisiin vähän kirjoitusten palasia ja tiivistettäisiin ne ytimekkääksi viestiksi. Sitten vain kaikkien nimimerkkien allekirjoitus, halutessaan myös omalla nimellä ja postiin.

Identiteetti -> pelityyli - > valmentajan valinta -> joukkeen kasaaminen ja roolittaminen -> ketjukokoonpanot -> peleihin valmistautuminen -> maalien tekeminen ja estäminen -> voittamienen -> aina neljän sakkiin -> nakit pakkasesta.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä olen hieman pettynyt Stögön asenteeseen häviämistä kohtaan, ihan liikaa ymmärrystä ja selittelyä. Selkeästi suuremman kilpailuvietin omaava valmentaja K.Jalonen ei halunnut oppia ymmärtämään häviämistä vaan vihasi sitä ja tartutti sen koko organisaatioon. Tällä hetkellä tuosta tartunnasta on rippeet jäljellä.

Hyvä viesti kokonaan, ja mielenkiintoista asiaa. Tähän vain puutun. En usko, että Stögö suhtautuu niin väliinpitämättömästi häviämiseen, vaan kuvitteleen kyseessä olevan taktiikan, jonka tarkoituksena on lieventää paineita joukkueelta. IFK:ssa näillä on kuitenkin taipumusta kasvaa, ja silloin kun flow oli päällä ja peli kulki, tämä Stögön suhtautuminen vastoinkäymisiin toimi. Tammikuun tappiokauden aikana joukkue ei enää tainnut ostaa sitä, ja nyt ollaan tässä jamassa. Vähän samassa kuin Jalosen ensimmäisellä kaudella, kun (muistaakseni Kankaanperää lainatakseni) "vastustajan tasoitus katkaisi selkärangan". Tuo kyseinen tasoitushan tuli ensimmäisen erän puolivälin paikkeilla.

Henkinen puoli se tuntuu olevan, mikä mättää. Ei se, että pelaajat eivät haluaisi voittaa tai eivät yrittäisi. Ei-yrittävä joukkue ei lauo 80+ kertaa ottelussa. Mutta kun se itseluottamus, joka oli joukkueen vahvuus syksyllä, on kadonnut, ei joukkueella ole mitään muuta, mihin nojautua. Itseluottamus rakentuu eri palasista. On henkilökohtaiset ominaisuudet (voittajatyypit), hyvä kuntopohja, pelisysteemi, johon tukeutua, ja onnistumiset. Ensimmäiseen ei juuri voi vaikuttaa, muihin kyllä. Syksyn menestys rakentui osin ehkä kuntopohjalle (luistin kulki) ja ennen kaikkea onnistumisille, mutta kun onnistumisia ei enää tule eikä kuntopohja ole ainakaan muita parempi, ei ole pelisysteemiä, johon voisivat tukeutua pelaajat, joilla ei henkilökohtaisia ominaisuuksia ole. Mitä jää jäljelle? Zaborsky, ei juuri muuta.

Olen samaa mieltä muiden kanssa, että tämä kausi oli tässä. Muutama peli, ehkä sääleistä jatkoon, ehkä ei. Välieriä on turha odotella. Mutta mitä sitten? En osaa sanoa. Törmäsellä mennään, se on selvä. Joukkue on suurelta osin sama. Sitä johtajuutta kaivattaisiin, mutta mistä sitä sitten saisi? Peltonen ei tule tekemään paluuta, eikä oikein muita ole. Jokinen ei ole samanlainen johtaja, vaikka toki Liiga-tasolle loistava pelaaja. Kimmo Timonen? Menisi varmaan KalPaan ennemmin, enkä edes tiedä, mitkä kuviot on NHL:ssä Timosella. Marek? Olen jo lakannut unelmoimasta Z:n paluusta. Muita IFK-lähtöisiä tai "-lähtöisiä" pelaajia ei oikein tule mieleen. Pitäisi siis löytää johtaja, joka ei ole IFK:ssa pelannut ennen. Eric Perrin kyllä kävisi tähän, jos olisi saatavilla, muita en keksi Liigasta, jotka voisivat edes teoreettisesti olla saatavilla.
 

Snaibeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
Huippupelaajilla kilpailuvietti on ehkä suurin yksittäinen tekijä mentaalipuolella joka on tehnyt heistä huippupelaajia.
...

Tämä on myös se asia, jota esim. summaskriitikot eivät tunnu hahmottavan. Toki menetelmistä voidaan olla monta mieltä, mutta todellisia huippulahjakkuuksia on vaikea kaivaa esille tämmöisellä klubimeiningillä. Jääkiekon ulkopuolisilla asioilla (vapaa-aika) on liian suuri merkitys.

Jotenkin tuntuu, että Törmäselle on tullut painetta ulkopuolelta muuttaa itselleen ominaista pelaamisen tapaa, esimerkkinä lisääntynyt fyysisyys. Jos näin, niin ollaan vaikealla tiellä ja helposti käy PS:t.
 

Inge Glid

Jäsen
Suosikkijoukkue
Team Finland
Moi kaikki,

Täällä on todella hyviä ja rakentavia kirjoituksia HIFK:n nykytilasta ja siitä miten asiat pitäisi tehdä. Olisiko mitään ideaa kirjoittaa yhteinen kirje Nybarille, Törmäselle ja hallitukselle? Yhdisteltäisiin vähän kirjoitusten palasia ja tiivistettäisiin ne ytimekkääksi viestiksi. Sitten vain kaikkien nimimerkkien allekirjoitus, halutessaan myös omalla nimellä ja postiin..

Minä allekirjoitan mutta tiedän kokemuksesta, että heitä ei juurikaan negatiivinen palaute kiinnosta.
 

Luckycharm

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crystal Palace ,
Insinööri-iskän duunipaikka on mennyt. Se polkee paikoillaan ja yrittää velalla pitää kulissia yllä. Hybridi-Priuksen erät on maksamatta ja ulosottomies huutelee ovella. Edelleenkin silä on sama hymy päällä ja se selittää ruokapöydässä, että kaikki hyvin ja tää on vaan väliaikaista. Kuitenkin keittiöstä on hävinneet kaikki hienot espressolaitteet.

Ifk:n tylsyys on ollut koko ajan tiedossa. Perinteisesti ajatellen tylsyys johtuu vaihtoehtojen puutteesta. Jääkiekossa vaihtooehtojen puute tarkoittaa pelitavan köyhyyttä, joka taas johtaa yksinkertaisesti helposti ennustettavaan ja siten puolustettavaan strategiaan (kieltäydyn käyttämästä sen yhden urpon lanseeraamaa sanaa, koska se ei suomenkielessä tarkoita yhtä mitään. Pelikirja on siis kirja, jossa kerrotaan peleistä.)

Tällä palstalla sain osani paskasta, kun kehtasin arvostella ja "negailla" Stögön lätkää kun viielä voitettiin pelejä. Tätä silloin pelkäsin, mutta samalla toivoin olleeni väärässä ja syyttelin itseäni liiasta alkkisfaijan kaipuusta. Miten sitten tästä eteenpäin? Itse tekisin heti kaksi liikettä:

1) Lankinen ykköseksi ja kaikella mahdollisella luotolla.
-Husso on pelannut verraten heikosti, Ja tarvitsee treeniä itseluottamuksen löytämiseksi. Lankinen voisi mun mielestä lähtökohtaisesti aloittaa jokaisen jäljelläolevan matsin. Josko siten saataisiin jengin luotto häkkäriin palautettua.
2) Elkins (C), Zabo (A) ja Luttinen (A)
- Jotenkin nään, että Hirvosella saattaisi kapteenina olla eheyttävää voimaa ja Zabon asennetta, nyt ei voi kun ihastella.

Stögön asemasta sen verran, että mielestäni hän ansaitsee oikean mahdollisuuden. Vedän ihan mutulla, mutta luulen, että mies tuli ihan oikealla tavalla uuteen duuniin ja käytännössä uuteen liigaan: yksinkertaistaen oman juttunsa helpoksi paketiksi. Se tietenkin vähän huolestuttaa, että menestyksen muututtua tarpomiseksi, hän ei kyennyt muuttamaan tai lisäämään pelitavallisia asioita lennosta. Tai sitten kyse on siitä, että AirHockey on niin helppo omaksua, että sen pois oppiminen on liian hankalaa, jolloin peli muuttuu sekasikiöksi. Kuitenkin näen, että toinen kausi vasta kertoo, missä todellisuudessa mennään. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö miestä saisi arvostella tai peliä kritisoida, mielestäni kuitenkin todellisen tilinpäätöksen aika tulee vasta joulukuussa.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ymmärrän ja tunnen kanssakirjoittajien tuskan tämän hetken tilanteen ja peli-ilmeen vuoksi. Viime aikaisten esitysten tasoista kiekkoa saimme nähdä Soppa-kaudella ja Ramin MNH-visioissa, joten nyt vietetään jo kolmatta kautta hyvin pitkälti tuuliajolla. Petu Matikaisen playoff-floppaus toki kuuluu myös tähän, mutta silloin sentään runkosarja vedettiin hyvin ja paikoin erittäinkin viihdyttävästi. Ennen tuota surullisen kuuluisaa Jokeri-sarjaa ei kovin moni kiekkoseuraaja osannut kuvitella sarjan lopputuloksen menevän niin kuin meni.

Kuitenkin tämän kaiken turhautumisen keskellä pitää muistaa, että viime mestaruuden tuoneen Kari Jalosen ensimmäinen kausi päättyi aika samoille metreille, kuin mitä kuluva kausi näyttäisi tekevän. Eli siis seitsemänneltä sijalta sääleihin ja kahdessa matsissa kesälomille. Nokka oli edellinen kolmivuotisprojektimme, ja hyvin moni oli tämän valmis kenkimään heti ensimmäisen kauden jälkeen. Tuolloinen rosteri oli hyvin epätasapainoinen ja nykyistä heikompi, mutta toisaalta penkin takana oli huomattavasti nykyistä kokeneempi valmentaja, joka olisi voinut saada tuonkin lauman pelaamaan paremmin (vrt. Blues ja kevät -11)

Ajan kuluksi ajattelin vähän lähteä vertailemaan Stögön ja Nokan ykköskausien kokoonpanoja, millä pelimerkeillä silloin pelattiin vrt. nyt:

MV:t

08-09 Nieminen-Pitkämäki-Ahlqvist vrt. 14-15 Husso-Lankinen-Ore/Heljanko/Cloutier

Maalivahtiosastolla lähdettiin ottamaan tietoista riskiä molempina kausina, varsinkin kuluvalla. Housu Pitkämäki ei saanut mitään kiinni ja Hattu Nieminen jätti sen ratkaisevan askeleen ottamatta kohti liigakelpoista ykköstä. Riski ei kannattanut, eikä ketään hommattu tilalle. Tällä kaudella Husso oli selkeä ykkönen edelliskauden otteidensa ansiosta ja pelasikin kauden alkupuoliskon hyvin, mutta sitten alkoi taaperrus ja Husson pelivire laski muun joukkueen mukana. Lankinen on käynyt pelaamassa muutamat matsit hyvillä esityksillä ja on toistaiseksi Hussoa varmempi MV, mutta aivan totaalinen kysymysmerkki pudotuspelejä ajatellen, kuten on nykytasoinen Hussokin. Myöskään tälle kaudelle ei palkattu sitä varmaa, kokemutta veskaria ottamaan vetovastuun jos junnuilla ei kulje. Edge vielä nykykaksikolle, mutta loppuarvosanat nähdään vasta valojen sammuttua Nordiksella viimeisen kerran.

Pakit:

08-09 Ahonen, Haverinen, Heikkinen, Holmberg, Honkanen, Kankaanperä, Melart, Pikkarainen, Söderholm, Turunen, Walsh, (Majesky)
vrt.
14-15 Auvitu, Generous, Grillfors, Heikkinen, Honkaheimo, Moberg, Nyqvist, Pikkarainen, Salmi, Söderholm, Taipalus, Tarkkanen, Teppo



Olihan tuo 08-09 pakisto paska, ei siinä mitään. Lihaa kyllä löytyi tuplasti enemmän kuin nykypakistolta, mutta esim. Taipaluksen tai Auvitun kaltaista kiekollista osaamista ei juuri muuten kuin Heikkisen osalta. Molemmissa joukkueissa vaikutti Söde, tosin hänen panoksensa kummallakin kaudella on ollut toistaiseksi olematon. Sillä erotuksella, että nyt kuluvalla kaudella mieheltä odotettiin huomattavasti enemmän. Hank Pikkarainen sai myös kunnian osallistua kummankin joukkueen toimintaan sekä kaukalossa että varsinkin sen ulkopuolella. Nykyistä pakistoa kun katsoo, huomaa heti että fyysisiä peruspakkeja ei ollut alkuun tarpeeksi ja pakkiosasto oli muutenkin liian kapea, jolloin junnut ovat pitkin kautta vetäneet liian suurella vastuulla ja sitä kautta ollaan hävitty elintärkeitä pisteitä. Edge näistä nykypakistolle, mutta aika monta ukkoa olisin valmis vaihtamaan päittäin tuon joukkueen kanssa tässä ja nyt. Bono, Kanki ja Melart nyt ainakin kiljuen sisään.

Hyökkäys:

08-09 Ahtola, Bates, Brennan, Hacker, Hirschovits, Keränen, Kuhta, Liivik, Loppi, Luttinen, Nyholm, Pesonen, Petrell, Pikkarainen, Porthen, Pöysti, Ramstedt, Wärn
vrt.
14-15 Blomqvist, Elkins, Goldobin, Ikonen, Juutinen, Kuparinen, Lamberg, Leino, Leinonen, Luttinen, Nykopp, Partanen, Puustinen, Ramstedt, Rask, Saarelainen, Tamminen, Zaborsky, Åsten, Öfverström



Ensiksi pistää silmään, kuinka paljon 2 vuotta myöhemmin pelanneessa mestaruuskaudessa oli samoja jätkiä mukana ja vielä avainrooleissa. Koko Trio Rikolliset, Ahtola, Wärn, Lennu, Kibe ja Ramu (poppariosastolla pleijarit) hyökkäyksestä, pakeista Kanki ja Söde, mutta myös Melart pelasi runkosarjassa ja Ahonen oli KiVAssa lainassa käytännössä koko kauden. Kiekollisessa taidossa tuo 08-09-jengi jäisi jalkoihin nykyjengiä vastaan, mutta fyysisyydessä otettaisiin turpaan joka puolella kaukaloa. Edge nykyhyökkäykselle, vaikka 08-09-vastaava oli huomattavasti enemmän IFK:n näköinen.

En tarkalleen tiedä, kuinka pohjalta Törmänen on itse saanut joukkueensa rakentaa, mutta tiedossahan on, että KJ tuli aika lailla "valmiiseen pöytään" ja ensimmäisen kauden päätteeksi kattoi pöydän uudestaan. Stögön meriitit eivät ole ihan KJ:n tasoa, mutta uskoisin silti, että tätä kolmen vuoden projektia pitää katsoa vielä ainakin toinen kausi, jotta saadaan parempi käsitys siitä, onko IFK:lla mahdollisuuksia napata nakkikattilaa Törmäsen alaisuudessa vai ei. Mikäli Stögö osaa kesän aikana tehdä Kojot, eli poistaa joukkueesta turhakkeet, säilyttää ydinrungon, nostaa vaatimustason tarpeeksi korkealle ja kehittää omaa pelikirjaansa monipuolisemmaksi, voidaan mennä ensi kaudella jo hyvinkin pitkälle. 15-16 joukkue on yllättävän valmis jo maaliskuun alussa ja jokusella täsmähankinnalla siitä saataisiin reilusti KJ:n 09-10-jengiä kovempi nippu kasaan. Jalosen kanssa kannatti olla kärsivällinen, kannattaako Törmäsen?

Itse olisin valmis katsomaan Törmäs-kortin läpi vielä ainakin ensi kauden, ehkä seuraavankin riippuen ensi kauden ja tämän kevään tapahtumista. HIFK tarvitsee nyt pysyvyyttä ja tusina koutsia kymmenessä vuodessa ei edusta minkäänlaista pysyvyyttä. Harvassa ovat ne koutsit, jotka ovat ensimmmäisellä kaudellaan tuoneet kanisterin kotiin. Täytyy myös muistaa, että keväällä -11 olivat tähtimerkit monella tapaa kohdillaan. Puoli-ilmaiseksi pelaava superjunnu ykkösen keskellä tekemässä kentällä mitä haluaa, sekä suomalaisen jääkiekon legenda, ikoni, Kapteeni joka näytti joukkueelleen vaatimustason jolla mennään ja toteutti sitä itse niin kauan kunnes muut seurasivat perässä, unohtamattakaan huipputärkeitä pelisuorituksia pudotuspeleissä. Ja siltikin se oli vaan yhdestä tilanteesta kiinni. Hentunen vastaan Riksman, kolikko olisi pudonnut toisin päin ja tuskamme olisi vielä monin verroin kamalampi tällä hetkellä.

Summa summarum, Törmäsen nykyinen rosteri on kullinluikauksen verran KJ:n ekan kauden rosteria parempi, mutta ehkä KJ:n vankempi kokemus valmentajana kompensoi tuota hieman. Kummankin lopputulos näyttäisi olevan sama, loppukauden konttaus, sillä erotuksella että Stögön IFK aloitti kautensa suorastaan hämmentävän vahvasti. Kärsivällisyys täällä on varmasti aika monella loppu, lähestulkoon myös itselläni, mutta silti pyrin katsomaan kokonaiskuvaa enkä näe esim. Stögön potkimista erityisen fiksuna toimintana tässä tilanteessa, ellei tilalle saataisi KJ.

Loppukaudesta ei varmastikaan enää kannata ihmeellistä menestystä odottaa, mutta kiekko on ihmeellinen laji ja paljonkin voi tapahtua lyhyessä ajassa. Osittain tästä syystä toivoisin myös toivonsa menettäneiltä viimeistä rutistusta viimeisiin matseihin. Jos ei nähdä mitään feeniksmäistä nousua tuhkasta, nähdään ainakin vikat pelit (lähemmäs puoleen vuoteen) ja suurella todennäköisyydellä mr. IFK Toni Söderholmin viimeiset kierrokset Nordiksella. Jo pelkästään Söden huhutun lopettamisen takia vääntäydyn hallille niin kauan kun matseja vielä riittää. Ja jos sieltä se kunniakierros tulee, itken miehisiä kaipuun ja haikeuden sekaisia kunnioituksen kyyneliä.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täytyy myös muistaa, että keväällä -11 olivat tähtimerkit monella tapaa kohdillaan. Puoli-ilmaiseksi pelaava superjunnu ykkösen keskellä tekemässä kentällä mitä haluaa, sekä suomalaisen jääkiekon legenda, ikoni,

Tulee mieleen, että onko tällainen pelaaja jopa edellytys menestykselle? Granlundeja on toki yksi sukupolvessa, mutta esimerkiksi viime kauden finalisteilla oli Donskoi ja Palola, jotka tuskin saivat maltaita pelaamisestaan. Liigan joukkueet ovat taloudellisesti aika tasavahvoja, kukaan ei tunnu lähtevän kauteen juuri yli kolmen miljoonan budjetilla. Kun joukkueet näin ovat suhteellisen tasavahvoja, tällainen palkkansa edellyttämää paremmin pelaava pelaaja tekee eron.

Sitä en tiedä, mistä IFK tällaisen ensi kaudelle kaivaa, mutta ehkä sitten vähitellen, jos junioritoiminta saadaan kuntoon.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jääkiekonhan pitäisi olla tollanen mukava sivutuote ja väriläiskä elämässä, mutta niin vaan tää meidän HIFK osasi taas kerran tämän homman pistää siihen malliin, että on kyllä kaikki ilo kadonnut noista peleistä. Hyvin raskasta seurattavaa nykymeno on. Tästä puuttuu enää se, että kotisivuille tulee the Tiedote KHL:ään siirtymisestä ensi kaudelle, niin sittenhän voisi ihan pysyvästi loikata pois kiekosta.

Sori tämä äärinegatiivisuus, mutta onhan tää ihan vitun harmaata touhua taas. Muutan sävyn sillä sekunnilla, jos tulee jotain aihetta olla iloinen IFK:n touhusta!
 
Viimeksi muokattu:

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Jääkiekonhan pitäisi olla tollanen mukava sivutuote ja väriläiskä elämässä, mutta niin vaan tää meidän HIFK osasi taas kerran tämän homman pistää siihen malliin, että on kyllä kaikki ilo kadonnut noista peleistä. Hyvin raskasta seurattavaa nykymeno on. Tästä puuttuu enää se, että kotisivuille tulee the Tiedote KHL:ään siirtymisestä ensi kaudelle, niin sittenhän voisi ihan pysyvästi loikata pois kiekosta.

Sori tämä äärinegatiivisuus, mutta onhan tää ihan vitun harmaata touhua taas. Muutan sävyn sillä sekunnilla, jos tulee jotain aihetta olla iloinen IFK:n touhusta!

Älä huoli, kohta on kesä ja pääsee bragulle kannustaa punaisia, ei kun Soneralle, mitäköhän siitäkin tulee, vähän kuin nordikselta siirtyisi gardeniin. Tulee ainakin ihan uutta nostetta meikäläisen IFK-kannatukseen. Onneksi on tutut ja turvalliset kapakat lähistöllä. Niitä on tarvittu tälläkin kaudella kun haluaa löytää jotain positiivista lätkämatsi-illoista.

_
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jääkiekonhan pitäisi olla tollanen mukava sivutuote ja väriläiskä elämässä, mutta niin vaan tää meidän HIFK osasi taas kerran tämän homman pistää siihen malliin, että on kyllä kaikki ilo kadonnut noista peleistä. Hyvin raskasta seurattavaa nykymeno on.

Sanopa muuta. On se kumma kun pitää seurata ja toivoa kädet ristissä pärjäämistä, kun valtaosa ajasta yksinkertaisesti vituttaa aivan äärettömästi. Sitten koittaa kohtuullistaa toiveita, että jos pitkästä aikaa päästäisiin suoralla paikalla pleijareihin niin sekin vedetään pytystä alas.

Tämän kauden osalta pahin vitutus on kuitenkin kärsitty kun huomasi, että otteet eivät parantuneet loukkaantumissuman jälkeen ja tiesi ettei yksittäisillä voitoilla ole merkitystä kun tuota laivaa ei yhtäkkiä voi voittavaksi kääntää.

Hyviä jatkosopimuksia kuitenkin tiputeltu pitkin kautta, joten ehkä runko on kohtuullinen ja ensi kaudella päästäisiin jo sinne kuuden joukkoon runkosarjassa
 

Hombre

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Die Mannschaft , Olli Jokinen
Tämän kauden osalta pahin vitutus on kuitenkin kärsitty kun huomasi, että otteet eivät parantuneet loukkaantumissuman jälkeen ja tiesi ettei yksittäisillä voitoilla ole merkitystä kun tuota laivaa ei yhtäkkiä voi voittavaksi kääntää.

Itsellä vaan vitutus kasvaa koko ajan. Luulin että olen kanssa pahimmat vitutukset kärsinyt, mutta en näköjään ole. Eilinen peli ottaa kyllä kaaliin vieläkin. Se myös vituttaa kun alku kausi oli hyvä ainakin pisteiden valossa, niin nyt on sössitty niin lahjakkaasti hyvät asetelmat kevään peleihin. Oltaisi voitu Tepsin tyyliin vetää ihan alusta asti vihkoon, niin sitten olisi minullakin pahin vitutus kärsittynä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Ei saatana, on tää ihmeellistä! Mitä paskemmalta peli näyttää, sitä parempia kirjoituksia tänne tulee. Hyviä analyyseja tuskatilan syistä, jokaisella omalla twistillä. Oon ennenkin sanonut, että yhteinen vastoinkäyminen yhdistää - malliesimerkkinä sota-aika ja kansan puhaltaminen ns. yhteen hiileen. On ihan yhdentekevää, että täällä ollaan jostain lillukanvarsista vähän eri mieltä. Joku näkee suurimmat ongelmat pakistossa, joku hyökkäyksessä, joku maalinsuulla - ja aivan kaikki HIFK:n pelitavassa. Yksi asia on ja pysyy: HIFK:lla on isoja ongelmia. Ja se ei ole sattumaa. Yksi ja sama organisaatio ei voi kompuroida vuodesta toiseen syytellen aina ulkopuolisia tekijöitä. Kuten valmentajia. Helvetti, organisaatio itse valitsee valmennuksen.

C.Orrilta aivan jäätävän hienoa tekstiä voittamisenhalusta. KJ:lla ja Stögöllä on helvetin suuri ero tällä alueella. On totta, että KJ:kin aloitti huonosti, mutta ei hän missään vaiheessa vaikuttanut tefloniselta ihan jees -mieheltä. Uskon ankkateoriaan. Jos Stögön ja HIFK-pelaajien (poislukien Zabo, Puustinen ja pari muuta) olemus ja elekieli kertovat lausuntojen lisäksi tappion jälkeen, että ei tämä maailmanloppu ole, niin ei se todellakaan ole heille maailmanloppu. Näin se vain menee. Sääli että Summasessa on niin paljon muita vikoja. Tappioiden psykoottisena vihaajana hän oli aivan eliittikamaa.

Poikkeuksellisen voitontahtoisista urheiljoista muutama esimerkki. Ehdoton suosikkini tennispelaajista on Rafael Nadal, joka uhkuu voitontahtoa, eikä osaa käsitellä tappioita ollenkaan. Koko 2000-luvun ekan vuosikymmenen vietin Espanjassa pari-kolme kuukautta vuodessa ja opettelin espanjaa sen verran, että pystyin lukemaan Nadan haastatteluja paikallisella kielellä. Aivan loistava kaveri. Kun hän oli vielä pikkujunnu, valmentajasetä Tony antoi Rafalle synttärilahjaksi 90-luvun kannettavan minidisc-soittimen, että Rafa voisi edes kuunnella musaa treenatessaan. Jossain vaiheessa Tony huomasi, että Rafa oli muina miehinä katkaissut kuulokkeiden piuhan, jotta musa ei häiritsisi hänen treenaamistaan. Jotta sedällä ei olisi paha olo, Rafa piti soitinta mukana muuten vaan. Kun Nadal loukkaantui pahasti ja putosi maailmanlistalla viidenneksi (5!), hän piti lehdistötilaisuuden, missä ilmoitti about 25-vuotiaana, että tennisura on ohi, jos hän ei pysty enää nostamaan sijoitustaan maailman kärkeen vuoden sisällä. Hän pystyi jo pelaamaan, mutta kantoi valtavaa huolta siitä, että taso ei riitä kuin suunnilleen viidenteen sijaan. Jokainen voi laskeskella paljonko tennisammattilainen pystyy tienaamaan usean vuoden aikana pysyessään sijan 5 kieppeillä. Nadal ilmoitti, että ei tee tätä rahan, vaan voittamisen takia. Vielä hauska Nadal-juttu Wimbledonista jokusen vuoden takaa: tähdet pelasivat leikkimielisen turnauksen pallopoikiaan vastaan. Kaikki muut yllättäen hävisivät pallopojilleen, paitsi Nadal. Joka ei halua hävitä, ei missään olosuhteissa. Täydennän tarinan HIFK:sta kaudelta 2010/11: Syksyinen tiistaimatsi Saipaa tai vastaavaa vastaan, ottelussa ei suurta merkitystä. Päädytään rankkarikisaan. JP Haataja, tasoonsa nähden suhteellisen kehno rankkujen vetäjä (ainakin silloin) on HIFK:n ensimmäinen laukoja. Hän vetää maalin ohi ja iskee samantien raivon vallassa mailansa säpäleiksi. Vittu että diggasin! Siinä ei mennyt mestaruutta eikä edes koko rankkarikisan voittoa. Siinä ainoastaan Haataja itse sössi vetonsa.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Ei saatana, on tää ihmeellistä! Mitä paskemmalta peli näyttää, sitä parempia kirjoituksia tänne tulee. Hyviä analyyseja tuskatilan syistä, jokaisella omalla twistillä.

Sori tällainen turha viesti tähän väliin, mutta tästä on pakko olla samaa mieltä ja tän takia HIFK-osiosta löytyykin minusta Jatkiksen parhaat kirjoittajat. Teidän ansiosta HIFK on menestyksestä riippumatta yksi liigan kiinnostavimpia jengejä joka vuosi, vaikka itse joukkue olisi HMV niin palsta on aina liekeissä ja tarjoaa sivukaupalla analyysiä jota on oikeasti mielenkiintoista lukea, toisin kuin toisten joukkueiden palstoja yleensä. Ja sitten kun se mestaruus aina kerran vuosikymmenessä tulee niin se tuntuu kierolla tavalla tosi ansaitulta näin vieraskannattajankin näkökulmasta. Ehkä tälläsen hippisympatiaviestin lukeminen lähinnä vituttaa jos ja kun haluaisitte mieluummin nähdä omaa jengiänne vihattavan sen murskatessa kaikki muut tieltään, mutta piti nyt päästä sanomaan.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
...JP Haataja, tasoonsa nähden suhteellisen kehno rankkujen vetäjä (ainakin silloin) on HIFK:n ensimmäinen laukoja. Hän vetää maalin ohi ja iskee samantien raivon vallassa mailansa säpäleiksi. Vittu että diggasin! Siinä ei mennyt mestaruutta eikä edes koko rankkarikisan voittoa. Siinä ainoastaan Haataja itse sössi vetonsa.

Täsmälleen!!! Mä kyllä ymmärrän, että joskus valmentaja pysyy tappion hetkellä analyyttisenä ja rauhallisena, siis pakko pysyä, mutta kyllä vitutuksen pitää mun mielestä näkyä, jos on vedetty juuri pataan joukkueelta, joka oli hävinnyt seitsemän edellistä matsia sekä munittu tätä edeltävät kaksi kuukautta siten, että ykkössija on muuttunut kahdeksanneksi.

Näen asian siten, että joskus valmentajan pitää suojella jengiään ylireagoinneilta, mutta toisinaan pitää sitten näyttää tunteita myös haastiksissa, koska tuollainen alistuminen paistaa läpi joukkueen esityksistä. Oon myös sitä mieltä, että suurin syyllinen tähän on nimenomaan Stögö, joka ei saa tuosta nipusta tämän enempää irti. Miettikää nyt vaikka Bluesia tai SaiPaa. Kummatkin meidän edellä. Jos olisit valmentaja, kumpaan vaihtaisit rosterin päittäin? Ei osittain, vaan suoraan päittäin. Mä en vaihtaisi kumpaankaan.

Stögön olisi pitänyt ehdottomasti ottaa enemmän tästä jengistä irti. Nyt, jos ei mopo, niin Prius on karannut käsistä, enkä usko, että "autoa" saadaan enää ajokuntoisena tielle tänä keväänä. Meille tulee siis varsin lyhyt kevät, ellei jotain ihmeellistä tapahdu. Eikä mitään ehdi tekemään. Fudut eivät käytännössä enää auta mitään, koska meillä ei ole pelisysteemiä. Kenen vika se on? Valmentajan vikahan se nyt on.

Mut joka tapauksessa Stögö pitäisi potkia vittuun, koska näytöt ovat aivan karmaisevat. Moni vertaa Kojon ekaan kauteen, mutta silloin KJ sai jotain aikaan sen kauden aikana, eli toi urheilullisuutta jengiin, vaikka kausi loppuikin lyhyeen. Mitä Stögö on tuonut? Ei mitään. Tai no, opettanut jengin häviämään siististi. Vitun kiva! Mun mielestä tuo "häviämään opettelu" on kilpaurheilun suurimpia paradokseja. Eihän häviämään kuulu oppia. Sitä pitää oppia kestämään sen verran, ettei pannu leikkaa kiinni, mutta ikinä sitä ei pidä opetella. Eli siis Stögö ulos, ja joku noilla aiemmin nähdyillä spekseillä sisään, mutta siis siten, että seuran identiteetin mukaista lätkää pelataan, eikä valmentajan. Valmentaja valitaan sillä perusteella, että hän pystyy peluuttamaan sellaista kiekkoa, joka sopii IFK:n identiteettiin.


Sori tällainen turha viesti tähän väliin, mutta tästä on pakko olla samaa mieltä ja tän takia HIFK-osiosta löytyykin minusta Jatkiksen parhaat kirjoittajat. Teidän ansiosta HIFK on menestyksestä riippumatta yksi liigan kiinnostavimpia jengejä joka vuosi, vaikka itse joukkue olisi HMV niin palsta on aina liekeissä ja tarjoaa sivukaupalla analyysiä jota on oikeasti mielenkiintoista lukea, toisin kuin toisten joukkueiden palstoja yleensä. Ja sitten kun se mestaruus aina kerran vuosikymmenessä tulee niin se tuntuu kierolla tavalla tosi ansaitulta näin vieraskannattajankin näkökulmasta. Ehkä tälläsen hippisympatiaviestin lukeminen lähinnä vituttaa jos ja kun haluaisitte mieluummin nähdä omaa jengiänne vihattavan sen murskatessa kaikki muut tieltään, mutta piti nyt päästä sanomaan.

Ei vituta ainakaan mua. Perin ystävällistä sympatiaa. Kiitos. :)
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Mut joka tapauksessa Stögö pitäisi potkia vittuun, koska näytöt ovat aivan karmaisevat. Moni vertaa Kojon ekaan kauteen, mutta silloin KJ sai jotain aikaan sen kauden aikana, eli toi urheilullisuutta jengiin, vaikka kausi loppuikin lyhyeen. Mitä Stögö on tuonut? Ei mitään. Tai no, opettanut jengin häviämään siististi.

Mielenkiinnosta kysyn, millä tavalla Jalosen ensimmäisellä kaudella näkyi, että hän toi "urheilullisuutta jengiin" ja millä tavoin voidaan todeta, että mitään sellaista ei tapahdu kuluvalla kaudella? Toki nevöföget 2011:n jälkeen oli helppoa taputella kaikkia veljellisesti olalle ja todeta, että olihan se hyvä kun annettiin valmennukselle riittävästi aikaa. Kyllä Jalonen urheilullisuuden tuomisesta jengiin tietenkin puhui, mutta silti kommentit häntä kohtaan olivat vähintäänkin yhtä tylyjä kuin Törmästäkin kohtaan tällä hetkellä. Kaivetaanpa palstahistoriaa hieman taaksepäin ja otetaan muutama satunnaisotanta Kojon 1. kauden jälkipyykistä...

Ketju: "Kauden 08-09 Playoffit, kuinka pitkälle mennään tällä kaudella?"
7.3.2009 Stigu kirjoitti: "Tässähän alkaa tulla ikävä jopa Baxteria."
7.3.2009 Kyynikko kirjoitti: "Se siitä Kojon maagisuudesta! Vittu Baxter takaisin!!"
7.3.2009 Kajastus kirjoitti: "Jalonen ei ole vieläkään oppinut, että tätä joukkuetta ei kannata peluuttaa kananmunat taskussa. Joukkue on täynnä voimalaitureita, joiden vahvin puoli on fyysisyys. Miksi sitä ei käytetä hyväksi."
7.3.2009 Metukka kirjoitti: "Kyllähän tuosta pelistä voi hakea ne yksittäisten pelaajien tekemät virheet jonka seurauksena hävittiin, mutta kyllä se todellinen syy tappioon oli tuo muniinpuhaltelu-taktiikka jossa annettiin peliote täysin vastustajalle, kun olisi vain pitänyt tempoa yllä ja pudottaa viidellä pakilla pelannut Tepsi kyydistä. Tästä on vastuussa yksinomaan KJ."
8.3.2009 Stigu kirjoitti: "Olen erittäin pettynyt, jos IFK:n johto ja Kari Jalonen eivät kauden jälkeen pääse yksimielisyyteen siitä, että Kari Jalonen EI ole IFK:n ensi kauden valmentaja."
8.3.2009 WPK kirjoitti: "Floppi-Jaloselle on Helsingin valot yhä vaan liian kirkkaat."
8.3.2009 Frankie kirjoitti: "Kautta aikojen pahin floppikausi heti lock-out kauden jälkeen on nyt 1. erän päässä. Hienoa KJ! Edes Baxter ei olisi saanut noin vähää irti pelaajistamme. Junalippu mallia "meno" KJ:lle, ja suunnaksi Oulu."
8.3.2009 Dev kirjoitti: "En olisi uskonut, että Francis & Baxter kausista voi enään mennä syvemmälle, nyt sekin on nähty."
8.3.2009 General Portion kirjoitti: "Kyllä Pena ja Baxter olivat ihan Jumalia Nybäriin ja Kojoon verrattuna."
8.3.2009 Jakke 76 kirjoitti: "Jalonen, Nybari, PAINUKAA H----IIN! Ei tässä enää muuta voi sanoa."
8.3.2009 Buddha kirjoitti: "Ei aikalisää, ei muutoksia... KJ antaa raiskaajan laskea lastin sisään, kun kerran on jo sisällä, tekemättä yhtään mitään. Joku toinen käskijä saattaisi tehdä jotain. Lähtis meneen jo, tämä kausi oli tässä."
8.3.2009 HemmoP kirjoitti: "haista perse kj."
8.3.2009 TPip kirjoitti: "Kojo vittuun, Sakke vittuun, suurin osa pelaajista vittuun."

Ketju: "Valtanen, Nybondas ja Jalonen - pyytäkää anteeksi ja poistukaa!"
8.3.2009 tiki 10 kirjoitti: "Kari Jalonen -miten tämä voi olla mahdollista? Surkeata toimintaa. Ulos."
8.3.2009 Luke kirjoitti: "Kaksikon Jalonen & Nybondas on molempien lähdettävä. Ei mitään muita vaihtoehtoja. Ei ole mitään välimuotoja, että toinen saa anteeksi ja toinen ei. Molemmat ovat hoitaneet oman ruutunsa täydellisesti päin helvettiä."
8.3.2009 Joosef kirjoitti: "Uudet neuvottelijat ja valmentaja saavat aloittaa puhtaalta pöydältä, olen melko varma että raato olisi kiinnostunut."
8.3.2009 joey77 kirjoitti: "Mitä tässä nyt enää sanois. Luultiin, että Pyhän Paulin viime kausi oli jo surkuhupaisuudessaan kaiken huippu, mutta eikö mitä, nyt ollaan jo ihan uusissa huipuissa. Peli koko kauden sellaista paskaa, että ei sitä kukaan jaksa katella"
8.3.2009 peruna kirjoitti: "Miksi pelaajat eivät kanna paitaa ylpeydellä? Syyttävä sormi osoittaa Jalosta kohti."

Ketju: Kauden 08/09 jälkipyykki
8.3.2009 Tinke-80 kirjoitti: "Ja kun HIFK ei pelaa viihdyttävää kiekkoa eikä menesty on joku pahasti vialla. Ottaisin milloin tahansa Sheddenin takaisin HIFK:n peräsimeen sillä silloin HIFK:n otteluissa viihtyi vaikka menestystä ei tullutkaan. Tämä nykyinen HIFK ei ole se joukkue mihin nuorempana "rakastuin". Tämä on joku HMV-jengi joka ei erotu mitenkään kentällä."
8.3.2009 kaizu kirjoitti: "Kari Jalonen, "mestarivalmentaja". Koko kausi huonoa ja epätasaista suorittamista huipentuen ylivarovaiseen peliin henkitoreissa organisaationa olevaa tepsi vastaan"
8.3.2009 Johannes kirjoitti: "Surkea, veltto ja munaton HIFK putosi suoraan kahdessa pelissä jatkosta, jippii."
8.3.2009 Snaipperi#16 kirjoitti: "Meidän on pakko antaa fudua Kojolle. Kuka uskoo ensi kauden menestykseen, jos Kari Jalonen jatkaa? Ja varsinkin nuo Kojon lausunnot pelin jälkeen, kyllä laittaa vihaksi."
9.3.2009 kristian kirjoitti: "Kyllä antaisin Jaloselle fudut. Ei sillä mitään väliä ole, minkälaiset meriitit äijällä on Kärpistä. Kyllä 9:s sija tolla materiaalilla on kuitenkin aika säälittävä suoritus."
9.3.2009 Buddha kirjoitti: "Jaloseen olen todella pettynyt; peli oli muutamaa kymmenminuuttista lukuunottamatta täysin munatonta. En koskaan nähnyt Nokasta minkäänlaisia merkkejä, että miestä vituttaisi ja että hän olisi reagoinut milloinkaan, mihinkään."
9.3.2009 Target kirjoitti: "Kojo on valmentaja paikallaan, kunhan joukkueessa pelaa pelaajia jotka ratkaisevat matseja omilla vahvuuksillaan/ taidoillaan välittämättä muista ohjeista."
9.3.2009 Orava kirjoitti: "Jos oikeasti väität, että Jalonen pääsi optimisuoritukseen tuolla materiaalilla, niin sanon että puhut paskaa. Muunmuassa Baxter viimekaudella pärjäsi samantyylisellä materiaalilla huomattavasti paremmin. Puolustus oli viimekaudella ehkä tätäkin kautta huonompi. Puhumattakaan Sheddenistä, jonka joukkueessa ei ollut yhtään menestynyttä pelaajaa."
9.3.2009 Snaipperi#16 kirjoitti: "Mutta ei se Jalosen lätkä nautittavaa missään vaiheessa ollut. Tulosurheilussa tulos jäi todella ohkaiseksi, yksi paskempi kausi taitaa vain löytyä."
9.3.2009 Wäinö#16 kirjoitti: "Jalosen kyky rakentaa toimiva pelisysteemi uudelle pohjalle on pitkin kautta osoittautunut vähintäänkin heikoksi."
9.3.2009 Kyynikko kirjoitti: "Edelleen, Shedden takaisin!! Sai jopa paskat omat junnummekin näyttämään taistelijoilta."

Yksittäisiä otteluiden jälkeisiä avautumisia kyseisen kauden varrelta en ala kaivamaan, mutta voin kertoa, että niitäkin löytyy.

Ja lopuksi vielä: "
Myös päävalmentaja Kari Jalonen epäonnistui surkeasti. Mestarivalmentaja sai huomata, ettei kaikki muutukaan kullaksi, mihin hän kajoaa. Jalonen ei löytänyt koko kaudella HIFK:lle toimivaa ja tehokasta pelitapaa. Varsinkin kotiottelut olivat täyttä tuskaa, ja ennen niin paha ja pelottava Nordenskiöldinkadun hornankattila muuttui vastustajien pisteautomaatiksi. Jalonen epäonnistui karkeasti myös siinä, että HIFK tuli useisiin peleihin huonosti valmistautuneena ja haluttomana.

Niihin peleihin, joihin HIFK tuli räväkästi, niin ote kesti yleensä vain kymmenisen minuuttia ja sen jälkeen alkoi tuttu haluton surffailu. Aivan kuin Jalosella ei olisi ollut joukkue näpeissään lainkaan. HIFK ei pelannut koko kauden aikana kuin pari ehjää ja hallittua 60-minuuttista. Se ei nykyisessä ammatisarjassa riitä mihinkään." Lähde: Pika-analyysi: Kauden suurin floppi! - Jääkiekko - Ilta-Sanomat

Koska monilla aika tuntuu kultaavan muistot melko voimakkaasti, niin oli aika huvittavaakin kaivaa noita Kojon 1. kauden aikaisia avautumisia. Samanlaisia itkupotkuja sitä jengi on silloinkin suoltanut. Summa summarum: Eiköhän tässä joka tapauksessa anneta Stögölle aikaa rakentaa se menestysresepti vaikkei suurta menestystä vielä kuluvalla kaudella tulisikaan. Eikä välttämättä kovin reilua olisi sitä odottaakaan; sen verran pohjalle on taas tämäkin seura vajonnut -11 jälkeisen sekoilun myötä, ettei urheilullisen puolen kuntoonlaittaminen välttämättä yhdessä kaudessa tapahdu (kuten ei tapahtunut Nokallakaan).
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Kuten monet edellä, minäkin ihmettelen sitä, kuinka aika kultaa muistot. Jos Hentunen olisi tehnyt maalin läpiajostaan kevään 2011 kvartsien game #6:n OT:lla, me kaikki - minä mukaanlukien - olisimme sitä mieltä, että KJ:n pääkoppa ei vaan kestä Stadin paineita. Kun ei tehnyt, ei kukaan päässyt enää edes lähelle mestaruusjunan pysäyttämistä, vaikka Lukko semeissä veikin OT:lla ekan matsin.

Tuossa (eikä missään muussakaan) yksittäisessä läpiajossa valmentajalla ei ollut (eikä ole) mitään osuutta lopputulokseen - tuleeko maali vai ei. Silloin ei tullut, ja loppu on historiaa.

Minä en lähtisi kenkimään Stögöä tässä vaiheessa. Mutta Stögön pitää kyllä näyttää osaamisensa ennen ensi kauden ensimmäistä MJ-taukoa.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Mielenkiinnosta kysyn, millä tavalla Jalosen ensimmäisellä kaudella näkyi, että hän toi "urheilullisuutta jengiin" ja millä tavoin voidaan todeta, että mitään sellaista ei tapahdu kuluvalla kaudella? Toki nevöföget 2011:n jälkeen oli helppoa taputella kaikkia veljellisesti olalle ja todeta, että olihan se hyvä kun annettiin valmennukselle riittävästi aikaa. Kyllä Jalonen urheilullisuuden tuomisesta jengiin tietenkin puhui, mutta silti kommentit häntä kohtaan olivat vähintäänkin yhtä tylyjä kuin Törmästäkin kohtaan tällä hetkellä.

Ei se näkynytkään juuri sillä ekalla kaudella, mutta toisella näkyi kyllä jo, että asenne oli muuttunut, vaikka kausi päättyikin ikävästi Kerhoa vastaan. Pointti on se, että muutosta parempaan tapahtui. Nyt mielestäni urheilullisuus tai pelaajien asenne ei ole ongelma. Siellä on kyllä urheilullinen ja nöyrä jengi kasassa, mutta kun ei ole mitään pelitapaa. Tai jos on, se on varsin sekava, eivätkä pelaajat jostain syystä osaa sitä toteuttaa. Tämä on toki vain mun mielipide, mutta itse en antaisi Törmäsen jatkaa, kun lisätään se, että hän tosiaan liputti vahvasti sen puolesta, että perinteet lentävät romukoppaan. Mitä tulee noihin kommentteihin, en voi ottaa vastuuta muiden kirjoittelusta, eikä kai ole tarkoituskaan. Ja muistan varsin hyvin, että ihan jokaisen IFK:n valmentajan on toivottu suksivan v***uun. Se taas kuuluu fanien oikeuksiin reagoida reaaliajassa, mutta vaikka nyt yhä vituttaakin, en ole niin tunnekuohussa, ettenkö pystyisi ajattelemaan selkeästi. Tuo on mielipiteeni, ja todella toivon, että siellä on joku suunnitelma, joka ei nyt vain näy katsomoon asti. Suhtaudun tähän kuitenkin varsin skeptisesti.

Niin, ja sen lisään, että petyin kyllä raskaasti, ettei tammikuussa näköjään treenattukaan perse pitkällä, vaan ilmeisesti vain pelailtiin, eikä edes voitettu pelejä. Rautakorpihan ei käsittääkseni näin ole toiminut, vaan olen käsittänyt, että hänen joukkueensa ovat aina treenanneet kovaa tammikuussa, jos mahdollista. Siitä johtuen hänen jenginsä harvoin ovat flopanneet playoffeissa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Hauskoja vanhoja viestejä on löydetty esiin. Luulin itsekin, että olen asiallinen kirjoittaja, not.

Pettymys keväällä 2015 HIFK:n tekemiseen on erilaista kuin keväällä 2009 sen takia, että HIFK johti sarjaa tammikuun alussa ja on nyt tipahtanut sijalle 8. Menestystoiveita oli jo olemassa kauden 14-15 osalta toisin kuin kaudella 08-09, jos muistan oikein (??) ja nyt osan kirjoittajista kokema ketutus on ehkä aidompaa kuin kuusi vuotta sitten. Oletus oli vielä pari kuukautta sitten, että HIFK pääsee playoffeissa välieriin, kun säilyttää tasonsa. Nyt vaaditaan jo onnistunut runkosarjan loppu, että pelataan edes puolivälierissä, eikä aloiteta pelejä sääleistä, joissa on aina iso vaara kauden nopealle päättymiselle.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaan kysymys kuuluukin, että miksi esittää Nybondaksen suulla, että nyt on Day One, ja turbulenssi päättyy, jos kuitenkin kaikki samat virheet tehdään uudelleen? Mikä hemmetin muutos se sellainen on, missä mitään ei muuteta vaan IFK ikuisuusprojektit vaan jatkuvat. Jos kerran lähdettiin -tähän mainittuun turbulenssiin- muutosta hakemaan, niin luulisi että ensin se lähdetään siitä, että valmentaja valitaan sitouttamalla tämä seuran Identiteettiin (jos sitä vielä olisi edes jonninverran jäljellä), ja sitten kasataan joukkue, joka valmentajan avustuksella pystyy toteuttamaan tätä, ja jonka pohja rakentuu siihen vanhaan täälläkin yksimielisyyttä synnyttävään ajatukseen, että kentän jokaisella osa-alueella joukkueesta löytyy kyseisen pelipaikan parasta A-ryhmää.

Ja edelleen korostan, että oikeanlaisella sekä osaavalla scouttauksella, sekä joukkueen vaalimalla identiteetillä, olisi pelaajat löydettävissä ilman konkurssianomustakin. Suomeksi= joukkueen ei tarvitse aina maksaa mansikoita, jotta tämä toteutuisi. IFK:ssa vaan maksetaan nyt hitonmoista hintaa organisaation kyvyttömyydestä mennä tuote edellä tässä asiassa!

Muokattu osuus: Ööh, tämä ylläoleva siis lisäyksenä kritiikkiin mm. Jalosta kohtaan, joka kuitenkin myöhemmin teoillaan osoitti, että pyrki ajattelemaan kokonaisvaltaisesti ja muutti IFK:n hetkeksi edes voittavaksi organisaatioksi.
Nämä muutokset kuitenkin hukattiin seuraavassa silmänräpäyksessä. Tulosten valossa ensimmäisellä kaudella arvostelu Nokkaa kohtaan oli varmasti yhtä oikeutettua/perusteltua kuin nytkin, mutta erona nykyiseen on se, että IFK:n ei enää Nokan kauden jälkeen olisi pitänyt ajatutua tilanteeseen, jossa joukkuetta ja sen rakantamista sekä valmennusta, puhumattakaan identiteetistä, rakenellaan jälleen pohjalta alkaen, sekä alati sitä identiteettiä fiksaillen kunkin valmentajan kykyjen ja halujen mukaan.

En siis väitä etteikö Stögökin ajattelisi kokonaisvaltaisesti, ja etteikö hänelläkin voisi olla jokin Nokkamainen suunnitelma jota on läpivetämässä, ja jonka suuren nerouden me maallikot ymmärrämme vasta tulevaisuudessa, nakkikattilan taas paistuessa saunan kiukaalla kaljaa täynnänsä! Mutta edelleen olen sitä mieltä, että IFK:hon ei enää pitäisi tulla suunnitelemaan ja suorittamaan mitään monivuotisia projekteja, vaan perustan pitäisi NYT ja aivan koko ajan olla siinä kunnossa, ettei tällaisia projekteja pitäisi aina olla aloittamassa ja/tai lopettamassa.
 
Viimeksi muokattu:

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kantor: Kiitos historiakatsauksesta, itkunaurua vedet silmissä! Tätä on fanitus, uskalletaan sanoa reaaliajassa se miltä tuntuu. Mähän kuuluin KJ:n pari ekaa kautta selkeästi hänen vastaiseen rintamaansa. En käy tätä kieltämään. En muutenkaan korjaile jälkikäteen mitään sanomaani, vedän reaaliajassa suoraan sydämestä. Vasta kolmas Nokan kausi käänsi pääni. En kyllä yksinkertaisesti osaa sanoa, mitä olisin sanonut, jos Joroisten marsu olisi rankkarinsa sisään pistänyt. Voi olla, että olisin lynkannut Nokan. Tai sitten en. Mutta tässä tämän urheilun ja elämysbisneksen hienous just onkin - kaikki on niin pienestä kiinni.

Nokkaa, kuten Summastakaan, en koskaan kuitenkaan syyttänyt tai pystynyt syyttämään siitä, että valmentaja ei näytä olevan koko sydämellään mukana. Kompuroidessaankin KJ silminnähden vihasi häviämistä, Summasesta puhumattakaan. Kommenttini aiheesta "KJ versus Stögö, ensimmäinen kausi" koski eniten valmentajan voitontahtoa ja sitä, miten koutsi ja joukkue käsittelevät tappiota. En löytänyt Kojon ajoista sellaista "ihan jees, oli hyvä peli, tykkäsin peli-ilmeestä" hymistelyä kuin mitä Stögö ja hänen jenginsä nyt esittävät. Sitäpaitsi nyt ollaan ei pelkästään HIFK:n, vaan koko liigan suhteen aivan poikkeuksellisessa tilanteessa: Stögön HIFK on tehnyt Suomen ennätyksen (on, tämä on varmistettu) syöksymällä sijalta 1 sijalle 8 aikavälillä 8.1.-3.3. Kojon eka kauden HIFK oli sentään rehellisen reipashenkisen paska alusta loppuun. Pudottiin sääläreissä ja oltiin muutenkin koko ajan niillä säälärisijoilla. Isossa mittakaavassa putoaminen ei ollut varsinainen yllätys. Stögön lyhyen aikavälin dyykkaaminen on niin jäätävä kriisitilanne, että just nyt odottaisin valmentajalta ja avainpelaajilta jotain ihan muuta kuin "no, tää meni nyt näin, oli kuitenkin ihan jees peli-ilme" tyyppistä luimistelua. Eihän tota sakkia (lukekaa se Goldobidinkin haastattelu) tunnu kauheasti edes nappaavan se, että nyt ollaan tekemässä paskuuden absoluuttista historiaa! Missä on joukkueen sitoutuminen ja voitontahto? Jos yksi Puustisen pieni kädenpyyhkäisy on ainoa mitä irtoaa kun hävitään nöyryyttävästi sarjajumbolle, on jotain kyllä pielessä. En syytä pelaajia, syytän valmennusta, joka vastaa kokonaisuudesta. Pelaajien elekielestä paistaa vain alistuneisuus ja välinpitämättömyys kun heitä pidetään pilkkanaan.

edit: Veli Johannes näköjään samalla asialla! Nyt on eri tilanne kuin Nokan eka kaudella, nyt on tehty Red Bullin sponsoroinnilta näyttävä syväkyykky.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Pettymys keväällä 2015 HIFK:n tekemiseen on erilaista kuin keväällä 2009 sen takia, että HIFK johti sarjaa tammikuun alussa ja on nyt tipahtanut sijalle 8. Menestystoiveita oli jo olemassa kauden 14-15 osalta toisin kuin kaudella 08-09, jos muistan oikein (??) ja nyt osan kirjoittajista kokema ketutus on ehkä aidompaa kuin kuusi vuotta sitten. Oletus oli vielä pari kuukautta sitten, että HIFK pääsee playoffeissa välieriin, kun säilyttää tasonsa. Nyt vaaditaan jo onnistunut runkosarjan loppu, että pelataan edes puolivälierissä, eikä aloiteta pelejä sääleistä, joissa on aina iso vaara kauden nopealle päättymiselle.

Kyllä näin, ja mielestäni juuri tämän takia on täysin ennenaikaista huudella Törmäselle potkuja. Siinä missä Jalosen joukkueen peli ei kulkenut missään vaiheessa kaudella 08-09, on Stögö sentään jo tällä kaudella ehtinyt osoittaa kykenevänsä peluuttamaan voitokasta ja paikoin ihan viihdyttävääkin kiekkoa. Toki ymmärrän myös fanien tuskan siitä kun joukkue on tippunut lyhyehkössä ajassa sarjan piikkipaikalta playoffs-viivan alapuolelle.

Kantor: Kiitos historiakatsauksesta, itkunaurua vedet silmissä! Tätä on fanitus, uskalletaan sanoa reaaliajassa se miltä tuntuu. Mähän kuuluin KJ:n pari ekaa kautta selkeästi hänen vastaiseen rintamaansa. En käy tätä kieltämään. En muutenkaan korjaile jälkikäteen mitään sanomaani, vedän reaaliajassa suoraan sydämestä. Vasta kolmas Nokan kausi käänsi pääni. En kyllä yksinkertaisesti osaa sanoa, mitä olisin sanonut, jos Joroisten marsu olisi rankkarinsa sisään pistänyt. Voi olla, että olisin lynkannut Nokan. Tai sitten en. Mutta tässä tämän urheilun ja elämysbisneksen hienous just onkin - kaikki on niin pienestä kiinni.

Eipä kestä! Taisin itsekin pahimmissa raivonpuuskissani olla vaatimassa Kojolle potkuja ensimmäisen kautensa jälkimainingeissa. Sittemmin olen kyllä myöntänyt olleeni väärässä ja olenkin peräänkuuluttanut pitkäjänteisempää strategiaa mitä tulee urheilupuolen johtamiseen. Totuus on valitettavasti se, että kaikki se mitä Kojo rakensi kolmen vuoden aikana, on hiljattain huuhtoutunut romukoppaan. Uskallan jopa väittää, että ellei Petu olisi tehnyt ohareita, olisi yhteistyö voinut hyvinkin kantaa pidemmällä tähtäimellä hedelmää. Siinä kävi kuitenkin miten kävi, tästä en syytä IFK:ta, mutta mitä sen jälkeen (Soppa + Raato) tapahtui, on kutakuinkin anteeksiantamatonta perseilyä. Kaikki tämä turbulenssi huomioiden ei ole välttämättä edes reilua odottaa Stögöltä mestaruutta heti ensimmäiseltä kaudeltaan vaan jonkuhan se palapeli täytyy taas koota pala palalta. Luotan, että pitkäjänteinen ajattelutapa kantaa lopulta hedelmää.
 

Justice

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Cowboys, Man Utd, Devils, Jazz
Tottahan se on, että tällä kaudella on tultu rymisten alas. Mä en vaan nyt pysty ymmärtämään, että miten sitä voidaan sitten kuitenkaan käyttää Stögöä vastaan vertailussa KJ:n ensimmäiseen. Tunteiden takia tätä lajia me kaikki seurataan, ja nyt täällä sitten väitetään, että tasainen paska on parempi kuin tunteiden vuoristorata. Toki vuoristorataa vedetään nyt väärin päin, mutta on saatana silti tunteita. Stögöä siis käsitellään kovemmalla kädellä, koska teki alkuun parempaa duunia. Toi logiikka ei vaan aukea mulle.

Eniten silti ihmettelen kommentteja, että tällä kaudella ei Stögö ole tuonut jengille yhtään mitään. Erityisesti, jos samaan hengenvetoon mainitaan KJ:n sentään tuoneen urheillullisuuden mikä näkyi välittömästi hänen toisella kaudellaan. Tässä tavallaan kulminoituu minun mielestä reaaliaikaisen kommentoinnin ongelma. Tunteella kun vedetään, ei ikinä pystytä minkään sortin objektiivisuuteen, ei niin kirjoituksen kohteen toiminnan kuin omien mielipiteiden osalta. Toisaalta niiden tunteidenhan takia tätä seurataan. Nyt alkaa meikäläisen mieli rakentamaan jo sellaista paradoksia, että pää leviää. Summa summarum, peliesitykset ovat tällä hetkellä anteeksiantamattoman huonoja. Suurin syyllinen siihen on ehdottomasti Törmänen, joka ei saa joukkueesta revittyä enempää irti. Siltikin olen ehdottomasti sitä mieltä, että ensi kausikin mennään Stögöllä, siitä riippumatta ketä valmentajia olisi saatavilla.

Niin ja siitä Puustisen turhautumisesta. Se on ok, että tappiota vihataan ja se näytetään. Puustisen teossa oli vaan se vika, että se tapahtui noin 2min20s liian aikaisin. Nyt se oli vain itsekästä. Itse toki näen tuon teon enemmänkin joukkueen jättävän pelaajan luovuttamisena seuran osalta kuin tappiota vihaavan kaverin turhautumisena.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös